|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARSKE MAMICE
26.4.2006 23:37:21   
bobika
Večer!
Pri nas je kar pestro. Zardi problemov pridobivanje teže in drenja po dveh minutah na joški, pol pa še nobenega dodatka noče piti, sem že kar malo zmučena. Prebrala in že 100 obdelala sem vse možne nasvete o dojenju in ugotavljam kaj bi ji lahko bilo, pa ne pridem do pametnega odgovora. Dojim jo vsakič, ko postane malo bolj slabe volje oz. malo zajamra. To je približno na dve uri. Pa ponoči jo zbujam. Ob osmih jo dam spati pol pa okoli 24 jo zbudim, pa zjutraj okoli petih, da jo podojim. Kar hudo mi jo je buditi, ko tak lepo spi. Ponavadi imajo vsi probleme, da dojenčki ne spijo mi pa ravno obratno.
Malo me je strah, kako boma spet vspostavili ritem, ki ga je imela do sedaj.

Naše mere pri tretji posvetovalnici:
teža: 4500g in višina: 56 cm user posted image user posted image

Vse imate take korenjake in velikane user posted image , upam, da vas čimprej Manca dohiti user posted image

Grem na podoj user posted image

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 926
27.4.2006 7:39:59   
XXYY
Lep deževen pozdrav!

O Bobika, zdaj tukaj pred računalnikom sedim že kakšne pol ure in gledam tvoje sporočilo in tuhtam in tuhtam, kaj ti naj odgovorim. Jaz bi na tvojem mestu res šla po praznikih nazaj k pediatrinji in jo na stehta. In pol tam njih vprašaš, kaj ti priporočajo, ker ti ne mara adaptiranega mleka, kot dodatek.

Drugače sem pa tukaj najdla en link, če ti bo mogoče kaj pomagalo. Ne vem:

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=890101

Saj bo Manca tudi prišla do nas, pol nas bo še prehitela.

Za Manco pa en velik user posted image od naše Lare.

Pa srečno.

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 927
27.4.2006 9:02:00   
pikica*
Ovčka, mi tretje posvetovalnice še nismo imeli. Imamo jo 5.5. in takrat dobimo tudi prvo pikico. Sicer pa je naša punči imela pri treh mesecih cca. 6500g in enih 65cm.

Se moram pa pohvalit (no, kdo bi me tudi kregal), da je naša punči odkrila radosti sladoledauser posted image . Ker je bolj vroče, si ga midva z user posted image  zdaj večkrat privoščila in enkrat sva ji ga dala za probat malo za hec in se je oblizovala, da ni bilo konca. In zdaj vedno, ko vidi, da ga jeva, steguje jeziček in se oblizuje, tako da ga vedno mičkeno dobi. Potem se ji pa kar učki zasvetijouser posted image . Požerušček, ni kaj.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 928
27.4.2006 9:06:00   
pikica*
Ovčka, tole bi znala bit alergija na cvetni prah. Vsaj po simptomih sodeč. Moj brat je namreč alergičen nanj in se mu ponavadi dogaj povsem enako.  Kiha kot utrgan, dobi rdeče in solzne oči in iz nosa mu začne tečt. No, držim pesti, da gre vseeno samo za prehlad.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 929
27.4.2006 9:27:30   
XXYY
Ahoj!

Zopet midve!

Prej sem pozabila napisati.

Noč je bilo zelo mirna, po tistem včeraj zvečer. Nosek je zdaj vredu, ne kiha. Je pa tudi to, da smo imeli celo noč okno zaprto (ko prejšnja dva dni nismo imeli zaprtih).

Joj, sam res upam, da ni alergična na kakšen cveni prah. A zdaj vse trave cvetijo in še nekatera drevesa. Jao, mene. Potem Lara ne bo vrtnarka, kot je mami. Uh, hvala bogu.

Bomo videli, kako bo danes čez cel dan.

Lepo se imejte in bodite pridni.

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 930
27.4.2006 10:44:26   
ajdaN
Ojla!

Evo še naju na hitrco. Danes bo pa en težek dan! Zunej dežuje, ven ne bova mogla it, tko da bo spet doma tečnaril pa po rokah spaluser posted image .

