|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUAR - naš mesec!
4.1.2006 16:38:59   
shooo
pinka1,jaz tudi grem jutri dr.ocvirkovi!drugič!  gospa se mi je zdela blazno fajn za tretman pa upam da bo deloval.
a dr. ocvirkova se dela v celju?baje se da zmeniti da pride na porod.

meni se zdi da jaz edina od vseh januark se nisem bila na CTG!a je to normalno? sicer imamo pdp 25.1.
pa se to. meni nikoli G ni omenil naj štejem brcike, gibe ali karkoli...danes sem pa v knjigi Nosečnost in vodenje poroda od Marjana Pajtnarja in Žive Novak-Antolič zasledila da naj bi si nosečka "zapisovala brcke ali gibe v formular  in tudi do katere ure. ko brcne plod 10x sele do vecera se naj naslednji dan oglasi v porodnišnici ..........
pomembno je nosečnici pojasniti trroje: 1.da so gibi proti koncu blažji...2.da šteje vsak prmeik, tudi če si sledijo drug za drugim in 3. da so plodovi velikokrat precej živahni ob večerih ko se nosečnica po delu uleže in odpočije.TE AKTIVNOSTI OTROKA  NE ŠTEJEMO.
A naše dete je prav takrat najbolj aktivno, čez dan je včasih tak mirna da jo moram malo potresti!!!!
lp

(odgovor članu Lumpi)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: JANUAR - naš mesec!
4.1.2006 16:55:13   
LE&TA
Shooo, nisi edina ki še ni mela CTG, jst ga mam v petek, pa sem 10 dni pred rokom.

Nannn, še nisem odločena al EA da al ne! Nekako bi rada probala poklasični poti, da vidim kako sploh gre. Če bo prehudo že ko bom na poti v bolnico, bom pa se odločla za EA! Tud mene moti ker sem tko neodločna glede tega! Verjetno tud zato ker se lahko odločaš dokler ne prideš v bolnico, pa še pol je odvisno kako hitro se odpiraš. Poznam en primer ko je nosečka bla v porodni, ne vem kolk časa, v glavnem je kričala da bi EA, pol je pa v 20 minutah rodila!

Držte se!user posted image

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: JANUAR - naš mesec!
4.1.2006 17:30:48   
Nyah*
Ojla drage user posted image !

Evo mene spet! Sem bila se na enekm zadnjih (upam) nakupov: v lekarni (sem zgodnja neuser posted image ). Kupila sem fiziolosko, pa sterilne zložence, pa alkohol, pa lanolin za moje bradavice- baje ga ni treba spirat pred dojenjem, je varen za dojencka; kupila sem tudi nastavke za prsi, ste me prepricale, ne bi si jih rada v porod. sposojala, ko pa so okoli 1000 sit.

Veste, kaj me zanima: kam boste spravile vse te stvari, ko jih sterilizirate. Ok, dudo v skatlico, pa flasko itak zapres, kaj pa ti razni nastavki pa to? kaj storis, da ostane sterilno?

Puri, midva sva se odlocila, da bo moj user posted image  sestavil posteljico in oblekel posteljnino, ko bova midva z user posted image  v bvolnici. Tako se mi zdi najbolj logicno, ker res ne ves, koliko casa je lahko vmes, pa ne bi rada, da se prasi. Drugace bom vse oprala in zlikala, on naj le oblece.

Danes sem oprala vse cotkeuser posted image , iii kolk so luskane, pa tako majhne, da kar letijo s strika na tlauser posted image . Komaj cakam, da vidim malo bitjece v njih.

Punce, to, da nas je strah poroda, je normalno. Po moje je bolje, da ne vemo, kdaj bomo sle, ker bi nam bilo huje pricakovat dan D. Bi blo pa fajn, ce bi vedele, kaksni so tisti "ta pravi" znaki za odhod v porodnisnico. Mene skrbi tudi, da bo moj user posted image  ravno v sluzbi (kot sedaj recimo), pa da ne bo pravovasno prisel ipd., ampak upam na najboljse.

