|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUAR - naš mesec!
5.1.2006 10:41:16   
tinkamiška
hoj januarčice!

vas redno spremljam in vidim, da ste pa zdej res v polni pripravljenostiuser posted image user posted image user posted image
kmalu boste s svojimi pikicamiuser posted image

glede rokavičk, jst sem imela s sabo še ene nogavičke in sem ji kr te nataknila na rokice, ja tako tudi vredu.

bi pa svetovala, da ne pozabite lanolina za bradavice, meni je res prišel prav, ker imamoja punčka zelo močen sesalni refleks in takrat pa nastradajo bradaviceuser posted image

glede oblekic, moja punčka je imela 50 cm, ko se je rodila in kljub širokemu previjanju so ji bile cotke iz h&m št. 50 prav, 65 so ji še zdaj prevelike.

če se še ka spomnim vam pa napišem.

aja, jst sem imela svoje copate, take tple in so mi tudi prišli prav.

držim pesti za vse vasuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

lonja, čestitamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu uniq)
Neposredna povezava do sporočila: 151
5.1.2006 11:12:45   
Lumpi
Jaz pa prihajam iz pregleda.

Pritisk 140/90 - pravi, da če me bo bolela glava in če bo pritisk v želodcu, da naj se odpravim v porodnišnico.

Da bi prej rodila, je nemogoče, saj sem tesno zaprta. Sicer pa pravi, da se verjetno tudi odpirala ne bom.

Mi je zmerila otroka. Pravi, da naj nebi imel 4 kg, kolikor je prejšnjič napovedala. Zdaj naj bi bilo cca. 3,5 kg, kar se mi zdi še vseeno veliko, glede na to, da imam rok čez 14 dni in do takrat ima lahko 4 kg.

Bradavic si na mažem, bom pa za seboj vzela kramo bepanthen, čeprav jo lahko dobim tudi v porodnišnici.

LP

Kdor ne zapusti obale, nikoli ne spozna skrivnosti oceana.

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 152
5.1.2006 11:12:51   
LE&TA
Tinkamiška, vsak tvoj nasvet oz izkušnja je dobrodošla, hvala!!

Jst sm že tko zmatrana na trenutke, da je kr hudo, sva bla z mojim v trgovini, pa sem komej zdržala. Jutri mam CTG, morda se bo kej začelo dogajat. Sem pa že sanjala, da sem bla v porodni in so mi dali EA, sem čutla iglo in počasi me ni nič več bolelo... Noro!!

Neposredna povezava do sporočila: 153
5.1.2006 11:29:37   
Nannn
Jutrooo,

Za mano je dokaj prespana noc..zbudila sem se ene trikrat kar je zelo v redu v primerjavi z prejsnjimi dnevi user posted image  sedaj se bom pocasi odpravila na CTG in komaj cakam da izvem kaj se danes dogaja...je bil pa danes tudi moj user posted image  prehlajen in me sedaj skrbi da se ne bi nalezla od njega...ob tem me pa zanima oz.skrbi ce bi ga sploh spustili v porodno sobo ce je prehlajen user posted image

tinkamiska hvala za nasvete ki nam bodo se kako prisli prav...sem si pa tudi jaz spakirala ene tople copate z gumijastim podplatom da ne bi se kje padla...imam tudi lanolin in nastavke ze v torbi...nikoli ne ves kaj bos tisit moment rabila in je bolje da imas sabo vec kot premalo...

A bo katera izmed vas vzela z sabo kaj za prigriznit?Baje je dobro da tudi na to mislimo user posted image

Tudi jaz upam da se bo jutri kaj dogajalo ko je krajec user posted image  

LP Nannn  

(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 154
5.1.2006 11:39:09   
Nannn
Hubabuba zdej berem da imas pritiski 140/90 moja G pa pravi da ji ni vsec moj pritisk 120/90 ker sem ga do sedaj skoz imela 120/70 in imam danes spet merjenje...pravi da je previsoka vrednost spodnjega...a tvoja pa pravi da je v redu?

