|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčice
11.11.2005 10:41:40   
bobika
Pozabila sem napisati, da sem se tudi jaz prijavila v materinsko šolo v Mb. Začnemo pa 6.12. Vidim, da sta že vsaj dve nosečki, ki bosta hodili takrat ko pa mi. Se vidimo.

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 501
   RE: Februarčice
11.11.2005 11:06:32   
Nikita***
Ojej punce, ste tako pridne, da vas komaj dohajam. Nazadnje sem se javila kakšen mesec nazaj, se mi zdi.
Z dojenčkom sva ok, brca zelo pridno (zjutraj ponavadi spi in se zbudi šele popoldan, do večera je pa že ur nebes) in mi je prav luštno, ko ga takole čutim. Kot sem že napisala, sem bila na morfologiji zelo razočarana, trajalo je vsega skupaj pet minut, pa še spola se ni videlo.... tako da firbcam naprej. Kilaža je še vedno minus 3, mislim pa, da bo do naslednjega petka, ko imam kontrolo, šla že kakšna kila ali dve gor, tako da bom vsaj tja do 27, 28 tedna na začetni kilaži. Pridno si ogledujem cotke, včeraj sem šla v Jutranjko in kupila nekaj stvari po ugodnih cenah. Sem se pa na blagajni zgrozila, saj sem ugotovila, da sem vse izbrala - v modri barvi. Res imajo veliko roza in tudi če bi vedela, da bom imela punčko, ne bi kupila nič roza. To sem se zaklela že pred časom. Kakšnih drugih izbir pa ni ravno (mogoče še kakšna bež in rumena), tako da je moj kupček bil povsem moder.
Tinkatonka,  zasledila sem, da si bila v Grazu. Tudi jaz imam namen it v začetku decembra, pa me zanima, kaj za dojenčka se splača kupiti.
Lep dan vsem februarkam!


_____________________________

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

http://www.freewebs.com/trini-horjulska/

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 502
   RE: Februarčice
11.11.2005 11:29:18   
čuko
Pozdravljene tudi od naju!user posted image

Vidim, da ste res pridne, en dan me ni pa ste že toliko napisale, da komaj sledim.

EVII moje sožalje! Imaš pa res smolo zdaj v nosečnosti, ko se ne bi smela sekirat.

FREIA dobrodošla med nami user posted image  februarčicami!

Pri nas v MB je že dva dni grdo megleno vreme, tak da se nam prav nikamor ne da it. Včeraj smo bili pridni, smo doma začeli pripravljat omaro za našega Gala, tako da bomo lahko proti cotike noter pospravljali.

Pridne bodite Februarčice, pa bodite še naprej vesele in uživajte v naši prelepi user posted image !



_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu Nikita***)
Neposredna povezava do sporočila: 503
   RE: Februarčice
11.11.2005 11:44:03   
malamisha
Še pozdravček od naju!

Vse po starem. Trebušček veselo raste in dete skače.user posted image

Ker se bojimo, da nas bo kaj prehitelo, imamo zadnje priprave. Belimo otroško sobo.

Se je pa pri meni očitno začelo obdobje nočnih mor. Katastrofa! Včeraj sem se kriče prebudila, naša pikica pa se je premetavala kot nora. Vem da so samo sanje, ampak vseeno me je na trenutke totalna groza.

Pri nas sije sončekuser posted image  in upam, da bo cel vikend takšno vreme.

Za materinsko šolo se še nisem odločila. Bo počasi potrebno, da vidim, če mi je še ostalo kaj znanja, ko sem igrala varuško mojim nečakom.user posted image

lp

Anita

_____________________________

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi


(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 504
   RE: Februarčice
11.11.2005 11:47:32   
sarazan
Bobika, zelo čudne napotke si dobila glede pregleda sladkorja v krvi.

Jaz sem pregled opravila v "diabetični" ambulanti na polikliniki v Lj. Zgledalo je tako: Nihče mi ni rekel, da bi morala kaj spit ali pojest prej, ali da bi morala biti tešča. Torej, zjutraj sem vstala, nisem nič jedla (mi ni pasalo) in šla z napotnico v omenjeno ambulanto. Tam so mi dali točno odmerjeno količino glukoze, ki sem jo stresla v kozarec vode in vse popila,... kar se ni raztopilo, sem poplaknila z dodatno količino vode. Potem sem pa sedela eno uro v čakalnici (v eni uri po zaužitju glukoze se ne smeš gibati, jesti ali piti) in nato so mi vzeli kri. Po 10 minutah sem dobila rezultat.

