|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: novembrke 05
9.1.2006 17:56:22   
sharpy
Ciao!
Mi smo pa šli danes na en ful dolg sprehod, da sem prav utrujena, Mark je pa tudi ...zdaj spančka kot user posted image .
Včeraj je bil skoraj cel dan buden.
Tudi Mark že nekaj dni opazuje svoje rokice in si jo tudi non stop tlači v usta.     Še posebej zanimiva mu je leva roka user posted image
Ja ja Urška tudi on škili zraven, mu grejo učke prav skupaj kdaj.

SanjaB, a si bila pri nas na morju?

Pozdravček vsem user posted image

14.11.2005 smo dobili našega sončka Marka

(odgovor članu simi-2)
Neposredna povezava do sporočila: 201
9.1.2006 19:11:59   
petarda
Sharpy šele zdaj vidim, da si iz Lucije! Ne nisem bila pri nas oz. pri vas user posted image . Bili smo na Hrvaškem, v Karlobagu - to je mestece nasproti Paga. Ja blagor vam primorcem, ko imate toliko sončka, upam le, da je burje manj kot v Dalmaciji.

Midva sva bila danes na tehtanju in naš user posted image  je v treh tednih dobil 500 g in zrasel 2 cm. So rekli, da ravno prav. user posted image  Tudi zlatenice več ni videti, pa tudi rito smo čisto, čisto pozdravili. user posted image user posted image user posted image  

Urška robček sperem, da spravim dol vso tisto kemijo in potem obrišem rito na čisto. Je pa tudi vata dober predlog. A uporabljaš CIK-CAK vato ali kero drugo user posted image ?

Upam, da bo jutri kaj topleje, da bomo šli kaj na sprehod, čeprav ne kaže najbolje user posted image .

(odgovor članu sharpy)
Neposredna povezava do sporočila: 202
9.1.2006 19:15:17   
tincci
Sanjab, jaz uporabljam samo vato in vodo, ali pa plenične predloge Kobacaj (Tosama) in vodo, so odlične za pucat, kot čistilni robčki, samo brez kemičnih dodatkov!

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 203
9.1.2006 19:19:35   
petarda
Pa imam doma plenične podloge Kobacaj, ker mi jih je ena prijateljica prinesla, pa še pomislila nisem, da bi z njimi čistila ritko user posted image . Hvala Tincci bomo sprobal tudi to. user posted image

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 204
9.1.2006 19:23:33   
petarda
Aja, URŠKA tvoj je zgleda zelo napreden. user posted image  Naš si še ne ogleduje rokic, pa tudi obrača se še ne samostojno. Samo če mamica pomaga.

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 205
9.1.2006 19:33:38   
Anonimen
Jaz ga s temi pleničnimi predlogami kar celega umivam, kadar ga samo z vodo. Vata pa mi je všeč otroška od Tosame, ker je zarezana in se zato lepo trga.

Danes sva bila v razvojni ambulanti, preventivno zaradi zlatenice v 1. mesecu. Zdravnica pravi, da je vse zelo dobro, vseeno pa naju je poslala na nevrofizioterapijo. V smislu - naj izkoristimo to možnost, če že imamo pravico. Pa bomo pač hodili, škodit ne more, meni pa se tudi ni težko potrudit za mojega sončka.
Spet sem bila deležna šnel kurza handlinga, 3. oseba in 3 različni prijemi user posted image  . Koliko se ve trudite pri tem? Saj se ni težko naučit, vseeno pa mi je glupo vsakemu obisku kazat in popravljat, ko držijo user posted image .

(odgovor članu petarda)
  Neposredna povezava do sporočila: 206
9.1.2006 21:00:05   
Bauka
Čao, novemberke,

z veseljem se vam pridružujem. Sploh nimam več časa viset na računalniku odkar sem mamica. Tudi midva z mojim sončkom sva dala skozi posvetovalnico, jaz 1. pregled pri G, vse je O.K.  Mali se že naglas smejčka, mamici pa takrat kar srce zapoje... Joj, kako sem osladna.

Zanima me kako vi vaše otročke kopate? V čebričku ali v banjici? Ali jih na previjalni mizi namilite? Tudi glavo?

