|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILČICE 2019
26.2.2019 11:20:42   
Cvetnilist
Ja Jabuk, najbolje ti bodo znali povedati v porodnišnici. Ampak res mislim, da če si drobna, da to ne pomeni, da ne boš mogla roditi po naravni poti. Poznam ogromno drobnih žensk, ki so normalno rodile.

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1926
26.2.2019 13:17:56   
jabuk
Ja res je, bodo že oni povedali.

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1927
26.2.2019 15:34:54   
LoniRR
Cvetni list plenice so Free life, olje pa je od mariborskih lekarn babi vital. Je pa za nego koze in z njih lahko kopas dojencka in pa mazes kozo in temenca. Jst pa zogico pogresam. Tudi ze dolgo ni nic napisala

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1928
26.2.2019 15:43:23   
LoniRR
Hehe jabuk no vidis da sem ti pregled prav napovedala ko sem se zmotila, da ga imas 4.3. 😉

Hm kar se sirine bokov oz pasu tice mislim, da ne igra nobene vloge pri porodu. Ce si ti drobna, je pomavasi tudi dojencek in narava poskrbi za to. Poznam punco, ki je pred zanositvijo imela 46kg in v porodni ni imela vec kot 60 kg pa je gladko brez zapletov in relativno kratkim porodom naravno rodila. Ni to merilo zto ne skrbi in se raje prepusti strokovni medicinski oceni. Vprasaj tm in bojo najbolje ti vedeli povedati. Vse bo ok.Cvetnilist midva bova susilno stroj dala na pralni stroj in tko prostor prisparala. Vmes se pa kupi nosilec in je vse akupaj varno pritrjeno. Zdaj ko sem doma samo se brskam kaj bi lahko potrebovala in sem prisla do kosa za smeti. 8n seveda je spet povhn razlicnih in 100 mnenj. A ga katera ima? Sama ciljam na brezkaset_nega, ker se mi zdi malo drago tele kaset_e kupvt. Oz. Ce ga katera ima koliko casa zdrzi ena kaset_a. Pa ali je mozno kaset_ni kos potem se dalje uporabljati?

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 1929
26.2.2019 16:07:06   
Cvetnilist
Bodoca mamica, ja to so te plenice, ki smo jih uporabljali v šoli. user posted image So vredu, nihče ni imel vnete ritke ampak niso pa preveč vpojne. No saj zato sem vprašala za olje, ker je v bistvu 2v1 in se mi zdi da se splača kupit. Se mi zdi da je kar nekaj punc potihnilo in nič več ne napišejo. user posted image
Saj jaz sem tudi že razmišljala da bi si dala enega na drugega ampak imam pralni stroj v kuhinji in je že vse skupaj tako na ozko, da bi bla prav groza če bi se sušilnega stlačila not. Ker ta naš blok je naret tako, da so priklopi za stroj v kuhinji, ker so kopalnice manjše.
Sploh ne govori glede tega da vedno najdeš nekaj kaj bi še rabla, ker sem jaz enaka. user posted image Jaz koša ne bom kupovala, lahko pa se spet navežem na šolo, ker tam smo ga imeli. Meni se to ne zdi nujno potrebna stvar, je pa tak da je treba te kaseta kar menjavati no. Mi mislim da smo menjavali kaseto na kakšne 2, 3 tedne.

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 1930
26.2.2019 16:50:31   
jabuk
Hehe Bodoča mamica, dobro si uganila ja. Zdaj nas je kar nekaj, ko bomo poročali drug teden. :D
Koš za plenice jaz imam in si ne predstavljam biti brez njega. :) 
Malo sem pozabila, od kod ste punce? Jaz sem Lj, bom tudi tukaj rodila. Sem prvič tudi tukaj in ko sem se naročala na PDC sem videla, da imajo že vse informacije o meni in mojem porodu :).

Neposredna povezava do sporočila: 1931
26.2.2019 17:22:39   
Cvetnilist
Jaz sem iz Mb in imam tudi namen kar tu roditi. user posted image
Zanimivo, da imajo kar tako tvoje podatke. user posted image Mogoče je ginekolog poslal karton?

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1932
26.2.2019 18:09:10   
jabuk
Jaz sem prvič že rodila tam in zato imajo moje podatke :)

Neposredna povezava do sporočila: 1933
26.2.2019 19:42:34   
KmAlU MaMiCa
Jaz sem iz Celja in bom tudi rodila tu. Jaz kosa nimam in ga tudi ne bom imela. Nosim sproti dol ker smo itak v bloku in grem stokrat gor in dol. Ka pa kompletke za iz porodnisnice ze imate? Jaz mam hlacke, bodi, copatke in kapico...manjka mi sam se jopica pa ne najdem take ko jo hocem...sem si zamislila nek svoj stil in zdaj norim ker ne najdem jopice...jao kak si znam jaz zakomplicirat lajf 

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1934
26.2.2019 20:01:12   
TissaBaby
Jaz sm iz Lj in bom rodila tukaj.