LP Nannn

(odgovor članu Lumpi)
Neposredna povezava do sporočila: 155
5.1.2006 11:42:55   
pikica*
Uf, ste se pa razpisaleuser posted image . Mi smo še vedno v enem kosu in očitno bo tako še nekaj časa ostalo. Vse pišete o kremi z lanolinom, mene pa zanima kje ste jo kupile. Prav tako me zanima kje ste kupile nastavke za dojenje in tiste vpojne blazinice oz. od katerega proizvajalca. Jaz sem včeraj malo gledala po trgovinah in so cene zelo različne, tako da na koncu nisem kupila nič, ker ne bi rada usekala mimo. Pa vidim, da imate večinoma vse črpalke, jaz sem pa to čisto odmislilauser posted image .

Nannn, nam so na materinski rekli, da partner ne sme it zraven v porodno, če je bolan. Ne vem pa kako zelo bolan mora bit. Po moje mu itak lahko dajo gor masko in je problem rešen (če gre samo za prehlad). Upam, da tukaj malo popuščajo, ker imava midva trenutno podoben problem. user posted image  namreč preboleva prehlad, jaz se pa zaenkrat še upiram. Upam, da me ne bo kaj zagrabilo, ker res ne bi rada rojevala vsa prehlajena.

Lonja, tebi pa čestitke za malo Ajdouser posted image user posted image user posted image .  Mi bomo na našo Zojo očitno še malo počakaliuser posted image .

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 156
5.1.2006 11:48:06   
Nannn
pikica* lanolin kupi v lekarni...krema se imenuje Multi mam in pravijo da je v redu...nastavke in blazinice sem jest kupila v Muellerju...nastavke tiste cisto tanke in prozorne od Aventa blazinice pa imam od Chiccota...ja glede crpalke pa si jo probaj kje sposoditi ali pa tvojega naknadno poslji v trgovino...bos videla mogoce je pa sploh rabila ne bos...meni jo je dala ena prijateljica ki jo je kupila za vsaki slucaj na koncu je pa splh rabila ni...

Upam da me ne napade prehlad ker zaenkrat se tudi jaz upiram...moj je pa samo prehlajen in upam da ne bo kaksnih problemov zaradi tega...

LP Nannn

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 157
5.1.2006 11:50:23   
Lumpi
Do sedaj sem ga največkrat imela 130/70 in ni nič rekla. Danes pa je rekla, da naj doma spremljam.
Pojma nimam, zakaj me ni takoj poslala v bolnico.

Kdor ne zapusti obale, nikoli ne spozna skrivnosti oceana.

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 158
5.1.2006 11:57:33   
shooo
pozdrav,
jaz sem ena teh, ki ima v torbi spakirane prigrizke (frutabela in slicno) nimam pa crpalke ali nastavke ali flaske...
sam na svojo rit mislim.user posted image (poglej avatar!)
spakirala bom se vodo i red bull-za dragega.
o kaksnih nastavkih se to pogaovarjate?  a to so tisti plasticni klobucki za bradavice? to je  nujno potrebno?
jaz sem mislila poslati po crpalko in flaske ce bojo res potrebni.imam pripravljeno samo lanolinsko mazo in tiste vpojne blaznice.nekako sem si vtepla v glavo da nam bo dojenje kar steklo brez tezav..ceprav je pri meni mlekarna se zaprta!user posted image
za misko pa cotice stevilka 56 h&m (hvala bogu za hm).
lp

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 159
5.1.2006 11:58:37   
pikica*
Hubabuba, po moje te zdravnica ni poslala v bolnico, ker je tvoj pritisk ravno na meji. Moj se že celo nosečnost giblje okoli te vrednosti in si ga moram pač doma redno merit. Če bo tudi doma presegel to vrednost, bi te pa res znali poslati na opazovanje.

Nannn, hvala za nasvet. Se bom tudi jaz odpravila kar v Muellerja (sem bila že včeraj tam, ampak potem nisem vedela kaj vzet) in lekarno.  

