|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILKE
7.3.2006 11:14:16   
kaja29
joj punce, pravjo da zadnji mesec naj ne bi pridobivale na težiuser posted image
ha kdo si je to zmislu user posted image
men gre zdaj največ gor, pa samo nezdravo hrano bi zdaj jedla, prej nisem mela nobene manije, zdaj bi pa same zamorčke jedla user posted image , ampak se nazaj držim
pa tale zgaga je tud en user posted image , moje dete zgleda da še tko leži, da me ves čas pritiska na želodec, pa še nogice ves čas pod rebra moli, user posted image

pa še to vreme, saj ko je sonček je prav prijetno, samo moj rok se bliža in ne bi rada po snegu gazila do porodnišnice, v ruzačku zauser posted image  nimam glih zimskih zadev, bo pa potrebno še kaj dodati, kakšno dekico, mi jo tašča plete, pa kapco in copatke

megi ti se pa nikar ne sekiraj prezgodaj, lepo počakaj na izvide, in verjamem da bo vse v redu,
v katerem tednu pa si sedaj?, če bo treba sprožit porod, verjemi da bo tudi tako s tvojo user posted image  vse O.K.,ker je že tolk razvita
ampak počakajmo na izvide, držim pesti 

zdaj pa ven na sonček, ki tako lepo sije, ampak je treba kar pazit, da nam ne spodrsne kje na ledu

mirite svoje user posted image  da vas ne bodo preveč pobrcale

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 926
7.3.2006 11:17:12   
MegiT
Hvala Katjuša,
rok imam komaj 30. aprila, tako, da sem komaj kaj še aprilčica, zato  vas še s toliko večjim zanimanjem berem, saj vas je večina malo pred mano in nekako capljam za vami in uporabljam in preverjam vaše izkušnje.
Ja torbo imam jaz že pripravljeno, zdaj se mi to zdi še posebej smiselno.
Tudi moj pikec bo- upam? spal na začetku pri nama z možem v spalnici, imamo " home made" košarico, ki je zelo ljubka, otr. sobica ga pa čaka za potem...
Vsekakor vam sporočim, kako in kaj bo z nama. Upam in mislim na najboljše.
ČAO,ČAO

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 927
7.3.2006 11:57:37   
2mak
Mis, vse čestitke za tvoje malo dete, ki raste v tebi. Res lepo, da si se oglasila in da je vse ok. Tudi jaz in moje dete drživa pesti! Uživaj v nosečnosti kar se le da! Jaz kar ne dojemam, da je do konca le še mesec in pol - boš videla kako hitro minejo ti čudoviti dnevi!

MegiT, tudi moja sestra je imela v prvi nosečnosti take izpuščaje. So jo tako srbeli, da bi se spraskala do krvi! Pa je šla v 37.t na pregled, da so videli kaj je to in je morala tudi prej roditi. Sedaj bo ta mali junak star že 5 let in je tako brihtno, luštno, zdravo, nasmejano, igrivo mlado bitje, da sploh ne pomisliš, da je bil kdaj ogrožen. Tako da z vsem srcem upam (in verjamem!), da bo tudi s tvojim otročkom tako. Vsekakor pa hitro sporoči kakšni bodo izvidi!

Jaz sem se prej lotila likanja, pa sem malo likala v stoje in malo v sede, pa me sedaj tako boli na vrhu trebuha, da sem kar ugasnila likalnik in se bom tega lotila še malo kasneje. Sedaj grem pa pregledat in preštet otroška oblačila + pleničke, da vidim, če je kaj potrebno še dokupit. Joj, res je lepo vse to pripravljanje na prihod novega člana. A kdaj razmišljate o tem kakšen bo otroček? Vem, da je važno zdravje in ne izgled (žal sem izgubila 3 dni starega nečaka in se res zavedam, da je zdravje vse), a vseeno - a si predstavljate rokice, pa nohtke, pa nosek in usta in tko...? Jaz včasih pomislim na to, pa sploh ne vem kaj bi pričakovala. In se res veselim trenutka, ko bom zagledala to malo bitjece.

Uživajte, nosečke in pazite nase! user posted image

(odgovor članu MegiT)
Neposredna povezava do sporočila: 928
7.3.2006 12:04:41   
maychika
MegiT, nikar preveč ne skrbi, dokler ne izveš kaj več. Poskusi čim manj misliti na to, ker sicer te bo še bolj srbelo in skrbelo. Počakaj na rezultate, mi pa bomo vsi skupaj navijali, da bo vse v redu. Pa četudi bi moral user posted image  prej ven, verjemi, da v porodnišnicah poskrbijo za take kar najbolje in je tudi že tako daleč, da bo vse OK. V glavnem kar pozitivno naprej...nam pa sporoči kako bo. Je kar prav, da si nam povedala. Bomo tudi druge lahko pozorne na podobne znake, če pride do tega še pri kateri... (upajmo da ne)...

