|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARSKE MAMICE
1.3.2006 21:39:27   
mayflower
Alenkica, Jst sem tudi iz bližine Nove Gorice, naša pediatrinja pa je dr. Trobčeva. Moram zares pohvalit njen odnos in strokovnost user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil mayflower -- 1.3.2006 21:41:13 >

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 451
2.3.2006 7:00:51   
AlenkaIST
JUTRO user posted image

Snegec že veselo pada. Jaz pa na poti (spet) v Ljubljano. Končno sem dočakala pregled pri G user posted image . Tako da zdaj čakam samo še na user posted image  user posted image .

Nannn, a ga nisi ti imela včeraj? Kako je bilo?

Nič, lepo se imejte, pa se grem oblečt ker me user posted image  pelje. Ne bi rada popoldne še kidala zato da bom domov prišla.user posted image

vsem en velik user posted image pa lepo preživite dan

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu mayflower)
Neposredna povezava do sporočila: 452
2.3.2006 7:36:17   
Nyah*
Alenka, dobro opravi, upam, da bo vse ok, ko se vrneta, pa veselo user posted image user posted image user posted image  na delouser posted image user posted image user posted image .  A Sarica gre tut z vama, da bo atiju druzbo delala?

Jaz imam pa tezave sama s sabo, imela sem namrec (vsaj mislim, da je bilo to to) ze user posted image , trajalo 6 dni, sedaj pa vsakih nekaj dni po ene dva dni krvavim, kor bi spet imela user posted image , pa se kriz me ful boli. Moj G me je narocil sele 28.3. pa po mojem ne bom cakala, bom sla prej! Ful me skrbi, da mi ne bo treba na kako ciscenje al kajuser posted image . So rekli, da naj ga danes popoldan poklicem, da se zmeniva kako in kaj.

Drugace pa mislim, da lahko recem, da imamo nocni ritem ze uzpostavljen, ze en teden namrec nasa princeska prvo bujenje, ki je bilo okoli 23h-1h enkrat, lepo prespi, zbudi se ponoci enkrat, pa zjutraj okoli 6h-7h, pa spet spi naprej do 9 nekje- a to ne vedno.

Imam pa tezave s prebavo, po mojem, ker ne hodi na blato vsak dan ampak vsak drug dan, tako da user posted image  jo po mojem tudi zato trebuscek matra. Kaj menite? Kadar pa gre na blato, je pa to konkretno, jo je treba celo preoblectuser posted image  ne vem, kam stlaci tako majhno bitje toliko tegauser posted image !

Imamo ze caj od Hippa (komarcek, janez in kamelica skupaj), ampak nimam obcutka, da je kaj boljeuser posted image . Se kak nasvet?

Sneeeeg je, SPET  user posted image  sneeeeg je,.... spet ne moremo ven, pa vceraj smo se tak fino na soncku imeli.....

< Sporočilo je popravil Nyah -- 2.3.2006 7:37:11 >

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 453
2.3.2006 7:48:08   
Lumpi
NYAH............... jaz dam mojemu okoli 4, ko se zbudi (oz. na prazen želodček) sladkan čaj. Mleko dobi edino še, če noče zaspati, kar je pa zelo redko. Pomaga, ampak še zmeraj ne kaka tako, kot je.
To mi je svetovala v lekarni, ko sem spraševala, če imajo kaj za našeuser posted image .

Kdor ne zapusti obale, nikoli ne spozna skrivnosti oceana.

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 454
2.3.2006 9:36:56   
pikica*
Nyah, nam je pediater odsvetoval Hipp-ove čaje, ker so sladkani in jih imajo otroci preveč radi. Boljši je navaden bebe čaj. Naša Zoja ga lepo pridno pije in mislim, da je kar koristen.

Jezek, a ti das svojemu malemu caj ob 4h zjutraj ali popoldne? Sprašujem zato, ker mi ni jasno kako potem zdrži oz. kdaj mu daš pred tem mleko in kdaj po tem.

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 455
2.3.2006 10:46:24   
Lumpi
Mleko mu dam zvečer okoli 7:30, spi do 04 zjutraj, takrat dobi čaj. Spi do 07:00 dobi mleko, vendar po eni uri zopet mleko.

