|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčice
8.11.2005 13:05:50   
ninaki
Ursa_p, samo za informacijo. Če te zanima MŠ v Lj. nisi ničesar zamudila. Tudi jaz sem bila včeraj, katastrofalna gužva, talali so copatke za dojenčka user posted image , kar se pa predavanj tiče, sta pa 2 sestri povedali kaj bomo poslušali, razdelili urnike in pokazali 2 prosojnici s popadki, ena je demonstrirala 2 varianti dihanja. Probali nismo nič, je bila prevelika gužva, pa po moje premalo časa. Tako da se v bistvu tisto ta glavno šele začne. Če ti kaj pomaga, ti bom napisala urnik prvega predavanja, potem pa lahko na predavanju dobiš urnike za naprej:
Nega dojenčka, I del: torek, 8.11. ob 9h (to je sicer ze mimo user posted image ), sreda, 9.11. ob 16 in torek, 8.11. ob 18:15. Do 15h lahko v novi porodnisnici pri administrativnih zadevah dvignes nalepke. Na informacijah ti povedo kje to je. Upam, da ti bo kaj pomagalo in ne bo treba cakati na december. Glede na urnike, ki smo jih vceraj dobili, je zadnje predavanje 30. 11. oz. 1. 12. Če te zanimajo celotni urniki, mi javi, ti jih sporočim zvečer.

Pozdrav,

Nina

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 451
   RE: Februarčice
8.11.2005 13:08:03   
malamisha
Kako pa je pri vas z napadi lakote?

Lačna sem kar naprej! Ko si nekaj vpiknem v glavo, moram to dobiti in konec.

Buši veselo raste, otroška soba je že skoraj končana...

lp



_____________________________

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi


(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 452
   RE: Februarčice
8.11.2005 13:11:23   
ursa_p
Ninaki, HVALA!!! user posted image

Ooo, potem je ena od Neg dojencka tudi jutri ob 16-ih, ena pa danes ob 18.15 ... se pravi lahko pridem kadar zelim? Na enega od treh predavanj (en je ze zamujen) ... ne? Ne na vse tri, ne?

Nalepke imam pa ze od prej doma! user posted image

Potem je najbolje, da pridem kar danes tja ali pa jutri ... za naprej se bom pa ze zmenila ... ker mi res ni decembra hoditi tja!

No, mogoce se pa vidimo!

PS: Mogoce pa vseeno dobim se copatke ... so tko lusni! user posted image

Lp, Ursa

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 453
   RE: Februarčice
8.11.2005 13:47:09   
ninaki
Ursa_p, ja, vsi 3 termini, ki sem jih napisala, so za prvo predavanje. Prideš lahko na kateregakoli, se pravi, izbiraš med danes ob 18:15 ali jutri ob 16. Pol boš pa dobila urnike za naprej (2. predavanje je nega dojenčka II del - četrtek ob 9, petek ob 16 ali sreda ob 18:15 (vse ta teden)). Tudi naknadno lahko kombiniraš urnik tako, kot ti paše. Je sestra rekla, da če lahko, da se splača priti zjutraj - manjša gužva. Jaz žal ne morem, sem še v službi.

Nina

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 454
   RE: Februarčice
8.11.2005 13:51:40   
ursa_p
Ninaki!

Jaz tudi ne morem dopoldne, ze tako skoz na neke preglede hodim, tako da bom kar popoldne tam!

No, mogoce se vidimo! Mislim, da grem kar danes tja!

HVALA!

Malamisha!

Jaz jem toliko kot prej, nic vec, kvecjemu kako sladkarijo manj! Pa kilogrami kar gor letijo! user posted image

Ursa

< Sporočilo je popravil ursa_p -- 8.11.2005 13:54:20 >

(odgovor članu ninaki)
Neposredna povezava do sporočila: 455
   RE: Februarčice
8.11.2005 14:02:10   
sarazan
Ursa_p!

Ti kar pridi v MŠ. Res nisi nič zamudila, Nina ti je pa tudi dala prave termine za naslednje predavanje. S seboj prinesi kakšno vodo. Poleg slabega zraka je še suh zrak. Ko bomo vadile dihanje bomo pa tako ali tako imele takoj suha usta user posted image .

