|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktober 2005
12.3.2006 19:51:05   
uma
Snobra, kar se tiče suhih flekcov. Žak jih je tudi imel. Poleg tega pa tudi po glavi lišaje kot ocvirke. Pa je pediatrinja rekla, da so ti flekci znak alergije. Jaz sem tud sama prej mazala z bepantenom in to brezuspešno. No, dobila sva eno kremico ki so jo zmešali v lekarni in zdaj se s tem mažemo. Vendar so ti suhi flekci izginili in se pojavili ( na drugih mestih) lišaji rdeči, hrapavi.... mažemo pa nekako ne gre stran. Vendar pa ima tega premalo, da bi lahko testiral na alergijo. Je rekla pediatrinja, da naj počakamo pa bomo videli kako bo šlo. Skratka mazati in mazati. Čeprav uspehov nekih ni prav. Razen po glavi kjer sva dobial Advantan mazilo- to pa pomaga. Sam je hormonsko in ga ne priporočajo preveč. Skratka nič se bat. Boš videla kaj bo tebi povedala jutri.

Kar se pa tiče ležalnička sem jaz svojega zvišala za eno stopnjo višje od ležečega. Zaenkrat je še zadovoljen- za nekaj minut. Mi nikoli ne zdrži dolgo noter. V lupinici pa se na vso moč z ritjo dviguje tako da ga kar prvežem pol gor.
Aha, Snobra, Žak je imel te flekce po rokah in nogicah. Zdaj pa ima po obrazu in na prsih ter za kolenčkom pikice.

V moje življenje je posijalo sonce po imenu Žak!

(odgovor članu SNOBRA)
Neposredna povezava do sporočila: 551
13.3.2006 12:06:37   
rumena
Danes bomo pa spet noter glede na to kako piha zunaj. Vse že razmišljate o avtosedežih ali jih mislite že noter dat? Pa so že dovolj stabilni glede na pokončno lego avtosedeža? Kdaj boste pa začele uporabljati stolčke?

Imela bi še eno prošnjo za vas. Ker je naše stanovanje majhno, kar premajhno odkar imamo še enega člana, iščeva z možem parcelo ali hišo v okolici LJ ( cca do 30 Km ven iz Lj). Če mogoče katera ve za kakšno bolj poceni varianto naj mi prosim piše na zasebna sporočila.

Še nekaj me zanima, ali vaši otročki hočejo pasti kravice? Moja zdrži največ minuto pa je že sitna in noče več. Se mi je pa včeraj prvič prekotalila iz trebuščka na hrbet. Kar napredek glede na to, da je tako malo v takem položaju.

lp

(odgovor članu uma)
Neposredna povezava do sporočila: 552
13.3.2006 18:53:40   
MojcaG
pozdravljene oktobrčice in vaši sončki!!!!

midve pridno rastema,
rada bi že sedela in se kar naprej dviguje, smeji se na glas (je žgečkljiva), zeloo radovedna in zelo prijazna punčka. spanje smo premaknili na bolj zgodaj, tako se ob sedmih skopamo in ob pol osmih že aja tutaja. ponoči sicer spi, vendar še kar pogosto je, ampak se ne prebudi. najprej je hotela biti nonstop na rokah, zdaj se pa že zamoti z igračami, rada je v telovadnici, najboljše igrače so pa trenutno prazna flaša vode in paket papirnatih robčkov.user posted image

lep pozdravček vsem!

(odgovor članu rumena)
Neposredna povezava do sporočila: 553
13.3.2006 20:08:32   
nana 27
Tudi mi smo spanje premaknili na zgodnjo uro. Zdaj tudi vstajamo ob šestih zjutraj user posted image  Paket papirnatih robčkov? Moramo poskusiti. Naš je nor na vse, kar je iz polivinila. Najraje ima vrečko z vato in vrečko s s kruhom. Dobro, da sem ga danes pravi čas pogledala, ker je kljub zaprti vrečki, iz nje spravil vato in jo hotel dati v usta user posted image  Tak lump je. Ne boste verjele, kaj mi je uspelo. Za lahko noč sem ga dala v spalno vrečo, zavrtela glasbo in mu začela brat Grdega račka. Z eno roko sem držala knjigo, drugo pa sem imela na njegovem trebuščku. Čisto tiho me je opazoval. No, ko sem videla, da mu je dudka ven padla, sem ga pobožala in je zaspal. Sem si rekla: "Bravo, mami!". Bomo poskusili še jutri do konca prebrat, da vidimo, ali bo spet uspelo. Lepo se imejte in mirno nočko!

