|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: decemberčki 2016
16.9.2016 14:55:42   
Nina33
Še ena decemberka, če me še vzamete user posted image . Na začetku se še nisem želela pridružiti, potem pa je bilo tukaj kar zatišje in sem malo pozabila na RR forum. Zadnje dni pa vidim, da ste se vrnile in sem nehala odlašati user posted image .
PDP imam 4.12., doma imava tri fante, zdaj čakamo njihovo sestrico. Sem z Gorenjske, tako da obisk MB P odpade (bo pa verjetno zanimivo). In sem verjetno najstarejša tukaj user posted image (malo pred rokom bom 40).
Z nakupi nimam (in niti ne bom imela)opravka, imamo še vse od prvega (pravi Gorenjci user posted image ), nekaj dekliških oblekic bom baje dobila, tako ali tako pa nimam prav "fantovskih" malih cunjic, tako da... Voziček je še kot nov, malo obledel, a ni sile (Inglesinin Magnum z velikimi gumami), posteljica enako kot nova, edino najmlajši se mora še "preseliti" v sobo k bratcema, da bo ne samo kot nova, ampak tudi frej user posted image . In v lupinici so bili večinoma le v avtu, včasih sem jo dala v nakupovalni voziček, če je bitje spalo in ga nisem želela buditi (te zadeve nakupovalne so res iz leta v leto večje user posted image ).
Glede poroda - strah je popolnoma odveč, je pa po svoje logičen že zato, ker zadeve ne moremo imeti čisto pod kontrolo. Ni se pa odveč it pozanimat za različne analgezije, že zaradi boljšega občutka, čeprav sploh ni nujno, da se bo karkoli rabilo.
Kilogrami - vsakič sem šla gor cca. 20 kg in vsakič je šlo dol brez kakega posebnega truda, verjetno nas res malo tudi dojenček dobesedno "poje". Postava seveda ni enaka kot pred prvo N, a je čisto OK user posted image . Trenutno sem na približno 12kg plusa, a se mi zdi, da se razen trebuha niti ne pozna kaj močno.
Kontrole sladkorja nisem nikoli imela, očitno moja G ne komplicira, če ni razloga...
Strije - nekaj jih imam od ne vem kdaj (že reees dolgo) na stegnih, od samih N nisem (zaenkrat) dobila niti ene, čeprav se ne mažem z ničimer (nisem za to, tudi, če bi kupila kremo, bi pozabila nanjo user posted image ). Se mi zdi, da je vse bolj v genih, če imaš srečo, se jim izogneš, drugače se pa lahko natrepalnice mečeš pa se bodo vseeno naredile.
Sem se razpisala takoj za začetek user posted image , naj bo to zaenkrat vse
Lep dan vsem in upam, da tema tukaj ostane živa!
Ni

< Sporočilo je popravil Nina33 -- 16.9.2016 14:56:26 >

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Zabica000)
Neposredna povezava do sporočila: 526
21.9.2016 9:27:13   
Zabica000
Živjo Nina33, dobrodošla med decemberčki :)
Te dni sem bila na polno zaposlena s sestavljanjem novega pohištva in pospravljanjem. Sedaj ima mali vse kar potrebuje in stanovanje je dobilo čisto drugo podobo. Šele sedaj se dokončno zavedam, da res prihaja nekaj novega. Ko se sredi noči zbudim za wc, kar šetam po stanovanju in gledam posteljico pa previjalno... :) Še 3 mesece pa bo. Kdaj boste začele s pranjem oblekic in zlaganjem v omare? Jaz imam zaenkrat te zadeve še kar v škatlah.

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 527
21.9.2016 16:09:55   
Zabike
Nina pozdravljenauser posted image .

