|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Drage Aprilke
15.3.2006 13:27:43   
3new!yes!!
Lepo pozdravljene vse!

Nekaj me zanima pa bi vas prosila za odgovor.
Kupila sem malinove liste (caj) in ne vem ali lahko ze zacnem s pitjem. Danes sem 35 tednov noseca. Hvala za odg.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 976
15.3.2006 17:40:23   
flecker1
Danes sem imela pregled, pridelala sem 16 kg...user posted image G. me je pregledala z UZ, vse ok in dovolj plodovne vode je...In med UZ sem opazila da user posted image je imel na nogicah čisto viden triglavček in g. nisem hotela povedati, če je to to...Ker mi je napovedala punčko, user posted image in videla bom po porodu, če se ni zmotila,user posted image . Naročena sem ponovno čez 2 tedna in takrat imam CTG. Dobila sem Canesten fluor tabletke, ker sem imela obilen izcedek, in uporabit moram, ker da se ne bo user posted image okužil med porodom, morda kdo ve na kaj? user posted image Zdajle me zgaga pesti, sigurno je od gorčice, ko sem jedla hot doga, user posted image

(odgovor članu 3new!yes!!)
Neposredna povezava do sporočila: 977
15.3.2006 21:26:04   
halena
Oj,zvezdica!uPAM,DA JE VSE UREDU ZDAJ Z VAMA!(me crke zafrkavajo..) in da se pazis!!
Mojca,verjetno so to ze prvi znaki..tiste 'ledene noge'-ta je taprava!!Sem se takoj spomnila na seznam za v bolnico:ene tople nogavicke,ker med popadki porodnico rado zebe v noge..user posted image
Nic!jst sem utrujena,sem se hotla sam pokazat,da sem se na toplem domauser posted image user posted image !

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 978
16.3.2006 7:47:01   
Marelica
Ojla, nosečke!

Bolj ko se bliža april, manj vas/nas je tukaj... Očitno smo zadnji mesec res nekam lenobno razpoložene. Jaz sem takooo utrujena, da bi celi dan prespala. Še ponoči sem začela presenetljivo dobro spat, težave s križem in boki so kar malo ponehale, edino na wc se ne smem spomnit, ker moram takoj letet...

Najina bebica je očitno zelo zrasla in vsaki dan imam občutek, da je večja. Apetit se mi ni nič zmanjšal in včasih me ravno zaradi pregrešne požrešnosti tepe zgaga. user posted image pa še kar naprej brca in se razteguje da je joj.

Zadnjič sem v pikapolonici končno našla enega luštkanega pajacka rumene barve (na roza in modro sem že prav alergična) v katerem bova bebico odnesla domov. Pa prvo igračko sem kupila (zajčka, ki na poteg zaigra uspavanko) - se mi je zdelo neumno že kaj več nabavljat, ker se tako malo dete še tako ne zna igrat. Druge stvari so pa že zdavnaj pripravljene, tudi za v porodnišnico zapakirane - no, edino posteljice še nisva postavila, da se preveč ne zapraši.
Kako ste pa kaj ve v pripravljenosti? Nizki štart ali še vedno pol stvari manjka?
Jaz sem se kar malo zamislila, ko sem izvedela za Jotino "presenečenje". Komaj čakam, da se javi in pove kaj novičk. Jo pa razumem, da verjetno ni kaj dosti časa za čvekanje poleg svoje pupike. Me pa res zanima, katera je naslednja na vrsti.

Danes grem ravno 1. na CTG. Sploh ne vem, kaj naj pričakujemuser posted image . Mogoče bodo pa danes mene kar zadržaliuser posted image .

Ksenija, ti še imaš trbušček na svojem mestu ali že zibate? Te že pogrešam!!!! Sva se zmenile, da bova istočasno v porodnišnici, pa imam neki čudni občutek, da me boš prehitela...

Lepo se imejte! Baje čez nekaj dni prihaja pomlad... Pa ne preveč prehitevat - naj se user posted image še malo poredijo v naših toplih trebuščkih!

Uživajte!

