|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
11.2.2006 11:09:42   
tinkatonka
FEBRUARČKI (14)
10. december PUNČKA – Jery (22.2)
12. januar  EVAN - Kami (4.2.)
19. januar MANCA - bobika (12.2.)
20. januar ANJA - baGSi (5.2. )
29. januar TAJA - wallery (11.2)
29. januar SARA  - sarazan (12.2.)
30. januar GAL  - ursa_p (16.2. )
31. januar LEV- sazi (13.2.)

2. februar GAL – čuko (4.2)
3. februar NEJC – nuka (4.2.)
3. februar KLEMEN – pika-poka (7.2)
4. februar EVA ZALA – natalia (8.2)
5. februar TJAŠA – kimi79 (5.2.)
5. februar AJLA – karin412 (20.2)

user posted image :user posted image
 8:6
FEBRUARČICE (17)
07. Ezi, Ljubljana
08. malamisha  
11. AishaM, Maribor

13. aldo
17. SašaR
17. tinkatonka, Ljubljana

19. Tina76, Maribor
19. ursi, Postojna
21. Petrina28, Slovenj Gradec

22. lolipop
22. jasnica, Ljubljana

22. ninaki, Ljubljana
22. taja27, Trbovlje
22. Vijolica77, Maribor
23. suky, Ljubljana
25. Eviii, Izola

25. marty5, Izola

Mogoče bo pa objava seznama kaj pomagala, da bomo spet kakšno februarčico črtale dol in dodale kakšnega februarčka.  user posted image

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 351
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
11.2.2006 15:08:16   
Eviii
mi smo se ravnokar zbudli. sm zaspali po kosilu in nas je zmankalo za eno urco in pol... zdej me pa vse neki šraufa. po mojem našemu-i user posted image  ne pašejo ribe, ki smo jih imeli za kosilo. smo imeli orado, pa se že neki zmrduje...
malamisha, mislim, da se sama lahko odločiš, kolko po porodu želiš, da ti ga sprožijo. glih po par dneh še nimaš besede, ko pa pride en teden čez, pa ga že lahko malo izsiliš. odvisno tudi od g. enim sprožijo že po ened tednu, enim po desetih dneh, vsekakor pa v dveh tednih po roku. jst jih bom vrjetno v roku enga tedna prisilila, da neki nardijo. se bom pač zgovarjala, da sm malo bolj mičkina, pa še malo starejša prvorodka (kot so me poimenovali) in imam več možnosti za kake komplikacije. sicer imam še kr neki cajta do takrat, ampak mislim, da je našemu-i user posted image  preveč fajn v maminem bušiju in ne namerava prit še vn tko hitro.
ja, tinkatonka, objavit seznam je bla prou fajn ideja. mogoče se bodo tko naši user posted image  malo bolj zmigali, ko bodo vidli, da so počasi že oni na vrsti user posted image user posted image user posted image .
kje pa ste ostale punce danes? vas je vse sonček vn nagnal na sprehode? jst sm bla že prej malo zunaj in mi je blo prou fajn se šetat malo po kopru, ko tko lepo sonček sije.
jst se grem pa zdej malo namakat v banjo, ker sm si to zaželela že navsezgodi zjutri user posted image .

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 352
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
11.2.2006 15:25:54   
AishaM
Ojla, punce - tako prekrasen sončen dan je tukaj. Kar hodila in hodila (beri: racala) bi po sončku. No, danes je moj PDP in user posted image  sem tudi na to spomnila. Ampak se mi zdi, da ne bo nič....user posted image .

Glede odteka plodovnice in mirovanja... Baje ni problema. Lahko se stuširaš ipd., razen če imaš medenično vstavo otroka. V tem primeru pa resno svetujejo takojšnje ležečko lego, saj je večja verjetnost, da pride do izpada popkovnice itd... Pri glavični vstavi pa glavica to onemogoča oz. zadržuje.


(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 353
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
11.2.2006 16:14:17   
ursi
Lep pozdrav februarčice.

Kar se odteka plodovnice  tiče, ponavadi svetujejo, naj bi v porodnišnico prišle v ležečem položaju. Ko pa je tle pr nas zadnjič eni odtekla in je klicala rešilca so ji pa rekli, da ji za to ne pripada, ker to ni življenjskega pomena.user posted image  Včasih se pol sprašujem, čemu plačujemo za dodatno zavarovanje?