Na Bledu smo se imele v redu, edin nekam malo nas je bilo. Upam, da bo drugič boljše. Je pa res težko da se vse uskladimo z našimiuser posted image . Ovčka še dobro da vaju ni blo. Bi se čist zasekirala, ker je bil naš tako pridn in polovico poti prečvekal. Babe so bile tiho, naš pa kot navituser posted image . In zdej tko zgleda kot da imamo nadvseeee pridno dete. Če sva sama se pa dere po možnosti. Čeprav odkar se v sedežu okrog prevaža je malo boljše. Mal nerga in nerga, ampak ga ne dvignem tako da pol obupa in zaspi al pa začne okrog firbcat.

V glavnem ko sva se vračala z Bleda se mi je mulc v sedežu posračkal. In ker je bilo vroče je bil samo bo bodiju in ko sem ga doma dvignila ven, je kar teklo od njegauser posted image . Vse je bilo posrano - od tamalga do sedeža. Jaz pa pol drgnila kot trapasta.

Punce ne vem če ne bomo pri nas že zob dobil. Spodaj - leva enkica je videti nekej belega. Bomo vidl kaj bo iz tega. Calgel sem kupla pa svečke tud, da ne bo prehudo če bo res kej zakuhal čez praznikeuser posted image .

Lonjaaaaaa a si dobila pošiljko? Upam, da niso kej pomutili na pošti!

Drugač bomo pa pri nas kmal štartal s plenicam št. 4. Še kakšen teden da tele do konca porabim, pol pa na 4. Te bomo pa tako ali tako imel ene pol leta. Pa še zmerej nism pogruntala s čim nadomestiti Pampers sensitive. Po mojem bomo akr na "fitkah". A so sploh še katere plenice z elastičnimi trakovi?!

*hana* a si dobila posodico pa vrečo pa senčnik? A se ti je včeraj katera pridružila na Bledu, a sta bile same.

Ovčka danes bo tamala sigurno v redu, ker je zunaj dež in ne bo cvetnega prahu. Upam, pa da ne boste res kakšne alergije fasal, ker taki mali ne moreš nič pomagat pa še tablet ne more vzet.

No tako jaz imam sireno zraven in ga grem mal potolažit. Ker on je straaaaaaaaaašno božčkan!!!

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 931
27.4.2006 11:07:55   
*hana*
oj
samo na hitro.........................šibava v Celovec.
AjdaN sem se takooooo user posted image user posted image user posted image , ko sva midve prišle z Bleda v torek..............................že v avtu sem jo zavohala, zdaj ko bo vročina, ne bomo zgrešile vonja, jo prinesem gor, vzamem iz lupiniceuser posted image user posted image user posted image , body zadaj totalno zelen (pa novega je imela goruser posted image user posted image ), tudi lupinica smrdela, v glavnem drekec povsod. Jaz pa po pravici povedano samo hlače in majco dol in v hlačkah in modercu (drugače bi imela vse od dreka) jo nesem v kopalnico in lepo v lijaku umijemuser posted image , pa kako fino se ji je zdelouser posted image .
Ja, naslednji dan (bile sva sami) sem dvignila nakupovalno košaro, senčnikov zmanjkalouser posted image , ja posodico tudi imamo...............pikica*-ne bom več imela "pekičev"user posted image .
Čav se še zvečer kaj javim.

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 932
27.4.2006 11:37:16   
bobika
Na hitro se še jaz oglasim, pol pa kosilo pripravljat.
Ovčka najlepša hvala za skrb in lupčeka. Tvoji Lari ga Manca vrača user posted image
Link sem že prebrala.

Nocoje je jedla ob sedmih zvečer, se skopala potem pa ni hotela več jesti in je okoli osme zaspala. Ob 12 sem jo kar v spanju podojila in nemorte verjeti, je kar lepo in dolgo jedla. Bradavico mi je le parkrat potegnila.
Ob pol petih se je sama zbudila in sma zopet jedli. Mislim, da se je kar vredu najedla, pa tudi lepo ji je šlo. Spala je do pol osmih se najedla in zaspala do pol enajstih. Sedaj pa zopet počiva in bo vsak čas zaspala. Zadnje hranjenje je bilo pa zopet bolj grobo. Jedla je sicer kar dobrh 10 minut. Preden pa sem ji dala zizo sem ji poskusila čaj in z veseljem ga je hotela piti. Po dojenju pa ni šans, da bi pila. Tak,da mislim, da se je najdla.
Upam, da bo vsak dan boljše.

