|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčice
3.11.2005 17:59:51   
čuko
user posted image user posted image Pozdravljene tudi od naju z Galom!user posted image

Mi smo pa danes bili pridni, smo se zgodaj vstali, vse pospravili in likali. Se nam je kar dosti nabralo za likanje, zdaj pa me boli križ ko user posted image . Vidim, da imate enake probleme z križem. No kaj čemo, še malo pa bo boljše.

Tudi jaz imam drugi teden pregled pri G., komaj čakam da vidim svojega sončka in da mi potrdi da je vse uredu.  Mislim, da je vse uredu, ker je že 2 dni aktiven, kot da bo nogometašuser posted image

No lepo počivajte, pa pobožajte svojeuser posted image .

_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 376
   RE: Februarčice
3.11.2005 20:35:30   
čuko
Rada bi vas nekaj vprašala! Vidim, da se dosti menite o previjalni za na steno, pa me zanima ali že to imate in če je praktično. Jaz še nimam previjalne, imam pa tudi prostorsko stisko, tak da če je uredu bi si jaz to mogoče nabavila. Zanima me tudi ali se to kak zloži lahko?

Hvala za vaše nasvete!user posted image

_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 377
   RE: Februarčice
3.11.2005 21:01:11   
ninaki
Sarazan, ali so nalepke za mat. solo nujne? Jaz sem namreč nekoliko zmedena, saj sem zadnjič klicala in se hotela prijaviti, pa mi je gospa na drugi strani rekla naj samo pridem. Nobenih nalepk ni omenjala. Mogoče kaj veš?

Nina


(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 378
   RE: Februarčice
3.11.2005 21:02:50   
tinkatonka
Hoj...

Glede previjalne za na steno...Sem jo enkrat pred kakšnim mesecem vidla v Baby centru v Ljubljani v zgornjem nadstropju, tm blizu vzmetnic. Cene se ne spomnim. Se pa, če imate prostorsko stisko, to najbrž res izplača.

Punce se moram mal pohvalit...vpisala sem se v šiviljski tečaj, kjer se bom upam da naučila vsaj osnov šivanja za kakšne hlače in majce, da bom mogoče kdaj zašila tudi kaj za otročka. No v ponedeljek začnem in moj 1 proizvod na tem tečaju bodo nosečniške hlače. Baje se da to čist enostavno nardit, pa še kroj od burde sem kupila tko da sem že opremljena za ta tečaj. volje mi pa tudi ne manjka. To je en tak moj "nosečniški projekt"....eden izmed "projektov" je na primer narediti gobelin za našega otročička, ki je že skoraj na koncu. A imate ve tudi kakšne take "projekte"?? No izpolnjevanje knjigice o nosečnosti in otročku je tudi neke "projekt"! A še kaj drugega???

No zdaj se pa počasi odpravljam spat. Upam da jutri ne bom vstala spet tako pozno kot danes, ker sem potem še ves dan taka zaspana in počasna. Pridne bodte in pobožajte svoje trebuščke in naj vas vaši najdražji prijetno razvajajo!

Lp Tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 379
   RE: Februarčice
3.11.2005 23:11:11   
wallery
Tudi mi imamo v ponedeljek7.11  pregled pri gin.26t se že veselim da bom zopet videlauser posted image  moj čas ki mi še ostane do poroda pa bi rada čimbolj izkoristila urejat sproti knjigo-dnevnik za novorojenčka se veliko ukvarjat s hčerko in narediti še vse tri izpite do konca januarja ki so mi še ostali zaključek izobraževanja pa bo na user posted image prestavljen na poletje ali jesen

Ali boste vse ki ste prvič že hodile v materinsko šolo hodile še enkrat pri nas bo razlika 2,5let in ne vem ali naj grem ali ne ali je to bolj za tiste ki imajo večjo starostno razliko med 1.in 2.nosečnostjo več kot 5let
Čim boljše spanje vam želim

_____________________________

Najinima punčkama Nika 15.9.03 in Taja 29.1.06 se bo pridružil nov sonček PDP 16.4.07