Za porod čez rok pa sem tudi jaz slišala, da je skrajno čakanje največ 14 dni čez PDP.

Jaz bi pa rada počakala vsaj na naslednji vikend, upam, da mojega user posted image  ponedeljkova lunca ne bo privabila ven. Po eni strani pa tako user posted image  zanič spim, da si mislem, da bo potem bolje, če bo vsaj ene 3 urce skupaj spalo user posted image .

Ja punce, jaz pa upam, da je glavni mraz letošnje zime popustil in bomo res kmalu lahko vozičkale zunaj po sončku. Se mi kar smeji, ko vidim sonce.


(odgovor članu AishaM)
Neposredna povezava do sporočila: 354
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
11.2.2006 17:16:35   
taja27
pozdravljene nosečke in mamice

danes sem tako otečena, da gležnjev sploh nimam, pišem pa tudi zelooo težko, tako imam trde prste. groza. zjutraj sem bila na toplem Donatu, potem pa malo v trgovino, na kosilo ... ko sem prišla domov, sem pa komaj čevlje dala dol. gor jih ne bi več dobila. mi je možek prostovoljno ponudil masažo nogic in je zdej malo boljše, tako da sem vas prišla malo pokukat. vidim, da smo med vikendi malo več na off. stanje februarčkov vs. februarčicam je pa tud nespremenjeno.

lepo soboto še naprej in vas pridem še malo pokukati

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 355
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
11.2.2006 17:19:35   
tinkatonka
čuko....sem si ravno ogledala slikice tvojega Gala. Pravi lepotec. user posted image Joj punce kok vam je luštno, ker imate svoje zaklade že v rokah. Zdaj je pa res že skrajni čas, da začnemo še me, ostale februarske user posted image  rojevat. Ko bi imela lunca vsaj kaj vpliva name in na mojega user posted image .user posted image  Prej je ena napisala, da ima luna že 24 ur prej vpliv, torej lahko jutri proti jutru že pričakujemo, da bo kako kaj "zvilo" in ni vrag, da ne bo Evii dobila jutri kakega sms-a.

Me je ravno možek klical...je že na poti domov. Jaz pa v user posted image . Grem pod tuš, pa glavo umit, pa se s kremco namazat, da bova vsa dišeča in svetleča ko pride. user posted image user posted image  

Lp Tina in user posted image

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 356
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
11.2.2006 17:38:07   
marty5
Lp,

mi smo ravnokar "priracali" s sprehoda, kot pravi AishaM user posted image . Ja, se res počutim kot raca ali pingvin, saj se tako smešno zibam, ko hodim....Preden smo šli, sem imela pravo pravcato krizo, saj sem ugotovila, da mi nobene hlače (razen enih) niso več prav! In ker so bile te ene v pranju, je bilo res vprašanje, kaj naj si dam na rit za ven.....tako je user posted image  poslušal moje nerganje, kaka bajsa sem in da ziher nosim dvojčke, ker mi ravno čez trebuh niti nosečniške kavbojke več ne gredo user posted image user posted image user posted image . No, pa se je vseeno splačalo it ven, ker je bil prekrasen dan, v Portorožu pa ljudi kot mravelj. Upam, da bo jutri podoben sonček - treba izkoristit, ker pol kak teden ne bomo šli več ven.

Eviii, prej sem ti pozabila odgovorit glede predavanja EA.....če niso nič spremenili, je res ob 13ih v 1. nadstropju (sejna soba pri ginekologiji). Sem včeraj gledala obvestila v čakalnici pri G, ampak še vedno visi obvestilo z jesenskimi datumi. Po moje ta termin kar drži.

Me prav zanima, če bomo imeli kakšnega Valentinčka user posted image . Bi znalo kar bit. No, z mojimi jasnovidnimi napovedmi nič ne kaže - napovedala sem si porod 13.2. ob 8:06.....pa očitno user posted image  ni lep datum user posted image . No, nimam pravice se pritoževat, ker imam do PDPja še polna 2 tedna.  Še največ 2, morda 3 vikende in bomo tudi mi zagotovo cartali user posted image user posted image user posted image . Če smo zdražli skoraj 9 mesecev, bomo še teh nekaj dni, ne?