Jaz imam torbo delno že pripravljeno. Moram še nekaj malenkosti nabavit (večinoma v lekarni), potem pa bomo nared. Itak upam, da bomo kakšen teden prej šli (in upam, da ne po kakšnih ekstremnih snežnih razmerah). Včeraj sem oprala kompletek za našega user posted image  za prihod domov, kmalu me čakajo še cele žehte cunjic in kar je najhuje...gora likanja (moramo najprej kupiti še omaro za malega/malo...to imamo v načrtu v soboto...smo kar pozni z vsem skupaj...sva pa včeraj predelala spalnico in sestavila posteljico...kako je to fino videti zdaj). Če pa nas kaj prehiti, imamo pa tako ali tako naše drage može in fante, da nam prinesejo še manjkajoče zadeve.

No, aprilke, lepo bodite, MegiT ti pa ne skrbi in pozitivno naprej user posted image ...

LP, M.user posted image

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu MegiT)
Neposredna povezava do sporočila: 929
7.3.2006 13:09:29   
halena
Madona!Zdaj ko sem prebrala par sporocilc,me je kar streslo!user posted image Megi verjamem,da bo vse uredu,cetudi bos primorana prej rodit.Danes so taki casi,da te stvari niso noben problem za stroko in ne delaj si kakih pomislekov okoli tega.Vem,da te vrze na rit,ko zves kaj takega,ampak potrudi se,da o tem ne razmisljas prevec.Stisni se k svojemu dragemu in pocrtajte se vsi trije-to je v tem trenutku edino,kar ti lahko pomaga in te pomiri.Ne glede na rezultat izvidov,zate in za otroka je najvaznejse,da si umirjena.Vse bo uredu bodi brez skrbi!user posted image
Mislim,da je prav,da si povemo kaj nas skrbi,sej zato pa smo tukej gor,da se s skupnimi 'brcami' prikotalimo do konca tega poslanstva.user posted image user posted image Samo pozitivno naprej!!!user posted image

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 930
7.3.2006 14:18:47   
Katjusa
2mak tezko si je predstavljat kaj pricakovat mi niti spola nismo hotl vedet ampak moj dragi ma tak lepe ucke ustnice in tak ljubek majhen okrogel nosek da ponoci k ne morem spat przgem lucko in ga gledam kako spi in se mi vcasih zdi da kr vem kaksno bo najino dete.... sicer pa komaj cakam da ga spoznam in da si ga ogledam.... Se nikol nisem mela tak majhnega dojencka na rokah in me kr mal skrbi kako ga bom prjela sej vem nekaterim se zdi to smesno sam mene pa je tega tok strah da na porod sploh nimam casa mislt:) se najbolj molim da dete ne bo veliko jokalo ker so dve v sobi in ce bo moje dete jokalo jst pa ga ne bom znala umirit bo mogla se tista polek mene bedet.... Vsekakor me pa ful skrbi ce bo vse vredu z njim ce bo v prvi vrsti zdrav dve leti sem molila da sem zanosla in od kar sem noseca molim da bi blo vse vredu in da bi bil zdrav tko da upam da mi bog uslisi tud to zeljo!

Kaja29 sicer ne vem kako je kej z mojimi kilami se ne obremenjujem ju3 mam pregled jih bom mogoce slisla mogoce ne zadnjic mi je reku da ni prehudo k sem mela 6+ v 31t3d jut bomo pa vidl:) je pa res da se men tud do sedaj ni nic posebnega lustalo jedla sme veliko sadja zelenjave(tisto k jo jem) pac trudla sme se jest cim bolj zdravo zdej pa se mi lusta samih cudnih stvari in tud vcasih pride kaka zelja po sladkem pa kokaola mi ful disi.... Men je moj reku k sme mu zacela tezit da si ne sme kupovat stvari k niso zdrave da se mi jih lusta da sej pa more mali kej nezdravega dobit drgac bo pol mel same alergije... no tud to mu dam prav da vcasih se je treba prekrsit mogoce pa mali to hoce da se mi tega lusta....

