bauko
|
Evo da še jaz malo poročam po dolgem času :) GH: Jaz ji dam za jest ko je čas za jest oz ko je lačna. Namesto mleka pač dobi tisto, kar ji tisti dan pripravim. Potem pa še mleko čez. Še najrajši ima nekakšno juhico iz cvetače, korenja in bučke. Najprej sem pasirala, zdaj pa smo še pretlačim. Glede uvajanja drugega obroka sem malo povprašala pediatrinjo in je rekla, da naj delam po občutku in da sploh ni nujno, da mora prej nadomestiti en cel obrok, preden lahko začnem z naslednjim. Tako da sedaj poje tudi nekaj kašice + mleko za večerjo. Nam se zelo obnese - odkar ima takšno večerjo spi od okrog 20:30 do 4h, 5h. Drugače pa poznam enega otročka, ki pri 12 mesecih še vedno prisega na mamino joško in se dere na ves glas, ko mu mami skuša dol po grlu spravit kakšno žlico GH. Pa je tudi preizkusila vse živo, ampak mali se ne da. Hkrati pa mu zaenkrat nič ne fali...zdaj pa vedi, kajje bolj prav Mene pa zanima, ali imate ve urnik, ki se ga strogo držite, npr kosilo je ob 12h, popoldanska malica ob 15h, ipd...ali je vsak dan drugače? spanje in uspavanje: Po novem spi precej dolgo v enem kosu. Kot sem že prej omenila, od okrog 20:30 pa do 4h, 5h. Takrat poje 200ml mleka, podreva kupček in takoj zaspi nazaj in spi do 7h, 8h. Čez dan pa spi večinoma parkrat po cca 45min. Zvečer imava pred spanjem neko rutino - ko je v pižami jo nesem v posteljico, vmes ji prigovarjam, pojem pesmico, prižgeva lava lučko...včasih mi da vedeti, da se ji ne da več in jo takoj položim, včasih zapojem dve pesmici...potem jo položim v posteljico, jo pokrijem, ji dam dudo in medvedka. Pobožam jo po glavici in rečem lahko noč...potem pa je odvisno od dneva, lune... Včasih zaspi takoj, včasih parkrat pljune dudo ven in jo moram popravljat, včasih premetava unega reveža medveda gor in dol, včasih zakoplje obraz vanj in zaspi...vsekakor pa ponavadi zaspi v roku pol ure brez večjih komplikacij. Čez dan spi v pomožni posteljici...in če ujamem pravi trenutek, zaspi v roku 10 min. Zanimiva mi je ugotovitev zadnjih dni, da jo je motilo, če sem ji kaj govorila ali jo božala po glavi, ker sem jo dejansko motila med to neko njeno samouspavalno rutino. Skratka zaključek je ta, da ne zaspi na joški, ne zaspi na rokah in tudi jokat je ne pustim. Ko je nekaj časa nazaj začela protestirat, da ne bo več na joški in da ne bo več v "dojenček" položaju v naročju, sem bila prisiljena nekaj narest in to je rezultat. Nam ustreza Je pa res, da se spreminja vse skupaj oz da podaljšuje čas med obroki in vedno več časa zdrži pokonci. Tako da se nekako sproti prilagajam. obračanje: Obrača se s hrbta na trebuh in obratno (obratno manjkrat oz se mi zdi, da bolj naključno) + ko je na trebuhu se vrti...tako da je sedaj 95% časa na tleh. Začeli sva obiskovat telovadbo za dojenčke. Zdi se mi, da je v enem tednu precej napredovala...danes sva bili spet tam...bom poročala, če je spet tak očiten napredek, lahko, da se mi je samo zdelo. nošenje: A ve ful nosite otročke? Jaz ful malo...vsaj zdi se mi tako...in po eni strani imam slabo vest, da jo premalo crkljam, po drugi pa je sploh ne zmorem nosit...tolk je težka, moj križ pa cela katastrofa vozičkanje: Mi imamo že dva meseca športni del vozička in je večinoma ful pridna. Časa vozičkanja nisem nič prilagajala mrazu...sva enako zunaj kot prej, se pravi uro, uro in pol...le da je več oblečena. No, pa lička ji moram namazat. Nisem ljubiteljica mastnih krem in sem mislila, da bo šlo brez oz s kakšno manj mastno, pa ne gre. Zdaj testiram eno ognjičevo iz DM, mustelina vlažilna ni ok. Zadnjič, ko ni bilo drugega, sem jo namazala z otroško solea kremo in je tudi bilo ok. previjalna torba: Iskreno povedano - meni grejo vse te torbe zelo na jetra...ko greva z vozičkom itak nič posebnega ne rabim - itak je ne bi previjala na tem mrazu. Ko pa kam tako greva mi je pa ful bolj praktičen nahrbtnik. Potem imam lepo proste roke in je. Tista torba pa vedno nemarno opleta in v njej nikoli ni prostora za vse, sploh pri nama, ker moram še črpalko s seboj tovorit. Tako da vzamem ruzak in je mir. Se opravičujem za dolg prispevek Bodite lepo
|