Grem si narest malinov čajček....uživajte preostanek dneva in se še kaj beremo user posted image



_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 357
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
11.2.2006 17:47:58   
sarazan
Če odteče plodovnica... informacija iz prve roke....

Meni je začela odtekat malo pred šesto zjutraj - takrat še nisem pokapirala, da je to to. Šla sem v posteljo do cca 7.30 in imela ves čas občutek, kot da malo puščam user posted image . Ko sem vstala, se je iz mene dobesedno vlilo (glej porodno zgodbo). Potem so pa dogodki sledili takole. Šla sem pod tuš, se oblekla, pospravila mizo v kuhinji (tega mi ravno ne bi bilo treba, ampak sem bila malo živčna user posted image ). Potem sem se napol ulegla na fotelj v dnevni sobi in čakala, da se je stuširal in oblekel še mož. Potem sva še malo posedela in se pogovorila, kaj se pravzaprav dogaja user posted image  (v bistvu sva čakala, da se spodaj spravijo k zajtrku in naju ne bodo zalotili, da greva nekam s torbo user posted image  - nisva želela, da tašča in tast vesta, da gremo rodit, ker bi bili potem ful živčni. Saj imamo ločen vhod, ampak so oprezali za vsakim najinim gibom user posted image  ).
Nato sva se usedla v avto, jaz sem si naslon sedeža malo spustila in sem napol ležala, in se odpeljala v porodnišnico. Do tja sva rabila 20 minut in na srečo takoj dobila parking skoraj pred vhodom.
Potem sem pa do 10.30 hodila naokoli, ker sem se prestavljala iz ene sobe v drugo, pa sedela na wc, ko sem dobila klistir,...

Skratka, če mene vprašate, bi bila verjetno bolj pri miru, če bi imela popadke, ker bi me bolečina držala na mestu.

Mislim, da rešilec pride v poštev, ko je pot do porodnišnice dolga in je potrebno voziti po slabših cestah.

Ko se bo začelo, poskusite čim manj komplicirati in paničariti. Vem, da se vam zdi, da je to lahko rečt, ampak vam bo pomagalo, da boste imele za seboj lepo izkušnjo.

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 358
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
11.2.2006 18:13:04   
jasnica
Ojla!
Jaz sem končno našla čas za počitek.Kar naprej nekaj delam in okrog hodim, kot da nobena stvar ne more počakat.
Danes je moja sestrična rodila fantka Luka in to 16 dni pred PDP, sem kar malo ljubosumna. Naša se pa noče o tem pogovarjat, da bi šla ven!!! Sem kar malo jezna, sitna sem že sama sebi, pa hrbet mi gre na živce, ker me full boli,..Nekak bom mogla še malo zdržati. Po drugi strani sem pa vsak dan vesela, ker se še ni začelo zares. Me je full strah!
Kar se tiče porodov čez rok, pri nam da moja ginekologinja naprej že 2 dni čez rok.
Dobila obiske, se oglasim kasneje!

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 359
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
11.2.2006 18:18:49   
Kami
Čao punce,

pri nas se stvari po strahotni noči, polni Evanovega joka in bolečin, končno malo umirjajo. Je za svojo starost že veliko prestal. Zdajle spi, se mi zdi, da mu bolečine končno popuščajo, sicer sem ga pa tud s paracetamolom nafilala. Liama je ena moja prijateljica vzela na izlet za cel dan, tako da me je res razbremenila.

Hvala vsem za lepe misli. Meni se tele norije res poznajo. So me začel spet šivi bolet in neko sranje mi ven teče.... Upam, da se mi ne bo še to zakompliciralo kaj. Je kar res kar pravijo, da 6 tednov po porodu odsvetujejo naprezanje in se je tega dobro držat, kljub (navidezno) dobremu počutju.

Nastavki za dojenje: da vam mal pomagam - velikost je odvisna od velikosti vaše bradavice. Ene imajo precej velike kljub morda majšem obsegu prsi. Zato presodite o velikosti glede na to, kake bradavice imate, čeprav se vam, ko so prsi polne mleka še mal povečajo.

