|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: novembrke 05
12.1.2006 8:35:19   
amy26
Dobro jutro,
Tudi mi zaenkrat nimamo krčkov, jem pa tudi že skoraj vse, izogibam se le svinjini sem opazila da če jem šunko ali majonezo da moj user posted image  dobi pikice po obrazu. Svežega sadja sem se do sedaj izogibala vendar ga bom počasi začela jesti razen jabolk, sem opazila da dobi po njih tudi pikice, no važno da ni krčkov.
Spet en zelo lep dan ga bomo izkoristili za sprehod v naravo, stanujem ob gozdu tako da čistega zraka in potk ne zmanjka. Mali pa seveda uživa na polno v vozičku v bistvu obožuje vse tresljaje vožnja avta, nosenje na rokah,...dobro tazadnje bolj malo prakticiramo da ga ne razvadimo.
Mi imamo pa drugo posvetovalnico šele 24.1. res komaj čakam da vidim koliko je spet kaj zrastel naš malček.

(odgovor članu MJZV)
Neposredna povezava do sporočila: 226
12.1.2006 8:44:30   
sharpy
Najlepša hvala za odgovore in ideje za jesti. Bom tudi jaz počasi začela vsak dan nekaj novega pa v malih količinah.
Danes pa sem se ful naspala. Moram pohvalit mojega sončka.... Je spal od 10. zvečer pa do 6. zjutraj user posted image user posted image user posted image
Upam, da bo tudi naprej tako user posted image .
Zdaj pa še malo spančka.  Čez dan pa skoraj nič ne spi, samo ko se sprehajamo spančka tiste dve uri skupaj.

Povejte mi še kako je s paradižnikom in paradižnikovo mezgo. Kaj to lahko jemo? Nekje sem slišala, da ne...pa me zanima kaj pravite vi. Ker jaz obožujem paradižnik...pašta s paradižnikom user posted image .

Mi pa še nismo dobili datuma za pregled kolkov. Sem pa slišala, da je baje v Valdoltri ful gužva in da se bo zavleklo za en mesec. Torej široko previjanje do 4 mesecev user posted image . Mark pa ful ne mara, ko mu dam še tetra pleničke čez. Joka kot da mu nevem kaj delamo.

Lepo se imejte!

14.11.2005 smo dobili našega sončka Marka

(odgovor članu MJZV)
Neposredna povezava do sporočila: 227
12.1.2006 9:01:09   
amy26
Sharpy, za paradižnik ne vem kako je, jaz sem delala pico s pelati pa mojemu nič ni škodilo, prav tako če delam testenine dam včasih paradižnikovo omako notri pa mojega nič več ne šraufa kot ponavadi, v bistvu mi samo prdi ampak to itak že skos.

(odgovor članu sharpy)
Neposredna povezava do sporočila: 228
12.1.2006 10:54:46   
sharpy
Hvala Amy26, bom probala malo po malo.

Kaj vi ste vašim malčkom že naredili kake dokumente? Kaj pa sploh vse rabimo?  In kako je s slikanjem? Jaz bi ful rada šla malo v Umag in v Trst pa moramo prej kako osebno zrihtat. Koliko pa traja, da dobiš osebno?

Zdaj pa bova šla počasi malo na sprehod, ker je tak lep sonček.

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 229
12.1.2006 11:18:21   
Anonimen
sharpy jaz jem spagete s tunino v paradižnikovi omaki - peleti, vendar so domači.

Midva sva bila 2.v posvetovalnici. Od rojstva smo zrasli za 7,2 cm (zdaj imamo 58,2 cm) tehtmo 5.175 ob rojstvu smo pa 3.135 kil. user posted image
UZ kolk pa imamo 9.2.

Mi bomo dali delati samo potni list, ker se bolj splača ker lahko greš tudi v tujino in je tudi osebni dokument.

(odgovor članu sharpy)
  Neposredna povezava do sporočila: 230
12.1.2006 12:04:07   
Anonimen
Urška, misliš, da se potni list bolj splača? Dražji je in velja manj časa. Pa saj z osebno lahko greš že marsikam, razen če nameravate v dveh letih čez lužo...
Mi zaenkrat še nismo dali naredit osebne, še ne planiramo kakih izletov preko meje. Na razprodajah v Avstriji je kar moja mami nakupila garderobo za user posted image , take lepe stvari po precej ugodni ceni (C&A). Dobi pa se osebna precej hitro, 7-10 dni približno. Sharpy, za slikanje pa ne vem, težko je user posted image  peljat k fotografu in pričakovat, da bo ravno takrat buden in dobre volje. Jaz bi ga probala kar sama doma slikat, zbrisat ozadje in dat naredit fotografije. Mogoče bi vzeli tako slikico user posted image .