Nimam še kompletka za iz porodnišnice, se pa dogovarjam, da mi zašije. Bom pa vzela le hlačke in kapico, bodi bom dala nevtralen zraven, prav tako nogavičke in rokavičke, čez pa dekico.

Kaj si boste kupile za bradavice? Linolin kakšen, mogoče tudi komprese? Črpalke si ne mislim vnaprej kupovat, nastavka za dojenje tudi ne, ker imam bradavice ful ven in mislim, da ne bom rabla. Kolko približno se pa rabi mrežastih hlačk, vložkov? Ste tam nosile modrčk za dojenje ali bile kar brez? jaz imam 5 mrežastih hlačk, pa blazinice za dojenje, pa ene to.to poporodne vložke, bom kupila še kaj Vir80.

(odgovor članu KmAlU MaMiCa)
Neposredna povezava do sporočila: 1935
26.2.2019 20:20:10   
LoniRR
Hm pol te pa razumm cvetnilist glede susilca. Hm pol pa niso tok dobre plenicke kot so jih tm prehvalil sploh glede na ceno, ce niso dovolj vpojne. Hm bom pa se ksne plenicke kupla. Hehe punce zdj sm pa v dilemi ko ste razlicnih mnenj za kose za plenicke haha 😁

Jst sm iz Kamnika in bom v Lj. Rodila. Verjetno imajo podatke zaradi napotnice. Mislim pri meni, ko mi je dala napotnico za resilca in porodnisnico me je vprasala kje bom rodila in gor napisala naslov ljubljane. Lahko da sistem avtomaticno jav. Poleg tega mi je tudi na CSD ko sva uredila priznanje ocetovstva rekla, da posljejo kopijo v porodnisnico...Glede kompletka za v porodnisnico imam dilemo. Recmo da sem jih kupila malo vec in se se morm odloct kateri bo pravi hehe. Res ne vem...imam rahlo tezavo. Cunjc imam ogromno pa sem danes spet nekaj domov prinesla, ko sem sla po prasek za dojencka... enostavno si ne morem pomagati. In ko bi pricakovala od partnerja da bo rekel ne in me vsaj malo nazaj drzov, mi rece da nej kr vzamem, ce mi vsec. 😁Glede hlack za enkratno uporabo je meni svetovala za zacetek 5paketkov. To je 25 kom. V porodnisnici imajo razlicno prakso. Nekje te zalozijo, spet drugje dajo samo ene. Gre pa baje to kr hitro. Vlozek se menja na cca 2h in hitro pride na hlacke in zto te za enkratno, da lahko sam meces stran. Za bradavice sem vzela neko naravno mazilo, ki ga lahko brez tezav tudi otrok zauzije, ker zelim dojiti kukr se bo le dal. Pripomockov za dojenje pa se ne mislm kupovati, ker nvm kok jih bom rabla. Se bom naknadno odlocila. Sem pa slisala, da jih tudi patronazna lahko posodi, ce je potrebno in zaprosis. To sicer nvm kok je kej praksa povsod. Nekih nastavkov za bradavice pa tudi za enkrat ne rabim mogoce potem, ce bom mela kej vnete...

(odgovor članu TissaBaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1936
26.2.2019 21:00:16   
Cvetnilist
Glede kompletka jaz sploh še nisem nekaj razmišljala, verjetno bom vzela kar iz omare lepo en bodi, zraven pa imam en res tak lep roza kompletek hlače in jopico pa oboje je malo podloženo tako da bo super. Aja pa kako majčko še za pod jopico. Glede na temperaturo pa se bom odločila če bom vzela zraven še pajacek ali bo kocika dovol. Tako ali tako gre takoj iz porodnišnice v avto, tako da pomojem ni potrebno preveč oblačiti. Aja pa seveda nogavičke in rokavičke. user posted image Copatke pa še ne vem če bom sploh nosila zraven, ker po resnici povedano nimam niti približno predstave kakšna majhna nogica bo to. user posted image
Jaz imam že doma za bradavice Linolin. Sem pa slišala, da bi to naj tako ali tako dobile v bolnišnici. Črpalko sem dobila od tete Aventovo, če jo bom slučajno potrebovala, nastavkov za bradavice pa zaenkrat ne mislim kupovat, jih bom naknadno, če jih bom potrebovala. Teh mrežastih hlačk in vložkov si imam namen narediti zalogo, da si res ne bom uničila spodnjih hlačk če rado pride skozi. Posebej modercov za dojenje pa si jaz nimam namen nekaj ekstra nakupovat, morda enega, dva če grem kam, doma sem tak vedno brez.
Bodoca mamica 1, veš da prehvalijo, samo da prodajo. user posted image Saj pravim ritk niso imeli mali nikoli vnetih ampak kaj vpojne pa niso bile. Ampak dobro, moraš vedeti da so to večji otroci, ki tudi več urinirajo, mogoče je pri dojenčku drugače. Jaz koša ne bom kupovala, ker sem v bloku in tako ali tako vse smeti nosim sproti dol zato ne mislim komplicirat. To je čisto stvar vsakega posameznika, če ga želi imeti ali ne. user posted image
Joj kako mi je žal punce, da ni nobene iz mojega kraja. user posted image Bi mi bilo prav fajn, da bi lahko s katero kasneje skupaj vozičkala.

