|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijski škratki 2014
16.11.2014 14:42:00   
Alyonka
Hojla, punce, kakšna lepa nedelja, mi smo jo malo že izkoristili, zdajle pa mi vsi trije spijo :) - mož in otroka. Malo miru.
Naš fantek si že daje nogice v usta, to mi je bilo že pri hčerki ful zabavno, ko so te majhne nogice tako sladke ...user posted image Zelo je sedaj radoveden, ves vesel, ko pride hčerka domov iz vrtca (čeprav od tam hodijo tudi virozeuser posted image
skratka, veliko veselja. Mi je pa fizioterap. pri hčerki rekla, da se spodbudi to, da dajejo nogice v usta, tako, da jim na nogice daste kak zvonček, lahko tudi svoje ogrlice, zapestnice, da privlači, da dvigujejo medenico in potem nogice. Še komenitram tebe, punčka,
IZVIRNO SPOROČILO: puncka.

Joj sem morala prav pokomentirat tole spanje.. Pri nas je zadnji teden, dva isto kakor pri vas Alyonka.. Sem tako zmatrana.. Ponoci res redko kaka, ampak ko se..pa jo grem previt kar ne more zaspat nazaj..pa se pol dve ure nosimo in prestavljamo in na josko pa dol, pa v pojslico, pa vn..meni se kar mesa.. Ona pa ne bi spala :/ kaksen dan jo nosek moti, ker ma polnega.. Pa pol to cistimo pa se spet ponovi cela stala.. Sumim pa tudi cepljenje.. Odkar je bla cepljena mi prve runde ne prespi vec 6 ur.. Ampak nekje 3-4 .. Ne vem no :/ a so pri vas ble kaksne spremembe spanja po cepljenju??
Upam, da se to spanje popravi.. Se pa bolse pocitim, ko vidim da nisem edina.. Ceprau ni neka tolazba to ne.. Je pa prespala enx tudi 8 ur brez hranjenja.. Seveda se to ni ponovilo.. Se mi zdi prau kot da nam je hotla pokazat, kaj zna.. Pa da naj ne pricakujemo vec tega.. Hehe malo heca ;)
Drugace punce.. Kaj je pri vas izboljsalo spanec ponoci? Kaj ste kaj spremenile, da vam je otrocek vec spal? Neki berem, da pomaga ce mu celo noc..vsako noc predvajas white sound.. Je katera sprobala?
- jaz se vedno boljše počutim, ko preberem ali izvem, da v kaki reči nisem sama. Zato pa so forumi in mamice moramo poklepetati, tudi pojamrati, kako ne spimo. Jaz sem nekako s tem že kar sprijaznjena, vem, kako dolgo nismo spali pri prvi. Sedaj je malenkost bolje pri nas, spet spi do pol dveh zjutraj in po podoju ga ni več treba nosit. Kar zaspi nazaj lepo do 5h ali pa se zbudi kake pol urce prej. In na tak način se zbudim vsa naspanauser posted image v primerjavi s prej...
Pa fantka imam kar pri sebi v postelji, za prvo rundo ga pa nameravam imet v posteljici, ki ima spušeno stranico in je zraven zakonske. Doslej smo kar skupaj spali, mi je lažje, da ni treba vstajat.

Lepe dni in več naspanih noči vsem.

(odgovor članu puncka.)
Neposredna povezava do sporočila: 301
17.11.2014 13:32:41   
condfa8h
Mamice pozdravljene,

Nama ta hrana ne gre in ne gre :(. Zanima me ali ve pocakate da so malcki lacni al date kar prej?

Hvala!!

(odgovor članu Alyonka)
Neposredna povezava do sporočila: 302
17.11.2014 21:15:06   
tamala13
Hej hej!

Ja, mi smo tudi začeli z gosto hrano, zaenkrat neuspešno. Mala drži usta zaprta kot da bi imela zlepljena :) Pa sem probala tik pred podojem in vmes med dvema. Nič. No, saj imamo še čas, do enega 7. meseca bo že odprla usta :D Sem začela z bučkami, bom poskusila še s korenjem, mogoče ji ne odgovarjajo.

Sicer pa spimo kar v redu, razen zadnje čase se zvečer že po parih urah prebudi, da bi še jedla. Je pa že skoraj prevelika za košaro, bo treba pogruntat športni del.. Kako ste pa ve z avtosedeži, ste že kaj gledale za vnaprej? Lupinica je baje do 9kg, torej imamo še malo fore :)

Slike sem se pa tudi spravila razvijat, počasi, pa bo. Le še malo večkrat se moram spomnit za urejanje, tooooliko jih je!

lep večer, upam, da tale dežek zaziblje malčke v trdno spanje :)

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 303
18.11.2014 9:24:56   
Prvicmama
Živjo,

mi imamo sedajle drugo jutranje spanje-pa da vidimo, kako dolgo bo trajalo :) Mami lahko v miru poje zajtrk.