Jaz bom šla na Nego dojenčka - 1. del v sredo ob 16h. Zjutraj mi je nemogoče hoditi, ker sva oba v službah. Ob 18.15 pa se mi zdi, da je največja gneča. Malo prej bova hodila iz službe, pa druge dni noter prinašala in se bo izšlo.

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 456
   RE: Februarčice
8.11.2005 14:31:51   
BaGSi
Morem priznat, da sem kar vesela, da ne rabim v materinsko šolo...
ko sem jaz hodila pred 4 leti v porodnišnico LJ, je bila grozna gužva, vročina (vroč septemer), slab zrak,...
sicer pa predavanja super... in so mi marsikdaj res koristila...
mož pa brez njih tako ali tako psihično ne bi preživel poroda (bi ga kar kap, če ne bi teh stvari že prej slišal)

upam, da vam bo čim bolj udobno!

LP!

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 457
   RE: Februarčice
8.11.2005 16:05:47   
tinkatonka
hojla user posted image !

No vidim da že veselo razpravljate o materinski šoli. Jaz bom hodila v MŠ v ZD Fužine in sicer decembra. Bom hodila pa sama, brez moža, ker ima žal tako službo ,da mu takrat ko je MŠ žal ne bo uspelo iz službe vsak dan. No bo šel pa na hitri tečaj za očke potem tudi v decembru. Jutri grem v laboratorij v ZD Fužine delat test sladkorne in si bom šla potem še gor pogledat urnik kdaj je materinska šola v decembru. če katero zanima urnik naj mi javi.

No drugače nas pa danes boli glava kot user posted image ! Jaz sem bolj slabe volje, moj možek je pa tako dobro razpoložen kot že dolgo ne in mi skoz nekaj nagaja in heca, da se mu samo režim. Včeraj zvečer sem imela pa pravo dramo. Tako me je bolel križ da še hodit nisem mogla in mi je mož pomagal do WC-ja pridt, no in ko počasi odhajam iz WC-ja se tako čudno primem za vrata, mož jih je pa ravno hotel zapreti in mi je preščipnil ta "sredinski" prst in je bolelo kot hudič oz še vedno boli. Na koncu me je tko in tko že vse bolelo, da sem se kr smejat začela in rekla da je najboljš da grem kr spat, ker če ne se bom še huje poškodovala.

No jutri imam potem ta test za glukozo, naslednji teden pa pregled in res komaj že čakam. Si moram kr na listek napisat kaj ji moram vse povedat, ker ponavadi ko pridem tja in me vpraša kako sem, jaz seveda "uredu" in se nič ne pritožim, ker me ponavadi takrat nič ne boli, ampak zdaj ji pa res moram omenit za vse te nosečniške težave, ki jih imam.

Komaj čakam tud četrtek, ker greva z možekom pogledat vrata in okna in jih bova najbrž tud naročila naslednji teden, tko da komaj čakam, da uštimava še to zadevo pred zimo. Potem je sicer še 1001 malenkost, ki se jih lahko pozimi dela, in najbrž bo moj dragi kr izkoristil čas pred prihodom user posted image  da bo čimveč naredil, da se bo potem lažje posvetil za nekaj časa samo nama dvema. ta ačs ko bo on delal na hiški pa bom jaz lepo prirpvljala najino trenutno gnezdece, da bo ja čim bolj udobno ob prihodu bebike.

