sazi
|
Pozdravljene, se vam po dobrem tednu spet oglašam, saj smo se ravno danes vrnili z morja. Bilo je super. Prva 2 dni je Lev samo spal in jedel - tako ga je "podrl" morski zrak. No, potem se je malo navadil in si uvedel nek "nov" sistem hranjenja in spanja (o tem pozneje). Uspela sem spoznati Evii in njenega Dejana, pa zelo sem bila vesela, da so prišli tudi sarazan, njen in Sara. Škoda le, da nam srečanje ni uspelo v večjem obsegu - pa naslednjič. z zdravstvenimi težavami - upam, da čimhitreje minejo. Ursa_p, me veseli, da sta doma in držim pesti, da je Gal bolje. hranjenje- prej je bil že lepo navajen na 6 obrokov po cca 130 ml, zdaj pa že skoraj cel teden je po 10x na dan v manjših porcijah, skupno pa približno isto količino. Imam občutek, kot da mu kar naprej dajem za jest. Pa začne pol ure po hranjenju jokat (sveda ne pomislim, da je lačen, če je pojedel pred pol ure 80 ml) in joka, joka, se mi smili in ga tolažim, ker mislim, da so krčki in potem ugotovim, da je huuuuda lakota (ja, za 20ml) in je potem vse OK, jaz se počutim pa malo zafrustrirano, ker ne znam ugotoviti, da je moj otrok lačen. Pa še z vsemi znaki za lakoto je nehal (prej si je v roke potiskal rokice, me je začel gristi, če sem mu ponudila prst ali pa mi je lizal vrat, če sem imela dvignjenega - zdaj nič od tega, samo jok. nočno hranjenje - jaz Leva ne uspem "pogruntat". Včasih se naje ob 21ih in se potem zbudi ob 3h in potem ob 8ih (tako sem kar vesela), se pa včasih zgodi, da se 1. zbudi že ob 1ih in potem ob 5ih in ob 8ih (da ne bo pomote, poje vedno približno enako velike obroke). Ta varianta mi je malo manj všeč. Sva zdaj na morju z poizkusila tako, da sva ga okoli 11ih zbudila (ko sva šla midva spat) za jest. Je pojedel in takoj nazaj zaspal. Prvo noč sva bila navdušena, saj je spal do 5:45. Vsa vesela, da sva odkrila čudežni recept, sva naslednjo noč zadevo ponovila - žal neuspešno, saj je bilo prvo bujenje že ob 2:30 in naslednje ob 6:30 V čem je fora? No, danes je spet ob 21ih pojedel 60ml in padel v komo. Grem čez slabo uro spat in ga bom zbudila za jest (pa je res lačen, saj kar popade flašo, čeprav v spanju) - upam, da bo potem spal vsaj do 4-5ih. oblačenje - po kopanju zvečer dobi svež body in čez pižamo. Zjutraj, ko ga previjam, body ostane, pižamo pa zamenja nekaj dnevnega. Pižamo ima bombažno, spi pa v spalni vreči brez rokavov. Je bilo pa na morju prve 3 dni takooooo mraz (stanovanje nič ogreto), da sem bila prav vesela, da sem pozimi kupila eno plišasto pižamo in da je končno prišla prav. Imamo pa zaenkrat številko 62. krst in poroka - prvega ne bo, 1. obletnico pa imava ta mesec (in takrat sva tudi naredila našega Leva). Poroko sva si tudi midva zamislila in potem izpeljala v smislu, kot si želita vidva, marty5. Bilo nas je sicer 20, ampak brez pompa in muzike - pa so bili vsi takooo veseli, meni pa je bil dan naravnost fantastičen. pleničke - mis mo še kar pri 3-6kg (Lev ima nekje okoli 5,5kg). Zaenkrat praznim zalogo pampersk, prej sem imela pa BeautyBaby - nobenih problemov z obojimi. voziček - zaenkrat imam še košaro, v kateri postaja Lev čedalje bolj utesnjen. Po mojem jo bom v roku enega meseca odstranila in namestila sedež, ki pa se ga ne da čisto poležati, bo pa poležan kolikor bo le mogoče, potem bom pa sproti ugotavljala, kako malemu odgovarja. lasje - tudi meni ful izpadajo, nosečnosti so bili pa zato toliko lepši in niso izpadali (vse se enkrat izravna) kile - uspešno gojim moji 2+ kili. Sem očitno zelo navezana nanju. Imam pa problem z garderobo - še vedno so mi prav samo kavbojke (in trenirka), sem si pa prejšnji teden kupila ene 3/4 hlače, da bo za tele malce toplejše dni, ko so kavbojke preveč. nosek - tudi Lev je imel zelo zamašenega in že ves čas mu vlivam fiziološko in potem čistim z zvito vato - mali zraven tuli, ampak gre vedno kak kos šmrklja ven in je zdaj že skoraj čisto v redu. Upam, da bo do srede, ko imamo pregled pri 3. mesecih in verjetno cepljenje, zdrav. pregledi - no, v sredo imamo posvetovalnico, v četrtek pa UZ kolkov - upam, da bomo končali s povijanjem. davčna olajšava - pri meni jo koristi mož. Je pa tako, da jo lahko koristiš sproti, v vsakem primeru pa otroka prijaviš v dohodnini (ti ali mož, ne glede na to, kdo je med letom koristil olajšavo) in potem, če nisi koristil sproto dobiš denar povrnjen, v nasprotnem primeru pa ne (razen, če je imel med leom en od vaju olajšavo, potem pa sta otroka prijavljala drugače - npr. drugi od vaju v celoti, ali pa po mesecih... v tem primeru eden doplača, drugi pa dobi nazaj. menstruacija - jo že imam Tivoli - kako je s srečanji? Ste se potem še kdaj dobile? Je kak plan za naprej? rokice - jih kar naprej tlači v usta (cele pesti) in je ves navdušen nad njimi - najboljša igrača dojenčki - jih je kar naekrat toliko okoli mene, da se lahko vsak dan s katero od mamic sprehajam in bi to tudi z veseljem počela, samo ne vem, kdo bo potem naštudiral za en hud izpit junija pa še 2 moram nekam stlačit, samo bosta verjetno morala počakat, da opravim tega. lepo vas je bilo brati po toliko časa čeprav sem marsikatero sporočilo bolj preletela, saj je bilo vsega res malo preveč. lahko noč vsem in upam, da vaši mali škrati sladko in mirno spančkajo
|