|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARSKE MAMICE
26.2.2006 19:28:21   
lumpy
No , čez vikend ste bile pa kar pridne in ste se malo razpisale.
Vesela sem z vami da smo bolj ali manj ujeli ritem in upam da nam bo šlo še samo na bolje.

Le - ta ,
jaz imam flaške od Aventa, prav tako pa dudke. Z njimi sem zelo zadovoljna, luštne na oko in prav tako prijetne in praktične za uporabo.

A kar vse ( skoraj) po vrsti smo že grešile user posted image user posted image .  A lahko katera kaj več pove in razloži o tem lubrikantu (  kje se dobi, pa cena, pa uporaba...) ? Mam namreč tudi jaz vse skupaj tam doli malo izsušeno.

Želim vam prijeten nov teden, z čim več sončka da bomo lahko zunaj in bo čas brez očkov hitro minil.

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 426
27.2.2006 7:09:21   
Lumpi
lubrikat se kupi v lekarni, stane okoli 1.100,00 sit.
Meni so dali K-Yod Johnson-a.
Uporablja se ga takrat, ko je potrebna dodatna vaginlna lubrikacija.

Kdor ne zapusti obale, nikoli ne spozna skrivnosti oceana.

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 427
27.2.2006 7:10:26   
Lumpi
Mene so v lekarni uprašali edino to, če je zame (zgleda da zato, da vedo, katerega ti dajo).

(odgovor članu Lumpi)
Neposredna povezava do sporočila: 428
27.2.2006 9:55:13   
ajdaN
No evo še naju!

Ko vas berem kako lepo spite ponoč sem vam tako "fouš"! Pri nas je vedno slabše. Zdej se je začel zbujat še ob 1! Tko da sva se dons futrala ob pol dveh pa ob štirih pa ob šestih pa ob pol osmih...user posted image  Da ne govorim o zadnjič, ko se je zvečer drl od devetih do pol enih! Pa ni imel krčev, samo sitn je bil in ni hotu spat!

Men se že meša! Vmes ko spi, pa takoooooo godrnja pa cmoka pa renči pa kašlja pa kiha.... da jst itak ne morm spat. Tko da ga bomo verjetno kmalu preselili v svojo sobo, ker to je res kriza! Mami pa podočnjake do tal!

No vsaj zdele da že 20 minutk miru in se zabava sam s sabo!

Pol pa še tale sneg! Da še ven ne moreva. Naše dete spi edino v avtu ali v vozičku! Spet bo naporen dan! Pa konec tedna bo po napovedih še več snegauser posted image  Jst hočeeeeeeeem pomlad pa sončkaaaaa!

No zdej pa mali že kašlja in se pritožuje, tko da ga šibam zrihtat za nov dan!

(odgovor članu Lumpi)
Neposredna povezava do sporočila: 429
27.2.2006 10:15:52   
lonja
Hoj vsem skupaj,

ja, tile naši sončki res pridno skrbijo, da nismo mamice lepo spočite, ampak mejčkn zmatrane. Tudi pri nas smo že parkrat mislili, da smo sedaj končno ujeli nočni ritem, pa nas naša mala Ajda user posted image  kdaj pa kdaj opomni, da pravega ritma še dolgo ne bo.
Danes ponoči smo ob enem dojenju bili sposobni izpraznit le eno dojko, ko smo se na drugo prestvili, smo že veselo drnjohali. In potem smo seveda morali večkrat vstajati in mamici nagajati.

Smo bili pa danes na drugi posvetovalnici, prazaprav tehtanju in merjenju. Jutri bomo dopolnili dva meseca, težki smo 4.790 g, dolgi pa 58 cm. Od rojstva smo se tako poredili za 2190 g, zrasli pa za 10cm. Zdravnik je bil zelo zadovoljen in vprašal, če jo futramo s samo smetano.

Lep zasnežen pozdravček iz Vrhnike in se beremo...

lonja user posted image in ajda user posted image     

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 430
27.2.2006 12:07:12   
AlenkaIST
Pozdravljene

Glede nočnega spanja smo kar zadovoljni. Ponavadi spi (brez prekinitve!) od 10 do 4 zjutraj. Če se vmes zbudi je to točno okoli 1h zjutraj user posted image . pol pa potegne še do ene 8, mal popapa spet mal odspi, okoli 10 zjutraj pa imamo tisto prelomnico, ko jo mami mal umije pa preobleče.

Ravno sem jo mal na dvorišče nesla, da se mal svežega zraka naužije user posted image  Pa kar pančka.