JAz imam banijico in čebriček, ampak ta malga full lažje v banjici skopava, v čebričku pa merkava glavico 100 na uro, tako, da sploh ni užitek. Kakšne izkušnje imate ve? Aja, moj sonček je star 8 tednov in 2 dni.

Lp, Bauka

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 207
10.1.2006 11:03:00   
Urša
Mi se namakamo v čebričku vsak drug dan, kopamo pa enkrat tedensko v banjci. Mu je čebriček bolj všeč, samo meni se zdi štorast za glavo umit. Namilim ga na previjalni, se tko dere! No, pa ga voda kmal umiri. user posted image  V čebriček si stisnem še malo mleka in ima pol tako fajn kožo.
Drugače smo pa bolj tko-tko... user posted image  Nosek zamašen in se sploh noče odmašit, fiziološka ne pomaga. Včeraj je revček cel dan tko močno prdel in jokcal pa sploh nism pogruntala kaj napačnega sm pojedla. user posted image  Tud dojit se nisva mogla normalno, tolk je bil nemiren. user posted image  Se je pristavljal in odstavljal, metal bradavice naokol... vsako uro... sm mela tolk mleka, da sm si mal zaloge v skrinji nardila.
Nika je že spet doma, je imela 3 dni skoraj 40 vročine in kašljala... user posted image  ker se ji to že 2 meseca ponavlja, smo se odločili, da bo še nekaj časa doma, ker če gre takoj v vrtec, ne bomo nič nardil. Je pa zdravnica sumila na pljučnico in nam dala napotnico za v bolnico... user posted image  grozno, mi je kr zavrel! Si nism predstavljala kako bo revca tm jokala brez mamice, jst pa še na obisku ne bom mogla bit velik, ker dojenčki ne smejo zravn. user posted image  Seveda najbolj črn scenarij! Na srečo se na krvi ni za to izkazalo in je dobila "samo" najmočnejše antibiotike.  
wawa, mal povej o tej injekciji... mene tud zanima. Kej stane? Je zanesljiva?

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu Bauka)
Neposredna povezava do sporočila: 208
10.1.2006 11:19:51   
Anonimen
sharpy tudi mojemu je znimivejša leva roka user posted image . Danes sem mu obekla črtast body-pisan, pa sem se tako režala ker je gledal črte in obračal rokico, pa tako škilil zraven, da joj.user posted image Faco je pa takšno naredil, kot, da mu  ni nič jasnouser posted image
Palčeka si pa tiska v usta od desne roke, dodo pa ven špuka user posted image
Pa ful ga moram nositi po stanovanju -  vse zanima. Očike mu tako grejo sem pa tja pa tako me posluša.
Moj sinek je danes star 2 meseca. user posted image user posted image  V četrtek imava 2. posvetovalnico.
Sanja, da je napreden, praviš? Ne vem. Igrače mu kažem, pa tudi mostček imamo, pa ga ne zanimajo pav nič. Smeje se pa s črt na ves glas. Imam posteljino takšno, ko so pisane črte gor narisane. In zjutraj, ko vstane, me zbudi, ker se smeje s teh črt, ko gleda moj vzglavnik.user posted image  

Pa tudi uspavanke ga ne zanimajo. Kar živčen postane. Če pa dam DVD od Tine Turner gor, pa ne premakne očk s TV-ja tako dolgo dokler ne zaspi.user posted image  Mogoče si je pa zapomnil, ker sem v nosečnosti ful to vrtela pa plesala zraven.

Vato pa imam Sanja Jasmin, tak roza napis ima, ker je že lepo narezana in se da lepo odtrgat.user posted image

< Sporočilo je popravil URSKA -- 10.1.2006 11:28:51 >

(odgovor članu Bauka)
  Neposredna povezava do sporočila: 209
10.1.2006 11:32:31   
Anonimen
Baukami se kopamov banjici, ko bo pa glavo sam držal, se bo pa v čebričku user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 210
10.1.2006 16:15:14   
Anonimen
Urše, glede Depo Provera:
http://med.over.net/phorum/read.php?f=19&i=77047&t=76987&v=f