Zabica000 jupiii za sobico ☺️☺️, zdaj pa naj ze pridejo ☺️ Oziroma naj bo hitro december tukaj ❤️. Pri nas je tudi sobica pripravljena, gledam pa se eno prelepo zibko, ki bi jo imela v dnevni sobi, da je ne bi rabla nosit cez dan gor v sobico, ko bom kuhala itd. Oblekice ima vse v omari,sicer se vse z etiketami. Prat bom zacela kaksen mesec in pol pred rokom, da bo Decembra mir in bomo lahko z malima ustvarjali okraske za bozic in pekli in koliko se bo dalo noreli, preden pride njuna sestrica ☺️❤️.

Neposredna povezava do sporočila: 528
23.9.2016 14:31:25   
lastovica
Jaz imam zaenkrat še vse stvari zapakirane ali pa v vrečkah. po moje bom začela s pranjem nekje v novembru, glede na to, da je naša itak za silvestra naročena. Pa upam, da do takrat dobim tudi komodo in omaro, v katero bom lahko zložila vse cunjice. Bom mogla pa enkrat kljub vsemu mal pogledat, kaj imam do sedaj že nabavljeno in kaj mi še manjka, da dokupim. no, saj vsakič, ko sem v Lj, kaj kupim, tako da se počasi res nabira.

V torek sem začela s šolo za starše, ki bo potekala še 5 torkov. No, zaenkrat nisem izvedla nič novega, upam da bo v prihodnje kaj bolj zanimivo.... pa upam, da mi uspe moža prepričat, da bo z mano pri porodu, ker sedaj sem ugotovila, da so njegovi nameni ravno obratni. user posted image Meni je bilo to seveda čisto samoumevno, pa kot kaže temu ni tako....

(odgovor članu Zabike)
Neposredna povezava do sporočila: 529
24.9.2016 0:09:00   
Nina33
Čer!
Pri nas smo najmlajšega čez vikend preselili k bratoma v sobo in pospravili posteljico na podstreho za dober mesec - tako, da delam ravno obratno kot večina tukaj user posted image . Je pa zanimivo videti spalnico v "originalni" podobi, taka je bila v zadnjih osmih letih in pol le par mesecev vsega skupaj user posted image .
Stvari nimam še čisto nič pripravljenih, imam namen začeti s tem v začetku novembra. Zaenkrat čaka vse na podstrehi lepo pospravljeno. Upam samo, da bom takrat vsaj še približno sposobna česarkoli, to pot sem mnogo bolj zdelana od vsega, do takrat bom/naj bi počasi generalno pospravila hišo - čeprav gre res počaaaasi, ta teden sem imela v planu le kabinet uredit pa mi ga ni uspelo user posted image . Pa ni nobenih težkih zadev za počet, ne premikam omar ali česa podobnega, moram pa vsake pol ure malo sesti ali se zlekniti v polsedeč položaj za vsaj ene 10 minutk, ker me ubijata križ in medenica. In slabo mi je še vedno, na srečo ne bruham, a k hitrosti ne pripomore glih user posted image . In utrujena sem ko sam user posted image , danes se je 10 minutni počitek spremenil v debelo uro trajajoč dremež user posted image . Ponoči pa ne morem spat, čeprav sem crknjena... hormoni imajo očitno žurko.
Lastovica, upam, da se z možem uspeta zmenit tako,da bo obema prav. Tudi moj v prvo ni ravno hotel biti zraven, ker je mislil, da bo tam samo v napoto in da bo vse krvavo in pač... "filmsko" user posted image . Pa ni ravno tako. Meni je njegova prisotnost pomenila veliko (čeprav se strinjam z njim, da bi tudi brez njega rodila), njemu pa tut nikoli ni bilo žal, da je bil zraven. Kasneje sploh ni bilo debate, da ne bi bil zraven, če bo le lahko.
Joj, zibke... Za prvega jih nisem gledala, itak ni bilo prostora za kaj drugega kot osnove še takrat, potem pa obakrat in zdaj tudi, čeprav... niso poceni in do sedaj je nisem rabila... bi jo pa imela user posted image , da bi mala lahko v njej spala, ko bi bili v dnevni, ker je kavč že zdaj malo majhen za vse.
Jaz pa razmišljam o decemberskih darilih, ne toliko o piškotih ipd., čeprav upam, da jih bomo vseeno pekli. Me pa ima, da bi darila že kar dosti prej kupila, ker z dojenčkom/novorojenčkom ne bi rada hodila po trgovinah, moja "močnejša polovica" pa ni glih za šoping narejena user posted image . In mi je kar malo grozno, ravnokar se je jesen začela, jaz pa bluzim o novoletnih darilih user posted image .
In - vidim, da imata lastovica in Zabike proti koncu meseca rok, kdaj ga imaš pa ti, Zabica000 ? Kak seznam bi (vsaj meni) "prav prišel", lahko ga naredim, če ste za?
Khm, ne znam biti kratka user posted image
Lepe sanje vsem (in dobro jutro potem)!