Jutri gremo pa v Lj. Ima babi roj. dan pa gremo mal lumpat. Komaj čakam, da jo oblečem v body z miki miško. Pa tudi kompletek imam na katerem zgornjem delu je miki miška narisana. Tako, da bo naša mravljica (tako jo kličem zaradi tiste pesmice huda mravljica, saj ko joka je včasih res huda user posted image ) že letos prvič malo našemljena.

Kaj pa ostale? Jih boste kaj našemile?

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 431
27.2.2006 12:25:04   
alenkica
Ja, mi smo Jureta ošemili v pikapolonico, sem mu kupila kapico in ogrinjalce,je bil ful luštkan. Smo ga šli pokazat drugim starim staršem.

Drugače je pa zelo priden.  Včasih zvečer dobi krčke, ampak na sečo ni hudega. mu dajem kaljice, ki sem jih kupila v It. in zaenkrat ful pomagajo.

Je pa zmeraj več zbujen popoldan in zelo rad opazuje kaj se dogaja okoli njega. Zelo zelo raad gleda okoli sebe, saj ne vem če kaj viidi, vglavnem je ful zanimiv. Se pa seveda rad pocrta pri vseh, v stolčku pa noče bit, samo v košku je rad in velikokrat zaspi kar sam.

Lepo se imejte!

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 432
27.2.2006 16:10:40   
pikica*
Ojla punce!

Danes imam pa eno vprašanje za tiste, ki ste dobile napotnico za slikanje kolkov za vaše škrate. Mi smo jo dobili, ne vem pa, kam naj sploh pokličem. Morda katera koga priporoča?

(odgovor članu alenkica)
Neposredna povezava do sporočila: 433
27.2.2006 16:23:23   
LE&TA
Nyah, glede nočnih se sam na firmi s šefom to zmeni, ne vem kateri zakon to pravi, ampak eden od staršev je opravičen nočnih 3 leta. Ker jst delam samo dopoldne bo to izkoristil fant!

Tiste ki polno dojite, vprašanje: Kolko časa mate user posted image  na eni dojki, kolk časa vleče??

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 434
27.2.2006 17:02:28   
Nannn
Dannnnn user posted image

Tudi mi smo ze mislil da je nasa pupa ujela en ritem pa nic ne kaze da bi bilo res...sicer je bila tale noc kar v redu...je spala od 22 do 3 30 pa do 6 30 potem se zbudila in smo jo previli in je spala do 9 in potem vstali ker smo imeli UZ kolkov...je rekel zdravnik da je vse ok in da ni potrebno vec siroko povijanje user posted image user posted image  ampak sva se z mojim odlocila da bomo naso pupo povijali ponoci se vedno siroko...ziher je ziher pa se toplo ji je v ritko user posted image

pikica*jest sicer ne vem kje imas ti pediatra ampak mene je moj narocil ko smo bili v prvi posvetovalnici in smo bili danes kar v ZD domu...mogoce ti bodo druge kaj svetovale...

LE&TA moja pupa poje samo eno josko kot en obrok in cez cca.dve uri ji dam se drugo user posted image  vlece pa cca.15 minut ce je nepretrgoma...ce se pa se igra zraven pa tudi 30 minut...moja patronazna je rekla da se user posted image  v 15 minutah najedo in vse ostalo je igranje in crklanje to sem tudi sama opazila pri moji...

Mi smo dobili pa danes novi vozicek in smo vsi fuuuul veseli user posted image user posted image  komaj cakamo da gremo jutri ven...upam da bo vreme malo boljse...sicer smo bili sedaj vsak dan vzunaj in je bila nasa pupa potem kar pridna...vazno da ne pada prevec mocno...drugace pa ze res tudi jaz komaj cakam da se zacnejo lepsi dnevi...

LP Nannn

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 435
27.2.2006 17:24:05   
lonja
Hojla,

Pikica, mi smo dobili infirmacijo, da je slikanje kolkov možno v Barsosu ali pri firmi Pacient. Na obeh naslovih moraš slikanje kolkov plačati sam, potem pa ti zavarovalnica na podlagi zahtevka sredstva refundira nazaj.
Naročila sem jo v začetku februarja in dobila termin 3.aprila.

lep pozdravček

lonja user posted image in ajda user posted image

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 436
27.2.2006 17:28:04   
lonja
Pozdravljene,

Še enkrat jaz, midve z Ajdo se polno dojiva in jo imam pri vsakem dojenju 10 minut na eni strani, potem pa strani zamenjem in jo imam še 10 minut na drugi strani. Včasih iz dolgčasa tudi štejem, kolikokrat potegne in iz ene dojke prideva na cca.250-280 potegov. Ajda je bila dans pri pediatru zelo pohvaljena, saj se je v dveh mesecih poredila za 2190 g.

Lep pozdravček

lonja  user posted image  in ajda user posted image

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 437
27.2.2006 19:01:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lonja

Včasih iz dolgčasa tudi štejem, kolikokrat potegne in iz ene dojke prideva na cca.250-280 potegov.

