|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2006
4.5.2006 15:53:40   
Eviii
jutro, punce. za nas je že dober dan... pa za druge?
najprej informacije od urse_p in gala. sicer so od včiri zvičir, ampak mislim, da smo vseeno zainteresirane:

čer. zaenkrat nič novega - ga samo "opazujejo". je pa prej pojedu 170 in je rekla, da je full preveč. mi je pa revež od 6-ih zjutri spal samo kako uro. čaka naju še eno hranjenje po kopanju, potem pa spat. razmere so pa tu katastrofalne:( no, vsaj posteljo in stol za dojenje sva dobila. jutri pa upam, da greva domov. lp vsem.

sarazan, meni je žal za včiri. zjutri smo se dobili s sazi in njenim levom. pol sm pa šla na kosilo. pol pa sm šibala še omarce za kopalnico in kavče gledat. ko sm pršla domov, je pa imel dejan dan. ni sploh jedu od dveh do devetih in pol. sploh ni hotu joške. je hotu bit cel cajt zunaj. in smo ga furali v vozičku celo popoldne. sm se pa bala it predaleč od bajte, da se ne bi začel dret, da je lačen... tko da se bomo dobili drugič.
danes smo bli spet pri zdravnici. dejan ima 5570 g in 58 cm (čeprou ga ni dovolj nategnla, jst sm vidla 59 cm), glavico ima 41 cm in čez joškice 40 cm user posted image .
zdej pa grem spet laufat iskat pohištvo za novo stanovanje. se oglasim kasneje.

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 926
4.5.2006 16:36:41   
marty5
Ojla,

vidim, da vaši otročki pridno napredujejo. Bravo Anej in Dejan user posted image .

Ursa_p - tudi mi držimo pestke za Gala in da čimprej prideta domov!

Menstruacija - jaz je še tudi nimam. Sicer malo dojim - če se temu sploh lahko to reče. Noben obrok ni dojen, le za malo pocartat, ko je tečko. Parkrat se mi je zdelo, da se neki pripravlja, pa nič. Jo pa tudi jaz komaj čakam, da se bom lahko vsaj približno izognila "nevarnim" dnevom....kondomom ne zaupam preveč.

Mi smo včeraj določili datum poroke in ga tudi prijavili pri matičarju. 17.6. zapuščam samski stan user posted image . Me je pa ful presenetilo, da sva dobila soboto....a veste punce, da je skoraj vse prosto??? Očitno se skoraj nihče ne poroča, ne vem si drugače razložit user posted image . Že za maj je bilo prosto. Sem bila prepričana, da se bova mogla poročit med tednom. Pa rinke sva naročila - vzela sva belo zlato, čemur se tako tašča kot mama zgražata, ker naj bi tradicionalno bile rinke iz rumenega zlata......Jaz pa imam prav vse prstane iz belega zlata, pa še lepše mi je, tako da bova pač ne-tradicionalna user posted image

Krst - ravnokar smo od župnika in se je vse nekam obrnilo na glavo. Krstiti smo nameravali septembra ali avgusta. Ampak v našem ljubem Kopru tudi otrok za krst ni in je prvi datum prva nedelja v juliju, naslednji pa komaj v oktobru. Župnik je predlagal, da imamo krst in poroko skupaj. Na koncu sva pristala, ker se mi je zdelo nesmiselno delat 2 fešte v 2eh tednih user posted image . Tako, da bomo po najinem poročnem obredu v cerkvi, krstili še Jerneja. Sem hotela, da bi bil krst le njegov dan, enkrat posebej, ampak ne gre. Malo me skrbi, kako bo izpadlo. Sicer je odločitev že padla, ampak me vseeno zanima, kaj ve mislite?
Drugače pa imamo tudi mi 3× tečaj za pripravo na krst.

V glavnem punce moje, meni se bo junija zmešalo. Do 5. junija moram oddat diplomo - zvezano, zlektorirano in me v istem mesecu čaka zagovor. 14. imam rojstni dan, 17. pa se poročim in obenem krstim Jerneja. Vmes pa je potrebno vse to zorganizirat. Junij je očitno moj mesec sprememb user posted image . Lani sem se ravno tako junija vselila v najino stanovanje ter obenem zvedla, da je Jernej na poti (in to na rojstni dan - takega lepega darila ne bom več dobila...user posted image ).

Skratka - veselo na delo user posted image . lepo se imejte!

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

Neposredna povezava do sporočila: 927
4.5.2006 20:49:41   
tinkatonka
HoJ!

Samo da sporočim glede jutri in Tivolija...

Jutri me žal ne bo user posted image user posted image , pa mi je res ful žal, ker sem tud pred 14 dnevi zatajila, ampak sem se po dolgem dolgem času končno uspela zmenit za kavo s svojo bivšo profesorico geografije iz gimnazije. s katero sva ohranili tudi po gimnaziji stike, pa bi rada spoznala mojega sinčka. Pa ima le jutri čas ravno ob 12h, ko ima frej uro in zato ne morem pridt v Tivoli. Pa drugič. Zdej se pa res več ne bom menila za "zmenke" ob petkih in si bom ta dan rezervirala za šetnjo po Tivoliju ali Zajčji dobravi. Če se jutri dobite pa vam želim en lep sprehod in čvek. Pa ne preveč čvekat, da ne bo lilo kot iz škafa čez vikend.user posted image user posted image  

Lp Tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 928
4.5.2006 21:04:11   
Bonnie_RR
Dober večer!

Sem že nazaj...user posted image

lasje... Se mi zdi, da mi izpadajo ravno toliko kot so mi pred nosečnostjo. Več mi jih, normalno, izpade po umivanju, drugače pa ne veliko. Med nosečnostjo pa tudi meni lasje skorajda niso izpadali. Pa večji lesk so imeli kot zdaj... Ampak se tudi zdaj ne bom pritoževala.user posted image

menstruacija... Jaz sem dojila samo 1. teden v porodnišnici, potem pa smo iz zdravstvenih razlogov morali prekiniti dojenje. Menstruacijo sem dobila pa 18. aprila - torej malo več kot 2 meseca po prenehanju. Sem pa tudi jaz po eni strani komaj čakala, da jo spet dobim in začnem s tabletami.

krst... madona ste eni pridni! Mi se nismo šli še nič menit za krst, planiramo pa ga nekje avgusta/septembra. Vendar je to še vse v božjih rokah, ker v cerkvi o tem še nič ne vejo...user posted image No, saj se bomo v kratkem spravli malo pogledat stanje...

user posted image Anej in Dejan! Vidva sta pa že tudi prava korenjaka!