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 380
   RE: Februarčice
4.11.2005 0:11:46   
Kami
Čao punce in user posted image !
Vidim, da je na našem forumu vse bolj pestro in da nas je vse več. user posted image
Meni je danes uspelo razšifirirati prenos fotk iz digitalca na kompjuter in naredila sem svoj prvi album in celo pomanjšala fotke iz 2 mega na eno bolj normalno velikost. In sem naredila tudi 3 albume, da jih lahko pogledate:
- previjalna mizica iz Ikee, ki jo imamo v kopalnici in jo ne morem prehvalit
- trebuh 23. teden (sem ga mogla slikat sama, ker je bil mož spet enkrat na poti)
- trebuh 27. teden (slikal mož tik pred odhodom na novo pot).
Ker sem pa mislila, da lahko naložim samo ta male slikce, sem seveda pomanjšala slike na najmanjšo možno velikost in se ne vidijo preveč dobro. Če kaj ne vidite ok, mi javite, bom še enkrat naložila jutri, danes se mi res ne ljubi več. Mislim, da trebuh se grozno dobro vidi user posted image , previjalna pa bolj slabo.
Drugače pa je bil zame tudi presneto težek dan user posted image . Bolela me je glava tako močno, da sem na koncu okrog 11h obupala in vzela en lekadol. Je pomagalo. Tako, da mi je potem uspelo celo ene 3 ure študirat. Vsak dan me bolj boli križ, po moje tudi zaradi teže. Mogoče si drug teden privoščim maserja, če ne bo bolje, shujšala verjetno ne bom, a ne user posted image ?
Pogrešam user posted image , ki je tam čez lužo in sva na vezi samo po e-mailih. Tudi sine ga pogreša. Danes sva mu na digitalca posnela en kratek filmček, pa je bil velik 64 mega (bravo jest) in mu ga potem nisem upala poslat, ker ima že brez tega težave s povezavo. Tale tehnika me bo uničila. A ste ve tud dežurne za te stvari v hiši?!user posted image
Jaz se tudi sprašujem, ali bi sploh šla v materinsko šolo ali ne, glede na to, da je ta mali star dobra 3 leta. Pa sploh mi ene stvari niso bile všeč, kako so govorili o njih, čeprav, če je to prvo dete je vseeno fajn slišat pa se potem po svoji pameti odločit. BaGSI, Nuka a vidve se bosta odločili? Se mi zdi, da bom jaz raje študirala za izpite user posted image ...
Kar se tega izkoriščanja časa tiče, se mi zdi zelo Ok, če imaš možnost, da se lotiš česa novega. Jaz sem si npr. med prvo porodniško zadala, da se naučim smučat, pri svojih 30-ih in precej majavih nogah. Pa mi je uspelo (no, pravi smučarji bi se mi smejali)! Vozim sicer po otroških progah, ampak vozim. So me malo čudno gledali vsi, mali je bil star pol leta, jaz pa sem se pozimi vozila z učiteljem na progo za 2 uri. Potem pa hopla nazaj v Lj. dojit.
V tej nosečnosti in porodniški si moram tudi kaj hecnega omislit oz. osmislit, ampak me tale fax in izpiti ter naš mališan tako zaposlujejo, da komaj kdaj najdem čas za pisanje dnevnika od user posted image , kaj šele kaj drugega.
No, user posted image  želim vam lahko noč. Mislim, da je čas, da se tudi jaz počasi poberem...

(odgovor članu wallery)
Neposredna povezava do sporočila: 381
   RE: Februarčice
4.11.2005 0:13:45   
Kami
Joj, punce, jutri RES ne bom takooooo DOLGA, šele zdaj vidim, kake klobase pišem. Očitno mi res manjka možek moj, pol si pa dam duška na forumu. Sem rekla, da vam bom težila! user posted image
Sori!

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 382
   RE: Februarčice
4.11.2005 7:55:19   
BaGSi
Jutro!

user posted image Danes sem pa ponoči mislila, da me bo moj mož moral odpeljat na urgenco oz. v porodnišnico. Ob 1h ponoči me je zbudila huda topa bolečina celotnega trebuha, ob tem, da me je tudi špikalo v predelu medenice user posted image . Pa še tamala se nič premikala... Nekaj časa sem se prestavljala po postelji, potem sem šla na wc - vse skupaj ni nič kaj pomagalo. Potem sem vzela še magnezij, ker sem le upala, da je to kakšno otrdevanje trebuha ali krč (čeprav se v taki obliki ne spomnim iz prve nosečnosti)user posted image . Čez nekaj časa sem zaspala od utrujenosti in skrbi, in magnezij ali karkoli pač je delovalo... Hvala Bogu. Zjutraj sem prav počakala, da bom čutila tamalo in čeprav se premika občutno manj - mislim, da je to lahko od količine plodovnice; sem vesela, da je vse OK.
Izgleda, da bom mogla bolj počivat...