Če je sladkor povišan, te čaka naslednji pregled, ki poteka na enak način, le da sediš v čakalnici 3 ure in na vsako uro vzamejo kri. Šele potem lahko dajo diagnozo gestacijskega diabetesa.

Upam, da sem prav informirana, če ne, naj me katera popravi.


_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 505
   RE: Februarčice
11.11.2005 12:04:02   
ursa_p
Sarazan in Bobika!

Pri meni je bilo enako, samo z razliko, da so meni narocili, da moram biti tesca. Pa vmes bi lahko spila kak pozirek vode in nic vec. Ostalo je bilo enako (spila sem pripravljeno "pijaco" - sveza voda, noter mi je pa stresla tocno odmerjeno vrecno glukoze; 1 uro sem cakala v avtu, ker je bila cakalnica prepolna; po 1 uri so mi vzeli kri in to je bilo to).

Eviii ... sozalje tudi z moje strani!

Freia ... dobrodosla med nami!

Jery ... kaj pa pravijo na to, da se nisi se nic zredila ... to pa tudi ne more biti ne vem kako zdravo - moje mnenje. Imas kake slikce trebuha?
Glede Ikee si pa poglej na njihovi spletni strani kaj te sploh zanima. Imajo zraven tudi cene.

Marty5 ... jaz imam tudi cudne custvene izpade ... mene tudi moj dragi malo cudno gleda! user posted image  Nimam kaj ... hormoni zgleda delajo svoje, ceprav sem se tudi jaz ze sprasevala, ce so to res hormoni ...

Pozdravcek iz meglene Ljubljane.

Ursa

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 506
   RE: Februarčice
11.11.2005 12:15:08   
bobika
Očitno bo moj pregled za sladkorno res nekaj posebnega. To doma narejeno pripravo moram pa tudi na tešče spiti. Upam, da ne bom po poti do laboratorija bruhala. Čaka  me namreč dobrih 15 minut vožnje. Nič pa ni rekla, da bi mogla mirovati ali kaj podobnega. Bomo videli kak bo.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 507
   RE: Februarčice
11.11.2005 12:26:46   
ursa_p
Bobika!

Kam pa hodis h ginekologu??? Jaz bi ta pregled na tvojem mestu raje opravila kje drugje!
Vse smo imeli vmes 1 urno "pavzo" ... tocno ... in ne pol ure. In slo je za tocno doloceno (izmerjeno) kolicno glukoze ... vsi vemo, da je ena zlica lahko ogromna ena pa bolj majhna - saj imamo vendar razlicen pribor in pregled sigurno ne more biti tocen!

Premisli!

Lp, Ursa

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 508
   RE: Februarčice
11.11.2005 12:52:20   
Nikita***
Ursa-p, zdravnica ne dela nobene panike, dokler otročiček raste, res pa je tudi to, da imam že od prej dovolj zaloge. Precej sem se zredila tudi v času IVF postopka, ko sem si dajala injekcije. V revijah ter na Pušenjakovem forumu sem prebrala, da ni nič narobe, če se ženske, ki so močnejše, v celi nosečnosti prav nič ne zredijo. Mene je bilo strah, da se bom preveč, no, pa kar gre.
Saj Ikea me ne zanima preveč, ker sem pohištvo za dojenčita že naročila, bolj me zanimajo cotke in pripomočki, pa igrače (H&M, Toys'r'us, Kika,...)
Aja, glukozo sem jaz pila v 14 tednu, sem mislila, da me bo pobralo. Prve tri mesece mi ni bilo nič slabo, niti enkrat nisem bruhala, ko pa sem pila tisto glukozo, sem mislila, da bom pobruhala cel laboratorij. Vmes sem imela 1 uro pavze. "Materiala" je bilo 4 deci, za znoret!