Odtekanje vode: meni je odtekla in sem imela medenično vstavo. Sem se v miru oblekla in do konca pripravila stvari za porodnišnico, odpeljal pa me je mož do tja kako uro in pol po odtekanju vode. Sem pa tam videla, da so me takoj na voziček dali, ker sem imela medenično vstavo, da ne bi popkovnica ven padla. Jaz tega nisem niti vedela, pa mi je 2. otrok...user posted image  Smotka pač..

Pejmo že rodit, februarčice!user posted image

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 360
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
11.2.2006 19:43:50   
taja27
Kami upam, da bo z Liamom res vse čimprej vredu. Ker imam jaz tudi medenično vstavo (celo medenično poševno, kar nektari jemljejo kar kot prečno, npr. Pušenjak) me je tud blazno strah, da mi odteče voda. Pa še G in porodnišnico imam 1 uro in 15 min stran. mi je napisal Pušenjak, da bi blo bolj varno it kar v prvo porodnišnico, v primeru, da počijo jajčni ovoji. Mauser posted image  zdej me je šele strah. Kaj vse bom mogla dat še čezuser posted image ?! Najprej smo se tolk matral, pol je tle medenička (no poševna medenička, še dost slabš), zdej mi nej pa še voda odteče user posted image . jst sam upam, da bom zdržala do ponedeljka, ko imam kontrolo. Pol bom pa kr mojmu G povedla, kaka panika me drži, pa me nej kar zadrži, pa magar CR nardi. Kak sem spremenila mnjenje glede CR!! Sej ko si v ruser posted image  ti vse znanje in logika odpove in ko se gre za tvojega otroka si na koncu samo mama...

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 361
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
11.2.2006 20:07:08   
čuko
Pozdravljene user posted image !

Kaj zdaj bo katera prišla k nam na forum starši čvekamo! vas že pričakujemo.

Naš Gal je tak priden fant, če ne bi imnel kolik ne bi nič jokal. Gleda že full in se smeji. danes smo bili prvič veni, samo v trgovino in domov,jutri pa je babica rekla, če bo sonček lahko gremo za 20 min ven!
Komaj čakamuser posted image user posted image user posted image !

Tinkatonka: hvala za lepe besede za našega Gala! Še malo pa boš ti tudi imela svojega sončka!

Glede odtekanja vode: meni voda ni sama odtekla, vendar ko so mi v bolnici predrli mehur, so se začeli močni popadki in par min za tem sem rodila, tak da ni pri vseh isto.

čaj malininih listov: vam toplo priporočam, jaz sem se full hitro odpirala in nič kaj ni bolelo ker je bilo vse zmehčano.

Lepo bodite se čitamo!

_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 362
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
11.2.2006 22:26:49   
Eviii
še mi, da se spet malo oglasimo...
danes je bil bol lenoben dan. malo naokoli zjutraj, pol ma čorjenje na kavču, pa olimpijske, pa namakanje v banji... skratka, popoln dan. zdej mi fali samo še to, da me pred spanjem možek fajn zmasira user posted image .
kami, evan je res en mičkin ubožček. že tko je pršu prej vn, pol pa še vse te nevšečnosti. po mojem si ne more mislit nobenih spodbudnih besed o tem svetu. pa še niti ornk ga ni spoznal...
čuko, sej se bomo prej al slej vse preselile na sosednji forum. mislim, da si vse to res srčno želimo. samo kaj, ko ne moremo pomagat spravit te naše user posted image  vn iz bušijev... v manj kot enem mescu bomo pa vse mamice in se ne bomo več pogovarjale na tem forumu, ampak sosednjem. za vsak slučaj pa vas bom šla že zdej prebrat, da malo vidim, kaj me čaka v bližnji prihodnosti.
zdej gremo pa počasi si umit zobke in se spravit v postlo čakat možeka user posted image .

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 363
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
12.2.2006 8:48:29   
jasnica
Dobro jutro!
Danes se pa vidi da je nedelja,ker ni nobene nikjer. Jaz imam spet  težave z zatečenostjo in komaj pišem, ker so prsti čist trdi. V obraz pa sem takšna da lica vidim ko naprej gledam.

Tiste ki ste rodile in pile čaj malinovih listov
- koliko časa ste ga pile?

Pri meni drugače nič novega, ponoči na uro obiski wceja, dogaja pa se nič, tako da sem upanje na jutrišno luno izgubila. Moja punčara se zdej očitno full dobr počuti v trebuščku, pa naj bo not če ji tako paše.