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 979
16.3.2006 14:03:48   
Anonimen
zakaj vedno samo pisete in nikoli ne pomagate z odgovori? Kot da imate vsaka svoj dnevnik.user posted image

(odgovor članu Marelica)
  Neposredna povezava do sporočila: 980
16.3.2006 16:38:03   
Anonimen
Pozdravljene!

Pri nas smo še v enem kosu, nič ne kaže na kakšen prezgodnji štart, kar naj še počaka teh nekaj tednov. Imam pa zadnja dva dneva OOOgromno energije, kar skakala bi okoli, pa ne gre user posted image user posted image user posted image . Sem preveč nerodna in težka.

Flecker, kolikor vem, je dobro pozdravit izcedek pred porodom zato, ker se drugače lahko dojenček med porodom okuži z glivicami, kar povzroči vnetje v ustkih otročka. To ni nevarno, je pa neprijetno, ker se potem te glivice prenesejo še na bradavice in potem pride lahko do težav pri dojenju.

Sem bila pridna, pripravila sem torbo zame, za user posted image  jo še bom v naslednjih dnevih, ker moram še nekaj stvari oprat in zlikat.
Tudi vas dajejo krči v nogah?

LP
Ankica

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 981
16.3.2006 16:49:25   
flecker1
Hvala za odgovor, Ankica!
Meni pa ponoči daje krči v mečih, ko se raztegnem, a samo na kratek čas. Če sem dolgo na nogah, pa je ponoči hudo...
Pozabla sem napisat, da sem včeraj dala pregledat urin in imam beljakovine not, g. pa mi je opozorila da naj več tekočine spijem, user posted image Na silo sploh ne morem, ker nisem tako žejna, spijem največ 4 x 3dl kozarcev na dan, več ne morem. Se pa bom mogla potrudit. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 982
16.3.2006 16:52:08   
Katjusa
Ojla punce!

Najprej odgovor anonimni si mogoce pomisla da pa mogoce ne vemo odgovorauser posted image Ce te pa kej izrecno zanima pa lahko tud odpres novo temo s tvojim vprasanjem sej ves vec glav vec ve:)

koncno sem sanjala da sem sla rodit in je blo tok vse fajn in nc mucno:) da bi sla kuj....

drgac sem pa pravkar od zobozdravnika prisla si lahko mislite da 13 let nisem bla pr zobozdravniku pa se danes nebi sla ce me nebi ze dva dni po zobah pikalo in kaj je blo izpulili so mi prvi zob modrostni tak de nebo skode:) zdej si morem pa zobozdravnika najt k nimam izbranega pr tej k sem pa bla danes pa ne jemljejo vec:( Ve katera za kakega fajnega zobozrdavnika/co v Šentjurju ali v Celju obvezno da je nekadilec!!!! in da je nezen/a!!!

punce a ve nastejete 10 gibov jst jih tezko sej kadar kej delam ponavad nc ne cutim dostikrat se zgodi da trebuh premetava jst pa nc ne cutim pa se dosti casa prespim tko da ne vem kdaj nej stejem.... pa se zanima me kak to stejete kolk casa med eno brco in drugo da to vzamete za naslednji gib?

Ankica hvala da si me spomnila jst si se tud nisem torbe prpravla sem pa drgac pripravla vse potrebno za bebo in sem dragemu narocila da bo to prnesu da boma lahko bebo domov prnesla.....:) ne vem kr nekak odlasam z mojimi pripravami se tolazim da imam se 5 tednov casa ceprav potiho molim da bom kak teden prej koncala  z nosecnostjo:)

lepo se imejte in uzivajte nikol se ne ve katera bo naslednja in kdaj je tvoj dan!!!!

LP Katja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 983
16.3.2006 17:05:11   
mojčika
Ankica prav fovš sem ti, ker žariš od energije, jaz bi te lunine dni najraje kar prespala, prav nič se mi ne da, res pa je, da imam vse že pripravljeno in samo prekladam stvari še sem in tja. Najraje bi, da me kar odpeljejo.

