|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktrobrke 2014
30.7.2014 14:29:37   
Anonimen
Tale imena. Za prvega sva kar dolgo izbirala, kar je bilo meni vsec, ni bilo mozu in kontra. No na koncu sva eno izbrala in ceprav nisva bila 100%, sva zdaj prepricana, da je to to. Kaj drugega mu ne bi pasalouser posted image
Za drugega pa spet, ista zgodba in ce je ze v prvo bilo tezko in ni bilo 100%, kaj sele v drugo. K sreci se je imena spomnil prvorojenec. In spet, sprva nama z mozem ni bilo vsec, ampak mali je vztrajal vsak dan in govoril samo o tem imenu, tak da je se nama prislo zdaj v uho in ga ze zdaj vsi tako klicemo user posted image .

(odgovor članu relativna)
  Neposredna povezava do sporočila: 1676
30.7.2014 18:41:38   
Bett
Končno malo dogajanja tu gor user posted image .
Mi še tudi izbiramo ime za punčko, ampak mi nobeno ime ne "potegne". Eno se že skozi vrti, ampak nisva čisto prepričana, da je to to.

Glede ritma v trebuhu in potem zunaj...hmmmm...naš prvi je bil zelo miren, full malo je brcal in je bil tak tudi potem. Čez dan je res veliko bedel, že takoj od rojstva dalje, je bil buden tudi dve uri skupaj. Ampak ponoči je pa spal, tudi že od rojstva naprej. Tak da upam, da bo tudi ta takšna, ker tudi bolj malo miga.
No od sestre mali je bil hiperaktiven že v trebuhu in še danes, pri dveh letih, ne prespi noči user posted image .

Glede če celjske porodnišnice je pa tako, da epiduralno ali ultivo lahko dobiš samo, če je anestezist v službi, če ga ni, si nimaš kaj pomagat. Tak da če katera res želi EA, potem bolje da izbere katero drugo P. Jaz sem prvič robila brez protibolečinskih sredstev in ni bilo nobene panike. Meni je bilo huje na nego obraza, kot pa na porodu user posted image Tisto o rojevanju leže, sede....je pa en larifari. Jaz sem kljub prošnjam, da želim iztisnit čepe/kleče, mogla rodit leže. Moja babca se ni pustila prepričat v kakršnkoli drug položaj, kljub temu, da je potekalo vse ok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1677
30.7.2014 21:18:37   
Radenska_
Hej hej punce.
Pri meni kar dogaja heh...
Z nedelje na ponedeljek sem se ponoči zbudila, ful me je koža srbela tako da od srbeža nisem mogla več zaspat. Če ne bi imela prijateljice, ki mi je rekla da ob srbežu kože po telesu v zadnjem tromesečju (ne samo na trebuhu) hitro do gin, ker gre lahko za povečane vrednosti jetrnih testov, sem se zjutraj odpravila do ginekologa v P....Izvidi testov na srečo normalni (ona je pa imela povišane vrednosti, sprožijo porod takoj, ker je verjetnost mrtvorojenosti izredno visoka v tem primeru, tako da je rodila v 37t)...
No so me pa dali tak mal še na prvi CTG. In tam popadki. Mislim da sem bla priklopljena enih 15,20 minut, pa so bli trije popadki in to (kao) taki, da me je ginekolog spraševal če me kaj boli, sestra pa je ob prihodu do aparata spraševala če kaj težko diham. šibali so mi na CTGju okol 60, eden tud na 95.
Vse kar sem čutila je blo mali krč v trebuhu. Trdenje. Šele zdaj sem ugotovila da imam te (lažne?) popadke že od nekje kaj vem 24 tedna dalje...Samo da jih je zdaj več.
ginekolog je rekel da u easy, nobenih naporov več, tako da moram opustit moje hribolazenje. Še vedno sem hodila v hrib in takrat mi je trebuh celo uro trdel kot zmešan, jaz pa sploh nise mvedla da je to to...Vedno sem mislila da se pač tamali kaj guzi, tako premika...
Tak da zdaj opazim, ko hodim mi trdi itd...
Je pa maternični vrat dolg 4 cm in zaprt, na srečo.
Skrbi me ne, si pa želim da še ene tri tedne počaka tale radoživi bučko...Da bo vsaj donošen. Idealno bi blo pa rodit recmo 1 teden pred PDP. ;P
Toliko z moje strani...zaenkrat :)

