Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 5.12.2014 19:13:33
|
|
|
|
Anem
|
Nunalie to pa res ni fajn. Mene je tega ful strah vedno, da bom prišla na Frana fer in da ne bo zarodkov :( celo zdaj ko sem jih imela samo 7, prej pa vedno 16... ahhhh kaj cmo. Upamo lahko vedno na najboljše kljub temu da sva vedno v IMSI postopku
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 7.12.2014 13:57:54
|
|
|
|
njelci
|
pozdravljene punce, no danes sem imela punkcijo, moram rečt da sploh ni blo tako hudo, kot sem pričakovala. Je bolelo ma se da zdržati. Pridelala sem eno samo jajčece, ma vseeno upanje ostaja, da je to ta pravo. V torek sem naročena na transfer. Zanima me ali je imela še kakšna tak primer (ena jajčece) in kakšni so rezultati? Ful me je strah, da me pokličejo, da ni treba hoditi, da ni nič, da se ni primlo Srečno vsem in se slišimo... Lepo nedeljo.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 7.12.2014 14:14:54
|
|
|
|
Bikca
|
Njelci jaz sem imela eno celico in ta se je oplodila. Punkcija na petek, transfer na nedeljo. Zdaj sem 7 dni od transferja in čez en teden bom delala test in ti bom lahko več povedala. Špika me skoz, včasih ob strani kot da bi me v jajčnikih, včasih na sredini... ob večerih imam prsa čist napeta in bradavice čisto trde, zjutraj pa čist udrte. En dan so me tako bolele da sem mogla bit v široki majčki. Ne vem če to kej pomeni al ne... bomo vidli.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 7.12.2014 14:24:28
|
|
|
|
njelci
|
ooo to je pa lepo slišati! Malo več upanja za naprej Držim pesti da bo v petek en velik + Bikca a ti si pri dr. Rešu? Se ti vlečejo ti dnevi ane? Delaš ali si na bolniški? Jst delam pisarniško delo, tako da upam, da bom lahko delala, ker imamo sedaj v službi kar gužvo.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 7.12.2014 14:34:44
|
|
|
|
Bikca
|
Jaz sem tudi v pisarni, mi je pa vseeno fajn prišlo, da je bila punkcija v petek in sem bila čez vikend doma, v ponedeljek po et pa sem šla delat. Doma bi se mi zmešalo, ker bi samo gledala datume, brala forume.... Gre hitreje čas. Sem pa pri dr. Rešu, ti tudi? Test moram delat 14 dni po et, misliš, da bi bli 12. dan po et že lahko rezultati?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 7.12.2014 14:47:28
|
|
|
|
njelci
|
Ja, jst sem tudi pri dr. Rešu. Kolikor sem brala po forumih nekaterim test pokaže že kar zgodaj, tako da verjetno 12 dan bi že moralo kaj pokazati. Jst si že kar težko predstavljam, kako bom čakala tistih 14 dni...sej 14 dni je za čakati krvni test ane? Ful jih gre delat test nekje od 9. dneva naprej, ni pa zanesljiv, zaradi vseh zdravil (stopke...) Razmišljaš da bi delala test?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 7.12.2014 15:11:46
|
|
|
|
Bikca
|
Meni ni Reš nič krvnega omenjal. Rekel je naj 14. dan naredim test Clearblue in pokličem sestre, ki me potem čez 3 tedne naročijo na UZ. Kakor sem brala pri njemu ni krvnega testa. Jaz bom probala v petek zjutraj čeprav po eni strani ni pametno ker bom potem čist fuč v službi v primeru - Vleče se mi za znoret.... Čeprav se tolažim da danes teden bo jasno vse.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 7.12.2014 15:24:33
|
|
|
|
njelci
|
A tega pa nisem vedela, da se pri Rešu ne dela krvnega testa... Glede "neučakanosti" pa te popolnoma razumem...jst sem se že v dobi poskušanja, težko zadržala, če mi je zamujala že samo za en dan Po eni strani hvala bogu, da imam v službi gužvo, upam da bodo tako dnevi hitro leteli :) in da bo čimprej minilo tistih 14dni
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 7.12.2014 20:00:32
|
|
|
|
Stars619
|
Njelci, glej pri teh stvareh je pač 50% - 50%. In žal ne moreš nič. Samo bodi pozitivna do konca. Jaz sem tudi imela le eno celico, povedali so mi, da je zelo lepa, da se je lepo oplodila, prišla sem 3.dan na transfer, bila en teden doma, en teden v službi, naredila test 4dni pred krvnim, pokazal je le belino in enako je bilo na krvnem. Celica se ni obdržala, na žalost. Zdaj pa pač ali gremo naprej ali pa ne...to je vse! Seveda pa ti želim in Bikici tudi, da bo vajin postopek uspešnejši in da nas bosta razveselili z dobro novico!;)
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 9.12.2014 8:47:39