Tisto kar si napisala Flecker potrjujem tudi jaz, tudi moj G je rekel tako, samo tudi Canestena ne smemo uporabiti tik pred zdajci, tudi to ni najbolje za otročka. Jaz si že celo nosečnost pomagam z "Boraks", no ne vem, kako se napiše, te menda lahko uporabljaš celo nosečnost, ker le uravnavajo Ph nožnice, saj veste tiste, ki jih tri dni zaporedoma daš v nožnico zvečer in ti jo izpere. Potem pa tri dni premora in zopet jih lahko uporabiš. No meni pomaga, pa se že nekaj let borim z vnetji. Sicer pa bo naš otroček moral dobiti po porodu neko injekcijo, saj imam v nožnici prisotno neko bakterijo, ki name ne upliva, otročka pa lahko kar fajn okuži, nekaj na očeh, ne vem točno kaj.user posted image

Kar se pa tvojih krčev tiče, pa meni pomaga, da se na postelji vležem tako, da dvignem noge na steno, 5 min držim noge gor in jih rahlo in počasi raztegujem v stran. Še bolj od tega pa pomaga sedenje na terapevtski žogi, malo se zibam sem in tja, da se kolki spet malo poravnajo, tako ukleščeni živčki popustijo in noge nehajo boleti.user posted image

Mene pa zanima, a katero izmed vas ščipa po nožniciuser posted image , tako kot, da bi z iglico špikal, meni moj G pravi samo to, da je verjetno vnetje. Kaj pa raztezanje MV?

Bodite luštno, ste pa tako malo prisotne, da vidim, da ste v polnem zagonu pripravljanja, jaz pa sem že končala user posted image  in se kar malo dolgočasim, res pa je, da je moj dragi ta teden na šihtu popoldan in mi manjka. Sicer pa je preveč priden možek, saj vse naredi dopoldan in meni ostane popoldan samo še lenarjenje. Ja ja ene smo srečnice.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 984
16.3.2006 21:19:18   
rozica11
Hoj,

vidim da imamo kar vse več ali manj iste težavice...ampak sej bodo kmalu minile. Tiste ki imate krče v nogah vam predlagam da takoj ko začutite da vas bo zagrabilo hitro stegnete tisti del mišice in bo težava hitro rešena. Mene včasih hoče zagrabit v meča, pa samo stegnem to mišico - potegneš stopalo s prsti proti golenici (prste gor, peto dol) in se takoj sprosti.

Me pa zanima, če se tudi vam dogaja da v spodnjem delu trebuha začutite bolečino kot pri menstruaciji ki se nato razširi v predel križa. Meni zadnje tri noči ta bolečina ne da miru... pa začnem razmišljati če so to morda nosečniški - nepravi popadki. Dogaja pa se mi to samo ponoči in traja kako uro ali morda več...sej sem tolk zblojena od zaspanosti da včasih pomislim da se mi sanja.

Maychika eno vprašanje imam zate...a ti boš svoji G povedala da greš na Jesenice, pa zanima me ali rabiš napotnico za tja. Jest sem se odločila da če bo šlo vse tko kot je treba- da se bo začelo s popadki, grem zagotovo tja, sicer pa če me kaj preseneti bom pa kar v KR ostala.

Jest grem počivat, da bo čimprej april, pa da bo končno pomlad....

Lahko noč, pa za vsako ena user posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 985
16.3.2006 22:09:53   
kaja29
saj ne morem verjet
še ena aprilka (kolegica) je danes rodila
PDP je imela 1.4., ta druga, ki je rodila dva dni nazaj je mela pa PDP 7.4.
zdaj že mene vsi sprašujejo, če je pri meni kaj novega!!!!!!!!! jaz mam pa 4.4.
svoji mali user posted image pravim, naj se še kar malo greje notri

sem pa vsak dan bolj okrogla, danes so mi ful sladkarije pasale (hudouser posted image ), pa zvečer sem prav nerodna in se komaj premikam, zdaj so mi pa še neki prsti začeli drevenet (a je to normalno)