Kami - jaz ne bom šla v materinsko šolo, ker bom še do 15. decembra v službi, potem pa se mi ne bo več dalo... Pa tudi mislim, da nisem pozabila stvari, ki so jih povedali oz. se jih bom morala kar hitro spomnit user posted image  Pa še ob popoldnevih imam s tamalim in s sabo en kup obveznosti, tako da mi prav paše kak dan popoldanskega miru... Moj mož pa je tuidi dal skozi en porod (kjer je bil skoraj namesto babice) in bo preživel še drugega user posted image
Kami - točno tak trebuh imam jaz user posted image , sem se kar malo potolažla... tudi pri meni je glavna izboklina še vedno na nivoju popka; če se prav spomnim je bila prvič kar precej višje in tudi bolj v križu sem nosila... Koliko si pa se zredila? jaz imam +8 kg...

LP user posted image  in čim manj takšnih stresov...


(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 383
   RE: Februarčice
4.11.2005 8:17:10   
nuka
Jutro punce!

Za mano je spet neprespana noč. Vstajala sem na 1 uro, zaradi bolečin v križu in nogah.
Bagsi počivaj! Upam da se bo vse dobro izteklo.
Kami moj trebuh prav nič ne zaostaja, se mi zdi da imam še večjega. Zgleda da je res, da se fante nosi drugače. <
V materinsko šolo ne bom hodila. Tudi pri Niki nisem pa smo vse spelal. V Kranju na srečo ni treba imeti potrdila o opravljeni šoli če je očka zraven. Moj je bil lansko leto zraven in je preživel brez problema. Še pomagal je pritisniti na trebuh da je user posted image prišla na svet.

Za napakce se oproščam. Mi Niki pomaga tipkat.



_____________________________

Nika 8.9.2004
Nejc 3.2.2006
Nina 27.2.2008

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 384
   RE: Februarčice
4.11.2005 12:43:59   
tinkatonka
Kami.....ne sekiraj se zaradi dolgih postov. Sej te je luštno brati. Pa saj se zmerja kakšna izmed nas bolj razpiše.

Bagsi......pazi nase in na svojega otročička in počivaj!!!!!

No jaz sem pa ravno nazaj iz nakupov. Sem šla danes po blago za moje nosečniške hlače, ki jih bom probala sešiti na nosečniškem tečaju in sem dala za blago in ostali potrošni material samo 2.800 SIt. No če bodo hlače sešite tako da bodo celo za nosit v javnost bom zelo poceni skoz prišla, glede na to da so nosečniške hlače tm okrog 12.000 SIT v trgovini.

No danes po peti uri pa na pošti dvignem voziček in pomojem ga bom potem cel večer ogledovala in sestavljala......user posted image user posted image user posted image user posted image

Punce lepo s eimejte. Pazite nase in čuvajte vaše nagajivčke!

LP Tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 385
   RE: Februarčice
4.11.2005 14:01:17   
sarazan
Ninaki!
Nalepke moraš imeti, vendar niso potrebne za prvi obisk mat. šole. Jaz sem imela čas in sem šla ponje v porodnišnico. Sicer si jih boš pa zrihtala v ponedeljek. Bodo tam povedali, kako.

BaGSi!
Hvala bogu vse ok. Pazi na sebe in user posted image . Počivaj in se ne preobremenjuj.

Sicer pa, drage moje user posted image .... Imela sem pregled pri G in sem jih tako slišala zaradi kil (+9), da sem skoraj pod mizo zlezla. Do naslednjič (7.12.) se smem zrediti samo 1 kg. V materinsko knjižico mi je celo napisala REDUKCIJA KALORIJ.
Ok, saj vem, da kdaj pa kdaj res ne bi bilo treba, da vse nesem v usta, pa še to povečini pojem veliko sadja... ampak tako zakomplicirat si življenja pa tudi ne mislim. Nikoli nisem ravno gledala na vsak gram preveč... Jao, jao, ne vem, kaj naj. Koliko pa ve pojeste na dan? Kaj pa jeste? Jaz sploh ne maram sladkarij, kuham praktično brez maščobe. Res pa pojem ogromno sadja, kjer je sladkor...
Mož me je že tolažil, da bova začela intenzivnejše "športat", da bom pokurila kalorije.