Kar se tiče goste hrane je naša probala bučke, cvetačo, korenje, kolerabo, brokoli, krompir, špinačo in riževo kašo. Dajem ji probat vsako posebej pa tudi skupaj - všeč ji je na primer bučke+cvetača+koleraba+kanček olivnega olja - dodam malo vode, da je malo bolj tekoče in pretlačim - pa ji zdaj že kar gre, tudi koščki. Razen špinače :) Ko jo je prvič probala je pojedla vse skupaj 2 žlici, naslednjič je pa namesto da bi odpirala usta, rinila ven jezik in naslednjič tudi pa je bila čisto prepasirana in tekoča. 4. dan je dobila korenček, brokoli in krompir je počela isto na začetku, potem pa ugotovila, da ni špinača in je začela jest, včeraj je jedla bučke, cvetačo, kolerabo in je pojedla kakih 100 g z užitkom, kar se mi zdi zaenkrat dovolj. Sem ji pa pred tem dala polovično dozo mleka in ko se vmes začne razburjati ji dam vodo, ki je sicer prej ni marala piti, zdaj ob gosti hrani ji pa gre. Mogoče bo špinača boljša, ko bo lahko zraven še kaj kisle smetaneuser posted image . Je pa vsak dan drugače in tudi jaz ne vem, kdaj točno je najbolj optimalen čas za hranjenje - včasih ji eno uro po mleku ne paše več jest, včasih pa poje veliko, enkrat odpira usta, drugič samo nekaj sreba dol iz žlice. To je vse učenje in mislim, da ni treba delat nobene panike še vsaj do konca šestega meseca - vmes se bomo pa čim več trenirali.
Tudi naša je odkar je gosto hrano bolj zaštofana. 2x se je zgodilo, da je tako na trdo kakala, da je bogica jokala zraven. Sedaj ji poskušam dat čim več vode, pa dvakrat na dan namesto navadnega AM pije comfort. Pa se je kolikortoliko uredilo - je seveda manj tekoče, kot je bilo samo od mleka, ampak je boljše kot prej, kaka vsak dan.

Voziček sem že kake dva tedna nazaj premontirala - košara je ratala tesna pa tudi čisto nezanimiva. Imam pa športni del, ki se spusti čisto v ležeči položaj, malo naklona je pa že navajena iz ležalnika in ji je tudi dovoljen, se mi zdi - pa je prec bolj luštno.Doma je oblečena v žabice + bodi brez rokavov + bodi z dolgimi rokavi (imamo 21-22 stopinj). Za ven dodam malo debelejši plišasti komplet in kapo, dam jo pa v vrečo, ki ni čisto zimska ampak je vseeno lepo podložena in če se mi zdi hladno, jo notri zavijem še v dekico. Zaenkrat vozičkanje še gre, ji je kar všeč, ampak odpravit se od doma je pa še vedno veselica - kričanje ob oblačenju in pokanju v voziček - ko se pelje je pa mir.

Kar se tiče gibanja je po starem - na trebuh pride, nazaj pa ne. Ampak ji je ratalo na trebuhu malo bolj zanimivo, ne vpije takoj, da hoče nazaj. Noge redno nosi v usta in ima ves čas čisto mokre nogavičke.

Veliko se oglaša, sedaj preizkuša različne glasove - bolj globoko, vriskanje pa potem nežno, blazno se šobi vmes in dela različne izraze na obrazu... včasih se mi zdi kot da poje. Ji je tudi blazno všeč, ko ji jaz pojem - vsaj nekomu je moje petje všeč - ali pa se smeje ker fušam:) Smeji se, čeprav ji hitro rata nekaj enolično in se pač neha. Najlepši nasmešek dobim, ko jo poberem iz posteljice ali pa ko bi rada da jo poberem iz posteljice ali če je pokakana in šarmira, da bi jo previla :) Naglas se pa smeji zelo poredko - ne vem kaj točno to spodbudi - kar enkrat deluje drugič ne. Zahtevna publika, res:)

No pa je konec spanja. Grem po nasmešek :)

Uživajte

(odgovor članu tamala13)
Neposredna povezava do sporočila: 304
19.11.2014 8:58:06   
neznanka89
Punce, jaz več enostavno nevem, kaj naj naredim. Za nama je spet katastrofalna noč, kot zaj že več kot en teden. Otrok ob pol devetih zaspi, potem se pa že pred pol nočjo zbudi v krčevitem joku, ki ga sploh ne morem potolažiti in z zvijanjem nazaj. Ne potolaži ga ne duda, ne nošenje ne nič. Včasih se umiri, če ga podojim, ampak potem, ko hočem podreti kupčka je dalje jok. In potem to na vsako uro ponoči. Če imam srečo, zaspi za dve. Čez dan je drugače dobro razpoložen in ne vidim nekih sprememb v obnašanju. Da bi bili zobki pa tudi ni videti. Drugači ni ne prehlajen nima vročine nič. Le te grozne noči. Sem okrivila gosto hrano in sem mu jo za par dni ukinila. Malo je bilo boljše, ampak čisto vredu pa še ni bilo. Sploh nevem, kaj si naj mislim. Takih krčev (če so sploh krči) ni imel niti kot novorojenček. Sem mu hotela za kakšnih 14 dni umakniti gosto hrano in potem poskusiti znova, ampak mi vsi govorijo, da naj nadaljujem, ker prej ko slej se bo mogel navaditi user posted image . Drugače pa zelo rad je. Pridno odpira usteca in požira. Še razjezi se, če slučajno dam prepočasi.

(odgovor članu Prvicmama)
Neposredna povezava do sporočila: 305
19.11.2014 9:28:21   
pejka
Neznanka89 se mi niti sanja ne kaj bi to bilo, vendar mislim da zobki niso krivi. Se mi zdi da se pri zobkih nebi tako krivil nazaj user posted image ? Jaz bi pa vseeno vprašala pediatra kaj bi to lahko bilo.