(odgovor članu MojcaG)
Neposredna povezava do sporočila: 554
14.3.2006 1:10:48   
mami od Filipa
Pozdravljeni vsi oktobra rojeni.

Smo čist frišni na vaših straneh in se bomo z veseljem pridružili, če nas vzamete. Sem malo prebirala vaš forum za nazaj in opazila debato glede plavanja za dojenčke. Filip je ravnokar zaključil začetni tečaj (10 ur po 1x na teden) in konec meseca bova začela z nadaljevaljnim tečajem.  Hodiva na dif v Ljubljani in sva izredno zadovoljna. Prostori in voda so primerno ogrevani, voda je čista, majhne skupine, voditelji zelo prijazni in tudi če si sam z otrokom ni problema, ti ga že kdo pridrži. Ne vem kdo se bolj veseli bazena - dojenčki ali mame? Prav paše se malo razgibat, pa še mame se malo med sabo pomenijo. Toplo priporočam vsem, ki oklevate!

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 555
14.3.2006 8:11:55   
nana 27
Filipova mami, pozdravljena!!! Katerega oktobra se je rodil Filip? Se mi zdi super, da nas je čedalje več na tem forumu, ker vsaka izkušnja prav pride. Snobra, kaj je bilo s flekci pri pediatrinji? Od česa so?    

(odgovor članu mami od Filipa)
Neposredna povezava do sporočila: 556
14.3.2006 9:32:12   
mami od Filipa
Filip se je rodil 15.oktobra po dolgotrajnih mukah (štirinajst dni po roku). Danes pa so vse te muke že pozabljene.

A kdo ve kdaj otroku lahko pustimo, da poiskuša stati na nogah (ko ga držimo za roke). Pediatrinja mi je ob zadnjem pregledu povedala, da sedi lahko, stati pa se mu naj ne dovoli, ker jamice za kolke še niso utrjene. Kdaj je tisti čas, ko dojenčku lahko dovolimo, da stoji na nogah?

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 557
14.3.2006 9:53:53   
SNOBRA
Pozdravljena Filipova mama, dobrodošla!

Bili  smo pri pediatru na posvetovalnici in glede flekcov je rekla tako, da ni nič določljivega, da je potrebno stanje spremljat in ob vsaki spremembi zapisovat kaj sem jaz jedla ( ker se samo dojimo), tako, s čim sem mazala, (24 ur nazaj)..... da bomo ob morebitnem poslabšanju vedeli na čem smo. Možno, da so odraz alergije ali pa so le prehodnega značaja in bodo izginili sami od sebe. So pa (za enkrat) v tako  malem obsegu, da še ni za ukrepati (2*2cm).

Skratka opazovanje pri vsakem previjanju.

Drugi ukrepi, ki jih bom uvedla pa so: ukinila bom mehčalec, ne bom je kopala vsak dan, pogosto ji bom menjavala posteljnino, mazala jih bom (flekce) z kremo A-DERMA exomega, ki je tudi po njenih zagotovilih zelo primerna za take zadeve. Ima katera še kakšno idejo?

Drugače pa so nas cepili (drugič), brez joka seveda  ni šlo in tudi cel dan je bila jokava in razdražena. Zvečer malo povišana temperatura ampak nič resnega.

Tehtamo  7300g in smo 65,5 cm dolgi (stari 4 mesece in 3 tedene).

Joj, zunaj pa že spet sneži.....kdaj se bo to končalo!???!

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 558
14.3.2006 11:33:55   
thunder
Pozdravček! No da se še mi malo javimo...

Včeraj nas je obiskala patronažna in mi malo razložila kako uvajat - no, o tem sem že pisala: http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=839180

Potem mi ga je še malo pregledala in rekla da je zelooo lepuser posted image fantič, da se lepo razvija...torej vse OK. Mi je res polepšala danuser posted image .

Glede uvajanja sem ji povedala da že 14 dni okušamo nove jedi, pa je rekla da ni panike, če ni alergije. Sploh ko je videla kako odpira usta in kako lepo je (skor tako kot odrasel) in cmoka zraven. Je rekla da je očitno res pripravljen na gosto hrano. Sam je rekla da počasi in da se nikamor ne mudi in tu se čist strinjam z njo.

Ali se vaši že prevalijo kaj iz trebuha na hrbet oz. obratno?
Bor se prevali iz trebuha na hrbet, kontra mu še ne uspe, se pa zelo trudi, vendar dlje kot na bok še ne pride.
Se bi pa rad plazil a mu ne uspeva in potem se ful krega.