(odgovor članu lastovica)
Neposredna povezava do sporočila: 530
24.9.2016 22:41:53   
Zabica000
Zivjo. Jaz sm tudi proti koncu decembra, imam rok uradno 23.12. Sem pa v fazi zakljucevanja generalnega pospravljanja, pohistvo je pristimano, sedaj mi od teh vecjih reci samo se vozicek manjka pa ne vem se tocno kaj zbrati.
Ostale, ki imate izkusnje... Dejte mi povedat ali je elektronska varuska tudi v 3sobnem stanovanju must have oziroma ta naprava za nadzor nad dihanjem, ki sprozi alarm, ce mali ne diha, kar naj bi se dogajalo pri novorjenckih, mislim da je Angelcare znamka al neki tko. 2 kolegici sta mi rekli, da to nujno rabim, glede na to da ta rec ni ravno poceni, sem rekla da prej se tukaj povprasam kako je s tem... Lp

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 531
24.9.2016 23:43:53   
Nina33
Čer!
Glede AngelCare blazine (pomoje je blazina user posted image ): je nimam in je nisem pogrešala. Razumem sicer strah pred tem, da dete neha dihat, ampak... Na začetku so itak spali ob meni zaradi "večnega" dojenja user posted image ( in po nekih študijah naj bi materino dihanje "preprečevalo", da bi otrok pozabil dihat), tako da mi blazina v posteljici ne bi nič koristila. Kasneje pa ... ne vem. Posteljica je ves čas ob najini postelji in kao slišim, če diha (sem pa vsakega vsaj parkrat zbudila s preverjanjem, če reeees diha user posted image ). In pa slišala sem, da se pogosto oglasi alarm zaradi "slabega kontakta" med otrokom in blazino... ne vem. Pri nedonošenčku bi verjetno razmišljala drugače, pri zdravem, donošenem otroku... Imamo pa varuško (Tomy walkabout classic), staro cca. 8 let in še vedno v uporabi. Mi je OK, ker ni samo na kabel, sta lahko obe enoti na baterije (kar pomeni, da lahko kaj okoli hiše postoriš, če otrok spi notri... in obratno, kar je redkeje, a se zgodi), otroška enota ima lučko, kar je kul, ko jih grem pred spanje "preverit" in je ene vrste voki-toki (lahko kaj povem, ne da bi se fizično odpravila v sobo user posted image ).
Nisem kaj prida pomagala, a user posted image .
Lepe sanje!

Neposredna povezava do sporočila: 532
24.9.2016 23:58:37   
Nina33

4.12.
user posted image Nina33

2?.12.
user posted image Zabike

23.12.
user posted image Zabica000

31.12.
user posted image lastovica

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 533
25.9.2016 0:02:53   
Nina33
Eko, še en "osnovni" seznam(ček) user posted image . Zaenkrat sem vpisala le imena pod (znane) PDPje, lahko dopišem/o še kaj drugega (spol otroka, če se ve: user posted image , user posted image ali user posted image ), število otrok, ki že "čakajo" doma... Če/ko se javijo še ostale v decembru pričakujoče, bo tudi seznam malo bolj sam sebi podoben user posted image
Lepe sanje še enkrat!

