|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2006
2.5.2006 14:23:54   
ursa_p
Dan!

No, potem je spal (in jaz z njim) se 4 ure in tako prisel spet na sedanji urnik. Sem mislila, da bo danes vse dve uri prej, pa ni tako.

Buscopan ... a ga lahko vzamem??? V porodnisnici sem ga lahko, po moje ga lahko se vedno ... spet bo ta menstruacija in me ze vse boli (zgleda po porodu ne bo nic drugace).

Igranje z rokicami ... kako je smesen Gal, ko gleda rokice in so tako zanimive. Pa prime eno in drugo in se zabava. Je le ugotovil, da rokice niso samo za v usta ... ceprav pa ni boljsega z uckami najti rokico in jo potem peljati v usta ... user posted image user posted image user posted image

Strije na prsih ... ima katera s tem tezave ... meni se zdi, da se nekaj dela (sej ni cudno, ce je pa po 10-ih urah ze vse nabito) ... sicer se vidi niti ne ... samo ce malo pod kotom pogledas izgleda, kot da bi lahko bilo ... in zdej je alarm zazvonil in sem se zacela redno mazat!!!
Vceraj sem si mleko ob 1-ih zjutraj (preden sem sla spat) kar lepo spumpala in je bilo jutro veliko lepse ... nic ni bilo na tem, da bo kaj razneslo. user posted image user posted image user posted image

Bonnie ... jok tvojega Nika je verjetno zaradi zraka, ki ga tako tisci v zelodcku ... enkrat ga ocitno moti bolj kot drugic.
PS: Poslji mi stevilko od albuma, prosim.

Natalia ... kopanje v cebricku ... ja, obcasno dava Gala se v cebricek ... ga bomo pa bolj prakticirali potem, ko bo malo bolj glavo drzal pokonci. Pa se mi zdi, da v banjici uziva, ker non stop brca, sprica in se mu zdi blazno zabavno ... tudi sebe je ze polil cez oci in spil vodo, ampak je zaenkrat vse zabavno user posted image  .
Sej Gal ne sedi v cebricku ... noge so gor ... tako kot jih nosimo v narocju v cebricku ... tocno tako je noter ... drzim ga pa samo za vrat zadaj, pa vsake toliko malo popravim rito, da ne zleze dol. Sem pa ravno vceraj nasla neko crto v cebricku ... a mislis, da je to napisano, do kam naj bo voda??? Ce je to to, bo vode glih cez rito. user posted image  Bom dodala kako slikco, pa jo objavim (mislim, da imam eno tako, kjer se dobro vidi kako je noter ... upam, da se na njej ne bo videlo spolovila - sem zdej mal prestrasena zaradi sporocila od sarezan).

Plenicke ... sem brala nekaj cas nazaj, da je res odvisno katere Babylove plenicke kupis ... mi smo imeli tiste z rackami in so bile v redu ... zabice so pa baje zanic ... malo poglej preden kupis - sej se vidi cez.

Prezivljanje dneva ... ce je Gal zunaj, veliko spi ... drugace pa se doma zabavamo s petjem, poslusanjem glasbe, plesom, s pogovarjanjem, z igrackami ... ce pa nimam casa, pa sam lezi v posteljici ali lezalniku in poslusa glasbo ali pravljice.
Nas (priblizen) urnik ... zjutraj se v glavnem zbudi okoli 7-ih oziroma nekje do 8-ih (razen danes) ... potem se najeva, podirava kupcke in bruhava, potem greva za kake pol urce pred racunalnik, ce ga ne vzame Matic in potem zaspi nazaj. Ga poloziva nazaj v posteljico in greva ali nazaj spat ali ne ... Gal potem spi nekje do 10-ih.
Okoli 10-ih, 11-ih spet hranjenje, podiranje kupckov, bruhanje .... potem smo se vsaj pol ure v narocju pokonci, da mu brisemo bruhanje ... tudi ce ga dava v lezece stanje takoj protestira, ampak se mu vidi, da ga muci trebuscek, ker zacne kar cmokat in se zvijat.
Potem gremo ponavadi ze pred hiso v vozicek, jaz pa pospravljat. Gal v vecini prespi do naslednjega obroka ... ce ne spi, se smeji ali pogovarja s svojo rozico, ki ima obeseno na vozicku.
Naslednji obrok okoli 2-eh in vse podobno kot prej ... v vecini gremo spet ven (peljeva pse na sprehod), ampak ker v glavnem nimam avta se sprehajava po vasi gor in dol ali pa je spet pred hiso, jaz pa se naprej kaj pospravim ali pa kuham kosilo.
Potem je spet hranjenje okoli 5-ih in gremo v vecini spet ven, ce je lepo vreme. Potem smo zunaj do 7-ih, ko je okoli 8-ih naslednje hranjenje. Potem je Gal se 1 uro pokonci in ze je na vrsti kopanje. Urejanje ponavadi traja od pol ure do ure in potem je ze cas za zadnji obrok, ki ga se s komaj odprtimi ocmi poje (kolikor pac ga) in gre samo se spat in spi do jutra.
Ce je slabo vreme delamo vse kar pise zgoraj.