No, sicer je bilo pa vse ostalo ok. Kri - hemoglobin je super. Ni sledu o kakšni slabokrvnosti.
Dobila sem še napotnico za ICT (indirektni Combsov test), ker sem RhD negativna in bom v 28. tednu dobila injekcijo.

Uživajte, jaz grem pa še po en kozarec vode. Lačna sem k volk, pa se brzdam, da ne grem v hladilnik.


_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 386
   RE: Februarčice
4.11.2005 14:25:26   
malamisha
Oj februarke!

Mene pa je danes paketek čakal doma in v njem voziček!!!!
Naročila sema ga preko E-baya in ga že imamo doma. Malo smo ga vozili, zdaj pa čakam še bodočega očka da ga preizkusi.

Imam Hauckov voziček in je super. Ima vse, kar imajo velikiuser posted image user posted image .
Samo cena ne ustreza najbolj... Zanj smo plačali 100E z poštnino.user posted image user posted image user posted image

Komaj čakam da bomo našo pikico vozili v njemu.

Sarazan, mene tudi čaka slavna injekcija v 28 tednu. Ni kaj, malo nas bodo pikali...

lp





_____________________________

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi


(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 387
   RE: Februarčice
4.11.2005 14:34:12   
marty5
Jaz teh G in sester s temi kg prav ne razumem user posted image . Mene vsakokrat pred pregledom stisne v trebuhu le zaradi tega. Razumem, da se ne smemo preveč redit, amapak včasih prav pretiravajo. Jaz sem se do danes (skoraj dopolnjen 24t) zredila za okrog 5kg, kar se mi ne zdi tako grozno, ali pač? Me zanima, kaj bo rekla v ponedeljek sestra.....Ti prav zamorijo te preglede user posted image
Res je, da mi diši ravno vse, kar je na črni listi - junk food in sladko user posted image , ampak kaj morem. Saj se zadržujem, ampak, če se mi lušta, je že kak razlog za to...

Joj, sem preveč nakladala s tem. Ampak imam v ponedeljek pregled in me je že zdaj strah, da jih bom slišala (zadnjič sem jih, ker sem šla gor 3,5 kg....). Držte pesti zame user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 388
   RE: Februarčice
4.11.2005 14:54:21   
BaGSi
Sarazan - mislim, da je to res bedarija... Nisi enkrat napisala, da si "iz foha", tako da verjetno veš, da je to čista bedarija. Problem bi bil, če bi se zredila pretirano od pregleda do pregleda, imela visok pritisk, zatekala, imela v družini sladkorno bolezen idr. Razumem, da te sestra oz. G opozori, samo nekatere pa si jemljejo kar preveč pravic... Razen če imaš kakšno rizično predispozicijo?
Jaz imam +8 kg in sploh ni trznila... V prejšnji nosečnosti sem se zredila +9 kg v tem času (tako kot ti), pa tudi ni niti komentirala... na koncu pa tudi ni bilo več kot +16kg.
Moja kolegica iz faksa se je zredila 30 kg, pa je tudi preživela...
Po moje imaš pač takšno presnovo... ne sekiraj se preveč...
Jaz  jem približno 20% več kot pred nosečnostjo, pa ne mislim niti približno zmanjšat obrokov (poleg tega sem slabokrvna, imam nizek pritisk in bi verjetno padla v nezavest; če ne bi jedla toliko kot sedaj). Za vmesne obroka pač pojem kak jogurt, krekerje, oreščke, jabolko itd.

Joj me to razjezi user posted image

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 389
   RE: Februarčice
4.11.2005 15:12:21   
sarazan
Ma ja, saj to je problem, ker se malo preveč spoznam na človeško anatomijo in na biokemijske procese v našem telesu. Zato tudi nisem zapadla v neko paniko. Pa vendar nisem medicinka, da bi lahko strokovno stala za vsem.
Samo, če bi slišale, kaj vse mi je rekla in predvsem v kakšnem tonu je rekla...

V familiji imam sladkorno bolezen, vendar sem ravno prejšnji teden opravila glukozni test in je bil ok.  Zatekam ne. Pritisk je čist normalen, počutim se krasno in razen, da sem s trebuhom malo štorasta, sploh ne vem, da sem noseča.

Saj..., ne bom se sekirala. Mogoče bom spustila večerjo za nekaj časa, da ne bom imela slabe vesti. Pa malo večkrat bom šla na daljši sprehod.