Ja upam da ne bomo res v kakem snegu hodle v porodnisnico sem v nedeljo k je tak snezil prav razmisljala kako bi prisla  do tja ce bi se mudilo pa si nekak nisem znala predstavljat pomoje bi mogla kr doma rodit:)) sej bi mi moj pomagal:) sploh tiste k ste v zacetku aprila in k se lahko zgodi da boste marcice imejte pripravljene kake sanke da vas bo dragi odvlekel do porodnisniceuser posted image user posted image

LP Katja

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 931
7.3.2006 15:16:34   
3new!yes!!
SE MALO, SE MALO!! KOMAJ CAKAM DA BO TO ZA MANO!!user posted image
In bom v rokah drzala svojega otroka!! JUPI!!!

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 932
7.3.2006 17:46:45   
*zvezdica*
Hej aprilčice!

Končno sem se dokopala do interneta in moje ringarajeuser posted image . Res je kriza bit brez neta doma! Smrk smrk. še dobro da mi možek vak dan nosi sprintano kaj ste pisale...še najbolj tega veselim, ko pride iz službeuser posted image .

MegiT nikar ne skrbi...sigurno se bo vse dobro izteklo! me drzimo pesti, osebje v porodnišnici pa je tudi tolko usposobljeno, da mislim da ti ni treba skrbet. Te pa popolnoma razumem, da si vsa na trnjih kaj bo.

Mis hura za tvojo pikico...je ze prava PIKA! Pazi nanjo in jo čim vec božaj.

Drugače pa punce mislim da se je nas aprilček začel....po informacijah (preverjenih) je jota rodila punčko. Mi je njena prijateljica v ponedeljek poslal sms...da je rodila punčko Hano. Najprej hura za joto in njeno Hano user posted image user posted image user posted image ...to je vse kar vem...nič pa ne vem kako je potekal porod...upam, da nam bo čim prej sama to zaupala!

Jaz pa SOVRAŽIM NOČI! Prav muka mi je, ko je treba it spat. Zaspim že nekako...samo kaj ko se že ob polnoči ali pol1h zbudim in potem je zame konec noči. Nisem ne zaspana...v kakršen koli položaj se dam mi ne paše...skratka KRIZA. Potem pa tavam po stanovanju gor in dol in ne vem kaj naj počnem. A ima katera kakšno idejo...ker mi je res totalna muka!!!

Potovalko za v porodnišnico sem si tudi že pripravila (me teli zgodnji porodi že kar mal plašijo), tako da samo še odštevam dneve kdaj bomo odpeketali user posted image .

A za to teorijo izračuna datuma poroda ste slišale...baje da takrat ko 1. čutiš pravo brco...da takrat si na polovici. Hmmm...sem malo računala in izračunala, da po tej teoriji bi morala rodit že 23.3. namesto 19.4. No ja, bomo vidli kolk držijo te zadeve. Nekaterim se je baje obneslo! Pustimo se presenetiti!

No punce uživajte v sončku....

byby

Marcel in Zarja

(odgovor članu 3new!yes!!)
Neposredna povezava do sporočila: 933
7.3.2006 21:03:44   
halena
WAAAAW!!!Pa se je res zacelo!!!Joti cestitke,user posted image user posted image user posted image upam da je slo hitro mimo,mali Hani pa  vsenajboljseza rojstni daaaan!!user posted image user posted image

(odgovor članu *zvezdica*)
Neposredna povezava do sporočila: 934
7.3.2006 22:09:32   
maychika
ojej ojej...a se je res že začelo...? to je pa hitro!!! no, če se dobro spomnim pdp-ja je jota kake 3 tedne zgodna. v glavnem ČESTITKE NOVOPEČENI MAMICI user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
upam, da sta obe v redu in, da je šlo vse kot po maslu in čim lažje...seveda pa čim prej priakujemo porodno zgodbo prve aprilke...(ki ni imela niti časa iti na posvet o epiduralni kolikor vem...no ja...dobiti otročka je veliko lepše in veliko bolj pomembno)...

me zanima katera bo naslednja... gremo ugibat?user posted image

lahko noč vsem aprilkam in ostalim mamicam v pričakovanju...

LP, M.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 935
8.3.2006 8:21:44   
kajča
ojla aprilke

najprej čestitke joti in user posted image Haniuser posted image user posted image user posted image user posted image

Danes je spet tolk lep sonček, že komaj čakam, da grem malo ven. Danes imam prvič CTG, komaj čakam.
Meni so tudi noči najhujše, imam ponoči ful krče v dimljah, pa vse me boli, noge, medenica, po mojem se pomasi začenja. pa tako fino je bilo, ko me še nič ni bolelo, zdej pa res že počasi komaj čakam, da spoznam miška.
Torbo že imam pripravljeno in samo čakam, kdaj se bo začelo.

Če računam, da je prva brca 1/2 nosečnosti, bi morala roditi že v ponedeljek, tako da verjetno to ne drži čisto.