< Sporočilo je popravil Nina33 -- 25.9.2016 0:03:50 >

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 534
25.9.2016 8:37:02   
Rdeca
Nina33 super, da si naredila seznam. Prosim, da še mene uvrstiš nanj, PDP 4.12, pričakujeva prvega otroka - fantka.
Nabavila sem že skoraj vse potrebno, a je še vse v škatlah in bo tam še kar nekaj časa, ker se morava še najprej preseliti na svoje. Potem pa bo akcija, ko se bo začelo pranje. Upam, da se ne bo preveč zavleklo vse skupaj in da nas ne bo kaj presenetilo.
Blazino za dihanje baby Sense si tudi jaz ogledujem, a se ne morem odločiti ali jo res potrebujem in tudi če jo nabavim jo najbrž ne bom prestavljala iz posteljice v košek, ki bo v dnevni sobi.
Se pa zadnje dni počutim vedno slabše, slabo spim, čez dan me vse boli in še posebej proti večeru se že komaj premikam. Očitno je to posledica vstopa v zadnjo četrtino, danes sem dopolnila 30 tednov. Pazite nase.

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 535
25.9.2016 8:46:33   
lastovica
Super za tale seznamcek...upam, da se se katera javi, da bo seznamcek izpopolnjen in pa da malo bolj debata stece. Sicer pa jaz pricakujem user posted image , je to moj prvi otrok, ce boste pa se leta pisale, jih bom pa naslednji mesec 30.

Nina mislim, da se bova glede prisotnosti pri porodu uspela dogovort.... imam se tri mesece casa, da ga prepricam, pa se najine sodelavke mi malo pomagajo user posted image . Ce pa res ne bo zelel, bom pa tudi sprejela njegovo zeljo...otrok bo moral ven z njim ali brez njega user posted image

Jaz pa o varuski sploh nisem razmislala, da bi jo kupila....ponoci bo mala itak pri nama, cez dan bo pa vrjetno v dnevni na sedezni ali pa bom imela dol zibko, ce do takrat dobim v izposojo posteljico... sem pa tudi jaz slisala to, da otroku ze mamino dihanje pomaga...no, kupila jo bom se vedno lahko kasneje, ce se bo pokazala potreba po tem....

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 536
25.9.2016 17:52:13   
Zabica000
Pohvale za seznam. Nina ce bos dopolnjevala... cakamo fantka, to bo prvi otrok, stara sem 30.
Rdeca pri meni je podobno. Prve 2/3 sem bila super, sedaj ob vstopu v 3.tromesecje pa se je zacelo. Nikjer se mi nic ne pozna, posledicno pa imam ze kar velik trebuh, postajam okorna, ponoci ne morem spat oz se ful zbujam pa potem rabim nekaj casa, da spet zaspim, hitro postanem utrujena, zacele so se mi pojavljati tudi vrtoglavice, 2x se mi je zgodilo, da se mi je cisto stemnilo pred ocmi in sem se kar sesedla... Ni vec tko vse super kot je bilo prej, vendar se kar drzim. Vec bi mogla pocivat, ampak ne morem, skoz moram neki pocet in pol me itak zmanjka zvecer.
Kako pa kaj gibi v trebuscku? Moj se skoz premika... Zgleda bo zivahno dete :)

Neposredna povezava do sporočila: 537
25.9.2016 21:37:08   
Zabike
Nina super za seznamcekuser posted image . Jaz sem stara 27 let, doma imam ze dva fantka, sedaj pa pricakujemo user posted image . PDP pa je 29.12.2016 ❤️.