Lp

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 390
   RE: Februarčice
4.11.2005 16:56:16   
wallery
Sarazan:jaz sem še na slabšem več kg imam kot ti,groza me je če pomislim kaj bo zopet rekla gin v poned.
Saj poskusam da nebi toliko jedla,pijem več vode 2l  ali več na dan ki naj bi ti dalo občutek sitosti pa mi v želodcu še kar naprej "kruli"user posted image user posted image

_____________________________

Najinima punčkama Nika 15.9.03 in Taja 29.1.06 se bo pridružil nov sonček PDP 16.4.07

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 391
   RE: Februarčice
4.11.2005 20:48:06   
sazi
Živjo punce,

končno sem tudi jaz začela z nakupi, čeprav še nobene stvari nimam doma. Sem včeraj naročila kengurujčka, ki je bil na spletnem BC v dnevni akciji, danes pa sem se preko oglasa zmenila še za nakup košare za na voziček. Upam, da me tokrat ne bodo prinesli naokoli. Sem se zadnjič z eno, ki je voziček prodajala preko oglasa zmenila, da ga pridem iskat (živijo precej daleč), bila je zelo ljubezniva in se je še ponudila, da se dobimo na pol poti, da si vse skupaj lahko v miru ogledava... No, potem pa, ko sem jo poklicala, da bi se zmenili, me je pa skenslala, na SMS ni odgovorila, prav tako ne na mail. No, zdaj vse komponenete iščem drugje, voziček bom pa zgleda kupila kar novega, saj speedijev ne najdem med oglasi, na E-bayu so pa tako dragi, da je že bolje, če tu kupim novega.

S kilami sem tudi jaz na +5 (mogoče+5,5) in mislim, da mi niti slučajno nima kdo za kaj težiti. Tudi +8 ali 9 se mi še ne zdi takooo pretirano. Moje sodelavke so se vse zredile (skupno) med 15 in 30 kg, pa danes niso kake hude debeluške. Je pa najbrž razlika tudi v tem, na kakšno kontitucijo jih dobiš. Imam namen enkrat konec meseca urediti fotke (in še na novo posneti) moj buši, tako da bo zabeleženo in objalvljeno, kakšen je bil v različnih časovnih obdobjih.

Lepo, da se lotevate raznih novih zadev, če ste doma in imate čas. Meni se toooliko stvari nabira, da me ta nered že prav duši in ves čas čakam konec meseca, ko upam, da bom končno ostala doma in takrat vse spravila v red inzačela pripravljati in intenzivneje kupovati za user posted image .

Pa lep večer in vikend vsem

(odgovor članu wallery)
Neposredna povezava do sporočila: 392
   RE: Februarčice
4.11.2005 23:49:42   
Kami
Čao user posted image !
Danes sem bolj zgodnja kot ponavadi, sem se odločila, da grem za spremembo prej v posteljo. Drugače hodim spat tam okrog 1h in spim kot ubita do 7h, ko me tamali vrže pokonci. Tudi za lulanje se ne zbujam več ponoči, očitno me teli izpiti res izčrpajo.
Kar se kil tiče, sem šla gor 8 kg (prejšnji teden, 26. teden). Se mi zdi, da če bi se danes vagala, bi bilo še več,pa tudi trebuh se mi zdi, da mi je še čez noč zrastel user posted image . Resno govorim! user posted image
Sem danes iskala kakšne tople hlače (žametke) za prihajajoče mesece, pa mi ni bilo nič kaj všeč, da o ceni ne govorim. Tako da Tinkatonka se priporočam, če ti uspe, lahk odpreš delavnico za nosečke! Zame boš mogla kakšen šotor (družinski) vzet za mero, ampak bo že. user posted image
BaGSI, ti se pa čuvaj s temi napadi. Mene bi zdele ornk panika zagrabila, če bi se mi kaj takšnega primerilo, še posebej, ker ni moža doma. Že tole moje srce me spravlja v paniko, čeprav mi vsi govorijo, da me ne bo pobralo. user posted image  Je težko verjet, ko me stisne.
Uživajte in ne pretiravajte v ničemer, razen v dobri volji!

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 393
   RE: Februarčice
5.11.2005 1:03:36   
čuko
user posted image No punce, ne se tolko sekirat pri kg, jaz sem bila že na prejšnjem pregledu (pred 3 tedni) na +11. v sredo imam g, bomo vidli kaj bo rekel in na koliko bo tehnica sedaj!!!!user posted image

_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 394
   RE: Februarčice
5.11.2005 8:20:08   
tinkatonka
Dobro jutro!