Punce lepo se imejte. mene tako boli glava da je joj..grem zdele peš do trgovine mal na svež zrak, če pa ne bo nič bolje se bom pa mogla žrtvovat in en lekadol vzet. user posted image

Lp Tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 458
   RE: Februarčice
8.11.2005 21:21:57   
Kami
Čao user posted image !
Danes pa upam, da sem vas čisto prehitela in da ne bom ta zadnja "gor". Sicer imam namen še eno seminarsko delat, ampak sem čist hin, tako da zna bit, da bom vse skupaj ugasnila in šla spat. Sem res neprespana v zadnjih dneh. Komaj čakam jutri, da pride user posted image  in da bom končno kaj bolje spala. Tako, da se vam jutri sigurno ne javim! user posted image
Z malim sva danes pekla torto, ki naj bi bila presenečenje za user posted image . Je kar uspela, za prvič, bomo videli, če je tudi kaj dobra (enostavna višnjeva torta - www.kulinarika.net).
Veliko sem naredila za fax, ampak ugotovila, da imam res veliko in me kar panika grabi, ker vem, da vsega ne bom mogla narediti, pa če bi še tako rada user posted image .
BaGSi - hvala za podatke o internetnem naročanju. Tako za primerjavo se mi zdi, da je Amazon.de še najbolj ugoden in res je velika izbira tistega, kar si želim. Če mi bo zneslo, grem jutri še prečekirat cene za primerjavo v Baby center.
Tudi jaz sem vesela, da ne grem v materinsko šolo - se spomnim tistih trdih stolov in vročine. Mi je bilo večkrat slabo user posted image , ko sem šla od tam ven. A katera od tistih, ki je rodila, ve, če potrdilo o opravljenem tečaju za može velja od prvega poroda (moj ga namreč hrani - me je čisto presenetiluser posted image ) ali ga morajo oni tud na novo delat ali vsaj plačat?
Bodite lepo in ne zredite se preveč v naslednjih 42 urah user posted image  (to vam želi ena user posted image  user posted image  hi hi)!


(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 459
   RE: Februarčice
9.11.2005 6:19:48   
malamisha
Dobro jutro februarčice!

Danes sem pa prva. Ne morem več spati...

Kami: višnjeva torta... njamiuser posted image . Že zjutraj brati o takšnih dobrotahuser posted image

Sicer pa smo danes stari točno 27 tednov. Veselo rastemo in se redimo (me je kar groza stopiti na vago).
Merila sem tudi trebušček, ki se mi ne zdi tako grozen - 94 cm. Imam občutek, da sem sedaj v tednih, ko se bodo ti cm zelo raztegniliuser posted image user posted image

Ali katera ve kako je z materinsko šolo? Ali moraš iti v tisti zdravstveni dom, kjer imaš zdravnico, oziroma tja, pod katero občino spadaš?
Sicer pa sem naslednji teden pri g. in bom njej zatežila...

Sem se pa zbudila z trdim bušijem. Smo ga malo pobožali in glej ga zlomka, se je vse kar zmehčalo. Naši pikici očitno že zdaj paše pozornost.

Vsem želim prav lep dan!



_____________________________

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi


(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 460
   RE: Februarčice
9.11.2005 6:56:34   
ursa_p
Dobro jutro tudi od mene!

Malamisha!

Ni ti potrebno iti v MS tja, kjer zivis ... jaz imam stalno prebivalisce v Domzalah, vceraj sem bila pa v MS v Ljubljani v Stari porodnisnici (gres lahko kamor zelis!).
No, da povem, da je bilo prav super ... niti ni bila tako grozna guzva ... vrocine ni bilo, ker so bila vrata ves cas odprta. Gospa, ki nam je predavala je bila super. Govorili smo o tem kaj potrebujemo za novorojencka, kaj potrebujemo za odhod iz porodnisnice, glede previjanja (na koliko casa, kako, ...), in se in se. Pa glede paketov ... baje lahko glede paketov uredis ze 60 dni PDP, tako da punce, se malo, pa bo cas. Vse ostalo je treba urejati tudi cca 60 dni PDP (porodniska in vse ostalo).
Sem pa zelo vesela, da ze znam povijati, previjati, ... se se spomnim, ko sem bila se majhna, kako sem tocno tako kot je treba povijala svoje puncke, dojencke. No, vsaj nekaj. user posted image

Je bila se katera druga vceraj tam?

Vceraj sem dobila izvide za sladkorno ... nimam je! user posted image user posted image user posted image  Pa se ginekologinjo sem lahko zamenjala, tako da imam sedaj dr. Strahovo user posted image user posted image user posted image .

