|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2016
25.8.2015 11:28:03   
SmallBear
Glede sladkorja je pri meni bila vrednost 4,4, ampak sem res pazla da nisem en dan prej jedla nic sladkega. Sploh kako grozdje fejst dvigne vrednost. Tako da svetujem da se en dan prej malo drzite nazaj.
Dobre ste te ki ne jeste belega kruha, pri meni je bel kruh kot voda user posted image no seveda ce ne smes je pa tudi drugo.

(odgovor članu RIKEC)
Neposredna povezava do sporočila: 251
25.8.2015 13:41:25   
JM1981
RIKEC, res je. Vsak organizem drugače reagira. V ambulanti smo imele kratko svetovanje o priporočeni hrani in to je to. Svarila nas je pred sadjem, vendar menio breskve(navadne in vinogradniške) ne delajo težav. Si privoščim 2-3 naenkrat.
Sem si pa prejšnji teden kupila piškote( kao diabetične, ni se mi dali nič pečt, pa sem rekla da vidimo...) No in ko sem jih v službi pojedla 4 in zraven jabolko, je bilo vse v meji normale.
Drugi dan 4 piškote in kava z mlekom.....sladkor v nebo. Ali pa jota(kislo zelje in razkuhan krompir)-katastrofa.

Pa seveda vadba, oz. fizično delo, miganje, karkoli. Zdravnica je rekla, da ni tako zelo pomembna dolžina gibanja, kot čas gibanja. Takoj po obroku( ko gredo drugi na kavč) greš ti delat, migat, pometat, vrtnarit, karkoli da se prešvicaš in na ta način si lahko privoščiš kakšno žlico makarov več.

(odgovor članu RIKEC)
Neposredna povezava do sporočila: 252
25.8.2015 13:46:11   
JM1981
Smallbear, ne vem če prejšnji dan kaj dosti vpliva na to. Jaz tudi nisem prejšnji večer nič sladkega jedla, pa je pokazal sladkor. Pa sem se zbunila in prosila za ponovitev merjenja. Ker mi ni bilo jasno, kako bom jaz imela sladkor, pri vsej zdravi hrani, že tako malo OH in sladkorja.... Sedaj vem, da nosečniški diabetes nima veze s predhodno prehranom, ampak so za to krivi HORMONI.

No in na ponovitvi meritve sem tudi imela sladkor povišan in sem šla v ambulanto. Če se nosečniški diabetes pojavi je prav da se ga kontrolira. Saj ima lahko posledice.

(odgovor članu JM1981)
Neposredna povezava do sporočila: 253
25.8.2015 14:28:22   
Arual
Hey. Danes sem opravila nuhalno. Nas je dojenček le malce jezil ker se ni želel obrniti in sem morala po nekaj časa it gor in dol po stopnicah potem je pa šlo vse izmeriti. Ni visokega tveganja, bom pa jutri še kri dala za dvojni hormonski test. Potem bi sledil končni izračun. Spola ne vemo je imel skoz nogice prekrižane pa tudi ni želel na povedat. 😉 Tako da čez 3 tedne imam ponovno pregled ☺. Me pa kriči trebuh boli sedaj po pregledu in pa tudi na sploh ko ležim na boku čutim bolečino a ne prehudo.

Vsak poraz je nov izziv za zmago.

ZMAGA JE NAGRADA ZA TISTEGA,KI VSTRAJA TOLIKO CASA,DA PREMAGA BOLEČINO....

(odgovor članu JM1981)
Neposredna povezava do sporočila: 254
26.8.2015 12:53:12   
Baset_t
Jaz sem tudi včeraj opravila z nuhalno ... rezultati so bili ok, tako da se vam lahko zdaj pridružim na FB :).

Midva se nisva odločila za dvojni hormonski test ... ostale ste se oziroma boste odločile za ta test?

(odgovor članu Arual)
Neposredna povezava do sporočila: 255
27.8.2015 19:24:48   
Link
Po daljši pavzi se spet malo javljam user posted image ......odkar sem šla spet v službo nisem imela nič časa, zvečer sem pa čisto hin od utrujenosti.
Najprej dobrodošle vse nove srečke user posted image in vsem čestitke za nuhalne!
Tudi mi smo jo že imeli, zaenkrat vse bp, z DHT se je rezultat še popravil. Baset_t, meni je DHT priporčila ginekologinja, je pa fajn, da ga opraviš prej kot nuhalno (v 9. oz 10 tednu), sicer ti lahko lažno poslabša rezultat in se po nepotrebnem sekiraš. Vsaj tako so meni razložili. V prejšni nosečnosti sem ga opravila kar na nuhalni, pa mi je prav tako izboljšalo rezultat, tako da to očitno ni ravno pravilo. So mi pa na nuhalni tudi namignili na spol, sicer ni še 100%, ampak bolj kaže na user posted image .