Me pa malo skrbi, na vseh UZ mi je ginekolog rekel, da bo fantek, ampak jaz sem že dvakrat sanjala, da sem rodila punčko.user posted image user posted image .

Apilke lepo se imejte in uživajte na sončku s svojimi pikci in pikicami v trebuščku

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 936
8.3.2006 9:20:19   
MegiT
Oj, forumske prijateljice,

najprej hvala za vsako besedo spodbude in lepe želje- JE POMAGALO.
Glede na izvide je z mojimi jetrnimi testi vse OK, tako, da moj user posted image glede tega naj ne bil ogrožen. Ne morem vam povedat, kako sem si oddahnila in kako se veselim vsake brcike posebej.
Glavno je, da bo z mojim korenjakom vse v redu, pa čeprav me še cel mesec vse srbi- bom že preživela.

Ja, pa se je res že začelo ČISTO ZARES!
Čestitke Joti user posted image  , mali Hani pa vse lepo v tem malo manj rožnatem svetu, kot ga je bila vajena doslej.

Vsem še enkrat hvala, ob dnevu žena pa vam pošiljam cel šop user posted image  , pa eno sedemmetrovko od mojega nogometaša.
ČAO, ČAO

(odgovor članu kajča)
Neposredna povezava do sporočila: 937
8.3.2006 10:53:11   
Anonimen
O, jota, čestitke! To je bilo pa hitro. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Megi, super, samo, da je vse OK.

Jaz sem ravno s pregleda, je vse OK, zdrava kot riba. Naslednjič grem še zadnjič dat kri zaradi toksoplazmoze, kilce so tudi Ok, samo navzdol me neprestano tišči, se je naša pupa že čisto spustila v medenico. WC, moj prijatelj user posted image user posted image user posted image . Se mi zdi, da sploh ne morem več normalno hoditi, da mi noge kar nekam narazen vleče user posted image user posted image .  

Lepo se imejte, pojdite na sonček in pobožajte svoje trebuščke!

(odgovor članu MegiT)
  Neposredna povezava do sporočila: 938
   Drage Aprilke
8.3.2006 11:39:26   
Marelica
Danes mi je možek prinesel skopirane vaše poste in ga bom naprosila, naj jutri posreduje moje sporočilo, ki ga zdaj pišem v wordu...

Mi ne da miru post od MegiT, ki ima med nami vsemi še največji problem (čeprav upam, da se bo izkazal za problemček). Tudi jaz držim pesti, da bo z vama vse vredu in da te bo detece še lep čas brcalo v trebuščku. Je pa tudi res, da v najslabšem scenariju - da ti predčasno sprožijo porod- ni več take nevarnosti, saj je detece že čisto dovolj razvito. Me je zadnjič prav šokiralo, ko sem pri nedonošenčkih prebrala, da se rojevajo tudi v 24. tednu in so potem tudi čisto normalni. Tako da po moje ni panike... Seveda pa razumem, da te skrbi (saj je normalno, da vsako mamico skrbi za svojega otroka).

Tudi jaz se pridružujem vsem tistim, ki se ponoči zbujate vse »polomljene« v bokih. Meni se to dogaja šele zadnji teden in sem za te probleme že začela kriviti posteljo. No, očitno je tudi to čisto normalno za nosečnost... Meni zelo pomaga, da se takrat malo vstanem in se sprehodim - itak moram vsakokrat še na wc spustit 3-5 kapljic, ki mi dražijo mehur. Če imam srečo, se detece ne zbudi, drugače pa zaradi rokenrola v trebuhu vsaj še pol ure ne morem zaspati nazaj.

Sem zadnjič ginekologinji potožila, da je dete preveč aktivno ravno ponoči, pa se mi je samo nasmejala in napisala v kartoteko: otrok zelo aktiven. Brcike oz. brce zdaj že zapisujem (sem v 35. t) in nimam problema s štetjem do 10. Aha, pa zadnjič je bilo na pregledu spet vse vredu. Mali lepo že dalj časa vztraja na glavici in bo verjetno zdaj tako tudi ostal. Spet mi je naredila UZ (že 6.), premerila obseg glavice in trebuščka in je za svojo starost ravno prav velik. Čeprav sem do sedaj pridelala že dobrih 11kg (Katjuša, ti pa samo 6+ do 31t ????????) imam v primerjavi z drugimi nosečkami kar občutno manjši trebušček (se mi marsikdo čudi, da sem v zadnjem mesecu...). Hehe, prejšnji teden me je svetovalka na zavodu vprašala, kako je potekal porod, da sem jo samo neumno pogledala in ji rekla, da saj še sploh nisem rodila. In pol me je ona premerila od pet do glave in rekla, da se mi pa nosečnost sploh ne pozna !!!??? Mi je bilo tako smešno in noro hkrati, da sem se skoraj slekla pred njo, da ji pokažem svoj trebuh.... Je res ful odvisno od tega, kaj imam oblečeno. A se kateri od vas tudi to dogaja? Drugače pa mi je možek začel pravit pingvinček, ker baje tak hecno hodim.