Uniq, v jeseniski porodnisnici so obiski ze v sobi, nic ne skrbi. A s ezmeniva, da greva skupej rodit? Bi blo fajn, pa se caffee naj se nama pridruzi, bomo kaksno rekleuser posted image . A gre se katera sem rodit?

Nic, v glavnem, sedaj se basem s cokoladno torto in smetano, izkoriscam cas user posted image  do konca, potem se bomo mogle pa pazit aneuser posted image , da spravimo dol odvecne kg. Jaz jih imam +14-15, se mi ne zdi pretirano prevec.


(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: JANUAR - naš mesec!
4.1.2006 18:44:45   
meta22
Hojla čveke!

ja , nas je začelo malo zvijat pred porodom ne? saj bo že. še vsaka je nekako spravila user posted image ven. bolečine pa ostale tegobe pa baje pozabiš takoj ko zagledaš user posted image . s tem se jaz tolažim. mene niti ni tako strah bolečin, kot pa tega , da bo z otročkom vse v redu.

posteljica je pri nas že sestavljena in postlana. pokrita pa je z neko plastiko tako da se ne nabira prah travno na posteljnini.

na tem zloglasnem ctg-ju pa tudi jaz še nisem bila. pa mislim da me moja G niti ne bo napotila prej kot pa 13.1. ko imam rok. no bomo videli v petek ko imam pregled.sem jo zadnjič vprašala kaj potem če še na rok nične bo, pa je rekla da se bomo to sproti dogovarjali. karkoli že to pomeni.

nekaj me zanima: a si že katera maže bradavice z kremo lanolin al samo z mandljevim oljem. boste vzele to kremo tudi v porodnišnico?

LP
Meta

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: JANUAR - naš mesec!
4.1.2006 18:58:41   
Nyah*
Tudi jaz se nisem bila na ctg-ju, pa upam, da me bo dal 10. ko imam pregled, ker bi rada dozivela se to, da slisim utripe srcka in brcike nasega user posted image .

Od kreme lanolin bom pa prebrala navodila, pa sporocim, al je treba mazat ze prej al sele ko zacnes z dojenjem. Jaz trenutno bradavic ne mazem z nicemer, mi je tao svetovala ena farmacevtka, ker baje jih lahko zmehcas pa potem se bolj boliuser posted image . Hmmm, vsak drugace trdi ane?


(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: JANUAR - naš mesec!
4.1.2006 19:06:52   
lonja
Pozdravljene januarčice,

no, zdej se Vam lahko še osebno oglasim, saj sva z mojo user posted image  Ajdo včeraj prišli domov, veselo novico Vam je pa itak sporočil že moj dragi.

Ja, začelo se je kar burno na silvestrovo. Zjutraj sem imela še neke želje po sprehajanju okoli Blejskega jezera, pa full sem si kremšnit zaželela. Pa je obveljala volja od dragega in sva šla le na krajši sprehod.

Pol sva po kosilu imela ene obiske in ko so le ti odšli ob pol šestih, se mi je naenkrat zazdelo, da imam vse mokro tam spodaj. Pa nisem delala nobene panike, saj se mi je to zadnji mesec skoraj redno dogajalo.

No, stvar se je nadaljevala (namreč rahlo odtekanje, vsega skupaj za jogurtov kozarček) in ob evetih zvečer sem klicala v porodnišnici. So mi rekli, naj takoj pridem, pa sem jih uspela nekako prepričati, da bi se vseeno še malo opazovala. Poleg rahlega odtekanja me je vsakih dvajset minut tako čisto narahlo zbodlo v trebuhu (čisto neboleče, zat nisem zganjala nobene panike).
Pa sem se obrnila po pomoč na forum in me je nekaj punc kar hitro prepričalo, da je naš čas prišel. In smo šli.

