|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktrobrke 2014
30.7.2014 6:29:59   
peregrina
Vedno znova m,e preseneti, ko berem vaša sporočila in se zavem, da se bo potrebno pooooočaaaaasiiii pripraviti tudi na porod.
No ... jaz si bom šele prvič prav oddahnila, ko bo user posted image napolnil 28. tednov ( - še 2 dni user posted image ,vsekakor bom pa upala, da bo na varnem počakal vsaj do 38. tedna, najbolje 40. tega).
Ve se pa že o porodu pogovarjate, pa masaži presredka ... Jah, ene ste pač za cel mesec pred mano.

Moje kilce gredo počasi gor ... Zdaj sem na 4+, če upoštevam težo pred zanositvijo. Strij še ni ...ampak domnevam da je za to še časuser posted image in da mi ne bodo ušle. Sploh, ker je trebuh vsak dan večji.

Midva imava isofix v avtu, ampak tudi jaz nisem vedela, da moraš imeti še nastavek za sedež. Hm ...user posted image
Bova preverila ... Je kar koristno včasih brati forumeuser posted image

Delo ... oh ja ... tudi naju še čaka gorraaaaa dela. Morava še celo spalnico in dnevno prenoviti pred prihodom novega člana. Me je kar groza.
Upam, da končava do septembra, da bo potem september res namenjen samo opremljanju in zbiranju otroške opreme.

Sploh raje ne razmišljam o tem ...

Punce, jaz upam, da bo tudi avgust deževen in hladen (kmalu me ne bo nihče več maral, haha ...ker si vsi želijo dolgega vročega poletja - jaz pa ob vsaki priložnosti vriskam, kako fajn vreme jeuser posted image ).

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 1651
30.7.2014 8:12:24   
Anonimen
Jaz sem ista, vedno te tedne odstevam in si recem vsaj do 24. tedna, vsaj do 28. tedna, vsaj do 30.... no danes sem tocno 34. tednov in si se vedno zelim vsaj do 37. takrat mi bo pa res ze vseeno. V prvi nosecnosti sem prav cutila (ze od pozitivnega testa) da bom rodila prej in sem res 37 teden. Tudi tokrat tako cutim, bomo videli ta babji cutuser posted image

V prvi nosecnosti nisem prebrala nobene knjige o porodu, ne o vzgoji. Osebno menim, da so brezvezne. 1000000 zensk- 100000 razlicnih porodov, 10000 knjig o vzgoji in vsaka ima drugacne namene vzgoje. In potem se beres in slisis zgodbe, ko v eni druzini z istimi metodami vzgoje, pa 2 ali 3 otroci popolnoma razlicni, primejo razlicne metode.... tako da sem mnenja da zdrava pamet tu bolj prevlada. Itak si zdaj ze povsod zbombandiran z milijontimi nasveti kako vzgajat, kako spedenat otroka in pac izberes nekaj kar pase vam- kot druzini in glede na karakter otroka.

Karr se pa tice poroda, pa sem si ves cas samo govorila, da bom ena tistih srecnic, ki bo steklo vse gladko. Da bo porod hiter in brez komplikacij. Zakaj pa ne? ce pride do cesar koli, se potem ze sekiras, zdajle se sekirat tedne in mesece v naprej, prav nic ne pomaga. Je pa res, da vedno zaupam zdravstvenemu osebju in si recem, da bodo resili zadevo. jaz itak nimam pojma in ce pride do kakih komplikacij, nimam kaj.
Rodila sem ekspresno hitro, brez maske, brez kakrsnekoli protibolecinske zadeve, brez nekih hudih bolecin in porod imam v lepem spominu. Ja, sem bila strgana, rezana in sivana (so me sivali skoraj 1 uro), ampak me ni ganilo, sem ze drugi dan sedela in dojila sede. Tudi tokrat raje izberem, da me prerezejo, kot pa da se matram ure in ure in potem sem brez energije in izmucena, izmozgana...
Cajev nisem pila, nisem si masirala presredka..... sem se v bistvu zelo hitro odpirala, vse je potekalo gladko in hitro, prehitro.... ampak mali je imel veliiiiko glavo in ker je slo vse tako hitro, se je pac trgalo z notranje strani, zato so me se prerezali. Tokrat ima tale user posted image se vecjo glavo, jaooooooooooooouser posted image .

Je pa tudi mene zdaj zadel gnezditveni sidrom. Kar naenkrat hocem met vse nakupljeno, iscem ko zmesana se zadnje cunjiceuser posted image , ze hocem oprat in zlikat, pa da pospravim v omaro. Ampak me moj bremza, ker noce se postavit previjalne mize. Mam tako s predali in v predalih imam vedno oblacilca- da so mi takoj pri roki.