Imam pa eno prošnjo za tiste, ki dojite. Ena forumka je predlagala, da naj štejem požirke, kolikokrat pogoltne med dojenjem. Vsak požirek bi naj bil cca 1ml. Manca je najmajn 200 krat pogoltnila pri eni dojki. Kolko pa pri drugi pa nisem štela. To pomeni, da bi naj okoli 2dl oz. še več spila.
Prosim, če bi lahko katera med enim dojenjem si vzela malo dragocenih trenutkov in štela požirke.

(odgovor članu *hana*)
Neposredna povezava do sporočila: 933
27.4.2006 14:54:46   
lumpy
Ojla,
vi ste pa kar pridne, mene pa že tako dolgo ni bilo tule gor da sploh ne vem več kaj se dogaja. Vidim da ste pridne in da so malčki ok.

Bobika,
nič se sekirat, da bo dovolj mleka pa bo tvoja pikica tudi zrasla. Vsaka ti čast kako si vztrajna in koliko truda moraš vložiti v vse to.

A ste že kaj razmišljale , kdaj boste začele dodajati gosto hrano?
In kaj boste poskusile najprej ???

Ovčka,
kako je danes s tvojo punco, ko je takšno vreme ? Je boljše ali ostaja isto?

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 934
27.4.2006 16:14:22   
lumpy
Ker bomo počasi našim malčkom začele dodajati gosto hrano, vam ponujam nekaj enostavnih in dobrih receptov, ki bodo kateri mogoče koristili.

BANANINA KAŠA
1/2 žlice ovsenih kosmičev
150 ml vode
1 zmečkana majhna zrela banana
2 žlički sultanin

JABOLČNA KAŠA S SUHIMI SLIVAMI
150 ml vode
1 olupljeno, razpečkano in drobno narezano majhno jabolko
4 sesekljane suhe slive

MARELIČNA KAŠA
150 ml vode
2 olušljeni in sesekljani sveži ali 5 sesekljanih suhih marelic
1/2 žlice sultanin

Vse kašice se pripravijo enako in sicer:
vse sestavine damo v majhno kozico, pokrijemo in zavremo,Vročino znižamo in vsebino na šibki vročini kuhljamo približno 5 minut. Občasno premešamo, da se ne prime. Mešanico pretlačimo skozi sito ali v mešalniku obdelamo v kašo. Če je zaželena redkejša kaša, dodamo več vode.

Kašice so primerne od 4 meseca naprej ( se pravi za začetek).

Če ima katera še kakšno idejo naj napiše.

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 935
27.4.2006 16:42:16   
tinkamiška
Hoj!

Pa sem prišla malo pogledat k vam, sem namreč decemberčica, ampak na koncu(25.12.), pri nas je eno veliko zatišje, pa sem si rekla, da grem malo sem počvekatuser posted image Sej ne zamerite ne?

No, mi se sicer polno dojimo, Iza je velika 61cm in težka 6450g(to je bilo 10.3.) , prvo pikico je prestala brez kakšnih posledic.

18.5. pa imamo četrto posvetovalnico in takrat že drugo cepljenje.

Jst še ne mislim uvajat gosto hrano, bom pa začela pri dopolnjenem 5. mesecu.

Lumpy jst bom začela najprej samo z poskušanjem okusov(po nasvetu iz knjige  Velika paparica za male papavčke) in sicer z žličko kuhanega jabolčka ali korenčka, pa potem z svežo zrelo banano, to kar si ti napisala, ji bom dala malo kasneje, ko bo že vajena posameznih okusov in bom vedla kako sprejema kakšno sadje ali zelenjavo. Potem bom pa začela malo kombinirat. Suho sadje baje zapira, pa ga bom uvajala bolj počasi in v manjših količinah...