Pozdravček!

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 364
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
12.2.2006 8:59:52   
taja27
dobro jutro vsem, predvsem pa tebi jasnica. si me prehitela, lahko ti pa rečem, da imam tudi jaz popolnoma otečene prste (pa sklepi me močno bolijo) v obraz sem pa pravi user posted image . samo pri meni niso lica problem ampak podbradek. spala sem spet slabo zaradi obiskov WCja in skrbi user posted image . pri nas je tako lepo sonce, da komaj gledam v ekran in mi je že pošteno vroče, čeprav zunaj zgleda kar hladno. zdaj pa moram it na kavč in zapisovati gibe. začnem ob 9:00 in upam, da bo naša punčka pridna, da bova hitro gotovi.

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 365
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
12.2.2006 10:06:34   
tinkatonka
Dobro jutro!

Mi smo pa danes spali kot polhki. Je bil možek doma, pa je blo tko lepo, ko sem se zbudila, da sem se imela kam stisnit. Res sem ga ornk pogrešala in sem zdaj v user posted image .

No zdele delava par stvari za firmo, potem gre on na obisk k svoji mami, potem sledi pravo nedeljsko kosilo in nato kak izletek na sonček. Pa sploh ne vem kam naj greva. Da bova mal na soncu pa da vseeno ne bo preveč za hodit. Nekaj časa že lahko hodim, potem mi pa trebuh začne tako dol pritiskat, da sem počasna kot polž. Pa še zdaj par dni pred PDP-jem, ne bi ravno rada sredi kakšne šume popadke dobila user posted image . Sicer sem pa svojemu user posted image  dala na izbiro, da pride ven ali ta vikend ko je oči doma, al pa naslednji. Očitno se je odločil za naslednjega. user posted image  Luna nima nanjga očitno zdaj nič vpliva, sicer je bolj živahen ampak to bolj zato, zato ker ga spet boža očitova roka.

No toliko za zdaj. Se javim še potem kaj kasneje, ko bo moj možek na obisku pri mami.

LP Tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 366
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
12.2.2006 10:48:28   
karin412
Spet imam malo časa, ko mala spi user posted image .
Najprej Marty - te moram razočarat, ker nisem rodila na pručki, kar nisem mogla najti primerne opore, moj dragi je sedel za mano, jaz se pa nisem imela kam opreti - nisem vedela, ali bi se držala za kolena, ali bi se za njegove roke... pa popadki so takrat že tako močni, žene te pritiskat. Jaz sem vse popadke predihavala stoje ali sem hodila ali sem se opirala/naslanjala na partnerja, ki je stal. Ta pritisk sem pogrešala na pručki. Potem sem šla rodit na posteljo v sedeč položaj, kjer sem se držala za kolena.

Plodovnica je tudi meni odtekla, cel liter po postelji, po tleh, v porodnišnico sem šla s 5 vložki, ker je kar teklo.

Čaj iz malinovih listov sem pila torej 2 tedna, hitro sem se odpirala, verjetno je pomagal.

Sarazan, sem prebrala, da tudi ti rabiš nastavke za dojenje, jaz jih tudi, čeprav moja user posted image  pije tudi brez - občasno, ko ne hlasta za hrano. Moram se potruditi, da bi bila bolj vztrajna pri tem, tudi če preveč joče, da se pač navadi. Upam, da mi bo uspelo. Meni je rekla pediatrinja, naj pripravim bradavice v bolj jagodasto obliko (posvaljkaš med prsti), da jo zagrabi - ker ko so prsa polna, kar zgubijo to bradavičko.

Porodno zgodbo pa moram še napisati... moram najti čas!!!

Se še kaj oglasim.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 367
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
12.2.2006 10:54:08   
Tina76
Lep sončen pozdrav!

Danes je pa tako lepa nedelja.....user posted image user posted image user posted image . Kako jo boste preživele? Midva z dragim bova najprej kosilo skuhala, popoldan pa se bova najverjetneje na kakšen sprehod odpravila.

Moram pohvalit svojega možeka....je res zlat.... vsak večer me namaže s kremo po celem telesu in kar mi najbolj prija je masaža stopal. Res sem mu hvaležna.

Počasi postajajo vsi nestrpni okoli naju in non stop sprašujejo .... a je že? kdaj bo? itd... Ja pa saj jim bom javila hudičauser posted image , no!