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

Neposredna povezava do sporočila: 1678
30.7.2014 21:20:15   
ansaan
Pri nas Je prvorojenec izbral ime za oba spola. Zdaj ko vemo spol, moj trebušček že vsi kličejo po imenu user posted image ki ga bo punčka imela user posted image

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 1679
31.7.2014 6:25:57   
peregrina
Tudi midva imava "borbe" z imeni.
Jaz sem že od nekdaj imela seznam imen za oba spola in sem bila prepričana, da je to ful izi zbrat.

No, pa ni.Ker kar je meni všeč, ni njemu in seveda obratno. Ah ja ... upam, da ne bova še po rojstvu izbirala imenuser posted image
za punčke ste že napisale precej imen, dejte še za fantke. user posted image

Otrdevanje - meni je v zadnjih 2 dneh 2x tako otrdel trebuh, da sem se prav ustrašila. Prvič zvečer, ko sem ležala v postelji na D boku (v tem položaju mi je že večkrat otrdel, ampak še nikoli tako, da bi me bolelo.)
Drugič pa včeraj v službi - pa samo vstala sem iz stola in nesla en list v sosednjo pisarno. In spet me je bolelo.
Po par minutnem globokem dihanju je na srečo minilo. Mislite da to spada še pod normalno?
Zadnjič je ena napisala, da si reče, da je vse ok, če ne fuuul boli. Sem tudi jaz zavzela tako stališče. Sam na trenutke se pa vseen mal zasekiram. user posted image

Pa v medenici (in tudi nižje) me boli lih vsaka mišica in vez, ki jo premorem. Če z nogo želim odstranit recimo kako škatlo na tleh (ni nujno, da je ne vem kako težka) me že zaboli. Smešno se je navajat na vse te nove vrste bolečin.user posted image

(odgovor članu ansaan)
Neposredna povezava do sporočila: 1680
31.7.2014 9:57:21   
Anonimen
hvala za seznam je kar precej tesko se odlocit ko se ti dopadejo velik imen in mojem tudi potem se meni nekatere dopadejo pa se njemu ne user posted image

Dolg se ni napisal se nas seznam ..... pa tiste povezave kam in kako zriktat papirje.Jaz ta vikend bom se vse oblekice preprala s kisom ker sem pozabila zanc dat kis notri pa se par oblekic dobila pa počas začnem pripravljat torbo da jo imam kar pripravljeno čezprav sem komaj 29 teden

Neposredna povezava do sporočila: 1681
31.7.2014 10:07:42   
Radenska_
peregrina, alarm za it v porodnišnico oziroam do ginekologa pri lažnih popadkih je, če trebuh ritmično otrdeva 2 uri na cca 10 minut (ali manj).
Tak da boš vedela...jaz splho ne merim, zadnjič sem ene pol urce merila, pa so bi na cca 10-11 minut dolgi po 1 min ali 1,5 min...
Pol je prenehalo...Itd...Tak dan e vem, dokler me nau bolelo al pa da bo res intenzivno ne bom sploh zganjala panike...

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1682
31.7.2014 12:16:22   
Anonimen
Za tiste, ki se tezko za ime odlocite. Mogoce bo kaj lazje, ce pogledate kaj dejansko ime pomeni in od kod izvira. Ce je se katera vrazeverna ali da na numerologijo, mogoce se to pogledate.user posted image

Jaz sem hotela prvorojencu dati eno kratko ime, ki je bilo za slovenijo takrat zelo popularno, ko sem pa sla gledat pomen, pa sem naletela, da je to v bistvu zensko ime. Po vsem svetu, v kateri koli drzavi se ime pojavlja je ime zensko, samo v sloveniji dajo ime fantku. Glede na to, da veliko potujemo in tudi zivimo v tujini, sem si takoj premislila.