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 456
2.3.2006 10:57:33   
pikica*
Uf, potem imate pa res enega velikega zaspančkauser posted image . Mi ne zdržimo več kot štiri ure v enem kosu, razen redkih izjem, ko mala potegne pet ali šest ur. Ampak to je res zelo redko.

(odgovor članu Lumpi)
Neposredna povezava do sporočila: 457
2.3.2006 14:49:12   
lumpy
Ojla, punce in sončki!
Kako?  Vidim da se kar pridno javljajte.

Mi smo pa danes lepo spali , celo noč v ritmu, jedla sva ob 22.00 pa potem ob 03.00 in ob 8.00 - se pravi ritmično na 5 ur, a bo le šlo tako naprej. Bomo videli, pa saj je že to super.

Sneg nam jo je spet zagodel in ne moremo z vozičkom ven. Pa tako je že bilo luštno.

Mi pa uporabljamo kar domači čaj ( koper, janež in kumina) , in full pomaga proti krčem, vse te sestavine so namreč tudi v tistih kapljicah iz lekarne, le da so v večjih količinah.

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 458
2.3.2006 16:58:30   
LE&TA
Končno malo časa za RR. ne vem kakšno čudo se je dans zgodilo, Tinkara je zaspala okrog 14h, pa sva jo nesla v sobo in šla še midva počivat, še vedno spi, skor ne morem verjet. Ponoči pa spi tud po 3 al pa 4 ure.
Smo se že zbudili in to laaaaaačni, tko da gremo u akcijo. Bla sm pa dobrih 10 minut tle, prehitro se hvalim.

Se beremo!user posted image

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 459
2.3.2006 17:34:39   
Anonimen
Ojla,

Berem, da vse dajete svojim user posted image čajčka. Naša ne mara Hippovega čaja, ne vode. Sej sama tut ne bi pila Hippovega čaja...bljak...pa še poceni ni. Veliko boljši je navaden bebi čaj, ampak, kaj ko niti tega ne mara user posted image

Jah, pri nas na Bledu je dopoldan padal sneg, popoldan pa sijalo sonce. Je blo spet luštno.

(odgovor članu LE&TA)
  Neposredna povezava do sporočila: 460
2.3.2006 17:51:45   
Lumpi
CAFFEE......ajz mu dajem čaj iz kumine in janeža. Pa še dodam sladkor. Sej moj ga tud noče med obroki. Dam mu ga zjutraj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 461
2.3.2006 18:03:31   
Anonimen
Ježek, a to ti uporabljaš janež in kumino v semenih in skuhaš čaj?Koliko pa daš semen v npr. 1dcl vode? Ščepec vsakega? In koliko sladkorja? Sladkorja sicer jz ne bi dodala (ker sem že sama velik sladkosned in ne bi rada moje Klare tako zgodaj navadila na sladko).

Ježek, a si ti tut z Bleda?

< Sporočilo je popravil caffee -- 2.3.2006 18:05:02 >

(odgovor članu Lumpi)
  Neposredna povezava do sporočila: 462
2.3.2006 18:57:02   
Lumpi
Kupim tisto v semenih. Kuham pa čej tudi zase in za starejšega, tko da dam v 2 litra vode 2 čajni žlički in pol. Pustim stati 10 minut. Tega ne sladkam nič, ker jaz ne maram sladkanega čaja.

Mu naštimam 100 ml in dam 1/4 žličke sladkorja.

Sem pa iz Škofje Loke.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 463
2.3.2006 19:30:34   
Anonimen
Ojla punce

Po dolgem času se spet malo oglašam. Sem mela računalnik pokvarjen, pa nisem mogla biti na netu. No, sedajle imam še par minutk predno se Klavdija zbudi. Mi ga vleče že od pol pete. Verjetno bo vsak čas zajokala.