Peregrina ne rabis nujno nastavka, lahko samo lupinico zapnes z varnostnim pasom od avta. Je pa nastavek bolj prakticna zadeva, ker samo klik naredi, ne rabis zapenjat s pasom. Ene lupinice se izi zapnejo, ene malo bolj komplicirano. Ampak vsega se s casoma navadis in hitro naredis. Jaz sem razvajena od prvega otroka in vem, da mi je prakticno, pa tisti procent vecje varnosti me tudi preprica- tak da sem brez pomisleka kupila. Je pa tudi odvisno kako je ocenjena lupinica- kako se je izkazala na testu trka. Druga stvar je kako velika je lupinica. Ene so male in jih dojencki hitro prerastejo in potem starsi ze pri 5-6 mesecih kupujejo druge ali pa avtosedeze. In potem ti je nastavek-baza za 200 evrov res prevec. Zato jaz vedno kupim maxi cosi- so med najvecjimi in najbolj varnimi. Lupinico smo rabili do 11 meseca in je mali med velikani, ker sva tudi midva ful velika. v tem primeru se mi bolj splaca.

(odgovor članu peregrina)
  Neposredna povezava do sporočila: 1652
30.7.2014 8:16:57   
Anonimen
Aja kje pa je radenska? ona je tudi ze v 35 tednu. Radenska javi se kaj, kako napredujes...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1653
30.7.2014 9:03:05   
Anonimen

Ena punca je spraševala za nepremočlive podloge ..jaz sem jih kupla v pikapolonica 6 kom za 2.99.isofix sem dobila zraven lupinice imamo voziček od peg peregota.Lahko jo odstranimo ali pa tudi ne.Na fb sem se tudi jaz pridružila skupini in prav fajn je ker se dogaja več aktivnosti ko pa tukaj no ja čeprav med službo bol teško grem gor ker tam lahko kdo vidi da sem gor tukaj pa bol teško ;) Jaz bom ta vikend vse preprala še enkrat in likala.Počas se tudi jaz pripravljam no ja 29 teden bom v petek.Tudi jaz šetejem naj bo do 30 potem do 32 potem do 34 .... :) Punce koliko body imate?in katere številke?jaz imam zdej 50,56 in 62 samo po 4 kom je to premalo?dobila pa sem tudi od kolegice veliko tega samo ni številk gor tako da za doma bom imela bol take rabljene oblekic.Bom še drug teden šla v trgovino še nekaj kupit

(odgovor članu lila5)
  Neposredna povezava do sporočila: 1654
30.7.2014 10:15:14   
*snezinka*
Nepremočljive podloge vel. 60x90 imajo v lekarnah najbolj poceni. 30 komadov stane cca 8 €, pa tako velike so, da sem jih jaz na pol prerezala in so čist dost velike. Znamka je Abrisoft.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1655
30.7.2014 10:51:23   
relativna
Lila5, joj, te razumem. Jaz sem zadnjič imela tak filing ... ampak sem vedela, da je od prebave user posted image , tako da nisem niti razmišljala o tem, da bi se lahko že kaj dogajalo. Nekako razmišljam, da dokler me ne bo res močno bolelo, do takrat se nič ne dogaja user posted image Res močno pa nekako pri meni pomeni, da bom obležala user posted image

Malinovi listi ... po 36. tednu, da je zaziher. Res ne bi rada pretirano prej rodila. Masiranje presredka pa od ene 34. tedna - imam že pripravljeno doma user posted image Nekako upam, da bo pomagalo, če ne drugega, me bo mogoče malce pomirilo. Pa itak je spet vse odvisno od posameznice - ravno škodit mi pa ne more user posted image

Hahaha, peregrina, mene tudi noben ne mara user posted image Saj če je sonček in ni prevroče, nimam nič proti, ampak vse kar je +25°C je zame letos preveč user posted image

Glede vzgoje ... ravno to je problem, ker se različne otroke (ker se otroci že kot taki ne rodijo kot nepopisan list papirja, ampak imajo že določene predispozicije) vzgaja na isti način. Meni so te knjige super, čeprav večinoma potrjujejo tisto, kar že vem. No, če bo katera iskala res dobro knjigo - Znanost o vzgoji user posted image Super knjiga za vse tiste, ki imamo radi znanstvene podlage in razlage, je pa napisana dovolj uizi, da jo vsak razume. Pa zraven so napisane še različne metode, ker pri vseh pač ne vžge isto user posted image Js si jo bom pomoje kar kupila, mi bo prav prišla, če bom imela doma takšno trmico kot sem bila sama user posted image

Sva pa že včeraj dobila po pošti voziček user posted image Dejansko sva ga dobila v roku 10ih dni, sem čisto srečna user posted image Zdaj pa komaj čakam petek, da pridem domov in ga pregledam user posted image
Potem pa z naslednjim tednom začnem z materinsko šolo, pa pomoje bova šla po drobnarije za dojenčka. Glede na to, da sem že 31. teden, se lahko zgodi zdaj zdaj, tako da je res skrajni čas, da se začnem pripravljat.