Lp



_____________________________

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

http://www.freewebs.com/trini-horjulska/

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 509
   RE: Februarčice
11.11.2005 13:21:00   
ursa_p
Jery ... imas prav ... cisto drugace sem si te predstavljala ... tako bogo shirano, namrec ... no, samo da je vse v redu ... cestitam, da ti gre tako odlicno! user posted image

Glede Graz-a ... meni v Toys'r'us ni bilo nic posebnega .. edino lesena stajica mi je bila zelooo vsec, pa se poceni je bila. Vozicki so tudi poceni, oblekce imajo tako ceno kot pri nas, samo izbire skoraj nobene. Tudi oni imajo baje svojo spletno stran ... naslova ne vem na pamet.
H&M ... tam sva kupila dve cunjici za najinega Gala ... ceprav je cena ista kot v SLO, ker so bile cene na listkih tudi v SIT. Izbira ... nic posebnega ... razen ce zelis imeti roza oblacila - tam jih je namrec vec kot pol v roza barvi.
V Ikei nimajo kar nekaj "pripomockov" ... meni osebno je super taka "posodica", ki jo obesis na previjalno, da noter spravljas plenice, imas tudi poseben "dodatek" - posodico za vodo na primer ... pa se eno dodatno za kar zelis - cena 6 EUR. Ali pa stvari za dekoracijo sobe ... lepe lucke, tiste visece mreze, ...... Pa dekice, kovtrci, predvsem posteljnina in se kar nekaj igrac ... kakoli te pac zanima.
Drugje pa nisem bila.

Lp, Ursa

(odgovor članu Nikita***)
Neposredna povezava do sporočila: 510
   RE: Februarčice
11.11.2005 13:33:31   
Nikita***
Sem se nasmejala, jaz pa kao shirana....user posted image user posted image user posted image
Hvala za napotke, saj imam še malo časa, ampak decembrski šoping bo kmalu tuuser posted image
Lp


_____________________________

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

http://www.freewebs.com/trini-horjulska/

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 511
   RE: Februarčice
11.11.2005 13:42:50   
petrina28
Joj, kako pridno vse pišete. Jaz sem pa šele pred kratkim ugotovila, kako naj napišem odgovor na določeno temo, he, he,user posted image Znala sem odpreti novo, to pa je tudi vse. user posted image

Ponosno oznanjam, da sem tudi jaz v vesel pričakovanju februarja - PDP 21.2.2006. Za mano so že morfologija, pa 3d uz in glukoza itd. Na srečo je vse krasno, samo je moj dojenček en mali nagajivček in noče pokazati, kakšnega spola. Očitno bo isti navihanček kot njegov 2 leti star bratec, ki prav tako ni hotel pokazati, kaj skriva med nogami. Roko na srce, mi je glede spola vseeno, morda se celo navdušujem nad tem, da bi imela še enega fantka, med tem ko možek na vso moč navija, da bi tudi on dobil svojo princesko, ker jaz svojega malega princa že imam.

Prav krasno vas je brat in spremljat, ker dobivam na kupe koristnih nasvetov in se veselim, ko vidim, da imamo podobne občutke in izkušnje. Sedaj nameravam tudi veselo sodelovat, če le ne bom pozabila , kako odgovorit, he, he.

LP, P.


(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 512
   RE: Februarčice
11.11.2005 13:45:08   
Kami
Joj, punce, jaz sem danes tudi nekam slabe volje user posted image , čisto brez posebnega vzroka, tako da se zgovarjam na hormone in na meglo (ki je res depresivna). Še bolj me to nervira, ker sem drugače večinoma nasmejana in sem sama sebi odveč s tem razpoloženjem...Pol pa še tole od Eviii preberem....
Pa od kje ste tiste, ki se zbujate v sončno jutro? user posted image
Sem šla v šoping, pa me tudi ta ni razvedril, za fax se sploh ne morem spravit delat, pa mi pošteno voda v grlo teče. Bom zvečer, user posted image  ma tako ali tako en služben žur. Sem kupila žametke v Kepici, nič posebnega, cena 13.900, kar se mi zdi ful drago, ker so res zelo zelo obične, ampak jaz nimam več kaj za na rit nataknit, pa sem jim mogla kupit. Dobila tam tudi 40 den žabe, za 2.500sit, grde, če me vprašate (a vidte, kok sem tečna user posted image ), ampak upam, da bodo vsaj zdržale. Itak bojo za pod hlače.
Nič se mi ne da user posted image , najrajš bi šla v posteljo in bi vstala šele, ko bi čez okno vidla sonce. Še kak dan te megle, pa se mi bo zmešalo. user posted image  bom dans rekla, da se mormo preselit.
Bodte pridne, user posted image .