(odgovor članu rozica11)
Neposredna povezava do sporočila: 986
17.3.2006 0:31:45   
halena
Ooo,drage moje!NOC IMA SVOJO MOC!!Lepo,da ste se malo prebudile,da ne bo kaka pozabila,da mora aprila rodit!!user posted image user posted image
Roz'ca jst sem imela kake tri dni nazaj tako noc,da me je pritisnila ena bolecina tja v predel kriza in jajcnikov..user posted image Res je fajn,da je to ponoci,ko si cel zblojen in se zjutraj bolj bledo spomnis vsega..Po moje so to tisti lazni popadki,ki se pojavijo v zadnjih mesecih.Ene reve jih imajo baje ze od kakega 5ga meseca dalje in morajo neke tablete jest-nic fajn..Tako,da jaz mislim,da je vse to normalno in ni straha,da te bo jutri zvilo!!user posted image
Mojcika,blagor tebi!Jaz se se danes dam na vse stiri in tut tla drgnem..Ceprav,danes sem sama doma,mozek pride ju3 in sem si rekla,da se ne  dotaknem nicesar!!Zanimivo!Ce bi moja mati videla to kuhinjo,ne bi zaspala(ona),dokler ne bi bila pospravljenauser posted image !!Moj mozek je bolj za zunanja dela,saj v hisi ga je povsod polno..
Nasa zabolina je se tako aktivna,da ne rabim nic stet,kar se mi zdi super,ker se vedno cakam na kak salto-obratuser posted image !
Jaz imam tut vnetje in se mazem s tistim Canestenom..do kdaj pa naj bi se pa nic ne vem?A res lahko user posted image kaj stakne?
Uau!Imam obcutek,da se je mala napikirala!!!Zdej je zacela se kolcat in mislim,da ji glavica buta v mojo pisko!!!Upam,da se ne motim in da je zdaj v pravilnem polozaju,porkouser posted image .user posted image

Jaz se nimam potovalke!!Se mi zdi,da ce bom imela vse prehitro urejeno,da bom pol se po roku gagala tule gor..
Lahkonocko.Me tako pobirauser posted image

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 987
17.3.2006 9:21:48   
mojčika
Ja Helena, kaj ti sploh gledaš kaj na uro, spat madonca. No sej sem ob taki uri tudi jaz pokonci, a v postelji.user posted image
A berete sporočila prej, že hodijo rojevat, meni pa se zdi, da toliko kot se je mudilo celo nosečnost, pa zdaj nič, vse drugo boli, popadkov pa po mojem nimam. Zdaj bi pa jaz že šlauser posted image . Komaj čakam, da vidim to razgrajačico, načeloma meni tudi ni treba šteti, mislim pa, da se je že spustila in je gibanje dokaj omejeno.

Ja kar se mojega tiče, naj ti povem, da pomivala po tleh nisem že 6 mesecev, kaj takega si v življenju nisem mislila, res je srček, če pa bo tako ostalo tudi potem, ko bo naše user posted image  privekalo na svet, bomo pa še videli.

Tiste, ki ste user posted image  v drugič, kako ste občutile ta spust, ker je moj trebušček že celo nosečnost tako nizek, da neke spremembe od zunaj ni opaziti.

Obeta se lep sončen dan, zato grem malo na luft. LP

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 988
17.3.2006 10:46:11   
halena
Lep pozdrav!
Jaz se pravkar zakurila,ker me zebe ko cucka!!Zjutraj so me spet zvili tisti krči in sem se komaj privlekla ven iz posle!!user posted image
Danes pa akcija!!user posted image user posted image
Zdej si moram lase pobarvat,naslednje barvanje bo po moje enkrat poletiuser posted image user posted image !Pospravit moram hisko.Včeraj sem imela 3-4letnega user posted image na obisku in sem doživela šok/depresijo/dilemo/..-a sem jaz pripravljena na kaj takega??Seveda je bila zraven tudi fantkova mama in nisem hotela nič rečt-ma...vzgoja na psu..Mi je blo kar fajn,da bomo mi imeli user posted image !!!user posted image
Mojčika,sej boš kmalu šla,nič ne forsiraj!!tik-tak-tik-takuser posted image user posted image
Eni na luft eni pa v dišave kemičnih frizerskih barv!Neki krasnega za user posted image ..user posted image user posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 989
17.3.2006 14:24:26   
Katjusa
halena nej te pomirim tud ce bi mel vi fantka ne more bit tak k je od kolegice prvic rodila ne bos 3-4 leta starega pa vzgajala ga bos po svoje:))) Ceprav sem tud ze jst mela na obisku kakega otroka od 3 let naprej pa sem se tud vprasala ce sem pripravljena sam pol sem se pa pomisla da moj otrok bo cist mali v zacetku in odvisen samo od mene in moza in tak k ga boma ucila in vzgajala tak bo... je pa res da eni imajo vzgojo na psu ampak o tem nebi prevec k pomoje bomo tud mi marsikaj delal narobe (gledano iz oci drugih). Si me pa spravla v smeh!