Drugače pa ... papamo pridno in preveč in zaradi tega tudi polivamo. Smo se že kar navadili na to. Je pa bila prejšnji vikend kar kriza glede mojega mleka. Sem že mislila, da bo konec in sem ji mogla dati en obrok Novalaca. Potem pa sem v ponedeljek dobila tablete in danes jemo samo moje mleko. Super. user posted image

Krčki nas še vedno dajajo in ne vemo več kaj naj naredimo. Sprobali smo že tržiške kapljice (no po teh nam je malce bolje, vendar nas še vedno zvija), pa Sab Simplex (totalna polomija, ker jo je še bolj zvijalo in nič ni ostalo v želodčku), pa mazilo, masažo in na koncu še janež+kumina. Ta ji je sicer malce pomiril in pomagal.

Pri spanju pa je včasih prava borba. Včasih sploh noče spati čez dan. Jo tako zelo matra za spanec, ampak ona noče spati. Če jo damo v posteljo, se takoj začne dreti. Ponoči pa je borba po hranjenju. Gospodična bi potem še kakšno urco ali dve bedela, mami pa bi rada šla spat, pa ne more.

Pravega ritma pa midve še nisva ujeli. Komaj čakam, da se bo to zgodilo.

No, Klavdija se že prebuja in mami mora leteti, drugače bo hudo in se bo drla, ko da bi jo iz kože dajali.

(odgovor članu Lumpi)
  Neposredna povezava do sporočila: 464
2.3.2006 20:12:59   
uniq
Dan bejbike in user posted image ...
Sicer sem za en dan sfalila januar a vseeno spadam k vam. Midva z malim sva že ujela ritem nočni...od 20 do 02 in nato ob 05 in ob 07....ob 10 redno kakamo in jemo. Mleko mamo da priteče ven samo od sebe samo je nekam redko in dodamo hipp in ima najbolj naravno prebavo. Po aptamilu je bil zaprt. V enem mesecu smo prišli z 3800 odpustne na 4750 in zrasli samo za 0,5cm samo mi ni jasno k so mu neke cunje premale...zih so ga v bolnici narobe merli. Drugač je pa priden dečko in hoče že pasti kravce...dones smo meli prvo posvetovalnico in ga je full pohvalila. Aja zej me je pa strah mu dati kapljice da ga ne začne šraufat k s tem nimamo težav (tok, tok).
Moj ma pa rad hippov čajček...ga včas po cel 0,5dl podonfa.
V nedeljo upam da bo sonček da grem končno turo okol jezera.
Aja a od vas tud katera nima apetita? Jast pojem en obrok na dan če...pa še to velikokrat mi nardi težo in grem na wc bruhat. Dones sem jedla zjutraj ob 9 pa ne čutim nobene lakote....se še kateri to dogaja? Posiljevat s hrano in tekočino se pa tud ne morem ker potem imam bližnje srečanje s školjko...
Sm mal zamorila....lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 465
2.3.2006 20:49:56   
lumpy
Nemsis,
kakšne tablete si dobila ? Da se ti je vrnilo mleko.

uniq,
midve sva si pa totalno različne, jaz imam namreč apetit, še večji kot med nosečnostjo. Groza, ne vem kako bom spravila kile dol, ostale so mi namreč še 4 kile viška.

Kaj pa druge,ste že vse na svojih kg.

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu uniq)
Neposredna povezava do sporočila: 466
2.3.2006 21:05:21   
LE&TA
Nemsis, se ti pridružujem glede polivanja, sem se kr sprijazmila s tem, ampak mi je šlo pa ful na živce, pa ful se preoblačimo, pa kr naprej jo gledam in s plenico za brisat okoli hodim.
Tud mene zanima kake tablete si dobila, jst nimam dost mleka in stalno dodajam, bi pa ful rada samo dojila, ma mislim da mi ne bo ratalo!!

Tinkara spet sitnari, se beremo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 467
2.3.2006 23:08:51   
Nannn
Hojla pupe,

Ja koncno da imam se jaz kaj casa in da kaj napisem...nasa pupa je glede spanja kar pridna in spi od 22 do 3 potem pa tja do 7 ko jo ocka previje in nato spimo do 10 user posted image user posted image  sem pa opazila da vedno tezje podira kupcke in velikokrat se zgodi da ga sploh ne podre pa se lahko matrava pol ure pa ne bo nic user posted image  posledicni pa jo zelo napenja...v ponedeljek smo imeli drugic UZ kolkov in je vse v redu tako da smo dobili danes izvide...danes sem jo privc povila brez povijalne plenice user posted image user posted image in mi jo je bilo ful cudno prijeti ko pa je spodaj samo plencika za enkratno uporabo...sem se odlocila da jo bom ponoci se vedno povijala siroko...mi je pa danes pediater dal datu za drugo posvetovalnico in jo imamo 13.4.takrat bo nasa Ela tudi prvic cepljena kar pa me ze sedaj malo skrbijo reakcije...sem pa vprasala pediatra zakaj moja pupa na momente kaka zeleno in mi je rekel da je to zaradi napenjanja in krcev...