Trenutno sem v malo "slabi koži". Me dajejo krči po trebuhu in po golenih, pa še slabo mi je nekaj, tko da ne vem če ne bom zdele kr pred WC školjko šla sedet. Drugače sem pa spet sama doma user posted image user posted image . Možek je moral iti v službo, potem pa se doma oglasi samo na kosilu inpotem na hiško delat. Sej moram bit potrpežljiva ker konec koncev dela za nas in da se čimprej vselimo v novo hiško. Ampak ga res pogrešam. pol se pa včasih zvečer malo zjokam kr tko sama pri sebi. Pa me takoj pogrunta ko me vidi, tud če ni nobene luči prižgane in potem mr majčkeno pocrkla. Ja...sem zdej v user posted image  mal bolj občutljiva in se kr zjokam, za kakšne stvari tud čist brezveze.

No pa da se še pohvalim. Včeraj smo dobili voziček. Sem ga mogla takoj odpret in vse pogledat če je notri, pa kako se gor dežno prevleko daje, pa kako se ga sestavlja in kako podira. Voziček je res 1 A, samo še stanovalec/ka manjka. Ja in naš bodoči stanovalec/ka novega vozička je danes zjutraj, ko ga je oči polupčkal za slovo, ko je šel v službo, tako močno pobrcal, no in potem seveda mami ni mogla več spat. Ti ti oči ker naju tako zgodaj (6h) budiš!!!

No kaj bom pa danes počela...bi šla mal na sprehod vendar me tako dajejo krči (ravno ta trenutek), da se kr malo bojim da bi šla sama na sprehod, da me vmes kje ne zvije. Pa gled ena to da ni nobenega doma, tud priklicat po GSM-ju ne bi mogla nobenga. Tko da bom šla mal počivat, delat gobelin....pa seveda vmes 10001 pogledat na RR če se kaj dogaja.

Upam da se ve kaj bolje počutite! Lepo pozdravček tudi vašim otročičkom!!!

LP Tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 395
   RE: Februarčice
5.11.2005 8:33:07   
tinkatonka
Punce eno vprašanje...predvsem za tsite, ki ste že rodile. Kako sploh zgledajo popadki.

No pa da se ne boste ustrešle, sej jih nimam vsaj mislim da ne. Ampak vsake toliko časa me tako zareže po celem trebuhu in bolečina kar nekaj sekund ne popusti, potem je pa vredu. A bom sploh znala ločit popadke od krčev ko bo šlo zares????

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 396
   RE: Februarčice
5.11.2005 8:39:23   
Eviii
jutro pupe...
vidim, da ste se kr razpisale, ko me ni blo gor (samo en dan)... pa začnimo kr po vrsti.
jst ponoči nimam problemov z vstajanjem. ne grem niti na wc. sm si stvar uredila tko, da podnevi zelo dosti pijem (okoli 3 litre) in valda hodim na wc na vsake pol ure. pol pa zvičir ne pijem več po deveti uri in grem pol v naslednji uri al pa dveh še ene trikrat na wc in me pol ponoči ne tišči. se pa zjutraj zbudim z nabito polnim mehurjem...
danes sm ugotovila, da smo se spet zredili za pol kilce, tko da zdej tehtamo 3,5 kg več kot pred user posted image ... pa ni da se šparam pri hrani. zdi se mi, da žrem ko volk. imam pa grozno dobro prebavo in očitno zlahka pomečem vse vn, kar ne rabiva z user posted image . buši je pa še vedno tam. malo opazen, ampak ga še kr lahko skrijem...
sm se ob prebiranju naših sporočil (tinkatonka) spomnla, da mam tudi jst še polno nedokončanih goblenov v omari... in si bom omislila enga otroškega in ga bom tudi nardila. to je moj hobi že vse od rane mladosti (prvi goblen sm dokončala nekje pri sedmih al osmih letih). in me je prou primla volja, da bi se spet usedla in se lotla enga lepega goblena. zaenkrat imam enga črnogorskega nonota za končat in še dva lepa konjička (precej velika, volna) za začet. pa še kak bi se našu... grem kr na delo!!! lani sm enga nardila za taščo in ta je znorela od sreče...
drugače meni tehnologija ni tuja. sm bolj praktični tip človeka. mi ni problema vzet v roke šraufciger in razmontirat računalnik (sicer ga je problem včasih pol sestavit nazaj user posted image ). pa tudi drugače. z možem sva v ikeii kupla postlo in sva ko skupi sestavla (vsak je šraufal in tolku na svojem koncu). pa orbitrek sm sama sestavla. pa zadnič sva kupla klopco za trebušnjake (čisto sama sestavla) in napravo za fitness (dva dni smo jo sestavljali kr trije, ker smo parkrat vmes obupali)... avta pa ne bi taknla niti pod razno!!!
joj, punce, čimprej poročajte o vaših pregledih... jst morem čakat še dva tedna (do 21.) in me to čakanje ubija!!! pa vsaj da slišim vaše novice, da vidim, kaj se z nami dogaja v tem obdobju...
no, danes sm se spet razpisala. meni je prou všeč brat o vas in vaših user posted image ...