Jaz sem imela Withings kamero (se poveze na iPhone, iPad...) ki nadzoruje vlaznost v sobi, je lucka, zraven uspavanka, ima alarm, ce se otrok oglasa, lahko komuniciras z otrokom kot po telefonu, da res misli da si tam, vglavnem ne vem kaj se ni bilo in sva jo sedaj po dveh otrocih prodala, ker nisem dojencka nikoli puscala samega, da bi jo potrebovala. Angelcare pa ne bi kupovala pri do donosenem in zdravem otroku :), je pa res da se alarm sproza cim je jogi debelejsi od 15 cm in vzganja paniko :). Vem pa, da so mi takrat vsi govorili, kak mu ne bos to kupila, za njegovo zivljenje gre :). Vglavnem cista marketinska potegavscina, ki je mi nismo potrebovali, marsikomu ki pa je mislil, da jo potrebuje pa je nakravzlala lase. Je pa vedno odlocitev vsake mamice in seveda ta nikoli ni napacna ☺️❤️

Neposredna povezava do sporočila: 538
25.9.2016 23:04:22   
Nina33

4.12.
user posted image Nina33, 39, 4. user posted image , user posted image
user posted image Rdeca, 1. user posted image , user posted image

23.12.
user posted image Zabica000, 30, 1. user posted image , user posted image

29.12.
user posted image Zabike, 27, 3. user posted image , user posted image

31.12.
user posted image lastovica, 29, 1. user posted image , user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 539
25.9.2016 23:24:14   
Nina33
Čer!
Eko, seznam posodobljen user posted image .
Rdeca - pozdravljena so PDPjevka user posted image . Me prav zanima, koliko "narazen" bova dejansko "na koncu" , moji trije pobi so se rodili 8, 14 in 9 dni pred "rokom", to pot je pa na vrsti punca... baje se rade pustijo čakat user posted image . Vseeno imam namen sred novembra imet osnove pripravljene user posted image .
Pri meni je počutje kot ga opisujeta z Zabico000 prisotno že od konca prvega trimesečja, vsako N bolj zgodaj... Hodim (in se večinoma tut počutim) ko ena res stara mamca že od konca maja user posted image . Počitek verjetno pomaga, sem itak na dopustu in zdaj bolniški že od začetka poletja, a nekega pravega počitka si dejansko nekak ne morem privoščiti. A saj bo, važno, da je z malo punco vse OK.
Gibi... a ni to neki lepega user posted image , jaz to že kar v naprej pogrešam, res, čeprav je na trenutke kar neprijetno do boleče (in na pogled kot iz Osmega potnika user posted image ).
Zabike, pr nas je pa varuška še vedno v uporabi user posted image . Imamo tako razporeditev prostorov, da v dnevno ne slišim nič iz otroške sobe, tko de... zvečer imamo redno vklopljeno varuško user posted image . Resda večinoma brez potrebe, a včasih mlajši še vedno joka (star bo 3 januarja) in mi res ni, da ga ne bi slišala takoj... Če bi bila razporeditev drugačna pa... verjetno tudi tega ne bi imela, ja.
Lepe sanje!

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 540
26.9.2016 7:43:26   
Zabike
Saj verjamem, da je nekje varuska potrebna, meni je bilo hudo, ko smo jo prodali ampak je reeeesnicno nismo upoabljali. Moja dva sta stara 3,5 in 2 leti. Imamo tudi sobico v drugem nadstropju kot dnevne prostore, ampak sta skupaj v sobici, jokata ne preden zaspita, po pravljicah zvecer vec ne vstajata iz postelje, ce pa bi kaj bilo, pa prideta dol povedat :). Ko pa spiva, pa smo v istem nadstropju, no saj nekak ze zvecer, ko jih dam ajat je eden od naju ponavadi zgoraj ☺️. Sta pa naceloma kar pridna lumpa, zelo razigrana, ampak glede spanja in teh stvari nimamo tezav.

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 541
27.9.2016 4:50:50   
tincy83
Se moj pdp :) imam 33,eno puncko ze doma..tokrat cakamo fanta :)
25.12.2016 user posted image

(odgovor članu Zabike)
Neposredna povezava do sporočila: 542
27.9.2016 12:16:50   
Zabike
punce nic nismo kaj pridne s pisanjem ☺️. Pri meni se je 93 dni do PDP, ceprav sva z lastovico prave kandidatke tudi za januarske dojencke ☺️☺️. Jaz sicer upam, da bova docakali prej kot kasneje ☺️❤️❤️❤️. Kdaj boste urejale papirologijo za porodniski dopust? :) kaj potrebujemo tudi placilne liste od delodajalcev, ali to sami vidijo v sistemu? Joj prav stresno mi je z vsemi temi papirji ☺️. Upam, da ste vse vredu in bomo nasle kaj vec casa za cvekanje ❤️