Tule imam napisano kaj dajat in pri katerih mesecih: 4-5m( jabolko, hruška, banana, papaja, koreček, cvetača, krompir, bučke, koleraba, posušeno sadje, breskev, kivi, marelica,češplja), 5-6m (melona, avokado, grah, paradižnik, špinača,zelena, por, paprika)...če bo katero še kaj zanimalo ji lahko prepišem iz knjigice.

Aja, mi hodimo na tečaj plavanja in Iza res uživa, tako, da komaj čakamo na naslednjo urouser posted image user posted image user posted image bom  naslednjič poslikala kako ga sračka, pa dala v svoj album.

Bobika sem brala na eni drugi temi o vajinih težavah...upam, da vama bo spet steklo.

Tako tole je bilo bolj na hitro Iza je namreč že tri dni prava tečka in upam, da je to samo vpliv polne luneuser posted image Po vrhu je pa še takšno vreme, da ne morem nič na sprehod in je tule doma že prava mora, ker nimam več pojma kaj bi si še umislila, da bi jo malo zabavala. Trenutno se z atijem učita kako uponašati avtouser posted image user posted image user posted image

No, lepo bodite!

Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 936
27.4.2006 16:46:32   
lumpy
Tinka miška,
tudi jaz bom najprej začela z posameznimi okusi, sem slučajno našla te recepte iz knjige zato sem jih napisala.
Mi bomo začeli najprej z zelenjavo, kot so predlagali pri pediatru, korenček, brokoli.., nato sadje jabolke, banane.., potem pa imam v mislih te kašice, ki so doma pripravljene, trgovinske sem mislila uporabljati samo za na pot, če bo potrebno.

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 937
27.4.2006 19:57:05   
Anonimen
Hoj punce!

tinkamiška pozdravljena med nami. Ti se nam kar pridruži, več nas bo bolj bo zabavno, med nami pa je tudi nekaj decemberčic.
Pri nas pa bomo gosto hrano začeli šele 6. mesec, po nasvetu zdravnice, ker ima moja sestra alergijo na cvetni prah, plesen, ..., pa sestrična je tud neki alergična. Zato priporočajo, da začneš kasneje, bomo pa tud začeli s posameznimi okusi.

Bobika kot prvo mislim da je nabolje, da greš čim prej do pediatra. Jaz sem mela probleme z Laro prve tri tedne. Pa sem jo tud budila, pa sila pa ni blo nobenega učinka. Tako da sem nehala in jo pustila pri miri, ko je hotla je jedla ampak zelo malo, bolj se je crklala. Pa se je zelo kmalu pokazal učinek. Kar na enkrat je začela fejst jokat, pa ne pa ne se dojit, pol sem pa ji dala prilagojeno mleko, ga je tko zmazala. Probej pa tudi zamenjati mleko, ne vem katerega uporabljaš, lahko da ji ne paše okus. Veliko sreče.

Ovčka še naše mere pri 3. mesecih: teža 6.500 kg, velikost 62 cm, aja pa pri naši Lari popravi za 2. mesec težo na 5.550 kg.

ajdaN glede pleničk Pampers sensitive si preberi na tem linku http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=896622, baje so navadne zelene neki zamenjali, drugače pa imajo elastične trakove Huggieske, men niso všeč mi premočjo. Elastične trakove pa imajo tudi Mullerjeve Beauty Baby plenice, te pa ne premočjo, pa še zelo ugodne so. Jaz Mullerjeve uporabljam čez dan, ponoč pa Pampers Active fit.

Zdaj pa grem počasi Laro zrihtat za spat.

Nočko

(odgovor članu lumpy)
  Neposredna povezava do sporočila: 938
27.4.2006 20:04:03   
XXYY
Lep deževen dan oz. večer želim!

Naša Lara že user posted image .

Danes je majčkeno še kihala in malo jo je tudi nosek nagajal, tako da sve ga dvakrat pucale. Jaz upam, da je to samo prehlad, ki ga morave (upam) hitro odpraviti, ker imave v sredo spet cepljenje.
Bove pa videle drugi teden, ko napovedujejo lepše vreme, kako bo z njenim noskom.

A so pri vas tudi prejšnje dni, ko je bilo vroče, niso hoteli piti mleka ampak samo čaj. Joj, naša ga čez dan spije okrog 220ml, mleka pa samo 200 - 300ml na dan, včasih celo manj. Danes je bila pa kar pridna z mlekcem.