Cestitke vsem novopecenim mamicam.... Ne vem kam se vam tak mudi sej se ni april...
Ponoci sem na wc-ju razmisljala kako komaj cakam da bom lahko celo noc prespala brez da bom mogla vstat... pol sem se pa sama seb zacela smejat k sem prisla mal k sebi in pomisla da bo beba tud zahtevala da vstanem.... kriza se zavedate da je konec z brezskrbnim spanjem (tiste k ze mate kakega tak veste me novopecene se pa se mal slepimo)user posted image
Punce lepo se mejte pa uzivajte vsak dan smo blize dnevu ko bomo v roke prijeli to kar smo poleti sejali:)

LP katja

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 990
17.3.2006 14:37:34   
3new!yes!!
A ima katera od vas bolece popadke? Te- ne prave..
Mene tako v hrbtu zastiha vsaketoliko, da se mi zdi, da bom kar rodilauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 991
17.3.2006 17:02:39   
maychika
Se strinjam, blagor tebi Mojcika. Moj dragi je kar na komot odkar sem doma (pa sem že prej bila na bolniški). Po moje si misli, jaz imam svoj šiht v službi, ti pa doma. Ker ko pride domov se težko, da pritakne česarkoli. Mu je lepo vse pospravljeno in skuhano, čeprav se bo to kmalu končalo. Potem bodo vloge drugačne. Saj ne rečem, da nič ne postopri. ŽKakšna res težja dela zagrabi, vendar moram počakati na vikend, ko je pač pri volji za to user posted image . Je pa zato bolj za "handyman-a". Je celo otroško sobico skup zašraufal in postavil in prestavil posteljo in omaro od najine spalnice, da smo sploh za otročka imeli kam dat...tko da...če že pri kuhi in pospravljanju zadnje čase ne žari najbolj, pa vsaj pri takih zadevah. Sem mu pa rekla, da se bližam koncu in me bo moral začet malo šparat...user posted image ... Saj mi ni problem skuhat, samo ko potem tako malo poje, da se mi zdi brezveze matrati ne vem koliko časa, zato da potem pol pusti...

Tako da midva imava že vse pripravljeni in tudi že spakirano. Nikoli ne veš. Vidim pa, da je polna luna res vplivala na nosečke in so jih vozili kot po tekočem traku na porode. Čestitke vsem novopečenim mamicam.

Rožica...jaz sem svoji g. rekla, da razmišljam o Jesenicah in je bla vsa navdušena (včasih je tudi tam pomagala). Napotnico sem dobila, vendar so le-te splošne in veljajo za katerokoli porodnišnico v Sloveniji, se nič ne navede kje imaš namen rodit (ker tudi nikoli ne veš kje boš, ko te popade). Jaz sem že 100%, da bom šla na Jesenice, če se bo le dalo. Je moj dragi rekel...samo ne ta vikend, ker je Planica in ne bomo prišli do tja. Se kar strinjam. Tam je zdaj že pravi prometni kaos. Povej mi...ali so vam v materinski šoli kaj rekli na koliko moraš imeti popadke, če hočeš iti od doma v eno malo bolj oddaljeno porodnišnico. Nam je rekla, če je porodnišnica oddaljena ene 50 km, da na 15 - 20 minut, pa se mi zdi to ful preveč. Sem danes g. vprašala, pa je rekla, da ko bodo na ene 10 minut, pa še to naj potem čez vsako luknjo v cesti zapeljemo, da bo šlo vse skupaj še malo hitreje user posted image user posted image , a je faca.