UF, si imela pestro radenska. Nekako se isto tolazim, ko bo ornk bolelo, sponalo, bomo najbrz ze vedeli kdaj ituser posted image , mene je samo strah ce bom utegnila priti pravi cas. Iz prve nosecnosti sem jaz imela ravno kontra izkusnje. Nisem cutila sploh popadkov. iMELA SEm obicajni pregled, kjer so me slucajno dali na CTG. Potem me posljejo k ginekologiji in mi ta rece, hm imate ornk popadke, bo treba pogledat kolk ste odprti. Me pogleda in rece, pejte v porodnisnico, ker boste kmalu rodili. user posted image . V porodnisnici so me res sprejeli, saj sem bila ze 6 cm odprta. Ampak popadkov se vedno nisem cutila. Zato so mi dali umetne popadke, da sem vedela sploh kdaj pritiskat. Po 5 popadkih sem rodila. In zdajle v drugo spet trepetam, kako bom vedela kdaj it v porodnisnico, ali bom kaj cutila ali neuser posted image .

(odgovor članu Radenska_)
  Neposredna povezava do sporočila: 1683
31.7.2014 12:37:57   
Bett
Takih srečnic je verjetno bolj malo, da ne bi vedle, da imajo popadke. Jaz sem vedela za vse, čeprav me niso neki full bolel.
Se pa jaz tudi držim tega načela, da če niso bolečine res fulllll močne, potem se ne sekiram. V nosečnosti se itak vse razteza, pa teža dojenčka pritiska, pa vezi popuščajo in je normalno, da boli.

Edino kar bodite pazljive je, da so vezi proti koncu nosečnosti že zelo zmehčane in je treba pazit predvsem, če hodiš po kakšni mokri površini (na plaži, pa tudi zdaj ko je zaradi dežja vse mokro). Ne bi bilo dobro si kakšnega kolka izpahnit tik pred porodom.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1684
31.7.2014 14:58:53   
lila5
Evo še mene...Radenska_pišeš kot bi bla v nizkem štartu [sm=smiley36.gif Pa saj konec koncev si res..tako hitro gre. kdaj imaš rok?

No jaz moram pojamrat..predvčerajšnjem sem vam pisala kako močno me je bolel trebuh pa križ, pa da sem mislila, da bom morala it...Včeraj okrog 22h isto...vem kako zgledajo popadki, vem, da mora bit po intervalih, ampak tole je pa tudi grozno..kar naenkrat trd trebuh, kjer se bolečina iz spodnjega dela trebuha razteza v križ in tako me je držalo eno dobro uro, vmes sem ležala, pila Mg in moj me je masiral..se pravi dve noči zapored take bolečine v istem času...če me pa še danes zagrabi, se grem sigurno pokazat..se bom kaj prej pripravila (tuširanje itd.) za vsak slučaj...sej ne, da me je strah česa, le prezgodaj je še za kaj resnega, pa, da ne bi bla že odprta user posted image Ker konec koncev nikoli ne veš kaj take bolečine pomenijo... Pri prvem vem, da mi ni bilo tako....

Radenska_, no mene pa peče koža in ne moram dočakat pregleda..v prvi nosečnosti mi je blo pa isto rečeno kot tvoji kolegici, ker me je koža pekla in srbela, ampak k sreči vseeno niso bili jetrni encimi tako povečani..no proti koncu so mi le hoteli sprožit porod na soboto, pa se je sam od sebe začel user posted image Je pa grozno tole srbenje, sploh to k peče, auččččč.

Glede brc itd., moj dojenček je skoz aktiven, podnevi in ponoči, bomo vidli kako bo...upam, da bo spal, ker prvi ni do skoraj 3 let..norišnica [sm=lev.gif

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 1685
1.8.2014 8:38:27   
Anonimen

Jaz imam večkrat trd trebuh user posted image

(odgovor članu lila5)
  Neposredna povezava do sporočila: 1686
1.8.2014 9:17:07   
relativna
Radenska, pazi nase user posted image

Lila, upam, da je vse vredu user posted image

Srbeča koža ... a je na takšen način kot alergija? A srbi vsepovsod? Pa predvidevam, da se ne pojavijo nobeni izpuščaji? Dajte malce več povedat, da je ne bom zamenjala za mojo alergijo user posted image