Za Gala pa držim pesti in verjamem, da bo vse ok!user posted image

marty5... Tebi se pa res vse najpomembnejše v življenju dogaja junija!user posted image Meni se ne zdi nič narobe, da bosta poroka in krst združena. Saj najbolj važno je, da se vse to zgodi, ne pa kdaj. Tako bo Jernej igral zelo pomembno vlogo tudi na vajin dan. Super, ne?

mi... smo po starem. Se vsak dan veliko smejimo, pa čebljamo, pa telovadimo, pa sprehajamo, pa vedno več dajemo roke v usta, pa ponoči pridno spimo, čez dan pa malo manj... Trudimo se, da pojemo vsaj 5 obrokov dnevno, kar nam je, vsaj teh nekaj dni, kar ratalo. Ja, zaenkrat imam z Nikom res zelo malo dela in je ful priden (trkam zraven, da bi tako ostalo še naprej!user posted image ).
Sem pa zadnje dni vsa v user posted image , ko se Nik zvečer, ko je že utrujen in zaspan, sam stisne k meni, ko ga imam v naročju, in me prime za roko ali pa če leži na meni, da rokice okoli mojega vratu (kot bi me hotel objeti). Kar dihat pozabim, tako sem takrat ganjena...
Pa ene parkrat sem imela neke opravke in sem ga pustila v varstvu in se mi je takoj, ko sem prišla in me je zagledal, ful lepo nasmejal... Pa mi ob tem vedno rečejo, da mami je pa mami in in da otrok to še posebej čuti. Takrat sem pa tako srečna in ponosna, da sem mamica takega srčka...user posted image
Res, a ni to nekaj neverjetnega? Jaz mislim, da lahko ta čustva razume samo tista, ki je tudi sama mamica... Drugi, se mi zdi, da težko razumejo...

Joj, danes sem pa nekam raznežena...user posted image

Zdaj grem pa malo Nika pogledat, kako spi...

Lahko noč!

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 929
4.5.2006 22:34:24   
Kami
Se pozna, da je sonce zunaj, pa prec manj na netu visimo.
Jaz sem neki našpičena že cel dan. Vsi in vse mi grejo na živce in samo nekaj sikam. Mogoče moram kaj prej spat, da bom zjutraj v redu. Baba, pač. user posted image

Nervira me, ker nikjer ne morem mleka HIPP PRE kupit. Prejšnji teden ga je bilo povsod dovolj, zdaj pa zaboga nikjer. Sem prelaufala 3 DM-e, Mercator Hipermarket in Citypark. Ni in ni. Jutri kličem proizvajalca. Tolk sem zadovoljna s tem in mi pod razno ne paše, da bi mogla kaj menjat zdaj....
Sicer pa je naše dete danes dobilo ene 3 žiličke jabolčne čežane (sem jo ravno kuhala za Liama, ki jo še vedno obožuje) in sem še Evanu dala. Ni sicer umiral od navdušenja, ampak jo je pojedel. Tudi pognalo ali zvijalo ga ni. Tako, da bomo počasi verjetno začeli kaj dodajati. Sicer pa bo drug teden napolnil 4 mesece... Kako gre hitro.
Anej in Dejan.... to pa so mere! Evan vaju nikol ne bo dohitel user posted image  Upam, da bomo na naslednjem pregledu navagali kaj čez 5 kg...
Lasje... če že mleka v DM-u nisem dobila sem pa vsaj zase ene vitaminske kapsule od Fitovala kupila. user posted image  Bom poročala, če bo kmalu kak učinek. Tole z lasmi je res katastrofalno. Še dobro, da sem imela prej res goste, tako da ne zgleda še plešasto, ampak če ne pa bi... Si sploh ne grem novih pramenov delat, ker nimam na kaj user posted image
Krst... kot Taja ga imamo mi tudi 14.maja. Oblekce mu ne bom kupovala posebne, sem mu pa hotela kaj belega ali svetlo bež kupit za oblečt, pa nisem nič dobila. Razen klobučka. user posted image  Pa še tistega pri punčkah v H&M. Eh, to ni fer, da imajo punčke tolk lepih cunjc!user posted image
Jutri pa v soboto pa fax. Da se končno mal spočijem od kuhanja, pospravljanja, dirkanja po štacunah in nasploh norenja ....user posted image
Bodite lepo!

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 930
4.5.2006 23:37:19   
čuko
Lasje: tudi jaz se priključujem klubu izpadanja las v šopih. Je prava katastrofa! Tolažim se da potem zrastejo nazaj. Jaz imam  dolge in bo to grdo, če jih bom imela pol manj.user posted image

krst: tudi mi se še nismo nič zmenli, ker čakam sestro (bo jutri rodila) in bova naredili skupaj!

Mi: končno sem dala nekaj slikic v album za 3. mesece. Tudi mi smo že pravi korenjaki 60 cm in 6690 kg.
Ne vem kak vam uspeva vse, jaz imam zelo malo časa za sebe, skoraj ničk tak da ne morem vsaki dan kaj napisat. Moj Gal skoraj nič ne spi, ko pa spi,pa hitim kuhat in pospravljat. upam, da ko bodo krčki mimo, ne bo več toliko jokal in bo več spal, da bo mami lahko vsaj kavico v miru spila.user posted image

Lepo cartanje in čim manj krčkov!user posted image

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 931
5.5.2006 6:38:12   
ninaki
Hej punce,

meni se je danes strgalo. Od 3 zjutraj ne morem spati. Mah, mucijo me brezvezne stvari, obremenjujem se zaradi brezveznih stvari povezanih s praznovanjem najinih rostnih dni in tascinimi zeljami... Kao, jaz naj se odlocim kako in kaj bo AMPAK.... Skratka, brez veze. Na zivce grem sama sebi, ker se ne morem skulirati in ne obremenjevati. Ima katera kak ucinkovit recept user posted image

Vceraj sva se s tamalim cel dan potepala. Sva bila s sodelavci na pizzi in ZELO uzivala. Pol sva sla pa se na potep po Ljubljani, sprobala Sezamovo previjalnico, ki je res fina, sla na trznico, na koncu pa se k prijateljici na cvek. Vceraj sem jedla jagode, tako da bom danes videla reakcijo. Drugace pa Enej ni kakal ze en teden, tako da mu bo zgleda treba pomagati. Prdi se pa se, kaka pa sploh ne. Vceraj ga je spet zvijalo, je spet krical. Pol pa kar omaga in zaspi, tako da ze dva dni bolj slabo je, saj kar preskoci obrok.
Mene danes ne bo v Tivoli. Ne zelim slabo voljo stresati naokoli.
Drugace smo pa po starem.

Taja27 in Bonnie_, hvala za ZS, sem dobila. Fajne slikce so. Fajn je vedeti s kom se menis. Pa ko hodim po mestu vedno pogledam, ce poznam mamico, ki vozi vozicek, ceprav samo virtualno user posted image Taja27, ko bom kaj v tvojem koncu, bom pozorna na mamice z vozickom, mogoce se pa kje srecamo user posted image

Ursa_p, mislimo na Gala in drzimo pesti, da bo vse OK in da bosta kmalu doma. Drzi se.

Lasje, so mi izpadali ze v nosecnosti. Pol se je mal umirilo, zdaj pa spet ugotavljam, da jih pocasi primanjkuje.... Pa ze itak imam bolj tanke in nikakve...

Marty5, meni se zdi pa fajn, da boste vse naenkrat praznovali!!! Tako bo dan od vseh user posted image in vsi uzivali v teh lepih trenutkih.

