|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
20.2.2006 10:38:11   
marty5
Uh, sem jezna....napišem dolg post in pol mi zbriše....user posted image user posted image user posted image

No, pa še enkrat......

najprej čestitke ninaki in sinčku eneju user posted image user posted image user posted image  in seveda vso srečo in hiter porod Tini76 user posted image user posted image user posted image !. Ja, zdaj pa so fantki na vrsti!

No, drugače pa sem ravno od G...in kot sem rekla, sem šla v napad user posted image . Sicer sem spremenila malo taktiko in se lotila kar sestre.....malo sem pojamrala, da mi zelo pogosto otrdeva trebuh (kar je sicer tudi res, le da sem še malo začinila....pa nimam slabe  vesti, ker me očitno le tako kaj vpoštevajo....). In sem le doživela CTG! Kaj pa je pokazal? Da se sicer pripravlja, ampak nič ni še konkretnega....v 20min so bili mislim da 3je popadki, eden nekoliko močnejši (sem prav zakuhala), ampak še vedno blag - niso šli čez 50....karkoli pač to že pomeni. Maternica dela generalko, ampak do PDPja težko, da bo kaj....
No, na seznamu user posted image  sem že tako zadnja in mislim, da bom tudi zadnja rodila. Upam, le, da ne bom šla v marec....
Sem pa tudi končala s pregledi pri G - naslednjič grem kar v porodnišnico na pregled. Ker imam pDP na soboto, je rekel G naj grem v petek ali pa ponedeljek (pač po počutju), če seveda ne bo nič prej.

Sem pa veliko boljše volje danes user posted image . Vsaj vem, kako stojimo in predvsem smo ugotovili, da user posted image  nič ne manjka, je izredno živahen in prav uživa v trebuščku user posted image . Ne morem si kaj, da ga pač pustim uživat malega, če tako želi user posted image . Ja, kot da pa lahko kaj drugega nardim, ne? user posted image
Si bom pač teden krajšala z diplomo...če stipkam 5 strani, bo pač 5 strani manj, pa še hitreje bo čas šel.

Tako, grem po čajčka in še malo prečekirat, kaj se dogaja s febrsuarskimi mamicami...ja, upam, da bomo kaj bolj klepetave ta teden - mi prav manjka na trenutke user posted image

< Sporočilo je popravil marty5 -- 20.2.2006 10:42:59 >


_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 526
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
20.2.2006 11:30:58   
tija75
Tina76, da ti še jaz zaželim srečen in hiter porod. Komaj čakam da dobim tvoj SMS. Čao in drži se ti in Jošt, ter seveda očka tudi.

Čao Tija


_____________________________

Naša Tia je prikukala 3.8.2006
Pridružil se ji je GAL 4.5.2009

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 527
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
20.2.2006 11:50:50   
Kami
Drage preostale!

Najprej čestitke za Ursi, Malamisha, Ninaki in njihove Nejca, Mojco in Eneja! user posted image user posted image user posted image user posted image
Vse lepo Tina76, ti sam fajn prtiski, ko bo čas. user posted image  Še mal še mal, bogve, če ravno zdaj ven ne leze...
Sicer pa rojevate same takšne fejst otročke, da je joj. Naš pikolino je bil dans na vaganju. Pri svojih petih tednih ima komaj 3500g.... Zelo počasi se redi, res. En šiv od operacije mu je že odpadel. Jutri imava kardiologa zaradi šuma na srčku.
Sicer pa sem že na starši staršem povedala, da imam eno nalogo za tajnici. Sicer še nisem prečekirala odzive, ampak vseeno... Predlagam, da ko bo pomlad (in ko jih boste končno imele že vse zunaj user posted image user posted image ) naredimo eno srečanje "februarčic" in njihovih user posted image , ker takrat nam bo tako že vsem dolgčas.user posted image  Kje na kakem sončku (se pravi, ne v LJ!). Se mi zdi, da bi znalo bit zabavno...
Fajn rojevite punce, jaz grem še na drug forum mal, pol pa hajdi za knjige. Evana sem uspavala za ene 3 ure...user posted image