Mi imamo kontrolo teže drug teden, so ga pa stehtali in izmerili tudi v razvojni ambulanti - v dobrih treh tednih +1kg (pri 7t skupaj slabih 5kg). Sem kar vesela, ker je od začetka zaradi zlatenice precej zgubil na teži. Glede dolžine pa mi še vedno ni jasno, kako so ga izmerili v porodni. user posted image

Lep sončen dan vam želim.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 231
12.1.2006 13:08:08   
Anonimen
Someone take slikice ti ne vzamejo. Mi bomo šli na poročno pa itak rabimo pasoš. Ko greš kamorkoli z letalom rabiš pasoš. Saj pa na osebni ne bo verjetno pri 10 letih še vedno imel dojenčkasto sliko , ali?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 232
12.1.2006 14:50:23   
Anonimen
Poglejte v album mojega boksarja. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 233
12.1.2006 15:54:46   
sharpy
Urška tvoj Max Luka pa resno misli. Jaz mu ne bi prreveč kontra dajala user posted image user posted image user posted image

Dej povej mi kje si dobila nalepko za na avto? Ful je dobra....jaz bi tudi tako imela.
Kje pa sploh prodajajo kake nalepke otrok v avtu?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 234
12.1.2006 16:06:32   
Anonimen
Sama sem jo oblikovala, od sodelavke brat pa mi jo je dal na magnet. Stane pa nekje 2 jurja, če je magnetnauser posted image

(odgovor članu sharpy)
  Neposredna povezava do sporočila: 235
12.1.2006 19:55:07   
petarda
Super poza Max Luka.user posted image  Urška, a veš, da ko na hitro pogledam tvojega Maxa je zelo podoben mojemu Lukcu. Tud moj user posted image  opazi podobnost. Je pa takoj dodal, da ni nič po vaših koncih hodil user posted image user posted image user posted image .

Zdaj pa resno. Danes ponoči se je v naši spalnici ponovno rodil najin Lukec. Vam sploh ne morem povedat, kako sva se z mojim prestrašila. Ob 22. uri je naš Lukec jedel, podrl kupčka, malce polil in zaspal. Tudi midva sva šla kmalu spat, ker sva bila ful utrujena. In potem ob 1.15 najprej neko pokašljevanje, torej znak, da se Lukec prebuja in bo čas za jesti. Midva sva še malce dremala in nato naenkrat tak čuden krik. Sva oba takoj vedela, da to ni navaden jok, skočila iz postelje, jaz sem prižgala luč, on ga je prijel in dvignil. Še zdaj se mi tresejo roke, ko to pišem. Najin Luka je bil trd kot kamen, nobenega glasu ni dal od sebe, oči je imel zaprte, nič jokal, nič dihal, nič. GROZA. Takoj sva ga malo po hrbtu, je vrgel nekaj tekočine ven, potem sva ga dala bolj navzdol in je zajokal in zadihal. Ne vem kako dolgo ni dihal ampak meni se je zdelo celo večnost. Še nekaj časa potem, sem ga nosila nagnjenega navzdol, saj ni in ni bilo tistega pravega joka. No čez kakih pet minut pa gromozanski kupček in pol jok.

Takoj sem poklicala dežurno službo in vprašala, če naj se pridemo kaj pokazat, pa so rekli, da ni potrebno, naj otroka le pomirimo in ga damo nazaj spat. user posted image  To nam je uspelo, ne rabim pa razlagat, da midva nisva spala niti minutke. Vsak kašelj se nam je zdel grozeč. GROZA.

Še zdaj ne vem, ali je hotel politi, pa mu je šlo v sapnik, ali pa se mu je nabrala slina? No potem sva podložila jogi, sva dala spodaj eno knjigo. Naj povem, da ga vedno položiva na bok in podloživa pa se vedno obrne na hrbet. Je zadnjič pediatrinja rekla, da je tudi tako v redu, ker ima itak glavico na stran. user posted image  Sploh ne vem kaj naj še naredim, da se ne bi kaj takega ponovno zgodilo? Kako pa spijo vaši malčki?