Punce, uzivajte. Jaz bom po moje podnevi corila z Enejem. Upam, da bo za user posted image

Nina

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 932
5.5.2006 10:06:48   
Eviii
dan...
jst sm si pa danes vzela čisto zase in za dejana. teh par dni sm samo šibala naokoli in iskala kavče, pa jedilne kote in hladilnike, pa štedilnike in podobno. se mi že pošteno rola...
midva z dejanom sva že od torka brez tatija. je šou v avstrijo na en golf turnir. precej pomemben... pa se včiri ni neki preveč odrezal user posted image . pa ga imava vseeno rada. bo pa še drugič bolše. glavno, da je enkrat poskusu in zdej ve, kako zgleda na res velikih turnirjih. in ne obupamo. ta mesec ima še dva, enega v italiji in še enega v avstriji. midva mu bova še kr naprej pesti držala.
kar se tiče urse_p, mi je včiri pisala, da gresta z galom domov in da se bo kmalu oglasla na rr-ju. zato pol nism napisala sporočila, ker sm mislila, da se bo že sama oglasla. pa se še ni, ker očitno imata z galom polne roke dela. samo tko, da veste, da sta doma...
jst sm tudi jezna te dni. bom hitro povedala, zakaj, ker bo mogoče tudi kiri drugi prou pršu ta nasvet... torej, včiri se neki z mamo pogovarjava o moji plači. ona je drugače računovodkinja, čeprou je zdej v penziji. in me vpraša, če sm si zrihtala zmanšanje osnove ddv-ja zaradi dejana. in rečem, da nimam pojma, o čem govori. in pol mi razloži, da smo starši (tisti, po katerem je otrok zavarovan) upravičeni do 10% znižanja davkov na plačo. in ji povem, da o tem ne vem nič. pol je pa klicala na csd v izolo in vprašala, če je to še vedno veljavno. in ji reče dol svetovalka, da ja in da je potrebno samo en obrazec izpolnil. pol jih je pa slišala od moje mame (in danes jih bo tudi od mene), da zakaj tega bogim puncam ne povejo. nesramnost na višku. kot da gre ta denar iz njihovih denarnic. sm bla (in sm še) besna ko user posted image . imate ostale to urejeno? so vam na csd-ju povedali o tem? jst sm stalno spraševala, če je to vse in če obstaja še kak obrazec za izpolnit. in mi je rekla, da ne. zdej so me praktično oškodovali za 100 jurjev pri plači, ker nism 3 mesce dobivala tega znižanja davkov... zdej bom šla počasi dol se malo kregat...
meni lasje ne izpadajo. imam precej goste in se mi težko pozna, če mi izpadajo. more bit res kriza. pa ne zasledim nič več las na krtači kot ponavadi.
punce, meni prosim tudi pošljite gesla za vaše albume s fotkami...
lep dan user posted image .

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 933
5.5.2006 10:24:17   
marty5
Eviii, glede te olajšave pri plači - če se ne motim je tako (pa nisem čisto ziher), da lahko otroka uveljavljaš sproti kot olajšave - se pravi vsak mesec ali pa ga čez leto ne uveljavljaš, ga pa napišeš kot olajšavo v dohodninski napovedi in se ti pač ta znesek olajšav povrne z dohodnino. Tako je meni mama razložila, da je delala za naju z bratom, ker ji je bolj prav prišlo, da je dobila pri dohodnini vrnjen večji znesek, ne pa tistih nekaj jurjev vsak mesec pri plači. Tako, da za te 3 mesece, lahko še vedno oddaš dejana v olajšavo pri dohodnini za leto 2006.

Se pa čisto strinjam, da se včasih na CSD vedejo, kot da nam one plačujejo porodniške, prispevke,...ipd. Se mi je marsikdaj zgodilo, da mi niso kaj povedale (Sploh, ko sem bila še v Izoli in sem eno leto pavzirala user posted image ). Kar nahruli jih, bo morda kakšni nosečnici ali mamici prav prišlo v prihodnosti.

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 934
5.5.2006 11:05:56   
ursa_p
dan ... midva sva ze od vceraj doma, ampak nimam nic casa ... bom potem napisala vec ... zdele sibava spet po tehtnico, ker je doma veliko slabse, kot je bilo v bolnici.

Lp, Ursa

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 935
5.5.2006 21:12:37   
Kami
Čao punce,
jaz že s faxa doma. Otroka že oba spita. Za jutri imam že kuhano. Kaj naj rečem? user posted image  Še ene 3 otroke, da bom imela kaj delat! user posted image  Ja, ja lahk se hecam zdele, ko sem bila pa cel dan kt navita ura.
Dopoldne sva šla z Evanom peš v mesto (dobre pol ure) pasport zanj in za Liama narest. Pa sem spet ob 15 čukov.... Pa na trg, pa v Mullerja (sem dobila Hippovo mleko), pa na kavico pol pa šprint domov kuhat za dans in za jutri.
Popoldne je bilo na faxu ful zanimivo. Kakšna predavanja me res napolnijo. Smo debatiral o sociologiji vzgoje oz. bolj natančno o cankarjanski materi pa o besedi "biti priden" ipd. Saj vem, eni so to čista jajca, ampak jaz pa čist not padem...user posted image  Pa tko se mi paše mal od družine odklopit.
Ninaki.... mogoče bi tudi ti potrebovala kakšne "nedružinske" dejavnosti, da se malo odklopiš od brezveznih misli....user posted image  Lahk greš z mano na salso jeseni! user posted image
Ursa in Gal pozdravljena doma! Upam, da vama bo šlo bolje in da se kaj javiš, ko boš imela čas.
Kje pa je kaj Jasnica? Pa Suky? Očitno je sonce močnejše od RR.... user posted image

Uživajte v vikendu!

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 936
5.5.2006 21:59:29   
sarazan
Čao mamice!

Mi smo bili danes spet na morju. Prijateljica je obelodanila novico, da bodo novembra dobili dojenčka user posted image  user posted image  user posted image . Sem bila čist ganjena in sem kar neki sanjarila, da bi bila pa jaz tudi spet nosečka... Hitr trkam, da se nam res kaj ne zalomi user posted image . Skratka čist super, k so sami dojenčki okol mene (sestrična ima pa junija rok).

Drugače se moram pa malo pohvalit. Danes se je Sara prvič prav naglas zasmejala. Kolk je bilo pa to luštno slišat. Sem ratala kar solzna user posted image .

Urša_p... super, da ste doma. Ko utegneš, napiši, kako je zdaj z vami in, kaj so delali malemu Galu v bolnici.

Marty5... meni se zdi pa prav fino, da boste imeli poroko in krst na isti dan. Samo ne se preveč obremenjevat in poskusi čim manj komplicirati v načrtovanju dogodka (ne se ozirat na druge, ampak naredi tako, kot vama paše), potem pa na sam dan D čim bolj uživajta.
Glede prstanov, midva imava prstane iz titana. Kaj bi šele na to rekla tvoja tašča user posted image ?!

ninaki... ma ja te tašče. Jaz imam sicer super taščo, ampak včasih me pa tudi to moti user posted image . Se nimam na koga preveč za jeziti. Naredi tako, kot tebi paše, ostalo pa presliši. Živce šparaj za Enejeve vragolije, ki te še čakajo user posted image .

Ta vikend imamo tudi mi precej zaseden. Jutri je Abraham moje mami, v nedeljo pa krst. Jao, spet bom samo jedla. Pol se pa jezim, da nič ne hujšam user posted image .

Lep vikend vsem...

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 937
6.5.2006 0:47:24   
taja27
ursa-p in Gal dobrodošla doma. Upam, da bo Galu kmalu bolje.

