|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARČICE
17.11.2005 8:06:11   
simonas
Dobro jutro!

Vidim, da ste bile kar pridne s pisanjem, jaz pa sem zdaj pridno vse prebrala.

Mislim, da so mrežaste spodnjice tiste za enkratno uporabo in se dobijo v lekarni. Jaz še jih nisem nabavila, mi pa je kolegica rekla, da si jih je kupila. Upam, da sem kaj pomagala.

Mislim, da sem jaz malo za vami, ko imam rok konec januarja, saj naš user posted image  še ne brca tako močno, da bi me bolelo, je pa res, da mi prestavlja ves trebuh, ko se razživi. Drugače pa se bolj premika in prestavlja, ali pa bolj nežno brca. Zdaj pa ne vem ali bo to bolj umirjeno dete, ali pa me okol prinašauser posted image .

Jaz spim še vedno dobro, le krči v nogah me včasih mučijo, pa še tisto ne pogosto. Če naš user posted image  ponoči brca po pravici povedano ne vem, ker mami tako pridno spi, da nič ne čutiuser posted image .

Mene še dol ne tišči, me pa boli v spodnjem delu trebuha, če dosti hodim po trgovinah ali sem dosti na nogah (npr. likanje, kuhanje). Sem si pa zato kupila nosečniški pas in moram vam priznati, da kar pomaga. Če katero fejst mučijo bolečine naj poskusi. Ga pa ne nosim ves dan, le v službo in ko doma kaj delam.

Jaz nimam pojma koliko je težak naš user posted image , ker moja G tega ne meri. Midve samo pogledama če je vse ok in to je to.

Jaz delam še dva tedna, potem pa na zaslužen dopust. Saj bom prišla še kaj pogledat ali pomagat, če me bodo potrebovali, drugače pa bom doma. Mi bo kar pasalo, ko se bo začelo mrzlo vreme.

Lep dan vam želim!

Simona

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 626
   RE: JANUARČICE
17.11.2005 8:11:45   
rija
Jutro,

moj pikec je že dva dni pravi mali divjak!!!!user posted image user posted image  Brca, da me kar zvija. Se je pa že lepo obrnil, tak da mam nogice skoraj v ustihuser posted image user posted image

Celulita nisem pridelala skoraj nič, razen tisto, kar sem že imela. Je pa res, da se čisto vsak večer zmasiram z anticelulitno kremo. S kremo proti strijam po trebuhu in prsih pa kar dvakrat dnevno. Tudi če kako dobim, bom vsaj mirna, da sem naredila, kar sem lahko.

Glede kozmetike pa nimam pojma. Pa nekak se mi  niti še ni  s tem za ubadati....Kaj dosti za začetek itak ne rabišuser posted image  ali?

Edino kar me zanima je, ali ste si kupile kakšno pidžamo za v porodnišnico?

Meni je ful zoprno, ker imam vse zgornje dele kot mikice, potem pa bo verjetno problem za dojiti, če si boš moral celo pižamo gor vlečtuser posted image  Sem že v petek v MB preiskala cel europark, pa razen onih predragih (ki si jih itak ne mislim kupit) nisem našla nobene, ki bi se zapenjala. V hm pa samo one s Snoopyiuser posted image  V taki pa mi ni za letat po bolnici.....


Ma kera kakšno idejo, kje dobit poceni pižamo na zapenjanje?

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 627
   RE: JANUARČICE
17.11.2005 8:37:22   
Lumpi
Jutro!

Da se še jaz malo javim. Sem zadnje čase bolj lena in se mi ne da toliko pisati.

Smo že kupili 2 steklenički od aventa, pa 2 dudi, pa krtačko za čistiti flaško. Mleko sem vzela comformile - za vsak slučaj, če bo tako, kot je bilo pri prvem otroku.
Kozmetiko bom po večini imela nivea, hladilno mazilo kar tisto iz lekarne (je najboljše), plenice in robčki za ritko bodo pampers. Mandljevo olje je tudi iz lekarne. Imamo že tudi kaplice proti krčem, alkohol in ostale male prčkarije.
Se mi zdi, da imam že kar zalogo, glede na to, da smo pri prvem kupovali vse šele takrat, ko sem prišla iz porodnišnice.

