|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2017
7.8.2016 13:04:59   
srček..
ko greš v marčke 2017 vidiš kdo so članice a marčevke so skrite in se nič ne vidi razen če si član skupine

(odgovor članu banana88)
Neposredna povezava do sporočila: 626
7.8.2016 13:17:51   
banana88
Joj ja to vem, zelela sem samo povedati da je poleg nase skrite skupine se ena oziroma se dve skupini,pri katerih lahko vidis clane.

(odgovor članu srček..)
Neposredna povezava do sporočila: 627
7.8.2016 13:19:43   
srček..
user posted image user posted image

(odgovor članu banana88)
Neposredna povezava do sporočila: 628
7.8.2016 13:21:45   
banana88
Hehehe no,jaz se cakam NS da se peidruzim :D sem ze videla ogromno znanih obrazov v teh odprtih skupinah hehee

(odgovor članu srček..)
Neposredna povezava do sporočila: 629
7.8.2016 13:25:49   
srček..
a ja ... js noben ne poznamuser posted image

moja NS je komaj 5.9......... to čakanje..komaj čakam da gre mimo pa da lahhko vsem povemo user posted image

(odgovor članu banana88)
Neposredna povezava do sporočila: 630
7.8.2016 13:26:27   
banana88
Oh,moja je sele 19.9. :/

(odgovor članu srček..)
Neposredna povezava do sporočila: 631
7.8.2016 14:13:37   
Nilaveli
hej, mal sem se zmedla glede teh skupin user posted image pdridružila bi se tisti skupini, ki je čisto skrita in je ne moreš najti z iskalnikom :) ker internet res čisto vse izvoha :D Jaz pa jemljem od Viridian, ravno mi je zmanjkalo njihove folne kisline, zdej bom pa jemala Pregnancy complex :) so čisto naravne in zaenkrat imam super prebavo :) počutje pa tudi :)

(odgovor članu banana88)
Neposredna povezava do sporočila: 632
7.8.2016 14:55:52   
Sofie

Jaz jem Femibion ter magnezij. Sem imela kar naprej krče v nogah, sedaj je pa ok.

(odgovor članu Nilaveli)
Neposredna povezava do sporočila: 633
7.8.2016 20:44:25   
diamantina
Jaz pijem cedevito in jem vse od kraja, tako kot v prejšnjih nosečnostih pa ni blo nikol ntežav. Mislim da ti dodatni vitamini pri zdravih ženskah niso potrebni.

(odgovor članu banana88)
Neposredna povezava do sporočila: 634
7.8.2016 20:49:42   
srček..
ja pri zdravih mogoče niso... vse je odvisno...

Jaz vem da jih dosti unesem s hrano ker v ogromnih količinah jem vso zelenjavo in sadje.
Ampak zaradi tega ker sem zdravljenje z rakom predkratkim končala pač imam slab imunski sistem in na vse načine bi si pomagala, tako da se poleg vsega jemljem tudi Elevit user posted image

< Sporočilo je popravil srček.. -- 7.8.2016 20:51:02 >

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 635
7.8.2016 22:06:19   
ana88
Kok ste pridne čveke! user posted image Se mi zdi, da teme tako hitro menjate, da nimam šanse odgovorit, ker predno se jaz primajem do računalnika na vsake kvatre ... user posted image
Porodnišnica in porod: Prvo sem rodila v Celju, lajšanje bolečin z Dolantinom. Drugo na Jesenicah, popolnoma naravno. Še pregledali so me samo na začetku ob sprejemu, tako da niti nisem vedela, kako napredujem. Ampak je bila to tudi moja želja in tam te res upoštevajo do pike. Je bil pa drugi porod malo daljši in seveda intenzivnejši in bolj boleč, ker sem vse čutila na n-to potenco. Natanko 12 ur od prvih popadkov do iztisa. Prva je rabila pa 9 ur od odteka vode, kakor se je porod tudi začel. No, zdaj tudi nameravam it na Jesenice in rodit naravno. Še zdaleč ni zame najbližja porodničnica, ker sem iz savinjskega konca. Ampak je pa zame najboljša izbira. Še vedno imam Lj in Kranj vmes, če je nuja. user posted image
Folna: Sem že enkrat omenila, da je tokrat ne jemljem. Sem v prejšnjih nosečnostih jemala Elevit, pa mi sicer ni bilo nič hudega po njem. Ampak sem se tokrat pač drugače odločila.
Slabost: Adijo pamet! Katastrofa! Pred par dnevi sem bruhala zvečer, kar se mi je do zdaj naredilo samo 1x v prvi nosečnosti. Sem šla naslednji dan po tablete v lekarno - Antimetil, toplo priporočam. So ingverjeve tablete, poješ jih z malo vode (niso za lizat), lahko 2x na dan. So ok za nosečke in doječke in tudi otroke, starejše od 3 let. Meni dosti omilijo.
Preiskave: Jaz grem samo na NS k Pušenjaku, seveda, če bo vse ok. Za tole Nifty preiskavo sem prvič zdaj tukaj slišala in še vedno ne vem, kaj to je, ker nisem pogooglala. user posted image Ampak 500eur sigurno ne dam. user posted image Kar se spola tiče je Pušenjak pri obeh pravilno napovedal in tudi tokrat bom vprašala, če se kaj vidi. Komaj čakam, imam čez dobra 2 tedna. user posted image
FB skupina: Ja, NAŠA skupina je skrita. Tako da vse, ki bi rade not, pišite ''morskazvezdica'' privat sporočilo, da vas doda. Se mi zdi, da je bolj malo aktivna tu na RR, tako da najlažje, če kliknete na prvo stran tega chata in prvi post je njen - jo boste najlažje našle. Sicer so še tri druge adminke, samo ne vem njihovih uporabniških imen na RR. Lahko pa napišem v FB skupino, da naj počekirajo malo RR, ker hočte babe not! user posted image