Čuko tvoj Gal pa je že pravi korenjak, mu ni videt, da ima težave z refluksom (upam, da sem prav napisala).

ninaki ko boš kaj na mojem koncu mi javi na ZS, da ti pošljem telefonsko in se lahko dobimo, pa čveknemo kakšno.

lasje tudi meni izpadajo, da je katastrofa. Prav tako so spet začeli Avi odpadati laski. Tokrat ob strani in zadaj. Tašča me pa kar naprej sprašuje, kdaj bo imela njene špangice. Najboljše, da jih kar na ušeske zapnem al kaj user posted image . Sem možeku pojamrala, da meni in Avi izpadajo lasje, pa je skomentiral: vama bojo vsaj še zrasli, men pa verjetno ne več. Oh ti božček. Sem bila takoj tih.

kile jst sem še kar na +4, tko kot tri tedne po porodu. Katastrofa!!! Sem mislila, da bom v dveh mescih ko tvigica okrog skakala, ker dojim user posted image .

krst smo bli včeraj v LJ in kupili Avi oblekico za krst. Tako, malce retro. Našla sem jo v Zari. Bomo poslikali.

Zdaj pa lahko noč ...

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 938
6.5.2006 22:48:00   
čuko
Taja27: Mi vsi pravijo, da je korenjak! Večina jih misli, da je star 5 do 6 mesecev! user posted image
Mu je full boljše odkar imamo ranital  praške, skoraj nič več ne bruhamo, tu pa tam samo malo poliva.user posted image Odkar ima zdravila se redi več kot kilo na mesec.

statistika:
rojstvo 3720 kg
odhod iz bolnice 3530 kg
1. mesec 4395 kg
2. mesec 5690 kg
med 2.in 3. mesecem sva bila enkrat 6660 kg
za 3. mesec pa imava pediatra v torek

mi: Sedaj smo glih prišli od zdravnika. Gal full kašlja, gre mu na bruhanje in ima polni nosek. Bogec je čisto utrujen od pregledov in še nosek so mu čistli, se je jokal ko user posted image . Bošček, zdaj pa spi ko hrček!user posted image

Kako ve čistite nosek svojimuser posted image ? Jaz nikakor nisem znala, pa so me sedaj naučili. Sicer zgleda grdo, nosek pa le ščisti.
če vas zanima.:Glavico držiš nagnjeno nazaj in v nosek vlivaš fiziološko, kar dosti, in mu usta zapreš skupaj, to počneš v obe nosnici. Tak mu vse prečisti in pride ven kar je not.

Imam pa nekaj vprašanj! Kak jih oblačite, ko greste ven, kajti sedaj je že full toplo?Še jim date kapico?
Kaj pa jim oblečete ponoči? Jaz dam Galu samo bodi s kratkimi rokavi in pižamo?

Pa da še malo pojamram! Meni čisto vse pleničke premočijo!user posted image  Čisto vsako noč, se tako polula, da ima vse skozi, tak da se morava vsako noč cela preoblačit in ga celega zbudim, potem pa se mantram da zaspi!user posted image  Probala sem že pampers, fixis, huggies in beauty baby! Kaj mogoče katera ve če so že tiste pleničke, ko so ko hlačke, že za take male ali samo za večje otroke?

Sedaj pa grem ker Gal jokca, je full bogi!

Papa, pa lepo cartanje vam želim!

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 939
6.5.2006 23:22:29   
jasnica
Ojla!

Se javljam po dolgem času. Jaz sem tolk padla v to da grem po porodniški na svoje, da se mi kar trga. Začeli smo s pospravljanjem garaž in pritličja, vsak dan primerjam cene stvari, včeraj sva okna in vrata naročila- 600 jurjev! Pa eno punco sem začela nohte učit da mi bo pomagala, ker si res želim biti malo več s svojo princesko. Skratka delavno,..Kakšen dan bi najraje kam pobegnila z Rebeko, ampak vse delamo za lepšo prihodnost. Že to mi bo veliko pomenilo da bom lahko doma in imela stranke razporejene lepo čez dan, kljub temu pa bom lahko malo več z Rebeko,kot če grem nazaj v službo. Sem imela nor delovni čas, večinoma popoldan, ob 12h od doma, ob 23h domov- za 100 jurjev! Raje na svojem nekaj časa za drobiž delam in sem ob svoji družini, enkrat bo že rezultat!

Rebeka je postala full pridna. Spi v kosu po 7 ur in sem res vesela, pa še čez dan ni več tako jokava! Bravo moja punčka user posted image user posted image user posted image !

Lasje- meni ne izpadajo čisto nič, med nosečnostjo so mi pa full. Rebeki pa so sedaj malo začeli, upam da ne bo šlo preveč dol.

Kile-še vedno +3, kot 6 tednov po porodu. Bom mogla mal sladkarijo omejiti!

Krst in poroka se mi zdi full lepo če je oboje skupaj. Pri nas sicer krsta ne bo, ker nisva verna, sama nimam nič, Tomaž je sicer do birme hodil k verouku, pol pa ne več. Poroke pa tudi nekaj časa še ne bo. Mi več pomeni da dava ta denar v salon, čeprav se enkrat želim poročiti,.. Enkrat nekje na morju na barki, v krogu prijateljev in ožjih sorodnikov,..

Moram še za nazaj prebrati kaj se je dogajalo.

Ursa_p super da sta spet doma!

Uživajte v pomladi in čim več sreče in veselja s svojimi user posted image !

Pozdravček!

Rebeka je najlepše kar se mi je zgodilo v življenju!

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 940
6.5.2006 23:35:24   
jasnica
Sem pozabila povedat da se je naša punčara odločila da dude ne bo več imela in stalno palček tlači v usta, je prav simpatična. Palček v ustih, zdrugimi prsti se boža po nosu, druga roka pa je zadaj v laseh in se boža. Cukerček je!

kakanje- parkrat je samo na 6 dni, sedaj pa na 2 dni. Poje pa bolj malo, okrog 100-120 ml na obrok, 6x dnevno. Trenutno na mojem mleku, si ga črpam, 1x dnevno pa Aptamil.

Rebeka je najlepše kar se mi je zgodilo v življenju!

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 941
7.5.2006 8:47:42   
marty5
Jutro,

se le na hitro oglasim. Danes imam namreč še zadnji dan pisarjenaj te diplome, ker se jutri user posted image  vrne delat. Mi je pa uspelo user posted image . Danes le še literaturo in vire uredim, pa par lepotnih popravkov. Zdaj pa upat, da bo mentor pravočasno pregledal in bom uspela oddat do 5. junija....

Drugače pa vam moram povedat, da sem čisto živčna......Kot sem vam že napisala, se junija poročiva. Do tu vse lepo in prav. želela sva majhno poroko, brez pompa in povsem preprosto. začetna ideja - midva, starši in priče. In pol se je začelo.......eni in drugi starši. Pa zakaj ne vsaj ožje sorodnike? Kaj pa fotograf? Kaj pa harmonika? In malo sva popustila (razširila seznam svatov), pa hočejo vedno več. In nam parajo živce s pripombami, če bo to morda pogreb in ne poroka (ker ne bo muzike)?
Včeraj sva se še skregala na ta račun, ker sva bila oba živčna in vidla, da nama gredo stvari iz rok, pa še sita sva bila "masiranja" s strani obeh staršev - moja mama obdeluje mene, njegova pa njega. Vmes pa se še onidve dogovarjata user posted image .