(odgovor članu Lumpi)
Neposredna povezava do sporočila: 160
5.1.2006 12:43:50   
Anonimen
Ojla

Hubabuba, tudi moj pritisk se zadnji mesec oz. zadnje mesece giba okrog te številke. Včeraj sem ga imela 140/90, pa tudi mene ni poslala v bolnišnico. Hvala bogu. Je pa rekla, da se zna narediti, da bom morala zaradi pritiska prej noter. Grrrrr ... mi nič ne diši. Ker potem tam samo ležiš in ležiš.

Drugače se pa danes počutim zelo user posted image  . Tudi user posted image  ni tako živahna kot ponavadi. Upam, da se bo sedajle po kosilu stanje kaj izboljšalo in da bo pričela malce več brcati.

Mogoče se pa že kaj pripravlja. Ampak naša user posted image  ima še čas in bi lahko bila še malo pri mamici.

Sem pa ugotovila, da me koža okrog popka boli, če se je dotaknem.

Hubabuba, tudi jaz sem si spakirala kremo bepanthen, ste me pa spomnile, naj si dam v potovalko še blazince. Za dudo še ne vem, če bi jo vzela. Kajti vse mi lahko naknadno prinese mami ali pa moj dragi. Tudi črpalko še nisem kupila. Sem pa mami povedala katero mi mora kupiti, če ji bom javila. Verjetno mi bodo potem naknadno vse prinesli. No, pa prigrizek moram tudi še zapakitati - hvala za opombo.

No, sedaj grem pa nazaj na kavč, da zbudim našo user posted image  .

(odgovor članu pikica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 161
5.1.2006 12:53:42   
lumpy
Punce pritisk je v zadnjem mesecu tako ali tako malo višji, ker v telesu ostaja več vode in s tem se dvigne tudi pritisk in zato tudi zatekamo. Je pa res da spodnji ne sme čez 90 , zgornji pa ne čez 140 - jaz sem se mogla ves čas opazovati, ker sem na pregledih imela pritisk na meji, doma pa imam vedno nizgega niti mi zgornji ne pride čez 120 - očitno sindrom belih halj.

Pač opazovat se punce, in če bo prestopil mejo v bolnico - saj ne bo kaj drugega, samo porod prej sprožijo ne čakajo.

Prigrizki?!?Tudi jaz bom še to dodala, pa ni slaba ideja red bull za user posted image .
Flašk in pa dudic ne bom nosila s sabo, bom prosila da mi prinesejo v bolnico, če bom potrebovala.

Nemsis,
Mene tudi že nekaj časa boli koža okrog popka, če se dotaknem, to je zgleda tista koža , ki se je raztegnila in je zelo zelo tanka, zato pa tudi boli.
Tudi jaz se danes počutim user posted image  - full sem sitna , kot že dolgo ne ( bogi moj lubi, ki me mora prenašati).

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 162
5.1.2006 12:58:09   
meta22
Hojla čvekice!

Še vedno vse v enem kosu? mi tudi.

če ste že pri pritisku. jaz pa imam zelo nizkega. najnižji, ki so mi ga izmerili pri G je bil 90/50. zadnjič je bilo prvič malo boljše 110/60. hudo kaj?

nemsisi mene pa koža okrog popka ne boli, ampak prekleto srbi. mam občutek da bo vsak čas začela pokati.

ste me pa spomnile na prigrizge pa pijačo za v porodnišnico. takoj zdej jih grem nabavit. ker vem da bo moj user posted image   pol jamral kok je lačen, če bo dolgo trajalo. pa limono si moram spakirat. na to me je opozorila babica v porodnišnici. je rekla naj prinesem zraven, ker baje lajša bolečine. no bomo videli. zraven definitivno gre.

MatMaj sigurno že carta svojo user posted image !!!

LP
Meta

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 163
5.1.2006 13:04:23   
nejca1
Joj, vse že tako pakirate, kot da greste kam user posted image user posted image . Jaz vsak dan kaj dodam v torbo, zda jmi je ena kolegica rekla, da je dobro, če vzamem samo še lekadole, ker se je njej tako močno krčila maternica in je imela kar močne bolečine. Dobiš jih tudi v bolnici, vendar ni panike, če imaš kakšnega več, pa še dojenčku nič ne škodi.
Jaz sem kupila tiste blazinice za enkratno uporabo - a so pralne boljše? KOliko pa jih moraš imeti v bolnici??
Ctg imam jutri, me prav zanima, če se naš že kaj pripravlja, da nas obišče ali pa ne bo še nič - 18. je še daleč.