V sprejemno sem prišla ob enajstih zvečer, sledil je priklop na CTG, sestra mi je potrdila, da so opazni redni popadki in po pregledu izjavila, da sem odprta že 3 cm, maternični vrat pa da je zelo zelo stanjšan.

No, sledile so manj prijetne zadeve (vendar neboleče), britje in seveda klistir. Ta je popadke stopnjeval do te mere, da sem čakajoča na hodniku že objemala stene ljubljanske porodnišnice.

In po eni uri čakanja pride pome mislim, da edini babičar (ne vem, kako se temu reče, če gre za moškega) v ljubljanski porodnišnici po imenu Anže. Punce, noro. Pomirjujoč glas, full prijazen me je pospremil v proodno sobo in mi na prekrasen način malo razložil, kaj on od mene pričakuje in kaj lahko jaz pričakujem od njega. Po 45 minutah (bilo je ob 1.15 zjutraj) so bili popadki že precej boleči, pa mi je ponudil masko, pa še nek anestetik sem dobila v žilo. Pa moram priznati, da mi je maska nekako bolj pomagala. No, v roku ene ure po prihodu v porodno sobo sem se odprla že na 6 cm in potem brzinsko do famoznih 10 brez dodajanja umetnih. Ko šus je bolelo le zadnjih dvajste minut, ampak je maska zalega in je bilo lažje. Pa poskušala sem misliti le na to, kdaj končno bom stisnila k sebi mojo Ajdo. Zadnji del, torej iztis je trajal dobre pol ure in ob 2.37 je privekalo ven majceno bitjece, moj otročiček, moja Ajda.

Tehtala je 2800 g, dolga pa je bila 48 cm. Ati je ponosno prerezal popkovino , Anže pa jo je strokovno umil in oblekel in mi jo takoj položil v naročje. Punce, nor občutek, vse bolečine (najbolj me je bolel prerez presredka ampak zelo hitro mine, sploh če si mal zadet). Potem smo v porodni preživeli še dodatne tri ure, se lupčkali, spoznavali in predvsem veliko jokali od sreče.

No, po treh urah so naju odpeljali na oddelek, atija pa sva poslali domov.
Ajda je potem skoraj cel dan spala, mami pa polna adrenalina začela pošiljati smse okoli.

Zvečer se nama je z Ajdo v sobi pridružila tudi naša OVČKA, ki je rodila zadnje dete v letu 2005 v lj.porodnišnici, prelepo deklico Laro. Družbe nam tako res ni manjkalo.

Tako, včeraj so naju z Ajdo odpustili domov, saj ni dobila zlatenice, pa tudi vsi ostali izvidi so bili OK.

Prvo noč doma smo preživeli,  Ajda nama je z mojim dragim uprizorila otvoritveno žurko z jokom ob dveh ponoči, ki ga nisva mogla utišat, tako da je princeska prespala del noči na atijevem trebuhu. Se mu je v obliki podočnjakov kar poznalo zjutraj.

V glavnem, punce, tiste, ki še čakate, držte se, porod ni nič hudega, hitro mine, samo ves čas mislite na čas potem. Prekrasno se imamo!!!!

Če še katero kaj zanima se oglasite, pa vso srečo vsem vam in vašim štručkam.

lonjauser posted image in ajda user posted image

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: JANUAR - naš mesec!
4.1.2006 19:12:43   
nejca1
Čestitke Lonji in njeni Ajdi user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Vedno, ko prebiram te zgodbice, dobim solzice v oči in tako res komaj čakam našega Jana.


(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: JANUAR - naš mesec!
4.1.2006 19:33:51   
lumpy
Ja čestitke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! user posted image user posted image user posted image

Nejca mogoče se pa res še kje srečava. Jaz upam na ta vikend ko je krajec, bi mi zelo pasalo. 

