|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktoberke 2016
1.3.2016 10:47:09   
Bibabuba12
Evo mene po pregledu. Je povedala ginekologinja da ne kaze najboljse. Da ne vidi nicesar, sicer je se zgodaj, ker bi bila 2-3 tedne noseca, vidi se zgolj zadebeljitev v maternici, drugace nic. Dala sem kri v laboratoriju za beta HCG danes in ponovimo v petek, da vidimo kaksno je stanje. Ni mi predpisala nicesar, svetovala mi je zgolj pocitek. Tako da zdaj mi preostane samo pocakat in videt kaj bo. Ce bo vse ok, se vam se javim v tej temi, drugace me stejte med tiste, ki so se poslovile iz nje.

(odgovor članu mimi_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 226
1.3.2016 11:22:01   
Srchy
Držimo pesti!
Poskusi brat ali gledat TV, da ne zapadeš v lastno zamorjeno razmišljanje... Strah nam škodi bolj kot si mislimo :/

(odgovor članu Bibabuba12)
Neposredna povezava do sporočila: 227
1.3.2016 11:34:00   
mimi_ka
Bibabuba12 držim pesti, da se bo vse dobro izteklo.

Neposredna povezava do sporočila: 228
1.3.2016 11:38:29   
mimi_ka

IZVIRNO SPOROČILO: Srchy

mimi_ka - ME VESELI!!! ;)

Kako se počutiš?

Jaz res nimam še nobenih znakov,... Bi me moralo skrbet? ;) Bomo videli ta prvi pregled, držimo pesti - za vse nas, ki smo na začetku ;)

Jaz se trenutno počutim popolnoma nenosečo, razen napetih in bolečih prsi, ki me opominjajo na to user posted image sem imela pa cel prejšnji teden krče in sem bila kar malu v strahu, da bo kaj natobe, sedaj se je tudi to umirilo. Kar se tiče znakov naj te nič ne skrbi, jaz v prvi nosečnosti sploh ne bi vedela da sem noseča, če mi ne bi zamujala, nobenih znakov, čisto drugače kot sedaj v drugo. Dokler mi ni začel rasti trebušček sem se počutila čisto nenosečo user posted image tudi slabosti prvič nisem imela, no to upam da mi bo tudi zdaj prihranjeno user posted image

(odgovor članu Srchy)
Neposredna povezava do sporočila: 229
1.3.2016 12:53:49   
Srchy
Hvala mimi_ka!

Verjameš, da sem bila kar malo "prestrašena" ker nimam res nobenega znaka.
Imam pa te menstrualne krče, ampak na srečo berem tukaj na forumu, da so zelo pogost pojav, tako da sem se pomirila.

No...si že pomagamo med sabo očitno ;)

Če gre vse po sreči, je zame to prvi otrok (pri 32ih, malo pozno ;)) in mi je vse novo.
Na žalost imam že od majhnega pokojno mamo, tako da nimam tiste "najbližje" za jo vprašat, okoli pa nočem preveč govorit vsaj do prvega pregleda, da vidim če bije srček.

In zato je ta forum super, da vidim kaj dogaja v prvih tednih - da ne bom tako sama in prestrašena ;););)

(odgovor članu mimi_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 230
1.3.2016 13:27:51   
mimi_ka
Srchy mi je žal za tvojo mami user posted image jaz pa obratno, od malega brez očeta user posted image
Seveda smo tukaj, da si pomagamo in delimo izkušnje. Tudi meni je dosti lažje, če slišim, da ima še katera podobne težave in nisem sama v tem.
No, naj ti povem, da imava očitno res dosti skupnega. Tudi jaz sem prvič zanosila pri 32 user posted image pa je bilo vse ok, nosečnost bp. Sedaj ima sinko tri leta in pričakujemo drugega. Mogoče res malo pozno, ker bom letos že 36, ampak tako pride in mi ni žal. Jaz pravim, da vse pride takrat, ko si pripravljen in tako je najbolj prav. user posted image