Upam, da bom danes dobila papirje iz službe, da jih lahko odnesem na CSD. Sem namreč na bolniški in sem zmenjena, da mi jih pošljejo.

Kar se pa tiče mrežastih hlačk, se jih dobi v porodnišnici, tko da jih ni treba nobeni kupiti.

Mi otrok tko dol pritiska, pa vezi me tako bolijo, še posebej takrat, ko se umirim. Včasih komej vstanem.

LP

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 628
   RE: JANUARČICE
17.11.2005 8:50:19   
meta22
Dobro jutro!

AlenkaIST, boga tako ponoči za računalnikom.Upam da lahko potem nazaj zaspiš. Jaz hvala bogu nimam teh problemov s spanjem, samo se zjutraj komaj zbudim ko gre moj user posted image  v službo. kot bi me vlak povozil. nekaj časa poten traja da pridem k sebi.
A polna luna pozitivno al negativno vpliva na bebice?
Jaz strij še nimam, mam pa malo več celulita na bokih in riti.no se mi zdi.že od prej ga je bilo nekaj. nisem vedela da obstajata dve različni kremi: ena proti strijam, druga pa proti celulitu. jaz se mažem z mandljevim oljem . sicer pa mislim da še nas čaka raztegovanje trebuha.
Oprostite moji nevednosti- kaj je to dekompresija?
Tudi mene včasih zgaga matra, posebej zvečer. sem ugotovila, da se zvečer ne smem napokati, pa je. če pa me že začne matrati, pa spijem donat al pa radensko pa pomaga. nekje sem zasledila da tudi kokice pomagajo. še nisem probala.
naš user posted image user posted image  pa tudi mene prestavlja sem ter tja po kavču.včasih že tako močno brcne, da me kar zaboli.pa tudi rito izboči tako da je vidna navzven.pa kolca se mu tudi, vsaj enkrat na dan.
Za mrežaste spodnjice in pa pižamo pa nimam pojma.bodo druge znale svetovati.

sory,spet sem se razpisala.

pazite na svoje bebice in se slišimo(tipkamo)!

Meta

(odgovor članu simonas)
Neposredna povezava do sporočila: 629
   RE: JANUARČICE
17.11.2005 9:22:29   
pikica*
Meta22, ti bom kar jaz odgovorila v zvezi z dekompresijo. Izvajajo jo menda samo v Ljubljani, gre pa v bistvu za to, da ti pospešijo cirkulacijo krvi. Babica v materinski šoli nam je razložila, da izgleda tako, kot razni tretmaji proti celulitu. Na noge ti namontirajo take hlačnice, potem pa not spustijo zrak. To naj bi bilo priporočljivo v primeru visokega krvnega pritiska, ker se posledično bolje prekrvavi posteljica, blagodejno pa deluje tudi proti zatekanju. V glavnem, gre za eno tako cartanje nosečnicuser posted image , ker je počutje po tem menda precej boljše. Najlepše pri celi stvari pa je, da je vse skupaj brezplačno, saj 10 obiskov krije ZZZSuser posted image . Prej se je potrebno naročit, vse skupaj pa lahko začneš po 32. tednu. Če te še kaj zanima pa kar vprašaj.

(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 630
   RE: JANUARČICE
17.11.2005 9:35:23   
AlenkaIST
Ja Meta, nič ni luštno v luft gledat, ko vsi veselo pančkajo. Ampak kaj čmo?! Sem pa šla pol nazaj in sem bila spet pokonci 8.20. Več ne gre.user posted image

Za trebuh imam mandljevo olje, ki ga včasih nadomestim z ognjičevo mastjo. Ponavadi namažem 1x na dan.

Grem pa zdaj papirje za očka spisat, lp

_____________________________

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 631
   RE: JANUARČICE
17.11.2005 9:42:51   
AlenkaIST
Kolikšne trebuščke imate? Moj ima trenutno 93 (čez popek, ker si mi zdi da ga je tam največ)user posted image

_____________________________

Princeska SARA rojena 17.1.2006
Sestrica LARA pa 7.3.2010.