Še dobro, da se je zgodilo ponoči, ko sva ga slišala. Si sploh nočem predstavljat, kaj bi se zgodilo, če bi bilo podnevi in bi mamica v kuhinji kuhala z vključeno napo!!!user posted image

Kakorkoli pazite na vaše sončke!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 236
12.1.2006 20:09:34   
Naty_ka
Pozdravljene novemberke.
zopet se malo oglašam. Nikakor ne morem naštelat računalnika in zaradi tega se tudi prijavit ne morem na RR. Redno pa spremljam kaj je novega in kako rastejo in se razvijajo naši sončki.
Sanjab, me je kar streslo, ko sem brala kaj se ti je zgodilo. Upam, da se ne bo ponovilo. Tudi mojega Sergeja dajem spat na bok, a se vedno obrnr na hrbet. Je pa meni patronažna prvič ko je prišla k nam podložila jogi, tako da ima vzglavje precej dvignjeno.
Moj sonček je star 1,5 meseca in si je danes začel ogledovati rokice. Je prav sladek. Ko pa se začne jeziti, pa je zanimiv.
In ravnokar me kliče...

VČERAJ JE ZGODOVINA. JUTRI JE SKRIVNOST. DANES JE DAR!

NAJBOLJŠE NE PRIHAJA SAMO. PRIHAJA V DRUŽBI VSEGA (Tagore)

Moški so najpametnejši med seksom, ker so takrat priključeni direktno na izvor
inteligence.

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 237
12.1.2006 20:44:27   
Anonimen
Oh Sanja hvala bogu, da je vse OK. Mene je tega strah kot hudič.

Pa veš, da sem ti že jaz hotela napisti, da sta najina sončka podobna.  HA kaj pa če sem jaz v vaših krajih hodila?user posted image

(odgovor članu petarda)
  Neposredna povezava do sporočila: 238
12.1.2006 21:02:53   
NinaŠ
Ojla!

Tudi jaz jem pravzaprav že vse, vključno s svežim sadjem, poizkusila še nisem fižola, zelja in  izogibam se svinjini - itak jo nasploh jem zelo malokrat, pa še to ponavadi v predelani obliki (ala šunka,...). Težav Tina zaradi moje hrane nima posebnih (ali jih ima pa konstantno, ker vse jem), le pomaranč ne smem uživati (pa takooo so dobre) ker ima po njih rdečo ritko.

A ste že pokazale bejbijem njihovo podobo v ogledalu. Tina se zelo rada ogleduje in takrat smehca kar ni konec.

Spi pa na hrbtu, saj ji položaj na boku ne ustreza. Sem pa zadje dni naštudirala, da najhitreje zaspi (zvečer seveda), če jo še budno (in umirjeno) položim v posteljico, prižgem "zvezdico"  in priprem vrata, tako da je v sobi skoraj tema. Spat gre ob ca 20., ponoči se dojiva 1x - 2x, s tem, da je drugič vedno že proti jutru (5.-6.). Vstane pa med  7. in 8. uro enkrat.

Sedaj ko je tako lepo vreme se veliko potepava z vozkom - tudi po 3 ure sva zunaj. To je tudi edini čas dneva, ko potrpi brez pogostejšega hranjenja; drugače je na 2 uri ali manj.

Posvetovalnico imava šele pri 3 mesecih, tako da koliko je velika in težka ne vem.

LP mi vsi

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 239
12.1.2006 21:33:35   
thunder
Sanjab še kako te razumem...točno to se je zgodilo meni in mojemu sončku in to že dvakrat - nazadnje pred enim tednom. Še zdaj se cela tresem ko se spomnim na to. Prvič se je to zgodilo ponoči - kljub temu da leži orng pod kotom in sam bog oz. angel varuh me je zbudil, da sem ga pravi čas zagledala kako se trese in ne pride do zraka in da sem še pravi čas odreagirala. In ko je končno prišel do zraka je full zajokal in potem je sledil orng kupček. No zadnjič pa se je to zgodilo še podnevi in je trajalo veliko dlje kot prvič....groza res...sicer pa tako sama poznaš občutek. Upam da se to nikoli več ne bo ponovilo in seveda da se to nobeni mamici in njenemu sončku nebi zgodilo. Vsem skupaj lahko in čim bolj mirno noč.