Ja danes smo imeli pregled in je z malim/malo vse OK. Pridno raste, tako kot jazuser posted image ...sicer se je pa že spustil/a dol med kosti (vsaj tako je rekla) in res. Danes se je tako obračal user posted image , da sem imela spodaj občutek takega pritiska, kot bi "peš" ožemal pomaranče user posted image . Mali je kot na vrtiljaku, jaz pa vsake 5 minut razmišljam o WCju, čeprav nimam zalog, da bi jih izžela. Tudi meni zaenkrat ni treba šteti brc, ker je še preveč živahen, ne vem pa kako točno bi jih človek štel, kadar se npr. otroček aktivira, ker je res težko reči, zdaj je brcnil, zdaj, zdaj...ker običajno kar pleza povsod in neprestano.

Jaz imam te BH popadke (lažne) že zelo dolgo in včasih me tako zategne v trebuh, da res boli (pa še kar pogosti so), ni me pa nikoli zraven še v križu prijelo. Bah, a sem jaz čudna al kaj? Ponavadi me križ boli že tako ali tako kar sam od sebe.

Eh, še malo punce pa bomo vse v raju...pleničk in usranih ritk...user posted image .

Lepo bodite in pridno pišite, ker vas je fino brat...

LP, M.user posted image

Tia in Neli....moji mali zvezdici

Neposredna povezava do sporočila: 992
17.3.2006 21:31:53   
rozica11
Ojla,

da še jest mal pišem da do konca še kšno zvezdico dobim...

Maychika hvala za odgovor...hm na materinski so govoril bolj v tem smislu da pridemo rodit v Kranj, se mi zdi da niso preveč navdušeni nad EA. Jest mislim da kar se tiče popadkov pred odhodom, da je na 10 min. kar v redu- to pomen da te do tja ene 3-5x zašraufa, takrat da očka pač mal bl na gas pa je user posted image . No sej jest morm tole za napotnice še uštimat. Sicer je pa kolegica ravno rodila na Jesenicah z EA in sta bila z očkom oba zeloooo zadovoljna in presrečna ker se je porod tako lepo iztekel.
Sam je bla pa res huda fora na materinski...4x naj bi imel, no v zadnjo ko naj bi bil ogled porodnišnice in še nekaj so pa kar pozabili na nas; sploh noben ni vedel kaj počnemo sred porodnišnice in kaj čakamo. Tako da smo si sicer ogledal porodnišnico, sledilo pa naj bi še eno predavanje, ki pa ga žal nismo dočakali.

No jest vam oblubm da počakam do aprila, me je zdej ponoč nehal šraufat, ampak jest tut računam na tisto luno 13. aprila; me je že tale dost zmetala ampak naslednja nej pa kar orenk useka.

Včeri pa dons sem končno zagledala prve zvončke, tako da se končno bliža pomlad, pa tudi aprilček je vsak dan bliži....juhu...

Pridne bodite pa požgečkejte tamalčke da bodo še bl brcal!

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 993
17.3.2006 21:39:25   
halena
Vem,Katjusa!Sam te pa kar mal strese,ko gledas tak cirkus kjer noben ne naredi reda..user posted image Meni ze vso nosecnost tast+tasca s strahom napovedujeta eno malo zivo nabrito zabolino(ker je bil mojuser posted image hiperaktiven otrok in ga je bilo nemogoce obvladat).Mene je pa poslusanje teh napovedi tako motilo,da sem en dan vzkipela in rekla,da zakaj nihce ne rece,da bo taka kot sem bila jaz??-ker sem bila baje tako pridna in spala sem od starta min.6ur!!!user posted image user posted image user posted image user posted image ..no tako,da vem,da je vse vec al manj odvisno od vzgoje posameznika,potem so sele geni in druge dedne stale!!-kolk sem user posted image !!