In kaj sva ugotovila? da midva sploh nisva pomembna.....naju imajo samo za izgovor za fešto! Vsaj tako se zdi. Zdaj nama je žal, da nisva najprej vse splanirala, se dogovorila natanko kako in kaj, rezervirala plac in jim šele potem dostavila le vabilo z datumom in že splaniranim potekom. Dragocena lekcija za prihodnost.

Sarazan - nimaš pojma, kolikorat sem se v teh dneh spomnila na tvojo poroko na mauritsisu user posted image user posted image user posted image . Ko bi se le to še lani spomnila. Jerneju sem že obljubila, da bo dobil 2 letalski karti in naj gre s s vojo nevesto kamor želi in si prišpara ves ta cirkus user posted image

A ja...pa mala poroka (beri 10 ljudi) je postala poroka s cca 40 svati user posted image . Če jaz ne pristanem kje v idriji do 17. junija.....

Sem se prav mogla malo strest......grem si zdaj sprat barvo z las - tudi meni odpadajo, ampak so mi na začetku nosečnosti veliko bolj.

Lepo nedeljo!

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 942
7.5.2006 10:34:23   
Bonnie_RR
Dober dan!user posted image

Kako smo kaj?

oblačenje... ponoči Niku še vedno oblačim 2x dolge rokave. Za zunaj pa je oblečen kot v stanovanju, potem pa z jopico regliram (če je bolj toplo, mu jo odpnem ali pa je brez). Kapice mu načeloma več ne dajem, čeprav sem mu jo parkrat še vedno mogla dat, ker je zunaj pihalo.

pleničke... Meni je tudi na začetku ene 2x premočilo čez in čez, da je bil ves moker, vendar sem takrat ugotovila, da se je to zgodilo, ker je imel lulčka "postrani" in je pri nogicah ven teklo, ko je lulal. No, zdaj mu ga, če je potrebno, vedno popravim, da je navzdol obnjen.
Drugače pa sem jaz do zdaj najbolj zadovoljna s Pampers pleničkami. Na začetku s Pampers New baby, zdaj pa so mi najboljše Pampers Total care - trojkica (kupila sem jih v Mullerju v LJ). Nisem pa preizkusila veliko različnih pleničk (samo še Beauty baby), ker se namreč zelo bojim preveč eksperimentirati z različnimi plenicami. Do zdaj nisva imela še nobenih problemov z ritko in se bojim, da bi se mu vnela ali kaj podobnega, če bi mu vsakič dajala na ritko drugo pleničko...

jasnica... si pa res ful zaposlena!user posted image Ti želim, da ti vse zlaufa kot si si zamislila!

marty5... Svetujem ti, da se oba čim manj obremenjujeta z ostalimi (čeprav vem, da je to skoraj nemogoče) in dan organizirata tako, da bo za vaju sanjski in za vedno v najlepšem spominu.

Pa držim pesti, da bo diploma (in nasplošno faks) kmalu za tabo, tako bo ena skrb in stres manj.user posted image
Zdaj si me pa spomnila, da se moram tudi jaz že počasi vsesti za knjige in malo študirat... Pa saj ne bo tako zelo velik problem, ker mi je namreč ful zanimiv predmet - kriminalistika. CSI pa to...user posted image

Jaz imam pa eno vprašanje:
Kako imate user posted image naštimane v vozičku?
Jaz imam namreč že ta problem, da mu bo košara za v voziček čez kakšen teden ali dva že premajhna in je ne bom mogla več uporabljat. Ne morem ga pa imeti, brez košare vodoravno, ker to pa ful butast zgleda. Sem mu že enkrat za doma (zadaj za hišo) naštimala naklon ful visoko (na 3 stopnjo - 1.=vodoravno, 2.= malo višje, 3.= približno kot v jajčki, če mu podložim noge), ker je ful nekaj bruhal.

Zdaj pa me zanima, če jih ve še imate vse čisto vodoravno, ali jim že kaj dvignete naklon? Kaj pa košare, so vam oz.user posted image še dovolj velike?

mi... se imamo drugače vredu in se imamo vsak dan bolj radi... Je to sploh mogoče?!user posted image

Lepo se imejte!