(odgovor članu srček..)
Neposredna povezava do sporočila: 636
7.8.2016 22:23:25   
Bibabuba12
Js sm tudi ena od admink tako da prosim za linke do profila na zs, da vas dodam v skupino. user posted image

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 637
8.8.2016 9:22:31   
diamantina
Srček, saj pravim, če si zdrav. user posted image

danes sem bila v laboratoriju, in sem se kar načakala. Vmes sem spila pol litra vode, da sem lahko šla lulat v kozarček user posted image Imam slabe izkušnje od prej, ko sem šla lulat zjutraj doma, pol pa tam nisem mogla ... da bi pa držala od doma, pa ni šans, me zjutraj preveč tišči.

(odgovor članu Bibabuba12)
Neposredna povezava do sporočila: 638
8.8.2016 9:41:19   
borboletta
Joj laboratorij ja, ravno danes sem ga imela, komaj mi je ratalo do polovice napolnit loncek 😂 Kri mi je pa tudi tako pocasi tekla, da sem tam sedela par minut z iglo v zili. Sva celo debato lahko usekale s sestro.

Potem sem imela spet ginekologa, ker sem imela v cetrtek visok pritisk in sem si ga potem cel vikend merila (doma precej nizek). V zacetku septembra grem pa spet nazaj, ker bi me rad imel pod nadzorom zaradi krvavitev, ki sem jih imela pa zaradi mojih drugih zdr. tezav.

Dela pa v ambulanti najbolj prijazna medicinska sestra kar sem jih kdaj srecela, tako da niti ne bo problem mi tja hodit, ce bom ocitno ze malo vec tam.

Kar se tice vitaminov ipd. jaz jemljem Tifol, A-Z mama od DM-a, Omega 3 in Vitamin D.

Neposredna povezava do sporočila: 639
8.8.2016 10:04:30   
Sladkiš
Helo!

Da se končno spet malo javim. Ravno končala z dopustom in sedaj spet vse po starem.

Kar se nosečnosti tiče pa vse super. Vsake toliko me prime manjša slabost. Tisti občutek, ko ti ne gre nič za jest in te v želdocu tišči. Krvavi izcedki so se končali in sem res pomirjena. Komaj čakam prvi pregled konec meseca. Vem, bo še dolga. Drug teden pokličem za nuhalno, da mi dajo datum. Glede nuhalne, ko ste se pogovarjale... V prvi N, sem imela super nuhalno (mislim da okol 1:6000) in sem potem za ziher dala še kri in mi je potem zbilo vrednost na 1:260. Js sem mislia, da me kap. Ginekolog mi je zagotavljal, da je najverjetneje z otrokom vse ok, 100% pač mi pa ne more zagotavljat. Nosna kost vidna, svetlina 1,1...vse super. Ampak, glede na to da mi je po rezultatu pripadala zastonj amnioceneteza, sem v Postojni šla to opravit. Seveda je bilo z otrokom vse ok. Po eni strani mi je ta nuhalna kr neki. Gre za presejalni test. Pač G pogleda svetlino, tam recimo da lahko nekaj sklepaš, ni pa nič 100%. Lahko maš super rezultat in bo otrok mel neko napako. Sem se pa tud sama sedaj mal zanimala, da ne bi šla na nuhalno ampak kar direkt na nifty test. Vendar sem spet skeptična, ker je tudi ta test presejalni. Če je nifty test slab, je potrebo spet dodatno it na amniocentezo. Glede teh preiskav mam tako mešane občutke. Vsi bi nekaj kasirali, a zagotavlja ti doben ne 100%. In to v 21. stoletju, pri takem napredku medicine. Pomojem je najbolje it postopoma na preglede in se potem sproti odločat.