(odgovor članu Srchy)
Neposredna povezava do sporočila: 231
1.3.2016 13:33:10   
k.m.
Pozdravljene punce user posted image najprej dobrodošle vse ki ste na novo, in držim pesti da bo vse ok user posted image . Danes je za mano tisti težko pričakovani 2 UZ, da vidimo kaj se je izcimlo( na prejšnem 2 gastacijski vrečkici, v eni nič v eni pa plod in srček. ) no in danes je bil v obeh plod,user posted image en je že velik korenjak, ni čudno da sm kr lačnauser posted image drugi pa se žal počasi poslavlja.user posted image Ampak sem vseeno presrečna, pač mu ni blo namenjeno. Bolje da zdaj, ko pa da bi blo kaj narobe :)že zdaj zaostaja v rasti za 2t. ampak po eni strani sm tak vedla, zato mi je mogoče mal manj težkouser posted image . Punce, razn tega da sm lačna kr v eno, napetega trebuha, ni drugih znakov, pa grem že v 3 mesec. Tak da nič se sekirat,če nimate znakov je pač nosečnost včasih malo lažjauser posted image

(odgovor članu Srchy)
Neposredna povezava do sporočila: 232
1.3.2016 14:28:09   
Srchy
mimi_ka prepričana sem, da imamo zato angele varuhe ali zvezdica (ali kakorkoli si kdo to predstavlja) nad sabo ;)

k.m. ti pa se lepo veseli srčka ki utripa ;)

(odgovor članu k.m.)
Neposredna povezava do sporočila: 233
1.3.2016 15:58:17   
jagodka7
Meni se pa že želodec vidi,pa grem komaj v 9 teden user posted image user posted image user posted image ..Tako sem srečna za vse in upam,da vse donosite zdrave otroke. Kako pa ste kaj z belimo tokom? Jas ga imam vsak dan po malem...user posted image

(odgovor članu Srchy)
Neposredna povezava do sporočila: 234
1.3.2016 17:26:06   
k.m.
Se veselim te moje pikice user posted image belega toka pa jaz nimam , edino na začetku sem ga imela. Kako ste pa drugače punce?

(odgovor članu jagodka7)
Neposredna povezava do sporočila: 235
1.3.2016 19:48:41   
mimi_ka

IZVIRNO SPOROČILO: Bibabuba12

Evo mene po pregledu. Je povedala ginekologinja da ne kaze najboljse. Da ne vidi nicesar, sicer je se zgodaj, ker bi bila 2-3 tedne noseca, vidi se zgolj zadebeljitev v maternici, drugace nic. Dala sem kri v laboratoriju za beta HCG danes in ponovimo v petek, da vidimo kaksno je stanje. Ni mi predpisala nicesar, svetovala mi je zgolj pocitek. Tako da zdaj mi preostane samo pocakat in videt kaj bo. Ce bo vse ok, se vam se javim v tej temi, drugace me stejte med tiste, ki so se poslovile iz nje.

Bibabuba12, jaz sem popolnoma na istem kot ti. Sporoči mi prosim v petek, kakšno je stanje glede hormona. Jaz sem čisto zmedena trenutno in sploh ne vem kaj pričakovati user posted image No naj napišem celotno današnjo zgodbo, da boste vedele, zakaj se gre.