Sem se skoraj preveč razpisala... upam, da se vam bo sploh dalo brat...

Samo še Miši bi rada čestitala za uspeh z novo pikico in ji zaželela lepo nosečnost!!!

Vse se lepo imejte, vreme raje ignorirajte (ker se očitno nima več smisla jezit) in uživajte v lepotah in tegobah nosečnosti še naprej... 

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 939
   RE: Drage Aprilke
8.3.2006 13:11:06   
maychika
Ankica...da ne boš kar lepo naslednja na vrsti... hmm

MegiT...no vidiš...konec dober vse dobro. Veselimo se s tabo.

Joj, kaj se vam moram smejat. Res ste face.

Aja, tudi jaz vam čestitam ob dnevu žena...(bi dodala rožice, pa mi dodatni smajliji nočejo delat...šmrc, šmrc)

Lepo se imejte in lepo praznujte. Mogoče katera od vas 25. marca praznuje še materinski dan...vprašanje je le...katera bo tako pohitela...

Ja, Marelica. Lepo, da tvoj dragi takole poskrbi, da si sproti informirana in, da objavi še tvoje odgovore. Jaz sem svojemu dragemu samo napisala navodila za takrat, ko bo moral sporočiti veselo novico... Upam, da mu bo uspelo...sem bila natančna.

Lepo bodite na tale lep, sončni dan...vsaj pri nas je tako...

LP, M.user posted image

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 940
8.3.2006 13:55:28   
Katjusa
Punce zivjo tok sem dobre vole prihajam namrec iz pregleda in smo mel UZ (sicer sme ga mogla placat se dober da sem mela denar polek, je sestra rekla da sta sam dva brezplacna no sam lahko bi kdo kej reku da ga bom mogla placat...) mali je ze pravi korenjak spola se vedno nisem hotla vedet sma prisla z G do zakljucka da je najbolj vazno da je otrok zdrav:) je pa tezek okol 2300 g velikosti pa ni povedal....je pa zabica ze obrnjena na glavo tak da se zgleda ze pripravlja je reku G da ko se enkrat obrne ponavadi tako tud ostane.... zdaj vsaj vem zakaj me kr naprej na wc tisci in ko pridem tja ni ne duha ne sluha o urinu:)
Kar se kg tice sem na 6,5+ pri 33t5d tak da mi je reku da je vredu in da nej se pazim sladkarij:)

Jota cestitke za malo pupo cartajte se in uzivajte:) punce a to pomen da se je zacelo? komi cakam:) me je dons G vprasal ce sem bla v materinski pa sem rekla da ze pa je reku pol pa ze vse znate sem pa rekla da to se bomo pa pol ucil:P

MegiT super da je vse OK.... da lahko spet mirno spis kolkr se pac da v nosecnosti spat najbolj vazno je da se dete vredu pocuti ti se bos ze popraskala:P

glede te teorije gibi-porod sme pa jst slisala in moji sosedi je dvakrat drzalo:)

Punce lep soncen dan in vse cestitke ob dnevu zena tud od mene pa upam da nas letos se ne bo veliko praznovalo dan mater nej nasi malcki uzivajo do datuma....

LP katja

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 941
8.3.2006 15:00:47   
maychika
Hja Marelica...sem pozabila pokomentirat oziroma dodat glede svojega "trebuščka" user posted image . Je takoooo velik, da nihče ne more verjet. Zadnjič me je ena v trgovini vprašala, če bom imela enega ali dvauser posted image ...pa sem rekla enega velikega, pa mi je odgovorila...ja res si velika...user posted image

Saj pravim...prebiram koliko naj bi bil otroček velik pri cca. 33 tednih in vidim, da bo moj res orjak. Ravno sem od Pušenjaka brala, ko je eni razlagal, da pri 33 tednih in pol (kolikor je ona bila ob meritvah), naj bi otrok imel tam nekje 2000 do 2200 g. Moj je imel pri 33 tednih in pol 2960 g. Groza!!! (saj ni čudno, da grem tudi jaz s svojimi kg tako gor) Resnično zato upam, da bo malo pohitel (ene dva tedna), čene bo še pestro, ko bo čas za rodit... Upam, da je samo PDP napačen...

No, pa LP vsem...