(odgovor članu tija75)
Neposredna povezava do sporočila: 528
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
20.2.2006 12:59:13   
Vijolica77
Čestitke ninaki, PDP sva imeli na isti dan! Vse dobro novi družinici!
Tina76, upam da je že vse ali vsaj večina za tabo! Mislim nate in upam, da se ti v naši porodnišnici tudi sama kmalu pridružim! Aisha, kako je bilo na tvojem pregledu? Boš ti tudi notri ostala!
Marty vidiš malo bolj oštro je treba pa se kaj doseže (na žalost). Meni je na zadnjem CTG krivilja od popadkov šla od 0 do 86, v enem popadku, pa mi je sestra razložila, da je ta pravi popadek takrat ko se zgoraj obdrži nekaj časa (oz. nekaj takega). Je pa fino, da so ti končno opravili ta pregled in da malo bolj veš kaj se dogaja.
Jaz pa sem se prehladila in bom zato znorela. V celi nosečnosti niti kihnila nisem prav, sedaj čisto pred koncem pa to. pridno pijem čaj, jem mandarine in kivi, pijem limono, itd., predvsem pa upam, da bo kmalu minilo. Si sploh ne predstavljam, da bi takšna še morala rodit. Upam, da me bo minilo res v kratkem.
Kami...to tvojo idejo sem prebrala že na drugem forumu prebrala in se mi zdi ful zanimiv. Bravo!
Tako punce to zaenkrat, vsem ki imate namen roditi, naj vam hitro mine, ostale pa lahko čakamo!
Lp Urša

_____________________________

24.2.2006 se je rodila najina Zala

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 529
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
20.2.2006 14:13:51   
AishaM
Ojla, še vedno doma. Sem se vrnila iz pregleda in je še vse ok, je pa glavica že čisto doli, tako ga je G rekel, da bo lahko vsak čas.

Od veselja sem skoraj tekla domov. Sem bila zdaj malo na vrtu in sem se kar lotila obrezovanja mojega najljubšega spomladanskega vrtnega prijatelja - glicinije. Morda bo to tudi kaj pospešilo porod.

Skratka, mi smo pripravljeni.

Tina76, upam, da je že večina za tabo. In seveda držim pestiuser posted image !!!

(odgovor članu Vijolica77)
Neposredna povezava do sporočila: 530
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
20.2.2006 14:27:54   
jasnica
Čestitam ninaki!user posted image user posted image user posted image

Tina76 tebi pa želim čim lažji porod!

No jaz sem bila danes na pregledu v porodnišnici in je stanje enako kot do sedaj. Popadki se rišejo, odpiram pa se ne. No v petek pa se bo šlo za res! Ob 8h zjutri imam sprejem, dobim eno tableto da se začnem odpirat, naprej pa ne razmišljam ker me je strah! No vsaj vem kdaj bo, da se malo psihično pripravimuser posted image !

Kako pa kaj ostale? Tinkatonka kdaj greš ti?

Pozdravček!

(odgovor članu Vijolica77)
Neposredna povezava do sporočila: 531
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
20.2.2006 16:48:29   
Eviii
tko, spet delo... sporočila od tine.
najprej je napisala (pred cca eno urco, pa rr ni neki časa delala), da je odprta že 3 cm in da je ea zakon. pred eno minuto pa še naslednje sporočilo:

rodil se je naš jošt. črevesje ima zunaj trebuščka in je prepeljan v lj na operacijo. držite pesti, da bo dobro prenesel. žalostna mama in ati.

joj, to pa ni fajn... lepo, da se je že rodil (se mi zdi, da je bil kr hiter porod). mi že stiskamo naše pesti, da bo z joštom vse v najlepšem redu. zdej ji bom pa še napisala, da jo vse lepo pozdravljamo in da pošiljamo lupčka joštu, da bi čimprej pršu k sebi.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 532
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
20.2.2006 17:48:36   
tinkatonka
Me je kr srce zabolelo, ko sem prebrala, kaj je sporočila naša Tina76. Resnično upam, da bo Jošt dobro prestal operacijo in da bo naslednji sms bolj spodbuden. Tina in Grega, v mislih sem z vama in vama pošiljam veliko pozitivnih misli, da bi operacija dobro uspela in da bi se čimprej cartala s svojim sinkotom. user posted image user posted image user posted image  

in jaz.....sem s pregleda. Našemu fantičku je fajn v trebuščku in nič ne kaže, da bo prišel ven še ta teden. CTG je bil lep, popadkov ni, odprta isto kot prej, zmehčano in skrajšano. Trebuh se je tudi po njenih meritvah res spustil. No mogoče ga pa vseeno kaj prime in me ne bo pustil čakati do petka. Sem prišla ven kr malo razočarana, ker ni nič novega, ampak dokler je z mojim vse vredu je lahko na varnem v mojem trebuščku in ga ne bom nikamor priganjala. Zdaj po tem Tininem sms-u vidim, da sem lahko hvaležna za dobre izvide in obljubim da se ne bom pritoževala več nad velikim trebuhom, okornostjo...., ko bo čas bo sinko že pokukal na ta svet, srčno upam da zdrav!!!