Punce, današnje popoldne je bilo najbolj stresno v mojem življenju user posted image trenutno ne vem pri čem sem glede moje nosečnosti in resnično upam, da se bo naslednjih deset mukotrpnih dni končalo s srečno novico. Zodilo pa se je naslednje... popoldne nosim tamalega po stopnicah in me spet zaboli spodaj v trebuhu. Grem na wc in opazim rhav izcedek. Zgrabila me je totalna panika, si lahko mislite. Pokličem v porodnišnico, povem glede teh krčev in današnjega izcedka, me vpraša koliko sem noseča približno in da naj se pridem pokazat. Kot nora vsa v paniki se odpeljem v bolnico. Doktor ful prijazen res, me je pregledal in rekel, da razen zelo odebeljene sluznice ne vidi ničesar user posted image rekel je, da ali sploh nisem noseča in je test pokazal lažno nosečnost, kar bi bilo v teoriji sicer možno, ampak res zelo malo verjetno (krvnega testa mi ni mogel narediti, ker popoldne laboratorij ne dela), druga varianta, ki se njemu zdi najbolj verjetna, pa je ta, da je prišlo do zakasnjene oplositve in v resnici nisem noseča pet tednov in nekaj dni, ampak šele štiri in nekaj dni in je bil ta izcedek ugnezditvena krvavitev. On sicer ni opazil sledu o kakšni krvavitvi. Zdaj je rekel, da nimam kaj kot počakati deset dni in potem naj grem do svojega ginekologa, ki bo takrat že z gotovostjo videl kaj se dogaja in ali se plod razvija kot se mora. Čisto me je vrglo iz tira, ampak zdaj ko razmišljam za nazaj, se mi vedno bolj zdi, da ta njegova druga teorija o zakasnjeni nosečnosti drži. Test cb digital mi je namreč prejšnji četrtek, ko bi morala biti nosečnost že več kot dva tedna, pokazal 1-2 tedna. Sedaj sem itak čisto zmedena, ampak nimam kaj kot čakati, kaj se bo iz tega izcimilo user posted image resnično upam na najboljše. Jutri dobim datum za pregled. Držite pesti punce, da se to dobro konča.

Neposredna povezava do sporočila: 236
1.3.2016 20:51:16   
k.m.
Bibabuba12 in Mimi_ka držim pesti za vaju, lahko pa da je res kasnejša zanositev, bosta vidli user posted image vse bo vredu

(odgovor članu mimi_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 237
1.3.2016 20:59:31   
Anonimen
Tudi jaz držim pesti za obe in želim, da to čakanje čim prej mine! Sem pa prej popoldne pri Pušenjaku brala, da testi nosečnosti niso namenjeni ugotavljanju trajanja nosečnosti. Pa še to me ves čas zanima - a digitalni test je za enkratno ali večkratno uporabo? No saj, mogoče je to precej butasto vprašanje user posted image

Jagodka, kako to misliš, da se želodec ven vidi?

Jaz sem fasala neko vnetje in je grozno nadležno, izcedek imam pa tako ali tako v 95 % že v "normalnem stanju", trenutno ga je malce več zaradi vnetja, je pa že ves čas bolj rumenkast, kar je menda značilno. Sem bila pa prav panična včeraj zvečer in nisem mogla zaspat, ker ni bilo prisotnih vseh znakov in sem že sanjala črne scenarije. Slabost je prišla nazaj že za dobro jutro in večji obseg tudi user posted image Trebuh imam pa tako ali tako že ves čas malo napihnjen, zvečer bolj, res pa je, da sem precej suha in se bo tako ali tako prej poznalo.

user posted image

(odgovor članu k.m.)
  Neposredna povezava do sporočila: 238
1.3.2016 21:44:44   
Bibabuba12
No pri meni je tako. Danasnji rezultat testa je 50,53 mlU/ml, kar zaenkrat ustreza temu, kar je povedala ginekologinja, in sicer 2-3 tedne. Ce bi stela po datumu zadnje menstruacije pa bi morala biti noseca ze cez 5 tednov. Ampak moji cikli so daljsi od 28 dni, so tam povprecno okoli 34 dni, vsaj tako mi izracuna aplikacija, ki jo uporabljam. Tako da po tej racunici bi bil rezultat testa ok. Izcedek je se vedno prisoten in zaenkrat ostaja temno rjav in ga je malo. Danes sem imela cel dan vlozek, ker sem pricakovala, da se bo vlilo, ampak je vsega skupaj za eno majhno pikico. Ko se obrisem ga vcasih na papirju niti ni. Najbolj bom vedela itak jutri, ker ponavadi mam pred M tudi tak izcedek en dan in potem se vlije. Zaenkrat sem se odlocila, da je in bo vse ok. Ce in ko ne bo, se bomo naprej ukvarjali s tem. V petek imam spet test. Ce do takrat ne zakrvavim, potem si mislim, da bo vse kot mora bit, torej se bo vrednost vsaj podvojila. Naslednji torek pa imam spet pregled pri ginekologinji. Resnicno upam na najboljse. In isto je verjetno vse skupaj pri tebi, tako da probaj ostati pozitivna. Vem da je tezko, ampak ja. Tud js sm se mogla danes zjutraj najprej v sluzbi zjokat, da sem potem lahko spet normalno funkcionirala. Ce te moje besede ne pomirijo pa ti lahko povem, da sem danes uspesno preguglala vse in da se pri tako zgodnji nosecnosti zares na UZ kaj drugega kot odebeljitev sluznice ne vidi. Tako da glavo gor in novim zmagam naproti.user posted image

