Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 2.12.2014 19:04:46
|
|
|
|
rebrebu
|
ezdravje, je to tvoj prvi postoek? parsikatera punca je morala dati kar nekaj postopkov skozi, da je dobila svoj zaklad...jaz sem ga sicer dobila v prvo z ivf, sem pa v drugi nosecnosti ga tako izgubila in me čakajo se boji, za katere ne vem, če sploh imam moč za njih ali ne....ne obupat, za vse posije sonček, sploh ne bom rekla odmisli-ker je tesko, jz vsak dan stvari premlevam in se tolko zaposlim da malo odmislim, ampak cisto ne gre, na vsakem koraku je nekaj kar spominja na to, kar se je zgodilo.Veseli december je,januarja pa je novo leto in čas za nove začetke!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 2.12.2014 21:02:13
|
|
|
|
ezdravje
|
Stars619 inRebrebu, hvala ,vajini stavki so me spravili v jok, tako grozno se še nisem počutila kot danes, po dolgem času sem prižgala cigaret, se zjokala do tadnje solze, jutri greva po smrekico, jo bom predčasno okrancala, da se malo razveselim, kaj češ, ni mi bilo naklonjeno in zopet znova z istim strahom, se mi zdi največje mučenje za žensko. Hvala vsem, če bo kaj drugače javim, kar mislim da nebo, drugače se pa čujemo znova marca. Objem vsem puncam tule gor, pa držim pesti za vas
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 2.12.2014 21:20:51
|
|
|
|
Bikca
|
Ezdravje, držim pesti, da boš vseeno nosečka. Jaz sem tudi en cajt ful optimistična potem mi gredo pa same negativne misli po glavi. Dobro, da sem v službi, drugače bi znorela doma. Če mi ne uspe, se bova marca skupaj borili.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 3.12.2014 13:16:50
|
|
|
|
Stars619
|
Ezdravje, a je izcedek izginil ali se je ulilo?? Drži se, danes je nov dan!!!!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 3.12.2014 14:35:17
|
|
|
|
ezdravje
|
Stars619,evo jaz imam še malo rijavega izcedka, sam sem brala tudi to, ko so punce dobile tak izcedek so po 3 dneh dobileM, tako da upam nič, čakam na M. Bikica, tudi jaz sem bila živčna, tak da zdrži. Pa ti Stars619?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 3.12.2014 15:04:18
|
|
|
|
Stars619
|
Ezdravje, razumem...ampak res pa je, da nikoli ne veš! Morda pa boš vseeno na koncu zelooo presenečena. Eh, pri meni nič novega. Danes je 44.dan od prejšnje , pa je še vedno ni in ni...niti malega izcedka, niti pikice. Ampak danes niti ni več neke napihnjenosti in bolečega spodnjega dela, ampak je vse čisto normalno. Upam, da pride čimprej...ali pa, da se zgodi čudež in je naslednje leto na počitnicah, hahahaha!!! Eh, ne ne, saj vem, da bo prišla, ampak ne vem kdaj. Je pa me letos prvič pustila na cedilu, ampak verjetno popolnoma razumljivo, glede na to, da je za mano prvi postopek, ki mi je vse premešal..ah, saj bo! Lepo bodite tudi ostale in poročajte, kako ste, kaj je novega...
