Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 3.9.2014 10:40:49
|
|
|
|
*Aura
|
Pozdravljene punce, mene pa ni bilo že dolgo na forumu, saj imam za sabo že 3 neuspele ICSI postopke in enega zamrznjenčka, pa sem nekak kar padla v depresijo. No, v prvem postopku sem zanosila in splavila v 7 tednu . Sedaj čakam, da mi iz LJ dajo datum za prevzem zdravil, saj naj bi šla po 2 zamrznjenčka-če preživita... V bistvu pri nama mož ima slabši spermiogram, ampak dejansko vedno pridelava blastociste, ki se potem pri meni ne ugnezdijo. Na terapije pa reagiram zelo dobro, imam po 10-15 jajčec, ampak zastonj, če se potem nobena blastocista ne vgnezdi. Ima katera podobne izkušnje? Mi lahko katera svetuje? Za vsak odziv se zahvaljujem.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 3.9.2014 11:12:17
|
|
|
|
Rawa
|
Perla Želim vama sanjsko hiško in vse dobro Aura, si si že brala forum Neplodnost na MedOver? Tam obstaja tema z naslovom 9 negativnih postopkov, kjer punce nekaj govorijo o NaturalKiller celicah in kakšne vse preiskave morajo storiti za to - sicer je debata o klinikah v tujini, amapk mogoče boš pa našla kaj zase. Pejko: http://www.beachbody.com/product/fitness_programs/focus-t25-workout.do Miškolinka, super za punkcijo Si me kar malo pomirila
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 3.9.2014 12:59:36
|
|
|
|
limonca*
|
*Aura, ti bom dala nasvet (jaz sem tista, ki je odprla temo na MONu).. Glede na to, da so za teboj šele 3 postopki, 4 ETji, pa 1x si bila noseča, si na dobri, dobri poti, da boš spet noseča in se bo vse super izteklo. To, da imaš blastociste je super in verjemi, da ena bo prava! Res, boš videla. Mogoče poskusi začet kak dan pred ETjem z aspirinom 100 (baby aspirin) - pazi, da bo 100,da ne bi 500 jemala!!! To je samo za malo večjo prekrvavitev maternice.. škodit nima kaj. ;)
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 3.9.2014 13:03:38
|
|
|
|
*Aura
|
Rawa, ful ti hvala, sem prebrala. Hmmm...bomo videli.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 3.9.2014 14:55:34
|
|
|
|
*Aura
|
Limonca, hvala ti lepa za spodbudne besede!!! Ja, bom poskusila tudi z aspirinom.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 3.9.2014 14:56:16
|
|
|
|
pejko
|
Perlaaa ...a res ni možno, da je še eden ostal?? Aura, dobrodošla. Miškolinka in sreečno!!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 3.9.2014 18:39:44
|
|
|
|
*miškolinka*
|
rawa, res ni bilo nobene panike, zbode malo, kot pri jemanju krvi, aspiracije pa sploh nisem čutila...tako da kar pogumno aja, pa ni mi reš postopka delal... pejko, tebi pa hvala za vse napotke glede punkcije še malo pa imaš UZ, ne? aura, dobrodošla med nami in srečno s pingvičkom
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 4.9.2014 10:48:33
|
|
|
|
*Aura
|
Drage sotrpinke, najlepša vam hvala za dobrodošlico . No, ravnokar so mi sporočili iz Lj klinike, da naj jih pokličem ob naslednji menstruaciji, ker v septembru nimajo še skalibriranih aparatur za prevzem zamrznjenčkov ????? . Ufff.... A se spomne katera...ko pokličeš za prevzem zdravil za stimulacijo (z zamrznjenčki) greš v cel postopek še isti mesec ali moraš čakat novo menstruacijo, da se začneš špikat od 2 dnev dalje? Jaz se več nič ne spomnem.....tema.... Močno navijam za vse ...naj vam ta dež prinese same !!!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 4.9.2014 12:44:43
|
|
|
|
*miškolinka*
|
aura, žal ne vem, ker je to moj prvi postopek in nimam izkušenj z zmrznjenčki... mogoče katera ve glede estime: jemljem jo zjutraj ob 6h, transfer pa imam ob 9h. Ali si lahko 3 ure pred transferjem vstavim estimo, ali to kaj ovira postopek?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 4.9.2014 14:05:46
|
|
|
|
*Aura
|
Miškolinka, meni so na vseh 4 transferjih rekle sestre naj si jo na dan transferja (zjutraj) ne vstavljam...potem pa spet normalno popoldan in zvečer. Zapacka maternični vrat..... Potem pa jo jemat do konca...do testa.....in če je pozitiven še dalje ter postopoma zmanjšat dozo. (Takrat, ko sem nesrečno splavila sem po pozitivnem krvnem testu na kliniki vzemala 3 x na po eno tableto-vaginalno. Prej sem pa do testa 3 x dve tableti).