Sem imela pa tudi jaz G in je vse ok...naredila je UZ...mi vzela kri in pogledala kaksa je voda...seveda ni mogla da me ne bi tudi stehtala user posted image  sem se pocutila kot da imam prvi pregled v nosecnosti user posted image

Vidim da imate temo o cajih...jest ze kar nekaj casa dajem Eli caj iz semen kumine in janeza pa ga kar pridno pije user posted image  dam pa zelo malo semen ker je itak caj bolj mocen...definitvno pa je caj od Hippa zelo sladkan in vsebuje zelo veliko sladkorja...in mislim da ce ze sedaj zacnemo z sladkorjem se nasi user posted image  navadijo in ne bodo pili nic drugega kar pa seveda ni v redu da ze tako zgodaj zacnejo dobivati sladkor...jest pravim cimmanj ali nic...

Smo bile pa vceraj vzunaj in je bil res enkraten z soncem obsijan dan...nasa je Ela je uzivala v novem vozeku user posted image  jaz pa ponsno vozila kot da je cel svet najin user posted image user posted image  upam da se bodo kmalu zaceli lepsi dnevi in da bomo lahko vsak dan zunaj...ze komaj cakam da se bom lahko kje na soncku vsedela z naso pupo jaz pa bom uzivala ob pitju disece user posted image  in cvekanju user posted image

AlenkaIST lahko v ponedeljek?

Grem se pod tud in spanckat...

Lepo se imejet Nannn

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 468
2.3.2006 23:10:07   
Nannn
caffee a kaj ves a ma Bebe caj tudi kaj sladkorja?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 469
3.3.2006 0:26:31   
Anonimen
Nann,  Bebe čaj nima sladkorja. Kupiš ga pa v vsaki trgovini za 200 sit. Obstaja pa več različic tega čaja (otroški čaj, čaj za dojenčke...). Meni osebno je najboljši BEBE čaj od 1001 cvet (Droga Portorož). Sestavine so pa take kot v Hippovem čaju: komarček,janež,kumina,koriander. Hipp je zame sama sladkana kemija...pa absolutno preveč aromatiziran. Bljak!

(odgovor članu Nannn)
  Neposredna povezava do sporočila: 470
3.3.2006 7:40:59   
Lumpi
JUTRO!!!!!!!!!!!!

Nas pa spet krči dajejo. Dobr, da jih ima bolj čez dan (popoldne).
Ima pa 6 tednov, tko da je to obdobje najbolj krizno, potem pa se stanje umiri.

Pa že tako lepo je bilo, ko jih ni več bilo. No, saj bo minilo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 471
3.3.2006 8:14:17   
Anonimen
Lumpy, Le&Ta osebni zdravnik mi je dal tablete Tamitil, ki so v bistvu tablete proti slabosti. Pri meni je tak rezultat, da včeraj Klavdija ni dobila nič umetnega ampak je pila samo moje mleko.