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 164
5.1.2006 13:06:04   
shooo
ja , pa LIMONA obvezno! sicer pa lahko tam kar prosiš za nekakšne kisle, limonine palčke. baje jih imajo vseposod.

(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 165
5.1.2006 13:09:52   
AlenkaIST
MatMaj se še ni javila!

Jaz grem popoldne na pregled in upam, da tudi nazaj pridemuser posted image
Držte se. Jaz kar počivam in papam mandarince.

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 166
5.1.2006 13:20:03   
Anonimen
za Nann: vprašanje dr. Pušenjaku - Koliko naj bi bil "normalen" pritisk pri nosečnici v cca 39. tednu:

"V absolutnem smislu naj ne prekorači vrednosti, ki je za 30mm/15mmHg višja od krvnega tlaka pred nosečnostjo, absolutna vrednost pa je seveda odvisna od vrednosti tlaka pred nosečnostjo. Tako je lahko npr. 130/90 še povsem ali skoraj normalen, hkrati pa je lahko  tlak 120/80 za nekoga drugega že zvišan."

Moj pritisk je bil pred nosečnostjo tam okoli od 100/50-60 do 110/70, na zadnjem pregledu pa sem imela 140/80. Pa še zredila sem se ful (iz 57 na 79!), pa ni noben ginekolog nič rekel. Upam, da sem vas kaj pomirila.

(odgovor članu meta22)
  Neposredna povezava do sporočila: 167
5.1.2006 13:27:22   
meta22
AlenkaIST zdaj boš pa še ti šla!!! pa še o MatMaj nič ne vemo!!!

če bo kaj, se drži in vso srečo, pa da bo čimprej mimo. pa javi se nam tudi čimprej. najboljše s tako zgodbo kot lonja.

LP
Meta

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 168
5.1.2006 13:49:15   
Nyah*
Kolk je pa dones en cuden danuser posted image , jaz sem vsa omoticna, zaspana, zoprna, pa vidim, da je se nekaj takih.
Pa pocasi imam ze dosti vsega, bi sla kar rodit, ker me matrajo krci, pa zgaga, pa vse me tisci, pa komaj ze cakam, da pocartam svojo-svojegauser posted image .

Kar se bepanthena tice je res, da je tudi dober za bradavice, le da so nam rekli na predavanju o dojenju, da je lanolin boljsi, ker ni skodljiv dojencku oziroma ti ni treba vsakic pred dojenjem umivat bradavic in nato spet mazat, pri bepanthenu pa to moras pocet!

user posted image user posted image  hvala za idejo o prigrizkih, moram nastimat, pa limone imet doma, ceprav mislim, da nam bodo zalogo hrane tudi obiski prinesli, kaj praviteuser posted image ?
Moram pa si sposodit kako fajn knjigo, ce bom sploh kaj brala v bolnici in ne bom stalno user posted image  gledalauser posted image . IIIIII komaj cakam!

Crpalko bom tudi jaz dobila se nerabljeno, sem dones dobila ponudbouser posted image , tako da mi vsaj za to ni treba skrbet!
Blazinice imam jaz babylove, nastavke pa tudi od Aventa, kaj pa vem, se mi zdijo oni kr fajn, mam tut flasko in dudo od njih.

Punce, takoj sporocite, ce se katera odpravi po svojo user posted image ! Saj veste, da smo firbcneuser posted image . Tiste, ki ostanete doma, pa jutri k meni na user posted image  ok, user posted image user posted image .

No, grem pocivat, pa se javim pozneje!

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 169
5.1.2006 13:57:25   
AlenkaIST
Me je strah samo zaradi prehlada, dogaja se nič. Moram na ctg počakat da vidim kako se godi user posted image . Jaz bom prehlad že dala skozi samo da ne bo preveč na pikico vplival.