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 397
   RE: Februarčice
5.11.2005 9:10:52   
taja27
Dobro jutro še iz moje strani user posted image !

Hvala tistim, ki ste me opozorile, da je 3D UZ najbolje opraviti vsaj do 26 tedna, da se kaj vidi (lepa slikica, pa posnetek na CD-ju...) Sem imela v planu, pa ko sem klicala v Dravlje, da se naročim, pa mi je rekla sestra po telefonu, naj pridem raje okoli 30 tedna (ko sem ji povedala, da sem že imela morfologijo in da bi rada slike in pa filmček) kot v 23T. No sem mislila, da ve kaj govori. Včeraj pa sem vprašala Pušenjaka, kdaj je najbolj primerno in je tudi rekel da čim prej!!

Me pa močno daje občutek krivde, ker me grabi za ta ''komercialni pregled''. Po drugi strani pa ne bi rada, da mi bi bilo žal, da nisem izkoristila možnosti, da bi videla svojega user posted image  že zdaj in imela posnetek. Mi je napisal Pušenjak, da je sam pregled stvar debeline lastne denarnice. Sem imela pa že prej občutek, da se ''preseravam'' s tem, ko si tega tako želim. Pa saj bi se vsi vozlili v Cliotih če bi imeli avto samo zato, da nekam pridemo. Zakaj potem zapravljamo denar za avte, pa masaže, pa hrano za katero bi bilo boljše, da je spoh ne bi rinili vase... No vidite kaj dela slaba vest!! Mi bo katera namenila kakšno spodbudno besedo glede pregleda?

Moj user posted image  je prav tako za, samo termin v naslednajem tednu morava uskladiti. Pa še to me malo daje - jaz zelo cenim mojega G (z njegovo pomočjo sva sploh prišla do naše pikice) je pa malo starejši in temu primerno bolj konzervativen. Tako, da niti ne vem kako bo gledal na to, da sem vmes naredila še en ''komercialni UZ''. Drugače pa imam pregled pri njem 23.11.05. No mogoče ga pa ne bom dala vpisati v KK.

Taja

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 398
   RE: Februarčice
5.11.2005 11:57:04   
čuko
Dobro jutro punce!

Mi smo danes malo poležavali, ker smo bolj slabo spali. Veš Tina tudi jaz ssem imela včeraj in danes krče, ampak samo ponoči. No upam, da bo vse ti hitro ponehalo in da je to pač nekaj kar spada v naš teden nosečnosti.
Lepo počivaj, pa se malo razvajaj, ko ti bo pa boljše pa le idi na kak sprehod. Vesela sem, da si dobila voziček in si zadovoljna. Vem kak je to.
Ko sem ga jaz dobila, kar nisem ga mogla nehat gledat in molo potisnit. Sedaj ga imam pri mami v hiši (ker imava bolj malo stanovanje) in skozi ko pridem tja, ga malo pogledam in komaj čakam, da bom lahko vozila v njemuser posted image .

Tudi jaz sem dosti sama, ker moj user posted image  dosti dela in hodi pozno domov. Ima svojo kavarno, tak da ga tudi čez vikende ni dosti doma. In tudi meni pride tak, da se kar razjočem, sedaj v  user posted image .

No punce upam, da ste uredu in da vas vaši user posted image  veselo brcajo, moj se je od včeraj malo umiril.

Lepo bodite, pa uživajte čez vikend!user posted image

_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 399
   RE: Februarčice
5.11.2005 13:32:05   
ninaki
Pozdravljene,

toliko novic se je nabralo, da je kar trajalo preden sem pocekirala kaj vse je novega od zadnjega javljanja user posted image .

