ana88
|
Kok ste pridne čveke! Se mi zdi, da teme tako hitro menjate, da nimam šanse odgovorit, ker predno se jaz primajem do računalnika na vsake kvatre ... Porodnišnica in porod: Prvo sem rodila v Celju, lajšanje bolečin z Dolantinom. Drugo na Jesenicah, popolnoma naravno. Še pregledali so me samo na začetku ob sprejemu, tako da niti nisem vedela, kako napredujem. Ampak je bila to tudi moja želja in tam te res upoštevajo do pike. Je bil pa drugi porod malo daljši in seveda intenzivnejši in bolj boleč, ker sem vse čutila na n-to potenco. Natanko 12 ur od prvih popadkov do iztisa. Prva je rabila pa 9 ur od odteka vode, kakor se je porod tudi začel. No, zdaj tudi nameravam it na Jesenice in rodit naravno. Še zdaleč ni zame najbližja porodničnica, ker sem iz savinjskega konca. Ampak je pa zame najboljša izbira. Še vedno imam Lj in Kranj vmes, če je nuja. Folna: Sem že enkrat omenila, da je tokrat ne jemljem. Sem v prejšnjih nosečnostih jemala Elevit, pa mi sicer ni bilo nič hudega po njem. Ampak sem se tokrat pač drugače odločila. Slabost: Adijo pamet! Katastrofa! Pred par dnevi sem bruhala zvečer, kar se mi je do zdaj naredilo samo 1x v prvi nosečnosti. Sem šla naslednji dan po tablete v lekarno - Antimetil, toplo priporočam. So ingverjeve tablete, poješ jih z malo vode (niso za lizat), lahko 2x na dan. So ok za nosečke in doječke in tudi otroke, starejše od 3 let. Meni dosti omilijo. Preiskave: Jaz grem samo na NS k Pušenjaku, seveda, če bo vse ok. Za tole Nifty preiskavo sem prvič zdaj tukaj slišala in še vedno ne vem, kaj to je, ker nisem pogooglala. Ampak 500eur sigurno ne dam. Kar se spola tiče je Pušenjak pri obeh pravilno napovedal in tudi tokrat bom vprašala, če se kaj vidi. Komaj čakam, imam čez dobra 2 tedna. FB skupina: Ja, NAŠA skupina je skrita. Tako da vse, ki bi rade not, pišite ''morskazvezdica'' privat sporočilo, da vas doda. Se mi zdi, da je bolj malo aktivna tu na RR, tako da najlažje, če kliknete na prvo stran tega chata in prvi post je njen - jo boste najlažje našle. Sicer so še tri druge adminke, samo ne vem njihovih uporabniških imen na RR. Lahko pa napišem v FB skupino, da naj počekirajo malo RR, ker hočte babe not!
|