Stars619
|
Pozdravljene, vse tukaj... Berem vas že nekaj časa, ker sem čisto nova na tem področju...Na mojo srečo (še) nimam nekih slabih izkušenj in vrsto let čakanja, kot nekatere, saj sem sedaj šele v 1. postopku. Veliko stvari mi je čisto unknown , ampak bom že še kaj vprašala...z možem imava že hčerkico, ki sva jo naredila brez kakršnih koli zapletov. Ko sva se odločila, da začneva delat na prvi bebiki, sva jo tudi naredila. Vse je potekalo super in sedaj je že prava lepotička . Se pa nama je sedaj zataknilo, ko sva se odločila za drugo bebiko. Naenkrat nisem imela rednih menstruacij, nobenemu nič jasno, vse izgledalo bp. Nikjer nič našli, mož super spermiogram, nato se pojavi moja grozna vrednost FSH - 30,6. In se je začelo...bila sva dana naravnost v postopek in po 12.-ih dnevih špikanja (velike doze - tako sem slišala - 4xMenopur v eno injekcijo) mi je uspelo pridelat le EN folikl. ...enga sem imela vsak mesec in tudi normalno velikega, torej čemu vse te igle?? Čisto nič mi niso pomagala zdravila...in še to; saj vem, da me boste imele za noro, ampak ne upam it na punkcijo brez narkoze. Ja, VEM, da imam samo en folikl, ampak ne upam!!!!! Poleg tega pa se skozi sprašujem, zakaj bi me moralo bolet, če to ni potrebno...ne? Vsak pač po svoje izbere...(pa tak by the way - rodila sem naravno in je bil 14 urni porod, tako da nisem ravno v vato zavita, če veste kaj mislim) ... No, sedaj pa mene zanima nekaj; ker imam verjetno zelo malo možnosti, da bo ta ena boga celica toliko ok, da jo bodo lahko oplodili in da bi se potem to celo obdržalo (kar bi bilo neverjetno super, seveda), kakšne so moje možnosti za naprej? A mi bodo predpisali kakšna druga zdravila? Ali me bodo napotili na spontani IVF?? (ve katera kaj o tem??), ali naj kar puško v koruzo vržem ali kaj??? Vsem želim uspešne postopke in da bi kmalu postale mamice!!!!
|