(odgovor članu Marelica)
Neposredna povezava do sporočila: 942
8.3.2006 16:38:23   
*zvezdica*
Hej!

MegiT super, da je vse vredu! Zdaj pa lepo uživaj še tale slaba 2 meseca!

Jaz sem ravno s sprehoda....pa me najbl levo spodaj špika, da se komaj premikamuser posted image ...upam, da kmalu mine! Pa na aerobiko sem ravno hotla it...pa ne vem če je pametno...da me ne bo še kaj zagrabilo.

Katjuša ampak ti si se pa res noro mal zredila...samo za 6 kg.....tolk sem se jaz v 4 mesecihuser posted image ...do zdaj sem jih pa že kar kakih 14 pridelala. Dobra si, ni kaj! res pa je, da se kaj prida ne pazim...sladkarij bi pa lahko pojedla kolko jih vidim. He he sem kot kit, ki bi nasedeluser posted image

A je vam tud ful vroče? Jaz sem bla celo življenje totalna zmrznjenka....zdej mi je pa konstantno vročo...sploh ponoči! Čist se mi je vse obrnil! tale nosečnost nas res totalka na glavo postaviuser posted image

No uživajte v preostanku dneva...jutri je baje spet slabo vreme napovedano...upam samo, da ne bo snežilo...ker sem tegale snega res totalno sita. Dovolj ga je za letos....jaz trenutno navijam za teloh, zvončke in trobentice ter za prijetno pomladansko sončece!!!

Marcel in Zarja

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 943
8.3.2006 23:39:13   
halena
He,he,Zvezdica,jst sem tut za zvoncke,pa trobentice pa violince in kontrabas!!!Ceprav danes me je kolega presenetil in mi nabral sopek zvonckov za Nas praznikuser posted image user posted image .Lep dan je ta 8. marec,se vsaj vse vaze napolnijo in se zmanjkalo mi jih je!Lepo,res.Verjetno naslednja posilka pride aprilauser posted image user posted image !
Jst mam tut taaak trebuh,da ze en cajt ne vem kaj se dogaja od popka dol..Tisto lineo negro(ki je hvalabogu komaj opazna)si moram it pogledat v ogledalo!No in ko sem se vceraj opazovala v vsej moji 'razbohoteni lepoti',sem videla,kaaak trebuh imamuser posted image !Mam obcutek,da mi tamala gimnasticarka sili ze naprej in da si kmalu se kolen ne bom vec vidla!!user posted image
Mene je v zadnjih dveh/treh dneh cisto povozilo to 'nosenje'user posted image .Ampak jst se res proti veceri premikam ze kot kaka stara teta..Tut jst hodim skoljko samo gret,ker imam obcutek,da se bom zlila noter,pol pa nic!user posted image
Po domace povedano sem pocasi sita ze vsega.Mala je tako aktivna,da ne vem ce bom delezna kdaj tistega mirnega stanja,ko se ne bo mogla vec raztezat..user posted image
Katjusa vsa cast!-6kg!!S kolkimi si pa zacela?Sej bos prisla iz porodnisnice lazja kot takrat,ko so te pri G prvic stehtali!!Posteno povedano-Ti zavidam!Jst ne stopim na vago od zadnjega obiska pri G.Zdej v petek bo en mesec.Takrat sem sla 13kg gor.Kariero sem pa zacela z 48kg.Zdej mam pa se kako za rezervo vecuser posted image ..
No,ja..ura je ze taka,da bi bilo fajn it spat-pa ne gre..
Moj dragi je danes sestavil omaro za cunjice.Jutri zlagam te ljupke drobne flikice .Cez vikend pa spakiram potovalko za v Rim!
MegiT,uzivaj dalje!Vidis,da se vse lepo konca!
Lahko nocko,drage moje!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 944
9.3.2006 10:21:57   
flecker1
Dobro jutro, aprilke! Zdajle pijem kavico s smetanouser posted image , kak mi lušta. V začetku nosečnosti mi kava ni dišala, zdaj pa ne morem brez kavic, user posted image .  Trebuh mi raste, težko sedim. Tisto lineo negra pa nimam, v prvi nosečnosti sem imela, zdaj pa ne user posted image
 Jutri nastopim porodniško, user posted image . Včeraj je moj dragi presenetil z šopkom rož, ki pa po resnici povedano nisem pričakovala, saj je on tak, da ne rad kaj kupuje za kakšen praznik, le izjema je roj.dan... In včeraj je sestavil posteljico za user posted image , še posteljnine moram oprat... Lupinica je že pripravljena, za odhod domov bomo dali user posted image v lupinico. Sama tudi težko spim, bolijo me predvsem v spodnjem delu ko vstanem. In tudi sprehodit se ne morem več, ker me že na pol poti v nogah in v medenici bolijo.
 Čestitke user posted image Joti za rojstvo in že čakam na njeno porodno zgodbo, user posted image .
 Zdejle grem pa malo poležavat in reševat križanko. user posted image

< Sporočilo je popravil flecker1 -- 9.3.2006 10:23:11 >

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 945
9.3.2006 17:45:22   
Anonimen
Pozdravljene!