Drugače mi tudi spimo zelo mešano. Včasih prespi celo noč, včasih trikrat je ponoči. V glavnem nima neke rutine. Je pa včeraj čez dan full slabo spal. Se je drl ko bi ga iz kože dajali, ko sem ga dala spat. Hvalabogu je vsaj zvečer padel dol in spal do dveh.

Pri nas je pa tak požerušček, da je groza user posted image . Kmalu se bomo morali skrivati pred njim ko bomo jedli, ker nam ves čas sledi z učki in imaš kar slabo vest ko ješ, on pa ne. Midva zelenjavo jeva okrog enih do treh, dam mu jo približno eno uro po dojenju. Jo poje že toliko da bi komot zamenjala obrok za mleko, pa mulco hoče joško takoj ko se zbudi. Ni šanse da bi zelenjavo jedel. Je prepočasi.

Zvečer sva uvedla mlečno kašico ( imava od Frutka ta novo - riž, koruza in jabolko ) in jo dobro prenaša. Jo je včeraj kar veliko pojedel in sem mu ponudila še joško pa je bil sit in ni hotel še mleka. Tako da očitno bomo pa najprej večerno dozo mleka skenslali. Pa počasi bom začela še dopoldan mu dodajati sadne kašice.

Je pa vso zelenjavo kar mu dam ( cvetačo, bučke, krompir, korenje, brokoli).

(odgovor članu neznanka89)
Neposredna povezava do sporočila: 306
19.11.2014 9:39:44   
condfa8h
Neznanka89,

tudi naš se v spanju joka... SIcer ne tako silovito kot opisuješ ampak je kar bogec, sploh ga ne morem potolažit ali zbudit. Ko pa se zbudi pa je ok. Zadnjič sem ga morala dat na tla in se je zbudil in je blo ok. Se pa to dogaja proti večeru in ko zaspi ne da bi kupček podrl..ko ga podre se pa vrjetno vstraši in začne jokat. Se bojim, da je to večerna utrujenost (naš zelo malo spi čez dan). Ne vem.

Glede goste hrane pa sva prišla do tega, da mami ne zna kuhat in da je boljše tisto kar kupimo user posted image . Tako da sedaj mu dam malo domačega in če ne gre mudam korenček od hippa in potem malo kombiniram, da nekaj poje. Lump! Riževo kašico je samo enkrat pojedel, ko je bila zmešana z jabolkom, ko pa sem mu naslednji dan isto ponudla pa je zaprl usteca in to je bilo to :). Saj bo, nobenega odraslega ne poznam, ki bi jedel samo mleko :). Tehtnico sem dala stran, koliko poje pač poje. Sploh ga ne mislim maltretirat. MU pa hrano čisto speštam, se bojim, da se mu bi zaletelo. Banano ste ve že poskusile dat?

Katere pesmice pojete otročkom? Jaz ne znam nobene in pol si zmišljujem in mali se reži kot da bi vedel da ne znam.
Če jih imate v športnih vozičkih jim je treba nogice podložit s pleničko,da so v podobnem položaju kot so tisti ležalniki v toplicah.

Naš malček se obrača iz hrbta na trebuh, obratno ne gre. Če ga pa dam v bočni sed, bi pa kar splazil naprej...se mu mudi :). Pa na hrbtu se več ne da ležat,niti za počitek pod lokom.

Oglaša se že precej, zdaj je odkril zloge in najpogosteje je dada...al nekaj podobnega, ga je pa super poslušat in gledat kakšne face poka zraven in kako se posluša.

Lepo se imejte!!!

Neposredna povezava do sporočila: 307
19.11.2014 11:11:05   
pejka
Condfa8h, kupljene kašice imajo rajši, ker so bolj sladke. Je naš šel v jok, ko sem rekla da ima dovolj kupljene kašice korenček in jabolko. Pa prej ni nikoli jokal če sem nehala dajati. Sem se pa z eno mamico pogovarjala da se je več kot en mesec matrala z tamalim ker ni hotel jest GH. Pa pravi da še sedaj pri enem letu bolj malo je.

Mi smo bili cepljeni drugič prejšnji teden ( pri 5,5 mesecih) in ima mali 66 cm in 7600 g. Se je v treh tednih zredil za 600 g. Se mi zdi da ima vsak dan večja lička - kar vidim jih, kako rastejo user posted image . Če pa mami tako dobro kuha user posted image .
Zdejle se je zbudil v postelji in se na ves glas pogovarja.

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 308
20.11.2014 17:04:03   
mala dama
pozdravljene mamice,

po doooooooolgem času se spet javljam..sploh si ne vzamem časa, da se usedem za računalnik..

Mi rasemo kot gobice..jemo, se dojimo, se smejimo, skratka uživamo !

Glede goste hrane jaz kar malo eksperimentiram in ji kuham vse mogoče variante. Danes sem ji npr.skuhala pasternjak in kolerabo, ki sem ju vmešala v polento. Včasih ji naredim krompir z blitvo ali pa s korenjem...en dan sem ji celo kus kus skuhala :) . Tudi rdečo peso ima rada. Nič se ne pritožuje, celo obratno. Če ji ne dajem dovolj hitro, se začne pritoževati. Zamenjala pa sem samo kosilo, oz. včasih ji dam popoldan še malo sadja. Npr.kaki jabolko ali pa navadno jabolko (kuhano na prav malo vode, da ostane bolj okusno). Tudi banano sem ji že 2x dala. Kako je jedla !!! banana ji je najboljša, ampak ne pretiravam, ker je dokaj zaprta. Ne kaka vsak dan.
Zanima me koliko kaj pijejo vaši škratki. Naša pije zelo malo..če je res dober dan, spije en dcl v celem dnevu. Pa se mi zdi, da bi mogla več, sploh zdaj ko je gosto hrano. Ena je spraševala kdaj dajemo za jesti. Jaz nič ne gledam koliko časa je preteklo od dojenja. Enostavno okrog enih popoldan skuham in ji dam.