(odgovor članu Urša)
  Neposredna povezava do sporočila: 211
10.1.2006 16:41:50   
Anonimen
Max Luka se že 3 minute sam igra na mostičku user posted image
Bravo Maxiuser posted image . Enkrat je celo rekel: BA in UA

Vau kak sem ponosna

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 212
10.1.2006 19:36:50   
petarda
Ja bravo Max user posted image user posted image . Luka pa si levo rokico skoz tlači v usta. Ma čisto mokre rokave od bodija in ga moram skoz preoblačit. Dude pa ne mara preveč. Jo ima kratek čas in potem takoj pljune. Danes sva šla za 40 min ven in to v kengurujčku. Bil je sonček in je ful užival, ko sva se sprehajala in spal skoraj celo pot. Ko sva se vrnila sva malce telovadila, popoldne pa je skoz nekaj jokcal. No malo prej se je najedel in sem ga dala v posteljico - ob tej uri navadno že zaspi do kakšne desetih - no pa samo gleda in to napol v temi in je čisto tiho user posted image . Mi ni čist nič jasno, ker ponavadi al spi, ali se igramo, nosimo, pogovarjamo...da pa bi bil buden v posteljici in pri tem še tiho, to pa zelo redko. Upam, da ni kaj bolan.user posted image

Kopamo se mi v banjici in po novem tudi že v taveči banji. Gre oči al pa mami not, drug pa ga namili na previjalni in potem zrihta do konca, ko tist v banji še mal uživa  v masaži user posted image . Ko ga mi milimo je večinoma čist tiho. Milimo ga zelo počasi in zraven nič ali pa zelo potiho govorimo - po nasvetu patronažne - in moram rečt, da se kar obnese. Je priden.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 213
10.1.2006 20:04:27   
Anonimen
Sanja a mi napišeš prosim, kako si ga navadila spati v svoji posteljci?
Hvalauser posted image

(odgovor članu sharpy)
  Neposredna povezava do sporočila: 214
10.1.2006 20:37:37   
petarda
URŠKA - nekaj o tem je napisano že na peti strani. Sem se kar držala tega recepta in kot je napisala wawa se je naložba izplačala. Ponoči se najprej previjemo ( smo se tako navadil, ko smo imeli še rdečo rito), nato se dojiva - tam nekje okoli 10 minut ali malo manj, zatem podreva kupčka tako, da ga takoj dvignem čez levo ramo, tako, da mu obe rokici visita čez ramo, kupčka podre v minuti (le redkokdaj nam ne rata) in potem ga počasi položim v posteljico. Sedaj smo že prispeli do faze, ko takoj zaspi in to brez joka user posted image , če pa slučajno začne nabirati, pa vključimo vrtiljaček nad posteljico. Smo v Baby centru kupili enega takega, da ima zraven daljinca in ga lahko kar iz postelje vključiš. Igra nežna glasba 5 minut in ko preneha, če naš sonček še ne spi mami podaljša glasbo. Takrat pa sigurno zaspi.user posted image  No podnevi je malo težje, je pa vrtiljaček v veliko pomoč. Zjutraj podaljšamo spanec vsaj za eno urico... Je vrtiljaček toliko v uporabi, da so baterije čisto fuč in to že po 20 dneh...bo treba nove nabavit.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 215
10.1.2006 21:04:44   
Anonimen
Hvalauser posted image

(odgovor članu petarda)
  Neposredna povezava do sporočila: 216
11.1.2006 9:41:04   
amy26
Včeraj smo imeli UZ kolkov v Litiji, moj sončekuser posted image  je celo pot prespal pa še potem v čakalnici bil najbolj priden otroček je samo opazoval druge dojenčke kako jokajo. Kolki sicer niso še čisto v redu oz. levi je že, desni še ni dober, zato bomo imeli še enkrat pregled čez 6 tednov.
Smo se pa po dolgem cajtu včeraj spet kopali je tako užival da se je prav naglas smejal.
Ponoči se pa zadnja dva dni zbuja kar na dve uri tako da je mamica že prav zmatrana. Čez dan je pa kar priden ko se naje ga dam v ležalnik tako da če je sit kar zaspi v njem, razmišljam pa tudi da bi kupila telovadnico sam nevem če še ni prekmalu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 217
11.1.2006 9:42:40   
amy26
Pa še nekaj moj tudi že nekaj časa tlači svojo levo rokico v usta, se malo zamoti ko čaka svojo zizo, pa še zadnjih par dni se ful slini.

