|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILČICE 2019
25.2.2019 14:47:46   
jabuk
Zdaj itak delajo prereze presredka,  tak da jih niti ni veliko raztrganih. Tista 2 šiva pa se hitro zacelita :) 

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1901
25.2.2019 14:57:03   
TissaBaby
Ojla punceee :). Lepo, da ste me pogrešale. Ponavadi mi je na mail javilo, ko je prišel kakšen nov odgovor, zdaj pa nič, v službi noro stanje in nisem nič čekirala. Danes sem si pa rekla, da grem pogledat, če je res vse potihnilo ali kaj.

Jaz še v 1 kosu, Bog ne daj še rodit, ker sem zadnja med vami, šele v 31. tednu :). Pregled imam tudi jaz 4.3. Drugače sem super, v soboto sem šla z mamo na sprehod, ki je bil dolg 10 km, tako da se ni za pritoževat. Mali vedno bolj brca :).

Kupila sva še banjico s stojalom, še nekaj kozmetike rabim zase in malega. Pa kompletek za v porodnišnico bom dala delat. Sem se pa šla nosečniško slikat in so res kjut slikice :).

Neposredna povezava do sporočila: 1902
25.2.2019 15:49:25   
LoniRR
Ooooo Tissa sm ful vesela da si se v enem kosu. Mislm ne me narobe razumet ampak za vsako upam da zdrzimo do 37.tedna. hehe

Jst nastopim s porodnisko v sredini marca, zdj imam pa 3tedne dopusta. No mi je kr malo cudno biti fraj. Glede zdravja sem malo boljse. Sinusi zaprti ampak nimam vrocine hvala bogu tko da mam energijo. Jaaa cvetnilist tudi sama se obracam k palacinka ponoci k mi postane nelagodno ampak to se v napol snu jst okol obrnem in blazino za nosecnost premaknem pa spim naprej. Dostkrat se pa ne zbudim in sem zjutri vsa polomljena haha. Me pa na sreco moj pedena kukr se le da, da se cim lazje namestim.Hvala kmalu mamica za patronazno. Bom v sredo na pregledu vprasala kako je pri nas s tem. Hm tudi meni je cudno da bi mogla na 2h meriti brce. Jst jih iskreno ze tko ne stejem. Bi pa pozorna ratala ce me nebi nabrcala tekom celega dneva. Dokler me pa redno pozdravlja pa nimam kej komplicirat 😉Hm puncee mal pomoci bi rabla. Rada ni se lotila pranja bodijev in oblekc za malo. Nekaj je reabljenega in nekaj novega. Vse zive barve. A mi kera ve svetovati s cim naj perem. Pa prosim ne mi praska svetovati k mi zapaca pralni stroj. Za naju uporabljam kapsule. Kaj pa lahko za novorojencka? Pa na kok naj operem, da bo kao sterilno k vse na 95 prat je mal prevec?

(odgovor članu TissaBaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1903
25.2.2019 17:05:22   
jabuk
Jaz sem prvič prala z navadnim praškom na 90, kolegica je pa z enim posebnim baby detergentom, ne vem koliko. Zdaj sem prala mešano, malo na 40, 60, 90...

Enkrat je bilo govora glede s/F in tednom. Sem videla da je v materinski knjižici graf, kjer piše, da če je pri 34t s/f 32cm, da je to povprečje. :)

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 1904
25.2.2019 18:42:25   
Cvetnilist
To nisem vedela, da sedaj že vsaki naredijo prerez presledka ali kako gre to? O tem pa res nimam pojma. user posted image

Ooo Tissa, smo te že pogrešale. user posted image Tudi meni se to dogaja, da včasih ne dobim obvestila ko katera kaj napiše, mi pa sicer vedno meče obvestila pod promocije. Zakaj to mi ni povsem jasno. user posted image No pač se mi zdi, da smo zdaj že v takih tednih da nikoli ne veš kaj se zgodi. user posted image Ampak glede na to da si v 31. tednu mora res tvoj sonček še kar malo ostat v trebuščku. user posted image Imama pa na isti dan pregled, jaz se že zelo veselim, ker bom končno spet imela ultrazvok in videla pikica. user posted image
Pridna da hodiš na takšne dolge sprehode, je tudi mene zadnjič prijateljica prepričala, da sva šli peš pod Pohorje. user posted image Sva si pa seveda potem tam v Pohorski kavarni privoščili tortico za nagrado. user posted image
Meni sedaj res manjka še edino banica, bebival kremica in fiziološka raztopina. Pa mogoče še kaka posteljnina. Kako ste s posteljnino punce, ste kaj posebej kupovale?