Joj, jaz komaj čakam pregled (spet user posted image ) - še en teden. Trebuh mi na srečo ne otrdeva več oz. samo če sem kakšen dan res aktivna, ampak ni panike. Je bilo že full huje. Sem pa zdaj malce zanemarila magnezij, ker ga nisem imela s sabo, in eto ... krči v nogah. Edina stvar, pri kateri lahko skočim iz postelje, ker drugače se ven spravljam kot en nasedel kit user posted image
Ravnotežje pa me že zdaj matra user posted image Včasih se bi kar po ravnem malce zvrnila. Tak da morem full pazit, sploh pri nočnih izletih na stranišče.
No, včeraj sva sestavila najin voziček user posted image Kak je to ena ogromna zadeva - zraven tega vozička bom zgledla suha, tut če ne bom nič shujšala nazaj user posted image Je bila pa tašča čisto očarana nad blagom, da kako je sedaj vse mehko itd. user posted image Ji je sicer potem vseeno ratal dvignat moj pokrov, čeprav vem, da ni nič slabega mislila, ampak ja ... hormoni user posted image Pa dobila sva dvoje parov naštrikanih copatk in skvačkano dekico user posted image In očitno se je sprijaznala, da je ne bom vzela s sabo v šoping, tako da mi je že povedala, da bo šla sama malce po trgovinah z oblačilci user posted image Ma meni se res ne da, že ko grem z mojo mamo, sem po petih minutah čisto živčna user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1687
1.8.2014 9:34:02   
Ema_27
Mene pa je zvecer tak nekak cudno bolel spodnji del trebuha. Ne znam povedat kak, ker je to blo prvic. Ni bila ne tiscoca bolecina , niti kot pri menstrualnih krcih, vglavnem cudna bolecina. Tamali pa je fuuul brcal, sem sla kr lezat in se z magnezijem druzit. Sem se kr malo prestrasla.

“We should all start to live before we get too old. Fear is stupid. So are regrets.”

Neposredna povezava do sporočila: 1688
1.8.2014 10:18:18   
Radenska_
rok mam 8.9.
Danes sem zadnji dan v službi :D

Za krče v nogah meni pomaga samo donat. Bom pa mogla zmajšat, zdaj bom popila samo še 2 kozarca na dan, ker zdaj ga spijem liter in poslušam iz vseh strani da kao zavira porod?
Mi jep a zakon, ker pol nimam krčev v mečih, pa še prebava je božanska. Saj sem že prej šla 1-2x na dan, ampak trdo pač in mi je dostirkat počila koža tam okrog (ne hemeroidi) in je bolelo....Ker je bilo trše blato..
z donatom gre kot kek samo pade ven user posted image

Drugač te razne bolečine ki dlje časa ne spustijo, zelo možno je da vma otrok pritisne na kak živec in potem to boli dokler se končno ne premakne.
Meni se je to že ene dvakrat zbudilo, križ sem imela v krču, če serm pritisnila na boleč del je pa popustilo, kto da bi mi mali pritiskal na živec. In to je trajalo ene dve urci, potem pa minilo, ko se je izgleda premaknil...

Srbeča koža, ma ne mene je srbelo tko, ne zan razložit. Pač samo občutek da sem oraš popraskat...enrkat na glavi, drugič za ušesom, tretjič po riti četrtič po hrbtu, kot bi bolhe mela, lol.
Ampak je blo samo eno noč, no ja pa mi ni žal da sem šla, drugače ne bi imela CTGja in ne bi si vzela bolj na easy...
Včeraj sem bla eno uro na sprehodu, pa sem hodila po ravnem. Ja, trdi trebuh rpecej, pa tudi občutek da mi nogica al neki spodaj ven gledai mam sem in tja.

Se je zgleda tudi spustil že mali, tak da pogosto mi ful na mehur ali črevo prtisne...Vseeno spim dobro in grem lulat enrkat ponoči,tudi če pred spanjem dosti pijem.

glede imena, mdiva sva imela izbrano že pred nosečnostjo, tako da ga tako mdiva in vsa ožja familija (trebušček) kličemo že odkar vemo da bo fant.
Če bo slučajno punčka bom pa na rit padla, pa še imena nimam :P

(odgovor članu Ema_27)
Neposredna povezava do sporočila: 1689
3.8.2014 12:09:08   
lila5
Helouuu!