Spanje čez dan je ok. Spi 4x po cca. 3/4 ure. Zvečer gre spat okrog osmih, ampak nikoli ne zaspi v prvem šusu..jooojj se zbudi sigurno 5x preden jo res zmanjka tako kot je treba. In potem hodim k njej in jo jemljem ven iz posteljice, jo dam na joško in ponavljam vajo... :) Že sedaj me je strah kako jo bom odvadila joške, ker enostavno ne zna zaspati drugače. Mislim, da je že povezala spanje z joško user posted image .
Imamo tudi en veeeeelik problem. Noče se voziti v avtu...to je tak jok, da ni za povedat. Sem razmišljala,da bi kupila nov avtosedež, ampak mora bit v vsakem primeru do 10 kg obrnjen kontra, zaradi vratu..če pride do karambola preveč zaniha glavica in tako majhen otrok še nima dovolj razvitih vratnih mišic. Ja, nič..bo treba počakati na tistih 10 kg. Potem mislim, da bo boljše, ker bo gledala bolj ven, naravo in okolico..zdaj je prav boga v tisti lupinici...ja ma saj je red dolgočasno, če pomislim, da bi mogla jaz tam sedeti in nič videti ven. user posted image

Evo, zdej se že zbuja..pa gre mama spet dol z računalnika :)

lepo se imejte in uživajte sončne dni !!!!

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 309
20.11.2014 17:23:08   
condfa8h
Pejka, vem da so kupljene kašice sladke... Kako je danes korenje in jabolko jedel...kar predel je zraven :). Bom mu jutri skuhala, me zanima kako bo :)

Lepo se imejte!

(odgovor članu mala dama)
Neposredna povezava do sporočila: 310
20.11.2014 18:10:58   
pejka
Condfa8h sem razmišljala kaj bi mu skuhala, da bi blo bolj okusno. Mogoče če primešaš zelenjavni kašici malo jabolka. Sam moj ni bil ravno zadovoljen, mu je blo preveč kislo. Očitno sem izbrala mal preveč kisel jabuček.

Mogoče buče hokaido, so bolj sladke. Pri nas jih z užitkom poje, pa še full vitaminov imajo.

Koliko časa ste ve sedaj zunaj? Danes sva bila 1,5 ure, mali je spal ko polh, mene je pa zeblo ko psa. Se še sedaj ne morem ogreti doma, pa sem že dve uri noter.

Drugače je pa mali danes pravi terorist. Vse mora biti po njegovem in to takoj ko si on zmisli, drugače je že pritožba. Sem bila prav huda sedajle, ker tudi na stranišče nisem mogla. Pa karkoli naredim mu ni všeč in potem tisti zvok, ki ga je osvojil kak teden nazaj - kot renčanje. Kadarkoli mu kaj ni všeč zarenči. Mulo mali! Če pa renčanje ne pomaga pa začne pljuvati in je potem ves moker. Že močno uveljavlja svojo voljo in želi da mami pleše tako kot bo on rekel. Ja, mami pa pleše...

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 311
24.11.2014 8:36:13   
condfa8h
Pejka hvala za predlog, sem ze buce tudi probala. Pa mu ne tekne pretirano. Ko je jedo jabolko in jabolko/korencek iz kozarcka je kar predo zraven.... ne vem. Sva imela v cetrtek cepljenje, v petek zjutaj pa 38.2 vrocine. Na sreco je do vecera padla. Od sobote dalje pa se slisi, da ima nekaj v nosku, sicer cisto lepo diha skozi nosek. Moti me, da je to tako blizu cepljenja....

Se vedno imamo problem z uspavanjem, prej je pojedo steklenicko in ze spal, zdaj pa ko sprazni steklenicko v jok... pa mu dam 60 ml vec kot obicajno, pa joka uro ali dve, dokler mu ne dam spet 60ml. Ampak se mi zdi, da je to ful prevec. Zvecer spije 300 ml + vodo. Ce se ne bi to dogajalo ze pred cepljenjem, bi to pripisovala cepivu. Pa smo poiskusili vse...na rokah na postelji na trebuscku na hrbtu, voda, zobki.... zdaj mu tudi nove hrane ne upam dat.

Midva sva zunaj 2x po 45 min. Jaz imam med obvezno opremo (plenice,slincki, odejica, kapica,....) rokavice in kapo zase,ter robcke in labelo. Torba mi poka po sivih, ce ve katera kje se dobi kaka lepa, velika torba po zmerni ceni naj mi prosim pove.

"Rencanje" zelo dobro poznam, tako, da vem kako pleses :)

Lep ponedeljek vam zelim!!!

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 312
24.11.2014 14:37:48   
pejka
Codfa8h sem se pa tolk nasmejala sedajle. Me veseli, da nisem eddina ki pleše tako kot mali pojejo...

Jaz imam previjalno torbo iz Pikapolonice in je ful velika. Gre zelo veliko stvari noter. Imam pa jaz namesto rokavic kar muf na vozičku. Mi ga je sestra posodila in je zakon, da me med vozičkanjem ne zebe v roke.