Glede poroda, pa sem v prvo rodila naravno v 4h urah in mi je blo super. Nobenih težav, bolečin po pravici se niti ne spomnim. Okrevanje je bilo pa tudi ok, čeprav sem imela ogromno podpludbo in zateklino.
V skupino pa se pridružim po pregledu :).

(odgovor članu borboletta)
Neposredna povezava do sporočila: 640
8.8.2016 10:37:48   
Ribica **
Cedevita pa res ni nadomestek vitaminov, kaj šele folne (ki je itak nima), je pa kup strupov zraven. Po tej logiki bi lahko folno nadomestili tudi s plazma piškoti, ki jo imajo. Še v materinski knjižici piše, da je potrebno prve tri mesece dnevno vnesti 400 enot folne. Sicer vsak po svoje, ampak meni je še čisto vsak G do zdaj rekel, da obvezno folno jemat, itak sem jo jemala že pred zanositvijo.

(odgovor članu Sladkiš)
Neposredna povezava do sporočila: 641
8.8.2016 10:46:05   
Akajni

IZVIRNO SPOROČILO: Sladkiš

Helo!

Da se končno spet malo javim. Ravno končala z dopustom in sedaj spet vse po starem.

Kar se nosečnosti tiče pa vse super. Vsake toliko me prime manjša slabost. Tisti občutek, ko ti ne gre nič za jest in te v želdocu tišči. Krvavi izcedki so se končali in sem res pomirjena. Komaj čakam prvi pregled konec meseca. Vem, bo še dolga. Drug teden pokličem za nuhalno, da mi dajo datum. Glede nuhalne, ko ste se pogovarjale... V prvi N, sem imela super nuhalno (mislim da okol 1:6000) in sem potem za ziher dala še kri in mi je potem zbilo vrednost na 1:260. Js sem mislia, da me kap. Ginekolog mi je zagotavljal, da je najverjetneje z otrokom vse ok, 100% pač mi pa ne more zagotavljat. Nosna kost vidna, svetlina 1,1...vse super. Ampak, glede na to da mi je po rezultatu pripadala zastonj amnioceneteza, sem v Postojni šla to opravit. Seveda je bilo z otrokom vse ok. Po eni strani mi je ta nuhalna kr neki. Gre za presejalni test. Pač G pogleda svetlino, tam recimo da lahko nekaj sklepaš, ni pa nič 100%. Lahko maš super rezultat in bo otrok mel neko napako. Sem se pa tud sama sedaj mal zanimala, da ne bi šla na nuhalno ampak kar direkt na nifty test. Vendar sem spet skeptična, ker je tudi ta test presejalni. Če je nifty test slab, je potrebo spet dodatno it na amniocentezo. Glede teh preiskav mam tako mešane občutke. Vsi bi nekaj kasirali, a zagotavlja ti doben ne 100%. In to v 21. stoletju, pri takem napredku medicine. Pomojem je najbolje it postopoma na preglede in se potem sproti odločat.

Glede poroda, pa sem v prvo rodila naravno v 4h urah in mi je blo super. Nobenih težav, bolečin po pravici se niti ne spomnim. Okrevanje je bilo pa tudi ok, čeprav sem imela ogromno podpludbo in zateklino.
V skupino pa se pridružim po pregledu :).

A to si šla na ta dvohormonski test al nešto tako?

(odgovor članu Sladkiš)
Neposredna povezava do sporočila: 642
8.8.2016 10:54:15   
Sladkiš
Ja, dvojni hormonski test.

(odgovor članu Akajni)
Neposredna povezava do sporočila: 643
8.8.2016 11:59:42   
roželjubka
Pozdravljene!

Jaz sem sedaj naročena na NS, končno user posted image 29.8 jo imam, zame sicer malo pozno, ampak je sestra zagotovila da je 13t2d super. 30.8. pa drugič pregled pri ginekologu.