Relativna, hvala, sem ok...naslednji dan ni bilo bolečin, tako, da hvala bogu jaz rečem user posted image . Samo, da pridem v 9.mesec, potem pa tudi, če takoj rodim... Sem pa šla v petek po papirje za epiduralno...ajejj, že tisti vonj porodnišnice in porodni oddelek...brrrrrrrr, sem imela kar tremo...se ful bojim poroda tokrat user posted image

Punce, jaz ne vem več kaj naj naredim..ne morem spati ponoči..zmanjka me nekje ob 4h,5h, do takrat se premetavam, na wc grem do 30x (ne pretiravam user posted image ), in vmes pa ratam tako živčna, da me še želodec začne bolet... Če ne bi bila noseča, bi popila pomirjevalo ali uspavalo in zaspala, ker sem že res čist zmozgana... Ne vem pa od kje ta nespečnost..ni zato, da se ne bi mogla naštimat itd., ampak enostavno ne zaspim, ni zaspanosti... user posted image

Radenska, ti boš hitro na vrsti ..v bistvu že čakaš user posted image
Glede srbeče oz.pekoče kože, je pa pri meni tako, da me določeni del peče in to je vrh trebuha..tko, da komaj čakam pregled drugi ponedeljek, da mi vzamejo kri..upam, da nimam dost povišanih , pa da lahko počaka..mislim, da ni kr tko...se vseeno lahko dlje časa vleče to srbenje...

Kaj menite o imenu za punčko Ajna (ne Anja) ? user posted image Sem ga že parkrat slišala, mi je pa zanimivo, ker tukaj okrog nas ni nobene s takim imenom in bi bilo fajn, da je edina user posted image

(odgovor članu Radenska_)
Neposredna povezava do sporočila: 1690
3.8.2014 14:32:53   
Ema_27
Lila5: v katerem teden si?

“We should all start to live before we get too old. Fear is stupid. So are regrets.”

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 1691
3.8.2014 17:01:24   
Anonimen
Lila probaj naslednje.
Kar se tice lulanja, sem brala pri pusenjaku, da ne smemo za vsako kapljico it, ker potem se mehur navadi in dejansko non stop hodimo. Tudi sama sem bila tako, pa sem probala malo drzat in po parih dneh sem sla le se 1-2x na noc, prej pa tudi po 20x. Ne glede na vse, si kupi brusnicni sok- v lekarni (ne v trgovini, kjer ima le aromo brusnice) in glodaj cez dan suhe brusnice.

Kar se tice spanja. Nespecnost zna biti zlobna. Po eni strani se tolazi, da je to le pozitivna praksa za nadaljne mesece z dojenckomuser posted image . Glede na opisano zivcnost pa bo nespecnost samo se slabsa. Zato ti svetujem, da se probas naucit umirit in sprostit. Najlazje se je naucit tehnik sproscanja in dihanja. O tem najdes veliko na netu. Moja kolegica je zaradi depresije hodila k psihijatrinji in ker je v nosecnosti imela hude nespecnosti, ji je ravno te tehnike svetovala. Pri njej so delovale. Tudi jaz jih izvajam, ko me daje nespecnost. Gre za dihalne vaje, ko globoko vdihnes , stejes do 3 in potem izdihnes, stejes do 6. Res vec o tem poisci na netu.
Druga stvar kar je meni v prvi nosecnosti pomagalo. ko sem se sred noci zbudila, in po parih minutah nisem mogla spat, sem sla v dnevno na kavc. prizgala tv ali vzela knjigo. Po parih minutah ali pol ure sem bila zaspana, nisem sla nazaj v posteljo, ker bi se razbudila, zato sem kar spala na kavcu. Zdaj v tej nosecnosti, grem v drugo sobo spat. Ce se zbudim in slisim globoko dihanje moza ali smrcanje, me cist razkuri, zato grem takoj v drugo sobo ali na kavc spat.

Nespecnost je nekaj normalnega, ampak ne se matrat v postelji, kjer ti samo zivci rastejjo. raje vstani, menjaj prostor, beri... bos videla, po parih straneh knjige bodo oci utrujene, bolje 30 minut brat, kot pa 3 ure bedet in se zivcirat v postelji. Pa po parih dneh se bo ze vse spremenilo, ne bo trajalo do nedogleda. Ce pa se bos vsak dan tako nervirala, pa bo ziher dlje trajalo.