Tina76, sožalje tudi z moje strani.
ValZoja, dobrodošla med nami!
BaGSi & Tinkatonka, čim več počivajta in se pustita razvajati. BaGSi, vse najboljše!
Sarazan, hvala za info o nalepkah. Sem v petek še enkrat klicala, pa se mi je prav hecno zdelo, ko mi je gospa na drugi strani rekla, ja veste, nič ne rabite. Vi kar pridite. Ne boste zdaj zaradi tega hodili, boste v ponedeljek dvignili. OK, ji rečem, gut, pol v ponedeljek 5 min pred začetkom lahko dvignem? Pa reče, ja gospa, to pa ne. Do 3???!!!!! No in po vseh možnih kolobocijah in pogovorih sem jih šla dvigniti v petek user posted image

Pri meni je še vedno prisotno zelo dobro počutje (že trkam 100/h), predvsem pa flegmatičen pristop do vseh stvari, kar mi je še posebej všeč, ker se drugače za vsako malenkost blazno in čisto preveč sikiram. Upam, da bo vsaj malo tega flegmatizma ostalo tudi po porodu user posted image Ta teden izredno slabo spim. Zbudim se n-krat na noč, tako da imam zjutraj občutek, da sploh nisem spala. Sanjam same čudne stvari, včasih se sprašujem od kje pridejo vse te čudne misli v sanje. Moram se pohvaliti, da se mi je prebava uredila. Zdravilo - zelena solata in pesa. Druge stvari meni ne pomagajo, še hektolitri donata ne. Apetit blazno dober, jem za 4, na kg se pozna po vagi, na pogled niti ne. Mene je sestra zadnjič tudi kregala, gin. pa ni mogla verjeti, ko sem ji rekla koliko sem se zredila. Mami sem vceraj vprasala koliko kg več bi mi dala, pa je povedala 4 kg manj, tako da so šle najbrž v dojenčka user posted image (kar vse 4 user posted image ). Mi je gin zadnjič rekla, da je zadovoljna, ker je dojenček debel user posted image Tudi jaz sem neverjetno lačna. Še posebej v službi. Doma še nekako gre, v službi me pa taka lakota daje, da bi jedla na vsake pol ure.
Tile tedni razlike vmes med našimi PDP se poznajo. Jaz dojenčka zadnji teden bolj močno čutim kot prej. Prej se je muval, zdaj pa že brca user posted image Ta we sem na obisku pri starših in sem malemu včeraj celo pot (2.5 h) v avtu razlagala kam greva, kje se voziva, kdo ga doma čaka, kaj oči dela doma, pela "sva" pesmi, skratka, dogajalo nama je še pa še. Pol sem se zamislila kako hecno bi vse skupaj komu zgledalo, če bi me opazoval user posted image in sem se kar smejati morala. Mogoče sem pa komu popestrila dan, ko je videl kako vneto se sama s seboj pogovarjam user posted image
Sem se pa še prejšnji teden hvalila, da imam malo jokavih obdobij...no, ta teden sem že 2x smrkala in bila čisto fertik. V ponedeljek bova (če bo po sreči) dobila kuhinjo user posted image user posted image user posted image in se nekaj ni ujemalo.... Sploh ni za opisati kako nesrečna sem bila.....
Mene križ niti ne matra. Le pri dolgotrajnem likanju ali pa, če pretiravam s sprehodi. Pol proti koncu že kako klopco iščem. Aja, ali pa, če nezravnano sedim, pol pa čutim cel hrbet. Noge mi (še) ne zatekajo, me pa vsake toliko krči v meča grabijo. Samo zanekrat še ni sile.
Moj trebušček je zdaj malo večji. Je res čez noč zrastel. Ko spodaj čutim bolečino (podobno menstri), potem se po navadi čez nekaj dni poveča.

Aja, pa da ne pozabim za info, če katero zanima. Zadnjič sem šla mimo Chiccotove trgovine na Nazorjevi v Lj. in sem v izložbi videla plakate, da imajo X% znižanje zaradi, zdaj pa ne vem več, se mi zdi preselitve trgovine. Ni pisalo kolikšno je znižanje, se mi je pa mudilo, tako da nisem šla notri.

Lepo se imejte čez we in se beremo.

Nina


(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poslovila sva se od 4. in 5. sina
Z ženo sva pozdravila in se poslovila od najinega 4. in 5. sina. Anders in Brodie sta se rodila združena, delila sta si ...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?