Kotaljenje it hrbta na trebuh ... zaenkrat se ne kaze znakov, da bi kej takega lahko naredil.

Sarazan ... pizama ... a jo preoblacis za spanje??? Gal se zvecer preoblece in je se cel dan v tisti obleki (ce se seveda ne pobruha) do vecera, ko je spet cas za kopanje, urejanje in preoblacenje.

Kakanje ... no, odkar imamo 6 obrokov je vse malo cudno ... Gal je prej vedno kakal, zdej pa kaka enkrat na dan ... ce. Vceraj namrec sploh ni kakal, danes pa enkrat. user posted image

Natalia ... samo pozitivne misli zaradi G.

Upiranje na noge ... Gal se tako upira med previjanjem, da plenicka ostane 10cm nizje, kot je on ... ali pa mi vse zbeza pod nogami.

Suky ... bi poskusila hormonsko injekcijo za kontracepcijo, ceprav lahko ima stranske ucinkte o katerih sem ze pisala ... jo je "vzela" se katera???

RR-jev piknik ... ce bo z nami vse ok, bomo sli.

Nc ... zdej sem ostala pri Kami, ampak gremo kljub cudnemu vremenu na Bled ... ze res dolgo nismo bili ... upam, da bo vreme vsaj priblizno OK.

Se oglasim kasneje.

Lp, Ursa

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 901
2.5.2006 19:33:49   
čuko
Pozdravljene!

Na hitro se javimo tudi mi. Sedaj smo prišli iz morja. Bilo je super!user posted image user posted image Joj punce iz obale kakvam zavidam, bi se kar na morje preselila. Bili smo v Rovinju in vreme nam je bilo kar naklonjeno. Naš Gal je full užival, pasal mu je ta zrak, ker je spal kot ubit in tudi krčki so bili manjši.

Danes smo stari tri mesece in sedaj bi nam lahko krčki izginili! Bom dodala par slikic v album, sedaj pa letim oprat perilo in razpakirat.

Se čitamo!

Lepo cartanje z vašimi sončki!

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 902
2.5.2006 20:22:36   
tinkatonka
Joj...vam moram povedat... Anej ima na spodnji dlesni dve beli pikici, po strokovni obravnavi teh dveh pikic smo ugotovili, da se zobki že pripravljajo da pridejo ven. V usta daje vse kar najde, svoje roke, moje roke, slinček, dudo, igrače so mu zanimive samo če jih potisne v usta, slini se, praska se po dlesnih,.....No ampak ni njuno da bo zobek kmalu predrl, lahko to baje traja že 2 meseca. Jaz sem čist šokirana. Bom pa za zihr vprašala še pediatrinjo v četrtek ko imamo pregled.

Punce mejte se.

Lp Tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 903
2.5.2006 21:24:49   
sarazan
Ursa_p... ja, jaz vsak večer po umivanju/kopanju Saro oblečem v svež bodi in pajacek, ki je pižama. Zjutraj jo pa preoblečem v dnevna oblačila. Mi kar veliko uporabljamo kiklice user posted image  in bi bilo malo čudno, da gre spat v kiklici user posted image . Pa tudi sicer jo želim tako navaditi na ritual, da se gre v posteljo v drugih cunjah, kot jih ima čez dan.

Tinkatonka... jao, že zobki al kaj user posted image  Vem, ja, da lahko traja še mesec ali dva, da bo res kaj zunaj, pa se mi zdi še vseeno ful kmalu. No, eni prej, drugi kasneje user posted image .

Jutri gremo pa tudi mi na sonce user posted image . Primorke, če se uskladimo za popoldne, se vidimo. Dopoldne sem žal že zmenjena s kolegi. S Sazi sem že na zvezi, ostalo pa rihta Eviii.

Pri Sari sem opazila, da ima po trebuhu, hrbtu in rokicah sem in tja kakšen rdeč flekec. Mislim sicer, da ima tako suho kožo, ker je ponekod ta flekec tudi malo hrapav. Jo mažem z oljem. Mož pa malo paničari, da gre za kakšno alergijo. Drugih znakov alergije nisem opazila (normalno jemo in odvajamo, spimo, ne jokamo, nismo sitni,...).