A vaši škratki kaj pljuvajo? Naš je prejšnji teden ugotovil, da je to full fino in sedaj pridno vse prši okrog sebe. In potem jemoker on in še vse okrog njega. Ni kaj, glavno da se on zabava.

Včeraj je pa plesal. Je pasel kravice na igralni podlogi in je bila ena muzika in se začne guncat po muziki. Frajer mali, je bil lušten za pojest user posted image

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 313
24.11.2014 19:15:30   
coala
neznanka89 mislim da je prehod na gosto hrano kar en velik stres lahko,tud naš se nekaj buni,včasih bi jedel,včasih ne,pol noče stekleničke včasih cel dan pa tud gosto hrano ravno ne,tako da so kar ene težave.Ni pa nič narobe če noče goste hrane še,sem nekje prebrala da je ena šele pri 8 mesecu potem uspela,da je malček začel z gosto hrano,pa ni nič narobe s tem.Mogoče se pa zbudi ker jo je kaj strah,tudi dojenčki lahko sanjajo,ja če ga kaj muči ga kar dam v posteljo h sebi in spi kot polhek :-)

Naredimo mojstrovino iz našega življenja

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 314
25.11.2014 12:14:26   
Zvezdica***
Živjo mamice,

upam, da uživate na polno in ne preveč zmrzujete! Midva sva bila včeraj kar 1,5 ure na svežem mrzlem zraku, ampak je mali itak spal. Drugače mi je zoprno, če bi hotel ven it iz košare ... Itak pa je košara vse bolj majhna :-(( Bo treba počasi, ampak res počasi na športni del.

Mi tudi že uvajamo gosto hrano na veliko, tako da imaže kakšno kašico za cel obrok. Stari smo pa malo čez 5 m. Bi pa vas vprašala, kdaj je čas, da se mu doda še en obrok? Tu nisem povsem prepričana ... A po tem ko poskus vso hrano (zelenjava, sadje, meso, ...)?

Poleg tega me še zanima, če je slučajno katera zasledila kje imajo poceni zložljivo posteljico (mobilno)?

Pa še moram se zahvaliti eni prijazni mamici, ki je povedala, da so v Mullerju darilni boni pri blagajničarki. Hvala!!

Težko svetujem za previjano torbo..moja je žal premajhna (kaj vse ne dam notri) :-)))

Glede spanja pa imamo mi sedaj "problemček". Mali noče zaspati sam, tudi če ga nežno probaš uspavati. Zaspi samo v naročju in če ga daš v posteljico takoj okice odpre. SIcer ne vedno, ampak zelo pogosto. Drugače pa imamo skoraj vsak večer najmanj 1,5 ur truda pri tem, potem pa sam nekako omaga ... Kak nasvet?

Pozdravček vsem...

(odgovor članu coala)
Neposredna povezava do sporočila: 315
25.11.2014 17:37:36   
condfa8h
Zvezdica*** pozdravljena,

glede uvajanja goste hrane, bi naj po enem mesecu dodala mlečno - žitni obrok, lahko za malico ali večerjo. Npr. riževi kosmiči + mleko (MM ali AM). Jaz mu dajem malico, zato ker mi precej poliva, pa še glede na to, da gre za novo hrano, menim, da je bolje, da mu dam dopoldan, da ne bi zvečer imel vetrov... dam pa mu mleko + riževi kosmiči (obogatim s kuhanim jabolkom ali jabolčnim sokom) ali jabolčno čežano in piškotek, jabolčno čežano in riž, jabolko in bučko in riž, jabolko in korenček,.... so pa pri nas najbolj zaželjene kupljene kašice...žal. Zato, ker se ne naje (pač ne kuham dobro :)) rabi čez kako uro še stekleničko.

Je pa sedaj star 6m in bom mu pripravila gluten... do sedaj je od zelenjave jedel buče, korenje, cvetačo in pa riž in krompir. Glede na to, da se priporoča, da se vsaka nova hrana uvaja 4 dni, je pač to dokaj dolg proces. Po glutenu dobi meso, nato brokoli, špinačo in čez nekaj časa ga počastim z banano.

Kaj mi predlagate za gluten, kaj naj dam najprej? Sem misla poskusit z zdrobom... pa bi mu ga kar na mleku naredila in z jabolkom...

Aja, pa kosilo mu jaz malo, malo, malo solim.

Glede posteljice pa probaj na bolhi, jaz sem dobila od znanke rabljeno posteljico, hauck, jo je zelo težko sestavit, zato bodi pozorna na to pred nakupom.

Pejka, če mi začne pljuvat še gosto hrano, bom lahko še več čistila user posted image

Lepo se imejte!

(odgovor članu Zvezdica***)
Neposredna povezava do sporočila: 316
25.11.2014 21:01:53   
Alyonka
Živjo vsem. Se strinjam s coalo, res je prehod na gosto hrano prav stres in res je proces, pri katerem naj se mamice nikar ne obtožujmo, da kuhamo slabo :), uvajanje ima malo veze s tem, kako kuhamo. Pri hčerki se sponim sem tudi jaz tako dojemala uvajanje - ful časa gre za tisto minimalno količino pripravljene hrane, ki jo potem izpljuva. Ali pa sem kupila drage borovnice in vsa vesela delala računico, koliko vitaminov bo dobila in kako fajn mama sem, ker ji privoščim borovnice, uspeha pa žal ni bilo.
Tako da recepta za dobro uvedbouser posted image GH nimam, bi pa samo rekla, da se sedaj v drugo manj obremenjujem in še kar zavlačujem z uvajanjem (še nima 6 mes. in je tudi samo od dojenja prijetno okrogeluser posted image ), si pa želim kmalu začeti, da lahko kam grem in poje še kaj drugega kot samo pri meni mleko.