Jasnica...ja tudi jaz imam zmenjeno, da če ne bo prej nič, da grem v petek notr rodit. Upam sicer da grem notr že prej, ampak mi je všeč, ker vsaj vem kdaj bom najkasneje spoznala svojega sinčka. Mogoče se pa v petek vidive v porodnišnici user posted image

No zdaj grem pa gledat skoke. Danes je ekipna tekma. Sicer dvomim, da bodo naši kaj naredili, ampak vseeno grem mal preganjat čas na kavč. Pa skoz bi neki jedla, in sem čist vsakič na pregledu za par dag težja, mogoče je to od zatekanja (upam), ampak tud od sladkarij se mi lahko nabira, saj moram vsak dan pojesti nekaj sladkega, ker mi prav "pade cukr". Zdej sem že dva dni na bronhi bombonih. Se počutim kot največji odvisnik. No pa sej bo še čas, da bom kile spravljala dol. Tko in tko bom mogla ornk pazit na prehrano ko bom dojila, tko da si zdaj ta teden pa res še lahko kaj grešnega privoščim.

Punce čuvajte se in svoje trebuščke!!!! Pa mislimo na Tino76, Gregata in seveda najbolj na Jošta, da bo mali borec dobro prestal operacijo. user posted image



_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 533
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
20.2.2006 18:20:09   
AishaM
Sem kar malce žalostna, ko sem prebrala novico o Tini in Joštu. Ampak, saj se bo vse dobro izteklo, to je zagotovo. Tina76, vsekakor iskrene čestitke. Tebi in Gregorju želim veliko pozitivne energije in volje, Jošt pa je tako ali tako že zmagovalec, a ne?

Punce, privoščite si današnji večer. Sama sem se odločila za to, se bom malce razvajala z masažo, maskami za obraz... Da bom potem lepa za mojega user posted image . Uf, sem smotana... user posted image

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 534
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
20.2.2006 20:23:18   
petrina28
Ubogi Jošt. Držim pesti, da ga bo čim manj bolelo in bo čimprej okreval.... Pa pogum za mamo in očka

(odgovor članu AishaM)
Neposredna povezava do sporočila: 535
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
20.2.2006 21:46:31   
Eviii
pa je se en dan mimo... no, skori, samo se noc je pred nami.
zaenkrat od tine se nobene novice. ko bo kej, bom takoj sporocila. seveda upam na lepe novicke in da je z jostom vse v najlepsem redu.
danes sem malo gledala olimpijske, malo sem pomagala mozeku pr njegovemu biznisu in je kr naenkrat vicir. drugace se pa nic posebnega ne dogaja pr nas. nas busi vsake tolko otrdeva, ampak so to samo finte od nase-ga user posted image , da nas malo zafrkava in nam vliva lazna upanja... pa se sploh ne obremenjujem vec s tem. sej ce ne prej, se bomo pa spoznali pa na zacetku naslednjega tedna.
zdej bom sla pocasi v postlo, da se naspim, ker sm imela ze dve noci zapored probleme z zelodcem in sm se sredi noci filala z rupuruti. danes je sicer cez dan malo bolse, bomo vidli, kaj bo noc prnesla s sabo. grem cakat mozeka, da nas bo malo zmasiral preden zaspimo.
mirno noc vsem in seveda cakamo na novicke, ce bi se kiri slucajno zahotlo it rodit user posted image user posted image user posted image .

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu petrina28)
Neposredna povezava do sporočila: 536
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
21.2.2006 8:04:19   
tinkatonka
Hojla!

Za mano je sicer naspana noč, ampak sem imela ene grozne sanje, tko da se že zbudila nisem najboljše volje. Upam da se to tekom dneva popravi. Danes bo en zelo dolgočasen dan pri meni. Malo mam za likat, malo prah za pobrisat, veliko bom lenarila in upoštevala nasvet od urše_p, da naj se naspimo, dokler se še lahko. Čeprav jaz si prov želim že teh neprespanih noči. user posted image  Ampak kot sem rekla, ne bom jamrala, ne bom se pritoževala, samo še par dni bom noseča in bom poskušala kljub nevšečnostim, ki me spremljajo, uživati.

Zvečer preden sem šla spat sem veliko premišljevala o našem novem februarčku Joštu in Tini. Komaj čakam, da nam sporoči da je Jošt uspešno prestal operacijo in da že okreva.

Punce čuvajte se, pa naj pri Evii danes spet kaj hupa, da se bomo lahko veselile novih februarčkov.

