|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: septembrke 2005
7.3.2006 21:05:26   
tiat
Sej sem vedla, da bom pozabla:

Imam še nekaj Baby bonusov za DM, če katera rabi naj me kontaktira privat ali na mail.
Rok uporabe imajo do 30.3.2006:

-Niveina raztopina za čiščenje noska (200 sit prihranka)
-NUK črpalka za mleko (4.000 sit prihranka)
-Humana 2 (500 sit prihranka)
-Bubchen olje proti napenjanju (600 sit prihranka)
- Johnsons otroki losijin (200 sit prihranka)
-planice Pampers (jumbo pack) (500 sit prihranka)

to je to

lp

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 951
7.3.2006 21:19:43   
benika
Ameli, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za zobek. Pri nas kljub potokom sline še nič ne kaže na kak zobek.
Že nekaj časa se nisem oglasila, tko da bom danes malce daljša. Benjamin pridno raste in se razvija. Preživeli smo drugo pikico in konec meseca nas čaka naslednja posvetovalnica. Zobkov še nimamo, je pa Benjamin odkril zelo zanimivo igrico z naslovom Izkoriščanje ljudstva, še posebej mamice. Ležanje na tleh mu nikakor več ne ugaja in je ugotovil, da če se na vso moč dere in spušča krokodilje solze, ga dvignem in posedem. Zelo rad se tudi crkla v naročju in se zraven igra z ropotuljico. Ampak ne  zato, ker se rad nosi, temveč zato, da vrže ropotuljo na tla, in ko se ubogi človek, ki Benjamina nosi skloni, ga tamau pograbi za lase, ga vleče in se zraven blaženo reži, ko mal zmešan. Samostojno še ne sedimo, mu pa včasih uspe par sekund sedeti potem pa že zajce lovi. Kotali se desno in levo kot žoga (mislim da mu uspeva na kar pravilen način) in zadnjič mu je celo uspelo, da je se je, leže na trebuščku, porinil kakih 10 cm naprej.

Najljubše igrače so pri nas zelo podobne kot drugod...papirčki, daljinec, mamičin telefon, rože in prt in pa naša uboga maltežanka Pupi, ki doživi živčni zlom, ko Beni seže proti njej, saj se večkrat zgodi, da ji potem manjka kakšna dlaka.

Moj user posted image  pravi, da je sine že osvojil zelo pomembno besedo in sicer je to baba. Na repertoarju imamo poleg babe še papa in pa nepogrešljivi brrr, ki je najbolj aktualen takrat, ko so usta polna korenčka ali kakšne druge, iz oblekic težko odstranljive zelenjaveuser posted image . Na meniju imamo poleg mleka že precej zelenjave in pa sadja. Hvala bogu je tamal priden za jest in ni preveč zbirčen. Poskusili smo tudi z jabolčnim in korenčkovim sokom namesto čaja, pa se ni preveč dobro obneslo. Kupili smo tudi baby piškotke brez glutena, ki jih mali pridno gloda.

Tažana, tudi mi imamo kr stalen urnik. Okrog sedmih budnica, flaša, crkljanje v zakonski postelji in še kaka urica spanja, ob 9. vstanemo, se oblečemo, kratek sprehod, flaša, igranje, daljši sprehod, kašica, kopanje, flaša in ob osmih zvečer spanje. Ponoči se enkrat zbudi, popije malo čaja in takoj zaspi nazaj. Čez dan mi spi v vozičku, če smo pa doma, pa se za spanje lahko obrišemo pod nosom. Takrat ga popade sitnoba in skupaj upamo, da nam bo jutro prineslo kultirno vreme, da bomo šli lahko ven na zrak.

KMA, mi imamo na SKB banki odprt varčevalni Papi račun in tja mu nakazujeva denar. Zbiramo tudi kovance in jih enkrat na mesec odnesemo v banko, pa še babice in dedki kaj primaknejo zraven. In kot je že ena dejala...poba ima že sedaj več denarja kot midva skupajuser posted image .

Nekaj me zanima. Katero velikost dude imajo vaši malčki?Mi imamo NUK-ove dude in sicer velikost od 0-6 mesecev, pa se mi zdi, da bo treba počasi zamenjat, ker Benija dostikrat zalotim, da si dudo potisne več kot polovico v usta in me je strah, da je enkrat ne bo znal več vn potegnit.

8. marec? Kaj je že takrat? Ne pričakujem čisto nič, ker bom verjetno dobila isto kot vsako leto...NIČ. Pač nimam romantika za partnerjauser posted image user posted image user posted image user posted image , ampak kaj čem. Sej bo bolš.

(odgovor članu maya_slo1)
Neposredna povezava do sporočila: 952
7.3.2006 21:21:06   
benika
Aja, tiat me je spomnila, tudi jaz imam še polno teh bonov, če jih katera želi.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 953
7.3.2006 21:29:45   
teta beta
tažana, naš urnik je tako-tako, je in ni stalen. kolikor toliko približno je, pride pa tudi, da je čisto zmešano.

KMA, ti si iz Velenja, a ne? Itak bom verjetno samo jaz iz tega konca. Če bi res rada, se mogoče lahko zmeniva, da te poberem oz. skrenem malo s poti in te pridem iskat. Še bolje bi bilo, če bi lahko prišla npr. do Žalca ali tu nekje ob poti. Razmisli.
Za jutri nimam nič v planu. Pospravljanje user posted image . Mogoče me pa moj preseneti????!

Ninočka, upam, da bo Evan zdrav do drugega tedna.

Ameli, bravo za zobek user posted image user posted image user posted image ! Daša se tudi kar naprej žuli po dlesnih, ampak meni se zdi, da še nič kaj ne bo. Ima pa zgornjo dlesen že kar trdo, spodnje pa ne. A mogoče veste, če zmeraj najprej izrastjo spodnji zobje ali lahko tudi najprej zgornji?
Sedi še ne. mogoče za nekaj sekund, če je ravno take volje, sicer ne.

Doroteja, držim pesti, da z Alino ne bo kaj hujšega. Oziroma sploh nič, da je kašljala kar tako za hec user posted image .

Pozabila sem omenit Dašine prave igrače - zvezdica iz telegrama in lunica, ki tudi igra. Pa žabica, medvedek z žogico na vrvici, ki visi z gyma, ropotuljica iz Tomyja, ogledalce iz Tomyja. Pliškote sem pa pred časom zaenkrat pospravila v plastične vreče, da se ne prašijo. Jih bom dala ven, ko dobi Daša stajico za pisanko. Sicer sem mislila, da stajice sploh ne bom imela, pa je svakinja/botrca vprašala, kaj naj kupi, stolček za hranjenje ali stajico in da mi jo priporoča. Ker bomo kupili rip-trap, se mi zdi predrag, da bi ga ona kupovala, in sem pol rekla za stajico. Koliko pa približno stane stajica? Če je preveč, ji moram rečt, naj ne kupuje. A je vam tudi nerodno, da bi drugi kupovali dražje stvari za vašega otroka?

