ninocka
|
Pr namni zaenkrat se nic boljse, ponoci je spet kasljal (kako to, da vedno zacne ob isti uri ), tko da sem ga potem dvignila, mu spucala nosek (kar je blo ful grozno, ker je se napol spal in sem ga cist ustrasla), mu dala sirup Prospan, mal mleka, potem se je sel pa k men crklat v postlo ( je mel nocno). Vse skupi je trajal skor eno uro, lahko bi manj, samo ko od zacetka nisem vedla, a naj ga sploh zbudim (kljub kaslju je spal) al ne in sem se s tem ubadala pol ure . Drugac je pa standardno dobro volje, razigran, slini se 100000 na uro - se mi zdi da samo se njegove slincke perem. V povprecju jih porabimo 6 na dan (velik, a ne?), zobkov pa se od nikoder. Mogoce jih ta njegova slina sproti odplakne No, zarad slinjenja sem mu zadnjic v Mothercaru kupila paket 10 slinckov (zadi so plasticni) in sem dala borih 1300 SIT. Sem bla prav pozitivno presenecena nad ugodno ceno, sicer slincki sami niso pa nic posebnega (bele barve), ampak na kolicino slinjenja, res ne mislim zdaj komplicirat, da morjo bit pa pisani in poslikani. Ah, no, sej pisani so ze, po parih zlicah korencka je slincek dobil vzorec. Mi je pa ful smesna angleska beseda za slincek - BIB . Nisem vedla, da se tko rece, sem misnl, da je nekaj bolj v stilu drewler... tery, jst tud nisem dobila knjigice kaj storit v primeru... bi ga pa verjetno kar za noge prjela in obrnila na glavo in po hrbtu trepljala. Ce bi se sevda v vsej tisti paniki to spomnla... Kolerabe pa jst se nisem jedla, vsaj mislim da ne. Jo pa dam v juho, ko jo kuham, sam te jusne zelenjave nikol ne pojem. teta beta najprej: Hvala za recept (vedno pozabim). Ga bom izprobala in potem porocala. Kaj gre pa zraven kot priloga? Evan ni alergicen na mleko in mu lahko dajem actimel (nc nisi mim usekla). Sej mu ze dajem LCA jogurte, sam ne ful velik (50 ml), pa ponavadi ga kr umesam v banano. Zadnjic sem mu ga v bucke, pa jih ni hotu jest. Men je blo pa dobro. Tazana upam, da bo z ocetom kmalu bolje. Vem kolk je hudo, ko vse to prestajas. Ko sem jst zacenjala 2 letnik faxa, je sel tud moj oci v bolnico in bil notri do bozica, s tem da je imel sepsko krvi (mel operacijo na nogi zarad strdka), potem so mu odkrili levkemijo, srce mu je odpovedal...Napovedi so ble ful slabe, jst sem ga pa vsak dan v mislih prosila, da zdrzi. Po odpovedi srca se mu je pa stanje zacelo ful izboljsevat in zdaj je OK. Levkemija je tud pozdravljena, sem ga pa jst se skoraj pol leta doma negovala (noga, injekcije, hoja z njim na kemoterapije...). Mi ni blo nc hudo, sam da se je pocajtu. Tvoj se bo pa tud, drzim pesti Ameli, Evan je ful vesel ocija, in skoz gleda za njim in steguje rokice da ga vzame (a so ze zaceli vasi to delat?), ko ga pa moj v narocje vzame se mu pa smeji, ga prijema za obraz, nos, usta...cez par minut pa ze poigleduje proti men in me isce in se steguje, da ga jst vzamem...sem ze zmeri carica v bajti Po nasvetu sestre v zdr. domu mu ze dajem jogurte, samo mi je rekla tko: lahko LCA jogurte (navadne), priblizno 50 ml, nikakor pa ne sadnih. Jst mu dam pol vedno te navadne, sadne mu dajem pa te skutice in jih ma ful rad. Drugac mu dam pa tud ze puding in mlecni riz in mlecni zdrob (od Lumpija). Ko gremo ven ga oblecem v zabice, bodi, majcka oz. pulovercek, jaknica, kapa, hlace (podlozene) in nogavicke, potem je pa se pokrit z dekico in v zimski vreci. Zdej ko berem vas, se mi zdi, da je ful zadekan, sam je lih fajn topel, pa itak samo spi in se skor nic ne premika. Je men bolj vroce, ker porivam vozicek Po porodniski bi pa ostala doma, ampak tko kot teta beta - da imam finance za kavice, letanje okrog itd. Sluzbe prav nic ne pogresam, sploh ker mamo novo sefico (sej to sem ze pisala enkrat - manj casa tuki, s popolnoma neprimerno in nizjo izobrazbo od vseh ostalih), pa tud narava dela me ne veseli kaj prevec oz. me, dokler cez vrata ne stopi nek prepotentez, ki sklepa, da sem jst v sluzbi zato, da on na men spuca svoje ventile in uglasi glasilke. Je pa verjetno kar hudo to, ko Mark tko hitr zaspi, da ga tvoj nic ne vidi. A cez dan pa nic ne spi? Mene pa zanima, kje je ene par septembercic (missing in action): KMA, pety, Katja, smeja, mlaka, tiat, zalolina in birbalari? Kje se skrivate? Na soncku? Nc lagat, dons ni soncka, je slabo vreme Uceri sem spet gledala eno oddajo na POPu o dojenckih in je blo o nedonosenckih (a je kera gledala). Ena je rodila v 28 tednu, ena pa konc 24 tedna ampak ze ta drugic. Potem je kazal kako se ti dve mali bitjeci bojujeta za zivljenje in je mela puncak (28 teden) tud eno luknjico na srcku, so jo operirali in je res zgledal cist rutinski poseg. Na hrbtu so ji nardil zarezico, vstavli not eno sponko in zasili. Je tko zgledal, kot da bi sel un kirurg na kavico, ne pa na operacijo. Sem pa brala uiceraj v dnevniku, da se zdej v ANgliji odlocajo, a bi sploh reanimirali in pomagali ostat pri zivljenju nedonosenckom, ki se rodijo v 24 tednu, na Nizozemskem, jih pa tko al pa tko pustijo umtret. Razlog - prevec jih stane. Mene je skor frslok - kako lahko eni zdravniki odlocjo, da zivljenje tvojga soncka pa ni vredno tistga dnarja...? Me je ful zjezilo to... Sej vem, da sem spet zamorila, se opravicujem! Brunarca je pa (tle pr men ): z avtoceste zavijes dol na odcepu za bizovik, potem zavijes desno (ce gres iz smeri BTC - Leclerc) oz levo ce prides iz smeri Leclerc - BTC. Se peljes ene 500 m po Litiski, zavijes levo na Bizovik (je tabla) in se peljes samo se naravnost in prides direkt do brunarce. Sem vam napisal, ce boste kdaj kompletna druzina v LJ, pa ne boste vedli kam na kavico - priporocam. Do zdaj so bli se vsi ful navduseni, ko bojo tamali starejsi, je pa sploh super, ker majo tako velko igrisce za njih in ful igrac. 2ursae hvala za razlago, nimam pojam kako naj to sprakticiram