Neposredna povezava do sporočila: 904
2.5.2006 21:25:16   
Kami
Čao punce!
Jaz sem kar malo vesela, da bo teh praznikov konec, kakor čudno da se tole sliši...user posted image  Včeraj je za povrh temu vremenu zbolel še mož (beri: dobil je 37,5 vročine, da smo si na jasnem). Ok, to da sem sama za oba otroka še gre, ampak to, da je pa povrh tega še moški bolan, to je pa katastrofa!!!! Se mi je mešal od vsega. Otroka sem brez problema porihtala, ampak tole tarnanje pa javkanje pa smiljenje samemu sebi, to je pa groza! Pa je tako ok drugač, ampak če ga pa mal vročince pošlata, pa spremeni karakter, resno! Sem šla včeri sama s tamalima v Tivoli in smo se imeli super!
No, njegova bolezen se je danes nadaljevala (37,3 user posted image ). Sem peljala Evana v varstvo (presenečeni) teti (ki mi še nikdar otrok ni čuvala), Liama pa v Postojnsko jamo. Je bilo fino, sam jaz sem čist fuč. Stanovanje je kt atomska bomba!
Taja27 - to sem bila valjda jaz, ker se v Brežicah na deževne dni ne da delat druzga kot po štacunah sprehajat. user posted image  Smo  mislil it v ZG v živalski vrt, pa nič ot tega. Škoda, da nisi tekla za mano, men je bilo tako dolgčaaaaas, bi se lahk vidle z dojenčki. Pa drugič. 14.5. imamo krst na Bizeljskem. Sicer pa ne vem zakaj sem mislila, da si iz MB user posted image
Tinkatonka - Evan ima dve beli pikici zgoraj že od marca. No, zobov še ni ven. S slino pa dela vsak dan večje balončke in se ob tem neskončno zabava. Dude nima, ker je ne mara, si pa vleče cele pesti v usta (da mu hudičevo smrdijo roke). Ker že kar prijema stvari, ki mu bingljajo pred nosom, si vse tlači v usta. Liam je dobil prvi zob šele v 10. mesecu (in to zgoraj, je bil res zelo hecen user posted image ).

Uživajte v kratkem tednu (bom glih pospravila, pa bo že spet vikend user posted image )! Pa za učit se imam miljon!!!

Neposredna povezava do sporočila: 905
2.5.2006 21:45:27   
taja27
Čer!

Rabim pomoč glede H&M v Sloveniji. Sva z možekom mal zafurala kar se tiče osebne od Ave (sva jo pozabila dat delat) in je naš plan, da gremo danes v Graz odpadel. V Slo pa poznam H&M samo v Ljubljani. Zanima me ali katera ve če je v H&M Celje ali Maribor kaj večja izbira otroških oblačil kot v Lj. V Grazu v mestu, West Centru in v Seiersberg je full večja izbira kot v Lj, vsaj iz mojih izkušenj.

kopanje v čebričku naša Ava se full rada kopa v čebričku, ki ji tud zlo pomaga pri krčkih. Kupili smo ga, ko je bila stara en mesec in pol in že od takrat sama sedi notri. Nocoj je celo že čofotala in imela je ogromno za povedati, pa smejala se je naglas ... res se imamo čudovito, ko naše dete tako uživa.

brbranje sem že zgoraj napisala, da Ava veliko govori v čebričku, pa rada govori tud ko je na previjalni mizi, pa v ležalniku, pa na igralni podlogi. Včeraj smo imeli pri tašči in tastu piknik, pa sem jo hranla v dnevni sobi in je po petih minutah spustila joško, me pogledala direktno v oči s svojimi velikimi očkami in se začela pogovarjati z mano ... uuuuuuuu .... aaaaaa .... ooooo... to je trajalo kakih pet minut, potem pa je spet zagrabila joško in jedla naprej. Sem bila čisto očarana. Joj, kako lepo je biti mama user posted image user posted image user posted image

tinkatonka naša Ava se tud full slini in si kar naprej rine rokice v usta, pa mi je rekel pediater, da je čist možno, da se eni otroci slinijo za zobke že pri dveh mesecih, ni pa nujno, da jih tudi kmalu dobijo. Zgleda pa, da bo tvoj Anej res prvi korenjak , ki bo kmalu jedel korenček.

se beremo

Neposredna povezava do sporočila: 906
2.5.2006 21:56:24   
taja27
Kami nisem iz MB. Kaj mogoče mal po štajersko zavijam user posted image ?? Mi imamo tud krst naše Ave 14.05. v Dobovi. Kaj boste vi krstili vašega Evana na Bizeljskem ali boste samo gostje na kakšnem krstu? Ko boste naslednjič v teh koncih se lahko dobimo na kavi, lahko tud pri nas doma. Javi se mi za telefonsko na ZS.

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 907
2.5.2006 22:02:58   
Bonnie_RR
Zdravo punce!