Sva se pa danes cel dan potepali po Celju, prejle sem jo pa tudi prvič sama skopala. Ati je namreč iz šole šel še do enega kolega, pol pa še do drugega, kjer gledajo fuzbal. Aha, nekaj vprašanj glede kopanja: Kako dolgo traja pri vas kopanje? A se kopate vsak dan? A se umivate z milom ali ne? A date otroku po kopanju kapico na glavo? Kako pogosto čistite ušesa?

Moji odgovori: traja nekje 10 minut, načeloma se kopamo vsak drugi dan izmenjaje z nego, dejansko pa to potem izpade žal manj pogosto. (A izvajate nego zjutraj ali zvečer? A se zjutraj kaj umivate in namažete z oljem? Mi se umivamo samo zvečer, sprašujem pa, ker sem se spomnila, da so v porodnišnici to delali zjutraj.) Z milom se umijemo recimo enkrat na teden ali še manj. Kapico sem ji včasih vedno dajala na glavo, zdaj pa tu in tam. Ušesa čistim po potrebi (1x-2x na teden) oz. očitno premalo, ker ima vedno kar dosti masla not, ki ga je težko očistit, ker je mastno. Res pa da očistim bolj kot ne samo zunanji del, fejst notri v uho ne drezam.

Mejte se! Lahko noč!

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

Neposredna povezava do sporočila: 954
7.3.2006 22:11:16   
mlaka
Čestitke  za  vse  nove  zobke .user posted image .Naša  je  ta  teden  presenetila    no  edino  obračanje  (hrbet  trebuh  in  obratno  ) to  ji  pa  ne  leži  ,sedi  že  čist  lepo  in  to  samostojno   le tam  pa  tam  jo  kdaj  zvrne   ,socijalo  je  tudi  napredovala   ,ogromno    se  sama  s  sabo  pogovarja   pa  kriči    na  sploh  se  je  otrok  zelo  spremenil  in  sva  se  zmožem   kar  čudila  koliko  novega  je  v  treh  dneh . Je  pa  zjutraj  najibol  aktivna.Naj  raje  pa  ima  svojo  sestrico   ta  jo  pa  zna  nasmejati  kar  koli  bo  ona  naredila  se  tamala  smeje  in  to  ornk  na  glas  ,če  ji  pa  jaz  to  delam  pa  nič  le gleda  me   ter  si  misli  svoje. user posted image  glede  hrane  sva  za  malenkost  napredovale   ,ka se  tiče  čaja  pa  nič .Toda  kot sem  brala  tudi  drugje   imajo  mame  ki  sto  procentov  le  dojijo  malce  problema  z  uvajenjem  goste  hrane .Toda  si pravim  ,če sem  sina  naučila  jesti  in  danes  je  pravi  gurman  pa  ni  oštja da  male  ne  bom.
Ko  smo  bile  zadnič  pri  P  nam  je  dal  tudi  tabletke  za  zobke    a  ste  dobile  tudi  ve ?
kopamo  se  vsak  drugi  dan  ,namilimo  se  pa  pa  po  potrebi  , imamo  pa  jutranjo  nego   jaz  pravim  temu   brisanje  prahu   ker  je  vse  bol  na  suho .  Zdaj  pa grem  še  malo  likati  ker  počasi  ne bo  kaj  za  obleči. 
Lahko  noč  pa  eno  bouho  za  pomoč user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 955
8.3.2006 9:05:54   
KiSsMyAsS

Zivjo, Aloha, Buenos Dias
user posted image  
katja tudi nas malcek ma vec Eurov od mene in ko mu dam dinarcke v rokico bi jih on kar pridno pospravil, zato jih rajsi dam na banko, kjer si bo moral varcevati (baje bo cez 18 let solanje treba placati in nikoli neves kdaj ti pride denar prav). Nas ima dudo 4+, mislim da je nebom vec menjala za 6+, ma pa aventovo. Sicer pa jo rabi samo kadar gre spanckat.

teta beta ja iz Velenja smo, samo sem ugotovila, da ste se zmenile ravno na tisti dan ko ima Luka posvetovalnico. Bova sla pa kdaj drugic. Pa vseeno hvala za prijaznost. Namrec zelo rada bi ti pomagala mal po masini udarjat - se hecam user posted image  user posted image .Sicer pa nevem kako bi jst kej uskladila, ker nebi mogla zraven vlacit mikrovalovne, da bi mu pogrela vodo za mleko?user posted image Se vedno namrec pije HIPP.
teta beta si pa nasula kar dosti vprasanj. Glede stajice : tukaj imas malo boljse, so lesene in so zato tut mal drazje http://www.soncek.si/shop/page/group/grp/1024/STAJICE/-/ Drugace pa mislim da tista plasticna stajica z mrezo stane pribl. 5.000 - 8.000 in men bi blo full nerodno, ce bi kdo kupil kaj zelo zelo dragega za tamalega. Ze meni je nerodno, ce dobim kako drazje darilouser posted image

Pri nas traja kopanje pribl. 20 minutk, malo manj saj se voda zelo hitro shladi, zato ga hitro zavijem v brisacko in oblecem. Mi uporabljamo Nivea bath ki je sampon in kopel, potem pa se namazemo se z Nivea oljckom. Useska scistim vedno ko se skopamo, da se voda nebi nabrala v usesku in bi prislo do vnetja, kdaj pa kdaj pa tudi po potrebi, kadar opazim da ima kaj v usesku. Glede nege pa uporabljam cistilne robcke in ga tut med vsakim previjanjem obrisem z njimi.

Vceraj smo prvic poskusili baby HiPp kasico z banano in breskvo, pa ni bila kaj prevec prida. Ko sem poskusila se sama, mi ni bilo usec, se ne cudim zakaj je ni tamali pojedel user posted image  Sicer pa so bile to tako bolj prve uvajalne zlicke, ker se vedno je HIPP. Potem pa veselo saltamo na zelenjavco in sadje.

doroteja23 Alini zelim, da se cimprej pozdravi.

P.S. tista, ki je sprasevala za smeske - http://www.smeski.com/smeski, kliknes nanj in spodnjo kodo kopiras sem noteruser posted image
Danes dobim najlepse darilo za dan zenauser posted image - moj bo vse pospravil, posesal in me peljal na pico, kasneje pa bova naredila se tortico. A ni priden? user posted image

Mene pa zanima, kako je pri vas z domacimi opravili, a vedno vse same postorite ali imate doloceno kdo kaj naredi?

