|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: novembrke 05
17.1.2006 11:54:12   
Minka Pobalinka

Mi imamo posvetovalnico 24. jan. Res me zanima, kakšen bo komentar pediatrinje, saj mali nevrjetno raste in pridobiva na teži. ima že skoraj 6 kil, obseg glave 39 in dolg je tam nekje 60... Glede na to, da se je rodil z 2920g, 49 cm in 33 obsega glave se mi zdi kar veliko.. user posted image

Kako je pa s širokim povijanjem? Mi smo imeli na UZ kolke 1b, pa naju je naročila na ponoven UZ čez 6 tednov? Do takrat naj bi še povijala široko.. sem pa brala, da nekatere z 1b ne povijajo več?

Kako ste pa kaj z AD3. Midva sva začela z eno kapljico, po enem tednu sva šla na dve in ni bilo težav. Včeraj sem mu prvič dala tri, pa smo jokali popoldan.. user posted image  Bom danes videla kako bo, če ne greva nazaj na dve kapljici so nadaljnega.

(odgovor članu sharpy)
Neposredna povezava do sporočila: 276
17.1.2006 12:11:02   
Anonimen
MInka mi smo že pol flaške kapljic spili - 1 mesec mu jih že dajem.
JAz mu še vedno povijam šroko - škoditi ne more, samo koristi lahko.

(odgovor članu Minka Pobalinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 277
17.1.2006 13:18:52   
Anonimen
Pozdravljene!

Tudi mi smo danes imeli kontrolo teže, jutri bo Primož star 2 meseca. Pridelal je 5230g in 59cm user posted image .
Smo pa dobili tudi izvid krvi izpred 14 dni, hemoglobin mu je padel na 95user posted image . Dobili smo Rp za železo. Ne vem, no, upam, da ne bo imel težav z želodčkom, že itak poliva. To železo je še za odrasle agresivno.

Minka, nam ni treba široko povijat, kljub temu, da sta bila kolka 1b. Kontrolo pa imamo šele pri 6 mesecih. Ampak sama pazim, da ga pravilno nosim, pa na splošno rad drži nogice v pravem položaju.

Upam, da je drugje kaj več sončka kot tukaj v LJ. Mi smo bili zdaj 1 teden na Štajerskem in je bil pravi užitek na sončku. Imejte se lepo!!!

Neposredna povezava do sporočila: 278
17.1.2006 14:04:39   
Urša
Mi smo imeli že ob rojstvu oba kolka 1a in vseeno povijam in bom še dokler ne bo star 3 mesece. Škodit nima kaj. user posted image

Glede kapljic AD3 sm mu povečevala dozo zelo postopoma in zdaj jih ima 7. Se jih je navadil, edino pazit moram, da mu jih dam čez dan... ker sm jih enkrat pozabila in ker jih je dobil zvečer, je bil juhuhu!user posted image  Če kdaj pozabim, raje preskočim. user posted image

MojcaH, kako kaj Nika? So jo antibiotiki pocajtali? Upam,da jih mi ne bomo dobil, ker se kašelj nikakor ne umiri. Zdej bom sprobala eno mazilo materine dušice in se čisto na tanko namaže po prsih in baje deluje. Samo je treba dat res čisto malo, ker so le eterična olja in majhen dojenček.

Samo napredujejo pa vaši novembrčki vsi tko fajn! user posted image  Jaka je čist povprečen, se ne redi niti premalo niti "preveč". Zdaj ima okoli 4700g in 58cm.

Urška, jaz ga kopam zdaj ne, ga samo umijem s krpico na hitro dokler se stanje malo ne izboljša. Je pa poln temenc, ampak glave mu res ne bom močila! Bojo pa počakale! Ah, kako mama zanemarja svojega otroka!user posted image

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 279
17.1.2006 14:47:40   
amy26
Urša, tudi moj se ne redi toliko kot ostali novembrčki, če ga sama tehtam ima okoli 4500 kg, kontrolo imamo 24.1. pozna se da prvi mesec ni dosti dobil le 420g glede na porodno težo, ampak čez kakšen mesec bosta pa oba dohitela ostale, vsaj upam če pa ne pa tudi prav važno da sedaj lepo napredujejo.