Včeraj sem ji dala majčkeno za probat kašico od breskve in riža, pa se je samo kremžila. Tako, da sve včeraj probale z 3 žličkami, danes pa celo s 5 žličkami. Samo kaj ko je pa te kašice, ki jih kupiš, zelo veliko in potem moraš porabiti kao v 24 urah. Mah ne splača se kupovati te drage kašice. Bomo jutri kar naravno sadje kupili in bove same naredile, kot pa une kašice.

No, lepo se imejte in lepo spančkite.

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 939
27.4.2006 20:40:34   
srečica
Vidim, da ste se spet zelo razpisale. Lepo. Saj ne vem kaj naj vam napišem. Naš Anže je še vedno priden, le zvečer malo joka. Samo full več noče biti dol, že sedaj bi rad sedel. Ne morem verjet pa 3 mesece je star.
Spi pa mi celo noč od 22 do 8 pa potem še do 10. Priden, a ne?
Tinkamiška, tudi jaz razmišljam o vodni telovadbi za našega sončka. Koliko pa stane?

Lepo se imejte in prelep vikend

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 940
27.4.2006 21:06:17   
tinkamiška
Hoj!

Janja hvala za dobrodošlicouser posted image

Se še malo oglasim preden se počim na kavč pred TV k svomu možekuuser posted image

Izo dajem spat med 19 in 19.30 uro in se potem dojiva še okoli polnoči in potem okoli 3h. Zbuja se okoli 7 ure. Čeprav ga zadnje tri dni nekaj sračka, sej sem rekla, da upam, da je polna luna, ali ima pa spet poskok v rastiuser posted image

Lumpy, tudi jst imam namen začeti z zelenjavo, ker imajo otročki rajši sadje, pa bi blo fajn, če bi najprej sprejela zelenjavouser posted image Če pa ne bo šlo, bom pa malo sadja zraven zmešala.

Srečica, nevem od kod si. Pri nas v CE je en tečaj v Golovcu in stane ura okoli 3.000 sit, sem se zato določila za Doberno, kjer pride 10 urni tečaj 20.000 sit, gresta pa zato ceno lahko na tečaj oba s partnerjem ali pa vzameš s sabo kogar hočeš, dobiš tudi neopreske hlačke in obroč zauser posted image .  Pa v Doberni je voda bolj topla. V glavnem Iza je res zelo uživala, se gremo razne igrice in pojemo, potem nam pa še ostane malo časa, da smo sami v vodi in se cartkamouser posted image

No, evo zdej sem pa napisala kar sem hotela.

Lahko nočuser posted image

Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu srečica)
Neposredna povezava do sporočila: 941
27.4.2006 21:28:01   
ajdaN
Čeeeeeeeeeeeeeeeer!

O tinkamiška živjo! Lepo da si še mal k nam pokukala. Saj jaz tudi vas vse preberem, ker bi moj moral biti silvestrski decemberček. Če bi bil še zdaj tako len kot takrat ko je bilo treba ven, ne bi imela nič protiuser posted image .

Naš mali že dobre pol urce spi, jaz sem pa ravnokar zmazala en gromozanski "banana split". Zdej imam pa kar mal slabo vest. Kdo bo kaj shujšal ne vemuser posted image .

Bobika a veš da se nekje med dojenjem celo spomnem nate, ampak je že prepozno. Če pa sem že začela štet na začetku, je pa nekej vmes prišlo in mi ni uspelo. Bom probala jutri zjutraj, ko imava najbolj mir. Upam, da ne pozabim.

Lumpy, jaz bom verjetno začela s kašicami kmalu po 4. mesecu. Štartala bi pa rajši z zelenjavo. Čeprav glede na to kako se je kremžil ob sladkih kapljicah proti krčem, bo pri njem v prednosti zelenjava in ne sadje. Začela bova pa verjetno s korenjem. Pol pa kakšno jabolko in banana. Se morm še mal bolj poglobit v tole hrano, da bom sploh vedela kako in kaj.