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 218
11.1.2006 9:57:54   
MJZV
Sem že mislila, da je z mojim user posted image  kaj narobe, ker si kar naprej tlači rokico v usta. Pa vidim, da so vaši user posted image  tudi takšni. Včeraj je bil moj mali star 10 tednov. Sedaj že veselo čeblja in se smeji, sploh kadar ga ogovarja sestrica. Čez tri tedne imava UZ kolkov v CE. Že od rojstva se povijava široko, kontrolo pa so nama dali pri starosti 3 mesecev.
Drugače pa se tudi zelo rad kopa v banjici. Zdaj mu je že dvakrat uspelo, da je z roko pošprical user posted image .

Malo je tudi prehlajen, ampak je tako potrpežljiv, ko mu s fiziološko potem pa še s pumpico čistim nosek.

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 219
11.1.2006 17:13:36   
Še ena T
Pozdravljene, novemberke!

Tudi moja user posted image  tlači rokico v usta, kadar je lačna in čaka, da se mamica pripravi na dojenje.
Nosek ima zamašen zelo pogosto, ampak s pumpico se pa ne smem niti približatiuser posted image

URSKA, res vzemi EA, če se bo le dalo ali pa kaj drugega, na kar nisi alergična. Jaz sem imela EA, toliko, da so bili popadki znosni in sem se skoncentrirala na pritiskanje in dihanje, sem pa vseeno ornk čutila potisne popadke, iztiskanje, šivanje pa čisto na živo.

Škiljenje je do šestega meseca baje čisto normalen pojav, ker user posted image še ne more uskladiti očes.

A je normalno, da se hoče moja pikica včasih, predvsem, kadar je utrujena, dojiti na 1,5 ure ali pa še prej? Potem pa vleče 5 minut in zaspi. Na srečo imam mleka ogromno, si ga moram še iztiskat, ker me tako tišči. Kako bi bilo fino, če bi jedla na 3-4 ure, kot je treba.

Uh, me že kličeuser posted image

Pozdravček, uživajte...
Teja 

(odgovor članu MJZV)
Neposredna povezava do sporočila: 220
11.1.2006 17:47:20   
sharpy
Ojla novemberke!

Rabim nasvet: nevem kaj več jesti...še vedno sem bolj na dieti, ker se bojim da bi user posted image kaj zvijalo. Zadnjič sem pojedla malo ohrovta in smo rajali uro in pol ponoči user posted image . Pa niti idej nimam nič. Kaj jeste ve? Prosim dajte mi kako idejo.
A kivi lahko jemo?

Še ena T...tudi moj mišek se ponavadi zvečer pred spanjem doji zelo pogosto...na kakih 20 min in papa kake 2 minutke in takoj zaspi....in tako počne nekajkrat preden zares zaspi. Nevem zakaj tako user posted image .

SanjaB tudi pri nas je bilo ful lepo vreme, a burja je pihala ko zmešana.
Danes pa smo imeli pravi  "poletni dan". Polno sončka in nič burje...prav toplo je bilo na sončku, hehehe.

(odgovor članu Še ena T)
Neposredna povezava do sporočila: 221
11.1.2006 18:31:40   
sharpy
....sem pozabila.

Mi kopamo našega miška v banjici. Namilim ga pa ko je že v banjici..tata ga drži in se pogovarja in jaz ga pa umivam. Na previjalni sem ga provala samo enkrat namilit, pa je tako kričal, da se niti probat ne upam več.

Sem dala nove slikice od Marka v album...na eni slikici se ful lepo smejčka user posted image

(odgovor članu sharpy)
Neposredna povezava do sporočila: 222
11.1.2006 20:00:18   
Anonimen
Še ena T - jaz mojemu dam za jest kadar me prosi. Včasih je to tudi na 15 minut, sploh zvečer pred spanjem. Zvečer je namreč precej siten od utrujenosti in vedno zaspi na joški. Ugotovila sem pa tudi, da je žejen. Zvečer mi popije skoraj po deci čaja, pa potem šele vzame joško.