Danes me je malo pretresla blažja krvavitev ponoči user posted image , ki so jo sprmeljali krči (in so me zbudili iz sicer precej rahlega spanca). Jaz trapa pa najprej v službo. Ker pa so se krči še nadaljevali, vendar na srečo brez krvavitve, me je kolegica prepričala, da se grem pokazat na urgenco. Na srečo krvavitev ni iz maternice, najverjetneje iz precej vnetega materničnega vratu, vseeno so mi predpisali Buscopan, magnezij in počitek. Upam, da je res le to, ker me je pošteno prestrašilo.

Punce, uživajte še v zadnjih super vročih poletnih dneh! user posted image

(odgovor članu Baset_t)
Neposredna povezava do sporočila: 256
28.8.2015 10:20:09   
Pia*
Punce jaz se od vas poslavljam. Moja pikica je odmrla.user posted image Danes se grem dogovoriti kdaj bomo sprožili splav. Odločila sem se za tabletke. Nekako ne želim, da mi posegajo v maternico, če obstaja tudi druga obcija. Ene pravijo, da so bolečine hujše kot pri porodu, tko da me pošteno skrbi.

Vsem vam pa iz srca želim čim bol uspešno nosečnost!

(odgovor članu Link)
Neposredna povezava do sporočila: 257
28.8.2015 10:55:19   
inya007
oh Pia, nimam besed... upam, da bo vsaj čimlažje in čimanj boleče... Pred kratkim sem prebrala knjigo Mance Košir Darovi minevanja in zadnji prispevek je od njene hčere Ladeje, ki je izgubila otroka pri cca 3-4 mesecih. Preberi, morda ti pa pomaga...

Sicer pa zdravo punce :) nova v skupini, na fb me ne bo še nekaj časa, ker nobenemu ne mislim povedat še cca 1,5 meseca (imam več rizičnih dejavnikov in ne bi rada širših debat na to temo, če zdaj vsem povem in se kaj sfiži).
Sicer pa NS 1,1 včeraj, vse bp, zredila se nisem še nič, edino trebuh se je nekam ven premaknil, hmm, saj ni zelo ampak mogoče bom moral komu reči, da imam z jetri težave, hehe
Utrujenost me je ubijala do sedaj (jemljem še dodaten progesteron, ki je kao "pomirjujoči" hormon), zdaj bo tega kkonec in upam da pride še ta energy boost o katerem govorijo user posted image

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 258
28.8.2015 14:45:00   
Baset_t
Pia*, zelo mi je žal user posted image . Upam, da bo hitro mimo in s čim manj bolečin.

Inya007, dobrodošla user posted image . Prvi otrok? V katerem tednu si? Jaz se po tehtnici tudi kao nisem nič zredila, ampak ko pogledam trebuh, se mi zdi kar velik ... nekako mi ga je ven butnilouser posted image user posted image

Link, tudi nam ga je ginekolog na nuhalni priporočal in omeni, da je treba ta test narediti čim prej. Midva se potem nisva odločila.

(odgovor članu inya007)
Neposredna povezava do sporočila: 259
28.8.2015 15:02:46   
inya007
Ja, prvo dete, po 6 letih umetnih postopkov
Grem an ac konec septembra, zaradi starosti (40) in jemanja enih tablet, ki imajo vcasih posledice

No ja zaenkrat vse bp

(odgovor članu Baset_t)
Neposredna povezava do sporočila: 260
28.8.2015 16:22:11   
Baset_t
O, super, da je uspelo.

Držim pesti, da bo vse ok user posted image .

(odgovor članu inya007)
Neposredna povezava do sporočila: 261
31.8.2015 0:24:45   
inya007
Hej Enapetra, poslala sem ti zs za fb skupino...lp

(odgovor članu Baset_t)
Neposredna povezava do sporočila: 262
31.8.2015 11:33:30   
Figica89
Živjo noseče srečke user posted image

se vam pridružujem tudi jaz 😀 tudi pri nas smo v veselem pricakovanju PDP mam 16.3. to je moja prva nosečnost in sem skos malo evforično nervozna 😃 v četrtek 3.9. mam nuhalno in se kr ne morm pomerit, tok si želim da bo vse OK...

(odgovor članu inya007)
Neposredna povezava do sporočila: 263
1.9.2015 8:56:24   
JM1981
Danes je za mano NS. Vse bp, dete primerno starosti. Velik 6,5cm. Nosna kost je vidna, lepo smo videli rokice, ki jih je držal ob obrazu. Zaenkrat nič posebnega. Še vedno sem( na srečo) negativna na Toxo, pazit moram zaradi nosečniškega diabetesa. Po kilaži se nisem še nič zredila( malo je izbočen trbuh, toliko da ga ne moem več notri potegnit). Sedaj so se hormoni malo umirili, tako da imam več energije, ni mi slabo, niti nisem pretirano zaspana. To je obdobje, ki sem ga čakala.

(odgovor članu Figica89)
Neposredna povezava do sporočila: 264
1.9.2015 9:24:13   
inya007
Dobrodošla Figica89!

JM1981, super! Če se prav spomnim si ti z IVFom zanosila? Si jemala Estimo?