_____________________________

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu nejca1)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: JANUAR - naš mesec!
4.1.2006 19:59:05   
LE&TA
Lonja, čestitke!!user posted image user posted image user posted image

Meta22, jst si že kaka 2 tedna mažem bradavice z Aventovo kremco, ki ma tudi lanolin in ni treba nič spirat. Mam tud sam Lanolin, sam je ful trda. Me mal skrbi kako bo šlo dojenje, da ne bo bolelo! Zdej pa ne vem al je dobro da si mažeš prej al ne!  Jst si enkrat na dan!

(odgovor članu lumpy)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: JANUAR - naš mesec!
4.1.2006 20:17:12   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image LONJA, hvala ti, si me zelo pomirila glede poroda in seveda ČESTITKE tebi in tvoji Ajdi! (zelo lepo ime)user posted image user posted image user posted image


Jz tudi nekako kar težko že čakam, kdaj bo prišel čas poroda. Po drugi strani pa me je malo  strah, da bi šlo kaj narobe, strah bolečine...take porodne zgodbe me kar pomirijo user posted image .



(odgovor članu LE&TA)
  Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: JANUAR - naš mesec!
4.1.2006 20:24:45   
Anonimen
Lonja, čestitke tudi od mene.

Tudi jaz komaj čakam našo malo princesko. Seveda pa se sprašujem kako se bo vse skupaj začelo - ali s popadki ali z odtekom vode ali kako drugače. Upam le, da bom vedela, kdaj bo pravi čas.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: JANUAR - naš mesec!
4.1.2006 21:19:18   
pinka1
Shooo! Mislim, da dr. Ocvirkova ne dela več v CE, je pa tam večkrat dežurna in mogoče ravno nanjo naletimo. Ne vem, vprašaj jo, kako je s prisotnostjo pri porodu. Meni se zdi full prijazna in ti bo ziher razložila kako je s tem.

Ja, jaz pa grem jutri tretjič na CTG in je res odvisno od G, če te da ali ne. Ampak kolikor berem literaturo, v večini primerov piše, da se CTG izvaja od 36. tedna naprej vsak teden. Ginekologi pa že vejo od primera do primera.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: JANUAR - naš mesec!
4.1.2006 21:55:42   
kami10
Jaz še nisem bila na CTG - mislim, da je to rekord  user posted image  .
Pregled imam v petek. Mogoče takrat.
Sicer pa celo nosečnost ni bilo nobenih težav.
Otročiček je bil ful aktiven tudi na pregledih, pa srček je veselo bil.
Na zadnjem pregledu 21.12. tudi vse ok - skoraj nobenih bolečin in podobnega.

Mogoče zato še nisem imela CTG?!

Zadnje dni je pa bol živahno kar se tiče otrdevanja trebuha in drugih krčev
pa tudi detece se je umirilo - manj karate udarcevuser posted image .

Pinka in shooo jaz sem tudi iz CE, na zadnjem pregledu je dr. Ocvirkova nadomeščala mojo G
in re res ful prijazna in nežna - ne vem pa kje drugače redno dela.

LP

(odgovor članu pinka1)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: JANUAR - naš mesec!
4.1.2006 22:36:47   
Nannn
lonja cestitke user posted image user posted image user posted image user posted image  zelo lepo si opisala te obcutke...saj tudi ajz ze komaj cakam da grem ampak po drugi strani me je strah user posted image  itak tudi jaz ne vem kdaj bo pravi cas da se odpravim ampak se ne bom vec obremenjevala z tem...ko bom imela tak feeling bom sla not pa ce tudi me potem odpravijo domov...bradavice jest pustim cisto pri miru ker sem slisala da je bolje da so trde kot mehke...hmmmm itak pa vsak drugace pravi...bomo videli...imam pa tudi jaz kremo Multi mam-lanolin in je ni potrebno izpirati preden zacnes dojiti...glede CTG-ja pa je tudi odvisno od posamezne G kdaj te bo prvic priklopila...jest imam jutri tretji CTG in je res dober feeling ko slisis kako user posted image  bije srcek in kako se premika...skoraj da aparat dol pade user posted image user posted image  mene predvsem zanima kaj se bo jutrin dogajalo na CTG-ju...drugace pa cakam na krajec 06.01. user posted image  