Gal od čuko... Čestitke za dopolnjene 3 mesece!user posted image Upam, da te od zdaj naprej krčki pustijo pri miru!

tinkatonka... Anej pa nekam hiti z zobki...user posted image No, upam, da bo obdobje priprav na prvi zobek čim manj boleče...

rokice... Pri nas so zadnja 2 dni rokice še posebej zanimive in dobre. Sem opazila, da jih prav zavestno že daje pred učke in jih nese v usta. Prej se mu je to samo posrečilo. Ga morem kar malo "nazaj držat" glede tega, ker ga lahko drugače parkrat na dan preoblečem, ker si poslini rokav in je ta potem cel moker. Je pa tak navihan, da mu je to še večji užitek počet takrat, kadar sta ati in mami zraven in se gremo igrco: Nik roke v usta, midva roke iz ust, Nik roke v usta, Nik roke iz ust...user posted image

št. oblačil... Nik je bil na zadnjem pregledu pred slabima 2 tednoma velik že 61 cm in sem bila kar šokirana, da je že tako velik. Se mi pa to na oblačilih kar pozna, saj je že kar nekaj oblačil pospravljenih v omari, ker jih je že prerastel. Po drugi strani pa moram biti tudi skoz ful pozorna, da mi katerih stvari ne preraste, še preden mu jih dam gor. Sedaj nosi že nekatere stvari št. 68, nekaj stvari pa še vedno 62. Se pa enake št. med seboj tudi močno razlikujejo.

obroki... Ne vem, kaj je danes z Nikom in njegovimi obroki, ker si že od zjutraj ni čisto nič podoben. Vse skupaj se je začelo že včeraj, ko je bolj slabo jedel in pri vsakem obroku pustil ok. 30ml. Pa dobro, mu verjetno pač ni pasalo toliko jest. Je imel včeraj zadnji obrok ob 7h zvečer (je pojedel med 100 in 110ml) in se danes zjutraj zbudil šele ob 6h zjutraj. Je pojedel vse (140ml) in je bilo vse ok. No, čez eno uro se je pa začel jok, ki se je samo še stopnjeval. Ni pomagalo čisto nič, kar mi je bilo ful čudno. Pa za foro probam, če je mogoče lačen. Pa mi je skoraj prst poglodal. Zdi se mi čudno, ampak vredu, mu grem naredit še 30ml. Jih poje v trenutku, zraven se pa obnaša kot da še nikoli ni jedel. Potem pa spet jok. Jure reče, da je zgleda še lačen in da mu bo še malo naredil. Meni se to ful čudno zdi in malo oklevam, ker se mi zdi, da ni dobro pretiravat s toliko hrane naenkrat, vendar se nikakor ni pomiril. Pa dobi še 60ml(!) in jih takoj poje. Potem je pa vredu. Se še malo "pomenima" in jaz oba (oz. vsi trije) nazaj zaspimo.
Pri naslednjih obrokih je pa spet isto: za tistih 140ml (toliko mu zdaj delam) se moram prav namučit. Se zraven spakuje, pa cucelj ven pljuva, pa ga "čika", pa vse sorte stvari zraven dela. Ne vem no.
Mi je pa ful smotano, ker je čez dan na 3-4 ure, ponoči pa tudi 10, 11 ur nič in ima po mojem mnenju premalo obrokov. Danes je npr. jedel ob 6h (+ ob 7h), 15 do 12h, 15 do 3h in ob pol 7h. To so v bistvu samo 4 obroki! Se vam ne zdi premalo? Drugače je ful priden, ful aktiven in pravi dobrovoljček. Tudi napreduje vredu. Mogoče pretiravam?

kakanje... Nik zadnje par dni kaka kar 3x na dan, prej pa je nekje 2x na dan. Pa ful velikokrat se zgodi, da se mi pokaka par minut zatem, ko ga previjem. user posted image user posted image user posted image

strije... Punce, verjetno sem jaz tista, ki ima največ strij med vami.user posted image Jih imam pa povsod razen po trebuhu, kar je prava ironija. Na prsih so se mi pa naredile že takoj na začetku nosečnosti, že nekje v 3. mesecu, se mi zdi. Sem bila tako žalostna...user posted image No, do poroda sem se vestno vsak dan od 5 meseca naprej mazala z olivnim oljem (po priporočilu ginekologinje), vendar jih imam kljub vsemu povsod veliko. Zgleda, da nimam čisto nič elastične kože...user posted image

glede joka po hranjenju... Od zdaj naprej podiramo kupčka že enkrat vmes in je malo boljše. Zdaj večinoma še samo bolj kot ne nekaj jamra in stoka, tako da je bilo verjetno res tiščanje krivo za jok. Punce, hvala.

Če sem še kaj pozabila, pa še kasneje dopišem.