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 513
   RE: Februarčice
11.11.2005 14:00:23   
petrina28
Jaz sem v službi v Velenju in skozi okno občudujem sonček, ki veselo sije. Glede debate o žabah, pa moram priznat, da mene pa še sploh ne zebe in niti ne razmišljam o nakupu, Sicer pa veselo nosim še nekaj prednosečniških hlač (tiste, ki imajo nizek pas) in dvoje super hlač, ki sem jih kupila v H&M, s tem, da sem si morala še všitke naredit na blagu, ki prekriva trebuh, ker bi sicer imela vse skupaj pri gležnjihuser posted image .

Potem bi me pa verjetno res malo zeblouser posted image !

Meni je trebušček v zadnjem tednu tako zrastel, da se zdim sama sebi kot kakšen nasedli kit na avstralski obali...user posted image . Pred tem mi je teža lepo počasi naraščala, do + 4 kg, sedaj pa 3 kg v treh tednih!!! in trebuh, da je veselje. Sedaj sem taka ta prava user posted image , okrogla in vesela.



(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 514
   RE: Februarčice
11.11.2005 14:07:33   
Kami
Ok, Petrina28, dans možu povem, da se selimo v Velenje. Naj naredi kar hoče. user posted image

(odgovor članu petrina28)
Neposredna povezava do sporočila: 515
   RE: Februarčice
11.11.2005 16:58:42   
bobika
Kami tudi v okolici Maribora je bilo celo dopoldan sonce. Popoldan pa je prišla megla in tema. Boš mogla dopoldan prit kaj na Štajersko user posted image
Sem se malo posončila. V roke sem vzela literaturo za fax in prebirala. Družbo pa mi je delal naš user posted image , ki je ves čas veselo prinašal svojo igračko, da sem mu jo metala. Nučila se seveda nisem  nič, sem si pa nabrala pozitivno energijo.

Ursa_p, ki ginekoliginji hodim v Lavričevo k Jelki Kolarič.
V ponedeljek ali pa torek grem na ta preikus, po receptu g, pol bom pa videla kako bo. Če bo kakršen koli sum se naročim drugje. Nočem tvegati.
Mene pošilja na vse mogoče preglede in preiskave, ker sem verjetno bolj v "rizični" skupini - astamtik in malo več kg sem imela že pred zanositvijo.
Hvala za nasvet

Klicali smo v Toysa in našega vozička še niso dostavili. Baje pride dostava zvečer. Bom jutri poskusila. Upam, da bo.

Glede stvari iz graza pa tako. Vozičke in določene artikle za dojenčka imajo full cenejše kot pri nas. Pač odvisno kaj iščeš. Cotike pa podobno kot pri nas. Fajn pa je prej pogledati malo po internet straneh pa videti kaj imajo.

http://www.ikea.com/ms/de_AT/
http://www.toysrus.de/


Lepo se imejte  in ne praznujte martina preveč.


(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 516
   RE: Februarčice
11.11.2005 19:39:26   
čuko
Punce vidim, da vse hodite na test za sladkor. Kaj je to nujno, ali samo če je že v družini kaka sladkorna, ker jaz nisem dobila nič za nobeno tako preizkavo!user posted image

_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 517
   RE: Februarčice
11.11.2005 19:41:01   
sazi
Pa da se še jaz oglasim po nekaj dneh. Sem tako brez energije, da mi je še tole sedenje za računalnikom skoraj odveč, samo MORAM prebrat, kaj vse ste napisale.
Toliko obveznosti imam, da sploh ne opazim, kakšno vreme je zunaj. Ko grem v službo, je tema, ko grem iz službe je tema... Ej, pa to je nehumano. Jaz bi uvedla nov zakon, da nosečnice lahko izbiramo, da bi bile med nosečnostjo doma ali pa vsaj delale manj ur - kar tako na svojo željo. SIcer vem, da je marsikatera na bolniški, čeprav ji nič ni, ampak vse nimamo takega vpliva na naše zdravnike, oz. imajo naši G malo drugačne poglede glede "talanja" bolniških.