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 632
   RE: JANUARČICE
17.11.2005 10:00:52   
šmarnica
Da se vam po dolgem času malo oglasim (berem pa redno). Zabavam se z prebiranjem vaših opažanj v zvezi z user posted image v trebuhu. Moje izkušnje: če peče zgaga ne pomeni, da mu rastejo laski - temveč da intenzivno raste on cel. Mene je pekla zgaga v prejšnjih nosečnostih kot user posted image pa sta bila dva od otrok popolnoma plešasta user posted image . Glede intenzivnosti user posted image brc pa je bilo tako: prvi sin je bil pravi vragec v trebuhu (čisto nič pri miru, konkretne in zelo močne brce) - sedaj je oseba, za katero vem da je sploh še živa le še zahvaljujoč dejstvu, da za svoj obstoj potrebuje hrano. Drugače je cele dneve v svoji sobi - večinoma v ležečem položaju. Drugi sin je bil v trebuhu tako miren in nežen, da sem bila do konca prepričana, da je deklica. In sedaj: najstnik, ki mora ves čas migati. Ga ni športa, kjer ne bi bil z dušo in telesom zraven. Treningi čisto vsak dan v tednu, v nedeljah tekme... komaj ga kdaj vidim. Posledično temu, se ga tudi nahraniti ne da - mu v šali pravim kar družinski "kontejner". Tole moje trenutno dete (v trebuhu) me vsaj v nosečnosti spominja na tega mojega drugega sina - in me resno skrbi, da bo potem po porodu tudi tako živa kot je on. No - pustimo se presenetiti. Mogoče bo pa tudi kasneje tako mirna in nežna kot je sedaj.
Drugače imam pa kar naporno nosečnost - z vsemi možnimi problemi, ki obstajajo. Se tolažim, da emšo pa tudi svoje naredi. Še to preživim, potem smo pa tako ali tako zaključili z temi našimi otroci. Je pa res - v življenju ti naredijo veliko, veliko lepih trenutkov. Z njimi  je vsak dan mavrično obarvan. Pa čeprav nekatere med njimi vidim le za nekaj minut dnevno (no malo pretiravam - če bi bilo po moje bi itak morali biti ves čas z mano user posted image ) - je pa takrat bolj luštno.
Prijetno nosečnost vem želim še teh nekaj tednov.

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 633
   RE: JANUARČICE
17.11.2005 10:05:30   
tinkamiška
Hoj!

Kok ste danes pridneuser posted image

Ste tolk napisale, da že ne vem več kaj je katera omenila... Včeraj sem imela zadnjič predavanje o smejočem porodu insmo se bolj kot ne pogovarjali, zastavljali vprašanja in joj, kr naenkrat sem začutila, da zdej gre pa zares! še malo, pa bo Novo leto tuuser posted image

Glede mrežastih spodnjih hlačk, v Celju jih imajo na oddelku in si jih lahko sam vzameš, ne vem pa kako je v drugih porodnišnicah.

Glede pižam, spalnih srajc, jst sem mnenja, da je boljše, da imate tiste iz bolnice, ker so res komot in kadarkoli se lahko preoblečete, če se kaj umaže.

Strije, jih nimam zaenkrat, upam, da jih tudi ne bo. Možek mi vsak večer premasira trebuh in zaenkrat je koža še lepa in gladka.

Celulituser posted image  nabralo se ga je kar nekaj, predvsem po nogah in tam okoli kolena, bo treba potem lepo migat, da ga bom spravla proč.

Povejte mi, a se vam je popek že obrnil? Moj je tak na pol obrnjen, še malo pa bo gledal na vzven.

Moj trebušček meri 98 cm, pa se mi zdi, da še kr raste. Sem pa bolj majhna in se mi zdi, da me je en sam trebuhuser posted image

Zgaga, peče ko hudič. Brez donata in rennie-ov ne grem nikamor. Ponoči sta vedno na moji nočni omarici. Komaj čakam, da se mitrebuh spusti in bom lahko zadihala..

No tolk, mogoče se pa še kaj spomnimuser posted image

Lepo bodite!