(odgovor članu tincy83)
Neposredna povezava do sporočila: 543
27.9.2016 12:54:10   
Zabica000
Živjo. Jaz po resnici povedano sploh ne vem kam pa kako glede teh papirjev. Vem, da 28 dni pred pdp moram na porodniško, še 2 meseca torej, ne vem pa kako se to uredi. Če katera na kratko napiše postopek, bi bila zelo vesela. Vem še, da morva it na CSD priznat očetovstvo (ker nisva poročena), to je pa vse kar vem. :) Kar se tiče papirologije, kaj je potrebno vse urediti pred rojstvom oz takoj po?
Ima še katera težave z nosečniškimi oblačili? Jaz se nimam več kaj oblačit pa tudi v trgovinah ne dobim nič, kar bi mi vsaj približno pasalo. Moj trenuten stil so nosečniške legice pa navadne tunike/oblekce, ki pa jih preraščam, tudi tiste taelastične. Ko pa probam kakšno nosečniško pa sem v njej grozna pa še dvakrat dražje so od navadnih. Kje ostale kupujete oblačila? Legice sem jaz kupila vse prek neta na h&m in so mi super.

(odgovor članu Zabike)
Neposredna povezava do sporočila: 544
27.9.2016 14:01:20   
tincy83
Hej mamice ;)
Na hitro o papirologiji..recimo jz imam rok 25.12 ampak to lahko urejam 2 meseca prej ..se pravi 26.10..in bom takrat odnesla vse na cds..ene papirje se morajo dat delodajalcu da to izpolni..bom pa dala toliko prej saj se splaca..ce si recimo zadnje mesece na bolniski in pol ti te tri mesece pred porodim ne upostevajo za porodnisko..upam da sem bila jasna..papirji so pa vsi na cds..se dajo printat..morate izpolnit za porodniski ,pa denarni paket od cds..pa ocetovski dopust..pri nas na obali ocetovstvo lahko uredimo tudi na obcini..po rojstvu pa davcno..zdravstveno..pa od obcine denar ko se dobi..jz pri prvi sm vse imela izpolnjeno pol samo odnesla..ce se kaj spomnem javim..samo.pazite na roke..aja po rojstvu se za otroski morate takoj oddat..

Neposredna povezava do sporočila: 545
27.9.2016 14:29:43   
Zabica000
Malo sem raziskala na temo papirologije, za tiste, ki se prvič s tem soočate. Tukaj najdete splošne smernice kako pa kaj https://sl-si.facebook.com/notes/nose%C4%8Dka/smernice-za-birokratske-postopke-pri-rojstvu-otroka-2013/200311400131119/, tukaj pa so na kupu vsi obrazci in vloge http://www.mddsz.gov.si/si/uveljavljanje_pravic/obrazci_za_uveljavitev_pravic_iz_zavarovanja_za_starsevsko_varstvo/.

(odgovor članu tincy83)
Neposredna povezava do sporočila: 546
27.9.2016 15:59:17   
lastovica
Zabica000 jaz sem si kupila dvoje kavbojke za nosecnice v c&a, so pa vsake ble 40 eur. Imajo pa se celo nastavljiv pas. Pa se ene dolge pajkice imam za sedaj...mislim, da bi si mogla se kaj kupt, ker prednosecniske hlace mi itak niso vec prav. So pa nosecniske stvari res drage. Se mi zdi prav neumno zapravlat za te tri ali pa stiri mesece.

Neposredna povezava do sporočila: 547
27.9.2016 17:11:17   
Zabike
Zabica000 hvala za vse obrazce, zdaj pa mi je ze jasno ☺️. Nosecniska oblacila sem si jaz kupila na spletu v h&m, nekaj pa imam se starejsih majck in puloverckov od prve nosecnosti. Zdaj pa sem si kupila samo 4 debelejse nosecniske stramplcke in bom cez imela oblekice, ko je hladneje. Kavbojke pa imam samo ene nosecniske, ostalo pa tudi pajkice in daljse pulovercke cez :).