Mene pa so danes klicali iz bolnice in sporocili, da imam streptokok buser posted image In zdaj me mal panika. Mal sem ze nastudirala zadevo, ob porodu obvezno antibiotik, in naj bi bilo vse ok. Ampak tisti procent ko pride do komplikacij, me pa vseeno strasi. Predvsem, ker se je prvi rodil prezgodaj in strah da se bo se drugi rodil prezgodaj, ki pa se samo poslabsa situacijo. Jah nic, treba bo pozitivne misli ohranit in upat na najboljse.

(odgovor članu lila5)
  Neposredna povezava do sporočila: 1692
3.8.2014 19:31:29   
lila5
Ema_27, v sredo polnih 32t. Pa ti?

Anonimen, zelo lepo in izčrpno si to napisala...res je grozno, kot praviš, v postelji živčnost samo raste...morala bom nekaj spremeniti..prejle sem se tudi ulegla, da bi malo zaspala vsaj čez dan, pa nič...ne moreš verjet kako se mi nič ne spi, kot bi bla na neki drogi user posted image .
To glede lulanja pa je tudi zanimivo, ker jaz grem res dobesedno do 30x user posted image Bom poskusila malo zadržati, pa kupit brusnice...a brusnice tudi ustavljajo??

Streptokok? so ti že vzeli bris? Kdaj pa imaš rok?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1693
3.8.2014 21:44:43   
Ema_27
Polnih 32t :)

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 1694
4.8.2014 6:19:30   
Anonimen
Sem 34/5 teden. Imela sem vnetje (malo izcedka in mal me je srbelo), pa sem pac povedala in so mi vzeli bris. Sem mislila, da bodo pogledali le glivicno vnetje, ampak so ocitno vse.

Brusnice ne zavirajo lulanja, so pa odlicne za mehur. Ker nic ne skodijo, ampak lahko kvecjemu koristijo sem ti jih predlagala. Se jih priporoca ob vnetjih mehurja, pretiranemu lulanju, karkoli ze povezano z mehurjem in ledvicami. Priporoca se tudi, da se cim bolj izogibas kofeinu in teinu. Predvsem popoldan in zvecer. Neko hudo zadrzevanje urina se tudi ne sme izvajat. Tak nekako po pameti. Ko se ti zdi, da te lulat, pocakaj par minut, spremeni polozaj, se sprehodi..... Mogoce te bo celo minilo v tem casu, ker ti je mogoce otrocek le na mehur pritisnil.

Kaj pa ce sploh ne rabis tolk spanca? kaj ce se ti je mal bioritem spremenil. Glede na to da tudi cez dan ne mores zaspat, kljub bedenju ponoci. Si probala it kasnej spat, cetudi npr komaj vzdrzis? Ali pa se pac sprijaznis, da ne rabis tolk spanjauser posted image . A pa si cez dan sploh zaspana?

(odgovor članu Ema_27)
  Neposredna povezava do sporočila: 1695
4.8.2014 9:02:43   
Anonimen

Za mehur je dober čaj iz brusnic,borovnice sok ali pa jest suhe brusnice jih dobiš v tuš trgovini za 1,50.Jaz grem proti 30 tednu. 29/3 dni če sem prav računala.3 dni sem bla zaprta in sem jedla na tešče 3 suhe slive in me je tako odprlo da komaj sem do wc ja prišla :) je že katera urejala papirje na CSD? kaj se rabi?Jaz čez vikend sem oblekice prala zdaj čez teden bom vsak večer likala par stvari da ne bom vse naenkrat.Punce še katero boli nad koleni ali samo mene?ampak samo takrat če počepnem drugač pa ne.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1696
4.8.2014 23:55:01   
lila5
Anonimen, ne vem kaj mi je..do zdaj sem spala k medo..zdej pa kontra...včeraj sem zaspala ob 4h, do takrat sem bila na internetu, pa film sem gledala itd. Kvečjemu bi mogoče probala it prej spat, ker vedno začnem spat nekje ob tej uri...Danes čez dan me je bolela glava in sem ratala zaspana, se ležem in spet nič, se valjala po postelji skoraj uro, se spet znervirala in vstala user posted image Sem bila pa prisiljena se vležt, ker sem mislila , da mi bo glavo odprlo, se pa niti ne čudim od nespanja...