V torek spet CTG.......mi prav nič ne diši, ker tu pri nas v MB porodnišnici in okolici lahko popuser posted image  ko iščes parkirni prostor.

Tinkatonka jaz se pa ravno z nasprotnim ubadam in Joštu user posted image  prigovarjam naj ne pokuka med vikendom, ker je takrat možnost za EA ful mala tu pri nas v MB.user posted image user posted image user posted image  Upam, da naju bosta ubogala.... najina korenjaka!


Tako... grem sedaj za štedilnikuser posted image user posted image user posted image user posted image !


Tina in Joštuser posted image



............še 7 dni.............






(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 368
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
12.2.2006 10:58:07   
nuka
Pozdravljene februarčice!

Najprej čestitke vsem novim mamicam in user posted image . In hvala za vse vaše čestitke.

Končno se vam javljam. Doma sva že skoraj 1 teden. Prav lepo smo se že navadili na nov ritem. Nejc je izredno priden. Edini problem je dojenje. Imam zelo razpokane bradavice in sem probala dojiti po nastavku vsaj toliko da se mi pozdravijo, pa jih tamal niti pod razno noče zagrabit. Enkrat mi je uspelo, da jih je zagrabil pa je skoraj bruhal. Tako mi ne preostane drugega, kot da stisnem zobe.

No da še malo opišem kako je potekal porod. V petek 3.2. sem bila naročena na amnio ob 9 uri zjutraj. Po pregledu je zdravnik rekel, da grem rodit ker sem že odprta in da je otrok tudi v dobri kondiciji. Ob 9.30 sem bila pred porodno sobo, kjer sem čakala na prosto posteljo. Ob 10-ih je prišla pome babica in mi je naredila CTG ter dala klistir. Ob 10.40 je prišel moj iz Lj in sva do 11-ih sedela pred porodno in se pogovarjala. Ob 11.10 so mi priklopili umetne popadke. Po parih minutah sem dobila prvi popadek. Kmalu sem imela 3 zelo močne popadke in smo že prtiskal, tako da je naš Nejc prikukal na svet ob 11.57. Porod je bil izredno hiter. Vse skupaj je trajalo 47 minut.
Se mi je pa veliko bolj vtisnil v spomin kot prvi porod. Tudi osebje se mi je zdelo bolj strokovno in prijazno pri tem porodu.

Kasneje bom dala par slikc našega Nejca v album.


_____________________________

Nika 8.9.2004
Nejc 3.2.2006
Nina 27.2.2008

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 369
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
12.2.2006 13:20:51   
pika-poka
sem se spraševala kam so vse februarske mamice zbežale....jaz čakam na dopisovanje na sosednjem forumu in ničuser posted image ...
sej vem je lepše tukaj kjer smo prebile vso nosečnost in zdaj čakam pe zadnje februarčke da nas pozdravijo!...
upam da nimate preveč hudih težav nosečke...

mi se še navajamo na novega člana in vam povem da bom doktorirala iz dojenja in previjanja...joooj..mi nikakor ni jasno..kako na kolko časa..oz.. kdaj..a se držat ure al dat jest takrat ko hole...ceu kup vprašanj, ki so že bila odgovorjena pa še vedno mi ni in ni jasno?user posted image ...sem bolj trde glave jstuser posted image ..
drugače je Klemen kar priden in lepo spi..preko dneva in noči..razen ko je pač lačen...komaj čakam da bomo šli lahko malo ven.,..ker jst in oči ne veva več kaj počet doma...zaprtauser posted image ..mau se crkljava..pol on igra igrice...jst kej pospravim..ampak čas pa ne gre in ne gre naprej!....

meni so predirli mehur na porodni postelji...in ni hotela odtekat..se mi zdi da jo je blo10L...

