Alyonka
|
Hojla, punce, condfa8h, mislim, da je to, ko hočejo hodit oz. se postavljat na nogice, še ostanek teh refleksov, ki jih prinesejo iz trebuščka, in se jih ne vzpodbuja, tako da jim tega ne omogočiš. Npr. tudi odrivajo se, če jim daš kaj spredaj pred nogice, a se ne smejo ... Obrača se naš tu pa tam, je pa tak lenušček, se mi zdi. Zvezdica, ja, razumem, a saj dojenčki so večinoma na hrbtu, na bok jaz našega dam, ko ga previjam in zdaj v drugo bolj obvladam hendling, ga res primem tu pri mednožju, torej za medenico, ne za nogo in se res sam obrne, z malo moje pomoči prej seveda. In hendling res deluje. Potem sem ga na ravni podlagi tako malo obračala in osvojijo obrat. Nogico mu pa zelo pokrčiš, a se lažje obrne - tako je meni svetovala fizioterapevtka. Jaz ga zdaj dopoldne, ko je bolj s počit, kar na trebuščku pustim pod lokom. Dobi igračo pod zob in kar zdrži. Ga pa tu in tam - ko skočim na we - najdem na bušiju, če sem ga, predno sem šla, pustila na hrbtu. Osvežilec zraka mi mamo, naš ne smrdi, bom pogledala, katere firme je. Ja, ura se pri nas tudi pozna in je zgodaj pokoci, pa hitro zvečer utrujen, prehitro, pa se potem že ob 23h, 24h zbudi za prvi nočni podoj. Danes ga pa kar malo drživa pokonci (če bo pomagalo) ... Lepo nočko.
|