|
|
|
|
Bikca
|
Vally javi se kaj. Kako si?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 9.12.2014 9:49:12
|
|
|
|
njelci
|
pozdravljene, no danes so mi ustavili eno oplojeno celico, sedaj pa čakanje.... jst res upam da pridemo do pluska Bikca kako si kaj?Že kaj novega?Kako pa kaj ostale že kakšna novica? lp vsem
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 9.12.2014 11:16:49
|
|
|
|
Bikca
|
No vidiš, sem rekla, da se bo oplodila Zdaj pa čakanje. Jaz sem 9. dan po et. Trebuh ni več napihnjen, vsako jutro imam občutek kot da se bo zdaj zdaj kej ulilo. Špika me pa tako nežno pod popkom.... Nimam pojma. A mislite, da bo test v petek (12. dni po et, ki je bil 3. dan) prav pokazal al je še prezgodaj?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 9.12.2014 13:34:58
|
|
|
|
njelci
|
jaaaaaaaaa ful sem vesela, da se je oplodilo tako da upanje za naprej je. samo pozitivni moramo ostati. Bikca jst mislim, da bi verjetno test že pokazal nekje okrog 10 dne, vsaj tako sem brala po forumih. Veliko jih je delalo test okrog 10-12 dne. Je pa seveda odvisno od posameznika. Ma že 9 dan po ET, bravo , to je dober znak...le tako naprej. Držim pesti.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 9.12.2014 14:08:42
|
|
|
|
valy25
|
Zdravo punce, zadnje dni sem vas bolj brala in potiho navijala za vas. Super, Bikca, sedaj si pa že skoraj na cilju. pomojem bo test v petek že kar realen. sploh clear blue je zakon. drugače je pa meni všeč povezava na ivf calculator, kjer imaš vse ključne datume napisane (prva beta, bitje srčka....). seveda držim pesti za en veeeelik plus. Njelci, juhu, midve bova pa skupaj trepetali. čestitke za oplojeno celico. ena je čisto dovolj. Jaz pa sem imela v soboto punkcijo. v četrtek imam transfer. pridelala sem 12 celic. me pa skrbi kakšne kvalitete bodo, ker sem imela zaradi roke cel kup rentgenskih slikanj, pa operacijo, seveda narkozo, močna protibolečinska zdravila... hehe, tako da če ta postopek uspe, potem pa po eni strani res ne verjamem več v škodljivost narkoze med punkcijo, po drugi strani pa tudi ne v blagodejne učinke prehranskih dodatkov in zdrave hrane, ki sem jih prakticirala v prvih dveh postopkih. . Punkcijo mi je pa delal dr. Reš. Za moje pojme obvlada. Mene ni res skoraj nič bolela, čeprav nisem vzela nobenih tablet. Sta vidve kaj napihnjeni? jaz sem ful. komaj zapnem hlače. Reš je malo zaskrbljen zaradi hiperstimulacije...
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 9.12.2014 14:16:13
|
|
|
|
Bikca
|
Jaz sem bila napihnjena prvih 5 dni. Imela si veliko celic, punkcija je bila daljša in verjetno tudi zato. Jaz sem si mogla 3,4 dan v službi gub pri kavbojkah odpet, drugače nisem mogla sedet Če je Reš zaskrbljen zaradi hiperstimulacije čim več počivaj in če se pojavijo kakšni čudni znaki ga kar pokliči.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 9.12.2014 20:41:33
|
|
|
|
misa30
|
Zdravo punce, same lepe novice berem. Bikica, Valy25,Njelci in ostale - držim pesti. Jaz pa grem jutri po inekcije in počakam M enkrat te dni, potem pa grem po enaki poti kot vse ostale, prvič. Upam da bo čim lažje in čim hitreje ter seveda uspešno Hvala za odgovor Maja1990, si me kar malo pomirila. Jutri pa itak izvem vse v detajle. Zakaj pa ne bi bili kolegici v postopku
< Sporočilo je popravil misa30 -- 9.12.2014 20:42:38 >
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 9.12.2014 20:57:27
|
|
|
|
1aneja1
|
Bikca, jaz sem delala test 9.dan po ET-ju in je že pokazal rahlo črtico (transfer 5.dan po ET-ju). Kot sem jaz brala po forumih, ga lahko delaš 14 dni po punkciji, torej v primeru transferja 3.dan, pa to pride 11. dan po ET. Ne vem, meni je pokazalo prav, če pa kak dan počakaš, bi pa sploh moralo bit prav - vsaj mislim. (je pa najbrž tud malo odvisno kdaj je vgnezditev) Meni je 9. dan pokazalo rahlo črtico, 11. dan pa že kar konkretno. Navijam za
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 9.12.2014 21:13:07
|
|
|
|
Anem
|
Evo še ena treprtalka! Danes sem prejela dve lepi blastocisti v cuvanje čez dva tedna test! Dopoldne so me klicali če želim imeti enega ali dva zarodka, ker imam že enega otroka in sem rekla da dva, vsaj enega pingota bomo imeli... Iz vrazeverja sva šla na kalamare hehehe... no zadnjič je pomagalo No evo pa se je tudi tvoja ena celica oplodila Zdaj pa navijajmo za plusek!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 9.12.2014 21:58:47