(odgovor članu SNOBRA)
Neposredna povezava do sporočila: 559
14.3.2006 11:53:32   
žlička
Sem malo prebirala vaš forum za nazaj in opazila debato glede plavanja za dojenčke. Filip je ravnokar zaključil začetni tečaj (10 ur po 1x na teden) in konec meseca bova začela z nadaljevaljnim tečajem

Ali ste zaceli ze prej s plavanjem, glede na to, da se priporoca od 4. meseca naprej??user posted image

Midva sva tudi ze prijavljena! Komaj cakava! Pa  seveda dobrodosla!!!

Jaz bom pa z uvajanjem pocakala do dopolnjenega 6. meseca, ce bo mlekca dovolj, no ja saj bo to zelo kmalu.

lp

Drago dete. Skrbela bom zate, te varovala -
dokler ne odrasteš.
In takrat te bom spustila, da boš poletel v svobodo.
Toda moja ljubezen do tebe? Ta bo trajala večno.

Charlotte Gray

Neposredna povezava do sporočila: 560
14.3.2006 11:55:54   
žlička
thunder....mi se tudi prevalimo le iz trebuscka na hrbet, obratno pa se ne! Kar se tice pa glede tega, da otrok stoji...pomoje je se nekaj casa...7-8 mesec, nisem pa prepričanauser posted image

dokler ne odrasteš.

Charlotte Gray

(odgovor članu žlička)
Neposredna povezava do sporočila: 561
14.3.2006 12:58:15   
rumena
Žlička, kje ste se pa prijavili za plavanje in kdaj se začne?

(odgovor članu žlička)
Neposredna povezava do sporočila: 562
   [Brisano sporočilo]
14.3.2006 13:12:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu rumena)
  Neposredna povezava do sporočila: 563
14.3.2006 13:20:39   
nana 27
ah Nalin, nč bat. Tudi Miha se še ne prevali, sicer nakazuje nekaj, ampak še ni nič. Imam pa upanje, da bo ta teden ali drug teden prišlo tudi do tega user posted image   

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 564
14.3.2006 13:29:38   
soncek&luna
tudi moj soncek se se ne prevali , no vcasih mu rata.... drugac pa je polzek, ko je na trebucku... tako ritko dviga in roke stegne, se prime za deko ali brisaco in se malce potegne naprej user posted image .... al pa samo z nogami tako opleta da kar naprej leze... sicer to spet ne vedno

Mami, pika moja!

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 565
14.3.2006 13:41:08   
Aleksandrin
Naj se pohvalim, naša se pa že s hrbta na trebuh obrne, tra la la, in kontra seveda user posted image . A ja pa prve zloge že reče: ba ba ba in če ima dudo v ustih zna reči bjo bjo, al neki takega user posted image .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 566
14.3.2006 13:51:27   
žlička
Žlička, kje ste se pa prijavili za plavanje in kdaj se začne?

http://www.plavanje-dojenckov.com/

tukaj je vse lepo razloženo in tudi telefonska in mail je, če pa te še kaj zanima pa le vprašaj

dokler ne odrasteš.

Charlotte Gray

(odgovor članu rumena)
Neposredna povezava do sporočila: 567
14.3.2006 13:53:09   
mami od Filipa
Valimo se mi tudi, ampak samo, če je trda podlaga - na previjalni mizi recimo - na postli mu gre pa samo iz hrbta na trebuh.
Žlička sprašuješ za plavanje....Filip od rojstva obožuje vodo in se mi je zdelo predolgo čakati do konca marca, ko se začnejo novi tečaji, tako da sva začela s tremi meseci. Bilo je super in užival je 100 na uro, edino na začetnih urah je bil hitreje utrujen, kot starejši dojenčki. Štiri mesece pa se priporoča, ker mora glavo držati pokonci. Kdaj in kam (Atlantis ali DIF?) sta se prijavila vidva?

< Sporočilo je popravil mami od Filipa -- 14.3.2006 13:56:38 >

(odgovor članu Aleksandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 568
14.3.2006 14:07:30   
nana 27
user posted image user posted image user posted image  Aleksandrin, sem najprej mislila, da se hecaš, ko si napisala tralala...se mi je zdelo tako, kot v vrtcu, ko smo se hvalili:" Naš ati ima pa boljš avto, kot tvoj, aaa!" Če človek preveč bere, se preveč sekira. Sem ravno včeraj v Delu brala, kako so uboščki nemški otročki, ker jih preveč forsirajo. Mamice hočejo, da že zelo hitro začnejo hodit, govorit in jih vozijo na razne tečaje, narava pa gre po svoje in ne moreš nič prisilit. Nekateri so hitrejši v motoričnih spretnostih in govorjenju, drugi rabijo svoj čas in nato vse noter prinesejo. Plavanje je pa zanimiva ideja. Mami od Filipa, se vidva še dojita?  Thunder, HVALA, za informacijo o hranjenju! Vse nam bo že zelo kmalu prišlo prav.  

