Anonimen
|
Jaz sem ista, vedno te tedne odstevam in si recem vsaj do 24. tedna, vsaj do 28. tedna, vsaj do 30.... no danes sem tocno 34. tednov in si se vedno zelim vsaj do 37. takrat mi bo pa res ze vseeno. V prvi nosecnosti sem prav cutila (ze od pozitivnega testa) da bom rodila prej in sem res 37 teden. Tudi tokrat tako cutim, bomo videli ta babji cut V prvi nosecnosti nisem prebrala nobene knjige o porodu, ne o vzgoji. Osebno menim, da so brezvezne. 1000000 zensk- 100000 razlicnih porodov, 10000 knjig o vzgoji in vsaka ima drugacne namene vzgoje. In potem se beres in slisis zgodbe, ko v eni druzini z istimi metodami vzgoje, pa 2 ali 3 otroci popolnoma razlicni, primejo razlicne metode.... tako da sem mnenja da zdrava pamet tu bolj prevlada. Itak si zdaj ze povsod zbombandiran z milijontimi nasveti kako vzgajat, kako spedenat otroka in pac izberes nekaj kar pase vam- kot druzini in glede na karakter otroka. Karr se pa tice poroda, pa sem si ves cas samo govorila, da bom ena tistih srecnic, ki bo steklo vse gladko. Da bo porod hiter in brez komplikacij. Zakaj pa ne? ce pride do cesar koli, se potem ze sekiras, zdajle se sekirat tedne in mesece v naprej, prav nic ne pomaga. Je pa res, da vedno zaupam zdravstvenemu osebju in si recem, da bodo resili zadevo. jaz itak nimam pojma in ce pride do kakih komplikacij, nimam kaj. Rodila sem ekspresno hitro, brez maske, brez kakrsnekoli protibolecinske zadeve, brez nekih hudih bolecin in porod imam v lepem spominu. Ja, sem bila strgana, rezana in sivana (so me sivali skoraj 1 uro), ampak me ni ganilo, sem ze drugi dan sedela in dojila sede. Tudi tokrat raje izberem, da me prerezejo, kot pa da se matram ure in ure in potem sem brez energije in izmucena, izmozgana... Cajev nisem pila, nisem si masirala presredka..... sem se v bistvu zelo hitro odpirala, vse je potekalo gladko in hitro, prehitro.... ampak mali je imel veliiiiko glavo in ker je slo vse tako hitro, se je pac trgalo z notranje strani, zato so me se prerezali. Tokrat ima tale se vecjo glavo, jaooooooooooooo . Je pa tudi mene zdaj zadel gnezditveni sidrom. Kar naenkrat hocem met vse nakupljeno, iscem ko zmesana se zadnje cunjice , ze hocem oprat in zlikat, pa da pospravim v omaro. Ampak me moj bremza, ker noce se postavit previjalne mize. Mam tako s predali in v predalih imam vedno oblacilca- da so mi takoj pri roki. Peregrina ne rabis nujno nastavka, lahko samo lupinico zapnes z varnostnim pasom od avta. Je pa nastavek bolj prakticna zadeva, ker samo klik naredi, ne rabis zapenjat s pasom. Ene lupinice se izi zapnejo, ene malo bolj komplicirano. Ampak vsega se s casoma navadis in hitro naredis. Jaz sem razvajena od prvega otroka in vem, da mi je prakticno, pa tisti procent vecje varnosti me tudi preprica- tak da sem brez pomisleka kupila. Je pa tudi odvisno kako je ocenjena lupinica- kako se je izkazala na testu trka. Druga stvar je kako velika je lupinica. Ene so male in jih dojencki hitro prerastejo in potem starsi ze pri 5-6 mesecih kupujejo druge ali pa avtosedeze. In potem ti je nastavek-baza za 200 evrov res prevec. Zato jaz vedno kupim maxi cosi- so med najvecjimi in najbolj varnimi. Lupinico smo rabili do 11 meseca in je mali med velikani, ker sva tudi midva ful velika. v tem primeru se mi bolj splaca.
|