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 280
17.1.2006 18:06:56   
Lory
Sory, ker sem kr takole noter uletela, ampak ravno izpolnjujem pole za otroški dodatek. Zanima me, če ste že oddajale vloge.
meni so na csd rekli da naj izpolnim za leto 2004. A je to prav?
Rodila sem 6.11.

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 281
17.1.2006 18:11:28   
amy26
Lory, dobrodošla med novembrkami.
Jaz sem pole za otroški dodatek oddala prejšnji teden, izpolnjuje se res za leto 2004 ker za l.2005 še nismo oddajali napovedi za dohodnino. Ker si rodila novembra boš naslednjič zopet vlagala oktobra in ne januarja kot ostali vsaj tako so meni rekli na csd.

(odgovor članu Lory)
Neposredna povezava do sporočila: 282
17.1.2006 18:22:47   
Lory
Hvala za informacijo.
Saj drugo leto bomo pa že itak vse znaleuser posted image .Bomo že zverzirane

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 283
17.1.2006 19:03:23   
Anonimen
user posted image user posted image  jaz sem pa tako srečna. Moj Maxi je danes začel prijemati( ne boksati) najprej mojo majčko, pa sem mislila OK, se mu je posrečilo, potem pa je še prijemal svojega slončeka Tončeka. In sva ga posnela na kamerouser posted image user posted image  Bravo moj mucek. Tak sem ponosna. Revček pa še vedno kašlja in kiha, pa se kljub temu smeje.

Neposredna povezava do sporočila: 284
17.1.2006 19:32:37   
petarda
Moj že nekaj časa prijema mojo majico, danes pa se je prvič zavestno igral z igračkami, ki visijo nad ležalničkom. user posted image Jih je stalno boksal, dokler ga niso razjezile in je potem jokal.user posted image  Drugače pa imamo mi zadnja dva dneva kar pestro. Kar naprej nekaj joka, evo ponoči je nekajkrat zakašljal in zdi se mi, da ima tudi nosek tam nekje čisto zadaj zamašen.user posted image  URŠKA, kako pa ste vi spali ponoči, kaj si naredila, da bi spal čimbolj pokončno? Je tebe že nehala glava boleti? No kakali pa smo danes, ampak le enkrat orng, pa še to bolj driskasto.user posted image

No jaz še nisem oddala pole za otroški dodatek. Stalno nekaj prelagam.

Pozdrav še mojima sotrpinkama Alijani in Sharpy. Jaz sem rodila v NM in to minuto čez tretjo zjutraj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 285
17.1.2006 19:37:55   
Naty_ka
Pozdravljene.
Jaz pa sem mislila, da se samo moj sonček redi in s raste s tako brzino user posted image .
V prvem mesecu je pridobil 1200 g in zrasel za 8 cm. Kolki pa so bili od vsega zaćetka 1a user posted image  in danes sem se glih odločila, da ga ne bom več povijala, razen, ko bomo šli na obisk, predvsem zato, da ga lažje cartajo.

VČERAJ JE ZGODOVINA. JUTRI JE SKRIVNOST. DANES JE DAR!

NAJBOLJŠE NE PRIHAJA SAMO. PRIHAJA V DRUŽBI VSEGA (Tagore)

Moški so najpametnejši med seksom, ker so takrat priključeni direktno na izvor
inteligence.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 286
17.1.2006 20:43:48   
amy26
SanjaB in Urška, vajini malčki so pa res brihtni da že prijemajo stvari in boksajo, moj še ne tako edino verižico mi pa že ornk zagrabi tako da jo moram vedno dajati pod majico.
Žal nimava nobenih igračk nad ležalnikom da bi lahko tudi on opazoval zato bomo pa v prvi priliki nabavili telovadnico tako da upam da mu bo všeč.

(odgovor članu Naty_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 287
17.1.2006 20:43:59   
Minka Pobalinka

Uh Natyka si me pa potolažila.. sem že resno mislila, da je pridelal preveč kg in cm.. pa še vsi tisti "dobronamerni" nasveti tet in babic naj ga manj futram?? user posted image  Sem res mislila, da je kaj narobe..