Tinka

_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 634
   RE: JANUARČICE
17.11.2005 10:06:42   
šmarnica
Joj AlenkaIST srečnica - moj obseg trebuha je bil prejšnji teden 106 cm - sedaj se niti zmeriti več ne upam. Pa tehtnice se tudi bojim kot user posted image .

PDP: 12.01.2006.

(odgovor članu šmarnica)
Neposredna povezava do sporočila: 635
   RE: JANUARČICE
17.11.2005 10:08:31   
MatMaj
Lep sončen pozdrav user posted image

Kako ste kaj danes? Upam, da je počutje znosno. Kar se pa tiče dekompresije, pa me zanima če lahko gre to kdo hoče ali je potreben kakšen zdravstveni razlog za to? Sploh nisem vedela, da kaj takega je..user posted image  Mene pa so začele boleti sramne kosti in tudi vezi me bolijo ko hudič. Več kot kakšni dve uri neprekinjeno sploh ne morem bit na nogah. Potem pa obvezno ležat, ko pridem do postelje. Se še kateri dogaja to, da jo bolijo sramne kosti ko user posted image ? Zdravnica mi je rekla, da se počasi pripravlja...
Kaj za vraga se že zdaj pripravlja???user posted image user posted image user posted image  Kaj šele bo čez mesec dni za praznike? Najboljše, da obležim v postelji in se letos sploh ne lotim prazničnih opravil...
Aha, to sem še želela napisat, da je moj trebušček 105cm, pa tud malo celulita se je nabralo (ampak res malo) in to me ne skrbi, ga bom že odpravila.

No ja, zdaj pa že malo bluzim...user posted image

Lep pozdrav vsem user posted image

< Sporočilo je popravil MatMaj -- 17.11.2005 10:15:39 >

(odgovor članu AlenkaIST)
Neposredna povezava do sporočila: 636
   RE: JANUARČICE
17.11.2005 11:25:11   
Nyah*
user posted image user posted image user posted image user posted image  kolk smo hecne, k jamramo ena drugi, kolk smo debele, pa kolk mamo celulita, pa kaj nas boli,...user posted image user posted image user posted image , se dobro, da razumemo druga rgo, da vemo, da si ne izmisljujemo.

Tudi mene bolijo srame kosti, najveckrat ponoci, ko se zbudim za na WC, me kar nekaj tisciuser posted image . Ja, naj se raje se ne pripravlja, saj ima se cas.
Strije imam jaz na prsih, FUL, drugje pa zaenkrat se ne (trkam). Celulit pa, user posted image , bom tko jokala pri zdravnici, da mi bodo 20 terapij kriliuser posted image user posted image user posted image .

Danes sem tko smesno razpolozena, kar na smeh mi gre, pa hecala bi se, okoli mene pa same kilslice.

Sem izvedela, da dobi 12.12 zamenjavo in bom drugi tden kar rekal mojemu G, naj me od takrat da na bolnisko, da bom doma v miru pocivala, pa uzivala, se posvecala sebi in user posted image .

Spet je soncek!! Jupiiiii!

(odgovor članu MatMaj)
Neposredna povezava do sporočila: 637
   RE: JANUARČICE
17.11.2005 11:25:59   
Nyah*
UF, koliko napak. Soooryyyyy

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 638
   RE: JANUARČICE
17.11.2005 15:26:04   
renan
Pozdravljene Januarčice!

TEžave imamo podobne, tako da o tem ne bi več pisala...

Prve strije: se mi je naredilo nekaj okrog prsnih bradavic, pa sva z dragim vprašala gin.. Potrdila je, da sem dobila prve strije..Sem se pa mazala cel čas...Ampak ni čudno, ker se mi je košarica A razširila v košarico C. Zdaj se mažem še bolj intenzivno po trebuhu, da jih še tam ne dobim...
Pred dvema dnevoma me je presenetila ostra bolečina, ki se je širila od nožnice nazven proti sramni kosti. Je bila tako močna, da sem komaj prišla do postelje. Sem se pošteno prestrašila...Gin nisem klicala, ker se več ni pojavila v taki intenzivnosti. Je imela katera kaj podobnega? Je mogoče, da se to že spodaj širi za porod?
In še nekaj me muči. Neka sestra nam je na materinski omenila, da baje plenice za enkratno uporabo povzročajo sterilnost pri dečkih. Skratka propagirala je bombažne pleničke. Ste slišale kaj o tem? Jaz si ne predstavljam, da bi sama, zraven kuhanja in nege otroka še vsak dan plenice prala, čeravno se drugače kar trudim ne onesnaževati okolja..