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 240
12.1.2006 22:02:34   
Anonimen
Zdaj sta me pa prestrašile user posted image . NE vem, če bom danes spalauser posted image

(odgovor članu NinaŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 241
13.1.2006 11:49:41   
Teni_

Pozdravček. Da se po dolgem času spet javim. Nekako ne najdem časa,da bi se pogosteje javljala. včeraj smo imeli posvetovalnico. Nika je velika 57 cm in težka 5515 g. Drugače je vse ok. Vmes je imela vnete očke,vneto uhico in full je kašljala. Bila je na antibiotikih.

Mleka mi je čisto zmanjalo, tako,da je zdaj samo hipp.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 242
13.1.2006 12:20:51   
Bauka
Pozdravljene,

glede osebne izkaznice-ko sva midva peljala najinega sončka k fotografu je spal, ko sem ga tam slekla, se je zbudil. Nič ni jokal. Potem sem ga pa mogla na roki držat tako, da je imel glavo v moji dlani. Nekajkrat ga je slikal, potem smo izbrali najbolj primerno. Na eni je revež še zehal. Za njim so se videli moji prsti, ki jih je fotograf zbrisal.

Osebno sem dala delat v pon.v Kranju, v pet, je že prišla po pošti na dom. Zdej pa gremo kamor hočmo (skoraj). Aja, osebna stane nekaj čez 3 jurje.

Da še pohvalim moje dete, zdaj je že 3 noči spal od pribl. 21.30 do 5.00. Vem, da ni rečeno, da bo od sedaj naprej tako, ampak naspala sem se pa.

Lepo se imejte in čuvajte svoje sončke!
Bauka

Sonček lepše sije od 12.11.2005, ko je moj sinek prijokal na svet. 23.12.2007 se mu je pridružila se sestrica, tako, da so dnevi sedaj še svetlejši.

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 243
13.1.2006 17:49:39   
Anonimen
Naš Primož je danes star 8 tednov. Se mi zdi, da hitro mine, vam ne? Ta teden mu je že nekajkrat uspelo, da se je prekotalil iz trebuščka na hrbet. user posted image  Iz hrbta na bok pa itak že dolgo ni problem. Tako da ga zdaj res ne bom več smela pustit samega na previjalni niti za sekundo. Ponoči pa se tudi on zvali na hrbet, čeprav ga dobro založim.
Tudi mene je strah tega polivanja v spanju. Ko sva bila na pediatrični kliniki, sem spoznala mamico, ki se ji je 3-tedenska punčka skoraj zadušila. Upam, da se ne bo nobenemu našemu user posted image  kaj tako hudega zgodilo.

Pozdravček vsem!

(odgovor članu Bauka)
  Neposredna povezava do sporočila: 244
13.1.2006 20:30:47   
petarda
Pozdravljene! Evo prvi šok je za nami, vendar me je sedaj še bolj strah, ko berem pošto od Thunder. Sem mislila, da če je vzglavje malo dvignjeno, da se kaj takega skorajda ne more zgoditi. user posted image  Groza! Kako naj človek pol v miru spi? No včeraj in danes ni čisto nič polival, ampak slina se mu pa skoz nabira. Res, naj angelčki čuvajo naše sončke!!!!user posted image user posted image user posted image  

URŠKA -user posted image - user posted image user posted image user posted image

Danes je imela ena moja prijateljica rojstni dan in jaz sem šla prvič sama ven, brez mojega sončka. Sem mu dala jest preden sem šla in cel dan pumpala, da sem naredila zalogo in mu je oči potem dal. Sem načrpala 130 ml in je pojedel le 100 ml in še sedaj spančka. Jaz sem bila zunaj od 15.30 do 19.30. Moram rečt, da res paše takole malo ven it. Sva bili s prijateljico na zgodnji večerji in čeprav je bilo user posted image  sem komaj čakala, da sem prišla domov in spet videla mojega user posted image . Itak sem vmes kar 3 krat klicala. Sem mislila, da bom prišla domov in bo cel kaos, moj user posted image pa čist ob živce, pa sem bila prijetno presenečena. Lukec je pančkal, oči pa sedel pred TV. user posted image user posted image user posted image user posted image

