cebelicamaja
|
da ne boste mislile, da piše maja, tukaj njena slabša polovica, andrej. malo pozno sicer, ampak nič ne de. najprej hvala vsem za čestitke. sem jih prenesel maji in jih je bila zelo vesela. da vam samo sporočim, kaj se je dogajalo. z majo sva bila že v noči iz petka na soboto v porodnišnici, ker se je maja slabo počutila in tudi kar nekontrolirano se je začela tresti, čerav je rekla, da ne čuti nobenega strahu, niti je ne zebe. no, jaz sem vseeno klical v postojno in so rekli, naj kar prideva za vsak slučaj. tam so jo dali na ctg in ker ni bilo nič nenavadnega in sva bila blizu doma, sva odšla. no, ponoči so se spet začeli popadki vedno bolj na gosto in ob 8h sva bila spet v postojni. po ctg-ju so nama rekli, da zdaj bo pa čas. malo sva si krajšala čas s sprehodi po porodnišnici, ob 12h pa šla do porodne sobe in počasi smo začeli. majo so najprej pripravili, nato pa še mene poklicali v porodno sobo. ob 13h se je potem začelo zares. popadki so bili vedno pogostejši ni vedno bolj boleči. problem je pa bil, ker se je maja prepočasi odpirala. po ugibanju sester zato, ker prvič ni bila dovolj sproščena, drugič pa zato, ker je mali tako velik, da se enostavno ni dovolj spuščal. če skrajšam, po dobrih 6h mučnih popadkov se je ob 19:20 dr. Merlo odločil za carski rez in midva sva ga sprejela z olajšanjem. ob 20:12 smo pa tako že vsi jokali, najbolj tamali seveda. jaz sem ga imel potem priložnost za 15 minut popestvati, dokler niso pripeljali maje, da sva se poslovila in so oba odpeljali. ker je bila na intenzivni, 2 dni ni bilo obiskov. slišala sva se po telefonu in je bilo vse ok. včeraj sem šel samo malo pogleat tamalega in je tako spal, da sem rekel, naj ga kar odnesejo nazaj k mamici. danes sem bil na obisku in maja izgleda že odlično. sicer je hoja do wc-ja in nazaj mučna, samo se zelo dobro drži. mali pa, kaj drugega, kot spi. od rojstva naprej ga sploh nisem videl budnega... toliko zaenkrat. se bo pa maja sigurno kaj oglasila, ko bo pri močeh. lp, andrej