Pa srecno
Civ Buc Bav

< Sporočilo je popravil KiSsMyAsS -- 8.3.2006 9:08:25 >

(odgovor članu mlaka)
Neposredna povezava do sporočila: 956
8.3.2006 9:08:01   
ninocka
Dobro jutro!

Evan se mi zdi da ni nic boljs user posted image , uceri, ko sem sla spat je se tok tezko in hitr dihal, da sem misnla, da ga bom popokala in na urgenco pelala. Se mu je pa zdej ful nosek zamasil (oz. odmasil user posted image ), ker mu ful tece iz njega in potegnem cele dezevnike ven.
Zvecer se nikakor nismo mogli uspavat, je ful jokal in ko je koncno zaspal, je zacel jokat se ene prakrat v spanju.
Men je slo pa tud na jok, ker ne vem kaj je, al ga kaj boli, al je blo samo slucajno...

Tery, jst se tud strinjam s  torkom, 14.03. (se boljs bi mi blo 15, da dobim porodnisko in jo grem v H&M zapravt user posted image ) - v bistvu, boljs 14, da nimam porodniske in da jo NE grem zapravt. Zdej sem ful  zabluzla, ampak: strinjam se s 14.03. ob 12 v koloseju.
Pa dobrodosla v klubu Spet menstruacija! Jst ko sem jo mela nazadnje, me je pa ze prav bolelo in sem mogla vzet tablet. Mi ni jasno kako sem sploh prezivela une umetne popadke, ce me pa ze bolecina pri M tko zvije?  Verjetno zato, ker so mi uni popadki prnesli neki lepga, M pa cist nc.

Teta beta, se mi zdi, da so stajce kar drage (od 20 jurjev naprej, ce se ne motim). Jst tud razmisljam o nabavi ene mal vecje, mam sicer se mojo (okroglo), sam se mi zdi, da Evan sploh not ne pride, zdaj ko se lezi. Ko bo sedel (kar pa se ne in se ga niti ne upam posedat, ker mi je v RA rekla, da ne sme sedet), mu bo pa prav. Zdej pa ne vem, a cem mu nabavt se eno vecjo, kvadratno, al pocakam, da zacne sedet, pa bo tud ta OK?
Jst ga kopam oz. umivam zvecer. Zdej se nismo kopali ze kar neki casa, ker se ga ne upam, da mi ne zboli se bolj. Tko da ga zdej samo z mokro brisacko obrisem, ritko mu pa se namilim in potem obrisem. Pol pa se z oljckom zmasiram in oblecem. Mu dajem pa kapico gor (pri nam je ful temperaturna razlika v njegovi sobi, kjer se umivamo,  in spalnici, kjer spi),  zdej pa se sploh bolj, zarad useska
(cez vikend jo je mel se celo noc in cel dan obleceno).
Useska mu pa cistim skoraj vsak dan, ampak samo zunanji del, ne drezam pa not, da se mu ne zamasi (ze tko me je nazadnje P obtozila, da sem mu s palcko sla not v uses, ker se mu je ful masla nabral in ni nic vidla user posted image ).
Glede kupovanja drazjih stvari - men je zoprno ze, ce kdo men kupi kaj drazjega (tud od mojih ne maram), za tamalga pa tud. Mah, men je zoprno ze, ce mu kdo sam nogavicke kup, cist tko iz lepga. Sama pa ful rada obdarujem in kupujem stvari (razen ce ni to za mojo mami user posted image ).

Katja, nas nima dude, tko da ti zal ne morem pomagati. Tisto, ki jo je vcasih (cele 3 tedne user posted image ) zvecu, je pa od dentimaxxa, sam mislim, da ni blo oznacene velikosti.
Kere piskotke si pa kupila? Jst sem jih tud iskala brez glutena, pa nisem nasla user posted image .

Amelie
cestitke za zobek. Pri nas pa se nic ne kaze, ceprav naj bi po govorjenjih vseh babic in obiskov jih dobival ze od 2 meseca user posted image user posted image   Ne vem, razen, ce mu jih miska sproti odnasa user posted image user posted image .

2ursae, ves midva sva se pa glede pediatra pogovarjala, da je cist vseen kam oz. v ker ZD gremo. Sej, ko si enkrat va avtu, je vseen a se peljes 10 al pa 15 km. Ce bi ga pa mela pred nosom, pa da bi lahko pes do njega prisla, bi pa verjetno drugac razmisljala.

Evan si je zacel ful sesat in not vlect spodnjo ustnico.  Ko jo tko drzi, zgleda cist en drug dojencek. Seveda sta moja dva rekla, da je to zarad zobka, jst pa mislim, da je samo kaksna muha.
Zadnjic ko smo bli pri P, je pa mali prav zarencal  na lubija - dobil je masko in ventolin je bil pol ful uzaljen in se je dru in tocu krokodilje solze, ker je bil tok bogi user posted image . Potem si je pa iz uzaljenosti obe rokici v usta zbulu in ko mu jih je hotu lubi ven potegnt, je zacel rencat nanjga in potem kr se neki casa rencu (tko kot en mali kuza). Men je bil ful smesen, sploh sva pa ugotovila da je mali ratu pravi drama queen. user posted image user posted image user posted image
Par dni nazaj ga drzim v narocju, ker je neki traumiral in jokal in ga moj zacne animirat. Tamal ga gleda in se obrne proti men, stisne k men (ves ta obrat pospremi z glasnim, jokajocim AAAAA). Pol pa neha in se obrne, kje je oci in se mu nasmeji in ko mu lubi rece Ja kje pa si?, tamal spet v jok AAAA in k men stiskat, pol ga pa spet pogleda. Ampak te pogledu so bli tko, izpod trepalnic...user posted image user posted image user posted image Midva sva se mu tok smejala, da je mene ze trebuh bolel.
A so vasi kaj sramezljivi? Kako pa porajtajo ostale ljudi? A se jih bojijo, al jim je vseen? Ker Evan se vsakmu nasmeji, vsakmu ga lahko das v narocje, samo vcasih se pa dela sramezljivga, sploh ce kdo pride na nov in ga ogovarja z  dober dan (al pa kaj podobnega), pol se pa kr stran obraca, pa glavo nekam tisci, pa izpod trepalnic gleda. user posted image

Klinc, men se zdi, da je spet centralna crknla. user posted image user posted image user posted image user posted image

Dons mamo kontrolo pri P, pa porocam pol zvecer (upam, da mi bo ratal).

Doroteja, upam da sej tvoja mala pikica ze tud pozdravla!

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu mlaka)
Neposredna povezava do sporočila: 957
8.3.2006 9:14:29   
ninocka
Sem vedla, da sem se neki pozabila:

http://www.studiofaca.com/forum/forum_posts.asp?TID=2433&get=last

in

http://fool.exler.ru/en/sm_all.htm

Tuki so smeskoti - v besedilo jih pa vstavite s copy in paste.