Jaz sem bila danes na prvem pregledu. glede na to, da ne dojim mi je dal tabletke, vzel bris in adijo.. sem imela še nekaj vprašanj, pa me je na hitro odpravil, ker je imel polno čakalnico, češ da se bova to zmenila na naslednjem pregledu, ki je mimogrede DRUGO LETO.. in za to sem čakala dve uri, da sem prišla na vrsto in plačala skoraj 5000? user posted image

(odgovor članu Naty_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 288
17.1.2006 21:13:48   
Anonimen
amy moj v telovadnici tudi hitro živčen postane in potem joka. Jaz si MAxa dam v dnevni sobi na kolena tako, da imam noge na mizi. In potem se tako pogovarjava in igrava. Vsi so govorili, da naj mu kažem rdečo barvo - pa ga ta prav nič ne zanima. Ga pa modra. Ima slonček modre očke, gumbek in okle, pa ga non stop prijema za gumbek. KO ga pa zagleda se mu pa tako prisrčno nasmeje, da mamici srček igra.

Sanja kiham še vedno - se borim, da ne bi še bolj zbolela. Maxi je pa danes še bolj ubogi. Če jutri ne bo boljše bova šla k najini pediatrinji, ker sva bila včeraj pri dežurni. Sanja čez dan sem ga imela v ležalniku - sem mu fejst dvignela zglavje ponoči pa je spal v svoji posteljki ob 4 sem ga pa odnesla k sebi v posteljo. Nisem ga mogla matrati, da bi sede spal. JAz pa itak nič nisem spala, sem ga skoz poslušala. Zjutraj ob šestih, ko je bila še tema sem ga božala po ličkih in opazila, da so mokra. PA sem mislila, da je bruhnil. Pa ga grem še  previjat in opazim, da so mu šmrklji tekli še po ličkih dol. Revček. user posted image  In ko sem ga obrisala se mi je smejal ta moj cukrček.

Minka Pobalinka moj se je 1. m. zredil za 1200 g, zdaj v drugem mesecu pa za 800 g. Zrasel pa je v 2m. za 7,2 cm

Urša - tudi jaz ga že 2 dni ne kopam, samo umijem ga.

Neposredna povezava do sporočila: 289
18.1.2006 11:36:54   
sharpy
Mi pa imamo sneg,.... sicer lih da pokrije tla.  Je pa lepo videt sneg pred hišo.

Mark tudi včasih prime za mojo majčko, ampak čisto slučajno, pa za lase me vedno uspe zgrabit. Že dva dni zaspančka med 8 in 9 uro zvečer in spančka do 6-ih zjutraj, pol ga podojim in po potrebi preoblečem in zaspančka še do 8:30.
Včeraj sem ga dala v telovadnico in se je igral celih 10 minut. Do  včeraj pa se je takoj začel jokat. Najraje pa gleda loke, ki so beli s črnimi pikami in so mu ful zanimivi. Jih gleda, se pogovarja in se jim smeje, včasih pa tudi kriči na njih. user posted image user posted image user posted image
S temi našimi malčki je res vsk dan nekaj novega user posted image

Sanja ti si zgleda začela naš 14.11., jaz sem ga pa verjetno zaključila, saj sem rodila ob 22:53 uri.
A si prav iz NM? Mi smo večkrat hodili v Metliko, imamo tam kar precej prijateljev.

14.11.2005 smo dobili našega sončka Marka

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 290
18.1.2006 11:40:11   
Še ena T
No, pa sva še medve z mojo malo zboleli. Obe sva prehlajeni, teče iz noska, ampak meni veliko bolj kot njej. samo spi malo več. Ravno v ponedeljek sva bili na drugi posvetovalnici in je vse v redu. Prehlajeni pa takrat še nisva bili. Kaj pravite, je kriv za prehlad hladen zrak na sprehodu ali sva staknili kakšen virus?

Tehta 4880 g, velika je 57 cm. Od prve posvetovalnice se je zredila za celo kilo, ker se zelo pridno dojiva.