puri moja user posted image  je tud zadnjic spala na CTG-ju in me je G poslala kar domov nekaj pojesti in nato nazaj...nikakor je nismo mogli zbuditi user posted image  pa sem se sprehajala in jo bozala pa kasljala pa se kar nic od nje kaksna zaspanka je user posted image  jutri pa bom skoraj da ne skakala po stanovanju da bo budna user posted image  prav smesni so teli nasi user posted image

Grem jest se malo po forumu pogledat in spat...

Nocko Nannn user posted image

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: JANUAR - naš mesec!
4.1.2006 22:46:59   
Nannn
nekaj sem vam pozabila se povedati...ce katera se nima doma rokavick za user posted image  naj si jih gre cimprej kupiti ker vam bodo v porodnisnici zelo prav prisle ker imajo nasi user posted image  zelo ostre nohtke in se lahko ful popraskajo...

Nocko Nannn

(odgovor članu Nannn)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: JANUAR - naš mesec!
4.1.2006 23:23:22   
Anonimen
Hvala Nann!! Saj sem gledala slikce od Tinkemiške in sem se spraševala zakaj ima mala Iza na rokah kar nogavičke user posted image No, zdaj vem.. user posted image

(odgovor članu Nannn)
  Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: JANUAR - naš mesec!
5.1.2006 8:13:12   
Nyah*
Jutrouser posted image !

Ste dobro spale? Jaz se kar, ceprav s kar nekaj pavzami ponoci, ampak kaj morem. Potem me je pa ob 7h tak krc zagrabil v nogo, pa koj se eden, pa se eden...user posted image  zdaj me pa tako noga boli, za znoret. Se je moj user posted image  zbudil in mi zacel ves zbegan glezenj masiratuser posted image  faca moja.

Drugace me je strah jutrisnje lune Imam namrec roj.dan in ga ne bi rada prezivela v bolici. No ja, ce bo pac bo, ce ne pa spet cakamo 14.,..., ali pa kar februar, kaj pa vemuser posted image .

Ostale, ste se tu? Ze katera mamica postala?
Lonja, se enkrat cestitke iz srcauser posted image user posted image !
Da bi bili zdravi in srecni skupaj!
 
Pa seveda hvala ti za prelepo porodno zgodbo, nam je lazje pebrat, kako je slo fino, ane punceuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: JANUAR - naš mesec!
5.1.2006 8:41:07   
tinkatonka
Hojla punce!

Sicer nisem januarčica, vendar hitro capljam za vami, saj imam rok februarja. Najbrž bo katera izmed nas februarčic postala januarčica in obratno.

Vidim da se dobro držite in da nekatere že cartajo svoje user posted image , druge pa jih boste zelo zelo kmalu.

Držim pesti, da bodo vaši porodi potekali hitro, brez komplikacij in da se vam rodijo lepi, zdravi otročički, ki jih vse že tako nestrpno pričakujemo.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Lp Tina


_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: JANUAR - naš mesec!
5.1.2006 8:51:33   
meta22
Živjo čveke!

Lonja, iskrene čestitke tebi, očiju in mali Ajdi!!! (Joj kako lepo ime!) Nam je že manjkala ena taka porodna zgodba za vzpodbudo. so ble zadnje čase same hude. No še enkrat user posted image user posted image user posted image user posted image !!!
 