(odgovor članu mimi_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 239
2.3.2016 8:31:18   
Srchy
Punce moje,

mislim na vas!!!

Jaz sem tudi extra paničar po naravi ampak si vsakič ponavljam, da se ne sme sekirati za nekaj kar še ni sigurno. Nikoli mi še ni uspelo.

Prosim sporočite kako gre...

Glede bele toka, jaz ga imam tudi.

Neposredna povezava do sporočila: 240
2.3.2016 10:00:33   
Kaličopka6
Zdravo nosečke! Po dolgem času se spet javljam. Trenutno sem na faksu, čakam na predavanja in imam čas, da se malo oglasim. Pri meni je bilo zelo pestro v tem času, in sicer sem zelo zbolela, noben antibiotik ni pomagal, neka čudna bakterija. Sedaj po treh tednih sem malo prišla k sebi, čeprav sem čisto izžeta od prebavnih težav, ki sem jih prestajala. Upam, da je konec lazenja po bolnicah itd... ker mi je res dovolj. Tokrat sem bruhala samo enkrat in mi ni nič slabo. Prvi pregled sem imela na urgenci, ker me je bilo strah, saj me je vse bolelo zaradi bolezni, da nisem več vedela kaj in ker tako še ni bilo nikoli, sem se ustrašila, da nimam morda izven maternične nosečnosti, čeprav sem malo dvomila, ker sem imela 28. dan vgnezditveno krvavitev. No, pregled je pokazal vitalno nosečnost, 6 tednov 4 dni, srček je lepo tikatakala, dobila slikico malega fižolčka. Danes sem torej noseča 7 tednov in en dan, prvi pregled pri svojem ginekologu imam 9.3.. Zaenkrat nimam drugih znakov kot noro utrujenost, rahlo sem občutljiva na določene vonjave, čeprav ne vedno in ne paše mi vse jest. Apetit imam oreng, sem stalno neki lačna in tudi trebuh imam velik že, vsi opazijo, da sem noseča. V vsaki nosečnosti prej ven pade :). Do poroda bom diplomirala in bo kar pestro ob še dveh malčkih. To soboto sinek praznuje 1 leto, hčerkica pa je pred dvema tednoma dopolnila 2 leti. Res sem srečna, da sem mamica študentka in da gre vse po načrtih. Uživajte punce in vas spremljam. pozdrav

(odgovor članu Srchy)
Neposredna povezava do sporočila: 241
2.3.2016 10:14:36   
arcanum
Wau, kaličopka, vsaka čast! Kar tri v treh letih in še faks zraven, pridna! user posted image

No, za mano je tudi pregled, vse bp, srček lepo bije, velik je 2,1cm, nogice se tudi že lepo vidijo user posted image . Naslednji pregled imam 29.03. ko mi bo moj G naredil tudi nuhalno. Ostali simptomi ostajajo isti, upajoč da se kmalu umirijo :)

(odgovor članu Kaličopka6)
Neposredna povezava do sporočila: 242
2.3.2016 10:33:37   
tejci77
Jaz imam en problem pa ne vem al je povezan z nosečnostjo al sm kj staknla...mogoce ima katera podobno izkusnjo.

v glavnem, naceloma mi je skoraj vsako jutro slabo ampak ne tako zelo, da bi me sililo na bruhanje, do zdaj nisem bruhala niti enkrat. Se mi pa zdaj ze par dni dogaja da imam zelo mocne driske, ki so nenadne in spremlja jih slabost...skoraj tako kot ce bi morala letet bruhat sam da gre na drugi strani vn, ce me zastopteuser posted image ...a se keri tud tako dogaja, da ima namesto bruhanja drisko? Mislite da je to dvoje kaj povezano? Na internetu najdem tako malo info o driski v zgodnji nosečnosti...mogoce mi bo katera znala bolje svetovati.

lep pozdrav vsem in hvala za odgovore!