Ujej, a vse že pripravljate cunje itd.? Jaz še čisto nič..sem pa danes kupila en tak lep trakec z veliko rožico (v primeru, če bo res punčka)..a mislite, da ji ga bom lahko dala za ven iz porodnišnice ali je nujna kapica, če je npr. toplo???

Jaz sem bila danes na csdju in sem oddala vlogo za porodniško in pa z mojim sva podpisala zapisnik o priznanju očetovstva user posted image
To je pa tudi vse kar rabimo zaenkrat, ostalo se mi zdi, je vse po porodu, to nam bojo pa dragi letali okrog user posted image

Nč ne rečete o mojem predlogu za žensko ime user posted image Kr povejte, vam ni všeč, ane? user posted image

Grem še naprej kaj počet, dokler me ne zmanjka, če me bo sploh, hihihih

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1697
5.8.2014 5:05:33   
Anonimen
ajna mi zveni precej bolje od anjeuser posted image . Ni med mojimi top imeni, mi je pa vseeno vsecno.

Glede kapic. Jaz sem rodila novembra v LJ, v porodnisnici so kapice ble prepovedane ITAK (normalno), ampak kot prvorodke smo cist panicarile, ker so sestre non stop odpirale na stezaj okna in zracile. Mene je zeblo, mrzel zrak je pihal not, ampak sestre in pediatri so se naprej govorili, nobene kapice. Navodila smo dobili, kapica le po kopanju (voda topla, kopalnica topla), soba za spanje hladna (18-19 stopinj). V tem primeru kapica le toliko, da se glavica ohladi. Se bolje, ce se glavica ohlaja v sobi z normalno T, brez kapice. Kapica le na sprehodu, ce je vetrovno, mrzlo. V toplem primeru ne. Namen kapice ni v zasciti uses, ampak dojencek cez glavo zgublja veliko toplote, v glavo se tudi precej oz najbolj potijo. Trakovi so vec ali manj za okras- usesa se zaradi vetra ne bodo vnela.
Ce je vreme lepo in ce je avto parkiran blizu porodnisnice, ce se parkira nato blizu hise/stanovanja, potem so nam predlagali, da dojencek ne rabi nic na glavi.

(odgovor članu lila5)
  Neposredna povezava do sporočila: 1698
5.8.2014 9:11:04   
Bett
Lila5 hmmm meni ime ajna ni najbolj všeč, se mi zdi tako, kot da se je nekdo zmotil, ki je pisal in je namesto Anja napisal Ajna. Ampak če je tebi všeč zakaj pa ne.
Glede spanja jaz nimam težav, ker že ko dajem malega spat ob 20ih, dremam zraven. Sem pa res bolj ali manj cel dan v pogonu in sem zvečer tako ubita, da padem v posteljo. Posledično trpijo tudi posteljne aktivnosti user posted image .

Glede pogostega lulanja je res mogoče krivo kakšno vnetje mehurja. Brusnični čaj/sok, homeopatska Cantharis, kapsule oljčnih listov, D-manoza...to je nekaj stvari, ki pomagajo.

Glede kapic pa ima očitno vsaka porodnišnica svoje fore. Pri nas ni bilo dovoljeno zračit, novorojenčka so ti pripeljali s kapico, sicer si se potem sam odločil, a mu jo boš pustil na glavi ali ne. Ko sva ga odpeljala domov pa je imel kapico na glavi, ker bi bila prevelika temperaturna razlika. V porodnišnici imajo zeeeloooo toplo, zunaj pa takrat ni bilo ravno toplo.
Pa tudi naš mišek je prvo noč spal zelo nemirno, ker ga je zeblo. Jaz sem ga oblekla priblizno tako, kot je bil v porodnišnici, ampak nisem pa upoštevala, da je v naši spalnici bilo vsaj 5C manj kot v bolnici. Drugo noč, ko sva ga bolj zadekala, pa ie spal kot top user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1699
5.8.2014 11:23:13   
Anonimen

Punce tiste ki imate otrok že od prej ste točno na rok rodile?

(odgovor članu Bett)
  Neposredna povezava do sporočila: 1700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?