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 958
8.3.2006 10:15:48   
2ursae
evo, pojedla sem zajtrk (zmanjkalo mi je Nutelleuser posted image ), dala ta male cunje prat in si naredila kompot, zdaj bom pa videla, koliko časa mi je še ostalo za RR.
Mali je šel ajat že ob 9h - toliko o redu - ponavadi gre spat okoli 10h. Najbrž ga telovadba tolk utrudi, al kaj.

Ninočka, a tvoj še kar boleha user posted image  . Samo se da iz tvojih postov razbrat, da je kljub temu ful dobre volje in te zabava user posted image . Kdaj pa jo odrinete na lepše?
Moj je do drugih ljudi pravi mali prijaznež in je tudi sramežljivko. Ga imam v naročju, pa ga kdo ogovarja, on se pa nasmehne in skrije glavico meni v ramo. Sladkica mala. Ljudi se ne boji, sam jaz ne pustim, da ga pestvajo, ker ga moraš znat pravilno držat user posted image . Saj izpadem zoprna, pa kaj čem. Saj so kar razumevajoči. Jutri ga grem najbrž pokazat v službo, pa vem, da tam moje ženskice komaj čakajo, da ga vidijo in pomečkajo ... jaz jim pa ne bom dovolila - po mojem me bodo zato pol še ful dolgo opravljale user posted image

KMA, men ta tvoja vojska ne gre iz glave. Kako ste sploh prišli na to idejo? A je pri tašči res tako bad? A se ne da nič odraslo pomenit z njo? Konec koncev je mama od tvojega user posted image , pa zdi se mi, da sta se včasih fajn razumeli. A v vojski dobite stanovanje al kako? Kaj pa če boste morali, oz. bo moral tvoj user posted image  na kakšno krizno žarišče?
Sin naših družinskih prijateljev je v vojski in vem, da te tam lahko premestijo, kamor jim paše, ti pa moraš iti ...
Moj mož je zelo priden pri domačih oprvilih, mu ni nič težko. Delava vse oba, razen za kakšne stvari sva se specializirala - on npr. polni vlažilce zraka, menja wc papir, jaz pa npr skrbim za položnice in finančno stanje nasploh. A ni fajn - imam popoln pregled nad njegovim računom user posted image . Pol pa on men: "žena, kolk denarja imam še na računu?" user posted image user posted image  Taprav Slovenec user posted image

Teta beta, mislim, da lahko tudi zgornji zobje zrastejo najprej. Mislim, da so otročku eni od RRjevk zrastle najprej dvojke, tko da je vse možno. Mi stajice ne bomo imeli, je tetica v RA rekla, da to ni za nas user posted image . Pa tud na dvdju od Vzajemne je strokovnjakinja dala stajico in hojico v isti koš in oboje odpriporočala user posted image  Ko smo ravno pri tem - dobili smo dvd pekač. Če bi katera kopijo tega dvdja, lahko spečem (razen, če ni kako hudo zakodiran).
Kopanje pri nas traja po slabo uro - s tem štejem od trenutka, ko je slečen pa do trenutka, ko je v pižamci. Tko je rad nagec, da ga pustiva, da se zvira po previjalni, samo kopanje (stik z vodo) pa traja tam cca 5 minut. Kopamo se pa vsaj 2x na teden, tudi več, če je pri volji. Najprej ga na previjalni namilim s trdim milom, pol gre pa v banjico, kjer ga sperem. Kapco dobi, sam mu jo, preden gre v posteljico, dam dol. Se mi ne zdi potrebno, da bi spal v njej. Ušeska spucam, ko vidim, da se je kaj rumenega prebilo ven,, drugače pa vsak drugi dan. Spucam uheljček in vhod v sluhovod.
Zjutraj, se pa samo preoblečeva, ga ne mažem niti umivam.

Katja, mi imamo tudi Nuk dudo, smo že kakšna 2 tedna na velikosti 6-18 mesecev. Je pa res, da je Anže precej velik, ima že okoli 8 kg in 72 cm (merila včeraj). Zamenjali smo, ker je tamale dude začel tko čudno žvečit, limale so se mu na nebo, pa ven jih je pljuval. Zdaj je pa spet ok.

Ameli - bravo za zobek user posted image user posted image .
Oh to sedenje ... sedet sicer ne sme, razen, ko delamo vaje prav za to, ampak jaz včasih mal sprobam, pri čem smo user posted image . Hrbet lepo drži pokonci, čim pa ga spustim, ga pa boki izdajo in se znajde z glavico med nogicami. Saj vse vemo, o čem govorim. Bo treba vadit ... Sam ne zdrži niti sekundice. Je pa res, da ga nikdar nisem posedala, tako da ni imel priložnosti dobit prakse.
Aja, Ninočka, ti si enkrat omenila, da naj bi Evan pri 6ih mesecih že samostojno sedel .. zakaj pa? Čist ok je, če otrok samostojno sedi pri 8ih mesecih, mislim celo, da je to bolj običajno.

Tery, Anže sicer ni diagnosticiran kot hipertonik, ampak, če hipertonost razumemo kot zategnjenost, povišanje mišičnega tonusa, pol on to je. Ko se usloči, zategne hrbtne mišice, pa tud rokice ma mal zategnjene. Ne vem, jaz si to tako razlagam .. user posted image
Odprekotaljevanju s trebuha s pomočjo glavice ga žal nisem odvadila ... včasih jo uporabi, včasih pa ne user posted image . Ko vidim, da se namerava pelat na hrbet z njeno pomočjo, ga ustavim in mu pokažem, kako je prav. Upam, da se ga bo prijelo. Bomo videli, kako bo jutri na NFTh.
Kako napreduje? Ne vem, ima boljše in slabše trenutke. Mislim, da je moj user posted image  nekaj pametnega pogruntal, in sicer, da mali preveč grodnico naprej tišči in zato ramice preveč nazaj. In dejansko, ko ga v tem delu sprostiva, je znatno bolj gibljiv.
Mislim, da se že vedno nisem zavedla ali, bolje rečeno, sprijaznila, s tem, da moj otroček ni čisto ok in da rabi pomoč user posted image . Pri nas smo bili vedno vsi zdravi in s takimi problemi nisem imela stika. Še vedno kar čakam, kdaj se mu bo kar naenkrat odprlo in bodo vsi problemi izginili ... pa iz dneva v dan vidim, da ne bo tako izi. In mi je včasih kar težko brat, kaj vse drugi znajo ... pa življenje si moramo organizirat okoli te telovadbe in pazit, da jo redno izvajamo. Dostikrat ni lahko, upam, da bomo lahko hodili na celodnevne izlete in šli na morje. Saj bo - pomlad prinese sonček in optimizem, pa upam tudi, da napredek. Urša, glavo pokonci! user posted image