LP

Neposredna povezava do sporočila: 908
2.5.2006 22:15:09   
Bonnie_RR
Glede H&M-a... V Celju sicer imajo kar nekaj prostora namenjenega dojenčkom in otrokom, vendar jaz zadnjič nisem za Nika našla čisto nič pametnega. Se mi zdi, da imajo kaj izbire samo za novorojenčke (št 50 in 56) in za večje dojenčke (predvsem od št. 74 naprej). Sem mu hotela kupit kakšen trenirka-komplet št. 68, pa nisem imela kaj izbirat. Ali pa kakšne kavbojke, pa tudi nič. Vse ful čudno in neuporabno, če sploh je bilo kaj. Mislim, jaz sem bila ful razočarana nad izbiro. Res pa je, da sem gledala samo oblačila za fantke. Mogoče pa imajo več izbire za punčke...

Lp

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 909
2.5.2006 22:23:42   
Bonnie_RR
Še nekaj:

Imam problem pri pošiljanju zasebnih sporočil. Namreč nikakor ne morem vtipkati nicka prejemnika. Sploh ne morem kliknit gor.

Imam kaj zabreakano ali kaj je narobe? Je treba kej naštelat? Mogoče ve katera?

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 910
2.5.2006 22:38:38   
sarazan
bonnie_ ... jaz sem tudi znanost odkrivala, da sem pogruntala, v čem je fora.

Najprej moraš pri osebi, kateri želiš kaj pisati, klikniti na kontakt (v tisti vrstici, ki je pod tekstom, kar je napisala). Potem se ti pa v imeniku pokaže njen nik, ki ga odkljukaš, ko pišeš zasebno sporočilo.

Lahko pa zasebno sporočilo pošlješ tudi tako, da v tej isti vrstici klikneš na "oblaček Z.S.".

Upam, da sem bila dovolj jasna. Drugače pa še enkrat vprašaj (včasih čist zakomplicirano povem enostavno stvar user posted image ).

Neposredna povezava do sporočila: 911
2.5.2006 22:56:41   
Bonnie_RR
sarazan, hvala!

Mi je ratalo!user posted image Saj mi je zdaj malo nerodno, ampak mi res ni bilo jasno. Pa sem že pred tem evii uspešno poslala št. mobitela...user posted image

LP

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 912
3.5.2006 8:19:55   
marty5
Dobro jutro,

prazniki so mimo  - naši so bili čisto na easy. Skoraj nisem ven pokukala, Jernej in tata pa sta hodila na sprehode. Danes pa nas čaka kr neki opravkov. Najprej gremo na matični urad prijavit najino poroko v juniju. Sva malo pozna, ampak bo poroka v ožjem družinskem krogu in najbrž med tednom, tako da dvomim, da bo vse zasedeno.
Potem pa še miliarda drugih zadev kot npr. vrnit knjige v knjižnico, ker že konkretno zamujam...user posted image .

Krst - jutri greva na govorilne ure k župniku, da se zmenimo kdaj. Pri nas so krsti vsaka 2 meseca, tako da bomo krstili ali avgusta ali septembra, ko pač bo. Še lepše bi mi bilo avgusta, ker ima tudi user posted image  30 let in bi združili malo.

Strije - Bonnie, na žalost te ziher prekašam v strijahuser posted image user posted image user posted image . Cel trebuh imam čisto popokan. Od poroda se mažem z vichyjevo kremo in malo so zbledele, ampak se pač moram še nekako sprijaznit, da bodo moj večni spremljevalec....

zobki - pri Jerneju je podoban pesem. Ogromno se slini, tlači pestko v usta in si drsa dlesni.

Moram it. Za dane spa sem govorila z Eviii včeraj in popoldan bova tudi z Jernejem v Izoli, tako da se najbrž vidimo user posted image .

lep dan!

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

Neposredna povezava do sporočila: 913
3.5.2006 8:25:18   
Eviii
jutro mamice in otročki!
se javim samo na hitro, ker morem šibat na banko, preden bo spet ogenj v hiši user posted image .
v glavnem, danes nej bi se dobile v izoli na kavici. sazi in sarazan sta za. marty tudi. gilda še ni odgovorila, pika-poka pa mi je poslala sms in sm ji odpisala nazaj. torej, če katiro zanese na obalo in bi se okoli štirih rada dobila z nami, nej me pokliče al pa pošlje sms. tle imamo lepo vreme user posted image user posted image user posted image .
lep dan user posted image .

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

Neposredna povezava do sporočila: 914
3.5.2006 11:11:59   
ursi
Lepo pozdravljene!