Condfa8h, meni je patronažna rekla, da se vsakič po GH še ponudi mleko (podoj ali flaška), tako da ni panike po mojem da papcata še mleko povrh. Soli naj ne dodajam do enega leta (sol itak vsebuje zelenjava), doda pa se oljček.

Mi spimo malo lepše, zbudi se ob pol dveh ali kako uro prej, potem pa lepo spi do pol petih, petih, po tem pa se uspava na rokah, a večinoma hitro zaspi. Še vedno se ob teh zgodnjih jutr. urah pokaka in ga previjem. Se pa zbuja dobrovoljen in še vedno spi samo v naročju, tako da še naprej lepo počivam, za vikende pa počiva možuser posted image , še dobro, da mu paše, da lahko potem jaz končno za vik. kaj dobrega skuham. Mali se namreč prebudi kmalu zatem, ko gremo iz sobe, ko ga odložiš, še spi, potem pa zgleda začuti, da je sam.

Zvezdica, nimam ideje, kako ga uspavati drugače kot na rokah, ker sta pri nas oba tako uspavana (tudi hčerko smo nosili dolgo časa). Sploh ne vem, a kak dojenček zaspi sam, verjamem pa, da zaspi, če se ga pusti jokati - obupajo potem, ta metoda ni zame, vem, da s tem izgubijo temeljno potrebo po varnosti! Tega pa ne grem tvegat. Saj je težko, ko človek cele dneve dela samo to: uspava, a dejansko je res, da meseci tako hitro minejo in so tako hitro ti otroci že veliki, da sedaj v drugo uspavam po 5-krat na dan (ko sitka pitka spi po pol ure in se zbudi, pa je mal pokonc, pa je že spet zaspan), pa mi je večinoma lepo, ko ga stisnem. Mi pa pomaga tudi mož - par dodatnih rok res pomaga, ko si že ves naveličan.

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 317
26.11.2014 22:09:56   
bauko
Evo da še jaz malo poročam po dolgem času :)

GH: Jaz ji dam za jest ko je čas za jest oz ko je lačna. Namesto mleka pač dobi tisto, kar ji tisti dan pripravim. Potem pa še mleko čez. Še najrajši ima nekakšno juhico iz cvetače, korenja in bučke. Najprej sem pasirala, zdaj pa smo še pretlačim. Glede uvajanja drugega obroka sem malo povprašala pediatrinjo in je rekla, da naj delam po občutku in da sploh ni nujno, da mora prej nadomestiti en cel obrok, preden lahko začnem z naslednjim. Tako da sedaj poje tudi nekaj kašice + mleko za večerjo. Nam se zelo obnese - odkar ima takšno večerjo spi od okrog 20:30 do 4h, 5h. user posted image

Drugače pa poznam enega otročka, ki pri 12 mesecih še vedno prisega na mamino joško in se dere na ves glas, ko mu mami skuša dol po grlu spravit kakšno žlico GH. Pa je tudi preizkusila vse živo, ampak mali se ne da. Hkrati pa mu zaenkrat nič ne fali...zdaj pa vedi, kajje bolj prav user posted image

Mene pa zanima, ali imate ve urnik, ki se ga strogo držite, npr kosilo je ob 12h, popoldanska malica ob 15h, ipd...ali je vsak dan drugače?

spanje in uspavanje: Po novem spi precej dolgo v enem kosu. Kot sem že prej omenila, od okrog 20:30 pa do 4h, 5h. Takrat poje 200ml mleka, podreva kupček in takoj zaspi nazaj in spi do 7h, 8h. Čez dan pa spi večinoma parkrat po cca 45min. Zvečer imava pred spanjem neko rutino - ko je v pižami jo nesem v posteljico, vmes ji prigovarjam, pojem pesmico, prižgeva lava lučko...včasih mi da vedeti, da se ji ne da več in jo takoj položim, včasih zapojem dve pesmici...potem jo položim v posteljico, jo pokrijem, ji dam dudo in medvedka. Pobožam jo po glavici in rečem lahko noč...potem pa je odvisno od dneva, lune... Včasih zaspi takoj, včasih parkrat pljune dudo ven in jo moram popravljat, včasih premetava unega reveža medveda gor in dol, včasih zakoplje obraz vanj in zaspi...vsekakor pa ponavadi zaspi v roku pol ure brez večjih komplikacij.
Čez dan spi v pomožni posteljici...in če ujamem pravi trenutek, zaspi v roku 10 min. Zanimiva mi je ugotovitev zadnjih dni, da jo je motilo, če sem ji kaj govorila ali jo božala po glavi, ker sem jo dejansko motila med to neko njeno samouspavalno rutino.
Skratka zaključek je ta, da ne zaspi na joški, ne zaspi na rokah in tudi jokat je ne pustim. Ko je nekaj časa nazaj začela protestirat, da ne bo več na joški in da ne bo več v "dojenček" položaju v naročju, sem bila prisiljena nekaj narest in to je rezultat. Nam ustreza user posted image Je pa res, da se spreminja vse skupaj oz da podaljšuje čas med obroki in vedno več časa zdrži pokonci. Tako da se nekako sproti prilagajam.