Toliko zaenkrat. Lepo se imejte in lepo se crkljajte.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 245
14.1.2006 8:48:53   
Anonimen
Našega Max Luko sem dala včeraj 1. v svojo posteljko spat. Sicer sem morala 4x k njemu (1x sem ga celo nazaj v dnevno prinesla), vendar je naposled le zaspal v svoji posteljki in to celih 5 ur od 21 -2 user posted image . Potem sva se najedla in ker ga je bilo strah in ni mogl 1 uro zaspati, sem ga nato dala kmeni v posteljo, kjer je spal od 3-6. Ob šestih ga obvezno vsak dan mučijo prdeci. user posted image Malo je pojedel nao sem ga pa dala v njegovo posteljo spet, kjer je 1 uro prdel in jamral. Vendar ni jokal. Potem je ob dmih sam zaspal in smo vstali ob pol osmih nasmejani.user posted image user posted image

Ne vem  kako z vašimi, vendar ko Maxu narihtam vrtiljak na postelji postane živčen in ni šans, da zaspi user posted image

(odgovor članu petarda)
  Neposredna povezava do sporočila: 246
14.1.2006 9:13:30   
petarda
Dobro jutro! user posted image  Mi smo danes stari 2 meseca. user posted image
Kako hitro gre ta čas, ne moreš verjet.

Max user posted image .

Nov dan je pred nami in jaz sem se odločila da bom od danes malo user posted image  in user posted image . Je skrajni čas za to. Moje kile nočjo in nočjo dol. Sem se preveč zanašala na to:"Ko boš dojila, bo šlo pa vse dol". Pri meni je šlo dol samo prvih 10 kg, ostalo pa mi je še 7. user posted image No, bomo vidli kako dolgo bom zdržala. Naša bebika je zelo pridna in ima mamica kar preveč časa. Evo malce novih smileyev, za popestritev. Lepo se mejte, lepo preživite dan in se tipkamo. user posted image

< Sporočilo je popravil sanjab -- 14.1.2006 9:15:43 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 247
14.1.2006 9:20:14   
petarda
Aha URŠKA - naš je bil nad vrtiljačkom navdušen. Sem že povedala, da smo skurli baterije v dveh tednih. Še vedno nismo nabavli nove, Luka pa kljub temu skoz gleda gor medvedke in se smeji ter čaka, kdaj se bodo zavrteli.

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 248
14.1.2006 10:11:56   
tincci
Urska, niste edini, tudi naša je čist živčna ob vrtiljaku user posted image  Ji je pa bolj všeč, če ugasnem muziko pa se samo igračke vrtijo, probaj tako! Očitno ji komadi niso všeč user posted image

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 249
14.1.2006 10:23:56   
Minka Pobalinka

Pa se po dolgem času še midva malo javljava.
Mark je super, napreduje zelo lepo..skoraj malo prelepo.. zdi se mi namreč, da preveč pridobiva na teži. Ob rijstvu je imel 2920 g (rojen v 38 tednu), na prvi posvetovalnici star 1 mesec je imel 4350g, +5 cm dolžine in +4cm obseg glave, včeraj sem ga tehtala in ima 5750g in 8 tednov. Je pa res, da sva že 4 tedne na Aptamilu, ker žal nimam mleka. Kaj pravite? Sicer je bila pediatrinja zelo zadovoljna z napredkom, ampak se meni tole naraščanje teže zdi vseeno malo pretirano. Aja, poje pa od 170 pa do 200 ml na obrok (vsake 3 - 4 ure)? Kako pa so kaj vaši sončki s težo?

Krčkov ni imel, prejšnji teden sem mu začela dajati tudi AD3. Začela sva z eno kapljico, sedaj sva na dveh, jutri gremo že na tri.. Jaz sem bila čisto preplašena, ko so nama dali kapljice, pa na srečo ni težav, jih lepo prenaša.

Ponoči spimo na "etape", če spi v svoji posteljici se zbuja na 3 - 4 ure, če spi pri meni pa tudi 6 - 7 v kosz, vendar takrat jaz ne spim, ker stalno pazim, da ga ne poležim. user posted image
Tudi jaz sem ok, kakšnih težav po CR nimam, pregled imam 17., pa tudi prvo M sem že dobila 8. januarja.user posted image

Tega kar sta napisali Thunder in sanjab se tudi jaz najbolj bojim, tako da ponoči spim bolj slabo.. Večkrat vstanem in ga hodim gledat. Sem pa na netu zasledila neko napravo, ki kontrolira dojenčkovo dihanje, tako da razmišljam o nakupu.. Škodit ne more, spala bom pa veliko bolj mirno.
http://www.pametnidom.com/index.php?cPath=37

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?