Lep pozdrav vsem,
Renan

(odgovor članu Nyah*)
Neposredna povezava do sporočila: 639
   RE: JANUARČICE
17.11.2005 15:47:44   
baklica
Pozdravljene!

Pri plenicah za enkratno uporabo naj bi bila notranja temperatura za 1° višja kot pri bombažnih plenicah; in to pregrevanje naj bi povzročalo neplodnost pri dečkih. Več o tem si lahko prebereš na

www.pleniceracman.com

oni namreč izdelujejo bombažne pleničke, ki so tko komot kot plenice za enkratno uporabo; samo mene še niso prepričali v to smer. Tam boš našla tudi veliko splošnih informacij o teh stvareh.

Jaz že mam enga fantka, pa vztrajam pr "pamperskah" pač čez komot ga ni.

Sicer pr nas nič novga. Tud mene že bolijo sramne kosti, pa nič se mi ne da, sem menda kot en kup nesreče?!!
Dons pa še popoldne v službi, tko, da bo kar dolga tja do desetih. Sem šla pa dopoldne z našim malim sončkom na špancir in imam glede moje lenobe kar mirno vest.

Lep pozdravček!



< Sporočilo je popravil baklica -- 17.11.2005 15:49:15 >

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 640
   RE: JANUARČICE
17.11.2005 19:01:13   
LE&TA
Uf, ste ble pa pridne, sem rabla ful časa da sem vse prebrala.
težave mamo enake, pr sebi pa sem opazla da azen obsegse mi prsa niso nč kej povečala!?
Kar se tiče plenic bom najbrž začela s Pampers, pol pa vidla kako mi bo odgovarjalo. Sem pa v dvomih če bi sploh kupla Newborn al kar št.2! kaj boste ve nardile oz. kakšne izkušnje mate od prej??

Strij tud še nisem pridelala, mam nekej starih na bokih, je pa še čas za to. Celulituser posted image  Uf, tega je pa vedno več po stegnih. pa sej ne morem gledat na vse: kaj pojem zarad kg, mazat trebuh, stegna.... Bo že šlo stran ko bo čas!

jst pa začnem materinsko v torek.

Tolko od mene, pridno pište še naprej!user posted image

(odgovor članu baklica)
Neposredna povezava do sporočila: 641
   RE: JANUARČICE
17.11.2005 20:13:14   
A & T
Jaz pa se ze tako dolgo nisem oglasila, da me verjetno nobena niti ne pozna vec.

Midva morava kupiti le se lupinico za v avto, ostalo pa imamo ze vse pripravljeno za prihod malega bebija.

Pred dvemi tedni sem bila ze tretjic v bolnisnici. Prvic sem krvavela - zaradi vnetja, drugic zaradi krcev, ki jih imam se zdaj, tretjic pa zato, ker sem dobila 4 injekcije Deksametazona (nekaj takega), ki je za razvijanje otrokovih pljuč, če bi prej rodila. Je se katera dobila te injekcije?

Lepo se imejte, pazite nase in na svoje male zaklade.

Za kilograme pa se naj nobena ne sekira, saj jih bomo sigurno po porodu cisto vse izgubile.

A & T, ki cakava user posted image .


(odgovor članu LE&TA)
Neposredna povezava do sporočila: 642
   RE: JANUARČICE
17.11.2005 22:21:24   
rija
A&T seveda te poznamouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Dobrodošla nazaj.

(odgovor članu A & T)
Neposredna povezava do sporočila: 643
   RE: JANUARČICE
17.11.2005 22:25:01   
rija
Ja to je antipropaganda racmana, predvidevam, ker je pač na njihovi strani.