Kami ... spet si bila ta zadja gor .. haha! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
PS: Pa ne nam sline cedit s tortami ... meni pa pase pohorska omleta, pa je prevec jajc noter, da bi jo smela naredit ... no, naredit ze, sam pojest ne! user posted image  Da vam se jaz malo sline pocedim. user posted image user posted image user posted image

Kar se pa mojega trebuha tice ... vceraj sem bila kar vesela, ker me je ena stranka vprasala, ce imam rok marca, aprila (me je gledala v trebuh in predvidevala glede na velikost mojega trebuha), zgleda ze ni tako zelo velik, ampak v napoto pa je ... se kar zaletavam z njim ... ponavadi sem komot prisla iz avta, ce je bilo bolj malo prostora, sedaj mi je trebuh ornk v napoto ... pa kaj sele bo.
Drugace pa zaenkrat se vedno ostajam na enakih kg ... se zadnja 2 tedna nisem zredila nic ... super! user posted image
Moj hrbet je bolje ... veliko bolje, ceprav me se vedno boli, ponavadi zjutraj in dopoldne, vsaj popoldne imam mir!

Pa si nisem mislila, da bom tako jamrala v nosecnosti. Zdej pa sam jamram ... user posted image

Lp, Ursa

(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 461
   RE: Februarčice
9.11.2005 7:35:46   
BaGSi
Kami - meni so rekli, da velja staro potrdilo in s tem gre mož plačat 4.000 SIT za prisotnost pri porodu. Jaz pa namreč sploh nimam pojma, kje je to potrdilo, pa so mi rekli, da če sva hodila v Ljubljanski porod. imajo evidence..tako da tudi samo plača.

Jaz sem imela pa tak hud zobobol včeraj...user posted image Sem bila pri zobozdravniku in ni nič kaj videla, ker mi grozno krvavijo dlesni in je pač odprla eno sedmico, dala zdravilo in začasno zacementirala - do naslednjega tedna. Ko je injekcija popustila, pa sem mislila, da vidim zvezdeuser posted image ; sem si grela, vzela lekadol, pa ni bilo skoraj nič bolje vsaj še 2 uri. No, potem sem od utrujenosti zaspala in danes sem še kar OK.
Slučajno katera ve, kaj bolj močnega bi še eventuelo lahko vzela (brufen, nalgesin)?

LPuser posted image !

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 462
   RE: Februarčice
9.11.2005 7:42:30   
ursa_p
Meni je G predpisala Buscopan, ki je tudi proti bolecinam, ampak ne vem ce je za zobobol. Tako da je zgleda Buscopan med nosecnostjo dovoljen (dobila sem ga pa, ker sem imela krce - ce bi bilo prehudo).

Lp, Ursa

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 463
   RE: Februarčice
9.11.2005 8:02:20   
BaGSi
Hvala Ursa-p : Ja jaz sem tudi prvič jemala Buscopan, je pa samo proti krčenju gladkih mišic; tako da na žalost ne deluje protivnetno in protibolečinsko... a je katera še jemala kaj drugega proti bolečinam?

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 464
   RE: Februarčice
9.11.2005 8:03:11   
nuka
Bagsi, kakor vem priporočajo samo lekadol. Tudi sama sem te 2 dni bolj preležala, ker sem imela močen napad migrene. Nisem upala vzeti nobene tablete, tudi lekadola nisem jemala, ker sem vedla da mi ne bo pomagal.

Ali ima katera nasvet kako preprečiti krče v nogah. Vse noči me dajejo močni krči v mečih.

Lp



_____________________________

Nika 8.9.2004
Nejc 3.2.2006
Nina 27.2.2008

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 465
   RE: Februarčice
9.11.2005 8:05:25   
ursa_p
Nuka ... kupi si Magnesol tablete ... verjetno gre za pomanjanje magnezija. Ena je napisala, da se jih kupi tudi v DM-u, ne samo v lekarni, in so veliko cenejse!