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 943
7.5.2006 22:35:07   
sazi
Pozdravljene,
se vam po dobrem tednu spet oglašam, saj smo se ravno danes vrnili z morja. Bilo je super. Prva 2 dni je Lev samo spal in jedel - tako ga je "podrl" morski zrak. No, potem se je malo navadil in si uvedel nek "nov" sistem hranjenja in spanja (o tem pozneje). Uspela sem spoznati Evii in njenega Dejana, pa zelo sem bila vesela, da so prišli tudi sarazan, njen user posted image  in Sara. Škoda le, da nam srečanje ni uspelo v večjem obsegu - pa naslednjič.
user posted image  z zdravstvenimi težavami - upam, da čimhitreje minejo. Ursa_p, me veseli, da sta doma in držim pesti, da je Gal bolje.
hranjenje- prej je bil že lepo navajen na 6 obrokov po cca 130 ml, zdaj pa že skoraj cel teden je po 10x na dan v manjših porcijah, skupno pa približno isto količino. Imam občutek, kot da mu kar naprej dajem za jest. Pa začne pol ure po hranjenju jokat (sveda ne pomislim, da je lačen, če je pojedel pred pol ure 80 ml) in joka, joka, se mi smili in ga tolažim, ker mislim, da so krčki in potem ugotovim, da je huuuuda lakota (ja, za 20ml) in je potem vse OK, jaz se počutim pa malo zafrustrirano, ker ne znam ugotoviti, da je moj otrok lačen. Pa še z vsemi znaki za lakoto je nehal (prej si je v roke potiskal rokice, me je začel gristi, če sem mu ponudila prst ali pa mi je lizal vrat, če sem imela dvignjenega - zdaj nič od tega, samo jok.
nočno hranjenje - jaz Leva ne uspem "pogruntat". Včasih se naje ob 21ih in se potem zbudi ob 3h in potem ob 8ih (tako sem kar vesela), se pa včasih zgodi, da se 1. zbudi že ob 1ih in potem ob 5ih in ob 8ih (da ne bo pomote, poje vedno približno enako velike obroke). Ta varianta mi je malo manj všeč. Sva zdaj na morju z user posted image  poizkusila tako, da sva ga okoli 11ih zbudila (ko sva šla midva spat) za jest. Je pojedel in takoj nazaj zaspal. Prvo noč sva bila navdušena, saj je spal do 5:45. Vsa vesela, da sva odkrila čudežni recept, sva naslednjo noč zadevo ponovila - žal neuspešno, saj je bilo prvo bujenje že ob 2:30 in naslednje ob 6:30user posted image  V čem je fora? No, danes je spet ob 21ih pojedel 60ml in padel v komo. Grem čez slabo uro spat in ga bom zbudila za jest (pa je res lačen, saj kar popade flašo, čeprav v spanju) - upam, da bo potem spal vsaj do 4-5ih.
oblačenje - po kopanju zvečer dobi svež body in čez pižamo. Zjutraj, ko ga previjam, body ostane, pižamo pa zamenja nekaj dnevnega. Pižamo ima bombažno, spi pa v spalni vreči brez rokavov. Je bilo pa na morju prve 3 dni takooooo mraz (stanovanje nič ogreto), da sem bila prav vesela, da sem pozimi kupila eno plišasto pižamo in da je končno prišla prav. Imamo pa zaenkrat številko 62.
krst in poroka - prvega ne bo, 1. obletnico pa imava ta mesec (in takrat sva tudi naredila našega Leva). Poroko sva si tudi midva zamislila in potem izpeljala v smislu, kot si želita vidva, marty5. Bilo nas je sicer 20, ampak brez pompa in muzike - pa so bili vsi takooo veseli, meni pa je bil dan naravnost fantastičen.
pleničke - mis mo še kar pri 3-6kg (Lev ima nekje okoli 5,5kg). Zaenkrat praznim zalogo pampersk, prej sem imela pa BeautyBaby - nobenih problemov z obojimi.
voziček - zaenkrat imam še košaro, v kateri postaja Lev čedalje bolj utesnjen. Po mojem jo bom v roku enega meseca odstranila in namestila sedež, ki pa se ga ne da čisto poležati, bo pa poležan kolikor bo le mogoče, potem bom pa sproti ugotavljala, kako malemu odgovarja.
lasje - tudi meni ful izpadajo,  nosečnosti so bili pa zato toliko lepši in niso izpadali (vse se enkrat izravna)
kile - uspešno gojim moji 2+ kili. Sem očitno zelo navezana nanju. Imam pa problem z garderobo - še vedno so mi prav samo kavbojke (in trenirka), sem si pa prejšnji teden kupila ene 3/4 hlače, da bo za tele malce toplejše dni, ko so kavbojke preveč.
nosek - tudi Lev je imel zelo zamašenega in že ves čas mu vlivam fiziološko in potem čistim z zvito vato - mali zraven tuli, ampak gre vedno kak kos šmrklja ven in je zdaj že skoraj čisto v redu. Upam, da bo do srede, ko imamo pregled pri 3. mesecih in verjetno cepljenje, zdrav.
pregledi - no, v sredo imamo posvetovalnico, v četrtek pa UZ kolkov - upam, da bomo končali s povijanjem.
davčna olajšava - pri meni jo koristi mož. Je pa tako, da jo lahko koristiš sproti, v vsakem primeru pa otroka prijaviš v dohodnini (ti ali mož, ne glede na to, kdo je med letom koristil olajšavo) in potem, če nisi koristil sproto dobiš denar povrnjen, v nasprotnem primeru pa ne (razen, če je imel med leom en od vaju olajšavo, potem pa sta otroka prijavljala drugače - npr. drugi od vaju v celoti, ali pa po mesecih... v tem primeru eden doplača, drugi pa dobi nazaj.
menstruacija - jo že imam
Tivoli - kako je s srečanji? Ste se potem še kdaj dobile? Je kak plan za naprej?
rokice - jih kar naprej tlači v usta (cele pesti) in je ves navdušen nad njimi - najboljša igrača
dojenčki - jih je kar naekrat toliko okoli mene, da se lahko vsak dan s katero od mamic sprehajam in bi to tudi z veseljem počela, samo ne vem, kdo bo potem naštudiral za en hud izpit junijauser posted image  pa še 2 moram nekam stlačit, samo bosta verjetno morala počakat, da opravim tega.
lepo vas je bilo brati po toliko časa čeprav sem marsikatero sporočilo bolj preletela, saj je bilo vsega res malo preveč.
lahko noč vsem in upam, da vaši mali škrati sladko in mirno spančkajo

Neposredna povezava do sporočila: 944
7.5.2006 22:43:47   
tinkatonka
Dober večer!!

Pri nas je danes bolj leno, pa ne iz moje strani ampak Anejeve. Danes že čisto ves dan spi. Sploh ga ne morem zbrihtat. Za kopanje sem ga mogla prav budit, drugače bi se kopali ob 23h zvečer. Pol sem ga nahranila (pojedel mi je samo 70ml) in spet spi kot top, ga tud zbudit nisem mogla, da bi še 30 ml pojedel, ter tako ponoči dlje spal. Me zanima kdaj se bo ponoči zbudil. user posted image

No pa da odgovorim na teme.....

Oblačenje…ker se je zunaj spet ohladilo sem spet šla na dvoje dolge rokave (spodnja majčka + body) in jopica za čez, spodaj pa ima samo ene hlačke (brez spodnjih žabic). Ponoči ga oblačim v en bodi in pižama pajac, danes sem ga pa oblekla v en body in samo spalno vrečo, ker je zelo topla in seveda nogavičke. Zdaj ga vsakič, ko se zbudi, dobim popolnoma odkritega, zbrca dol kovtr in je ves razkrit, tko da bomo zdaj pri nas kar spalne vreče prakticiral. Samo moram dobiti kje bolj letne spalne vreče, ki so tanjše, kot ta ki jo imam. Kakšna ideja kje bi to dobila dobro in poceni???

Voziček…imam naštimam že športni del, vendar ga imam čisto spuščenega v ležeči položaj, ko ga vozim. Če sem kje na obisku in da je buden, malo dvignem vzglavnik, da lažje gleda ven iz vozička in opazuje ljudi, ki ga ogovarjajo, drugače pa so ti naši februarčki še tako majhni, da mislim da ni dobro preveč dvigovati vzglavnik, mogoče samo za kakih 10 – 20 minut. Že tako so v naših naročjih bolj dvignjeni.

Marty5…meni se zdi super, da imate združeno poroko in še krst vajinega sončka. Glede žlahte in njenih pripomb, pa čisto verjamem da ti gre na živce. Res je da je včasih dobro malo popustiti za voljo »mira v družini«, vendar še vedno je to vajin dan in če si si ga ti zamislila drugače, kot si ga zamišljajo vajini starši je to njihov problem. Naredita tako, da se bosta vidva dobro počutila. Pa upam da bo faks čimprej za tabo.

Jasnica….user posted image user posted image da se tvoje ideje resnično realizirajo in da bo posel laufal. Kje pa bo ta salon, da se kdaj najavim in uredim nohte?  

Ćuko…user posted image da bo Galu kmalu bolje. Zdaj ko ima spucan nosek bo najbrž tudi lažje spal in se počutil bolje. Kako pa kaj novorojenček v vaši družini?? Si dobila nečaka ali nečakinjo???

Urša_p in Gal…dobrodošla domauser posted image in čimprej napiši kako sta kaj zdaj, ko sta doma. Smo februarčice vse firbčne.  Upam da je Galu bolje.

Sarazan…zihr si zmatrana od vseh žurk, ki ste jih imeli ta vikend. Kako je bilo na krstu???? Upam da boš z nami delila kake slikice.

Ninaki….upam da je Enej kaj bolje in da ga več ne zvija. Pri nas so se krčki malo umirili, ampak preveč pa ne bom hvalila, da ne pridejo slučajno nazaj. Pa upam tudi da lažje spiš.  Tašče so pač tašče. Nujno zlo, ki pride zraven naših predragih.

No zdaj se grem pa počasi umit in spat. Mislim da me danes čaka naporna noč, ali pa tudi ne. Se bom pustila presenetit.