Doroteja, praviš, da boste morali na terpijo hodit, dokler Alina ne shodi. Kdaj si pa to izvedela? Mi še vedno ne vemo, koliko terapij nas še čaka.

nekaj se muva v baby-phonu user posted image ... mejte se

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 959
8.3.2006 11:30:58   
KiSsMyAsS
2ursae heheheuser posted image . Tut men ne gre vec iz glave aves. Sam se na to studiram. Situacija pri tasci je res u bedu, ker tukaj tut oba hodiva na predavanja v solo in pol ji nemorem zaupat otroka, kadar imava slucajno oba naenkrat. Zato bova naredila to leto do konca, potem pa v vojsko. Z njo odraslo pogovarjat? Ni sans, tako je otrocja, kakor en 5-letnikuser posted image . In seveda se sama sebi smili, misli da ima vedno prav in ce kaj poves, te zacne napadat, da pa to ni res itduser posted image . Full je postala cudna, na zacetku se je samo delala prijazno, potem pa je postala prava nasprotnica. Glede stanovanja v vojski je pa tko - ko si na usposabljanju si pac tam ane, potem pa bova nasla kaksno garsonjero v blizini, kamor bova usmerjena. Slovenska vojska je pac tako narejena, da mores res svoj cas posvetit sluzbi in tudi iti tja kamor je treba. Ce bo moj dragi moral na kako krizno mesto, se bom poskusila s kovckom za prvo pomoc vstuliti zravenuser posted image .

Men se zdi, da velik moskih rajsi prepusti finance zenskim rokam, ker znamo velik bolj sparat in vemo kam damo denar. Oni bi ga pa sproti zapravili in tako nebi vedli kaj so kupili. Sicer se nisva porocena, pa mi vcasih moj tut zaupa svoje dinarcke in jst pol pridno delam kupckeuser posted image user posted image .

A ve ste ze vse porocene? Ce niste, se imate namen porocit? Zakaj ja, zakaj ne? Pac firbecuser posted image user posted image .

Se beremo

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 960
8.3.2006 12:11:50   
doroteja23
Danes pa grema k zdravnikuuser posted image . Je ponoči spet tak kašljalauser posted image . Čez dan pa ne kašlja.

Teta beta mislim, da zobki  ne pridejo ven vedno isto. Enim tak drugim drugač. Odvisno od otroka. Tudi meni je nerodno,  če kupujejo draga darilauser posted image . Sicer dobi tak največ daril od mojih. Tak da ni kak problem glede nerodnosti. Nimamo pa navade kupovat neka gromozanska darila, ampak nekaj malega. No jaz pri nečaku ne šaparam oni pa ne pri Alini.
user posted image  Kopamo se nekje dvakrat na teden. Včasih pa še to ne, ker je takoj prehajena. Jo pa vsako jutro temeljito umijem in namažem. Tak kot so nam pokazali v porodnišnici. Kopam jo z niveinim šamponom za kopanje. Kapice pa ne dajem. Nikoli ji nisem. Niti po kopanju. Ušesa ji čistim vsak drug dan. Po potrebi še bolj pogosto.

KMA moj mi pri hišnih opravilih še kr pomaga. No odvisno je tud od opraila. Posode neee pomijeuser posted image ,pa če je gora posode, pa likauser posted image tudi ne.  Drugače pa posesa, pobriše prah in še kaj bi se našlo. Poročena še nisem in še nimam namena. Sploh ne vem če se bom.

Ninočka ja zadnje čase je še kr sramežljiva. Predvsem ko ji moj user posted image  kaj reče in se pol skrije.

2ursae meni je fiziotrapevtka že prvo terapijo rekla da se bomo videvali enkrat na teden in to dokler neo shodla. Kaj tebi ni nič rekla? Pa jo vprašaj. Saj ti bio povedla.

Kak link prilepim? Imam kar nekaj strani z smeškoti.

Danes sem malo pretiravala s smeškoti. Lep sončen dan želim vam in vašim sončkom.user posted image

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

(odgovor članu KiSsMyAsS)
Neposredna povezava do sporočila: 961
8.3.2006 12:39:46   
Pia67
Živjo!

Evo, sveže vesti s 3. cepljenja in sistematskega pri polletnikih.

Najprej tehtanje in merjenje višine. (7,350 kg in 70 cm, smo vitki in nismo se vrgli po mami Damjani)

Poglejte si denverjev test, na osi X poiščite 0,5, povlecite pravokotnico. Vse kar se križa z zapisanimi veščinami vpraša sestra.

Nekaj značilnosti:
- otroka posedeš v naročje in na mizo da sestra rozin, otrok naj bi ga zagrabil (nisva naredili, ker Nina ignorira rozine na temnomodri podlagi)
- otrok dobi kocko, ki jo mora prijet in preprijet v drugo roko
- otrok dobi še eno kocko, ki jo mora zadržat v rokici, prva kocka ostane v drugi rokici (Nina je še udarjala s kockama, samo to pride pozneje in nima veze)
- s pogledom spremlja rdečo volno, ki jo sestra simulira kao, da pade na tla (otrok mora s pogledom vse to spremljat in se ozret na tla)
- otroka obrneš proti sebi, sestra pa pri levem in desnem ušesku rošlja (otrok se ozre za zvokom, ki je za hrbtom)
- sestra vpraša, če samostojno sedi, Nina samostojno sedi tako, da se z rokama občasno upre v stegenca (ni opravila)
- čebljanje, posnemanje govora itd
- no in posladek za na koncu. Sestra me je vprašala, če moje dete že samo je, torej, ko drži piškot, jabolček ali pa kruhek in si ga maši v usta. (toliko o uvajanju prehrane, sva pa precej v zaostanku, ker imava v igri samo žlico, ki jo vtikamo v usta)

Temu je sledil pregled Nine, je zdrava, zapičil se je v tisto oteklino, ki je nastala nekaj ur po 2. cepljenju in...

Kaj dobiš, če gorenjca in dolenjko skrižaš?
Otrok je baje alergičen na alkohol. Ninina nožica je bila razkužena z fiziološko, popoldne ob 14. uri se morava ponovno pokazat, pa jutri tudi. Če bo reakcija, bova morali v LJ na cepljenja, ki so vprašljiva.

Toliko za sedaj, Nina spi, zmučena od čakanja na pregled reakcije po 1 uri, še dobro, da sva imeli igračke in hrano sabo.