Se nisem nekaj časa oglasila, pa bom probala mal še naše izkušnje dodat na razne teme. Verjetno bom kej pozabila, ker potem gremo na kosilo in ven na sonček.

krst... midva bova morala cel junij hodit k verouku za krst, tako da bomo imeli krst šele julija, čeprav smo ga načrtovali za maj.

pižama...tudi pri nas za ponoči oblečemo Nejcu pižamo. Jaz tudi nebi mogla spat v cunjah, ki jih imam čez danuser posted image  No, res je to pri malčkih malo drugače, je pa verjetno stvar navade.

kopanje...mi ga kopamo v banjici, ki je kar precej velika. Sva pa 14 dni nazaj opustila plenico in se sedaj kopamo brez, saj je Nejcu bolj všeč. Se smeji do ušes, ko se kopa, pa še mami je bolj mokra, kot prej.user posted image  Če bi videla, da bi ga bilo strah brez plenice, ali da bi ga zeblo, bi mu jo še dajala, tko pa nama je bila le v napoto. Res se tako bolj razživi. Dam pa mlce več vode v banjico kot prej, tako da ga je več v vodi.

prevračanje...mislim, da je prva, ki je odprla to temo napisala, da se ji prevrača z boka, ne s hrbta ali trebuha. No, pa me ne kregat, če ni tako, sem verjetn že mal zamešala vse skup. No, naš se prevrača z boka na hrbet ali trebuh, da pa bi se s hrbta na trebuh ali obratno, pa še ni bilo.

RR piknik...ne gremo.

bonnie_ in taja27...prosim vaju za ključke do vajinih srčkov.user posted image

številke oblačil...pri nas so sedaj v uporabi oblekce št. 62 in 68, odvisno kaj. So pri nekaterih cunjah mal smešne te številke.

nedoječe mamice...ali ste že vse dobile menstruacijo? Mi je še nismo. Baje naj bi jo dobili približno 6 tednov po prenehanju dojenja.

slikice...tudi jaz se trudim z nalaganjem. Počasi bomo tud to upedenal. Zaenkrat smo uspeli samo za pokušino.user posted image

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 915
3.5.2006 12:48:18   
ninaki
Hej punce,

mi smo v soboto zjutraj dobili osebno in jo mahnili v Zagreb. Moram reci, da je kar pasalo. Moja starsa sta prevzela Eneja, jaz pa sem se res dobro spocila. Danes sem spet naspidirana in polna energije user posted image Moja mami se je tako fajn potrudila. Sobo je okrasila z baloni, Enej pa je dobil telovadnico. Na zacetku je jokal (Ursi, sem se nate spomnila user posted image ), meni je bila pa tako zelo vsec, da bi sla kar jaz spodaj user posted image Zdaj se je pa ze navadil in uziva spodaj. Voznja nazaj ga je zgleda tako utrudila, da je spal 9 ur brez hranjenja!!! To se nam se ni zgodilo!!!!

Danes je pa kriza - ga tako zvija in daje, da kar krici. 5 dni ze ni sel kakat, vceraj pa sem jedla korenje, ki je bilo zgleda premalo kuhano zanj... Jao... Zdaj je od kricanja omagal in zaspal. Jaz bom sla pa hitro kuhat, drugace ne bo kosila danes. Sprehod odpade, saj ne zelim, da mi sredi vasi zacne kricati. Ce ne bo kakal, mu bom probala dati kamilice. Upam pa, da bo brez kakrsnekoli spodbude. Zelo prdi, kaka pa sploh ne. Ne vem zakaj, saj je bilo do sedaj vse bp.

Kolcanje...veliko, po navadi po hranjenju, ce ne podre kupcka.

RR piknik...ne bomo sli.

Ursa_p, kako je Gal? Kako je bilo na posvetu?

Tinkatonka, pa Anej? Je kaj manj krckov? Kako pa tvoja tasca? Moja stara mama je bila tudi v Soci in je bila po terapiji veliko bolje.

Jok po hranjenju...vcasih tudi pri nas prisoten. Po navadi zajoka tik preden podre kupcka. Pol je dobro in se umiri.

Bonnie_ in Taja27, se priporocam za geslo.

Natalia, bris bo OK, bos videla.

Drugace je pa Enej sedaj odkril prst. Do sedaj je tlacil celo roko v usta, zdaj se je pa naucil kako dati palec v usta. Midva mu ga ven dajeva, on pa notri. In tako dober del dneva... Dudo je imel redko, zdaj pa se to noce vec. Samo se prst. Protestira pa se pa se, ko mu ga ven dajeva...

Pizama...uporabljamo ze od vsega zacetka. Vsak vecer ga preobleceva, zjutraj pa spet v dnevno opremo.

Stevilka pajacov....nimam pojma, ko so pa tako razlicno veliki user posted image Prerastel je en pajac, en pulover in komplet iz porodnisnice. Ostalo se je pa sele sedaj "napolnilo", saj je bil zelo majhen in mu je bilo na zacetku vse preveliko.