Ampak v nosecnosti pa res prides do kakih novih spoznanj-to recimo,da je WC res super lokacija,za razmisljanje..v miru..user posted image user posted image user posted image
Majcika,zato pa smo babe iz posebnega testa,ker drgac bi vse rojevale nedonosencke!!!Ne pravjo zastonj,da zenska podpira bajto na treh vogalih,porkamadona!!Dedci mislijo,da ko otroka naredis je ze pol zmage!Jst pa pravim,da ne samo,da ga je res tezko narediti,ga je tut tezko donositi+roditi+pripraviti na zivljenjske funkcije+vzgojiti+...MALO MORJE VSEGA!
Ta debata ne bo imela nikoli konca,ne pelje nikamor in je sploh brez pomena na tem forumuuser posted image ..
Od kje vam novice o novopecenih mamicah??
Bodite eksoticne se te zadnje dni!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 994
18.3.2006 9:03:44   
Anonimen
Dobro jutro, user posted image !

Sem šla brat naša sporočilca z začetka nosečnosti, ko smo bile še zmedene in še pod utisom prvih UZ. Si moram malo skopirat te odgovore, za spomin. Prav simpatično je brat za nazaj.

Moj dragi in njegov oče sta včeraj skupaj ugotavljala, kateri je pravi dan za porod. In sta ugotovila. da to definitivno ne sme biti na PDP ali za prvomajske praznike, da bo  user posted image  lahko v službi manjkal na delovni dan user posted image user posted image user posted image .  In sem mu rekla, da kaj pa če se naša user posted image  odloči prit na svet ravno 27. aprila? Jo bo pa kar nazaj notri nagnal user posted image user posted image user posted image . Se heca, seveda.  

O, halena, sorodnike in znance moraš kar preslišat. Meni že od začetka dopoveduje pol sorodstva in znancev, da bom imela CR, ker imam visoko dioptrijo, pa jim nikakor ne morem dopovedat, da je CR konkretna operacija in da je veliko večja verjetnost, da bi šlo kaj narobe pri CR kot pa da bi mi odstopila mrežnica. Govorila sem s 4 okulisti in 3 ginekologi in vsi so mi potrdili, da lahko rodim po naravni poti, ker imam odlično očesno ozadje, le da bodo verjetno delali vakum. Babica me pa sili s hrano, ker moram sedaj jesti za dva. Seveda količinsko, ne kvalitetno in samo čokolado user posted image user posted image user posted image . Pa vzamem en košček, babica je srečna, jaz pa pol ure meljem tisti košček user posted image . Mi je prav hecno včasih.

A kaj likate? Meni bo likalnik pregorel user posted image user posted image user posted image . Včeraj je spuščal ene čudne glasove. Bogi revež, je preobremenjen. No, saj sem preveč dlakocepska, ker moram imeti vse lepo gladko in zlikano.

Lep, sončen vikend, uživajte!

(odgovor članu halena)
  Neposredna povezava do sporočila: 995
18.3.2006 12:21:45   
*zvezdica*
Hej!

Jaz morm pa mojega dragega prav pohvalit. Že prej mi je ful pomagal pri gospodinjskih opravilih...zdaj pa sploh! Tko da en user posted image aplavz za mojega user posted image . Ampak gibanje imam pa že kar kvalitetno upočasneno, štorasto.....včasih se sama sebi zdim kot ena račka...racam prav počasi gor in doluser posted image .

Glede popadkov....jaz jih praktično ne čutim...res da mi trebuh otrdeva in da me tišči navzdol...ampak da bi imela zraven še kake bolečine...tega pa ne! Hvala bogu!

Jooj glede žlahte...zgleda da so vsi isti user posted image ...mi napovedujejo različne datume poroda...vsak ima svojo teorijo....pa ugotavljajo, da zdaj bo pa kmalu, ker sem se baje v obraz spremenila....skratka saaaame pametne teorije. Bomo vidli kdo bo imel prav! Vsi so pa enotnega mnenja, da bo pred rokom. He he pol jih bo pa mali zafrknil in šel 14 dni čez rokuser posted image . Jooj samo zame bi blo to neugodni...ker ne bi jaz več dolgo tkole račke špilala!