Počutim se že boljše, manj je slabosti in vsega, se pa počutim kot balon, napihnjena sem in zaprta user posted image ... Sva pa ta vikend povedala še najinim najožjim prijateljem, ki so bli noro veseli user posted image Tako da, pomoje bova po nuhalni nehala konkretno skrivat.

Jaz od dodatkov jem samo folno, sicer pa pazim, da dovolj pijem, tudi Donata kar nekaj popijem in dobro jem. Zelenjava se mi sicer še upira, ampak kakšno dobroto z domačega vrta le uspem spravit vase počasi. user posted image

Rodit bom šla pomoje tudi jaz v LJ, kako bom pa še en vem... Po toku dogodkov najbrž, upam, da čimbolj hitro in naravno user posted image
Imejte lep dan user posted image !

(odgovor članu Sladkiš)
Neposredna povezava do sporočila: 644
8.8.2016 15:37:54   
evica23
Živjo nosečke...

Da se še jaz malo razpišem...
To je moja tretja nosečnost. Oba poroda prej sem imela naravna. Pri prvi sem dobila malo proti bolečinam v žilo, drugič ni bilo časauser posted image . Obakrat rodila v Postojni, kjer sem bila zelo
zadovoljna z osebjem in vsem kar sodi zraven. Oba poroda hitra, drugi je bil prav ekspresen... v porodni sem bila namreč dobrih 50 minut.

Od dodatkov jemljem folno kislino in magnezij, ker imam krče v nogah kar pogosto.

Sedaj se počutim že fajn, slabosti so minile...
Aja PDP imam 2.3., vendar na velikost ploda bo kakšen teden prej je rekla moja G. Tudi obe deklici prej sem rodila par dni pred rokom...

Vsi se zelo veselimo tega malega škratka... tamali dve, ki sta sedaj 7 in 10 sta čist navdušeni nad dojenčkom. Sliko iz ultrazvoka imamo kar ma hladilniku obešenouser posted image .

Sedaj čakam še nuhalno, ki jo imam 16.8. in upam da bo vse ok kot mora bit.

Koliko vas je kaj nosečih v tretje??

(odgovor članu roželjubka)
Neposredna povezava do sporočila: 645
8.8.2016 16:14:53   
diamantina
Sladkiš, super za dobro počutje! Saj zdaj bomo počasi lahko rekle adijo slabostim, utrujenosti in še katerim težavam.

Glede nuhalne imate prav ... v bistvu stran vržen denar, ker je lahko rezultat navidezno slab ali pa dober, itak pa nikoli ne veš. Zato jaz vedno pravim, da zdrav način življenja, čim bolj domača hrana, sproščenost in čim manj stresa je osnova za zdravje nas in otroka. Na genetiko pa težko vplivamo. Verjetno se pa vse držimo kvarnim vplivom iz okolja - sintetičnih dodatkov, zdravil, kave, alkohola, cigaretov, drog ... zato upam za vse nas, da bomo imele zdrave in nagajive potomce.

(odgovor članu roželjubka)
Neposredna povezava do sporočila: 646
8.8.2016 16:15:23   
Storžek3
Ojla punce! Za mano prvi pregled in smo slišali srčkaaaa user posted image pdp bo bolj aprila kot marca, ker sem danes polnih šest tednov po velikosti ploda ampak bi vseeno ostala tudi pri vas.

(odgovor članu evica23)
Neposredna povezava do sporočila: 647
8.8.2016 16:16:29   
diamantina
Evica, jaz sem v trejte, pa mislim da ana88, ashatan tudi, ampak mislim, da je pri aprilkah, storžek menda ... ne vem. Mi imamo dva fantiča. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 648
8.8.2016 16:20:12   
evica23
Oooo super, pol nas je kar nekaj nosečk v tretje user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 649
8.8.2016 17:43:52   
pikapikica7
Pozdravljene souser posted image
Se javljam nazaj po "daljsem" casuuser posted image Danes sem bila na pregledu in zaenkrat kaze, da je vse okuser posted image To ni bil prvi nosecniski pregled, bol kot krizni:) do prvega moram pocakat do konca mesca. Ampak srcek bijeuser posted image , prejsnji teden pa plodka sploh videt ni blouser posted image
Zdej bo volja v sodelovanju pri debatah user posted image se ze veselimuser posted image

(odgovor članu evica23)
Neposredna povezava do sporočila: 650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  24 25 [26] 27 28   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?