O, ste vse dobile rožice, lepo, lepo. Jaz sem jih včeraj pričakovala šele zvečer, ker je šel user posted image  zgodaj v službo, ampak čez 10 minut je že zvonil pred vrati z rožico v roki. Jaz sem pa ravno v bano zlezla in potem razmišljala, da je poštar nekam zgoden in kako naj mu odprem, kar naga? Sem se hitro zavila v brisačo, pa je bil samo možek. Je bil priden, je nesel rožice v službo vsem sodelavkam, ga imajo sedaj najrajši na svetu, sodelavci so ga pa postrani gledali, ker so morali potem tudi oni v cvetličarno, da niso grdi izpadli user posted image user posted image user posted image .

Jaz sem neprestano na WC-ju. Pikica  z vso silo tišči glavo v mehur. Ampak naj kar lepo notri še ostane, tja do konca aprila ima čas. Se prav nikamor ne mudi, ker nimam še vsega pripravljeno doma.

Eno vprašanje izven konteksta: kako lahko nekateri neprestano govorijo in to same bedarije, tudi če za to ni primeren prostor in jih ne moreš ustavit, pa če jim direktno poveš, da so njihove brezvezne razprave utrujajoče in brezpomenske? Moja mami je v bolnici, poleg nje so v sobi še druge pacientke in potem pride na obisk soseda, ki ji je bilo zelo jasno povedano, da morajo biti obiski kratki, ker morajo bolniki počivat, ampak ne, ostane eno uro in naklada, naklada, naklada... A so res tako neumni ali se samo delajo? Ali ne morejo utihnit? Ali pa vsaj potiho govoriti, da ne motijo še drugih? Bolnega človeka pa res ne zanima, kakšna vrsta je bila v banki in kdo vse je šel plačat račune. Na koncu se je cela soba dobesedno oddahnila, ko se je soseda končno spokala ven user posted image user posted image user posted image .
Zato sem rekla, da bom v porodnišnici sprejemala samo tiste, ki jih bom sama hotela, torej moža, moje in njegove starše, brata ter najboljšo kolegico. Drugih bom zelo vesela, če bodo prišli na obisk, ko bova s pikico doma. V sobi ne bom sama, bodo tudi druge mamice, pa že itak bomo verjetno vse fajn utrujene, zrak je v teh bolniških sobah katastrofalen, potem je tu še dojenje, pa poporodna otožnost,... Eh, ne vem, mislim, da si bom prve dni želela samo spanja. Kakšne izkušnje imate s tem drugorodke?

Sem se razpisala user posted image . Lepo se imejte.
LP

(odgovor članu flecker1)
  Neposredna povezava do sporočila: 946
9.3.2006 18:06:39   
jota
Sem bla cisto presenečena, ko sem se zdaj za računalnik usedla in videla, da se je novica že razširila.  Ja, mi imamo punčko Hanouser posted image user posted image user posted image user posted image    Vse skupaj me je prihitelo za 4 tedne. Z malo je vse ok, je pa čisto drobčkena. Ob rojstvu je imela 2260 g in 48  cm. Ampak povedat pa moram, da tako pridnega jedca ne najdeš kar takouser posted image . Dojiva se na vsake tri ure. Kako je pa potekal porod, pa povem v kratkem.
Zanima me še, kdo si -  zvezdica. Če želiš, mi lahko pošlješ kako sporočilo na zasebno.

Aprilke, držite se, pa ne se bat, ker ni vse skupaj noben baubau.

Uživajte in božajte svoje user posted image , jaz grem pa cartat svojo user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 947
9.3.2006 18:35:06   
halena
Hej,Jota,to si pa odlicno povedala!Zdej pa se povej,a si rodila po naravni poti ?Srecno!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jota)
Neposredna povezava do sporočila: 948
9.3.2006 19:59:18   
rozica11
Joj, kje sem se jest zgubla...kolk novičk od kar nisem pokukala sem gor....

Jota najprej vam iskreno user posted image user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image ...samo da ste vsi zdravi...aha zdej vsaj vemo, zakaj nisi prišla na predavanje o epiduralni...sta se z malo odločili da nas kar presenetita  user posted image . No pa se je le začelo...