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 1937
26.2.2019 21:07:12   
jabuk
Lanolin imam. Nastavkov nimam, jih tudi prej nisem imela. Imam kompletek prištimam: bodi, hlače, topla spalna vreča, kapa, rokavice, deka....Moja izkušnja je, da sem posojala Vir drugim, ker je v porodnišnici zmanjkovalo, jaz pa nisem toliko krvavela. Modrca za dojenje tudi nisem nucala- mojim cimram je ful teklo, men pa skoraj nič (sem pa tudi po 1m in pol mogla iti na umetno mleko, ker mi je mojega zmanjkalo)...Zdaj si modrca nisem prištimala, ampak mogoče ne bi bilo neumno. Nikoli ne veš koliko časa si notri - jaz sem bila 5 dni, en dan več, ker je bil zlatenčen in še en dan več, ker sem zaradi CR dobila vročino, tresla sem se in neko vnetje in so me imeli na opazovanju. 

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 1938
26.2.2019 21:30:07   
Mamca.na.3
No, tudi jaz imam za bradavice lanolin, za nastavke se še nisem odločila,  prvi dve sem obe nekaj časa dojila z nastavkom, sedaj pa ne vem al naj si jih kupim na zalogo ali pač  počakam in mi jih bo mož potem sel kupit. Sem pa danes imela pregled, vse ok. Kupila sem se chico blazinice za dojenje (sem jih pri obeh ogromno porabila,  pa v pikapolonica imajo sedaj akcijo), vzela sem se mandljevo.olje od agrodite in pa stekleno stekleničko od aventa, če jo bomo slučajno.potrebovali, drugače pa bo kasneje za vodo ali čaj.  Jaz upam, da mi bo uspelo dojit in to cimdlje.....Kompletek za iz porodnišnice,  nimam nič izbrano, imam nekaj novih oblačil (nora sem na oblačila znamke seevil oz po novem sivili), potem pa ko se dojenček rodi bosta hčeri izbrali izmed vsega kar imamo in to prinesli. Jima prepuščam izbiro, ko vidim kako se veselita. Je pa res kar težko dobit nek nevtralen kompletek oz nasploh oblačila....

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1939
26.2.2019 21:34:07   
TissaBaby
Uuu a tolko teh mrežastih naj bi imele? Ojej, jaz pa kupila lih en paketk haha. A to ste vse uporabljale?

(odgovor članu Mamca.na.3)
Neposredna povezava do sporočila: 1940
26.2.2019 22:40:04   
KmAlU MaMiCa
Pri nas smo mele v porodnisnici mrezastih hlack na voljo kokr smo hotle. Isto lanolin so nam sestre dale ce smo rekle. Glede modrcka...jaz ga prvic nisem mela in tud mleka ne tak da ni blo panike. Drugic pricakovala isto in sla brez modrca v porodnisnico pa mi je lilo mleko in sem komaj cakala da mi ga moz prinese ker sem imela premoceno spalno srajco v minuti. Priporocam da vrzete v potovalko za vsak slucaj. Mrezastih hlack jaz doma nisem uporabljala ker nisem tok krvavela ampak itak ne skodi ce jih mate. Nastavke sem jaz tud mela zraven in jih uporabljala in tud zdaj jih bom vzela. 

(odgovor članu TissaBaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1941
26.2.2019 22:54:10   
LoniRR
A nastavke za dojenje ste preventivno uporabljale? Meni je blo receno da pridejo v postev ce se vnamejo bradavice pa jih zto nism kupila. No ce je tako jih bom sla pa kupiti. 

