benika
|
Pozdravček tudi iz deževnega Kranja . Da še jaz pristavim moj lonček vicev: Včeraj okoli 18:30 so policaji aretirali 26 letno Bjondo Joškič, zaradi utemeljenega suma, da je ustrelila moža. Policajem je pojasnila: -Slišala sem hišni zvonec in ko sem zaklicala >KDO JE<, sem najprej zaslišala >TVOJ PTIČEK<, nato pa še kihanje, zato sem iz preventive dvakrat ustrelila proti vratom... Ženska gre v trgovino z domacimi ljubljencki kupovat papigo. Prodajalec ji pokaze cudovito aro: "Vam je vsec, gospa?" "Res je lepa, ampak na lotu pa nisem zadela, da bi si lahko taksno ptico privoscila...' Prodajalec razlozi, da je na papigo 50% popust, ker je zivela v bordelu in ima pac bolj socne besede. Zenska je odprtega uma in pomisli, da to jo pa res ne bo motilo, mogoce bo celo zabavno, pa vzame papigo. V varnem zavetju novega domeka se pernato bitje razgleda naokrog: "Hej, novi bordel in nova madam!" Zenska odgovori: "To ni bordel in jaz nisem madam, jasno?" Pozneje prideta njeni hcerki, papiga pa: "Hej, novi bordel, nova madam, nove kurbe!" Hcerki uzaljeni pokarata papigo in mamo... pa se vendar sprijaznita in gledata na stvar saljivo. Pride zenin moz, papiga ga zagleda, in zavresci: "Nov bordel, nova madam, nove kurbe, pa iste stranke! Kak se mas, Joze?" Teta Beta, mi na žalost, al pa na srečo, kakor vzameš, še nimamo nobenega zobka, čeprav se dlesen zgoraj nekaj napenja. Tudi pri nas ne vidimo radi, če se malemu kupuje na vem kakšno drago darilo. Žlahta ponavadi kupi kako cunjico al pa v zadnjem času kako kašico, drugače pa smo domenjeni da denar namesto da kupujejo igrače, nakažejo na njegov varčevalni račun. Benjamina kopamo na vsake dva dni. Ati in sine se skupaj zbašeta v banjo in potem čofotata, utapljata race, brcata in zganjata traparije, mami pa seveda potem briše po kopalnici. Ampak kaj potem, važno da mulo uživa. Kopanje ponavadi traja cca. 20 minut, milimo ga enkrat ali dvakrat na teden, ušeska pa mu vedno spucam s palčko. Ker imamo spalnico hladnejšo kot ostalo stanovanje, mu vedno dam na glavo kapico in mu jo potem čez kaki dve uri vzamem dol. KMA, gospodinjska opravila ponavadi čakajo mene, saj je moj precej len za take stvari. Včasih ga še prepričam, da posesa stanovanje, pa še to moram ponavadi živčnega fasat, da je kaj narejeno. Zato raje naredim sama, drugače bi živeli v svinjaku. Poroka. Ja, kaj je že to? Pri nas velja moško načelo, da me ne bo imel nič rajši s papirjem in očitno bo to obveljalo, kljub mojem joku in obupanim prošnjam, naj me že končno vzame za ženko . Zaenkrat Benjamina še prevažamo v lupinici, vendar bo res treba kmalu zamenjat. Za krst je v dar dobil avtosedež od Maxi Cosi-ja in tega bomo potem namontirali v našega Twingeca. Ninočka, naš otrok ni prav nič sramežljiv, tudi boji se ne nikogar, razen mojega strica, pa še to zajoka le prvi moment, potem pa je vredu. Postrani gleda le ljudi z brado, naravnost obožuje pa ljudi, ki nosijo očala. Zalolina, pri nas je bila nekaj časa na sporedu 90-dnevna dieta, pa smo jo o enem mesecu skenslali, ker kile niso in niso hotele iti dol. Sedaj se držim le tega, da manj jem in po 19. uri nič. Ameli, flaške, tako za mleko kot za čaj, steriliziram enkrat na mesec, prav tako tudi dudo. V stolček malega posedamo že dober mesec in v njem blazno uživa. Imamo Peg Perego Dondolino in res je carski. Tery, Pri nas fante spi v svoji posteljici. Zjutraj ko se zbudi, pa toliko časa gode, kriči in mlati naokrog, da ga dvignem in prestavim v najino posteljo. Tako se potem crkljamo še kako uro ali dve, zaspat pa zraven ne upam več, kere se je že zgodilo, da me je zmanjkalo, Benija sem pa potem našla pod kovtrom z nogami na povštru. Tudi mi imamo težave s sončkom in zadnjič sem v Muellerju vidla tako cotkane mini očala, ampak kaj, ko pri nas nič ne zdrži na obrazu. Še kapico si stalno dol vleče, kaj šele očala. Se pa strinjam s KMA, da je bolš kupit očala pri optiku. Ni kaj, ziher je ziher. Doroteja23, mi kašice uporabljamo že od dopolnjenega 4. meseca naprej. Prve kašice smo dajali po žličkah in kombinirali z mlekom, o enem tednu pa nič več. Kakšne 3 tedne je imel dovolj mali kozarček kašice, sedaj pa poje en večji kozarček in pol. Drugače pa mu raje pripravim svežo hrano. Je večino stvari, edino cvetača mu pa ne zleze o grlu. 2ursae, najprej za Anžeta. Boš videla, da bo vse ok. Sem bila prav vesela ko sem videla, da ima tudi tvoj Anže raje korenčkov sok kot jabolčni sok. Sem že mislila, da se našemu meša. Ali že kaj razmišljate o letošnjem dopustu? Mi gremo v začetku maja v Šibenik, saj poleti ati ne dobi dopusta, septembra pa, vsaj upam, grem pa v službo in mi nihče ne bo dal še dopusta. Upam samo, da maja ne bomo še kidali, ampak da bo prijetno toplo. Pa še nekaj. Ali katera razmišlja o še enem otročku? Saj vem, da so naši še mičkeni, ampak mene vedno bolj goni misel o še enem mulčku, saj ne želim prevelike razlike med njima. Pa še praktično je, ker bova tako z čez 18 let že spet sama na dopust hodila . V upanju na lepši jutri , Katja in Benjamin
< Sporočilo je popravil katja -- 10.3.2006 19:52:52 >
|