Punce, na hipe mi slabo ratuje. a je to normalno? pa take rahle, pa res rahle bolečine imam v križu. trebuh mi ne otrdeva pogosto. pa naš user posted image user posted image  vedno bol miga v trebuhu. ne vem kaj naj si mislim. sem pa prepričana, da se je tudi moje telo počasi začelo pripravljati na porod. malo me je strah, ker danes mojega user posted image  ni doma, pride šele zvečer, pa še sneg naletava. če se bo začelo zares bo cel hudič. nevem zakaj me taka panika danes grabi.
 
jaz rokavičke že mam. sem to z praskanjem enkrat prebrala na forumu pa sem jih takoj kupila. če pa jih nimaš, pa zokenčki tudi prav pridejo, kot pri tinkimiški. je prav lušna tale njena Iza. pravi cartek.
 
Nyah, al nebi blo fajn, če bi z user posted image  imeli na isti dan rojstni dan!!! bi verjetno dobila za rojstni dan najlepše darilo, kar si jih lahko predstavljaš.
 
Kami10 nisi postavila rekorda. tudi jaz na ctg-ju še nisem bila, pa ga verjetno prej kot v porodni ne bom videla. moja G ga sploh nima, omenila pa ga tudi nikoli ni. poslušava pa srček vsakič ko sem na pregledu. je res dober filing, ko slišiš živo bitjece v svojem trebuhu. ste me kar spomnile na začetek moje nesečnosti, ko sem prvič slišala srček našega user posted image user posted image . takrat še nisem bila prepričana da sem noseča, čeprav sem delala test, ki je bil pozitiven. šele pri G mi je postalo jasno, da v meni raste nov mali človeček, s čisto pravim srčkom.
 
saj res, zdaj ko smo pri koncu. kako ste doživljale svojo nosečnost? kateri trenutek se vam je najbolj vtisnil v spomin?
 
Se slišimo(tipkamo)!!!
 
LP
Meta

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: JANUAR - naš mesec!
5.1.2006 9:06:54   
nejca1
Dobro jutro!

Pri nas spet ta sneg - mi ga imamo toliko, da ga moramo stran odvažati s tovornjaki user posted image . Upam, da ko bom jaz na vrsti za v Rim, ne bo spet 30 cm na cesti.

Kje pa se kupijo take rokavičke? Na to še pomislila nisem user posted image . Naš mali je danes kar miren, sem ga morala malo porukati, da se je sploh kaj premaknil, ker sem se ustrašila, da je kaj narobe.
Ja, pa tudi prebava se je ful pospešila. Prej sem šla enkrat na teden, zdaj pa že 2 dni skoraj driska - verjetno se telo že pripravlja. MOj možek že komaj čaka, da se bo začelo, da bo spet malo doma user posted image .

Lp, nejca in user posted image

(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: JANUAR - naš mesec!
5.1.2006 10:07:23   
simonas
Zdravo punce!

Tudi mi smo še v enem kosu a dosti manj pri računalniku. Se pozna, da sem doma, tu pa vse tako počasi delauser posted image .

Drugače se še vedno dobro počutimo. Naš user posted image  je bolj mirne sorte in niti ne razgraja preveč po maminem trebuščku, le tu in tam ga piči in močno zabrca, drugače pa so taki bolj nežni gibeki.

G  mi je rekla, da imam še čas, ker še nič ne kaže na to, da bi želelo detece na svet. Zdaj mi še ritko nekam v zrak tišči, ko bi se moral že malo spustiti, tako da bomo videli kaj bo.

Jaz imam sicer že pripravljene stvari za v porodnišnico, vendar pa še nismo naredili posteljice doma. Tisto sem si pač spakirala za vsak slučaj. Moram pa še pripravit lupinico in odejico za dojenčka, pa oprat nekaj malega oblačilc, ki bodo za odhod domov. Jopico in kapico sem namreč sama delala, pa je treba zdaj oprat.

Za zdaj me še ni nič strah, pa upam, da me ne bo preveč. Tudi kakih težav še nimamo. Sicer pa imam PDP komaj 27.01. tako da je menda še zato bolj mir.