...dobra ideja za preganjanje dolgčasa med dojenjem user posted image

LE-TA, tudi pri meni pije približno 10 min iz ene in 10 iz druge (čez dan). Ko vidim, da več ne požira, ampak samo cuclja in zraven drema jo odstavim. Crkljanja po 30 minut/dojko ne dopuščam več! Ponoči pa ponavadi pije samo iz ene in je ekspresna - pije točno 5 minutk.

AjdaN, jz si za zadnji obrok pred spanjem mleko kar načrpam in sicer Klara spije med 90-150 ml mleka. Spi  prvo rundo od 3-5 ur (1x celo 6).  Nato jo podojim (pije 5 minutk) in se potem zbuja na vsake 2-3 ure. Poskusi tudi ti za zadnji obrok jo čimbolj nahranit, mogoče bo tudi tebi vsaj prvo rundo spala dlje.

Tudi moja user posted image ima vsak večer ritual tečnobe od 20-23 ure. Od same utrujenosti in zaspanosti jokca, stoka in nerga. Na srečo jo zadnji obrok tako uspava, da jo samo položim v posteljo in že spi (no, včasih hoče še dudo). Baje, da dojenčki zaradi utrujenosti (novi vtisi, novi obrazi, predmeti...) zvečer ne morejo zaspati in so zato sitni. Treba jim je pomagat, da se umirijo in zaspijo. Mojo Klaro na srečo uspava hranjenje... nekaterim pomaga tišina in nežno božanje, nekaterim ujčkanje....

Lumpy, lahko omeniš tudi pri ginekologu, da je spodaj sušno in ti bo predpisal neko mazilo, pozabila sem kako se imenuje. Meni ga je g. pred leti predpisala na recept in je super, ker "ozdravi" suhost nožnice, hkrati pa deluje kot zaščita pred nosečnostjo (vendar ne 100% user posted image ). Jz bom verjetno kar pri g. rekla naj mi da na recept.

A se vaše user posted image že kaj odzivajo na okolico in ljudi? Klara tako uživa, kadar je okoli nje veliko ljudi. Najraje ima nove obraze, takrat kar utihne in  s široko odpritimi očmi zre v obraz človeka in posluša kaj ji govori. Zraven mršči čelo, dviga obrvi in vedno se vsakomur smeji. Zadnjič sem bila deležna takih nasmehov, da me je do solz nasmejala.
Gledat je začela TV (seveda ji tega ne dovolim), posebej so ji všeč pogovorne oddaje in je zadovoljna tudi če jih samo posluša (in ne gleda). Danes je uživala ob "Maručinih kristalih" user posted image user posted image
Kaj pa kravice? Jih že pasejo?

A mogoče na netu obstaja kakšna stran o tem, kaj naj bi naši malčki v določeni starosti že lahko počeli?

Zdaj pa šibam, Klara ZAHTEVA hrano!

(odgovor članu lonja)
  Neposredna povezava do sporočila: 438
28.2.2006 10:11:23   
KBM
Hello

V reviji Moj malček je velikokrat opisano kako se malčki razvijajo po starosti,kaj na bi počeli,jedli!!!Za net pa Pojdi na stran www.mojmalcek.si!user posted image
LP Mojca

< Sporočilo je popravil Boris -- 28.2.2006 10:15:03 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 439
28.2.2006 21:15:38   
Anonimen
Kje ste danes vse?! A vas je pusta luna vzela al kaj? user posted image

(odgovor članu KBM)
  Neposredna povezava do sporočila: 440
1.3.2006 9:05:46   
AlenkaIST
Mi smo tukaj. Na veliko premišljujemo kaj bi danes počeli user posted image  

Bo kaj sonca??

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 441
1.3.2006 9:13:11   
Anonimen
Pri nas na Gorenjskem ga imamo! user posted image Kr v avto in na Bled! Mi 3je, bomo danes tudi izkoristili lepo vreme in gremo okoli jezera, pa še sreda je, ne bo "ljubljanske" gužveuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 442
1.3.2006 9:55:45   
ajdaN
Ja včerej je bla pa res kriza tukejle gor. A ste ble vse v maškarah? Midva ne, sva se pa potepala cel dan.

Mi imamo tud sončkaaaaa! Komej čakam da šibava veeeeen. Če bi imela avto doma bi mogoče celo na Bled pršla. Naše dete uživa v vožnji, tko da se lahk kdaj kej zmenimo Caffee. Drugač ga pa zvečer probam čimbolj nafutrat pa ponavad prvo rundo odspi 4-5h, sam zadnje cajte ga serje. Pa men je preveč vstajat na 2h ponoč, ker vem da je sposoben dalj spat.

