Nina33
|
Čer! Pozdravljena, Snickers993 PDP imaš 20.12., a ne? Al 28.? No, 20.8. verjetno ne Če sem se zmotila, povej, popravim naslednjič. Preglede imam jaz na 4-5 tednov, tudi sedaj, mi je čist OK. Papir za CSD mi je dala že zadnjič, ko sem bila 29 tednov N. Naslednji pregled imam pri polnih 33ih tednih, en teden prej pa UZ. Tudi pri prejšnjih N so bili do takrat na 4-5 tednov, potem na 2-3. Mi paše, ker me vožnja tja, čakanje, hoja do avta ipd. tolk utrudi, da sem potem še cel dan fuč . Podobno kot nova "članica" ne zdržim dolgo v kateremkoli položaju, vse počnem po etapah, z vmesnimi "počitki". Glede EA oziroma njene dosegljivosti ne vem prav veliko, če se prav spomnim, naj v KR to ne bi bil problem (nisem pa zihr, je nisem rabila/želela). Verjetno se je fino it pozanimat, kako je z analgezijo v določeni P (pred leti so tudi zelo promovirali Ultivo, zdaj je ne več toliko), ne se pa "zavezat" v svojih planih, da jo boste reees rabile - se da tudi brez tega in to brez nekega "junaštva". Jaz imam/sem imela te zadeve vedno za plan B . Prerez presredka je res fest odvisen od babice (tu je pač res loto, pomoje je v vsaki P kakšna, ki ni vredna svojega poklica) in pa od velikosti glave otroka, hitrosti poroda, elastičnosti tkiva itd. Prvič sva imela "smolo" z babico (ena od zgoraj omenjenih) in mi je prerezala presredek kar brez opozorila, je pa res, da sem za prvorodko hitro rodila (prišla opolnoči, rodila malo čez dve) in da je imel poba obseg glave 38 in bi se drugače verjetno nemarno strgala... Drugič je bilo osebje super, porod pa ekspresen, tako, da sem se vseeno malo po brazgotini raztrgala, čeprav je imel mišek obseg glave le 33. A sem dobila le ene 2 "lepotna" šiva, nemoteča. Enako v tretje, le da je bil porod malenkost manj hiter in obseg glavice večji (36.5cm). Hočem reči - sam prerez ni neka groza, je pa odnos nekaterih tam zaposlenih tak, žal... In lahko potrdim, da hoja naokrog, "miganje" na splošno, pomaga pri samih popadki - lažje jih je bilo predihat in očitno se tudi odpremo tako hitreje. Ne bom tudi pisala, da je strah pred porodom neupravičen, ker je normalno, da se bojimo neznanega, a večina porodov, ki se jih da pogledat, je ... "filmskih" V eno ali drugo stran - ni "piknik" ni pa neka "krvava grozljivka" Sama sem itak bolj za knjige, tako da lahko predlagam eno na to temo: Ina May Gaskin, Modrost rojevanja. Doula - meni osebno ni do tega, da bi bil poleg otrokovega očeta še kdo razen osebja zraven, nisem tak tip. Nekaterim pa to verjetno pomaga. Eh, spet sem se razpisala Mirno noč s čimmanj zbujanja!