Lp Tina 

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 945
7.5.2006 23:33:56   
natalia
dober večer,

joj, kako dolgo že nisem pisala... berem pa vas vsak dan, samo se mi zdi da te dni vse bolj malo poročamo o dogajanjih naših februarčkov...

torej...

oblačenje: ponoči ji dam svež bodi in bombažno pižamico in nogavičke, zjutraj samo slečem pižamo in ji oblečem pliš hlače ali pajaca brez rokavov. potem pa če je mrzlo ji dam še kakšen tanek puloverček ali majčko, za sprehod pa sem ji kupila spomladansko jakno. jaz je nikoli nisem nekaj fejst oblačila.

hranjenje: moja poje od 140-180 ml, odvisno kako ji paše. zadnje čase nekaj štrajka, pa poje manj. ker je stara več kot 3 mesece čakamo preskok v rasti.priznam da sem ji že probala dat žličko hippove kašice in ji je bilo všeč, samo še ji ne bom začela dajat pred 4. mesecem. moram se še pozanimat glede uvajanja hrane in kaj sploh dajat. je na 3,5 do 4 ure, včasih že na 3 ure, če vso energijo porabi.
spi pa tako, da se zbuja še enkrat na noč, običajno okrog 4. ure in spi do 7.30, se pokaka, spi do 9.30....jaz bi tudi rada dosegla, da bi spala celo noč, user posted image  samo sem malo skeptična...

krst: mi ga imamo 3.6., na dan ko ima user posted image  rojstni dan. najprej uredimo v cerkvi, nato pa gremo na kosilo. vabila bomo posebej oblikovali na fotografskem papirju z njeno slikico, v zahvalo pa še bomo vsakemu poslali sliko iz krsta.

pleničke: jaz zdaj kupujem še vedno Beauty baby ali pa Babylove od 4-9 kg. saj so še kar, pač kako naletiš..

voziček: je naš problem, eva je že tako utesnjena v vozičku, da ji bodo že kmalu noge ven gledale user posted image  iz košare user posted image .... sem pa pred nedavnim pisala na sosednji forum, ker se mala tako vzdiguje z glavo, pa je baje o.k., če to dela. jaz ji vedno dvignem ležišče, samo ne preveč in za ne preveč dolgo. menda ji res ne paše več gledat samo stropa..., kaj hočemo, naši februarčki so že radovedni!!

stolček Bumbo:jaz sem ji ga kupila in je super, že sedi v njem in se igrava, ona bolj opazuje, ampak vseeno, dam pa ga lahko vsepovsod, res dobra stvar, priporočajo pa ga nemški in ameriški ortopedi. je pa od 3 mesecev naprej oz. od takrat ko otrok lahko koliko toliko podpira glavo sam.

lasje: mi ne izpadajo, se mi zdi, da jih imam vedno več, kljub temu, da sem si jih že dvakrat dala redčit, ko si jih operem, sem kot sračje gnezdo!!

kile: user posted image user posted image user posted image

nosek: še vedno včasih diha kot ježek, fiziološke sem ji že toliko not zlila, da se ti meša. na vsake toliko ji nekaj potegnem ven... samo se mi zdi, da se ji sproti nabira...

UZ kolkov: je bil super, vse o.k., končali s povijanjem. šlo pa je kot po tekočem traku!

rokice: so trenutno najzanimivejši objekt opazovanja in okušanja. najboljše so moje...

ursa_p: upam, da ste pri vas o.k., javi se ko boš lahko... držimo pesti, da si opomorete....user posted image

čuko: sem te vidla v Europarku, sem stala pri blagajni, pa nisem letela za tabo. fant je res velik!! kot moja eva, ki zgleda, kot da je stara pol leta - to pa je štajerski luft, veš!!user posted image

jasnica: user posted image user posted image  za čimveč strank in dober biznis, februarčice imamo 20 % popust?

sarazan: slikiceeee....

marty, ne pusti se jim, ker si bodo potem dovolili vedno več in več, in več.... udari po mizi, pa naj bo kar bo.

katere so zadnjič rekle, da jim moramo reči za geslo, da jih vidimo, dajte še meni poslat, sem radovedna, pa časa mam preveč...user posted image

Bonnie: jaz sem obsedena z CSI, gledam jih najmanj 3 krat na teden!!!

Taja:slikica oblekice za krst...

zdaj pa grem gledat forenzike na rtl!!

lepo spite!!

lahko noč, eno bolho na pomoč!!!user posted image

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

Neposredna povezava do sporočila: 946
8.5.2006 8:02:23   
Eviii
jutro, punce in user posted image .
mi smo danes že kr neki cajta pokonci. dejan se ponoči ne zbuja več in spimo non-stop. včiri sva z možekom zaspala okoli enajstih in je on še veselo v najini postli čebljal. sm se zbudila malo pred polnočjo in je bil koma. pol sm ga pa samo v košaro postavla in je spal do šestih in pol. meni je pa skori joške razneslo, zato sm se zbudila ene pol urce pred njim. in smo se napapali, tko da lahko počasi začnemo dan. sicer sta z možekom še v postli in počivata.
ursi in taja, hvala za ključke od slikic. joj, kako so lepe te slikce. ste še mene sprovocirale, da jih bom tudi jst mogla dat kej gor. je pa problem, ki jih imam na drugem računalniku in si jih morem pol najprej shranit na ključ in jih prenest. in sm malo prelena user posted image .
danes bom spet kr norela. morem it naročit kavč, pa iskat mizico in stole za balkon in naročit vso belo tehniko... pa še delnice morem it nest prodat. skratka, bo kr pestro. pa nič zato...
ker je dejan najmlajši (sm že hotla napisat najmanjši, pa temu ni tako, ker raste ko konoplja), ga imam v vozičku še kr v košari. počasi pa opažam, da mu postaja premajhna. po mojem ga bom mogla kmalu dat v športni voziček. drugače je pa prava mala radovednica in gleda non-stop okoli. vse more imet pod kontrolo user posted image . imam pa problem ponoči, ker mu postaja košara premajhna (spi namreč še kr v njej). mi se bomo pa čez par mescev selili. v stanovanju zaenkrat nimam prostora za njegovo postlco, tko da jo bomo sestavli šele v novem stanovanju. zadnič mi je marty priporočla, nej kupim prenosno postlco. in mi je bla ideja kr všeč. jo bom doma pr mojih pustila, da jo bo dejan imel na razpolago, ko bomo pršli na obisk. zdej samo čakam, da bojo imeli na netu v bc-ju kako akcijo za postlco.
no, tolko zaenkrat od nas. lep dan vam želiva user posted image .

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 947
8.5.2006 11:39:42   
sarazan
Živjo!

krst... Sara je bila takooo pridna user posted image . Zajokcala je samo, ko jo je župnik polil z blagoslovljeno vodo, potem pa takoj utihnila in debelo gledala, kaj je bilo zdaj to user posted image . Mašo je pa praktično prespala. Ostali trije otroci, ki so bili še krščeni (vsi med 6 in 12 meseci starosti) so pa skoz tečnarili.
Slikce bom dala gor takoj, ko utegnem. Jih itak ni veliko, ker smo bolj snemali s kamero.

cepljenje... danes smo bili na 3. pregledu. Imamo 5845 g in 60 cm. Ja, ja, bolj manekenske mere user posted image , ampak vse še normalno za to starost. Mogoče se pozna, da jaz samo dojim in nimam kontrole nad tem, koliko otrok poje. Sara je, ko hoče in kolikor hoče.
Smo bili pa cepljeni v desno stegno za davico, tetanus, oslovski kašelj, otroško paralizo in hemofilus influence tipa B. Zdaj ji moram 2 dni menjati alkoholne obkladke pri vsakem previjanju. Revčka je pa tako zajokala, ko jo je zdravnica pičila z injekcijo. Sem skoraj še jaz jokala.