Drugač ga pa dans selimo v svojo sobico. Mami je ponoč ponorela, ker zarad godrnjanja in renčanja in cmokanja ni nč spala ene 2-3 urce. Pa to on vse v spanju poštima, tko da bomo probal s svojo sobico pa bomo vidl. Če ne bo šlo ga bova pa nazaj prvlekla. Edin za dojenje bo treba vstajatuser posted image  No mogoče bo pa šlo.

A je drugače katera iz KR, oz če katera ve če v KR kaj dobimo ob rojstvu otroka in kaj je treba narest za to?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 443
1.3.2006 10:13:20   
AlenkaIST
Jaz tud, jaz tud,....!!!
Ja res se lahko 1x na Bledu dobimo. Ko bo malo bolj toplo. Bomo cel dan zunaj špancirale pa kavice pile. Sončki bodo pa spančkali, da bomo mamice imele čas klepetati user posted image  Sam, da ne bo pol naslednji dan dež.........

(odgovor članu ajdaN)
Neposredna povezava do sporočila: 444
1.3.2006 10:44:30   
Anonimen
Ko bo vreme toplejše bo tudi gužva okoli jezera večja...Kočije,pa rolerji, kolesarji, pa Ljubljančani (user posted image user posted image user posted image ), turisti, mamice z vozički, tekači, upokojenci, ki hranijo race in labode...no, slednjih verjetno za letos ne bo več (ptičja gripa pa to..) Idealno je sredi tedna dopoldan ali pa poleti zgodaj zjutraj...
Se bomo zmenile en dan za skupinsko šetnjo. Če bo pa gužva bomo pa šle po okoliških poteh, po katerih je še bolj lepo kot okoli jezera. Na koncu pa k Šmonu na kremšnito user posted image . Kavice pa jz častim ok?

Neposredna povezava do sporočila: 445
1.3.2006 12:53:16   
Lumpi
No, mi smo pa iz posvetovalnice.
Blaž je v 6 tednih zrasel za 4 cm, na teži pa je pridobil 1700g, tko da smo sedaj veliki 60 cm in tehtamo 5995g.  user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 446
1.3.2006 12:58:13   
Nyah*
Jaaaaaaaaaaauser posted image user posted image user posted image user posted image , na Bled, na Bled,....

Dejmo se kr zacet menit, da se poj cez kak mesec res dobimouser posted image user posted image . To bi blo pa tkoooo fajn, komaj cakam, upam, da se res dobimo!!

Drugace, ste ok? Mi kar, danes spancka, manj joka,... se imava fajn, pleseva, se smejeva druga drugi,... noc je bla pa tut fajna.

MI gremo tut cez kako urco ven, ko ati ustaneuser posted image user posted image user posted image user posted image !

Dejte mi povedat: tiste kapljice iz Trzica, redno uporabljat, al po potrebi?? Ker krcki nekaj dni so, potem jih ni, ipd.,...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 447
1.3.2006 17:21:54   
Anonimen
Mi smo iz sprehoda okoli jezera.  Je blo prav luštno, nobene gneče, topel sonček, račke...labodi...ptičja gripa...user posted image user posted image   Potem pa smo šli na pico. Klara je pa seveda vse prespala..

(odgovor članu Nyah*)
  Neposredna povezava do sporočila: 448
1.3.2006 18:52:25   
alenkica
Včeraj pa smo mi imeli posvetovalnico. Naš "malček" je velik 59 cm in težak kar 5730 g. Vse je v redu. Edino, ga moram večino dneva dat spat na eno stran, ker je na eni strani bolj suh kot na drugi. Drugače pa je vse v redu.Mi je zdravnica dala AD3 kapljice za kost, sem mu jih dala 2 in danes cel dan uzbona, razen ko smo šli z vozičkom ven je spal ko top eno uro.

Tako da vsem primorkam priporočam uporabo kapljic Idroplurivit, ki mu jih dajemo že od rojstva. Nove pa sem naročila, ker mi une bodo kmalu šle. Mu jih dajem 2X na dan po 4 in ni imel nikoli krčkov,po slovenskih pa grozno, se mi je prav smilil. Sem pokurila ogromno pleničk danes.

No, še sreča da se je zdaj umiril.

imejte se lepo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 449
1.3.2006 21:37:34   
mayflower
Nam je pediatrinja že v prvi posvetovačnici predpisala te italijanske vitamine, takoj ko sem ji povedala, da ima user posted image večkrat krče. Te kapljice so res OK, saj po njih nima nobenih težav. Dobila sem jih na recept, mislim da stanejo okrog 7 evrov. Jst pa mam navodilo 3 kapljice 2x na dan.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?