Zanima me ali se lahko vse skupaj začne kar naenkrat dogajat ali je kakšen dan prej 'kakšno obvestilo'?
Vse opisujete krče, bolečine,.... pri meni pa skoraj nič ni od tega. Mogoče kdaj rahla bolečina kot pred menstro. Dol me ne tišči, prebavo pa imam kar redno že zadnji mesec. Torej? user posted image user posted image user posted image

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 170
5.1.2006 14:43:10   
tinkamiška
hoj!

me veseli, če lahko kakorkoli pomagamuser posted image

glede bepantena, je res boljše, če imate lanolin, ker ponoči, ko boste dojile, pa na začetku si še malo bolj štorastuser posted image , ni časa spirat dol bepantena, lenolina pa ni treba.

blazinice za prsa sem jst kupila v  dm-ju od babylove, pa sem z njimi zelo zadovoljna.

limonine palčke dobiš, samo moraš rečt za njih, so pa take kot malo večje biba palčke in tisti del, ki je vatiran je prepojen z nekakšnim limoninim siupom. ni preveč dobro, ampak paše, ker po predihavanju imaš čisto suha usta...jst sem dobila tudi nekakšne tapone namočene v vodo in sem jih lahko med porodm cuzala, ko me je zagrabila žeja.

prigrizke sem imela tudi zraven-corny, pa sem pojedla pol bananinega in pol brusničnega, še preden sem prišla v porodno, pa sem bila po njih samo žejnauser posted image

po mojem je bojše, če si nabavite kekšen isostar, je za žejo in energijo.

no tolk, se še kaj oglasimuser posted image

držite se punce, pa ne se preveč sekirat, če bi kaj pozabile, možeki bojo tako in tako kr naprej pri vas, pa vam bodo lahko vse prinesliuser posted image

lepo bodite in poskusite se čimbolj naspati, pa cartajte se z možeki ali fanti, kr pol bo bolj malo časa za touser posted image

tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

Neposredna povezava do sporočila: 171
5.1.2006 14:45:29   
puri
Tudi jaz sem danes boljuser posted image volje,...komaj čakam, da bo vse to že mimo, ker ponoči sploh nič več ne spim, ker me vse boli. Bolj ležim in počivam, slabše je! Najbolje se še počutim čez dan, ko non-stop kaj počnem, zvečer, ko se vležem me pa začne vse boleti. Komaj se premikam.
A imate ve tudi tak občutek, da če se bo začelo, da bo to ponoči? Jaz imam kar tak občutek, da bo ponoči,....

Sedaj pa že nekaj dni ni bilo nič novega pri januarčicah, pa še toliko nas je. Zgleda, da vse čakamo kar na luneuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 172
5.1.2006 14:50:49   
puri
Tinkamiška, kje si pa ti rodila? Zanima me, če imajo v Lj. tudi te limonine palčke, ker prvič slišim za te stvari.

Neposredna povezava do sporočila: 173
5.1.2006 15:45:22   
LE&TA
Puri, meni se zdi, da se pri vseh začne ponoči al pa proti jutru. Ne vem kje je fora!
Jst sm dans mal čudne volje, prej sm šla jest čokolado! Za tolažbo!!
Včerej zvečer me je neki bolelo okrog pasa oz. bolj na desni strani, pa me je ratalo kr strah, kaj bo ko bo šlo zares!?
Ful me hemeroidi matrajo, tko da me je kr strah it na WC, stalno hodim pa mi zaštopa!!user posted image  Upam da mi do večera uspe!!

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 174
5.1.2006 15:59:35   
Anonimen
LE&TA, tudi mene matrajo hemeroidi. Me je kar strah kako bo v bolnici pri porodu. Upam, da se mi stanje ne bo ne vem kolk poslabšalo. Drugače bo res treba it pod nož (moja mami je šla, pa ni prav nič prijetno). Drugače pa grem jaz vsak dan na WC. Mi je to kr mal čudno.

A mislite, da se že kej pripravlja?

(odgovor članu LE&TA)
  Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?