Bila sem pa tudi fajn kregana. Namreč naša punca ful prehiteva. Namesto, da bi glavico samo dvignila, se je kar usedla, ko jo je zdravnica na rahlo potegnila za rokice. Meni se je fajn zdelo, ko imamo tako "močno" punco, pa je to čist narobe. Zdravnica mi je rekla, da jo ne smemo več nositi pokonci, ker bomo imeli kasneje lahko hude probleme.
Zdaj bo pa jok pri babicah in dedkih, ker je ne bodo več po rokah vlačili. Ne bova več popuščala, da res ne bo kaj narobe. Midva je pa itak ne nosiva pokonci, razen za kupček podirat.

Alergija... enkrat sem že pisala, da ima naša Sara ene flekce po trebuščku in se je meni bolj zdelo, da je suha koža. No, danes sem zdravnico vprašala, kako je s tem. Rekla mi je, da se lahko nakazuje kakšna alergija. Ker je mož alergičen na cvetni prah, je tudi pri Sari 45% verjetnosti, da bo na nekaj alergična.
Zdaj jo moram opazovati; če ne bodo flekci izzveneli do 6. meseca, bova morali na alergološke teste. Namreč, če je alergična na jajce, je ne bodo smeli pri enem letu cepiti s standardnim cepivom.
Pa z mandljevim oljem je tudi ne smem mazati user posted image . Sem dobila navodilo, da je bolje, če uporabljam otroški losijon ali mleko za suho kožo.

Vozički... jaz uporabljam sestrin malo starejši model Peg Peregovega vozička, ki ima košaro kar za ene 10, mogoče celo 20 cm daljšo, kot je npr. košara od Quinija. Mi še en kup stvari damo k Sarinim nogam, ko se sprehajamo (igrače, fotoaparat, kakšno jopico ali kapico,...). Se pa da tudi vzglavje dvignit, vendar tega praktično ne uporabljamo. Za Quinijev športni sedež je pa Sara še premajhna. Sva jo zadnjič dala noter in pasove maksimalno zmanjšala, pa je bilo še preveč lufta. Pa očitno tudi še ni dobro, da jo napol posedem.

Tivoli... jaz lahko v petek pridem, če bo še kakšna zainteresirana za sprehod in/ali kavico.

Toliko za zdaj.

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 948
8.5.2006 13:04:54   
Bonnie_RR
Zdravo!

Samo, da se na hitro javim, ker nimam veliko časa, pa tudi volje nisem ravno najboljše...
Sem se namreč z dragim včeraj nekaj skregala pa se zdaj bolj ignorirava, ker noče noben popustit (jst vem, da imam prav). Pa danes ponoči sem imela 2x budnico, ker je imel Nik včeraj "večerjo" že 15 min do 5h popoldne, potem je pa ob pol 7h zaspal in me potem ponoči budil ob 2h in ob pol 6h. Jaz sem morala pa zgodaj vstat, ker sem imela zdravnika (prevez palca na nogi, ki se mi je vnel ob nohtuuser posted image - imam celo antibiotike!). No, potem pa tam nisem nič zrihtala, ker so babe neumne, pa se jim ne ljubi nič delat. Sem jim posebej povedala, da se mi res ful mudi zaradi tamalega, ker sem imela samo urco časa, potem je pa moral dragi v službo. No, v čakalnici sem čakala 45 min (kot da mi je treba tam še kej fasat in domov tamalemu prinest) za prevez, ki traja 2 min, pa še sestra ga opravi. Mislim... In potem sem vstala in šla, ker drugače ne bi prišla domov prav čas.  Tako sem bila slabe volje, pa še avto sem imela ful daleč parkiran, ker je zjutraj med tednom v mestu vse nabasano. V glavnem, kar pihala sem od jeze...user posted image

No, zdaj sem se sicer že malo pomirila, sva prej ob 10h s tamalim skupaj zadremala, pa sem se malo spočila. Saj bo boljše...

Se res opravičujem za tale čustven izliv, ampak je treba vsake toliko malo pojamrat nekomu. Upam, da ne zamerite, ker ste danes to ve...
Obljubim, da bom kmalu boljše volje.

No, se je že Nik začel nekaj premetavati in čebljati po postelji... Ga morem it malo požulit!user posted image

Lp

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 949
8.5.2006 15:42:00   
petrina28
Pozdravljene februarske mamice in otročički..
Zadnje dni sploh nimam časa za pisat, ker je tako fajn vreme. Ga je treba izkoristit, preden bo spet kakšen dež.

Krst bo pri nas 17. ali pa 18. junija, odvisno od tega, kako se bomo zmenili z župnikom. Na priprave pa smo z botrco enkrat že šli, enkrat nas pa še čaka.

Poroka - Marty5 – kar se poroke tiče, mi je dobro znano, da znajo ta stari marsikaj pokvarit. Midva z dragim sva se poročila 17.12.2005, torej pred slabega pol leta. Prvo sva imela v mislih samo midva in priče, potem pa sva nekako rekla, da morda pa bova le povedala staršem in sestrama. To sva storila v sredo, tri dni pred poroko. Še dobro da sva to storila, ker je tako naneslo, da sva bila prvi par, ki se je poročil v novi poročni dvorani in so to v četrtek povedali po lokalnem radiu (ime in priimek od obeh in kraj bivanja). Ta stare bi verjetno kap, ko bi to slišali, če ne bi na srečo en dan prej izvedeli. Potem je namreč klicalo pol sorodstva itd., ipd. Sam obred je bil krasen, na žur smo šli kar v diskač s pričami in sestrama, starši pa so šli lepo domov po skupni večerji. Zoprno je bilo to, da so moji starši reagirali total odklonilno, ker nisva prej povedala, moja sestra je bila užaljena do solz, ker ji nisem prej povedala, da bi lahko shujšala in se primerno oblekla, njegova sestra je z nama začela govorit šele naslednji dan potem, ko sva jim povedala, ker je bila prej tako užaljena…Vse je skrbelo samo to, kako bodo izgledali, nobeden pa ni pomislil na to, da bi bil srečen za naju, ker sva bila srečna tudi midva….Poleg tega se bova v letu 2008 poročila tudi cerkveno (lani sva se samo civilno) z vsem ustreznim pompom in povabila vseh cca. 140 sorodnikov. Me je že zdaj groza!! Aja, pa moja babica je jokala od užaljenosti, ker je nisem povabila (čeprav ponavadi sploh pozabi, da tudi jaz živim), ona hoče pa na vsako pasjo procesijo priti, mojo mamo je sorodstvo prepričalo, da ima blazno nehvaležno hčerko, ker sem ji povedala šele tik pred zdajci in je potem bila »kao« tarča posmeha… Vse to je precej poslabšalo občutke glede poroke. Škoda, ker sam obred in občutki ob sklepanju poroke pa potem tudi zabava so bili enkratni in sem še zdaj čist srečna, ko gledam slike…..

Nadaljujem drugič, dolžnost me kliče…..

LP, P.

Mija - moj sonček - 23.2.2006

Neposredna povezava do sporočila: 950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?