JanjaE tisto temo sem prebrala, ampak mi ni za reskirat pa kupit pamperske, pol bojo pa brez elastike. Če bi lahko odprla pa prešnofala ja, nekej na blef mi pa ni kupovat. Huggieske pa poznam jih imam en paket, pa mi niso všeč - drek prileze skozi. Pa tudi nimajo elastičnih trakov, ampak je elastika na hrbtu. In če mene vprašaš je tisto bolj za en drek. Hočem elastiko prav na trakovih, tako kot pri "fitkah". Kje imajo pa Muellerjeve elastiko?

Srečica naš že cel mesec hoče samo sedet pa pokonc se v naročju nosituser posted image . Mogoče delam narobe, ampak drugače se trma mala samo dere. Se tolažim da 12h prespi v kompletno ležečem položaju. Nekej pa je.

Ovčka tvoja pa res nekam malo mleka spijeuser posted image . Moj mi ob takih količinah shira. Pri nas pa pride v poštev samo mleko. Čaj sem mu ene parkrat dala, pa ga ni kej preveč maral, zdaj mu pa striktno dajem vodo - če bo žejen bo pil. Ampak spije zelooooo malo, mogoče 20ml. Zadnjič ko je bilo ful vroče mi je spil enih 30. Pa še to ga kar malo silim.

No *hana* a je bil šoping uspešen? Si vse zapravla kar si zadnjič dobilauser posted image ? Upam da nisi zdej tko zmatrana da se tud oglasit ne morš semle goruser posted image .

No tako punce moje, jaz še malo preberem po drugih forumih, potem se pa poknem pred TV in počakam user posted image  da pride s špila. Jutri pa nov "delovni" dan. Mirno in prespano noč vsem skupej!

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 942
27.4.2006 23:09:05   
XXYY
Ahoj!

O  Tinkamiška še ena lepa dobrodošlica tudi od nas. user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  Lepo, da si se malo oglasila tudi tukaj. Jaz sem se kar pri januarkah udomačila. Tam ni nič pametnega pr decemberkami. Tukaj ti bo bolj luštn in veliko imamo kaj za povedati.

Srečica : tudi naša Lara sploh noče več biti v leže. Če jo imam v naročju, ona zelo protestira, če jo imam v ležečem položaju. Ni šans, sam pokonci bi bila rada, da vidi, kaj se dogaja. Leži včasih v kuhinji na jedilnem kotu in se zabava z igračkami. Sam ko ma pa dost, je pa nič ne pomiri. Prava kozorogica je, k že male rogove ven kaže. Ko jo pa dvignem, je pa takoj tih. user posted image  mali je.

JanjaE : sem popravila pri tvoji Lari za drugi mesec. Se opravičujem za napako.

Ok, dovolj za danes. Pa mogoče še jutri kaj več.

Lahko noč.

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 943
28.4.2006 8:30:49   
lumpy
user posted image  Dobro jutro ,

a danes pa še vsi bolj dolgo spite, ko je takšno kislo vreme, saj prav vi se kar cartajte, matic še tudi spi, mami pa je vstala, ko je tko fajn zjutraj v tišini si vzeti nekaj časa samo zase, čez dan tako ali tako ni potem časa.

Bobika,
ne da te strašim ali ti povzročam skrbi, toda menim da res premalo pojesta, res da se ne moreta primerjati z ostalimi, ki nimajo težav in imajo dober apetit, toda kljub temu mislim da bi pri vajini starosti morali pojesti nekaj več. Pojdi do pediatra ali paza začetek za pomoč poprosi patronažno sestro oziroma babico.
Midva imava na dan 5 obrokov, od 160 - 200 ml, poleg pa čez dan popije še od 40 - 60 ml čaja, če pa je zelo vroče še nekaj več.

Kateri čaj uporabljate za malčke ?
Midva sva najprej uporabljala prekuhano vodo, pa je ni bog ve kaj pil, tu in tam požirek, nadaljevala sva z domačim čajem iz kopra, janeža in kumine , pa ni šlo, potem sva uporabljala kamilico, ki jo je nekaj časa kar veselo pil, potem pa se mu je očitno postavila po robu in se je okusa naveličal. Sedaj uporabljava komarčkov čaj od Milupe, ki ga ima zelo rad, pa ne vem če je najbolj primeren, saj vsebuje nekaj glukoze.