Glede modrcka. Sama se posluzujem sportnega in kupila sem se blazinice za v modrcek. Ali kljub temu potrebujem prav tega za dojenje? Mislm ta sportn se mi zdi tako udobn da tezko zamenjam...

Neposredna povezava do sporočila: 1942
26.2.2019 23:38:55   
KmAlU MaMiCa
Nastavek sem jaz uporabljala ker je lazje zizala na zacetku ce sem mela nastavek. Nisem drgac nikol mela vnetih bradavic. Sportni modrcek je full fajni drgac sam je pa full neprakticen kar se dojenja tice. Pa fora je tud da joske ko so polne full bolijo in tuki so modrcki za dojenje top. Vsaj iz mojga stalisca. 

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 1943
27.2.2019 3:26:43   
jabuk
Punce, nič se sekirat, če kateri ne rata prav čas vsega prištimat. Je soseda (srednješolka) bila noseča in ni upala nobenemu povedat, tudi na preglede ni hodila in jo je našla mami en dan v joku v bolečinah in sta se samo usedle v avto in šibale v porodnišnico, kjer je rodila manj kot v 1h. Za otroka niso imeli nič - nič oblek, nobenega vozička, nobenega avtosedeža...Ko je bila mala v porodnišnici, so starši vse kupili  za otroka in zanjo....Tak da, nauk te zgodbe je, da če ste kako stvar pozabile, ali zdaj niste prepričane, vam jo lahko mož še prav čas prinese. :D

Neposredna povezava do sporočila: 1944
27.2.2019 6:55:25   
KmAlU MaMiCa
Se strinjam Jabuk...vazno da mamo osnovno. Itak vse po vecini mamo vse, kako malenkost se pa se vedno da kupit...itak so trgovine vsak dan odprte. Ti ocitno tud ne mores spat :) 

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1945
27.2.2019 7:26:53   
jabuk
Kmalu mamica haha :D...Mah Ja, te wc-ji, otrok brca, s sinom skupaj spiva (sva na počitnicah pri mojih) pa tak spi, da me skoraj izrine iz postelje, medenica me boli zaradi spanja na boku (se moram prekladat iz levega na desnega, sem drugače ful ljubitelj spanja na trebuhu). :)

Neposredna povezava do sporočila: 1946
27.2.2019 11:52:44   
KmAlU MaMiCa
Joj kak te stekam...kot da bi o mojih problemih pisala. Jaz tud komaj cakam da bom lahk spala na trebuhu...zdaj se premetavam ker mi nikakor ne pase vec noben polozaj. 

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1947
27.2.2019 14:10:07   
LoniRR
Evo iz pregleda. Vse ok. Naredila UZ srcka. Se vedno je obrnjena na glavo. Me je pa presenetilo ko je rekla, da so se vedno dovolj akrobati da bi se lahko zasukala, ce bi se tko odlocla. No zeleza imam tudi dovolj in na vse krvne teste negativna. Urin pa super. Naslednji pregled imam cez 2tedna 13.3. Ko bo ze ctg. Kako gre hitro. Sem mislila, da je ctg kasneje. Pa narocila sem se na odvzem brisa za steptokok. Enostavno bolj zato da bom mirna. 😀

Neposredna povezava do sporočila: 1948
27.2.2019 14:15:39   
Cvetnilist
No super Bodoca mamica, vedno je lepo slišati vredu novice iz pregledov. user posted image Ja meni je moja ginekologinja rekla, da načeloma imajo čas za obračanje do 32. tedna, potem pa bi se to že moralo ustaliti. user posted image Ja, zdaj se bodo začeli bol pogosti pregledi, bom videla zdaj v ponedeljek kdaj bom jaz naslednjič naročena, ker bom v bistvu zdaj vstopila v zadnji mesec.

Drugače pa sem tudi jaz zmeraj spala na trebuhu in je zdaj kar kriza ko ne morem. user posted image Čeprav sem slišala, da tudi dokler bomo dojile, bo težava spati na trebuhu zaradi bolečih prsi.
Kaj ima še katera takšne težave z uriniranjem? Jaz moram ponoči 3 do 4x na stranišče.

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 1949
27.2.2019 14:18:49   
jabuk
Jaz grem vsakič na wc ko se zbudim, ker če imam poln mehur in še trebuh otrdeva, je kar kriza :)....Men je pa tok smotan, ker mi ni delal uz in zdaj ne vem, a je na glavo obrnjeno dete ali ne. Na morfologiji je bilo, ampak to je že daleč. 

Neposredna povezava do sporočila: 1950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  76 77 [78] 79 80   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.