Lp, Ursa

(odgovor članu nuka)
Neposredna povezava do sporočila: 466
   RE: Februarčice
9.11.2005 8:45:20   
ninaki
Nuka, ko boš začutila, da te grabi krč, premakni stopalo proti sebi, se pravi peto stran od sebe in prste proti sebi. S tem boš pretegnila mišice v mečih in ublažila krč. Stopalo drži v tem položaju nekaj časa. Nato počasi spusti. Če boš čutila, da še ni mimo, ga kar še enkrat pretegni.

Ursa_p, mene včeraj ni bilo (v MŠ), grem pa danes (upam, da ne bo gužva). Meni sta bili obe predavateljici zadnjič fajni. Si dobila nogavičke (zadnjič sem se zmotila in napisala, da smo dobili copatke user posted image )?  

Pa kar malo nerodno mi je bilo, sem na skrivaj opazovala druge nosečke pa sem bila tam z daleč najmanjšim trebuhom. Zadnjič mi je ena sodelavka rekla, da je imela ona takega v 2. mesecu user posted image  Mi smo pa ravno danes stari 25 tednov. Rastemo, samo nosečniške hlače so nam še malo prevelike. Drugače pa (moram potrkati) nimam nobenih težav. No ja, le spim ne, pa pol malo bolj renčim na druge ljudi in zadnje čase za vsak drek jokam. Ma ja, bo že. Samo, da se OK počutim. Apetit pa še vedno močno povečan. Spet me bo kap pri gin in spet me bo sestra kregala. Samo, če ne jem pa samo o hrani premišljujem, to pa tudi nikamor ne pelje. Jaz bom kar uživala user posted image . Lepo se imejte!

Nina

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 467
   RE: Februarčice
9.11.2005 8:47:38   
tinkatonka
Hojla!

No pa sem ravno prišla iz laboratorija. Sem pila sladko vodo....ojejejej kok je pa to zanič. Mi je še zdaj malo slabo. Pa še tisto uro ko moraš zunaj čakat pa pri miru sedet. Groza. Sem si zela knjigo s sabo, da sem mal brala, ker ce ne bi pa pomojem lih umrla od dolgčasa. No malo me skrbi za rezultate, saj sem se v zadnjem mesecu kr ornk poredila. Upam da nimam sladkorne. Bom pa kr jutri že klicala za rezultat izvidov, ker pomojem moj firbec ne bo zdražal do ponedeljka ko imam pregled pri G.

Glede protibolečinskih tablet pa takole....Mislim da lahko jemljemo res samo Lekadol in pa tablete, ki ti jih predpiše oz. predlaga tvoj ginekolog. Jaz se v kakšne eksperimente z Nalgesinom ne bi spuščala. Ko še nisem bla user posted image sem si tudi jaz blažila bolečine z nalgesinom, zdaj pa samo še z Lekadolom. Sem ga ravno včeri vzela(lekadol) ker me je dajala migrena, pa ni najprej nič pomagal. Pol me je pa možek peljal še na 10 minutni sprehod  zvečer, in sem si mal prepihala možgančke in ne boste verjele, sem se za 100% bolje počutila. Pa še glavobol je ponehal. verjemite mi, da sem jaz ekspert za migrene, sem jih vedno imela in očitno jih tud vedno bom imela. Pred nosečnostjo sem se filala s tableti, zdaj ko ne smem, oz. lahko vzamem samo kakšne Lekadol, se pa na drugačne načine borim proti tej user posted image  migreni.

No sje sme vedla da sem neki pozabla. Tko sem bla vesela da sem končno lahko šla domov iz ZD-ja, da sem pozabila it pogledat termine za materinsko šolo. Joj sem jaz ena kokoška user posted image . Upam da vsaj v pon pri pregledu pri G ne bom pozabila pogledat.

Punce a ste ve tud kaj bolj pozabljive zdaj v user posted image ?? Jaz sem grozljivo pozabljiva, in doma nama v spalnici in v pisarni visi 1001 listek kaj je treba narediti, koga poklicati,........grozno a smešnouser posted image .

Lepo se imejte in pobožajte svoje lepe trebuščke.