Neposredna povezava do sporočila: 569
14.3.2006 14:13:50   
mami od Filipa
Ja Filip je zaenkrat še polno dojen in verjetno ne bom dodajala do šestega meseca. Tudi meni je tako svetovala pediatrinja. Mu pa dam v roko korenček ali pa krhelj jabolka, da sesa in si masira dlesni (še nimamo zob).

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 570
14.3.2006 14:37:21   
žlička
Midva sva se prijavila na dif. So mi tudi svetovali da je na difu bolje! Hodila bova ob sredah! Naslednji teden imamo pa uvodno predavanja? Kaj pa vidva?

dokler ne odrasteš.

Charlotte Gray

Neposredna povezava do sporočila: 571
14.3.2006 14:55:45   
Aleksandrin
Nana : saj tako je bilo tudi mišljeno, tra la la hop sa sa user posted image

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 572
14.3.2006 16:00:53   
nana 27
Aleksandrin, ti pa si za hece user posted image  Sem se zdajle tako nasmejala user posted image user posted image user posted image      

Neposredna povezava do sporočila: 573
14.3.2006 21:35:50   
uma
Malo te ni na RR pa je že toliko napisanega.
Mi smo imeli včeraj drugo pikico, vendar je ni dobil. Žak ima namreč čisto zamašen nosek in revež komaj diha. Ga filam z fiziološko, da mu malo olajšam vse skupaj. Pa smo raje prestavili cepljenje ko bo zdrav. Sicer ne kaže obenih znakov prehlada ampak vseeno zaradi previdnosti da pa kaj ne bi ratalo.
Tako smo bili stehtani in vagamo 7600g, veliki pa smo 67cm. Lepo rastemo in se redimo.
Kar se tiče flekcov, lišajev,.....naj bi šlo na bolje. Še enkrat moram namazati z advantanom. Snobra, boš videla kako bo pri tebi. Da bo le vse u redu.

Drugače pa vam moram potožit, da me to vreme dela jezno ko user posted image . Vsak dan je hujše. In da to ne bi bilo dovolj sem sedaj v 2 mesecih že tretjič bolna. Grlo, malo vročine in čist blahhhhhhh počutje. Vsega imam poln k....ufer. Naj se že hitro na nebu pojavi sonček, da mi bo pomagal se pozdravit. pa da gremo ven.......user posted image user posted image user posted image user posted image Žak je že skoraj oba pajacka prerasel in zdaj mu pa res ne grem kupovat bundice......zato in še zakaj naj bo še enkrat več...SONČEK!
Morala sem to potožit, ker se resnično nerviram zaradi tega. Grozna semuser posted image user posted image user posted image user posted image

V moje življenje je posijalo sonce po imenu Žak!

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 574
15.3.2006 10:43:23   
nana 27
Uma, da bi tvoje besede meso postale he he...user posted image user posted image user posted image  Midva z Mihom nestrpno čakava sončka. Sitna sva oba. Še dobro, da sva atija poslala na službeno pot, drugače bi bile tri sitnobe na kupu. Vsak teden si rečem, da pa zdaj končno bo vreme, ampak nič ne kaže, da bo kaj bolje user posted image   Midva sva danes že zapravljala. V Intersparu sva kupila avtosedež 0+ (0-18kg) v akciji in moram rečt, da je res fleten. Lahko se ga da v tri položaje, obrnjen je lahko naprej in nazaj in pride višje kot lupinica, tako da bo malo bolj "komot" pa še videl bo, kaj se zunaj dogaja. Še kar nekaj časa ga bom imela obrnjenega nazaj, da se vratne mišice še malo okrepijo. Lupinica ga preveč utesnjuje, glavica je še 1cm do roba, trakovi pa so že nižje od ramen, zato smo se tako na hitro odločili za spremembo. Lepo se imejte!

(odgovor članu uma)
Neposredna povezava do sporočila: 575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Družinski sestanek - Družinske novoletne z...
S pomočjo družinskih sestankov se bo otrok naučil dveh pomembnih življenjskih lekcij - kako predstaviti svoje ideje in ž...
Triki za odvajanje od plenic glede na astr...
Vsako astrološko znamenje ima svoje značilnosti, ki so vam lahko v pomoč, da izberete pravo taktiko odvajanja od plenic....

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......