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 3.12.2014 15:47:46
|
|
|
|
ezdravje
|
Stars619 držim ti pesti in upam da se bove enkrat tudi me dve smejale, ne morem ti povedat, kako si želiva otroka imeti, da sva že oba obupana, jaz sem pred umetno imela tudi inseminacijo, pa ni blo nič, samo takrat me ni sesulo kot zdaj, ker sem misla da z et ziher bo. Se čujemo,
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 3.12.2014 15:53:35
|
|
|
|
ezdravje
|
A ja, Stars619,zakaj pa ne pokličeš ginekologa svojega, pa da ga vprašaš, če je tvoje zd. stanje vseeno vredu, ali je to normalno da je tako ali kaj? Jaz na tvojem mestu bi se informirala.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 3.12.2014 19:18:43
|
|
|
|
Stars619
|
Ezdravje, jaz sem šla direktno v ivf postopek, ker imam že eno punčko (po naravni poti), sedaj pa imam zelo nizki Amh in tudi fsh mi skozi niha. Na prva zdravila sploh nisem odreagirala in sem imela eno samo celico, sicer lepo,ki se je tudi oplodila, ampak se pač ni prijelo! Glede na to, da sem že imela zelo neredne M pred leti, mi po moje moja ginekologinja nič ne more. Zaenkrat bom počakala še kak teden, naredila test za ziher, potem pa bom kar na ivf vprašala, če lahko vzamem dabroston, da dobim M. Po moje bo tako najbolje?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 3.12.2014 19:33:15
|
|
|
|
valy25
|
zdravo punce, bikca, lepo grej pikico . Danes sem imela uz, v soboto imam punkcijo. odreagirala sem preveč dobro, zato sem danes dobila preventivno samo en prašek stopke (do sedaj sem vedno dva), me je kar mal strah hiperstimulacije. Drugače pa pri meni cela drama. v nedeljo sem padla, zlomljeno imam nadlaht, imela sem izpahnjen komolec, strgane vezi, poškodovan živec, v glavnem cela "štala". v ponedeljek sem bila operirana, danes so me odpustili iz bolnice, me pa še vse grozno boli, zato sploh ne razmišljam o rezultatu postopka, ampak si samo želim, da bom imela kmalu spet normalno uporabno roko...
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 3.12.2014 20:05:55
|
|
|
|
Maja1990
|
Stars619 - mene je tudi ravnokar res pustila na cedilu... zdaj bi morala it v prvi postopek, pa mi kot zanalašč zamuja. Je že 33. dan ciklusa pa ni ne duha ne sluha o njej, tudi boli me nič, prsi niso boleče, skratka heca me. :( valy25 - to je pa je nesreča ja, upam da bo vse vredu in se boš lepo zacelila. Jaz sem pa včeraj skoraj nekako na stran dala postopek, ker mi je bilo zelo slabo, želodec je bolel pa še vročino sem dobila in sem si rekla 'pa še to', kot da ni dovolj, da mi zamuja, bom še vsa bolehna šla v postopek oz. ne bom smela. Danes je pa na srečo že bolje... Upam, da tudi pri tebi vse dobro steče. :)
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 3.12.2014 21:20:56
|
|
|
|
Anem
|
Pozdravljene, sporocam da imam jutri po 6. tednih spikanja KONČNO punkcijo! Tokrat se je pa res zavleklo in se zdelalo me je kr... Če ne uspe ne vem če bom sla hmal v naslednji postopek skratka, reagirala sem bolj počasi, mistim da več kot 5 celic bo, upam da me bo na koncu čakal kakšen zarodek. Skratka komaj čakam da bo punkcija mimo in upam, da bo božiček prinesel sestrico za nasega skratka Kar se pa tiče krvavitev pa iz lastnih izkušenj povem, da sem 6. Dan po ET krvavela in to do 4.meseca nosečnosti. Krvavitve po et so zelo pogost pojav... upam na najboljše!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 3.12.2014 21:47:05
|
|
|
|
Adelle
|
Aneeem punca, pri tebi se je pa res zavleklo :-( jst am ze mislila da grejes kaksno pikico.. drzim pesti za cimmanj boleco punkcijo pa cimvec lepih pikic. Jst sm zacela v soboto piti caj macine trave, iz Bosne sm ga narocila da mi ga prinesejo. Prevec dobrih stvari sm brala o tem caju pa sm se odlocila probat, skodit itak mi ne more...