Bodoca mamica, me veseli, da si glede zdravja malo boljše. Sinusi pa so tako hudič, dokler so zamašeni si kaj dosti ne moreš pomagat. user posted image Jaz enako delam, vedno ko se obrnem gre nosečniška blazina z mano. user posted image Čeprav opažam zadne čase, da mi ni več tako udobna kot mi je bila na začetku. Jaz bi se tudi pomojem morala začet malo pustit razvajat, ker se mi zdi da imam pa sedaj res že rahlo obsesijo s pospravljanjem in vsem tem. Enostavno moram zvečer pospraviti celo stanovanje, ker se zjutraj ne moram zbuditi v nepospravljeno. user posted image Pa prej nisem bila takšna, to se mi dogaja sedaj zadnja 2 meseca.user posted image
Glede pranja je tako, jaz imam prav neki program na stroju za pranje oblačil za dojenčke in sicer je ta program na 60 stopinj, pere pa dobri dve urci. Sem malo presortirala samo oblačila glede na barve, da mi ne bi kaj pobarvalo in sem malo po sklopih prala. Sem pa uporabila čisto minimalno količino navadnega praška za pranje, mehčalec pa sem kupila od Chicco prav za dojenčke. Sem pa potem tudi čisto vsa oblačila in tetra pleničke prelikala preden sem jih zložila v omaro. Sedaj me pa čaka samo še posteljnina, s tem pa se mi zdi, da se mi ne mudi tako zelo. Bom zdaj tekom tega meseca.

Jabuk, ja, meni vpisuje ginekologinja v ta graf trebušček in potem sem videla da je vse v povprečju. Ker prvo me je skrbelo ker ni bila mera enaka tednom ampak sem pol videla po tem, da je ok. user posted image

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1905
25.2.2019 20:53:02   
KmAlU MaMiCa
Glede pranja jaz nic ne kompliciram. Navaden prasek...jaz mam od Ariela gel in sensitive mehcalec pa na 60°. Mogoce kake rabljene ki so dolgo stale in so ze preprane bi se dala kuhat...ostalo pa ne. Jaz naceloma perem zdaj vse cotke skupaj...vcasih sem se locevala od tamale posebaj zdaj pa od vseh skupaj perem. Vse s sensitive mehcalcem in gelom. Jaz priporocam da ne greste v neke ekstreme. Moja hci je stara leto in pol in je imela grozen atopijski dermatitis...to so suhi rdeci izpuscaji po celem telesu ki srbijo in res grozno zgledajo. Kupovala sem vse...najdrazjo kozmetiko, prala z bio eko in ne vem cem vse...nic ni pomagalo...bile sva na brezglutenski in brez laktozni dieti...obe, ker sem jo dojila...nic ni pomagalo... sle k dermatologu in alergologu kjer so ugotovili da ni na nic alergicna...izvor atopijskega dermatitisa neznan...kaj zdaj...stanje se je umirilo ko sem jo nehala mazati z vsem...tudi ko jo previjam...se danes...ritko samo obrisem z vlaznim robckom in je ne mazem. Po telesu pa enkrat do dvakrat na teden z navadnim hladilnim mazilom z 10% olivnim oljem ki ga dobi na recept. Ne pretiravajte s kozmetiko in mazanjem...sploh z olji ker koza ne diha. Tud s praski in mehcalci ne pretiravajte. Na zalost smo v casu ko nam vsi hocjo vsilit nekaj ces kak je to fajn...pa je vedno vec teh koznih bolezni ki jih vcasih ni bilo...jaz sem zato full skeptik pri vsej tej kozmetiki. Najboljse kar lahko daste otroku, ob vnetju uck ali koznih izpuscajih pa imate samo ve in to je materino mleko. Jaz sem vedno ko je imela kako ucko zapacano dala par kapljic svojega mleka v njo in je blo ok...najboljsa kozmetika ever. 