Lp Tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 468
   RE: Februarčice
9.11.2005 8:48:22   
Eviii
jutro, punce...
vidim, da ste že zgodne danes... in tko ste se razpisale od včiri, ko sm bla nazadnje tle gor...
pa gremo po vrsti. mojga švedskega moža sm našla na netu (na messengerju) pred približno dvemi leti in pol. in prosim, ne se smejat, ker je to čisto resna zgodba. in že po par debatah sva se domenila, da bi se lahko srečala. pa sm rekla ok. je blo glih malo pred mojim rojstnim dnevom in sm ga povabla na žurko. in on hop, najde karto na netu in čez par tednov prleti dol za 4 dni. jst sm se pač na začetku  malo bolj previdno obnašala, ki nikoli ne veš, kaj se ti lahko zgodi. hodila sva okoli in uživala ko nora tiste 4 dni. ko pa je pršu domov, me je takoj poklical in reku, ma nism vedu, da vozi ryanair tudi iz trsta. zakaj se ne bi naslednji vikend dobila v londonu? mah, in sm šla na vikend v london. in pol se je začelo. sva leto in pol bla glavna sponzorja ryanaira in maerskaira. en mesec je on prletu dol za en teden, naslednji mesec sm pa jst šla k njemu. lani avgusta sva se zaročila, ker je reku, da se moreva pod nujno poročit, ker on ne more več tko. in pol sva razmišljala, kaj zdej. in je on reku, bom pa jst dol pršu živet, ker se je zaljubu v našo obalo in predvsem klimo... samo poleti mu je malo prevroče. in pol je dal odpoved v službi. in sva se decembra preselila dol. junija sva se poročila, vmes sva pa še user posted image  nardila...
včiri smo bli tudi mi v šoli za starše. in sm bla kr prijetno presenečena. moj možek žal ni kej preveč razumel, ampak se je še kr zabaval ob gledanju vseh trebuhov... mi bomo s šolo končali že 21.11., pol pa v decembru še ogled porodnišnice in predavanje o epiduralni...
kar se tiče analgetikov, so meni g, moja osebna zdravnica in urolog povedali, da lahko vzamem tudi spasmex (ampak samo v ekstremnih okoliščinah), ki pa je podoben buscopanu (samo malo močnejši), se pravi za gladke mišice in ne ublaži zobobola ali glavobola. jst ga imam samo kot preventivo, če bi slučajno imela kolike zaradi mojega ledvičnega kamenčka, ki ga bomo po vsej vrjetnosti po porodu in dojenju tudi dali v kamnolom (vsaj tko sm razumela zadnič urologa)... sej sm dala enkrat že to skozi, samo vem, da to potem prinese s sabo še ogromno vnetij in skrbi, tko da bi raje to čim pozneje opravla.
včiri sm šla v svet knjige, ker se je moja sestra včlanla pred par tedni in ima do konc mesca 50% popusta na vse knjige... in sm zapravla 11 jurjov za dojenčka. domov sm pa prnesla 10 knjig. otroškega zdravnika pa bistro dete (vam jo full priporočam, ker je v njej lepo predstavljeno, kako otroka vzgajati do enega leta in pol, katere igrače uporabljat v katerem obdobju, pa kako se z njim ukvarjat, da se bo normalno razvijal) in še cel kup slikanic (levjega kralja, pa pocahontas, pa živalce na kmetiji in podobno). domov sm pršla s takim nasmehom, da so se že spraševali, kaj se je zgodilo...

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 469
   RE: Februarčice
9.11.2005 9:35:37   
ursa_p
Eviii .. super za tole informacijo glede Spasmex-a ... jaz sem imela na zacetku nosecnosti hud napad zolca (zolcne kamne in zolc so mi sicer ze odstranili, ampak napadi na zalost ostajajo user posted image  ), pa si ga nisem upala vzeti ... na koncu sem dehidrirana pristala v bolnisnici s hudimi bolecinami, pa mi tudi tam niso dali Spazmex-a ... mi je pa infuzija pomagala, da sem vsaj prisla k sebi.