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 4.12.2014 7:43:19
|
|
|
|
Anem
|
Hehehe Adele, do zdej bi že krvnega mela .Super da boš s čajom probala. Če ne uspe bom jst tud s krvomočnico probala, jo imam doma. Škoditi ne more
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 4.12.2014 11:30:20
|
|
|
|
ezdravje
|
Stars619 in vse druge punce, ta mesec nisem imela sreče, tako da se čujemo marca, vam pa osebno želim veliko sreče, čim več plluusssov in čim več zdravja, radi se imejte, smejte se in preživite čim lepše praznike v krogu vaših najljubših. Objemček vsem.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 4.12.2014 18:10:18
|
|
|
|
Anem
|
Ojoj... Predvidevam da si zdaj že prepričana o tem ... srecno! Punkcija za menoj. Prosila sem za analgezijo in so mi jo dali brez vprašanj! Super vesela sem! Boli me še vedno, ketonal popusca. V torek gremo po pikice komaj čakam! Nato čakamo bozickovo darilo
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 4.12.2014 18:36:49
|
|
|
|
Stars619
|
Ojoj, ezdravje...ti šment! Hja, si na istem kot me ostale...ni tolažba, ampak se bomo skupaj borile naprej in se spodbujale! :) ANem, jooooooooj, tako dolgo je trajalo to špikanje??? Ojoj...no, glavno, da si preivela, pridelala lepe celice in držimo pesti, da ti vse gre kot po maslu!!!! Jaz pa sem še vedno na čakanju...joj, groza, res... Danes je že 45.dan, odkar je ni...in ni ne duha ne sluha o njej! V ponedeljek bom ginekologinjo poklicla, ker sem si malce preračunala dneve in moram začet z dabrostonom čim prej, zaradi naslednje M, ki mora priti do 20.1.!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 4.12.2014 19:14:42
|
|
|
|
njelci
|
pozdravljene punce, se vam lahko še jaz pridružim? Danes sem imela UZ in pridelala sem dva večja folikla in nekaj manjših. tako da bom imela v nedeljo punkcijo, upam da bo šlo vse po sreči. Moj postopek se je začel tako, da sem najprej 3 cikluse jemala neuspešno Klomifen, potem pa je dr, Reš predlagal da gremo kar v IFV postopek. 13.10.14 sem si začela dajati inekcije in tudi tu nisem odreagirala na zdravljenje. Pridelala nisem nobenega folikla, tako da ni prišlo do punkcije. dr. Reš se je čudil, kako to glede na dobre krvne rezultate in ant. mul. hormon, ki je bil več kot 22. Poslal me je še 1x delat test AMH, delati sem ga šla v italijo in rezultat je bil primerljiv (po njihovih vrednostih 7,7). Ker sem pred zadnjimi rezultati AMH že dobila menstruacijo, mi je predpisal femaro. Zraven pa sem pila še čaj krvomočnice. Na prvem UZ v nedeljo 30.10.14 ni bilo nobenega folikla in mi je rekel, da tudi ta ciklus ne bo prišlo do punkcije, ma da naj se pridem vseeno še danes (4.12.14) pokazati. No in danes končno nekaj pozitivnega in žarek upanja. Pridelala sem dva folikla, upam da bo do nedelje vse ok in da bo punkcija in potem nadaljnji postopek potekal brez zapletov....in seveda da bo rezultat
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 4.12.2014 20:51:53
|
|
|
|
Bikca
|
Dobrodošla tukaj Njelci. Držim pesti za punkcijo in za naprej. Jaz bom jutri že en teden od punkcije...po eni strani se mi vleče, po drugi pa kar gre....