Damjana

P.S. Sem čisto zakompleksana, dve mami petmesečnikov sta se pogovarjali o prehrani. Otroka pijeta alpsko mleko, jesta golažovo omako s polento in moja Nina je tako zelo majhna za pol leta (mimogrede, fantka sta bila mala sumo borca, škoda, da ju nisem fotkala, ravno pod plakatom o debelosti otrok sta sedeli)

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 962
8.3.2006 14:07:51   
zalolina
Pozdrav

Pri nas se kopamo vsak drugi dan in sicer je za to opravilo zadolžen očka, če je seveda doma. Po kopanju ji oblečemo kapico a le za kako uro oz.dve, ker imamo v kopalnici nenormalno vroče, soba kjer spi pa je kar hladna. Kozmetiko uporabljamo Bubchen in sem zeeelo zadovoljna.
Glede poroke pa je pri nas tko; vedno sem govorila da bom imela veliko fešto kjer se bo jedlo in pilo dva dni skupaj, potem pa sva se z mojim lansko leto ko sem bila v 8 mesecu nosečnosti odločila, da se poročiva in to v sredo ob 11h. To sva res storila, sicer starši niso bili prav navdušeni, poročila sva se tudi zaradi priimkov najinih deklic, prej se je starejša pisala po meni. Sicer pa je zanimivo, da stane sprememba priimka za otroka več (12.000,00 sit), kot pa poroka na matičnem uradu(4.000 sit).
Včeraj sem kupila eno kremo za dlesni mazat-Zali se že vidi, da hoče zobek na svobodo, a se mi zdi da ne pomaga prav veliko.

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 963
8.3.2006 14:56:01   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: Pia67

dve mami petmesečnikov sta se pogovarjali o prehrani. Otroka pijeta alpsko mleko, jesta golažovo omako s polento

user posted image user posted image  o, madonca user posted image

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 964
8.3.2006 15:35:42   
zalolina
Še enkrat, neki sem pozabila. A je katera od vas na kakšni dieti. Malo sem spremljala sosednji forum pa se mi zdi da jih veliko hujša po ločevalni dieti, meni pa se zdi malo kruta-zvečer dva kosa torte. Še najboljša se mi zdi Montignacova oz.manj jej.  Kakšne pa so vaše izkušnje ? Zanima me ali se kaj ukvarjate z aerobiko oz.fitnesom, jaz bi se pa mojga možička večkrat ni doma, tako da bi imela težko en stalen urnik.user posted image

LP

Alenka

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 965
8.3.2006 17:40:52   
2ursae
jao Pia, a takle podvig je polletni pregled user posted image . Že vidim, pri nas bomo padli pri padcu volne, sedenju, čebljanju in posnemanju govora in, seveda, pri samostojnem hranjenju (smo šele pri sokcih in žlici). Upam, da bo za pozitivno in nam ne bo treba delat popravca user posted image .
Kaj pa odvzem krvi - ste imeli to? Jaz sem včeraj srečala eno mamico z našega konca in je rekla, da je odvzem krvi in urina šele pri 9 mesecih. Ne vem, a je to kakšna dolenjska fora, da jemljejo tako pozno user posted image . Urin pa dobiš tako, da na lulček pritrdiš eno vrečko in mali se tja polula. Kako pa izgleda to pri deklicah, pa nimam pojma. Pri nas bi bilo lažje, če bi lepo na previjalni mizici z lončkom lovila tisti curek, ki redno spremlja najina previjanja user posted image
kako pa kaj vajina alergija na alkohol? Za kaj takega še nisem slišala ...lahko pa da je bila pač reakcija na pikico.

Zalolina, jaz še dojim, tako da moja dieta izgleda tako, da ne jem sladkarij. Kakšen bo pa rezultat, bomo pa videli ... Pred Anžetom sem z veseljem in redno hodila na aerobiko, zdaj pa to ne gre več, ker mi je predaleč. Ostane torej vadba z vozičkom, ko bo lepše vreme, se bom disciplinirala in jo mahnila v klanec - teh pri nas ne manjka.

(odgovor članu zalolina)
Neposredna povezava do sporočila: 966
8.3.2006 17:45:44   
2ursae
aja, KMA, kako pa vojska in Lukec? Se boste lahko zorganizirali?
Sem pogledala slikce - tale tvoj mali je pravi frajerček. Všeč mi je tista z božičkovo kapico. Jaz sploh nisem dobila tako male.
Poročena sva že 2 leti in pol. Kaj pa ti?

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 967
8.3.2006 19:56:12   
ameli
Tako, sem smuknila k računalniku, da bi plačala položnice, pa sem pristala na RR user posted image  odvisnica, kaj češ.
Katja Mark ima še vedno dudico 0-3 mesece. Ima eno in edino in druge noče. Pa še to ima samo pri popoldanskem spancu ali pa na sprehodu
Teta beta ponavadi pridejo najprj spodnji in nato zgornji zobje. Ni pa nujno. Mark je dobil zobek spodaj in sedaj se obeta že drugi, prav tako spodaj. Kopamo pa se vsak dan, razen, ko je prehlajen. Nikoli ga ne umivam z milom, razen glavice user posted image (glavo sem mislila). Tudi kapice mu ne dam, ker imamo v stanovanu vedno zelo toplo. Mu pa laske vedno fajn obrišem do suhega.  Ušeska zbrišem vsak večer, po kopanju. Vso nego z masažo izvajam zvečer, ker ga to fino uspava.
Mlaka mi nismo dobili nobenih tabletkuser posted image
KMA moj user posted image  opravlja vsa gospodinjska opravila, razen likanja. Ni problema, če je potrebno kaj skuhati, obesi perilo in ga pobere, sesa,...... je zelo priden. Problem je edino, da pride domov ob 17-ih. Midva sva poročena 7 let!!!!!! Kak cajt hitro teče- groza! Pa še letos je krizno leto. Mislim, da ne bo časa za krizo user posted image user posted image .
Ninočka kako kaj Evan? Upam, da bo kmalu bolje. Mark niti ni pretirano sramežljiv, se je pa začel  enega strica zelo bati. Takoj ko ga je zagledal, je planil v jok. To je trajalo 2-3×, potem, ko ga je večkrat videl, pa ga je sprejel. Kako pa centralna?
Doroteja kako kaj alina? user posted image  za smeškote.
Pia sem se kar malo zgrozila, ko sem prebrala tvoje poročanje. Kako pa naj bi otrok sam jedel, če mu nič od naštetega še naj ne bi dajal??!!! Pa kaj so čisto nori! Kruh?? Piškot??  Ehuser posted image , saj nima smisla. Upam, da je Nina dobro. Kako pa kaj s tvojimi izvidi? Držim pesti, da je OK.
Zalolina jaz sem na dieti: nič žretja zvečer!! Definitivno najbolj pomaga. O aerbiki pa lahko samo sanjam, ker sem popoldne tako  crkjena, da se mi ne da iti user posted image . Pa sem nameravala takoj po novem letu začet.
2ursae meni je p povedala samo za odvzem krvi, o urinu pa nič.

