kamajuš
|
Drage mamice! Mi smo z dopusta. Moj dragi se je nagaral (no, vsaj njemu se zdi), ker je bil pogoj, da gremo skupaj na morje, če prevzame del gospodinjskih obveznosti. In jih je. In meni je bilo fino. In upam, da ga prihodnje leto ne mine . Naplavala se žal nisem. ker ne morem hodit, morje je pa s tega vidika le malo predaleč - parkrat smo se zapeljali z avtom in mi je bilo super. Samo potem sem bila povsem neuporabna, kar pa ni bilo OK. To nosečnost mi gre vse narobe. Ne le, da imam trebuh med koleni. Na morju me je pičil insekt NN izvora. Nič posebnega, če mi v 14 dnevih ne bi mesto pika močno zateklo in postajalo od rdeče do modro violične barve. Sem komaj čakala, da gremo domov pa k dr: sem dobila AB, seveda. Zdaj pa upam, da mi hitro prime, ker zelo težko stojim in hodim. Seveda bi morala z nogo ves čas mirovat (jo imeti dvignjeno), ampak to pri 3 otrocih ne gre. Poleg težav z sem tako dobila še nove težave. Moj možek je ravno včeraj prisegel otrokom, da je ta definitivno zadnji . Hja, je bilo v prejšnjih preveč idealno! : naš dečko malcep prehiteva (do 2 tedna), ampak G pravi, da ni panike. Se bojim, da bo obveljala praksa, da je vsak deček večji od predhodnjega (moj drugorojenec je bil pol kile težji od prvega, danes pa je en mali palček ). No, punčke naj bi bile načeloma manjše od fantkov, kar pri nas drži: pupka je bila ob rojstvu taka kot prvi bratec. Prejšnji porodi: vse tri sem nesla čez rok (4 dni - 2 dni - 3 dni). Imam prijateljico, ki je vse tri rodila krepko prej (od 1 do 3 tedne). Moj prvi porod se je začel z odtekanjem vode (ponoči, na šus), drugega me je G poslal direkt od pregleda v P (no, domov sem šla po stvari), za tretjega mi je pa naročil, naj grem naslednji dan zjutraj v P. Torej, nobenega vzorca, bog ve, kaj bo tokrat... Priprava na porod: se v prejšnjih nisem in se po moje tudi zdaj ne bom. Dojila sem vse tri, večinoma brez problema. Za bradavice bepanthen. Edino pri zadnjem sem iz nule fasala mastitis. Mi ni jasno, zakaj. Ni fino! Oblekice: končno sem jih nabrala, nekaj nakupila za dušo (morda katero zanima: www.mackon.si), prala bom pa, ko pospravimo omaro, da bodo dobile svoj prostor. Od sorodnikov sem že zbrala večino naših posojenih stvari, tako da počasi bomo pripravljeni. Odhod domov: Se tudi sama sprašujem, kako bi bilo najbolje, pa mislim, da je še prezgodaj. Kaj pa, če nas čaka indijansko poletje? Jaz bom oblekice pripravile tik pred, itak - upam - bodo vse oprane. Če pa nas kaj preseneti, bo pa že mož našel. V skrajnem primeru pa bomo zadekali z dvema dekicama, pa bo. CTG: moj G gre še po starem in na naslednjem pregledu čez 10 dni me čaka prvi CTG. Se mi zdi sicer povsem nepotrebno (sem brala tudi Pušenjaka), ampak če ima dr tak sistem, bom pač malce poležala tam, mi ne bo škodovalo ! Ime: mislim, da sva se z dragim vendarle nekako odločila, kaj bi našemu dečku najbolj pristajalo, čeprav ime ni bilo med mojimi top. Zato se postopoma privajam, v mislih izgovarjam in počasi se mi začenja dopadati. Sva si pa edina, da mora biti ime v stilu ostalih treh otrok, da se lepo povezujejo. Sem se razpisala ...
|