Neposredna povezava do sporočila: 548
27.9.2016 23:55:17   
Nina33

4.12.
user posted image Nina33, 39, 4. user posted image , user posted image
user posted image Rdeca, 1. user posted image , user posted image

23.12.
user posted image Zabica000, 30, 1. user posted image , user posted image

25.12.
user posted image tincy83, 33, 2. user posted image , user posted image

29.12.
user posted image Zabike, 27, 3. user posted image , user posted image

31.12.
user posted image lastovica, 29, 1. user posted image , user posted image

Vseh user posted image : 6
Pričakujemo: 3 user posted image , 3 user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 549
28.9.2016 0:23:00   
Nina33
Čer!
Tincy83, sem te dodala user posted image , nas je že 6 na seznamu,upam, da se še ostale javijo. In razmerje med spoloma je izenačeno user posted image . Zaenkrat. Bomo videle, če so se kaj zmotili user posted image No, pri moji user posted image zih ne, sem šla na AC, tko de... Če jim verjamem, da je kromosomsko vse OK, poj jim moram tut za spol, čeprav sva bila 100%, da bo fant user posted image . Ste pa razen naju z Rdečo res vse bolj proti koncu meseca "na vrsti", vse štiri kandidatke za januarke, čeprav ne privoščim nobeni prav dolgega čakanja čez PDP. Midve z Rdečo pa lahko med novemberke uideva user posted image .
Papirologija... user posted image user posted image Čeprav bi nekak morala vedet kako in kaj, mi je vse skupaj obupno. Papirje sem imela namen it iskat na CSD in se mal pozanimat čez dva tedna, ko sem ravno v bližini, ker imam UZ kontrole rasti naše punce, pa ne bo šlo, ker je torek in nimajo uradnih ur... Bova pa verjetno tisti dan šla na matičnega očetovstvo uradno potrdit (po mojih izkušnjah je tam hitreje in brez kakih "pametnih" vprašanj v smislu "Kako pa da nista poročena?" user posted image ). Zadeve lahko urejam že od srede naslednjega tedna, papir od G s PDPjem imam tut že, a bom videla, kako bom pri volji za takle...
Nosečniška oblačila imam še od prej, čez poletje itak ni bilo težav. Trenutno večinoma v trenirki ali pajkicah "okol skačem" z dogo majico/tuniko čez (sem na bolniški, si lahko privoščim casual look user posted image ), imam pa dvojne N kavbojke in ene žametne, bi moralo bit dovolj za "na lepše" (če grem slučajno kam ven-ven, ne pred hišo ali na sprehod). V C&A imajo dost nenosečniške izbire raznih majic, tunik ipd. (vsaj imeli so) in tudi kake neN hlače z nizkim pasom se dobi po običanji ceni. Jakne/bunde pa upam, da bom lahko nosila kot pri zadnjih dveh N (oba mlajša poba sta januarska) - en daljši pulover in ne zapeta bunda oz. plašč zapet le zgoraj user posted image Itak nisem neki laufala okoli tik pred koncem, za silo je bilo. In večina teh kvazi nosečniških cunj je tudi potem lahko v uporabi, čisto po Gorenjsko.
Aja, še to sem se spomnila: večina občin nudi enkratno denarno pomoč ob rojstvu otroka, se splača pozanimat. Zneski so zelo različni, ureja se po porodu, a meni je vedno fino imet vse obrazce že prej doma, tako da jih bom vzela že zdaj, čez dva tedna, ko bom ravno tam verjetno.
Lepe sanje vsem!

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Iskren zapis očeta po porodu: Moja žena je...
Iskreno povedano ne vem, kako ji je to uspelo. Bolečina je bila tako močna, intenzivna, silna, da sem jo čutil celo jaz....
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?