Od ogledovanja raznih malih oglasov se mi že meša. Kupiti moram polno stvari za user posted image  (tistih tavečjih, ki več stanejo), za nameček pa še avto - še vedno nisva "nadomestila" ukradenega.
Pravite, da so v avstriji cenejši vozički - morda ve katera ali so tudi vozički Quinny kaj cenejši? Na spletnih straneh raznih trgovin (toys in še kakšna) jih ne najdem ali pa nimajo cen zraven.

Mene moj G ni poslal še na noben poseben pregled. Nič za sladkorno ali kaj podobnega. Slišala sem, da je zelo pomembna dolžina materničnega vratu (Tinkatonka je šla na merjenje, kajne?) in da prekratek vrat pomeni nevarnost za prezgodnji porod. Kako G ve, da nimaš prekratkega MV, če ga nikoli ne pogleda' Ali to kar računajo, da smo popolne in da nas nič ne ogroža, ali obstajajo kaki drugi kazalniki za to, da je lahko kaj narobe?

Zame so tile zadnji dnevi precej mimo. Upam, da se mi kaj kmalu dvigne razpoloženje, saj to ne vodi nikamor. Kje je tisto uživanje v nosečnosti? Povrh vsega je še moj user posted image  precej zbole in je ves bogi user posted image .

Evii sicer vidim, da je precej huje, kot meni - sožalje še s te strani, ampak vseeno bi bila rada vesela, srečka user posted image .

No, pa saj za dežjem posije sonce, kajne?

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 518
   RE: Februarčice
11.11.2005 20:42:41   
taja27
Eviii iskrene sožalje tudi iz moje strani. Letos res ni najboljše leto za vas, glede pogrebov mislim. Boš videla drugo leto bo vse boljše. Začelo se bo s tvojim malim sončkom...

Sazi midva si tudi ogledujeva Quinny-a vendar ti lahko povem, da je v Baby Centru cenejši kot v Avstriji (gledala sva ga v Kiki pred dvemi tedni). Je pa res, da lahko kupiš soliden (na pogled, o kvaliteti ne vem) voziček po zelo ugodni ceni v Toys'R'us-u. No meni ni nobeden vsaj približno potegnu. Všeč mi je samo Quinny Speedy SX, pa še Jane trikolesnik moram videti v živo, predno ga bomo kupili.

Poljubček vsem malim brcačem v vaših trebuščkih drage user posted image ,
Taja

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 519
   RE: Februarčice
11.11.2005 23:16:30   
čuko
Sazi: V Avstriji niso vozički Quinny nič bolj poceni, kvečjemu še dražji. Veliko izbiro jih imađ v baby centru ali pa pri Sončku. Jaz sem ga kupila na Sončku,ker ga dobiš takoj, zapakiranega, na dom in še cenejši je!
user posted image

_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 520
   RE: Februarčice
12.11.2005 6:34:30   
Eviii
dobro jutro...
kot zgleda, sm danes prva tle. ostale pa pridno spite...
mene so včiraj za nameček še ledvice dajale. sm mislila, da bom znorela. pa sm se zaklela, da ne bom vzela tablet proti bolečinam (zdravniki so mi priporočli spasmex) in je tudi nism. sicer sm mislila, da me bo zvičir pobralo, ampak sm rekla, da morem zdržat. no, zdej je malo bolše...
jst sm zdej vstala z namenom, da se bom malo lotla doktorata, pa ne vem, če mi bo šlo to od rok. se bom malo potrudla, da se malo zamotim.
včiri sva bla z možekom spet v šoli. najprej je reku, da ne bo pršu. pol sm pa vidla dol v predavalnici banjico in dojenčka in polno plenic in sm ga poklicala, nej takoj uleti dol. in je bil čez 10 minut v predavalnici. in pol smo dojenčka kopali in previjali in smo se prou zabavali. v pondeljek imamo pa predavanje o zobeh.
kami, če te zanima, imamo po dolgem cajtu na obali polno sončka. po več kot dveh tednih megle se je sonce spet vrnilo na staro mesto in nam omogoča prekrasne dneve...
kot vidim, nas je na tem forumu vedno več. skori vsak dan zapolnimo po eno stran :) smo pa res pridne user posted image
uživajte v tem lepem vikendu in si nabirajte energije za naslednji teden user posted image

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 521
   RE: Februarčice
12.11.2005 10:57:35   
tinkatonka
HOJLA FEBRUARČICE!!user posted image

No pa gremo lepo po vrsti….