Jaz pa zdaj res sibam kuhat, ce ne bomo danes hujsali user posted image Lepo se imejte, pa punce na primorskem, glejte da ne boste prevec cvekale, da ne bo spet dez user posted image

Nina

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 916
3.5.2006 18:33:53   
taja27
dan

bonnie_ hvala za odgovor glede H&M. sem ti želela odgovoriti v zasebnem sporočilu, pa mi je trikrat napisalo, da ga ni mogoče poslati, čudno user posted image  skratka hvala za komplimente in hvala za geslo tudi tebi. rada bi ti povedala, da si bila izredno zadovoljna in srečna nosečka (po slikicah sodeč) in upam, da tudi sedaj uživaš ob svojem zakladku.

ursi in ninaki na zasebno sporočilo sem vama poslala željeno geslo, upam, da sta ga prijeli, saj mi nekaj nagaja.

krst mi je kar malo čudno, ko nekatere pišete, da morate k župniku na ure za krst in na nekakšne priprave. pri nas je šel samo mož do župnika in povedal datum, kdaj želimo krst in to je bilo to. edino kar je bil problem je to, da je župnik rekel, da ne more krstiti naše punčke Ava, tako sva se odločila, da jo bova krstila Ava Valentina, ker je rojena ravno na valetinovo.

se beremo

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 917
3.5.2006 19:08:11   
Eviii
samo na hitro se javim in opravim svojo dolžnost tajnice. je pisala ursa_p:

midva ostajava v bolnici. zaenkrat so mu vzeli urin in kri (če ima mogoče alergijo na mleko), jutri mu bojo delali še uz, za naprej pa še ne vemo. noč ob samih jokajočih otrocih bo težka. pa še jutri od pol petih zjutri more bit tešč do vsaj devetih (za uz). prosim, držite pesti še naprej.

bogi gal in urša... mi jim pošiljamo ljupčke in da bi se vse lepo izteklo.

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 918
3.5.2006 19:15:10   
taja27
Tud pri nas držimo pestke za Gala in Uršo. Upam, da bo Gal vse prestal s čim manj bolečin in seveda, da bi blo z njim vse vredu.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 919
   [Brisano sporočilo]
3.5.2006 20:10:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu taja27)
  Neposredna povezava do sporočila: 920
3.5.2006 21:25:46   
BaGSi
Zdravo punce!

Komaj sem se prebila čez nekaj zadnjih postov, za kaj več pa na žalost nimam časa...
Za praznike sem bila z malima v MB, da sem se nadihala malo štajerskega zraka (čeprav je kar naprej deževalo, smo uživali), oči pa je bil na morju...

Naš urnik je kar podoben kot od ostalih (npr. Sarazan), samo Anja podnevi spi zeloooo malo - mogoče 3 krat po pol ure; ponoči pa je pridna in spi kar po 9 ur.

Sarazan
- vidim, da sanjaš Anjo...

Ursa-p - upam, da je vse v redu.

Bo v petek katera v Tivoliju?

Za krst smo pa imeli mi tudi 1 uro priprav in mislim, da nam ni nič škodilo...

Pižamico
mi tudi oblačimo.

Tinkatonka - si poskusila s Pregominom, ali so krčki že bolje?

Toliko za danes od mene... lep pozdrav vsem!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 921
3.5.2006 21:29:02   
Kami
Čao punce,
za mano je en divjaški dan. Še dobro, da imam tako pridne otroke. user posted image  Zjutraj pospravljanje, ker smo imeli stanovanje po teh praznikih kot prašiči. Potem telovadba (ker sem premal hitro pospravljala user posted image ), potem šoping (prazen hladilnik po praznikih), potem vrtec, igrišče, kočerja, kopanje, pravljice in še in še. Zdaj se naj grem pa učit al kaj? user posted image  TKo me ma, da bi neki ogromnega nezdravega pojedla....user posted image  Presneta pujsa. Si bom šla eno korenje olupit. Ker drugače mi bo že čez kakšen teden žal, ker ŠE VEDNO nič nase ne spravim.

Ursa_p...čeprav vem, da so tole zoprni trenutki, verjamem, da bodo Galu pomagali in da bo potem čas za oba prijetnejši.

Menstruacija.... je nimam, ker sem si dala vstavit Mireno. Vsaketolk je (res malo) krvavega izcedka, tako da pojma nimam al je to menstruacija al kej druzga. Sem mela pa že prej zelo šibko, tako da možno, da mi je kar izginila. Se dogaja, juhej!

Lasje... mi izpadajo v šopih. Ali se to še kateri dogaja? Imam občutek, da se bom eno jutro zbudila plešasta... A obstajajo kakšni vitamini al kaj nej vzamem?

Bodte lepo!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 922
3.5.2006 21:56:26   
sarazan
Čao punce!