(odgovor članu nuka)
Neposredna povezava do sporočila: 370
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
12.2.2006 13:49:08   
Eviii
čaw, punce...
mi smo danes spali do šestih. je bil moj možek dobre volje zjutri in me je mogu zbudit. jst pa razkurjena, ki se nism mogla naspat user posted image . mi teče iz nosa, pa glava me boli, pa ne vem, kam bi se dala. pa prsti na rokah so mi danes zatekli za prou. in tudi gležnje imam rahlo otečene. sicer sm lahko samo zadovoljna, da se je to zgodilo šele na koncu user posted image , ker vas večina za tem trpi že kr neki mescev... pač user posted image  radosti user posted image .
meni se danes nič ne da. malo gledam olimpijske, prej sm za dve urce zaspala. so me klicale kolegice, če grem malo vn, pa se ne morem niti premikat. in še tečna sm za povrhu... tko da sm rekla, da bom raje doma in se smilila sami sebi.
drugače se mi pa zdi, da se pr nas spet neki malega dogaja. me že kr neki cajta šraufa in mi otrdeva malo buši. nič rednega, tko da je lahko spet vse larifari kot že ene parkrat... al bo pa luna kej pospešla. user posted image  pa je danes silno aktiven-a. je rekla moja mama, da že išče pot vn in da nas res lahko kr hitro preseneti. kr neko razgrajanje po bušiju čutim že cel dan...
joj, nuka ti kr zavidam za tak express porod. mislim, da ga ostale lahko samo sanjamo... ja, to z odtekanjem vode me pa res zanima, kako zgleda. rada bi vidla, kaj se bo zgodilo pr nas. al me bojo v bolnico odpeljali popadki, al mi bo odtekla voda al pa bomo kr čez rok in bojo našega-o user posted image  prisilili, da pride vn z umetnimi popadki user posted image ... pustimo se presenetiti.
tiste, ki greste vn, vam želim, da lepo preživite popoldne. tiste, ki morete bit zaradi sončkov doma, si le najte kako zabavo. tiste, ki imate zdej kmalu rok, pa kr lepo rojevat user posted image user posted image user posted image .
se beremo kej kasneje, upajmo, da bom malo manj tečna...

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 371
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
12.2.2006 14:37:24   
Vijolica77
Zdravo punce!
Smo ravno po kosilu in sem si vzela malo časa za vas, ker potem greva ven na sonce. Pri meni nič novega, otekanje ostaja na isti ravni, dete nekako enako razpoloženo, mami pa uživa na kavču in gleda olimpijske. Evii vidim, da deliva strast do športa. sem prav vesela, da so sedaj na sporedu, ko pač moram malo več počivat. Sicer sva bila z dragim ful pridna, jaz sem likala on pa je po celem stanovanju lepo parket namazal.
Drugače pa že dolgo nobenega sporočila, da je katera rodila, le kaj se dogaja?
je pa fajn slišat super porodne zgodbe, ti vlijejo kar nekaj poguma?
Tako punce, lepo se imejte in se beremo še kasneje.
lp, Vijolica

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 372
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
12.2.2006 17:00:18   
marty5
Še jaz, da se oglasim....

sem vas brala prej okrog kosila, ampak se je kmalu zgodilo, da bi taradi RRja ostali brez njega user posted image ...in ne bi bilo prvič.

Mi smo šli malo ven - spet na sprehodek ob morju in je prav pasalo. Drugače pa lahko poročam enako kot Eviii in Vijolica77 - trebuh otrdeva, jaz sem pa polna vode. Nič novega torej. Pa tečna sem že od ranega jutra - bi se prav rada kregala, pa se user posted image  ne pusti razjezit.....me je že pogruntal user posted image .

Danes je tudi naš user posted image  precej aktiven in mi ravnokar razgraja na vse strani po trebuhu user posted image . Me pa nič ne šraufa, tako da bo ta luna minila kar brez mene. Bomo vidli jutri, če bo kakšno "pognala" rodit user posted image .

Karin, hvala za odgovor glede pručke. Tudi jaz ne vem, kako bo stvar šla - zdaj jo imam sicer v planu, ko pa me bodo zgrabili popadki, je vprašanje, kaj mi bo ustrezalo - saj pojma nimam, kako to sploh zgleda. Se bom enostavno prepustila trenutku....

Nuka, še enkrat čestitke za malega Nejca user posted image user posted image user posted image  in za še eno zgodbo o ekspres porodih....upam, da je to kar nalezljivo med februarčicami user posted image . Po spominu bi rekla, da je večina porodov tekla gladko in relativno hitro, ne?