Sanjab, 30 stopinj naklona v posteljici je pa kar veliko. Si predstavljam, da bo potem drsela navzdol... No, če bo še polivala, bomo pa res poskusili. Drugače pa moja zelo rada spi v lupinici in jo čez dan kar pustim v njej kakšni dve uri.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 291
18.1.2006 16:25:37   
medvedek
Ker sem prvič mamica, me zanima kako in kdaj se lahko kaj začneš ukvarjati z 2 mesečnim dojenčko, saj moje user posted image razen ležanja na hrbtu in miganje z rokami in nogicami ter opazovanjem stvari na okoli še prav nič ne zanima. Kdaj bi lahko začeli pasti kravice in kaj bi lahko počela z mojo user posted image , da bi čim boljše in lepo napredovala??? Saj  pri 3 mesecih pri pregledu pediatrinja že kar veliko  zahteva, kar pa bo že kar kmalu.

LP in hvala za vaše odgovore

MANCA

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 292
18.1.2006 17:51:10   
Anonimen
medvedek midva paseva kravice že od 1t. Tako so nama povedali že v porodnišnici

(odgovor članu medvedek)
  Neposredna povezava do sporočila: 293
18.1.2006 18:52:06   
Anonimen
Da malo pohvalim našega Max Lukca, sem dala v album slikice : KAJ VSE ŽE ZNAM pri 2 mesecih in 8 dneh

Neposredna povezava do sporočila: 294
18.1.2006 20:05:37   
petarda
No URŠKA zdaj pa že kot, da se osebno poznava, sem malo pokukala še v album, kjer si prvič kopala Maxa. Tako, da če se kje srečamo, te ziher prepoznam, pa gremo na kak kafe.user posted image user posted image user posted image

Sharpy ja prav iz NM, oziroma zdaj ko sem poročena malce ven iz mesta. Kolk fajn, da je nekdo še vesel snega, mi ga imamo že čez glavo.user posted image user posted image

Medvedek midva se igrava na več načinov: ko je na previjalni, ga slečem, umijem, malce masiram in mu zraven govorim kje ma očke, kakšne barve, kje ma laske, kolk ma prstkov, kako velike nohte ma user posted image user posted image user posted image ...to počneva predvsem takoj zjutraj.

Dostikrat ga dam na najino posteljo najprej na hrbet in potem se greva bibo leze....saj ne znam besedila, pa si ga kar izmislim in mu je vseeno zanimivo. Potem v roke vzamem kačo klopotačo, ki sem jo kupila v pikapolonici. Je taka zelo živobarvna in potem jo on gleda, kako se kača plazi, mamica pa zraven govori kakšne barve je vse kača, pa sika kot kača...in nazadnje ga kača "piči" za vrat....se tolk smeji...user posted image . Pol malce telovadiva na postelji...poskušam mu pomagati, da bi se obrnil iz hrbta na trebuh...no ko pa ima mamica občutek, da bo čas za nehat, če mora Luka jest....potem ga dam kravice past. To sovraži! Se začne dret, pa glavico dvigovat, pa plezat sem in tja....no nekaj minut sva še v tej pozi, potem pa za tolažbo previjanje in hrana.

Dostikrat ga dam tudi v ležalniček, imamo od brevija z igračkami in zdaj se je že navadil nanj in se malce zamoti notri. Pa tudi tako kot URŠKA na kolena in potem se pogovarjava...Pa še vsak dan kaj novega pogruntam, kar ga zabava.

No na srečo - že trkam - nisva zbolela, danes pa je bil tudi že dobre volje. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 295
19.1.2006 16:31:56   
alijana
Pozdravljene. Da se še jaz malo javim. V soboto je moja user posted image user posted image  dopolnila 2 meseca, včeraj sva bili pri pediatrinji. Stehtali so jo 5060g in izmerili so ji 55cm (prvi mesec je pridelala 1100g in sedaj drugi prav tako 1100g). Se dojima. Glede prijemanja stvari bi rekla, da tudi moja hčerkica prime majico, udari kakšno stvar, ki ji nastavimo. Komaj čakam, da bo sama prijela npr. ropotuljico ali kaj podobnega. Ja, pa pogovarja se že ful (tisto čebljanje). Čez dan jo dam pogosto v ležalnik (ga ima rada). Tiste, ki ga uporabljate: Kaj je lahko sedaj pri 2mesečnikih že bolj vzdignjen oz. kako dolgo ga pustite v tem položaju? Kaj pa če zaspi v ležalniku - ga pustite ali ga nesete v posteljo? Želim vam veliko lepih trenutkov z vašimi user posted image . Lp, Alijana.