Če pa bolje premislimo, potem bi moglo v Evropi manjkati par generacij otrok. V Nemčiji namreč v Pamperske povijajo že v porodnišnicah zadnjih 30 in več let....Tako fantke kot punce.

Mislim, da k neplodnosti prispeva veliko več dejavnikov sodobnega sveta in seveda navad in razvad, kot pa pamperske....


(odgovor članu baklica)
Neposredna povezava do sporočila: 644
   RE: JANUARČICE
18.11.2005 0:25:23   
Anonimen
Kolikor sem jaz razumela okrog tega pregrevanja v plenicah za enkratno uporabo, je to takole. Res je, da so začeli opažat povečanje neplodnosti pri fantih, ki so jih povijali v plenice za enkratno uporabo, ampak razlog, zakaj je do tega pregrevanja prišlo, naj bi bilo pa to, da so baje mamice pri previjanju s temi plenicami bolj lene, ker je v teh plenicah ritka itak suha, torej ni treba takoj previt, ko se otroček polula in kar čakajo in šparajo plenice. In v mokri plenici se baje začne to pregrevanje. No, tako sem jaz razumela in iskreno povedano, jaz se ne mislim zezat z bombažnimi plenicami. Sicer itak čakamo user posted image user posted image , tako da teh skrbi itak ne bom imela, ampak mislim, da je bistvo v tem, da redno previjaš user posted image  in ne pustiš, da se poca v tisti polulani plenici, pa čeprav je plenica tako fajn, da ima mali suho ritko.

Za dekompresijo sem pa jaz dobila napotnico. Sem prosila svojo G, ker kar ornk zatekam, pa mi jo je brez problema napisala. Nisem pa še klicala tja. V bistvu sploh ne vem, kam točno moram poklicat, mi tud moja G ni znala povedat user posted image . Pikica*, vidim, da ti veliko veš o tem, več kot jaz. A mogoče veš še kam je treba poklicat, da se naročiš?

Sicer imam pa jaz obseg trebuha (ko se glih tud o tem pogovarjate) že kar 112 cm. Vidim, da sem zaenkrat rekorderka tule. Sicer je tud važno, s koliko štartaš pred nosečnostjo. Ve ste vse najbrž suhice, jaz sem imela prej malo čez 70 cm, sam ne vem kolk. V glavnem, trebuh imam ogromen, kil pa tud. Zdaj jih imam že +17. Tud rekorderka, stoposto.user posted image

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 645
   RE: JANUARČICE
18.11.2005 6:57:21   
Nyah*
Jutro!

A&T, fajn, da si se spet oglasila in da si kar ok. Me, kot vidis, imamo celo morje tezav, user posted image .

Peeeteeeek je, komi cakam, da pridem domov, potem pa dva dni prosto! Ne boste verjele, vceraj je ena v sluzbi rekla, da jaz bom pa itak do novega leta delala, ker se tolk fajn drzim. Pa sem si rekla, da ce me G ne da na bolnisko od 12.12., ko dobim zamenjavo, bom sla kr do svoje zdravnice, pa takoj dobim bolnisko. Ze sedaj se zgraza, da se vozim vsak dan 80 km, pa da se kar vztrajam, kljub vrtoglavicam pa touser posted image . Jah, kaj pa naj, si sama bolniske liste napisem? Pa se 30.11. je konferenca, tako da moram zakljucit preden grem ane.

Noc je bila spet neprespana, sem bom kar navadila kot zombi okol hodit, potem pa popoldne kar dol padem, pa spim 2 uri, ce mi user posted image  seveda pusti. Vceraj sem se padla doma, mi je spodrsnilo in sem priletela na trtico, to pa sedaj takooo boliuser posted image .

Huh, samo jamram ane. Saj bo bolje, ...enkrat...

Lep petek vsem!


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 646
   RE: JANUARČICE
18.11.2005 7:07:15   
puri
No, da se vam še jaz malo oglasim, zadnje čase sem bolj lena za pisanje, berem vas pa vsak dan.