Lp Tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 537
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
21.2.2006 8:19:30   
marty5
Dobro jutro,

tudi moje "poročilo" ne prinaša nobenih novosti.....ampak ok, sem si naredila plan za cel teden, tako da mi ne bo dolgčas. Sem se spomnila, da bi bilo pametno dohodninsko napoved napisat in oddat.....že ko je davčna uprava tako zelo prijazna in ti zdaj kar na dom pošlje obrazec user posted image .

V petek pa se grem v poorodnišnico pokazat in bomo videli, če ima user posted image  kaj večjo željo za ven prikukat user posted image . Kot sem razbrala, nas bo kr nekaj v porodnišnicah v petek...ene boste sicer tam ostale, ampak gremo pa le...

Punce, čez malo več kot teden, je že marec.....si kar ne predstavljam, kako je šel hitro ta februar, čeprav se mi je kakšne dni prav vlekel od čakanja. Hm, in jaz sem zelo resna kandidatka za med marčevke user posted image .

Pri nas je spet en bljak od vremena, tako da bom spet doma - pred računalnikom in Tvjem. Kmalu mi bo iz kje zrastla kaka antena ven user posted image .

No, lepo preživite dan, pa kakšna lahko rodi, da bo spet veselo, ne? user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 538
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
21.2.2006 9:05:55   
AishaM
Jutro,
pri meni nič novega. Tinkatonka, sem videla, da si spraševala kako poteka sprožitev poroda. Tudi mene je to zanimalo, kar imam občutek, da samo od sebe pri meni ne bo šlo. No, moram priznati, da mi nekako ni bilo všeč, saj se mi vse skupaj zdi predolgooo. Zadnjič so mi na pregledu kar predlagali sprožitev. Pa sem rekla, da bi raje počakala, da bi šlo samo od sebe. No, zdaj pa nič... Sicer pa bo sobota, zadnja možnost za dan D, kmalu tukaj....user posted image

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 539
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
21.2.2006 9:11:16   
Eviii
dobro jutro user posted image .
danes smo se končno tudi mi naspali. očitno res pomaga, če zvičir nič ne jem. sicer mi pol kruli po želodčku, ampak vsaj lahko v miru spim. sm pa imela eno drugo dogodivščino ponoči. me je namreč sredi noči moj možek zbudu (prou me je za ramo primu in stresu) in mi začel nekaj razlagat v švedščini. in seveda meni se ni sanjalo, kaj hoče od mene user posted image . in valda danes zjutri on ne ve nič o tem user posted image user posted image user posted image .
od tine še nobenih novičk. ji bom zdej poslala en sms, da nam kej sporoči. bomo vidli, kako je kej z njimi. upam, da je vse v najlepšem redu.
marty, sm ti glih hotla rečt, da če prideš v pondeljek z mano v porodnišnico. jst morem bit tam ob osmih zjutri s torbo in možekom seveda. in po mojem bom živčna ko user posted image ... vam bom povedala, kdaj me bo panika začela dajat. zato bi kr raje vidla, da bi ta naš-a user posted image  kr sam-a od sebe vn prišel-a...
jst tudi za danes nimam nobenih planov. malo olipmijske, pa malo na rr. in seveda bom čakala na hupanje, ki nam bo naznanlo, da se je še kira okorajžla in se odločla, da rodi user posted image .
bodte pridne in se beremo še kasneje.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 540
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
21.2.2006 9:16:42   
jasnica
Dobro jutro!
Jaz sen spet vsa neprespana in zatečena. Drugače pa še 3 dni!! Zvečer me je spet nekaj zvijalo, ampaksem vedela da s tega ne bo nič, ker je pri meni že standart in sem šla mirno spat. Sem kar vesela da točno vem kdaj grem rodit.

Za Jošta in Tino mi ji pa full hudo. Kako je možno da se to zgodi?!

Kar se tiče sproženja. Men bojo dal eno tableto da se bom začela odpirat ker sem nekaj časa odprta samo 0,5 cm. Pol bom mogla pa ene 6 ur ležat (ne domov, ne hodit!) in bom sitna in naveličana! Po šestih urah se bojo pa naprej začel z mano okvarjat, mislim pa da s popadki ne bo kakšne krize, ker jih imam tko kar naprej. Drugač pa dajo tud neki za popadke, tko da ni kaj groznega. Saj tako mi je bilo rečeno.

pa,pa

(odgovor članu AishaM)
Neposredna povezava do sporočila: 541
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
21.2.2006 9:30:39   
petrina28
Dober dan!

Danes je pa moj PDP, pa luna, pa pregled imam in me prav zanima, kaj bo pokazal CTG - verjetno ravno kot ravnilo, čeprav mi ob večerih trebuh že kar pošteno otrdeva.