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 4.9.2014 15:00:11
|
|
|
|
pejko
|
Čau, punce. Hvala, miškolinka, ampak žal imam spet samo 3 folikle, od tega samo en "lep"...sem takooooo razočarana, dozo imam po moje 5x večjo kot prejšnjič, rezultat isti :( :( :( Vsaj da bi bila kakšna celica not... Sunprincess, kje pa si ti??
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 4.9.2014 15:43:39
|
|
|
|
*miškolinka*
|
aura, hvala za napotke!! pejko, držim pesti za jajčke!! Lahko da bojo tokrat polni, ne obupaj!! a pa že imaš datum punkcije, ali ti je dal šuse še za nekaj dni? ker meni je podaljšal, da so še malo zrasli. Kakšen pa imaš AMH?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 4.9.2014 17:07:45
|
|
|
|
maychiee
|
Pozdravljene borke! Mene pa zanima glede estime... A se katero drugo kaj crvici v spodnjem delu ali to samo mene? Ker vec nevem ali me bolijo jajcniki ali crevesja ali kaj... nimam pojma vec .... Lp
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 4.9.2014 20:58:31
|
|
|
|
*miškolinka*
|
aura, sem se pozanimala, in na dan transferja je obvezno treba vstavit estimo...in potem nadaljevat na osem ur... maychiee, dobrodošla jaz nimam nobenih problemov z estimo, zaenkrat...koliko časa pa jo že jemlješ?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 5.9.2014 9:04:24
|
|
|
|
maychiee
|
*miškolinka* Jemljem jo od ponedeljka zvečer! Sicer nam so rekli, da ni potrebno na 8ur ter da naj si pac razdelimo da bo 3x na dan. Jutri bi naj imela prenos zarodka ... Danes se vse jemljem tako zlahka.. Bomo videli ce bom sploh lahko spala zvecer od navdusenja. Ampak! Se trudim cim manj razmisljat o tem ... Lp
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 5.9.2014 11:40:22
|
|
|
|
ely85
|
zivjo punce,ze dolgo casa razmisljam ce bi sploh pisala na forum ampak vidim da ste tukaj vse punce zelo prijazne in na zalost tudi v isti situaciji kot jaz....sem prvic v postopku sedaj in imam par vprasanj....z mojim se ze trudiva vsega skupaj 4 leta...po 2 letih sem zanosila ampak izvenmatericno ki pa se ni dobro koncalo z mojimi jajcevodi....enega so mi odstranili drugi je pa prevec poskodovan....zanima me pa naslednje....imela sva ze konzilij rekli so da imam hitri postopek....in naj poklicem ob prvi M....kaj sledi po tem ko me narocijo?kdaj in ce dobim inekcije?hvala za odgovore in lep dan se naprej
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 5.9.2014 12:33:51
|
|
|
|
*miškolinka*
|
evo, transfer je za nama...v varstvo sem dobila eno lepo oplojeno celico kok sva pa vesela, že cel dan se nama smeji oplodili sta se nama sicer obe, vendar le ena se je lepo razvila...staviva na tole zdej pa tistih dolgih 14 dni transfer nič ne boli, tudi čutila nisem nič... maychiee, srečno na transferju jutri jaz sem si estimo dajala na 12 ur, po transferju pa je potrebno dajati na 8 ur..takšna so navodila... ely85, dobrodošla še ena nova ''sošolka'' midva sploh nisva šla preko konzilija, in bila zelo hitro obravnavana...2.dan mestruacije prideš na pregled in prve injekcije oz. eno, odvisno od vrste zdravil in načina zdravljenja. potem dobiš datum UZ (čez kakšen teden), da ti preverijo, kakšni so folikelčki (število in velikost); lahko da podaljšaš špikanje in sledi še en UZ, nato sledi STOP injekcija, da zaustavi rast foliklov...čez dva dni punkcija (to takoj povejo koliko celic si pridelala), in nato 3. dan transfer (odvisno od klinike). Kje pa si, če ni skrivnost? Midva sva pri dr. Rešu. Srečnoooo