Jaz sem si danes izmerila obseg trebuha in je 93 cm, vsak mesec se mi poveča za 4 cm. Zredila sem se za 11 kg, strij zaenkrat še ni (trkam), se pa mažem s kremo 2x na dan, celulita je pa več kot pred nosečnostjo in upam, da bo kasneje izginil nazaj, da bo tako kot je bilo.

Tudi mene že vse boli tam spodaj, .......ja, počasi se bliža naš časuser posted image
Drugače je pa moj pikec zelo močan, njegove brce me včasih kar bolijo. Me prav zanima, koliko je že kaj velik in težak, ampak sploh ne vem, kdaj bom imela UZ, prejšnjič mi ga ni G še nič omenila. Naročila me je čez 6 tednov, kar se mi je zdelo zelo pozno, glede na to da bom takrat že 33 tednov. Pri kolikih tednih ste imele pa ve UZ?

Vidim, da imate ve že skoraj vse pripravljeno za prihod dojenčka, zato sem dobila kar malo slabo vest, ker jaz pa nimam še ničuser posted image . Bom pa počasi začela z nakupi, da me slučajno kaj ne prehiti.

Lepo se imejte!


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 647
   RE: JANUARČICE
18.11.2005 7:52:11   
pikica*
Dobro jutro punce!

Tašonka, kar se tiče dekompresije, pokliči v babiško šolo na telefon 522-60-48 in se naroči. Nam v materinski šoli ni bilo nič rečeno v zvezi z napotnico. Kot sem jaz razumela, nam user posted image  že po defaultu pripada 10 obiskov. Res pa je, da sem mogoče kaj preslišala. Mislim, pa, da je bilo rečeno, da rabiš za dekompresijo samo tiste nalepke, ki si jih dobila že za materinsko šolo. Jaz bom vprašala moji gin. na naslednjem pregledu, potem se bom pa kar naročila, predvsem zato, ker imam previsok pritisk.

Danes ni sončka, je pa petek, kar tudi ni slabouser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 648
   RE: JANUARČICE
18.11.2005 7:58:59   
pikica*
Aja punce, še en komentar glede porodniške. Mogoče bo katero zanimalo. Sicer se je že *hana* nekaj pozanimala, ampak dodajam še jaz svoj piskerčekuser posted image . Na CSD so mi povedali, da je zadnje izplačilo, ki se šteje v osnovo za porodniško tisto, ki se nanaša na mesec pred nastopom porodniške. Večina nas nastopi s porodniško decembra, torej gre v osnovo tudi novembrska plača, ki je izplačana decembra. Papirje za porodniško pa lahko oddaš tudi na tisti dan, ko nastopiš porodniško. Mogoče bo kateri ta informacija v pomoč. Res pa je, da si na vsakem CSD malo po svoje priredijo pravila. Meni so to rekli na CSD Moste-Polje.

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 649
   RE: JANUARČICE
18.11.2005 8:17:03   
simonas
Jutro punce!

Kar se tiče podatkov za porodniško, jih bom jaz vložila za lanski november, ker sem imela lepšo plačo. Tako imam namen papirje nesti do 30.11., tako da še novemberska plača ne bo niti obračunana in je zato tudi ne bom pisala. So tudi moji kolegici rekli, ker je bila na bolniški, da naj čim prej prinese, da ji bo šla še kakšna cela plača not.

Mene pa je včeraj tak trebuh bolel, da je bilo za znoret. Mislim, da sem imela spet želodčni napad. Niti se nisem smela kaj dosti premikat, tako je bolelo, pa še tablete niso nič prijele. Popustilo je komaj okrog tretje ure zjutraj. Očitno se bom morala odpovedat mandarinam, ker me je že zdaj dvakrat prijelo tisti dan, ko sem si privoščila mandarine.

Drugače pa nimam nekih težav. Naše dete user posted image  pridno brca in razgraja po trebuhu, meni pa se tak dopade, ker me ne brca v noben organ in tako ne boli, samo trebuh mi poskakuje sem in tja...

Preživite lep sončen dan kljub temu da je mrzlo.

Simona

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




GH
dejzi

Koliko obrokov GH so imeli vaši sončki pri 7m?

1 (25%)

2 (26%)

3 (32%)

4 (7%)

5 (11%)


Število vseh glasov: 332

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!