Vse kaže, da bo le imel ginekolog prav, ki mi je napovedoval 10 dnevno odstopanje in PDP 3.3.2006. Ampak ne, jaz trma sem trdila, da bo kar 21.2.2006 ta pravi. Hjam, se mi zdi ja. Tako da mene niti sprožitev ne čaka v kakšnem doglednem času.

Me pa prav zanima, kako velik bo dojenček. V 33 tednu in 3 dneh je imel težo 2050 g, medtem ko v razpredelnicah za ta teden piše povp. teža okrog 1900, ginek pa je trdil, da je to le za 31 teden. Sedaj je pa od te meritve minilo skoraj sedem tednov, kar pomeni da je bebica verjetno že kar velika in okrogla... Pa še kar noče priti pokazat se.


Mene pa zanima, koliko se kaj gibljete? JAz zadnja dva tedna samo čepim, ždim in poležavam kot kakšna kokoš, razen ko se lotim čiščenja (kar je vsak drugi dan po kakšno urco, dve). Se mi zdi, da bom čisto zakrnela.  Spreodi so mi pa prava muka. Ker sem še vedno močno slabokrva, sem čisto brez energije, sape mi takoj zmanjka, pa še moti se, tako da mi sploh ni do sprehajanja. Me je kar strah, kako bo z mojo kondicijo pri porodu.

LP, P.

PDP: 21.2.2006 ali 3.3.2006 ??

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 542
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
21.2.2006 9:32:03   
Vijolica77
Pozdravljene punce!
Danes pa nas je že zjutraj nekaj aktivnih, le kaj se dogaja! Nič, zato pa tu gor visimo. Jaz imam svoj dan D jutri, ampak bi bila zelo presenečena če bi se (bo) kaj zgodilo. Jaz še sploh nisem imela nobenih popadkov, samo tu in tam (pa res zelo poredko) kakšno špikanje. Ne vem, kaj to pomeni. Še vedno upam, da se bo pri meni zgodil faktor presenečenja in bom vse dobila naenkrat in kar rodila.
Sem pa bila včeraj tako žalostna , ko sem zvedela za novico od Tine, sploh nisem mogla nič napisati. Res hudo, toliko časa pričakuješ, potem pa ko bi moral biti vesel, potem pa prvo skrbi. Zelo sem mislila na Jošta in mlada starša včeraj in upam, da bo vse dobro (gotovo bo).
Evii jaz sem se spomnila, da bi ti za lažjo noč, morda zvečer kak 1,5 dcl donata spila. mene je namreč nekaj časa tudi pekla zgaga zvečer pa sem začela konzumirat Donat pa mi je bolje. Sicer sem sedaj videla, da si prespala vredu to noč. Morda lahko poskusiš tudi s tem, če bi se ti stanje spet poslabšalo (upam, da se ti ne bo).
Pri nas se je pa tako lep sonček naredil, da kljub le 6 stopinjam sedim na balkonu in nastavljam lička in moj nos, ki se je že nekoliko popravil. Bom se kar v mesto odpravila, da malo počekiram kaj se dogaja, če je kaj novega. Zvečer se še na telovadbo odpravim, mogoče bom našega otročka vzpodbudila, da bi  bilo fino če se kaj zgodi. Moj dragi mu kar naprej pravi Zbudi se in pridi ven!
Jutri pa imam prvič CTG v porodnišnici in upam, da bo dete bolj dejavno kot na zadnjem, da ne bom potrebovala znova več kot eno uro za nekaj gibov.
Lepo se imejete in se še beremo,
Urša

_____________________________

24.2.2006 se je rodila najina Zala

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 543
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
21.2.2006 9:57:23   
Eviii
kot zgleda, imamo vse februarčice, ki smo ostale, prave lenuhce v bušijih. so pač ribe in jim nimamo kej. če še ne veste, so ribice take umirjene, pa bol počasne... imam doma kr štiri in zdej me čaka še peta, tko da imam kr precej izkušenj. tko da ne se sikirat... ko se bodo odločle, da je čas za zaplavat, bodo to kr na hitro nardile. samo rabijo malo korajže in vzpodbude in da jih prepričamo, da je zuni že kr toplo in da se lahko pridejo pokazat user posted image .
hvala za nasvet glede donata. jst sicer gaziranih pijač ne smem pit (zaradi ledvic). če me bo pa še kr dajalo, bom pa vseeno en kozarc donata probala popit zvičir. samo pol se bojim, da bom kr celo noč na veceju... že tko hodim na blato vsaj trikrat na dan.
tini sm pa pisala en prijazen sms, kjer sm ji sporočila, da vse mislimo nanjo in držimo pestke za malega jošta. pa sm ji rekla, nej nam kej sporoči, ko ima cajt, ker smo kr v skrbeh.
glede gibanja. jst sm do novembra pridno hodla na jogo. pol sm bla pa po bolnicah in je telovadba odpadla. januar in februar, ko sm se počutla malo bolše, pa sm preživela po trgovinah, iskat še zadnje stvari za user posted image . drugače se pa tudi sama sprašujem, kje bom našla kondicijo za porod, če še zdej komi komi prlezem od sobe do kopalnice user posted image . no, pa sej bo.
zdej mi je pisala tina:

jošt je bil operiran in je stabilen. priklopljen je na 100 cevk in atiju, ki je z njim v lj, se para srce, ko ga gleda. jaz grem v četrtek k njemu in bom lahko do nadaljnjega z njim. punce, hvala za lepe želje! porod se da preživet in je res lepa preizkušnja. vsem februarčicam vse dobro. tina.

no, samo da je operacija za joštom in da je uspela. zdej bo pa jošt pokazal zobke (user posted image ) in se bo fantastično pobral!!! bravo malemu junaku user posted image .
zdej grem pa spit moj malinov čajček in se spet oglasim kej kasneje.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Vijolica77)
Neposredna povezava do sporočila: 544
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
21.2.2006 10:01:15   
marty5
Zdej sem pa še jaz šla pokukat oddajo Mein Baby, o kateri ste govorile....sicer se mi o nemščini ne sanja, ampak itak besede niso potrebne.....sem user posted image user posted image user posted image  kot dež. In zdaj več nisem tako pomirjena, da pač bo, ko bo......ampak bi rada še danes user posted image .

No, tako je moje razpoloženje - sem kot manično depresivni ljudje.....iz trenutka v trenutek ne veš, kake volje bom.

Drugače pa mi nekaj ni jasno.....včeraj zvečer si tudi jaz nisem mogla kaj, da ne bi razmišljala o Tini in Joštu. Pa mi ni jasno, kako kaj takega niso vidli na UZ?! To te res šok prime....ne vem, no, ampak to ni nekaj tako majhnega, da se da spregledat, ali pač? Mi ne gre z glave.

Jaz še vedno tudi upam na faktor presenečenja, kot je rekla Vijolica user posted image . Prav nič si ne želim sprožitve, samo slabo kaže. Malo me je strah velikosti mojega user posted image .....že zdaj je baje velik (sicer tudi dolg, tako da se porazdeli), ampak kak bo šele po roku?? Joj, kdo ga bo ven spravil user posted image .

Nekaj sem hotela vprašat...najbrž butasto, amapak sem že tako cela butasta od čakanja . Skratka - Donat ima magnezij in pred meseci so mi ga priporočali proti otrdevanju, krčem ipd. Zdaj pa se ga ne upam pit, če slučajno tudi preprečuje popadke....Sej, najbrž sem udarila mimo, ampak vseeno - je kaj na tem?

No, bom nehala, preden začnem še večje osle streljat.......

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Vijolica77)
Neposredna povezava do sporočila: 545
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
21.2.2006 10:09:37   
karin412
Čestitke vsem mamicam, pa Mojci, Eneju in Joštu! Tina76 drži se in pogumno!
Sploh si ne morem predstavljati, kako ti je hudo. Jaz sem se tako jokala, ko je morala mala pod UV lučko za cel dan in celo noč, ker je imela zlatenico, pa to ni nič.

Mi to noč nismo nič spali, jo dajejo krčki, ali pa sem jaz kaj takega jedla. Ne vem, še zdaj se samo nosi, in to na trebuhu, če pa jo dava v voziček ali posteljico, je pa takoj jok. Ponoči je pa par urc pri meni spala.
Zdaj čakam patronažno.

Ne vem, zakaj Ribica ne objavi moje porodne zgodbe, pisala mi je, da jo je dobila, potem pa nič. Bom kar prilepila sem:

PORODNA IZKUŠNJA – Karin in Ajla
 
V nedeljo, 5. februarja 2006 ob 14.25 se je rodila najina prvorojenka Ajla in sicer v Kranjski porodnišnici.
 
Ponoči ob 2.15 mi je kar naenkrat odtekla plodovna voda, po mojih nogah, na posteljo. Vznemirjena sem šla v kopalnico in se začela tuširati. Vedno se izkaže, da si nepripravljen, saj poroda vseeno nisva pričakovala tako zgodaj (2 tedna pred rokom). Plodovnica mi je še odtekala in kar dvoje spodnjic sem morala zamenjati, potem pa sem si dala po pet vložkov in je bilo v redu dokler nisva prispela v porodnišnico.
 