Lep dan vsem skupaj!user posted image

Simona

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: JANUAR - naš mesec!
5.1.2006 10:09:18   
lumpy
Dobro jutro user posted image user posted image user posted image  !

Danes sem si pa res privoščila in sem spala do sedaj, kar se ni zgodilo že zeloooooooooooooooooooooooooooo dolgo. Je pa prav pasalo. Tako sem spala da ponoči nisem čutila najinega user posted image , mi je  user posted image  povedal da je 15 min tako intenzivno vdelaval  pa me je on božal pa se pogovarjal z njim, jaz pa nisem čutila in slišala ne enega in ne drugega.

Drugače pa pri meni nič novega, ni čepa, ni bolečin v križu, ne spodaj...NIČ! Tudi jaz po tihem upam na  06.01.2006

Glede mazanja bradavic user posted image user posted image user posted image , so nam v materinski šoli rekli da naj pred porodom nič ne mažemo, svetovali so nam kremo lanolin, ampak šele tedaj ko opaziš, da ti pokajo bradavice, rečeno je bilo čim manj se  " ukvarjati " z njimi.

Še eno vprašanje.
A mislite da se bom jaz zelo težko odpirala glede nato da je ginegolog že 22.12.05 povedal da je trebuh spuščen, maternični vrat popolnoma zmehčan in se že tipa fontanela otroka, samo odprta še nisem nič. Zato je tudi dejal da bo porod prej.
Sedaj me kontrolirajo v bolnišnici, tam sem bila sedaj dvakrat in ista pesem, vse v nizkem štartu, vse pripravljeno, samo odprem se in se bomo cartali. Ampak pri meni se nič ne premakne, minilo je sedaj že dva tedna pa nisem odprta še popolnoma nič. 

_____________________________

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu nejca1)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: JANUAR - naš mesec!
5.1.2006 10:11:54   
AlenkaIST
jutro!!!

Mene pa zanima ali mislite, da je kaj narobe če sem jaz ful prehlajena, zdaj 5 dni pred rokom????
Popoldne imam itak pregled tako, da bom videla kaj bo G rekla.

Glede ctg pa: morale bi ga imeti. Pri meni tudi ni bilo problemov pa ga imam zadnje 3 tedne. Danes  spet.

_____________________________

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu nejca1)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: JANUAR - naš mesec!
5.1.2006 10:21:43   
lumpy
Alenka ist user posted image ,
jaz mislim da ni kaj narobe , če si prehlajena. Moja kolegica je tudi bila ko je šla rodit. Saj ti verjetno še imaš kakšen dan, tako da ti bo malo nabolje tako šlo. Iz prve roke boš pa izvedela danes pri ginegologu.

_____________________________

En dan življenja ni veliko,a kdor ljubi življenje mu je vsak dan novo življenje.

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: JANUAR - naš mesec!
5.1.2006 10:30:07   
uniq
Dan drage moje!
Zej sem se komi privlekla od G sem morala z busom. Hudo občutek imam da me bo med nogami raztrgalo. Kg še vedno na +6 kri voda vse ured. Dobila sem napotnice...rok mam 28 ctg pa me je naročila 23...če nič ne bo imam 30 pregled v porodnišnici. A se moreš za ctg prej kej naročit...na Jesenicah? Pa za napotnico za rešilca sem rekla ker mojega po cele dneve ni. Drigače pa njena reakcija na moj trebuh...o kako velik trebuh in zej me je strah da nav kakšen velikan ven pršu...
Popoldan pa morem še do osebne zdravnice zaključit bolniško za dec...hudo.
No zej me še šefica klicala če sem že rodila in me ozmerjala kaj z busom okoli sama letam. Jutri grem pa malo v službo jih pogledat...
V glavnem drage moje držte se....sedaj gremo zadnjo etapo pred ciljem...
Jest grem pa mal v horizontalo čene me bo pobralo...

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?