Ves čas uporabljava plenice Pampers, sedaj sva na številki 3. Zadnjič sem kupila pampers sleep and play in moram reči da sem zelo zadovoljna, so bolj tanke kot ostale pampers, pa prav tako ne premoči nič, ob straneh pa je elastika. , so pa celo cenejše 300 sit od ostalih istih paketov pampers.

Odločila sem se da danes začneva z uvajanjem goste hrane, saj se mi zdi da je za matica to že primeren čas. Imela sva lep ritem hranjenja na 4 ure, sedaj pa mu to ne zadostuje več in želi jesti na tri ure in večje količine, tako da danes bova začela in sicer najprej z iztisnjenim korenčkovim sokom, pa bomo videli kako bo, če ne bo kaj ok, bomo še pa malo počakali, če ne pa veselo nadaljevali.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 944
28.4.2006 8:47:52   
XXYY
Dobro jutro!

Kako ste prespale noč? Pri nas zelo super, boljš ne bi moglo biti. Nosek je zdaj čist vredu, nič ne smrka, skratka bomo videli, kako bo naslednje dni.
Včeraj je že ob 20ih zaspala in je spala do zdaj, do 8 zjutraj. user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image   . In je bila prava lakota, saj mi je zdaj spila 190ml user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  kar sploh verjet nism mogla. Res pa je, da zvečer preden je šla spat, je spila samo 30 ml mleka, sploh ni bila lačna. Ker ponavadi, če je lačna ne zaspi takoj. Ponavadi zjutraj spije okrog 110 - 150 ml.

Lumpy: mi naredimo čaj iz kumine in janeža, potem pa dam še eno žličko komarčkovega Hippa (potem, ko je čaj malo ohlajen) in mi čez dan spije okrog 200ml. Ko ji pa dam takrat mleko, pa samo vrže ven. Tako, da potem pije čaj, ker je verjetno žejna. Tako, da včasih hoče mleko, včasih pa samo čaj.

Danes bo spet tak čuden dan, prav za spat.

Izkoristite ga najboljš kolikor se da.

Čao, pa se se še slišimo kaj danes.

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 945
28.4.2006 9:01:00   
lonja
Dobro jutro tudi z naše strani,

mi smo pa boooolni. V bistvu sem bolna jaz, Ajda pa ima ''na srečo'' le zamašen nosek. Jaz pa že drugi dan z vročino 39 in vnetim grlom ter groznim kašljem. Verjetno bom šla danes do zdravnika ker se pa vseeno bojim, da ni mogoče angina in bi morala začet jemat antibiotike user posted image .

Ajdi se je pa nosek zamašil in je zaradi tega začela tudi kašljati. Je bilo v torek zvečer precej hudo, se sploh ni mogla odkašljati in sva jo z mojim user posted image  odpeljala do dežurne zdravnice. Pa je poslušala srček in naju potolažila, da je vse to zaradi noska. Tako da sedaj po vsakem dojenju špricamo fiziološko raztopino v nos in mislim, da je že bolje. Čeprav ne vem ene stvari: a bi morala po tem, ko ji špricnem fiziološko kaj ven potegnit iz noska ali ta fiziološka tisti slu zadaj raztopi? Ker aspiratorja še nimam, ji seveda kaj drugega kot to, da ji špricam fiziološko niti ne morem pomagati. Boga revca.

Jo pa moram full pohvalit. Včeraj, ko sem bila res sama tud čist na podnu, je bila Ajda cel dan tako pridna, da nisem vedela, da jo imam. Mi je pediater rekel, da lahko kljub temu da dojim, vzamem tudi lekadol, da si bom vročino zbila dol, in je zgleda mal vseeno tudi na Ajdo vplival, saj mi je včeraj čez dan spala skupaj ene pet ur. Še nikoli toliko. Pa tko žalostno me je gledala, ko je dopoldan odpadel pevski repertoar, ki ga imava vsako dopoldne. 

Mi goste hrane še ne bomo uvajali. Zgleda, da ji moje mleko kar zelo ustreza, saj se sedaj že nekaj časa dojiva le enkrat ponoči, čez dan pa včasih tudi po štiri ure ne. Ker planiramo počitnikovanje v naši prikolici na Krku, bi rada z dojenjem nadaljevala tudi čez poletje. Mogoče bomo po šestem mesecu probali s kakšnim sokcem.