obračanje: Obrača se s hrbta na trebuh in obratno (obratno manjkrat oz se mi zdi, da bolj naključno) + ko je na trebuhu se vrti...tako da je sedaj 95% časa na tleh.
Začeli sva obiskovat telovadbo za dojenčke. Zdi se mi, da je v enem tednu precej napredovala...danes sva bili spet tam...bom poročala, če je spet tak očiten napredek, lahko, da se mi je samo zdelo. user posted image

nošenje: A ve ful nosite otročke? Jaz ful malo...vsaj zdi se mi tako...in po eni strani imam slabo vest, da jo premalo crkljam, po drugi pa je sploh ne zmorem nosit...tolk je težka, moj križ pa cela katastrofauser posted image

vozičkanje: Mi imamo že dva meseca športni del vozička in je večinoma ful pridna. Časa vozičkanja nisem nič prilagajala mrazu...sva enako zunaj kot prej, se pravi uro, uro in pol...le da je več oblečena. No, pa lička ji moram namazat. user posted image Nisem ljubiteljica mastnih krem in sem mislila, da bo šlo brez oz s kakšno manj mastno, pa ne gre. Zdaj testiram eno ognjičevo iz DM, mustelina vlažilna ni ok. Zadnjič, ko ni bilo drugega, sem jo namazala z otroško solea kremo in je tudi bilo ok.

previjalna torba: Iskreno povedano - meni grejo vse te torbe zelo na jetra...ko greva z vozičkom itak nič posebnega ne rabim - itak je ne bi previjala na tem mrazu. Ko pa kam tako greva mi je pa ful bolj praktičen nahrbtnik. Potem imam lepo proste roke in je. Tista torba pa vedno nemarno opleta in v njej nikoli ni prostora za vse, sploh pri nama, ker moram še črpalko s seboj tovorit. Tako da vzamem ruzak in je mir. user posted image

Se opravičujem za dolg prispevek user posted image
Bodite lepo

(odgovor članu Alyonka)
Neposredna povezava do sporočila: 318
29.11.2014 15:40:17   
neznanka89
Živjo punce!
Moram vam sporočiti, da mi končno spet spimo user posted image . Zgleda, da je res bila samo neka faza.

GH Jaz mu dam vedno nekje ob istem času kosilo. Mogoče kakšno uro prej ali kasneje vglavnem pa stalno ob enih. Je pa priden kar se tiče tega. Rad je vse. Sadje in zelenjavo. Bom mu počasi začela dodajat še drugi obrok, samo se še nisem odločila če bo večerja ali malica.

Spanje Kot sem rekla po enem mesecu spet spimo user posted image user posted image . Drugače pa mi zvečer ponavadi zaspi med podiranjem kupčka, tako, da dam že spečega v posteljico. Bolj me skrbi kako bo čes dan, ko bo starejši, ker drugače sploh ne zaspi, kot pa na dojki. Smo poskusili že vse od nošenja do zibanja, duda... Skratka nič razen dojka ga ne uspava. Nevem, kako ga bom odvadila tega.

Obračanje Ja obrača se naš tudi že kar nekaj časa s hrbta na trebuh, obratno pa mu tudi uspe včasih, čeprav se mi zdi da bolj po naklučju in mu potem ni nič jasno. Se je pa začel upirati in dvigovati na iztegnjene rokice. Sicer še ne plazi, ampak se mu nekako stalno uspe zriniti do kakšne oddaljene igrače ali česa podobnega. Pa dudo je začel sam iskati po posteljici in si jo dajati v usta.

Nošenje Midva ga tudi nekaj ekstra ne nosiva, ker nama je bilo zaradi nakazanega ekstenzijskega vzorca svetovano, da naj bo čim več na tleh in se tega tudi drživa.

Vozičkanje Jaz grem vedno ob taki uri na sprehod, ko vem, da bo zaspal, da ni tečen v košari, ker bi rada, da je čim dlje v njej. Se mi zdi, da je veliko bolj zaščiten pred vremenom in vse. Sicer nama več nebo dolgo uspelo ga zadržati notri, ker bo premajhna ampak za kakšen teden ali dva pa še bo.

Zanima me, če ve greste na sprehod v megli. Sem slišala že toliko različnih mnenj, da več nevem kaj si naj mislim.

Uživajte v tem turobnem vremenu.

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 319
30.11.2014 11:47:54   
bauko
neznanka89, midve se sprehajava tudi v megli. Tudi jaz sem slišala, da je v zraku polno nekih delcev, ki naj ne bi bili dobri za ta mala pljučka. Po drugi strani pa biti not zaprt cel dan?! Se mi direkt odpelje, posledično pa še njej. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 320
1.12.2014 6:40:37   
condfa8h
Mamice pozdravljene,

Vceraj sem zacutila zobek user posted image , ni ga pa se videt user posted image .

Urnika midva nimava, ker mislim, da se nama ga ne bi uspelo drzat.

Mu pa dam zaradi polivanja ze tri obroke gh in je boljse. Poje pac kolikor mu pase in potem dobi se mleko. Zvecer poje ogromno. Po kopanju poje ene 80g kasice pa 150 ml mleka, zaspi in cez pol urce kaka, ga previjem pol je dobre volje in brca in se smeji, pol pa spet spije 120ml..... mogoce so tudi zobki kaj krivi....