Neposredna povezava do sporočila: 1906
25.2.2019 21:08:08   
Cvetnilist
Kmalu mamica, hvala za nasvet. user posted image Jaz si ga bom kar zapomnila, ker imamo alergije v družini in mi zna še res kdaj priti prav. Od kozmetike sem jaz do zdaj kupila samo mandljevo kremico za ritko, trdo milo za umivanje, paketek za čiščenje popka in pač krpice za umivanje, ker jo imam namen na začetku pač seveda umivat samo s temi krpicami in vodo. Edino kaj še bom res kupila je ena Bebival kremica in fiziološka za popek. Ostalo nisem niti imela namena kupovat. Edino za temenca ne vem točno kako je, s čim je treba to mazati. Z mandljevim oljem ali čem ste mazale?
Drugače pa ja definitivno se strinjam s tem, da materino mleko je najboljše zdravilo!! user posted image Jaz mislim, da sploh v prvih mesecih ogromno pomeni za otroka, če lahko mamica na polno doji. user posted image

(odgovor članu KmAlU MaMiCa)
Neposredna povezava do sporočila: 1907
25.2.2019 21:49:19   
LoniRR
Ooo kok koristnih nasvetov. Supercaa. Hm glede pranja, ce prav razumem ni nic narobe, ce ze od starta perem tako kot svoje? Mislim so ok te kapsule, ki jih das direktno v boben. Meni se zdijo malo mocne za dojencka. 

Drugace pa opazam, da na nekaterih pajackih pise da se perejo na max. 40. No ja meni so sicer najbolj vazni bodiji, ker so diretno na kozo in teh nimam namena z mehcalci prat. Tako kot svojega spodnjega perila ne perem z mehcalcem, ker mi ne odgovarja na kozo. Zdaj ko sem doma se bom lotila pranja tko da bom ocitno tudi sama v fazi gnezdenka haha. Imam obcutek k da me ze cas base in da mi ga zmankuje haha. Tudi glede kozmetike nisem kaj pretirano kupila. Imam le neko olje za kopanje in hladilno za ritko. No ja pa ostale drobnarije kot so fizioloska in paket za popek pa robcki za umivat. Samo to ni nic parfurmirano. Temu se poskusam kar se da ogniti. Tko da pri nas ze vse imava samo se napravica za dihanje nama manjka. No pa ksn stolcek za hranjenje kar pa ne mislim niti kupovati se par mescov. Bova pa tudi zacela urejati otrosko sobico, da bo primerna za obiske, ker bo spala na zacetku v posteljci pri nama v spalnici.

Neposredna povezava do sporočila: 1908
25.2.2019 22:06:15   
Cvetnilist
Jaz sem dobila nasvet od mame, da naj ne uporabljam praškov kot so Ariel in Persil, ker so najbolj agresivni za kožo. Mama se spozna na to, ker ima ogromno nekih alergij in si je to res naštudirala. Jaz sem prala z mehčalcem, Chicco za dojenčke, na 60 stopinj. Sem pa res potem čisto vse še prelikala. Sem pa njena oblačila oprala posamezno, nisem mešala z najinimi. Pač vsaj zdaj prvič sem tako oprala, pol bom videla sproti kako bom.
Saj zdaj ko boš doma boš videla kako hitro boš vse pripravila. user posted image
Saj pravim, jaz tudi nisem pretiravala pri kozmetiki. Mandljeva kremica, trdo milo, paket za popek, zaloga teh krpic za umivanje, to pa je zaenkrat to. user posted image Bom še ta mesec zdaj nakupila kaj še rabim. Načeloma več nič takšnega, Bebival kremico in fiziološko. Sem pa te krpice prvo kupovala samo to to, potem pa sem videla da ima dm svojo baby love znamko prav bombažne krpice za umivanje in sem vzela kar te. Cena je 1 eur. user posted image
To napravo za dihanje jaz ne vem če jo naj kupim ali ne. Fajn definitivno je ampak ne vem res če naj ali ne. Stolček sem rekla, da bom kupila, ko bo začela sedet, posteljico pa imam že postavljeno zraven najine postelje, bo začetku zraven naju, se mi zdi da bo tudi ponoči tako precej lažje z dojenjem. user posted image

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 1909
25.2.2019 22:07:52   
KmAlU MaMiCa
Jaz sem temenca z mandljevim ali olivnim oljem namazala in razcesala pa je to to. Jaz drgac vse z mehcalcem perem, tud bodije...pa v susilca in sam zlozim pol. Ne likam.