(odgovor članu lumpy)
  Neposredna povezava do sporočila: 472
3.3.2006 8:26:28   
golob
Živ jo januarkeuser posted image !
Vidim, da sem kar nekaj debat zamudilauser posted image !
Ampak bila sem tako boga - imela sem 2 mastitisa eden za drugim, tako da mi boste sigurno oprostileuser posted image , da me ni bilo zraven.
Draga Jezek mi je prav hudo, ker vas dajejo krči, ker še predobro vem, kako to izgleda. Ampak pri nas je to ponavadi med 8 in 12 ponoči. Zdaj, moram takoj potrkat, se nam je stanje neverjetno umirilo. Ne vem ali je to zato, ker sem ga nehala dojit z nastavki (poje manj zraka). Smo pa dobili iz Italije ene čudovite kapsule v katerih ni drugega kot zmleta kumina, janež in komarček ampak se mi zdi, da to res pomaga. S tem narediš 10-dnevno kuro, daš na žličko in nakapljaš svoje mleko pa je...Ne vem ti povedat kje se da dobiti, ker sem dobla po nekih strašnih zvezah.Daj probaj kako Primorko vprašat...V glavnem ti pa priporočam, da probaš še nekaj, kar sem v glavnem ugotovila. Po tej kuri ga je namreč spet začelo malo šravfati, zato mu zdaj pred večernim obrokom dam ene 20ml bebe čaja, da se umiri in nato lepo počasi jeva. Aja kaj sem ugotovila(no saj je verjetno že katera sruga tudi), bistveno je, da mu čajček ali pa karkoli že imaš daš pred obrokom, ker mu logično le tako lahko čimhitreje pomaga. Ker če mu daš potem, ko se krči že začnejo, je to ponavadi po obroku in kar predstavljaj si koliko časa čajček potrebuje, da pride skozi vse tisto mleko in res začne pomagat. Probaj,če še nisi. Nam pomaga.
Joj sem se pa razpisala a?

No sama imam pa tudi problemček. Kako naj našega fanta naštimava, da bo zvečer prej zaspal.Praviloma ne zaspi pred pol1 zjutraj, kar je res zelo utrujajoče in verjemte mi tud nobene kontracepcije ne potrebujem, ha hauser posted image .
Naš mali je namreč ugotovil, da se v naročju sladko spiuser posted image , v postelji mali in veliki pa ga nekaj strašno motiuser posted image  in joka do onemoglosti.
Hvala za vsak nasvet in lep pozdravček!

(odgovor članu Lumpi)
Neposredna povezava do sporočila: 473
3.3.2006 9:23:48   
lumpy
to so tiste tablete ko smo zadnjič imele debato

(odgovor članu golob)
Neposredna povezava do sporočila: 474
3.3.2006 11:22:38   
Nyah*
OOOjlaaa!

Jaz sem pa spet naspana, user posted image user posted image user posted image , kako se prileze, spati dvakrat po 4 ure skupajuser posted image user posted image .

Res, sem cisto drug clovek, ko sem tako lepo naspana in sedaj pikica spet spi, jaz sem polna energije moza v sluzbo pospremila, se malo pospravila kar vceraj nisem utegnila, sedaj malo na RR, potem se bo pa Naja najbrz ze zbudila, pa imam spet druzbo in delo...

Drugace se mi zdi, da so tudi krci malo bolje (trkam), najbrz pomagajo tiste kapljice iz Trzica, pa masaza,..., upam, da tako tudi ostane. Bom pa poskusila se s cajem zvecer na tasce, grem danes kupit bebe caj.
Sem prav huda, ker sem Hippov caj ravno dva dni nazaj kupila, pa sedaj berem, da je zanicuser posted image user posted image , a kaj ces, na napakah se ucimo.

Za tiste, ki se tako kot jaz sekirajo zaradi neredne prebave nasihuser posted image : sem vceraj Najinega zdravnika klicala, pa je rekel, da tako dojeni otroci, kot zalivancki, lahko hodijo kakat tudi na 3-6 dni, da je neredna prebava nekaj normalnega zanjeuser posted image . Jah, ok, samo jaz mislim, da jih to vseeno mora mal matrat. Je pa rekel, da so pri tako majhnih lahko problem ledvicke, ce jokajo in da ce ves, da niso krci, je dobro dati vodo, da pregledajo, ce je vse ok. Tako da, bodite pozorne, ce ima voda kak vonj, ce plenicke niso dovolj nalulane (tezke),...

Se nekaj linkov, za prebrat o krcih:

http://www.otrokdruzina.com/stare_%20stevilke/2004/februar/naslovna_tema_3.htm

http://www.mama.si/?menu=B011

http://www.lek.si/slo/skrb-za-zdravje/prebavila/trebusni-krci/

Nic, grem malo brat, ce mi bo uspelo,....

Se pisemo!

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?