Ampak dober teden bi pa le še rada zdržala! Danes ma prjatlca dekliščino...tako da ga gremo "žurat"...jaz sicer ne vem kolk bom lahko aktivna...potrudla se pa definitivno bom. Naslednjo soboto imamo pa poroko...se bratranec ženi-.....zato mooočno upam, da me prej kaj ne zagrabi, ker bi bla res rada na poroki (no, kar nekaj od moje pametne žlahte jih pravi, da me ne bo, ker bom že rodilauser posted image ). Bomo vidli!

Malinov čaj sem tudi že začela pit. Kolk ga pa popijete na dan? Jaz ga tam nekje 2 skodelci...a je to premalo??

no uživajte

Marcel in Zarja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 996
19.3.2006 9:00:14   
mojčika
Ker moja ljubezen gleda formulo 1, bom pa jaz z vami malo poklepetala. Kako ste kaj, dan je lep, a upam, da me ni že spet kakšna prehitela.

Včeraj sva bila z dragim na obisku pri enih, katerim je fantek prijokal na svet v 27. tednu težek komaj 600g, danes pa je zdrav fantek od 5 kg. A smo srečnice, da smo prišle tako daleč, a ne? Danes delajo čudesa, vendar nič nisem fovš mamicam, ki morajo skozi kaj takega.

Helenca, včeraj sem prebrala v reviji mama, da pomaga otročka spraviti v pravilen položaj, če se večkrat na dan, po 15 min, daš na vse štiri in dihaš skozi trebuh, da ga sprostiš, tako dobi dete malo več prostora za manevriranje?

Kaj tudi vam zastaja voda v nogah, jaz sem včeraj vsa zaskrbljena opazila, da po eni uri sedenja skoraj da nisem več mogla obuti čevljev?

No pa gremo malo na zrak, mogoče nabirat zvončke, mejte se deklice.

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 997
19.3.2006 11:37:36   
halena
Hvala ,Mojčka!-vse bom probala,sam da rata!!
Zdej pa na luuuuft,bomo zvečer kaj napisali!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 998
20.3.2006 8:11:51   
kajča
ojla aprilke,

user posted image user posted image sem ful je jezna. Po dolgem času se ful matram in vam hočem nekaj napisat, potem pa potrdim in ne vrže dol z interneta. user posted image user posted image . Sej to se mi večkrat dogaja in me res jezi.

No napisala sem vam, da sem bila v petek zadnjič na CTG, ki mi je zaznal že popadke. Sem jih četila, ampak ne ful ful boleče. Mi ja pa G pogledal še maternični vrat, pa sem bila še čisto zaprta. Zdej to lahko pomeni, da bo pikec še počakal ali pa bo šel počasi naprej.

Največ popadkov imam ponoči, včeraj sem že mislila, da je to to, pa se je do jutra umirilo. Sem kar malo žalostna, ker se nosečnost definitivno izteka, mi je pa tako lepo bit noseč. No sej potem bo pa drugo veselje.

Sem pa tudi že zelo okorna, me vse pritiska navzdol, tako da imam občutek, da mi bo tamal kar ven padu. Sicer bi rada, da se mal počaka, vsaj danes in jutri, ker moram danes še tisto blesavo dohodnino oddatuser posted image , jutri imam pa zobarja, da še to zrihtam.

Ta vikend sem imela verjetno pa tudi že sindrom gnezdenja, ker sem celo soboto in nedeljo pospravljala stanovanje. Sem bila ful utrujena, ker mi občasno že primanjkuje energije. Za v porodnišnico imam že zdavnaj vse pripravljeno, doma pa tudi že vse oprano, zlikano in zloženo.

Upam, da se še kaj beremo pred porodom.

Uživajte na danes spet lepem sončku, komaj čakam da grem na sprehod.

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 999
20.3.2006 22:06:21   
3new!yes!!
Pa kaj imate vsi s temi svojimi zlahtamiuser posted image
Meni nic ne tezijo. Ce rabim pomoc, pomagajo, ce rabim druzbo, pridejo.., drugace pa me na miru pustijo. Raznih nasvetov kaj vse me caka ali kaj me bo doletelo, mi pa ne dajejo. Saj niso smotani, da me bodo kar nekaj strasili.user posted image

(odgovor članu kajča)
Neposredna povezava do sporočila: 1000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?