FREIA IN PETRINA 28 DOBRODOŠLI MED FEBRUARČICAMI! Upam da se bosta pridružile pri vsakodnevnem klepetu o nosečniških problemih in veselju obenem. Je tak luštno brati, kako nosečnost preživljajo ostale sonosečnice.

EVII user posted image  MOJE SOŽALJE! Upam da je s temi nesrečnimi dogodki zdaj konec in da te v naslednjem letu čaka ogromno lepih in srečnih dogodkov. Najprej pa seveda rojstvo vajinega otročička.

JERY.....jaz sem šla v Gradec s dolgim seznamom kaj moram vse kupiti, ker pač ničesar ne bom dobila izposojenega. Če bi vse dobila tam potem se ti nakup izplača ker je ceneje. Samo igračka za na posteljo (leteči medvedki) je za par tisoč SIT ceneje v Avstriji kot v Sloveniji. Jaz žal tistih večjih stvari (posteljica, Voziček) nisem dobila v Avstriji. Pa saj imajo kar nekaj izbire, vendar ker vem kakšne so posteljice tu pri nas (Lip Poljčane) so me tiste posteljice v Toysu kar malo razočarale, saj je šlo le za par palic zbitih skupaj. Za oblekice pa tud nisem opazila kakšne posebne razlike v ceni pri nas in v cenah v Avstriji. Če mal poznaš kje se splača kaj kupiti je cenej če kupiš tle v Šparu, Leclercu ali pa v kakšnih akcijah v Bay-centru, kot da se zarad tega voziš dol. Jaz po vsej verjetnosti (vendar nikoli ne reci nikoli) ne bom šla več zapravljat za otročička dol. Vendar to je moje mnenje, vsake oči pa imajo svojega malarja. Tko da to so moje izkušnje, lahko da ima katera druga pa boljše.

Glede merjenja MV...meni je G. rekla da naj grem, ker ta pregled zastonj opravljajo v Ljubljanski porodnišnici. če boš šla pa na kakšen samoplačniški ultrazvok pa lahko tam zahtevaš da ti to izmerijo. Od G. do G. je to drugače. Nekatere ti MV izmerijo samo če pašeš v rizično skupino (nošenje otroka zelo zelo nizko, da ti vse dol pritiska, že kakšen prezgodnji porod), nekatere pa kar vsem izmerijo pri morfologiji. čeprav mislim da je zdaj za meritev že malo prepozno. Vendar nisem 100%, najbolje da se pozanimaš pri svojem G.

No takole...pa da še malo pročam kaj kej dogaja pri nas. Midva z drgaim sva naročila okna in vhodna vrata in sem vesela kot radio. user posted image user posted image  res da se bo to na najinem proračunu kar ornk poznalo, vendar vrata in okna so obraz hiše, tko da res nisva preveč šparala in sva si privoščila kar malo dražja vhodna vrata. Ampak sej jih ne menjaš vsako leto, ampak so za kr dolgo obdobje, tko da pri teh stvareh pa res ni za šparat. No pa včerja nam je že mojster za centralno naredil priključke, zdaj pa samo še električarja počakamo, ko bodo okna in vrata seveda že notri. Ma gr ekr hitro to.
Zdaj pa šibamo, jaz, user posted image  in moja mami na sprehod do našega gradbišča, da vidimo kaj fantje tam gor počnejo! Čeprav je vreme tu v Ljubljani tako gnilo da ni za govort. No bo že bolje. če ni sončka zunaj, si ga bomo pa notri naredili. user posted image user posted image

Punce lepo se imejte in čuvajte vaše trebuščke in user posted image  v njih. Želim vam prav lep vikend!!!

Tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 522
   RE: Februarčice
12.11.2005 16:48:29   
sazi
Taja 27 in čuko, hvala za info o "nič cenejših Quinnyjih". Sem si mislila, da je tako. Res se mi ne gre po nepotrebnem v Avstrijo. Imam namen večino stvari kupiti tu. Posteljice imajo v BC kar fajn in tudi za normalne cene, edino pri Quinny-jih me malo "žrejo" cene. To pa zato, ker sem gledala cene na sončku (za speedy in zapp - dolgoročno bi imela kar oba - si zmišljujem, kaj), no pa so potem ukinili velik popust na zappe in so sedaj 40.000 namesto 32.000. Kako sem bila jezna nase, da nisem kupila prej, samo po drugi strani sem si pa mislila, zakaj bi kupovala zdaj, če pa vsaj zappa res ne bom potrebovala pred poletjem? No, nima veze. Trenutno je nakup odložen. Mogoče bo pa kje kaka akcija (vem, da si mislite, ja-pa-ja). No, dokler se mi ne mudi z nakupom, ne bom hitela. Skoraj dvomim, da bi v tako kratkem času spet podražili stvari.

Drugače je pa user posted image  v trebuščku kar živahen. Kakšnih težav s krči nima, me pa vsakih nekaj dni hudo špikne nekje pod rebri (taka ostra bolečina), ki kakšno minuto drži in ne pomaga nič, da si minila. Jaz sem vsakič posebej samo vesela, da mine, ker je potem tako, kot da ne bi bilo nič. No, pregled pri G imam naslednji petek, pa bom mogoče takrat izvedela, za kaj gre.

Upam, da bo juti lepši dan, ker si res želim na kak lep sprehod (žal kam hudo daleč ne želim, ker je moj user posted image  bolan in še ni primerno, da ga vlečem na ta mraz.

Pozdravčke vsem user posted image  in vašim trebuščkom

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 523
   RE: Februarčice
12.11.2005 19:16:16   
taja27
Pozdravljenje,

pravkar sem prišla iz LJ, kjer smo si nagledali našo bebiko. Skoraj ves čas je držal/a rokice pred obrazkom tako, da se je moral dr. Pušenjak kar namatrat, da smo dobili nekaj lepih 3D slikic in dva clipa po 20 sekund. Na CD nam je dal tudi vse ''fotke'' od morfologije, ki nam jo je delal. Polni smo slikic. Najbolj sva pa z user posted image  srečna, ker je z našim dojenčkom vse OK. Zelo natančno nam je pokazal vse: glavico, možgane, vse notranje organe, žile, ... srček smo si ogledali zelo zelo podrobno in je rekel, da je vse super.
Midva z možem sva bla čist navdušena nad njim; kako je sproščen, prijazen, kako vse lepo razloži! Najbolj pa nama je bilo všeč, ker se dejansko vidi, da rad dela to kar dela. Kapo dol!!

Moj možek je včeraj prvič malo pogledal na ta naš forum in mu je zlo všeč kok smo prijazne ena do druge, pa kako si lepo talamo nasvete, pa kako mu je blo všeč, da si pravimo ''februarčice''!

Danes sva kupila tudi par malenkosti v BC (dudiko in škatlico za dudiko, aspirator za nos, škarjice za nohtke...) in nekaj cunjic. Zdej ko sem pršla domov sem se najprej zagnala v te male oblekice in jih božala. Kaki cortkani bodiji, pa žabice... se mi zdi, da bom šele ob teh stvareh resnično dojela, da kmalu dobimo dojenčka. Sploh si ne morem nehat božat bušija!

Sm čist not padla ...

Lepo se imejte in cartajte svoje user posted image , pa ne pozabit cartat še user posted image !!

Taja + user posted image

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 524
   RE: Februarčice
12.11.2005 22:38:43   
čuko
Pozdravljene!user posted image

kako ste kaj? Jaz sem že dva dni full depresivna in skozi mi grdo po glavi grozne misli, kaj če mojega user posted image  zdaj izgubim in če bo kaj narobe! Ful se prepričujem, da naj neham, pa nikakor ne morem. V meni je skozi neki strah.user posted image  Kaj se vam tudi kdaj dogaja kaj podobnega?

No  upam, da me bo hitro spustilo!

lepo bodite user posted image !

_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu taja27)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?