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 4.12.2014 21:55:35
|
|
|
|
misa30
|
Živjo, evo, sem še ena nova članica. S partnerjem greva v prvi postopek ICSI v decembru, kratek protokol. Predvidoma drugi teden pride in se začnem špikat. Moram še do sestre po inekcije ampak me preveč matra da bi počakala do takrat :) upam da mi boste odgovorile, kdaj si dajete inekcije in kako to izgleda? Jih shranjujete v hladilniku? Smo v veselem decembru, vmes bomo imeli celodnevni službeni izlet in ne vem kako naj to uredim glede inekcije. Si jo lahko dam zjutraj, ker sem brala na forumu da si jih dajete večinoma zvečer? Toliko vprašanj pa še dobro nisem začela Vsem pa obilo uspeha in da bomo čimprej
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 4.12.2014 22:49:52
|
|
|
|
Maja1990
|
Dobrodošla misa30! Mogoče bova pa ravno medve 'kolegici' v postopku... Jaz bi že morala bit, pa mi lepo zamuja in me živcira. Mislim, da do naslednjega tedna res mora priti. :) Drugače si pa sama izbereš uro oz. čas v dnevu ko si daješ injekcije in se potem te ure tudi držiš. Dobiš tak list (če ga še nisi) in vsak dan vpisuješ vanj. Jaz sem dobila Menopur in imam že doma brizge ter dve vrsti igel - ena, velika je za ven vlečt 'zdravila' in mešat s praškom, druga, manjša igla je pa za sub kutano (podkožno) dajanje zdravila. Daješ ga pod popek, narediš gubo - to te vse naučijo na oddelku ko prideš po igle in brizge. Za hladilnik pa nisem sigurna... veliko zdravil se mora shranjevati v hladilniku, ampak prašek skoraj sigurno ne. Tudi to ti povedo, ko prideš iskat prvi oz. drugi dan menstruacije. :)
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 5.12.2014 11:20:33
|
|
|
|
nunalie
|
Punce, da se spet malo javim. V ponedeljek sem imela punkcijo, včeraj bi morala imeti transfer, vendar sva doživela šok. Od 9-ih celic in kljub odličnemu spermiogramu mojega, se niti ena celica ni oplodila. Ko mi je dr.Reševa to povedala, se mi je zdelo kot bi mi nekdo primazal eno ornk klofuto. Nisem bila prepričana, če sploh prav slišim. Po prvem šoku mi je sedaj predlagala, da v naslednjem postopku poskusimo s ICSI-jem, ker naj bi imela predebel ovoj pri jajčecu in zato plavalčki ne morejo prebiti skozi. Je mogoče tu še kakšna s podobno izkušnjo? Če prav razumem, je potem skoraj nemogoče, da bi po naravni poti zanosila? Malo me sicer to bega, ker sem imela poleti ss. Skratka, v glavi imam en kup vprašanj, na katera si ne znam odgovoriti. Lep dan vsem!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 5.12.2014 11:23:25
|
|
|
|
limonca*
|
IZVIRNO SPOROČILO: nunalie Punce, da se spet malo javim. V ponedeljek sem imela punkcijo, včeraj bi morala imeti transfer, vendar sva doživela šok. Od 9-ih celic in kljub odličnemu spermiogramu mojega, se niti ena celica ni oplodila. Ko mi je dr.Reševa to povedala, se mi je zdelo kot bi mi nekdo primazal eno ornk klofuto. Nisem bila prepričana, če sploh prav slišim. Po prvem šoku mi je sedaj predlagala, da v naslednjem postopku poskusimo s ICSI-jem, ker naj bi imela predebel ovoj pri jajčecu in zato plavalčki ne morejo prebiti skozi. Je mogoče tu še kakšna s podobno izkušnjo? Če prav razumem, je potem skoraj nemogoče, da bi po naravni poti zanosila? Malo me sicer to bega, ker sem imela poleti ss. Skratka, v glavi imam en kup vprašanj, na katera si ne znam odgovoriti. Lep dan vsem! jaz sem imela isto v prvem postopku IVF.. 7 celic, 1 oplojena, ampak se je nehala razvijat in nisem imela ET. Kasneje so mi vedno delali ICSI in sem vedno imela ET. Kar pogumno.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 5.12.2014 11:23:31
|
|
|
|
njelci
|
živijo punce... hvala da ste me sprejele medse jst sem že čist živčna in v pričakovanju nedelje...ful se bojim, da bi šlo kaj narobe... Bikica zate držim pesti za plusek. Zanima me ali je kakšna pila čaj krvomočnice in če ga je kdaj ga je prenehala pit? Jst ga pijem ta ciklus in verjamem, da mi pomaga. Držim pesti za vse, ki ste v postopku pred, po punkciji in pa za vse ki že grejete svoje pikice...
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - okt-nov-dec 2014 + zamrznjenčki 5.12.2014 11:26:46
|
|
|
|
nunalie
|
Limonca*, hvala za tako hiter odgovor! :)
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 3D/4D ultrazvočni pregled obrazaKaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?
Kako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?