(odgovor članu arcanum)
Neposredna povezava do sporočila: 243
2.3.2016 15:53:06   
mimi_ka
Bibabuba12 hvala za tvoje poročanje. Si me malo pomirila in mi dala malo upanja. Jaz imam identičen problem, s tem da mi krvnega včeraj niso naredili, ker sem prišla prepozno. Sem pa dobila datum za naslednji pregled 8.3. in mi bo verjetno takrat naredil tudi krvni test. Sem se fuuuul razveselila tvoje informacije, da se v teh tednih še ne vidi ničesar kot zadebeljeno sluznico. Jaz bi morala biti namreč po zadnji m tudi noseča čez pet tednov, mi je pa včeraj rekel, da je definitivno par dni manj in da je sedaj vse odvisno, kako se bo to naprej razvijalo. Ali se bo ali pa se pač ne bo. Držim pesti za obe, da nama uspe čez to živčno vojno in da bova drugi teden zagledali svoje pikice user posted image
Prosim sporoči mi v oetek, kakšen je krvni rezultat. Bom mislila nate user posted image

(odgovor članu tejci77)
Neposredna povezava do sporočila: 244
2.3.2016 15:53:55   
mimi_ka
čestitke vsem za male pikice user posted image uživajte v nosečnosti punce!

(odgovor članu tejci77)
Neposredna povezava do sporočila: 245
2.3.2016 19:18:53   
Agasa
Ja jaz te čisto razumem. Takšne težave sem imela pred približno dvema tednoma (mogoče malo manj). Nisem vedela ali naj na wcju sedim ali zraven čepim user posted image . No to je trajalo manj kot en teden. Od takrat imam pa samo še slabosti, ki vključujejo tudi bruhanja. V katerem tednu si?

(odgovor članu tejci77)
Neposredna povezava do sporočila: 246
2.3.2016 22:05:05   
tejci77
Haha ja, res je prav tako kot si opisala....tudi jaz nisem vedla ali naj se na školjko usedem ali zraven nje počepnem. Drugače pa jaz jemljem Elevit, pa sm pomislila da to morda kaj vpliva?user posted image ?

Po mojih izračunih sem noseča 6t 4d, me pa prav zanima ali bo UZ na mojem prvem pregledu 15.3. pokazal kaj drugače, ker sem imela zelo raznolike cikluse v preteklosti.
v katerem tednu si pa ti? Joj, srčno upam da se sama izognem bruhanju...ni bolj zoprnega občutka, kot je ta okus, ki ti zatem ostane v ustih.

(odgovor članu Agasa)
Neposredna povezava do sporočila: 247
2.3.2016 22:48:20   
vevricka
Tudi jaz sem na Elevitu in imam kar pospeseno prebavo in dalec od tega, da bi bila kaj zaprta. Mogoce je res kaj na teh tabletih.user posted image

(odgovor članu tejci77)
Neposredna povezava do sporočila: 248
3.3.2016 6:31:30   
Bibabuba12
Nosecke moje, js se na zalost poslavljam s te teme.user posted image Danes ponoci sem zacela krvaveti.user posted image Drzim pa pesti za vse ostale in cim bolj uzivajte v nosecnosti in potem lepo cartajte svoje pikice, ko boste rodile!user posted image

(odgovor članu vevricka)
Neposredna povezava do sporočila: 249
3.3.2016 8:07:49   
Srchy
Bibabuba12 mi je prav žal... :( Sem prepričana, da bom videla v forumu novembrčki ali decembrčki tvoje pisanje... korajžno naprej*

Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?