Megi tudi tebi želim da se vse dobro izteče, sej žabice so itak že tolk razvite, da tut če je treba mal pohitet ni panike...imaš pa en dan rok za mano, ampak jest upam da bo ene 14 dni prej...računam na luno.

Mis tudi tebi želiva z user posted image  lepo in mirno nosečnost; ti kar veselo tipkaj in pazi nase in pikico.

Tudi mi smo bili 8. marca zadnjič na UZ...baje da je vse kolikor toliko v redu, rekla pa je da je mogoče malo majčkena in da bo treba počivat... pa ji razložim da je to še najteži ker me vse boli in ne vem kako nej se dam. Tako da sem šla danes kupit tisto blazino, ki je tudi za dojenje in jo bom dons sprobala...vam poročam če je kaj boljš.
A mogoče katera ve kako je kej s plodovnico; rekla je da je primerno do malo- no tale malo me mal skrbi ker ne vem al se da na to kej vplivat (več tekočine??? zaužit). Sicer imam jutri pregled pa jo bom vprašala. Žal pa nimajo več 3d UZ na poskusu tako da je bilo po starem; no pa važno je da se vidi tisto kar je treba.

Tudi pri nas smo posteljico že postavli, edin problem je premajhen prostor; računava da se bo treba čez kako leto preselit v večje stanovanje, da bo lahko user posted image  telovadla in se kobacala sem in tja.

Končno smo začeli tudi z materinsko šolo, da vsaj zvem kako dihat, pa kaj rabim, pa kako pikico uštimat...sej je prav zanimivo.
Edina stvar, ki me zdej muč so vsi ti papirji za CSD; zadnjič sva z user posted image  tolk časa čakala na občini da je priznal očetovstvo, da sem rekla da bova tolk časa tam, da bo lahko že za ta drucga priznal...res kriza!!!

No da nam sam jest nakladala vam voščim lahko noč, pazite na malčke...
Čav, user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu halena)
Neposredna povezava do sporočila: 949
9.3.2006 23:25:38   
maychika
Oh draga Jota, lahko je tebi reči, da porod ni noben bau bau, če pa si rodila tako majhno in lahko punčko...kaj pa tisti, katerim je napovedan velik otrok? Mene je kar malo strah...mater...me bo potrgalo... (2 in pol tedna nazaj naj bi moj imel približno 3 kg...nekaj manj...kaj bo šele pri naslednjem pregledu). No, ampak strah na stran...me veseli, da je to zdaj za tabo in uživaš v družinskem življenju ter, da je z obema vse v najlepšem redu. Si pa kar hitro iz porodnišnice prišla...vsaj tako se mi zdi. A si na Jesenicah rodila? Malce napiši kako je bilo in katero babico si imela ipd...nas zanima... Aja, pa kakšno slikico tvoje pridobitve bi lahko priložila, da se malo raznežimo do prihoda našihuser posted image ...

Meni je ful čudno, ker so me pri G. naročili ponovno šele čez mesec dni (20.2. in ponovno 17.3.). Zdaj bi morala že imeti na dva tedna. Je sestra rekla, če je g. kaj omenila kdaj naj spet pridem, pa ni. Tko da je rekla...ja pol bo pa v redu takole...in mi je dala datum... meni je to ful čudno. A je še katera v zadnjem mesecu (no takrat mesecu in pol) in so jo tako naročili...

Ankica...vedno, vedno, vedno se najde ena gospa, ki ji je takoooo dolgčas, da spremlja celo sosesko kako živi. In potem izkoristi in obišče koga v bolnici, ki ji ne more pobegniti in ga tam mori z vsem živim in skrajno nepomembnim hkrati pa morajo njene prigode poslušati žal še vsi ostali prisotni. A da bi rekli mogoče kakšni sestri, da jo prosi, če odide, ker ostali potrebujejo počitek, pa ne bi šlo? Sploh, če so obiski časovno omejeni, bi sestre to lahko "prakticirale". Kako je s tvojo mami sicer? Je kaj bolje?

Rožica...izgleda, da imamo gorenjci kar iste urnike...tudi jaz sem ta teden začela z materinsko., Danes smo gledali porod in imeli dihalne vaje. Samo se mi zdi, da je pri nas tale materinska šola tako...bolj na hojla drijo. Ful hitro končamo. Imeli smo dvakrat, dvakrat še imamo, pa se mi zdi, da je ostalo še ful neobdelanega. Bom videla, ko bo konec kako bo.

No, lepo se imejte in pridne bodite...

LP, M.user posted image

(odgovor članu jota)
Neposredna povezava do sporočila: 950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?