Midva mama drgac ze tud vse, edino en paket plenic se kupim. Sva sla zadnjic se po gugalnik, mi je full fajn zadeva to ko ga moras kam odlozit pa se prenasas ga lahko iz sobe v sobo. Jaz ga bom imela v postelji pri sebi dokler bom dojila. Sem mela tud tamalo in je full fajn zlaufal. Cuti da si blizu in takoj ma zizo pri sebi ko je lacna. Sva se obe naspali meni se je pa se mleko lepo delalo na polno ker je full zizala. Pa men je to neki najlepsega...tamalo se zdaj kdaj vzamem k sebi da jo lahko zulim cez noc...pa tud tavecjo se kdaj pa kdaj. Prav rabim obcasno jih pocartat in stiskat cez noc. Moje lepe razvajenke. Zdaj dobimo pa se fantka...ta bo sele mamina maza...pa se zadnji je...planirani ;) 

Neposredna povezava do sporočila: 1910
25.2.2019 22:11:55   
KmAlU MaMiCa
Jaz sem to napravo prvic videla v porodnisnici ko sem rodila tamalo. Pa mi je blo full grozn ker vcasih so kr brezveze zacele piskat in to je blo res full glasno. Pa tud sestre niso neki priporocale tega...kaj pa vem. Jaz je sigurno ne bom kupila ker vem da bi bila sam nervozna. 

Neposredna povezava do sporočila: 1911
25.2.2019 22:16:30   
Cvetnilist
Ja, saj za temenca sem razmišljala, da bi kupila mandljevo olje. Se mi zdi, da je mogoče tudi za kožo tak kdaj fajn če bo kakšna suha koža ali kaj. Saj jaz če bi imela sušilca tudi ne bi likala, tako pa sem vseeno raje še malo "razkužila", ko so se stvari posušile.
Jaz sem pleničke že kupila en paket, več enkice tako verjetno ne bomo potrebovale. user posted image Sem pa kupila pamper za začetek, bom videla, kako ji bodo odgovarjale, če ne bodo ok bom preklopila na dm baby love, baje da imajo najmanj nekih kemikalij. No, saj bomo videli sproti kako bo. user posted image
Tudi meni se zdi, da je res to najboljša opcija, da maš otroka lepo pri sebi in tako kot si napisala, tudi me se bomo tako lažje vsaj malo naspale zraven. Tak čisto odkrito povedano si niti ne znam predstavljat, da bi jo imela v drugi sobi na začetku, pomojem bi skoz hodila gledat, če je vse ok z njo. Imam občutek, da bo tvoj mali pravi razvajenček zraven sestric, tako je pri nas sestrična zraven dveh starejših bratcev. user posted image Se mi zdi, da so najmlajši pol največji carteki. user posted image
Kaj te blazine za dihanje boste vse nakupile? Tiste ki že imate otroke ste jih pri njih imele?

Neposredna povezava do sporočila: 1912
25.2.2019 22:17:41   
Cvetnilist
No te pa je jaz tudi po vsej verjetnosti ne bom kupovala, ker bi me verjetno kap, če bi začela za brezveze piskat.

Neposredna povezava do sporočila: 1913
25.2.2019 22:22:06   
KmAlU MaMiCa
Ja jaz bom tud prvo pamperske kupla pol bom pa vidla. Zdaj uporabljam Violeto za hcero in sem fuuul zadovoljna. Pa se robcke dobis ob vsakem pakiranju zraven notri. 

Neposredna povezava do sporočila: 1914
25.2.2019 22:33:51   
Cvetnilist
No super, mi je všeč da se uporabljajo različne pleničke, da si lahko med sabo malo svetujemo katere so ok. :-D

Neposredna povezava do sporočila: 1915
25.2.2019 22:34:05   
LoniRR
Jst sem vzela mandljevo olje za kopanje in hkrati je uporabno tudi za temenca. Glede naprave sem bila ravno zaradi piskanja skepticna ampak so to naprave, ki so ze nekaj casa na trgu (v porodnisnicah imajo najvec se takih). Sedaj je ta napaka odpravljena in imas tudi vec stvari v enem in seveda posledicno pride cca 150eur. Jst si tudo ne predstavljam, da bi mela otrocka v drugi sobi tko da sploh ni bilo vprasanje kje bova postavila posteljico. 😉

Midva sva trenutno ravno v akciji za susilcem, ker bo tega ogromno in si zelim prisparati cas z likanjem. 