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 5.9.2014 13:32:14
|
|
|
|
ely85
|
misolinka hvala za informacije mi2 sva v leoniscu pri dr.voglerju,vendar ga sedaj ni bilo in nas je prevzela dr Barbara Pozlep....no ravno sem doklicala kliniko ker naj bi se narocila pri prvi m in mi je samo rekla naj v pon.poklicem da me bojo tako ali tako narocili sele pri 2 cestitke za uspesno oploditev upam da kaj kmalu pridem tudi jaz do te faze ze dolgo casa imam obcutek kot da se nikamor ne premaknemo vedno neko prelaganje...lep dan vama zelim in seveda da cimprej zagledata
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 5.9.2014 14:53:53
|
|
|
|
*Aura
|
Miškolinka, ????...pa kako, meni so izrecno vsakič rekli, da ne (zjutraj)...sem pa bila na LJ kliniki. Mogoče so kaj spremenili..... Zdaj pa mi je prav hudo, da sem ti slabo svetovala, ampak oprosti, tako je bilo v vsakem mojem 4 x prenosu.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 5.9.2014 14:55:06
|
|
|
|
maychiee
|
*miškolinka* Wauuuu ! Jaz sem tako vesela se zate, da bom jutri verjetno pocila od veselja ko bo transfer za menoj .. Samo teh 14dni se bo tudi meni vleklo.. Ampak! Kot pravijo - cim manj razmisljat, se zamotit in bo vse kul! .
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 5.9.2014 15:00:21
|
|
|
|
*Aura
|
Maychiee in Miškolinki močno držim pesti, da bo uspelo!!! estima: meni pa je povzročala zaspanost pa malo vrtoglavice.....
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 5.9.2014 16:40:43
|
|
|
|
*miškolinka*
|
hvala punce za vse želje in pestke ely85...verjamem, da je mučno tole čakanje tudi nama se je za en mesec zavleklo, ker so ugotovili, da nima samo moj problema, ampak tudi jaz no, zdaj, ko sva prišla do takele obetavne stopnje, sem kar pozabila na vse neprijetnosti... aura, prav nič se ne rabiš opravičevati..pri vas na LJ kliniki je bilo pač tako...očitno vsak po svoje dela...jaz sem se za vsak slučaj pozanimala pri svojem zdravniku, ker njega pa res ne bi rada razhudila maychiee, srečno jutri potem bova pa skupaj odštevali te doooolge dneve
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 5.9.2014 17:21:43
|
|
|
|
maychiee
|
Seveda! Se javim jutri takoj po transferju... Drzim Pesti ....
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 5.9.2014 20:54:55
|
|
|
|
pejko
|
Miskolinka, hvala...amh imam nizek, 0,77,zato tudi tak rezultat po moje. Bom šla raje na klomifen, ker sem imela isto 2 folikla. Tebi pa in da gre čim prej mimo teh 14 dni in seveda na koncu leeep plusek :) maychee, srečno za ju3!!!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - avgust - september 2014 + zm... 5.9.2014 20:57:57
|
|
|
|
Tammyv
|
Jaz sem imela danes transfer in so mi vstavili dve pikici.6 pa nama jih bodo zamrznili.
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?