Ce je megla ali pa mocna vlaga mu dam jaz polivinilasto prevleko na vozicek, da ne vdihava tako zelo vlaznega zraka. Mislim, da bom to delala zdaj ko bo mraz. Pa za krajsi cas greva. Bo pa zdaj malo neprijetno, ce bodo jokali v vozickih,ni fajn, da na polno vdihujejo mrzl zrak....

Vsakic ko ga oblacim je jok...mislim, da nisem znala cenit poletja, ko sem ga samo v vozicek dala.

Uzivajte v ponedeljku!

(odgovor članu bauko)
Neposredna povezava do sporočila: 321
3.12.2014 10:51:59   
pejka
Mi spimo kakor se mu zdi. Eno noč od večera pa do petih zjutraj, naslednjo pa se zbuja in je na tri ure user posted image . Danes se je zbujal celo na dve uri. Ma, saj bo. Enkrat že,

Midva imava že tri obroke goste hrane. Poje tam okrog 150 ml. Pa ima dovolj, ne potrebuje še mleka čez. Dopoldan mu dam sadje in pa še kakšne kosmiče zraven ( riž, koruzni), sedaj mu bom začela dodajati še počasi žita z glutenom, ker je bil v ponedeljek star pol leta. Potem dobi kosilo - zelenjavno mesno kašico in pa zvečer dobi mlečno kašico z sadejm in žiti. Jo zmaže in samo pade v posteljo user posted image .
Mu pa ni problem jest. Ga bo počasi treba mal bremzat, da ne bo preveč. Je pa že problem ko kdo je zraven njega, bi on tudi. Tako da ga navajam da je takrat ko jaz. Pol je pa mir.

Midva greva tudi ven. Malemu ni panike, je itak full zavit. Bolj se meni ne da, ker sem čist zmrznjena!!!

(odgovor članu condfa8h)
Neposredna povezava do sporočila: 322
3.12.2014 18:37:31   
Zvezdica***
Živjo mamice :-) Vas berem, pa ne utegnem vedno pisati :-)

Spanje: Midva imava sedaj že nekaj časa večere malo bolj naporne.Nikakor noče zaspati, traja zelo dolgo. Tudi, če lepo zaspi v naročju, takoj, ko ga položim v posteljico odpre okice in se veelje začenja. Po določenem času, je že tako utrujen, da si mane okice z rokico in zeha, ampak nikakor noče zaspati. :-( Ko ga vzamem ponovno v naročje pa me gleda in se smeje ... Hmmm... Pa že imamo rutino, kopanje, hranjenje ...

GH: Sedaj imava dva obroka goste hrane. Danes je dobil kosilo: mesno-zelenjavno kašo, za malico pa sadno (tokrat jabolček s korenčkom). Z veseljem je vse pojedel in ni rabil več mleko čez. Pejka moram vrašati, katere kosmiče imaš v mislih, ko mu daješ dopoldansko malico? Rabim nove ideje. PA še to bi vprašala, a morajo biti obroki GH na mlečni osnovi, ali pač kot pride?

Vozičkanje: Nama se zadnje čase ne uspe sprehajati, ker naletava dežek. Sicer izkoristiva suho vreme in šibava ven, ampak mi je zoprno, če ni primeren čas za njega, da bi ga mogla ven jemat. Greva bolj na obiske ...

Začel pa je malo pokašljevati in upam, da ne bo šlo naprej ...

Punce, v petek nosi Miklavž. A imate kakšne ideje za malčke?

Lepo se imejte in uživajte!

(odgovor članu pejka)
Neposredna povezava do sporočila: 323
3.12.2014 21:06:53   
pejka
Zvezdica probaj ga dati v spalno vrečo - meni zaspi v naročju ponoči in ga dam brez problema v posteljo, se tudi premakne ne. Če pa ni v spalni vreči se pa zbudi in začne premetavat.

Neposredna povezava do sporočila: 324
3.12.2014 21:17:25   
bauko
Zvezdica, jaz ji dam kakor pride - če je sadna kašica, je sadna, če je polenta, je polenta, itd...imamo pa eno instant mlečno kašico in je samo ta mlečna. Občasno kam primešam moje mleko, ampak bolj z namenom redčenja oz da ni pregosto, ne pa zato, da bi na vsak način bil mlečen obrok. Ampak jaz delam kar precej po svoje + zaenkrat po vsakem obroku GH spije še mleko.
Pejka, tudi mene zanima, kako pripraviš žitno-sadni obrok. A to zmešaš skupaj npr pol sadja in pol neke instant žitne kašice?

Mene trenutno še kar bega ta GH, ker ne mara krompirja, ne mara riža, kuhanega jabolka, banane...vse te klasične baby stvari...jaz pa bi nekako rada dosegla raznolikost + ne vem, kako bi ji, razen skupaj z juhico, dala meso. Poizkus s proseno kašo s suhimi slivami je bil prav klavrn - je imela kar solzne oči in se je skoraj zadavila, tolk ji je bilo zanič. Poizkusila je par žličk, se kremžila za vse pretege, potem pa jok in stok in zaprta usta. Bi se pa prodala za mandarino user posted image Skoraj čisto celo poje.
No...je pa res, da še niti 6mes ni stara...tako da bom pač še poizkušala.

Moja pa zdajle par dni kar naprej tlači palec v usta, na kar sem totalno alergična! Ampak ravno prejle sem ugotovila, da ga v bistvu bolj grize, kot sesa...jooooj, upam, da je samo faza in da se ne bo navadila, ker 24/7 ji ga pa ne zmorem ven iz ust jemat.

Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?