Tiste, ki ste že dobile user posted image , ali jo sedaj imate redno. Pri nas nas je obiskala ene šest tednov po porodu, sedaj pa ne duha ne sluha od nje že dva meseca. Upam, da nisem spet user posted image , bi vseeno rada, da Ajda malo zraste preden naročimo novo pošiljko.

No, lepo se imejte, izkoristite dež za to, da postorite kaj pametnega v stanovanju, pa seveda vsem sončkom en poljub. Imejte se fajn!!!

lonja user posted image in Ajda user posted image

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 946
28.4.2006 9:02:40   
lonja
Aja, še to AjdaN, pošiljke še nisem dobila, mogoče bo danes, se ti že vnaprej zahvaljujem. Nam pleničke Fixies namreč zelo odgovarjajo.

pa, pa

lonja user posted image

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 947
28.4.2006 9:06:58   
ajdaN
U Lonja pol pa zna bit, da so kej zamutil na pošti, ker sem poslala že v ponedeljekuser posted image  tako da bi že morala dobit. Res pa da nisem napisala zravn še svojega naslova tako da... Upejmo na najboljš!

Drugače pa mislim da bi ji mogla potegniti potem tisto sluz ven iz noska. Ne vem no, pri nas se na srečo še ni bilo treba ubadat s tem.

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 948
28.4.2006 9:14:24   
lumpy
No nekaj se vas je že prebudilo da nisem več sama. user posted image

Lonja upam da boš čimprej ozdravela in Ajdin nosek tudi, tale fiziološka je zakon a ne, midva jo skozi uporabljava , ker ima od rojstva naprej poln nosek, pa je pediatrinja rekla naj jo kar uporabljava vsak dan.

Dajem mu jo 3 na dan, najprej nosek z bebi palčkami očistim, dam fiziološko not, potem pa običajno wsam dvakrat kihne in če še kaj prileze ven, zopet očistim s palčkami.

Tudi jaz sem user posted image dobila kar v začetku, čeprav sem še takrat dojila, potem pa ni bilo ne duha ne sluha do velike noči, sedaj sem pa bila kar 14 dni skupaj , začela pa sem jemati tudi tabletke, tako da sedaj mislim da se bo poštimalo tako kot je treba.

Če sta pazila in se zaščitila  potem mislim da ni skrbi da bi Ajda dobila sestrico ali bratca, če nisi sigurna pa le naredi test, nikoli ne veš. Je pa normalno do enega leta da se telo in prav tako hormoni spravijo nazaj v red in so menstruacije neredne, močne, boleče... vse kar hočeš in nočeš ( ha, ha...).

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 949
28.4.2006 9:44:28   
*hana*
Oj,
ste pa kar zgovorne te dni, ja saj vem vreme......

Pozdravljena tinkamiška, tudi jaz sem januarska user posted image z decemberskouser posted image  in mi tudi sosednji forum ne ustreza.
OOOO lumpy, celo večnost te ni bilo. Ste uredili dopustovanje?

Včeraj je bilo idealno za po trgovinah, no mi smo ga že tako izkoristili. Sva bili z mojo prijateljico in njenimi puncami v Celovcu v novem šoping centru Arkaden celo popoldne, Hana je bila zelooo pridna.
AjdaN, ne, ne nisem vse zapravila, regres je še celuser posted image , pa naj dolgo še tak ostane!

Danes sem pa jaz stehtala našo punči in se mi tudi zdi, da se je zelo malo zredila. 5. aprila je imela 5030 kg, danes, skoraj po enem mesecu pa 5200 kguser posted image user posted image . Res da je malo nazaj tri dni zeloooo malo jedla (veliko pila), ampak drugače pa ima kar nekako redne obroke (4-5 na dan) po 90-120mluser posted image  Me prav zanima, kaj bodo rekli na pregledu in drugi pikici 17.5? Ampak, dokler je punca živahna in spi celo noč, me ne skrbi.......je pač  suhec.user posted image

Fajn bodite v tem kislem vremenu.
Čau

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?