|
RE: Avgustovke, kje ste 14.11.2005 12:20:59
|
|
|
|
violinski
|
Punce moje, v dveh dneh ste uspele sproducirati skoraj 50 sporočil !!! Kako lepo je zdaj, ko nas je vedno več, čeprav je toliko več za brati in kot je rekla Kety (menda) ne vem, več kaj je katera napisala. Mene zdaj od petka popoldne ni bilo na RR, ker če je naša mala doma, pač ne gre, da bi sedela za računalnikom, ko pa ona spi, se pa stiskava z možem si ukradeva tistih pet minut .... Kje naj začnem - sem imela eno manjšo paniko, ker je Aljoša jedej po tri minute naenkrat, sem mislila, da je kaj narobe. No, včeraj se je po dveh dneh pokakal in to tako, da je moral direkt pod tuš, zadaj je bil do podpazduhe, komplet oblačila so šla v Vanish Oxy, njega sem pa morala dvakrat nažajfat, da je šlo vse dol. On se je pa smejal. Od takrat naprej se doji dlje, pa tudi intervali med dojenji so daljši. Včeraj smo praznovali Lanini dve leti, v moje majhno majhno stanovanjce se je stlačilo 10 odraslih in štirje otroci (od tega dva moja). Aljoša se je non-stop smejal, ful je sedel v naročju pri mojemu svaku in ves čas pogledoval za Lano (čisto je nor nanjo). Potem sem ga nesla malo spat v spalnico, da si je odpočil, nazadnje pa nas je spet počastil s svojo prisotnostjo. Ponoči je spal šest ur hkrati, pojedel, nazaj zaspal za štiri ure in pol in zdaj spet spi. Malo sem mu dala materine dušice na pleničko, ki jo ima zraven sebe, ker ima nekam zaprt nosek. Spi na hrbtu že odkar je bil star dva tedna, ker ni več znal se obdržati na boku. Nekaj časa sem podlagala, pa nisem dosegla nič in zdaj mu kar pustim. Tudi jaz imam za ven en dober pajac, ki se odpre po vsej dolžini, lahko se pa sestavi ali v vrečo ali v hlače - ima na notranji strani nogic zadrge, ki se popolnoma razprejo. Tudi mi smo bili v soboto v BTC - naša standardna pot je Mueller, če kaj od tam rabimo, mogoče BC, potem nakupimo zelenjavo in sadje na tržnici, pečenega piščanca na pokritem delu (če nimamo ideje, kaj bi kuhali), nazadnje pa gremo v Venezio (hala A, nasproti Kepice) na malico - naprimer pizzo. V soboto sem videla en kup enih dojenčkov, ki so jih mamice nosile v naročju, vozički pa prazni. Aljoša je brez težav ves čas v lupinici, ki jo položim na voziček. Tia, ko gremo prihodnjič v BTC te pokličem, se mi zdi, da sva vedno istočasno tam, pa se še nisva srečali Drugače sem jaz Aljošo že vpisala v vrtec, v tega, kamor hodi tudi Lana in je blizu službe od mojega moža, pa pravzaprav tudi blizu moje. Sicer so mi rekli, da bo malo problem, ker ga hočem uvajati sredi julija (potem bom že morala v službo), ker takrat nimajo vseh vzgojiteljic na kupu in pravzaprav dostikrat združijo skupine skupaj, ker ni vseh otrok v vrtcu. Ampak sej ni važno, važno, da ga uvedem. Lana je tudi v vrtcu odkar je bila stara eno leto - se pravi, zdaj je točno eno leto - in je prav super, takoj se je navadila. Si ne predstavljam, da ne bi bila v vrtcu, gre ful rada in bi ful trpela, če bi jo vzela ven, tako kot so mi nekateri svatovali, ko sem rodila Aljošo. Za Domžalski vrtec sem pa že slišala, da je nemogoče noter priti, ja. In vsako leto moraš dati prošnjo na novo, ne upoštevajo, da čakaš že eno leto (ali več). Upam, da bo te dni kaj več sončka, ker me to vreme že ubija. DAnes moram pa še pospraviti igrače, ki jih je včeraj Lana dobila, pa malo arhivirati tiste, ki jih je že prerasla. To lahko počnem samo, ko nje ni doma, seveda. Še predobro se spomnim moje nečakinje, ki je nekoč pospravljala igrače, s katerimi se ni več igrala, v škatlo in skoraj pri vsaki igrači rekla: "Točno to sem iskala!!" In tako ni pospravila skoraj ničesar Spet sem se razpisala - sem morala priti v štih z vami....
|
|
|