2ursae
|
evo, pojedla sem zajtrk (zmanjkalo mi je Nutelle ), dala ta male cunje prat in si naredila kompot, zdaj bom pa videla, koliko časa mi je še ostalo za RR. Mali je šel ajat že ob 9h - toliko o redu - ponavadi gre spat okoli 10h. Najbrž ga telovadba tolk utrudi, al kaj. Ninočka, a tvoj še kar boleha . Samo se da iz tvojih postov razbrat, da je kljub temu ful dobre volje in te zabava . Kdaj pa jo odrinete na lepše? Moj je do drugih ljudi pravi mali prijaznež in je tudi sramežljivko. Ga imam v naročju, pa ga kdo ogovarja, on se pa nasmehne in skrije glavico meni v ramo. Sladkica mala. Ljudi se ne boji, sam jaz ne pustim, da ga pestvajo, ker ga moraš znat pravilno držat . Saj izpadem zoprna, pa kaj čem. Saj so kar razumevajoči. Jutri ga grem najbrž pokazat v službo, pa vem, da tam moje ženskice komaj čakajo, da ga vidijo in pomečkajo ... jaz jim pa ne bom dovolila - po mojem me bodo zato pol še ful dolgo opravljale KMA, men ta tvoja vojska ne gre iz glave. Kako ste sploh prišli na to idejo? A je pri tašči res tako bad? A se ne da nič odraslo pomenit z njo? Konec koncev je mama od tvojega , pa zdi se mi, da sta se včasih fajn razumeli. A v vojski dobite stanovanje al kako? Kaj pa če boste morali, oz. bo moral tvoj na kakšno krizno žarišče? Sin naših družinskih prijateljev je v vojski in vem, da te tam lahko premestijo, kamor jim paše, ti pa moraš iti ... Moj mož je zelo priden pri domačih oprvilih, mu ni nič težko. Delava vse oba, razen za kakšne stvari sva se specializirala - on npr. polni vlažilce zraka, menja wc papir, jaz pa npr skrbim za položnice in finančno stanje nasploh. A ni fajn - imam popoln pregled nad njegovim računom . Pol pa on men: "žena, kolk denarja imam še na računu?" Taprav Slovenec Teta beta, mislim, da lahko tudi zgornji zobje zrastejo najprej. Mislim, da so otročku eni od RRjevk zrastle najprej dvojke, tko da je vse možno. Mi stajice ne bomo imeli, je tetica v RA rekla, da to ni za nas . Pa tud na dvdju od Vzajemne je strokovnjakinja dala stajico in hojico v isti koš in oboje odpriporočala Ko smo ravno pri tem - dobili smo dvd pekač. Če bi katera kopijo tega dvdja, lahko spečem (razen, če ni kako hudo zakodiran). Kopanje pri nas traja po slabo uro - s tem štejem od trenutka, ko je slečen pa do trenutka, ko je v pižamci. Tko je rad nagec, da ga pustiva, da se zvira po previjalni, samo kopanje (stik z vodo) pa traja tam cca 5 minut. Kopamo se pa vsaj 2x na teden, tudi več, če je pri volji. Najprej ga na previjalni namilim s trdim milom, pol gre pa v banjico, kjer ga sperem. Kapco dobi, sam mu jo, preden gre v posteljico, dam dol. Se mi ne zdi potrebno, da bi spal v njej. Ušeska spucam, ko vidim, da se je kaj rumenega prebilo ven,, drugače pa vsak drugi dan. Spucam uheljček in vhod v sluhovod. Zjutraj, se pa samo preoblečeva, ga ne mažem niti umivam. Katja, mi imamo tudi Nuk dudo, smo že kakšna 2 tedna na velikosti 6-18 mesecev. Je pa res, da je Anže precej velik, ima že okoli 8 kg in 72 cm (merila včeraj). Zamenjali smo, ker je tamale dude začel tko čudno žvečit, limale so se mu na nebo, pa ven jih je pljuval. Zdaj je pa spet ok. Ameli - bravo za zobek . Oh to sedenje ... sedet sicer ne sme, razen, ko delamo vaje prav za to, ampak jaz včasih mal sprobam, pri čem smo . Hrbet lepo drži pokonci, čim pa ga spustim, ga pa boki izdajo in se znajde z glavico med nogicami. Saj vse vemo, o čem govorim. Bo treba vadit ... Sam ne zdrži niti sekundice. Je pa res, da ga nikdar nisem posedala, tako da ni imel priložnosti dobit prakse. Aja, Ninočka, ti si enkrat omenila, da naj bi Evan pri 6ih mesecih že samostojno sedel .. zakaj pa? Čist ok je, če otrok samostojno sedi pri 8ih mesecih, mislim celo, da je to bolj običajno. Tery, Anže sicer ni diagnosticiran kot hipertonik, ampak, če hipertonost razumemo kot zategnjenost, povišanje mišičnega tonusa, pol on to je. Ko se usloči, zategne hrbtne mišice, pa tud rokice ma mal zategnjene. Ne vem, jaz si to tako razlagam .. Odprekotaljevanju s trebuha s pomočjo glavice ga žal nisem odvadila ... včasih jo uporabi, včasih pa ne . Ko vidim, da se namerava pelat na hrbet z njeno pomočjo, ga ustavim in mu pokažem, kako je prav. Upam, da se ga bo prijelo. Bomo videli, kako bo jutri na NFTh. Kako napreduje? Ne vem, ima boljše in slabše trenutke. Mislim, da je moj nekaj pametnega pogruntal, in sicer, da mali preveč grodnico naprej tišči in zato ramice preveč nazaj. In dejansko, ko ga v tem delu sprostiva, je znatno bolj gibljiv. Mislim, da se že vedno nisem zavedla ali, bolje rečeno, sprijaznila, s tem, da moj otroček ni čisto ok in da rabi pomoč . Pri nas smo bili vedno vsi zdravi in s takimi problemi nisem imela stika. Še vedno kar čakam, kdaj se mu bo kar naenkrat odprlo in bodo vsi problemi izginili ... pa iz dneva v dan vidim, da ne bo tako izi. In mi je včasih kar težko brat, kaj vse drugi znajo ... pa življenje si moramo organizirat okoli te telovadbe in pazit, da jo redno izvajamo. Dostikrat ni lahko, upam, da bomo lahko hodili na celodnevne izlete in šli na morje. Saj bo - pomlad prinese sonček in optimizem, pa upam tudi, da napredek. Urša, glavo pokonci! Doroteja, praviš, da boste morali na terpijo hodit, dokler Alina ne shodi. Kdaj si pa to izvedela? Mi še vedno ne vemo, koliko terapij nas še čaka. nekaj se muva v baby-phonu ... mejte se