(odgovor članu JM1981)
Neposredna povezava do sporočila: 265
1.9.2015 9:43:45   
JM1981
Nisem ta prava. Na srečo nam je uspelo brez večjih težav. Tako da ti glede Eskimo-ta ne morem nič pomagat.

(odgovor članu inya007)
Neposredna povezava do sporočila: 266
1.9.2015 20:31:02   
RIKEC
Pa je tudi za nami nuhalna. Me je blo ful strah, ker sem mela zadnja dva tedna tak čuden občutek v trebuhu kot sem ga mela v tisti nosečnosti, ki se je končala s splavom Tak da sem si močno oddahnila danes. Se vam tudi jaz pridružujem na FB.

Inya007 - jaz sem zanosla z zamrznjenčkom in jemljem Estrofem in Estimo - če te zanima kaj v zvezi s tem, kar vprašaj.

(odgovor članu JM1981)
Neposredna povezava do sporočila: 267
1.9.2015 21:41:37   
inya007
Rikec, super! :)

Hej, jaz sem jemala Estimo in sem zdaj nehala, v bistvu sem hotela vprašati, če jo je kdo jemal in nehal- se je nehala/zmanjšala tudi utrujenost? Glede na to, kaj dela progesterom, bi bilo logično pričakovati da se zmanjša - jaz bom umrla od samega spanja oz počivanja :)
Še vedno čakam, da se to malo neha ... ker da sploh preživim, pijem kavo, pa bi jo rada malo zmanjšala

Če ti rata priti do facebook skupine, javi, ker EnaPetra je šla na dopust očitno :)

(odgovor članu RIKEC)
Neposredna povezava do sporočila: 268
1.9.2015 22:05:08   
RIKEC
Inya007 - jaz trenutno še jemljem Estimo, jo pa zmanjšujem. Sem jo jemala tudi v prejšnji nosečnosti. Ampak glede na to, da moje nosečnosti spremljajo precejšnje slabosti, zdaj pa še 14- mesečna hčerka, ki ma različno prespane noči, bi težko ocenila, če se mi je s prenehanjem jemanja oz. z zmanjšanjem doze Estime utrujenost kaj zmanjšala. Res bi težko rekla kolk je vplivalo ali pa ne. Meni slabosti trajajo dlje od jemanja Estime, kar me itak utruja in bi tudi jaz lahko veliko spala.

Ali še katera druga lahko povabi v FB skupino razen EnePetre?

(odgovor članu inya007)
Neposredna povezava do sporočila: 269
1.9.2015 22:16:19   
inya007
ne bi vedela... sem pa premišljevala da bi šla v februarsko skupino na fb, ker mi je fb ful bolj priročen

aha, tole je moja prva nosečnost in pričakovala sem slabost (ki je sploh ni bilo), me je pa utrujenost v kombinaciji z letošnjim vrelim poletjem dotolkla
danes (zadnji dan s temperaturo nad 30) je zame praznik

(odgovor članu RIKEC)
Neposredna povezava do sporočila: 270
2.9.2015 12:15:57   
RIKEC
Uf, jaz bi ful rada ostala pri marčevkah na FB, tak da prosim, če se lahko kera, ki sodeluje na tem forumu in ima možnost povabiti nove članice v skupino, javi. Mislim, da nas je več takih, ki bi se rade pridružile zdaj, ko bodo nuhalne mimo in kritično prvo tromesečje in smo tudi "uradno" noseče. :-)

jaz sem pri skupini junijčkov (hčerka) in mi je ful fajn. Tudi po porodih smo ostale zelo aktivne in veliko čvekamo. Tak da naj se javi kera, da se lahko vkljućimo k marčevkam.

(odgovor članu inya007)
Neposredna povezava do sporočila: 271
2.9.2015 12:58:51   
aajda
Tudi jaz bi bila zelo vesela, če bi se lahko pridružila FB skupiniuser posted image

(odgovor članu RIKEC)
Neposredna povezava do sporočila: 272
2.9.2015 13:24:39   
Branwen
Tudi za mano je nuhalna, vse je ok.
Bi se pa prav tako rada pridružila fb skupini :)

(odgovor članu aajda)
Neposredna povezava do sporočila: 273
2.9.2015 20:00:29   
RIKEC
Punce, ki bi rade na FB... Jaz sem malo prej poslala prošnjo za prijateljstvo skrbnici v skupini Marčki 2016 in sem se jim že pridružila. Mislim, da je to ta FB skupina o kateri je blo tukaj govora?

(odgovor članu Branwen)
Neposredna povezava do sporočila: 274
2.9.2015 22:35:32   
zoya80
Po mojem ne bo taprava. Kolikor vem, naj bi bila tale RR skupina skrita, ali pa se motim?user posted image

Drugače pa, pozdravček spet od mene. Jaz sem "super"- poleg slabosti in težkega uvajanja sina v vrtec sem še zbolela....Tako da nisem najbolje...Komaj pa čakam NS v ponedeljek!

(odgovor članu RIKEC)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?