Pika-poka, verjemi, da tudi sama čakam, da se preselim na sosednji forum in se končno začnem ubadat z dojenjem, previjanjem ipd....res se vleče zdaj na koncu, sploh ko vas je že kar nekaj mamic in nam delate lušte z vašimi lepimi otročički user posted image .

Tako, še vedno čakamo na naslednjo mamico, ki bo odprla drugi naval februarskih dojenčkov. Jaz bi se kar javila, samo se user posted image  nikakor ne strinja user posted image .

Upam, da ste lepo preživele sončen vikend in lep preostanek večera, če se ne "slišimo" več danes.....

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Vijolica77)
Neposredna povezava do sporočila: 373
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
12.2.2006 18:35:24   
tinkatonka
Hojla punce!

Bom bolj kratka, saj vsakih 5 minut izkoristim, da sem s svojim možekom, ker jutri zjutraj spet štarta nazaj v portorož in moram izkoristit ta čas, dokler je še doma. Sva šla mal na sončka na sprehod okrog Zbiljskega jezera, potem pa še na obisk k njegovim domačim. Zdej sem pa lačna kot volk, pa sploh nimam ideje kaj bi jedla. Salame, paštete odpadejo, so preslane, kakšne sladkarije tud ne, ker se nočem več redit, tko da sploh ne vem kaj jest. user posted image  Potem grem pa pred TV pogledat kak film in zraven likat cunje, da jih bo lahko moj dragi spet odnesel s sabo. user posted image  

še to....luna bo pomojem minila brez posebnosti. user posted image  je danes zelo miren, ker je mami toliko bolj aktivna, mogoče bo zvečer kaj bolj živahen, bomo vidli, mislim, pa da bomo mi kr počakali do naslednjega vikenda, takrat bi bil pa že cajt da rodimo. user posted image

Želim vam lepo in mirno noč. Da se čimbolj naspite in čim manj zatekate.

Lp Tina in user posted image

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 374
   RE: Zdaj smo na vrsti FEBRUARČICE
12.2.2006 19:17:38   
Eviii
pr nas je blo popoldne kar mirno. olimpijske so mi ponudle kr neki dela in predvsem zabave (vijolica, se strinjam s tabo, da je končno neki po televiziji; tudi sama se zabavam z vsakim športom in včasih me ljudje kr malo postrani pogledajo, ko jim rečem, da spremljam curling, za katerega večina sploh ne ve, da obstaja). mi prou hitreje mine dan. sicer to pomeni, da skori nič ne nardim, se mam pa izredno fajn...
midva z možekom sva danes končno sestavla voziček, ki je bil lepo zapakiran do zdej v garaži. zdej ga imam pa v dnevni in ga kr obožujem. možek ima pa za nalogo, da še avtosedež naštudira in ga pripravi v avto. sm prou zadovoljna s svojo izbiro vozička. je tko lep user posted image user posted image user posted image .
moje otekanje kr ne mine. me pa vsaj zdej prsti ne bolijo več tko kot zjutraj. pa na wc hodim non-stop, tko da ne morem rečt, da mi voda kje zaostaja. pa očitno mi user posted image . bomo pač potrpeli še teh par tednov (mogoče samo dni user posted image ) in bo šla tudi ta nadloga mimo. mene je celo popoldne šraufalo in zvijalo (sej me še kr tudi zdej), samo nič popadkov. mogoče le ene dva al pa tri... ko pa sva z možekom sestavljala vozička, je dal-a user posted image  mir. ko pa je bil voziček fertik, so se pa začele žurke v bušiju. mislim, da je zdej user posted image prepričan-a, da imamo vse zanj-o in da lahko počasi pokuka vn user posted image . bomo vidli...
grem spet nazaj pred tv, ker se je začela finalna serija skokov. mogoče se beremo kej kasneje al pa jutri. vsekakor pa nestrpno čakam na naslednji sms, da vam lahko sporočim kako veselo novičko.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani...
"Imeli ste popolni splav. Nobenih znakov nosečnosti ni,« je dejal zdravnik. Prosila sem ga, naj mi to ponovi petkrat, k...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




Reflux
Balonchy

Kdaj je pri vašem malčku reflux izvenel?

Do dveh mesecev (47%)

Do šestih mesecev (20%)

Do desetih mesecev (6%)

Do enega leta (6%)

Kasneje (5%)

Nikoli (16%)


Število vseh glasov: 591

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!