|
RE: Avgustovke, kje ste 18.11.2005 0:41:50
|
|
|
|
violinski
|
Haha, mamice, zdej smo ponosne na vsak drekec pa na vsak prdec pa kupček, čez en par let bo pa - a veš, da se v družbi ne prdi in riga..... No, drekca boste naveličane takoj, ko boste začele uvajat meso. Takrat začne po človeško smrdet. Mene kar zvija, ko je treba vsak popoldne Lano na kahlo dat (noče več kakat v plenico, in pravzaprav je to čisto v redu) Jaz moram, prav moram, sej že prevečkrat pozabljam povedat, kateri čaj pijem. Ampak pred tem pride najprej razlaga (sej veste, kot ponavadi). Moja sestra je strasten čajepivec. Že leta in leta pije vse mogoče čaje iz vseh mogočih lističev, z njenim možem sta obirala CHA trgovino, ko je bila še mala trgovinica zadaj za tistim prostorom, kjer je zdaj Čajna hiša v Ljubljani. Pije predvsem črne čaje, zelene manj rada. Kakorkoli, seveda, ko je dojila, se je morala temu pravemu čaju odpovedati in je za povečanje uvajanja tekočine v telo poskusila piti čaj za dojenje iz Ljubljanskih lekarn. Ki ga je skoraj na cesto zabrisala, ker je bil zanič. V tistem ji je nekdo (verjetno moja mama?) prinesla čaj iz Obalnih lekar - iz Lekarne Koper. Jaz vam povem, to je nekaj tako dobrega, da sem ga tudi jaz, ki nisem tako strasten pivec čajev, pila ves čas dojenja Lane in ga pijem tudi sedaj. Narejen je iz 6 različnih zelišč, ampak ker nimam več embalaže, vam niti slučajno ne morem našteti vseh (vem da je janež, komarček, kamilica in bezeg, za dve ne vem). Najraje sem ga imela, ker je dober tudi hladen, in tak ful odžeja. Jaz si ga tudi malo sladkam (na dva litra 4 kocke sladkorja), ampak ga ne bi bilo treba. Zdaj si ga naredim vsako jutro in preko dneva spijem ta dva litra. Kot sem že povedala, se Aljoši ful pozna in dosti bolj pridno kaka kot prej, ko si ga nisem kuhala redno. Je pa dobro tudi zame, ker tako vsaj kaj pijem. Tia že ve, da vode ne maram, tudi v porodnišnici sem raje pila nesladkan čaj. Torej, zdaj mi zmanjkuje že druga pakunga, kar pomeni, da moram mami naročit nove, ko bom imela embalažo, vam povem, kaj še vse drugega je noter, tako da si ga boste lahko namešale same, če boste zelišča nakupile pri lokalni zeliščarki. Vsaj tak je moj namen za naprej, če slučajno kdaj ne bom mogla v Koper ponj. Ni pa glih poceni, če se prav spomnim. Več povem prihodnji teden, ko mi ga spet prinesejo. Hippov čaj, ki sem ga dobila v porodnišnici v paketu, sem si naredila dvakrat, ker se mi ni dalo pripravljati tega, ampak sem si ga kar direkt v želodec pljusknila, ker mi je oduren. Pa si že raje vzamem par minut za dober čaj in dobro voljo. Lahko noč! Šele sedaj sem opazila, koliko je ura....
|
|
|