fionaP
|
Živjo punce! Mi smo že od torka doma, ampak se toliko dogaja, da nisem prej prišla do računalnika.... Nuša spi, je, lula in kaka... skratka z njo nimamo nobenega dela, prav zlat otroček je. Klara pa je trenutno zelo občutljiva, ko sem bila v porodnišnici, me je zelo pogrešala, zato jo zdaj maksimalno crkljamo. Vse skupaj pa se je začelo v noči s četrtka na petek, ko so me spet začeli šraufati čisto blagi krči. Spet nisem vedela, ali je to to, za povrh pa je še Klara zbolela - je začela bruhati. Očitno je v vrtcu staknila neke vrste rota virus. Tako nam je minevala noč, ob štirih zjutraj pa sva se odločila, da se greva pokazat v porodnišnico. Popadke sem imela nekje na 5-6 minut ampak čisto blage. Ko sva bila že pripravljena na odhod, se mi je spet zazdelo, da se je vse skupaj ustavilo. Pa sva vseeno šla. Ob pol petih sva bila že v LJ porodnišnici na sprejemu. Na pol sem pričakovala, da me bodo poslali domov, zato sem bila presenečena, ko mi je sprejemna sestra povedala, da sem že 3 cm odprta. Poslali so me na britje in klistir in ob 6:15 sva se z možem znašla v porodni sobi 4 - divje roza barve. Še dobro da smo pričakovali punčko Zdravnica mi je predrla mehur, potem so me pa pustili eno uro z lastnimi popadki, ki so bili še vedno precej blagi, tako da smo se lahko še malo hecali zraven. Po eni uri so še enkrat preverili, koliko sem odprta: 3-4 cm. Sem bila čisto obupana, ker sem mislila, da bom rojevala še cel dan... No dodali so mi še umetne, ki so se kar fino stopnjevali, na koncu so se vrstili en za drugim. Ob 8:27 se je rodila Nuša. Z možem sva bila presrečna. Z Nušo je bilo vse v redu, jaz sem se počutila enkratno. Nisem bila nič šivana in sploh nisem mogla verjeti, da je bilo v eni uri umetnih popadkov že vsega konec. Babice so bile fantastične: Mira, Silva in Zijada. Mož je Miro še enkrat srečal na dan, ko smo se odpravljali domov in se ji še enkrat zahvalil. Vprašal jo je, če se nas še spomni, pa se je samo nasmejala, da "sanjskega poroda" ne bo tako kmalu pozabila. V svoji evforiji sem namreč izjavila, da sem imela sanjski porod ... in vsem puncam, ki še čakate na svoje sončke (še posebej tistim čez rok) želim in privoščim prav takega! ------------------------------------------------------------------------------------------------ 10.3.2006 je skozi snežinke posijalo sončece - rodila se je Nuška!
|