Sharpy - jaz na začetku skoraj nič nisem jedla (le krompir, piščanca in riž user posted image ), potem sem pa začela vsak dan nekaj novega. Zdaj jem že skoraj vse pa moram povedati, da dosti manj kaka. Očitno je izkoristek mleka boljši. Imamo pa srečo, da nima krčev. Verjetno jih zdaj ne bo več niti dobil, kaj pravite? Jaz dolgo nisem jedla nobene zelenjave, ker ta najbolj baje napihuje. Jedla sem kuhan korenček, za solato pa rdečo peso. Zdaj se pa izogibam le še stročnicam in mandarinam. Probaj ananas in olupano jabolko. Vendar zjutraj, da ne bo spet ponoči problemov. Kivi in jagode pa ti jaz odsvetujem, ker baje ta dva pozročata rada alergije.user posted image  

Še par idej za jesti: mlečen riž, žganci, perutničke, prsa, goveji zrezki, puranji zrezek s sirom, cmoki, široki rezanci s skuto, testenine s tuno, fini svedrčki s kosi piščanca v smetanski omaki in porom, gratinirani špinačni rezanci, palačinke z evrokremom pečene v pečici,...SLADOLED

Jutri imava 2. posvetovalnico, pa vam javim kako nam je šlo  koliko tehtamo. Mže firmec matra, koliko je naš mucek zraseluser posted image

(odgovor članu sharpy)
  Neposredna povezava do sporočila: 223
11.1.2006 22:35:18   
petarda
Še jaz. Nam je kivi pediatrinja v porodnišnici celo svetovala, ker ima polno vitaminov in baje user posted image  ne škodi user posted image . Kdo bi vedel? Saj nekje slišiš tako, drugje tako. Jaz sem tudi pomalem začela jesti že čisto vse, le tako kot URŠKA se izogibam mandarinam in pomarančam, pa še vedno ne spijem več kot pol litra mleka na dan. Za zdaj je bilo k sreči vse v redu in nisem opazila, da bi našega sončka kaj preveč zvijalo. user posted image  Mi pa se hranimo podnevi vedno in skoraj točno na 3 ure. Tudi zvečer. Ponoči pa kokr je - na 3, 4, 5... Od včeraj smo v neki čudno dobri fazi. Luka se samo smejčka. V posteljici, v ležalničku, na previjalni. Povsod. user posted image  Če se ni smejal je pa spal. user posted image    Oh, ko bi bilo več takih dni.

Še nekaj predlogov za obroke. Sirovi štruklji, lazanja, musaka, makaronovo meso, špageti bolonez ali milanez, razne enolončnice...bom raje kar nehala, ker sem pravkar lačna postala. user posted image  To pa ni dobro, glede na to, da mi je od poroda ostalo še celih 7 kil. Groza!user posted image Imam res preveč pridnega otroka!user posted image

Lahko noč!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 224
12.1.2006 8:13:31   
MJZV
Dobro jutro!

Zdajle, ko še moj mali user posted image  spi imam malo časa, da kaj pobrskam po računalniku. Pa saj drugače je zelo priden, a imam potem še cel kup perila za zlikat user posted image .
Glede prehrane. Jaz v večini jem skoraj vse, razen stvari ki napenjajo. Jedla sem že tudi mandarine ( sicer res samo dve na dan) in mu nič ni bilo. Kivi pa sem že v porodnišnici dobila, kar me je zelo presenetilo. Takrat ga nisem pojedla, sem pa potem izvedela, da je OK sploh če imaš probleme z zaprtjem in dojenčku naj ne bi škodoval user posted image .

Pozno popoldna in zvečer pa se tudi midva bolj pogosto dojiva. Približno na dve uri, ko gre pa spat pa tako ali tako zaspi na zizi.

Mi imamo 2. posvetovalnico še le pri 3 mesecih. Sem pa včeraj Vida stehtala (5150 g) in zmerila (61 cm). Soseda ima novrojenčka, pa je bila tam patronažna in sem hitro izkoristila priložnost user posted image .

Že kliče.

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

klavdi*

Koliko otrok imate?

2 (77%)

3 (12%)

4 (11%)

Število vseh glasov: 308

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!