|
|
|
|
chocolatecake
|
Dober večer punce. Sem čisto nova na tem področju, šele dober mesec vem, da me čaka ICSI, diagnoza PCOS in oligozoospermija. Maja imam prvi posvet v Mariboru in vrjetno bodo ponovili par testiranj, potem pa v postopek. Do takrat je še dolgo, jaz pa imam milijon enih vprašanj, ki me matrajo, pa ne najdem odgovorov. Tukaj pišete o številu zarodkov, ki vam jih vstavijo in dnevih na katere vam vstavijo zarodke. Bi bila katera tako prijazna in mi povedala od česa je to odvisno? Vem samo to, da imajo tisti, ki se lepo razvijajo do 5. dne več šans, da obstanejo v maternici in da zakon pravi, da mlajšim ženskam v prvih dveh poizkusih vstavijo samo eno oplojeno celico. Pa vseeno berem, da nekaterim že v prvo vstavijo po dve? Pa še to, tiste, ki ste v MB, koliko časa ste čakale od prvega posveta do postopka? Hvala in objemček vsem skupaj, pa eno pikapoko za vse, ki čakate.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 9.12.2014 22:28:35
|
|
|
|
Bikca
|
Kako lepo, da je tukaj bolj živahno. Mi boste pomagale odštevati še teh par dni do testa. Delala ga bom v petek zjutraj...kar strah me je. Anem lepo grej pikici. Chocolatecake dobrodošla. Jaz mislim, da če imaš več oplojenih celic, ti ponudijo možnost ali ti vstavijo eno ali dve. Maša30, ti si tudi pri Rešu?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 9.12.2014 22:32:30
|
|
|
|
chocolatecake
|
Bikica hvala. A to velja tudi za punce mlajše od 30? Jaz bom v času postopka ( če se prej ne prestrašim in pobegnem) 24.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 9.12.2014 22:37:25
|
|
|
|
Bikca
|
Meni je dr. Reš v Lj rekel, da če bi imela dve celici, da bi mi vstavil obe če bi tako hotela. Imam pa že 4 letno punčko doma, stara sem pa 29.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 9.12.2014 22:38:00
|
|
|
|
Bikca
|
Pa nič pobegnit... meni je v celem postopku najtežje čakat rezultat :)
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 9.12.2014 23:37:48
|
|
|
|
chocolatecake
|
Bikica Držim pesti, da ti čimprej mine čas do in da ti bom lahko čez par dni zaželela lepih 9 mesecev in zdravega . Vidim, da si na dobri poti. Jaz sem pa razumela, da se prve dvakrat vedno vstavi samo ena celica, šele v tretje, (če ne rata), pa dve. Imam že ves čas eno tiho željo po dvojčkih in če že ne gre naravno, bi bilo res lepo, če bi šlo zato 2v1. Mal se hecam, sej vem, da če tut vstavijo dva, ni nujno, da ostaneta oba.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 10.12.2014 7:56:42
|
|
|
|
1aneja1
|
Chocolatecake dobrodošla! Tudi jaz sem imela ista vprašanja na začetku - tole z enim oz. dvema zarodkoma mi sploh ni bilo jasno. Kakor sem jaz razumela vstavijo enega, razen če si starejši od 35 let ali pa če imaš za sabo 2 (ali 3 - nisem sigurna) neuspešne postopke. Ampak lahko se zgodi tudi to, da se ti ne razvije nobena blastocista (bolje razvita celica), ampak samo morule - kakor so mi povedali, imaš v tem primeru dosti manjše možnosti za uspeh, zato je praksa, da vstavijo 2 (ne glede na starost ali če je 1.postopek). Potem sem prišla pa jaz na vrsto in so mi vstavili 2 blastocisti (imam 29 let, 1. postopek). Bilo je pa tako, da sta bili od 7 oplojenih celic 2 blastocisti, ostalo pa morule. Poleg tega sta bili bolj slabi in ker ni bilo nič za zamrznit, so mi vstavili kar obe. Tako nekako sem razumela (pač malo v šoku, ko ti začnejo razlagat o možnosti dvojčkov itd. pa nisem najbolj pozorno poslušala. Moj je bil pa še bolj paf, ko sva pršla ven me je samo vprašal: kolk jih bojo zdej zamrznli? ves zmeden ) Jaz sem v Lj, se mi pa zdi, da Reš ima malo svoje metode, lahko da pri njemu je drugače. Bikca, Anem lepo grejta pikice, Valy kako je šlo danes? Chocolatecake, tudi zate držim pesti, da čimprej prideš na vrsto. Ne bežat stran, sploh ni tako hudo kot se sliši
< Sporočilo je popravil 1aneja1 -- 10.12.2014 7:57:21 >
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 7 nenavadnih dejstev o spermiPoleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?