Lp, Ursa

< Sporočilo je popravil ursa_p -- 9.11.2005 9:36:30 >

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 470
   RE: Februarčice
9.11.2005 9:57:04   
Eviii
ursa, jst si ga drugače do zdej še nism upala vzet, pravzaprou nism mela niti potrebe. in upajmo, da je tudi ne bom (trk trk po lesu)... če bi pa že blo res tko hudo, da ne bi mogla vzdržat, bi vseeno prej poklicala v zd, kaj tam menijo. sigurno imajo kako bolšo rešitev, vrjetno blažjo, vsaj za začetek. pri zdravilih je vedno treba bit previden...

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 471
   RE: Februarčice
9.11.2005 10:07:29   
ursa_p
Eviii ... pri meni ni druge izbire ... jaz sem Spasmex zaenkrat vzela samo 1x, pa se to preden prime, je ponavadi napada ze konec. Sam nazadnje me je pa bolelo od malice - okoli 11-ih, najhuje je bilo zvecer, pa do okoli polnoci, ko sem pristala v bolnici! Se vedno so mi rekli, da je potrebno pocakat, da mine ... to pa ni lahko, ker so to noro hude bolecine. Zato bi mi nazadnje Spasmex res prisel prav!
Ceprav se mi zdi, da v navodilih ne pise, da se jih lahko jemlje med nosecnostjo ... moram doma se enkrat prebrat!

Ninaki ... nogavicke dobim pa naslednjic ... zaenkrat imam samo urnike! user posted image

Zdej grem pa po malco, sem ze ornk lacna!

Lp, Ursa

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 472
   RE: Februarčice
9.11.2005 15:25:02   
čuko
user posted image Pozdravljene!

Mi smo danes malo pozni, smo se ravno vrnili od ginekologa. Smo malo poslušali srčeka, pa pogledali kako je kaj user posted image ! Je G. rekla, da je fant od fare, tako da smo srečni, da je vse o.k. Glede kil me ni nič kregala +13, sem mislila da me bo, ker ste se vse dosti manj zredile, pa sem se že počutla kouser posted image . No glavno da je z mojim Galom vse uredu.user posted image

Glede spazmexa, pa se ga lahko v nosečnosti vzame, ker ga je meni G. predpisala, ko sem imela krče. Jemala sem ga 3 dni.

Lepo bodite, pa pazite na svoje bušije!!!user posted image

_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 473
   RE: Februarčice
9.11.2005 21:42:34   
nuka
Punce hvala za nasvete glede krčev. Jutri bom pa letela po Magnesol tablete. Upam da bomo to noč spali.

Tinkatonka tudi jaz dobim naslednji teden rezultate za sladkor. Tista sladka voda je prav ogabna.

Lahko noč vsem skupaj!


_____________________________

Nika 8.9.2004
Nejc 3.2.2006
Nina 27.2.2008

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 474
   RE: Februarčice
10.11.2005 6:02:21   
Eviii
dobro jutro, drage souser posted image ...
mi smo danes precej zgodni. me je zbudil-a naš-a user posted image  pred kake pol urce s kolcanjem. me je kr premetavalo v postli... ne vem, ampak ta naš-a user posted image  pa non-stop kolca. kot zgleda, imam pravega požeruha-injo v bušiju user posted image ... no, in to je prvedlo celo do tega, da se je včiri zvičir še meni kolcalo in smo imeli pravi duet user posted image
jst še nism pila tistega cukra, ampak mislim, da me bo to čakalo ob naslednjem pregledu (čez 10 dni). in po vaših komentarjih sodeč to ni niti najmanj prijetna izkušnja... bom pa poskusla par dni prej ne jest čokolade, da me ne bojo obtožli, da imam sladkorno...
punce, a se vi zavedate, da bomo čez tri mesce začele s preštevanjem, kolko nas je še ostalo? meni še zdej to ne gre v račun, da bom čez manj kot štiri mesce imela življenje totalno obrnjeno na glavo...

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu nuka)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
V petek, ob 16. uri, sem doživela spontani...
"Imeli ste popolni splav. Nobenih znakov nosečnosti ni,« je dejal zdravnik. Prosila sem ga, naj mi to ponovi petkrat, k...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?