Neposredna povezava do sporočila: 1916
25.2.2019 22:34:42   
jabuk
Eto danes sem imela pregled v 36t/2, s/f je 34cm. Delal je samo ctg (nič popadkov) , pretipal koliko sem otekla, ni delal uz. Kri, voda, pritisk vse ok, toxo nimam, hepatitis B tudi negativen....Ker sem pa imela prvič CR, moram se jutri naročit v PDC (prenatalni dnevni center) v porodnišnici, kjer me bodo pregledali in se pogovorili glede načina poroda. Tako, da niti nimam datuma pri njemu, je rekel, da naj najprej grem tja in da bodo oni povedali, ali me bodo imeli v nadaljni obravnavi oni ali on. 
Jaz nisem imela te blazine za dihanje, pa tudi otrok je že takoj na začetku spal v svoji sobi. Sestra je imela za nečakinjo, ker je bila kot nedonošenka (dvojčica), ena sorodnica je rodila punčko z tumorjem na požiralniku in je morala imet to blazino.
Jaz imam luskavico, pa ponavadi na sebi testiram, potem dam otroku. Sem bolj občutljiva od sina, tak da če mene ne moti, njega zih ne bo. :)

Neposredna povezava do sporočila: 1917
25.2.2019 22:38:14   
LoniRR
Plenice sva pa enko vzela v tosami neko bio foro in mislm da bo ta paket s to st. Cisto dovolj. Potem bomo pa videli kaj pa kako naprej. Odvisno od njene ritke haha.

Joj kmalu mamica te cisto razumm. Pa fantki so ze tko scrklancki z mamine strani. 

Neposredna povezava do sporočila: 1918
25.2.2019 22:45:45   
LoniRR
Ooo jabuk superca, da je vse ok in da so testi negativni. Sem ze mislila kako je bilo na pregledu 😉. Te rezultati za tokso mene cakajo v sredo. Bom tudi porocala kako bo zgledov pregled, ker res ne vem kaj bo delala. Sem pa slabe 3 tedne za tabo. Jojjj hudo. Sam se ta teden zdrzis in si ze v 37 tednu 🤩

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1919
25.2.2019 22:49:46   
jabuk
Jaa, res gre hitro. Po eni strani mi gre počasi, po drugi pa hitro. :)

(odgovor članu LoniRR)
Neposredna povezava do sporočila: 1920
26.2.2019 9:19:54   
Cvetnilist
Bodoca mamica 1, katero mandljevo olje imaš to? user posted image Ne vem, jaz bom še malo počakala z nakupovanjem te naprave, če bo z malo vse ok (v kar ne dvomim user posted image ), te verjetno tega ne bom kupovala. Joj ja, sušilca bi jaz tudi imela ampak ga na žalost nimam kam za dat. user posted image Katere Tosamine pleničke to? Ene smo mi uporabljali v šoli od Tosame in so res fajn. No, če zdaj mislima enake.

Jabuk, ne morem verjet, da še malo pa boš imela 37 tednov. user posted image Kako čas beži. No saj zdaj je mogoče boljše če te bodo v bolnišnici kar obravnavali oziroma je vseeno ker ti tako ali tako manjka še čisto malo. user posted image No pač saj to je čisto stvar posameznika, če ima otroka že na začetku v svoji sobici ali zraven sebe.

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1921
26.2.2019 10:31:41   
jabuk
Danes sem klicala v PDC, tako da so me naročili 4.3. in bom tam od 7:00-13:00. Bom takrat poročala kako je bilo :) ... Mah mi domači težijo, da sem ozka in da je najbolje, da bi imela CR. Jih bom vprašala na pregledu, ali sem res čisto preozka. Mi je pa žal, da nisem že prej vprašala ginekologa kaj on misli, preden sem zanosila....Okoli bokov čist pod trebuhom imam 90, okoli riti pa 100. A je to zelo ozko?

Neposredna povezava do sporočila: 1922
26.2.2019 10:35:27   
Cvetnilist
Super, si res dobila zelo hitro datum tako da imama zdaj pregled na isti dan. user posted image Zakaj pa boš morala tako dolgo biti tam? Eh, to jaz na tvojem mestu sploh ne bi jemala resno, da si ozka, veš kako drobne so ene ženske in čisto normalno rodijo. Včasih še lažje kot ženske s širokimi boki. To pa res ni merilo.user posted image

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1923
26.2.2019 10:46:32   
TissaBaby
Itak se razsirijo medenicne kosti. Ni to merilo. Naj ti oni povejo. Marsikatera zenska rodi tudi brez CR potem. Bodo strokovno ocenli.

Neposredna povezava do sporočila: 1924
26.2.2019 10:47:03   
jabuk
Ja, sem malo brala in pravijo, da je bolj pomembno od medenice, kot pa od bokov. :)

Neposredna povezava do sporočila: 1925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Oton ... iz avtomobila
He, he ... Moj tretji porod, zelo zanimiva in pravzaprav zelo lepa izkušnja.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.