V Izoli sem se dobila samo s sazi. Ostalim ni zneslo priti user posted image . Pa drugič, a ne?
Ja, je bil pa tak sonce, da sem čist rdeča. Sara ima pa tudi rdeča lička in nosek. Smo očitno kar pretiravali. No, pa saj ni sile.

Kami, meni tudi ful izpadajo lasje. Ampak se ne sekiram. V nosečnosti skoraj noben ni šel z glave, zdaj se pa morajo umakniti mladim laskom user posted image .

Krst, mi ga imamo v nedeljo. Prejšnji petek smo bili pri župniku, da nam je povedal, kako bo vse potekalo, saj bo obred krsta med mašo (možnost smo imeli še po maši). Pa razložil nam je, kaj v bistvu pomeni ta dogodek za otroka, starše in botre. Meni se ni zdelo odveč, da smo to slišali.

Menstruacija, jaz sem jo že dobila, pa polno dojim!!!!

Prevračanje, naši Sari kdaj pa kdaj uspe, da pri pasenju kravic toliko dvigne telo in nogice, da se zvrne na bok, potem pa že na hrbet. Obratno ji še ni uspelo in mislim, da je še prekmalu za kaj takega.

Urša in Gal... mi fajn stiskamo pesti, da bo vse ok in boste kmalu doma. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 923
4.5.2006 13:50:45   
tinkatonka
HoJ!

No mi smo iz 2. pregleda pri pediatrinji. UZ kolkov vredu, tko da se danes znebimo širokega povijanja. user posted image user posted image Šum na srčku se še vedno sliši, ampak se je Anej tako user posted image ker je bil ornk zaspan, da niti ni dobro slišala, ali je šum kaj slabše slišen kot zadnjič ali ne. Ima pa moj sinko povišan mišični tonus v levem delu telesa, zato pa se tudi več ali manj obrača na desno. Ni še panike, ampak bo potrebno delati vaje. Hvala bogu da je moja mami iz foha, da mi bo lahko pri tem pomagala, ampak pri nas se je pa res potrdil tisti rek "še kovačeva kobila je bosa".  

No statistika glede višine in teža je pa taka:

ob rojstvu: 3190g in 52cm
pri 5.tednih: 4600g in 55cm
pri 10 tednih: 5755g in 60cm

Vglavnem smo lepi in zdravi, predvsem pa zadovoljni. Se je na začetku tako smejal in vriskal, ko so se tudi drugi otroci oglašali, no na koncu je bil pa že tako izmučen da je tako jokal, da ga je pomojem cel zdravstveni dom slišal, samo da sem stopila iz ZD-ja pa mi je v rokah že spal. user posted image

No pa da še odgovorim na aktualne teme...

menstruacija....je še nimam, pa jo komaj čakam, da končno začnem jemati tabletke. 6 tednov po prenehanju dojenaj je pa že minilo, pa je še zdaj ni. Pri pregledu je rekla G., da lahko da jo dobim jutri, lahko pa šele čez 2, 3 mesece.

krst....se še zdaj nisem uspela it zmenit k župnikuuser posted image .  Je skrajni čas, da se z možem pogovoriva o datumu in da greva tja.

lasje...mi ne izpadajo in žal nimam noebenga recepta, ki bi ti pomagal Kami pri tem, da se izpadanje konča. Mogoče ne bi blo slabo, če greš v lekarno pa povprašaš.  

krčki...jih je dosti manj, pa se raje ne bom preveč hvalila, da se ne bom potem kasneje spet v jezik ugriznila.

ninaki...tašča- zdaj že vozi voziček, in je bila čez praznike že doma. Ampak se je pustila kr dost komandirat, in se kdaj tud za meter ni sama premaknila ampak je rekla: "premaknite me", pa ne bi rabla druzga kot bremzo spustit in enkrat kolo obrnit. Milsim da bo to kr težko, tam v Soči dela, ker mora, doma se ji pa ni dalo, ker jo je preveč ljudi komandiralo in pomagalo. Tko da če bo tko tud naprej, se bo tam sicer veliko naučila, domov pa čez vikende hodila zbušavat. Težko bo, za vse. Ona imam namreč kr dosti kil (okrog 100), pa še voziček 24kg, pa je to mal težko prestavljat. Njen mož je pa zelo suh in tud ne more sam dvigovat. Parkat jo bo že lahko dvignil, ampak se bo njemu na hrbtu ornk poznalo. Tašča se pa še naprej sladka s sladkarijami, čokolade, peciva so dnevno na sporedu. Če bo šla teža gor, bo pa vsakič težje jo dvignit. Kot en začarani krog.   

No toliko za zdaj..

Lp Tina

--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 924
4.5.2006 13:51:59   
tinkatonka
urša_p...stiskamo pesti za Gala. Tam mu bodo zihr znali pomagati. Upam da bosta kmalu doma.  

--------
(T. Pavček)

Neposredna povezava do sporočila: 925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?