Tako in še vprašanja (potem pa grem res na položnice):
- tiste ki dajete dodatek ali še vedno sterilizirate flaške? Jaz steriliziram po vsaki uporabi in tudi žličke in krožnike, ki jih uporabljam za gosto prehrano prekuhavam user posted image . Do kdaj bi naj to delal?
- tiste, ki imate prehlajene user posted image , kolikokrat na dan jim nosek čistite s fiziološko?
- kdaj nameravate posedati user posted image  v stolček?

Nočko.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 968
   [Brisano sporočilo]
8.3.2006 20:12:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu 2ursae)
  Neposredna povezava do sporočila: 969
   [Brisano sporočilo]
8.3.2006 20:20:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 970
8.3.2006 20:36:15   
Pia67
Živjo!

Jutri ne rabiva na kontrolo, vse je bilo OK, nobene reakcije na samo cepivo, na drugi nogici pa je bilo le rahlo rdeče po alkoholu. Tako, da bom v bodoče previdna pri razkuževanju. Popkovina je Nini odpadela že v bolnišnici, popek pa se je zacelil zelo hitro in takrat nisem opazila nobene reakcije.

2ursae, ja urin+kri jemljejo šele pri 9. mesecu, kolegica je naredila rahlo paniko, saj je njena punčka to potrebovala zaradi drugih razlogov (okvara ledvičk). Drugače pa, čebljanje in vse kar se tiče govora sestra ne preizkuša, temveč samo povpraša, če si to mislila. Aja, tisto o golažu, kaj češ, matere so izkušene, nista bili novinki kakor midve, včasih je bila drugačna moda, umetno mleko pa drago user posted image S pediatrom sva rekla še par besed o prehrani in omenil mi je rahitis, ki ga srečuje, na žalost pa tudi celiakijo, kakor posledico dolenjske nonšalance in povzdigovanja "naš pa ja že vse je".

zaolina, jaz se grem ono 90-dnevno dieto (včasih mi je bila zelo nelogična, no, še vedno je), ampak, ker sem trmasta in mi ni do mlatenja enainistih jedi v večjih količinah, sem dosegla to, da so se mi obroki prepolovili, po 18. uri pa ne jem. Priznam pa, da sem zjutraj zelo lačna, do 12. ure pa je samo sadje. Ni ravno modro, poznam nekaj ljudi katerim so se kile vrnile kot bumerang. Morda bo mene vleklo ven dejstvo, da se veliko gibljem. Aja, onih mojih 800 km ni iz trte zvito, na dan naredim najmanj 5 km, če se le da. Tečem vsak 2. dan. Na žalost moj EMŠO deluje in ni takega efekta kakor pri mlajših.

KMA O poroki imam svoje mneje: ne se tolažit, da bo s poroko vaš moški samo vaš. mislim, da sem s tem stavkom povedala vse. Pa brez zamere.

Katja, dudke ne uporabljamo, morda le na sprehodih, ko je jeza prevelika. Je pa še ona majhna (od 0-6), moram zamenjat reda radi.

ninocka, upam, da je z Evanom bolje. Ja, dramatizira tudi Nina. Danes je jokala, ko jo je zdravnik s stetoskopom polušal(ogretim, prosim lepo), ko pa je dobila pik v tačko, se je tetartalno zakopala v moj vrat in potem kukala k njemu skozi mokre trepalnice in utripala z njimi. Upam, da ne raste še ena Saška Lenderouser posted image -zaradi utripanja z očkami, mislim.

Aja, doroteja kako je z Alino?

user posted image fajn, upam, da ne dobim kakega naročila, bom pa verjetno prišla brez Nine, ker je vikend očka vzel dopust in naju bo pedenal, jaz pa jo bom mahnila še prej na kak hrib. Pri šolanju se je odlično izkazal, skrit talent za menjavanje plenic, zabavno krmljenje in igranje.

Hvala vsem za ideje o igračkah. user posted image

Damjana

P.S. Da se ne bom tako vehamentno hvalila z vožnjo vozička. Ko sem šla na S+C, mi je spodrsnilo na lednem jeziku, ki ga zaradi vozička nisem opazila, padla sem na kolena (na pregledu sem imela krvave odtise kolen) in odrgnila roko, vozička pa nisem spustila, le polegel je po tleh s hrbtiščem. Nina niti trznila ni. Sem bila čisto iz sebe, kaj bi bilo z Nino, klanec je dolg dobrih 100 metrov.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 971
8.3.2006 20:44:13   
teta beta
Tiat me je spomnila na te bone - jaz sem šele poslala in jih bom tudi ziher imela kaj viška. Vam bom pol javila.

Katja, dudo smo imeli najprej nukovo 0-6, zdaj pa babynova 3-24. Ampak bom pa pol spet kupila verjetno nukovo in iz lateksa. Ta zdaj je iz silikona in se mi zdi, da so lateksove boljše. Vsaj zame.

Mlaka, mi nismo dobili nobenih tabletk za zobe, mogoče bomo pri 6 mesecih, ampak malo dvomim.

KMA, kolikor vem, si punce v takih primerih pomagajo s prevreto vodo iz termovke.
Hišna opravila pa delava oba. Odvisno, kako nanese in kdo ima čas. Moj je res priden, kar se tega tiče, ga moram pohvalit. Da sam prat, lika, kuha, pomije posodo, pomije tla, posesa... zna vse user posted image .

Ninočka, upam, da bo do torka vse ok in da se vidimo!
Naša Daša ni niti malo sramežljiva, vsakomur se smeji in se pusti v roke vzet. Edino tašče pa ne pranaša najbolje user posted image . Ne vem, a se je boji, a se ji je kaj zamerila, al ji ne paše vonj al kaj, pojma nimam. Več ko 10 minut ne zdrži pri njej, pa to je že kar precej. Pol mi ja pa danes moj rekel, če greva na nočno smuko, Dašo pa pustiva pri njej v varstvu user posted image . Ja, ja, bo še treba malo počakat.

KMA, midva nisva poročena, jaz bi se rada, njemu pa to ne diši. Enkrat se že bova, pravi, ampak menda ne v bližnji prihodnosti user posted image .

doroteja23, to je zanimivo, jaz tudi nisem nikoli pri moji nečakinji šparala (pri Daši tudi ne, čeprav tu premislim, kaj res rabim). In v končni fazi je pa Daša tudi njena nečakinja in še botra ji je.

Pia67, alergija na alkohol?! Ta je pa dobra. Vsaj ne boš imela problemov v puberteti, ko bo začela Nina ven hodit user posted image . Glede hrane pa ti povem, da imaš ti bolj prav kot oni dve mamici in se čisto nič ne sekiraj.

