Cvetnilist
|
Bodoca mamica, čisto možno, da je na zdravje vplivalo odprto okno in klima. Upam, da se čimprej pozdraviš. Upam, da bo meni to tudi povedala naslednji ponedeljek, da bom približno vedela kaj je kaj. Ima pa mala zdaj že dva dni takšne akcije kot še jih ni imela. Na trenutke se mi zdi, da bo pokukala ven iz trebuha. Kolcanje so takšni enakomerni premiki, kot bi ti nekdo približno minuto na istem mestu trkal znotraj trebuha. Ne znam drugače opisat. Sploh ne govori o trebuhu, jaz imam zdaj težave s spanjem, ker se težko obračam iz boka na bok in postaja že kar kriza včasih, ker me prav zaboli, če se nerodno premaknem. Glede bokov je čisto možno ja, jaz sem se pač cela razširila, sem se zredila več kot večina od vas tako da težko rečem. So mi pa noge začela otekati zdaj zadnje dni, vidim po čevljih, ker jih ne dobim več normalno gor. Pa tudi po zaročnem prstanu, vedno mi je bil malenkost prevelik, sedaj pa mi je ozek. Da se zadihaš pa je tako kot si napisala čisto normalno. Jaz sem spraševala glede štetja brcik ja, ker mi še ni ginekologinja nič rekla glede tega, pregled pa imam komaj naslednji teden. Meni je malo nenavadno, da bi moral otrok v 2,5 ure brcnit 10x. Ker to ni vedno tako in bi verjetno veliko nosečnic delalo paniko, ko ne bi naštele toliko gibov. Nekako bolj logično mi deluje, da bi v celem dnevu morale naštet toliko. Ne bom pa pametovala seveda, ker še ne vem. Je pa dejstvu, da ko smo v pogonu dostikrat niti ne čutimo vseh premikov. Mišmašek, možno, da so se ti razširili koliki že v 1. nosečnosti. Pa tudi zredila se nisi dosti tako da je pomojem čisto normalno, da si v boke še ista. To je res čisto odvisno od ženske do ženske koliko se zredi. Jaz imam pač to nesrečo, da sem se od vedno hitro zredila. Jabuk, torej je verjetno to pritiskanje čisto normalno. Sem se že malo prestrašila. Se mi pa zdi, da je tega pritiskanja vsak dan več. Sicer pa je glede na to, da sem že v 35. tednu, to čisto normalno. Mi je pa včeraj prvič tudi med sedenjem pritiskala dol ja. Kako je lepo brati, da stopate v porodniško punce, to pomeni, da se porod približuje. Meni manjka še 13 dni. Sicer sem tako v bolniški ampak porodniška je vseeno nekaj drugega. Me prav zanima kako je s temi spalnimi navadami. Ker pri moji mali se včasih malo razlikuje, danes ponoči je bila naprimer ob 3. zelo aktivna, ko drugače ni. Jaz sem bol mnenja, da je odvisno od tega koliko bo otrok sit in da nima krčev in podobnega. Čaj iz malinovih listov imam jaz že doma ampak ga bom začela piti tam nekje po 37. tednu. Takrat bi naj tudi nehale piti magnezij če se ne motim? To je mene kar groza s tem pritiskom, mogoče res ne bi bilo slabo, če si ga pričnem malo bolj redno merit. Škodit nima kaj. Kmalu mamica, meni je glavno da se otrok premika, ni pa mi važno kolikokrat na dan. Po mojem bi bil razlog za skrb, če sploh ne bi čutila gibov kakšen dan. Pred porodom pa tako pravijo, da se otrok umiri. Meni se zadnje tri dni dogaja, da spim slabše. 3,4X grem ponoči na stranišče ali pa mi več ne odgovarja položaj v katerem zaspim in se moram obračati. Sem pa jaz tudi spet prava jokica, kot na začetku nosečnosti. Sem ravno zadnjič pisala o tem. Meni je bilo na prejšnjem pregledu rečeno, da naj pričakujem klic patronažne pa ga do zdaj še ni bilo tako da ne vem. Pričakujem mogoče nekje v začetku marca ali kaj takšnega, če bo slučajno te prišla že pred porodom. Jaz tudi samo čakam, kdaj bo še katera napisala, da je rodila. Ampak naj bodo vseeno naši sončki vsaj do 37. tednov v trebuščkih. To bi naj bili potem načeloma res že varni tedni in otrok čisto donošen. Jaz nimam namena pobegnit dol, mi je fajn, da lahko klepetamo in si izmenjujemo izkušnje.
|