V porodnišnici so me najprej sprejeli v sprejemno sobo. Preoblekla sem se v pižamo. Naredili so mi CTG in administracijo, medtem ko sem ležala. Popadkov še ni bilo zaslediti. Pregledali me niso, ker je bila nevarnost okužbe zaradi odtekanja plodovnice.
Po kakih dveh urah sem šla v sobo na ginekološki oddelek, moj partner pa domov. Tam sem malo ležala, celo zaspala sem za kakih 20 minut, potem so se začeli popadki – kot nekaka bolečina v križu in potem v trebuhu; kot val, ki narašča in potem v trenutku mine. Na pol ure, 20 min, 10 min proti jutru… zelo hitro so se stopnjevali. Kar naprej sem hodila na WC in sestra je rekla, naj ležim, počivam; samo jaz nisem mogla. Samo ležala nisem, sem pa hodila gor in dol po sobi, do WC-ja, sedela na postelji in meditirala med popadkoma, bila v položaju otroka, ali pa naslonjena na steno. Popadke sem tako predihavala (trebušno dihanje) in mi je bilo lažje; vmes pa vizualizirala, kako se odpiram, kako je popadek moj prijatelj, želela sem biti čim bolj sproščena. Tudi masaža po hrbtu z eteričnim oljem jasmina mi je pomagala (seveda bi bilo boljše, da bi me masiral moj dragi).
Ob 11 uri nisem več vzdržala, popadki so bili že zelo pogosti na 3-4 minute. Sestra me je spremila dol na porodni oddelek in takoj sem šla v porodno sobo. Sprejela me je babica Maja Triplat. Na mojo željo mi je dala klistir, po tej proceduri na WC-ju pa me je še obrila. Tudi moj partner je prišel takoj zatem. Popadki so po klistirju postali močnejši, jaz sem po navodilu babice hodila po hodniku gor in dol in predihavala. Babica me je večkrat pogledala, koliko sem odprta in naredila CTG.
Ker sem takrat samo jaz rojevala, so mi naštimali ta novo porodno sobo. Babice so ravno pokosile, ko sem že imela občutek, da bi pritiskala. Babici Maji sem še prej dala porodni načrt in moram reči, da je upoštevala vse želje, ki so se dale uresničit. Jaz sem med porodom dosti pila – sok iz marelic in vodo. Jedla pa ne bi, še ko smo imeli zajtrk ob 8, sem komaj pojedla kos kruha z marmelado, kar na bruhanje mi je šlo.
Babica mi je najprej naštimala porodno pručko, ker sem želela roditi v pokončnem položaju, partner se je usedel za mano, jaz gor na pručko, vendar med popadkom nisem mogla sedeti niti se kam prijeti oz. opreti, ker je bil partner za mano, jaz pa bi hotela neko oporo pred mano. Tako mi je babica predlagala, naj grem na porodno posteljo, ki sta jo z mojim tako naštimala, da sem sedela, zadaj sem imela kup blazin in blazin v obliki kač, spodnji del pa je bil spuščen, tako da sem samo z zadnjim delom zadnjice sedela na postelji, kolena sem imela pokrčena. Nekaj popadkov sem tako predihavala (po pasje), nekaj na enem boku, nekaj na drugem boku, vsake toliko vmes pa pritiskala.
Kake vmesne faze tranzicije, ko ne bi mogla več, nisem imela. Ves čas sem mižala in si mislila le najboljše in pozitivno. Bila sem omotična od dihanja.
No, druga porodna faza potiskanja je trajala kar dolgo, vmes mi je babica delala CTG (prenosni). Ker nekako kar ni šlo, mi je predlagala, da mi da malo umetnih popadkov, ki so močnejši, da bi dalj časa potiskala. Sprejela sem. Popadki so takoj postali močnejši in daljši, bili pa so obvladljivi. Upanje mi je dajalo, da ko prediham po npr. 5 popadkov, potem sledi pritiskanje in se bo otroček rodil, takrat bo konec bolečin. Ker se je to parkrat ponovilo, jaz pa sem potisnila v enem popadku 3-krat – vendar prvič zelo dobro in je že bilo videti glavico, sem potem potiskala premalo oz. je šla vsa moč v glavo, pa še stokala sem vmes, tako da so me potem bolele glasilke. Babica se je odločila za pomoč druge babice Tatjane, ki se mi je ulegla na trebuh oz. pritiskala na trebuh, da bi mi pomagala. Odločili smo se tudi, da mi prerežejo presredek, da bo čim prej mimo. In res, ko sem za zadnji popadek zajela polna pljuča sape in je babica Tatjana pritisnila na trebuh, moj dragi pa mi je rekel, naj ne kričim, sem vso energijo vložila navzdol in pritiskala do zadnjih moči. V prvem pritisku se je rodila glavica, potem sem še enkrat hitro zajela sapo in se je porodil še ostali obrazek, potem pa sem čutila, kako je cel telešček zdrsnil iz mene. Najina Ajla je prišla na svet ob 14.25. Dojenčico mi je babica takoj položila na moja prsa, jokajoče bitje, belo od verniksa in rdeče od krvi. Videla sem, kako je moj dragi prerezal popkovino. Najina punčka pa se je tako glasno jokala. Oblile so me solze sreče, tudi očka je imel solzne oči od sreče. Kar nisem mogla verjeti, da je vsega konec, tako hitro se mi je zdelo. Kot da čas ne obstaja. Punčka je zelo radovedno gledala naokrog, vprašali so za ime in nama dali obroček okoli zapestja. Dali so mi še injekcijo za porajanje posteljice in tudi posteljico sem potem videla, ko se je porodila. Čez nekaj časa me je prišel zašit ginekolog dr. Handžar (čutila sem špike injekcije v več mišic okoli presredka), ta čas pa so punčko stehtali, zmerili, očistili krvi, v porodnem načrtu sem tudi napisala, da naj je ne skopajo, tako da so ji pustili verniks. Meni so dali tudi kateter, ker nisem mogla iti lulat. Tudi podojila sem takoj ko je bila punčka zrihtana, babica mi je pokazala; punčka je potegnila, a večkrat smo ji morali pomagati, pa tudi jaz nisem vedela, kako se sploh pristavi. Potem sva ostala z mojim dragim sama z dojenčkom še tri ure in jo gledala in občudovala.
 