(odgovor članu petarda)
Neposredna povezava do sporočila: 296
19.1.2006 19:25:00   
Anonimen
alijana, mi imamo ležalnik in je čez dan skoz v njemu. Tudi spi v njem.  MOj spi v posteljki samo ponoči, da lažje ve kaj je dan in kaj noč. Zdaj ko je bolan, mi je pediatrinja svetovala, da moram, kar precej dvigniti vzglavje, tako, da skoraj v ležalniku sedi. Tako tudi lažje diha in se skašlja.

(odgovor članu alijana)
  Neposredna povezava do sporočila: 297
19.1.2006 20:58:56   
petarda
Tudi naš user posted image  je kar veliko v ležalničku. Če notri zaspi, ga če se le da prenesem v posteljico, če pa imam občutek, da se bo zbudil in ne bo mogel ponovno zaspati, ga pustim v ležalničku. No dostikrat pa me občutek tudi prevara user posted image user posted image user posted image . Imam ga pa na prvi stopnji navzgor od čisto ležečega položaja.

Drugače vse OK. Lep pozdrav

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 298
20.1.2006 8:13:10   
Anonimen
Naš Maxi, pa danes podira vse rekorde. Spal je od 20.00 do 7.00. Zbudila sva se ob 1.00. da sva jedla,pa potem 5.30. Mama ni mogla verjeti. Potem, sva se previla, najedla in preoblekla (ker se je med previjanjem vse polulal po sebi user posted image ), pa še malo ajala do 7.00 (Max je ajal, mami in ati sta pa delala domačo nalogouser posted image ).
Zdaj se pa igra na telovadnici. In 1. sem ga slišala, da se je naglas zasmejal. user posted image No sicer je zjutraj vedno dobre volje, vendar je do zdaj spustil pri smejanju kvečjemu kakšen "A" ali "G". Seveda je mami uspelo vse poslikati in posneti.user posted image  Je pa že pravi maneken. Ko se pokažem s kamero, začne naravnost v kamero gledati user posted image . Danes sem ga med snemanjem vprašala, kje so njegovi prijatelji, pa je slučajno z roko zamahnil po igračah. Sem bila cela v šoku.user posted image  Ampak imam vse dokumentirano, da se pohvaliva še atiju.

Aha, zdaj jih pa že krega, mislim, da dolgo ne bo z njimi.user posted image  
Jap, so ga kar fajn zmatrali, tako, da se že carta na mamini joški in drema poleguser posted image .

Sicer sva pa še vedno oba zelo prehlajena. Jaz si sploh ne sfolgam nosa brisat. Imam že se rdeče pod nosom. Mažem si z Maxijevim mazilom za rito user posted image . Maxu je celo uspelo si obrisati šmrkelj v rokav user posted image .

Nič ne bo z dremanjem - zdaj gleda televizijo - telenovelo

Je že zaspal.user posted image Zdaj pa zajtrk.

(odgovor članu petarda)
  Neposredna povezava do sporočila: 299
20.1.2006 8:45:44   
Anonimen
Sem dobila idejouser posted image . No mogoče že katera to delauser posted image .
V glavnem, jaz sem si zdaj vsa moja sporočila pod temo novembverke skopirala v Word, da bom si - Maxu naredila dnevnik, da ko bo malo večji (mama pa malo starejša user posted image ) lahko brala. Mislim, da bo takrat zelo zanimivo kaj se je vse dogajalo. Sicer imam tudi koledar kamor mu vpisujem vse pomembne stvari, ampak tole se mi zdi bolj praktično in vsakodnevno.

Kaj pravite?user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?