Zalolina, jaz nisem na nobeni dieti in priznam, da nisem nikoli bila. Je pa menda ta ločevalna diea zares zelo uspešna. Aerobika in fitnes nista zame, jaz raje kolesarim, igram tenis, plavam, smučam, s tem da je trenutno moja rekreacija omejena na vozičkanje. Če samo omenim, da "v postelji" ne zdržim več kot dve minuti zgoraj, vam je lahko jasno, da je moja kondicija na psu user posted image .

2ursae, meni je tudi ena rekla, da so pri 6m vzeli samo vodo, kri pa pri 9. Ampak to ne pri našem P, tako da bodo videli. Dobiš pa tudi ttako vrečkico, ki jo prilepiš na bibo.

Ameli, tebi pa ne morem nič odgovoriti. Tudi za stolček še ne vem, bomo videli, ko bo samostojno sedela, ker bomo kupili lesenega, ki ni zaščiten okoli in okoli.

Lp.

(odgovor članu tiat)
Neposredna povezava do sporočila: 972
8.3.2006 20:58:02   
teta beta
Da še tole odgovorim: ja, Daša tudi spi pri nama. Če se ponoči zbudi, jo podojim leže in včasih tudi jaz zaspim zraven in jo šele kasenje prestavim nazaj v njeno posteljo, in zjutraj, ko ostaneva sami, tudi spiva skupaj. Kotali se še ne, tako da me zaenkra ne skrbi, sicer pa ponavadi držim roko za njenim hrbtom ali pa jo vsaj primem za nogico, da bi se jaz zbudila, če bi mi hotela kam pobegnit.
Oči zaščiitm tako, da jo imam v senci (dvignem strehico, dvignem dekico, jaz hodim tako, da ji ne sveti itd.)

Pia67, če se bo dalo, le pripelji tudi Nino, da bo imela Daša kaj ženske družbe user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 973
8.3.2006 21:35:21   
ninocka
Sam na hitro vam porocam kaj je bilo danes - mali ni nic bolje, ventolin sva dobila nazaj na 4 ure, poleg tega imava jutri spet kontolo (2ursae mogoce se vidiva user posted image ), pa se 2x mi je bruhal danes (obakrat po gosti hrani user posted image ) in mislim da ima rahlo drisko (ne vem pa a od antibiotikov al je rotavirus spet fasal - povezujem z bruhanjem).
Useski so baje pa OK. Vsaj nekaj.

Odgovori pa jutri.

Aja samo neki se - dons mi je sestra poslala uno knjigico od vzajemne, kjer so not opisane vaje in se slikce so zraven (handling otroka). So tocno take vaje, ki jih moramo delat mi, poleg tega pa je bla kot strokovnjak zraven tud najina zdravnica iz RA.
Ko sem tam vprasala, ce imajo kaksno gradivo s slikcami, so pa rekli da ne user posted image
In seveda jst nisem znala malega prav posedet, ker si pac nisem zapomnla (na zalost) - prevec informacij in prevec na hitro, pa mi je uslo iz spomina.
Kaj sem hotla povedat - sem rekla sestri, ce ma se kaj teh knjigic, pa jih na zalost nima, tko da jo bom jst dala preskenirat in tiste, ki bio jo rade imele na CDju, mi sporocte, pa vam prinesem CD na srecanje, ostalim pa posljem po posti.
2ursae, jst bi tud mela DVD - prosim (ocitno unga od kolegice ne bom dobila, pa da ne govorim o sestrini angaziranosti, da mi ga priskrbi...user posted image ). Ce ti pa ne bo ratal skopirat, ga pa prines na srecanje, ga bom jst odnesla mojmu v sluzbo, pa nam ga bojo tam  zapekli!

Neposredna povezava do sporočila: 974
9.3.2006 8:19:20   
KiSsMyAsS

Hali halo!

ninocka nas tamali je ze kr sramezljiv user posted image  vcasih se skriva tut pred atiju in ostalimi, vcasih pa se kr zacne jokat, tut atija se je ze ustrasu in pa kake sosede. Drugace pa se kr pusti tut pocartat in morm rect da nima prevelikih problemov z nepoznanimi. Upam, da ste porihtali centralno, ker je se vedno mrzlouser posted image

2ursae glede vojske nevem, upam da imajo kaksen vojaski vrtec - se bolje normalnega?user posted image Drugace pa imamo mojo mamo, ki bi ga lahko pazila tisti cas. Vem pa da mi bo full tezko. Samo kaj cemo, cim prej na svoje, da bo boljse. Hehe, tut jst sm pogledla slikce od vasga tamalcka in je bil kjutkan faraoncekuser posted image  Em em, glede kapice user posted image : tista kapica tut ni bla tok mala, sm jo zadaj mogla speti s knoflco. Nism se porocena, se pa veselim in komaj cakam, da se bova. Vcasih prav noter padem in gledam obleke, torte in ostalo hahahah user posted image

ameli jaz ne steriliziram cist vedno flaske, jo pa vedno fajn umijem. Ko sem prejsnjic pretiravala s steriliziranjem, se mi je steklenicka cisto unicila, gumica na dnu je zacela puscati in tako sem morala kupiti novo user posted image . Imela sem pa NuBy. Zdej pa kr umijem, parkrat steriliziram pa je.

tery s tamalim ravno ne spimo v zakonski postelji, ga pa vcasih kaksno jutro vzamemo k sebi in se mal pocartamo in igramo. Ponavadi zelo brca in mu ne pase neki posebej, zato ga rajs dam v njegovo postlco, se boljse pocuti. Glede oci in soncka mamo zaenkrat se strehico tako da ne sije prevec, ce pa ze gremo kje po soncku pa tamali zapre ocke in mu soncek sploh ne nagaja. Glede ocal sem pa slisala, da za tako majhne se niso primerna, ker majo nekatera notri mogoce taka stekla, ki imajo dioptrijo in lahko pokvarijo ocke. Ze res da so zascita, so pa lahko tudi nevarna. Bolj varno jih je kupiti v zato namenjeni optiki - ceprav so malo drazjauser posted image

Se vprasanja:
Kdaj nameravate kupiti vecji avtosedez, ce ga ze imate, katero firmo ste kupile? Mi se namrec se vozimo v lupinici, ki naj bi bila do 13kg, ampak bomo morali kmalu presaltati na nekaj vecjega.
A je pri 6. mesecih kako cepljenje? Men niso nc rekli al pa sem pozabila.

Lep pozdrav, se beremo!     user posted image

< Sporočilo je popravil KiSsMyAsS -- 9.3.2006 8:21:46 >

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Odlog vpisa v prvi razred
Starši lahko vložimo predlog za odlog vpisa v prvi razred tudi v primeru, ko za to odločitev ni zdravstvenih razlogov te...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.