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 546
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
21.2.2006 10:20:47   
Eviii
karin, lepo si opisala svoj porod. res ne razumem, zakaj ti ga nočejo objavit... mene je prou primlo, da bi kr šla rodit user posted image .

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 547
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
21.2.2006 10:26:38   
marty5
Karin, sem že nekajkrat šla pogledat za tvojo porodno zgodbo, pa sem že mislila, da iščem na napačnem kraju user posted image .

Ja, mene tudi kr ima, da bi šla rodit.....user posted image . No, prej ali slej, bom že šla, ne? To je edina tolažba - še noben user posted image  ni not ostal user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 548
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
21.2.2006 10:57:43   
tinkatonka
oh punce! Komaj čakam, da bomo tudi me opisovale svoje porodne zgodbe. Karin412, res si lepo to opisala.

No pri meni je že vse zlikano, prah pobrisan, ena žehta perila se še pere. Zdaj pa ne vem kaj naj počnem. Noge mam otečene kot konj, da tud stojim težko, ampak ležat se mi pa tud ne da. Ker mi je že res dolgčas, sem šla celo pisat seznam možu, kaj mora postoriti ko bom jaz v porodnišnici. Pa koga mora vse poklicati za žurko ob rojstvu sina. Zdaj bom pa najbrž spet odprla omaro od otroka in pregledala vse oblekice (kot da jih nisem že 100×).
tina76....Jošt je pravi mali borec in bo z njim še vse vredu. user posted image  

marty5...jaz nisem slišala, da bi Donat preprečeval popadke. Jaz sicer vsak dan spijem magnezij, ker imam kr hude težave s prebavo, pa mi mg kr pomaga, pa še krčem v nogah se s tem izognem.

No danes mi pa ure zelo počasi minevajo, pa skoz neki prčkam po hiši, ampak se ura nikamor ne premakne. Komaj čakam da mine današnji dan, ker imam jutri spet pregled pa bo tako dan hitreje minil in bom še en dan bližje temu, da spoznam svojega otročička. Sicer pa če iskreno povem, se mi danes tud slučajno ne da it rodit. Če me ima že kaj namen "zvit", naj se to zgodi ponoči oz. proti jutru. Zdej sem pa že zbirčna ratala, a ne. user posted image  

Lp Tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 549
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
21.2.2006 11:37:44   
suky
Živjo punce...samo, da sporočim, da je 16.2. na svet prijokala deklica Gaja, s 3010g in 49cm, zdrava in vesela predvsem pa pridna puncauser posted image

Slikice bom pa še dodala v album.
Čestitke tudi vse ostalimuser posted image

_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo!!!

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





23-letnica ima 10 otrok, želi jih še 100
Mama, ki ima že 10 otrok, jih želi imeti še 100, da bi izpolnila svoje sanje, da bi imela "največjo družino na svetu"....
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?