(odgovor članu *snezinka*)
Neposredna povezava do sporočila: 1656
30.7.2014 11:19:20   
Anonimen
Kje kupim malinov čaj in s čim ter kako masirati presredek? :) Morda pa kaj pomaga... ;)

(odgovor članu relativna)
  Neposredna povezava do sporočila: 1657
30.7.2014 11:39:23   
Ema_27
Hej heej :D Jaz sem trenutno v 32t 3d, počutim se že boljše kot prej včasih, to pomeni, da imam več energije :) Hodim tudi na sprehode vsak dan, pijem veeeliko Donata :D pa vse te tablete vitaminske, ki spadajo poleg. Moj pikec bo zgleda bolj nočni ptič, ker ponoči bolj nori user posted image Pripravljeno že imam vse, razn posteljice. Rodit bom šla v MS zaradi 24 urne epiduralne, tako da upam, da zdržim do 36t, da se zmenim za epiduralno, ker prej se ne moreš :D Eno soboto še grem na ogled porodnišnice, ker v MS še nikoli nisem bila user posted image Spim že veliko boljše kot prej, tako da ni več toliko nočnega zbujanja. Edino kaj pa imam zdaj, pa je zeeeelo povečan apetit, to ni navadna lakota, to je že požrešnost user posted image In vsak dan znova, si rečem, da srčno upam in držim pesti, da bo z mojim pikecom vse ok (glede na to da sem imela probleme tekom nosečnosti) in probam biti čim bolj optimistična! Na morje pa letos ne bom več šla (sem bla že 2krat) ker me enostavno ne vleče, je pa res, da imamo mi tukaj lepše vreme kot tisti na morju user posted image Presredek si ne bom masirala, čaj malinovih listov pa bom začela pit okrog 34t. Trebuh pa si mažem 2× na dan, zjutraj z Vichy, zvečer pa z oljem. Trenutno sem v 9kg plusa user posted image Upam, da ne bo šlo preveč navzgor. LP!

“We should all start to live before we get too old. Fear is stupid. So are regrets.”

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1658
30.7.2014 11:46:39   
lollypop
helou user posted image

da še jaz povem svoje izkušnje glede isofixa.. po dveh otrocih se meni zdi to kar velik stroške, da dokupiš tisto bazo.. mi imamo maxi cosi lupinico in jo tik-tak tudi s pasom pripneš, ko se navadiš, pa smo bili kar dosti naokoli z avtom user posted image

čaj iz malinovih listov bom pričela piti kakšen mesec prej.. sem ga obarat in imam oba poroda v lepem spominu.. ne vem ali je bilo kaj lažje zaradi čaja ampak meni že psihološko pomaga user posted image

presredka si ne bom masirala, niti ga nisem do sedaj, pa nisem bila nič rezana in nič šivana user posted image

jaz sploh še nimam nič pripravljeno.. bo treba počasi na podstreho po male cotike, da sploh vidim, kaj je za dokupit - če bo kaj treba user posted image  voziček imamo tudi kar od prve user posted image  pa bo moral zdržat še ta tretjega user posted image  

Carpe diem

(odgovor članu Ema_27)
Neposredna povezava do sporočila: 1659
30.7.2014 11:58:05   
Anonimen
Punce, vidim da pišete da grete na ogled porodnišnice.Nisem še bila v materinski šoli in morda to tam povejo kdaj in kako, ampak res ne vem...a to so kakšni vodeni oledi ali lahko kar tja pridš?Jaz bi šla v Brežice in v Nm, pa mogoče v Celje....A katera ve kako kaj v teh poteka?Pa kako je z epiduralno v teh porodnišnicah?Kje dobim te info?

(odgovor članu lollypop)
  Neposredna povezava do sporočila: 1660
30.7.2014 12:02:53   
Ema_27
Napiši mi za katere porodnišnice te zanima, pa ti bom napisala :)

“We should all start to live before we get too old. Fear is stupid. So are regrets.”

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1661
30.7.2014 12:08:24   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Ema_27

Hej heej :D Jaz sem trenutno v 32t 3d, počutim se že boljše kot prej včasih, to pomeni, da imam več energije :) Hodim tudi na sprehode vsak dan, pijem veeeliko Donata :D pa vse te tablete vitaminske, ki spadajo poleg. Moj pikec bo zgleda bolj nočni ptič, ker ponoči bolj nori user posted image P

na to se ne bi zanasalauser posted image . moj prvi me ni niti enkrat brcnil ponoci, spal in mroval ko bubica. Po porodu pa kontra, nocni razbojnik do 3 leta. Se je tudi do 20x na noc zbujal. Tale zdaj je nocni razbojnik v trebuhu, tak da se tolazim, da bo po porodu spal cele nociuser posted image .

(odgovor članu Ema_27)
  Neposredna povezava do sporočila: 1662
30.7.2014 12:08:44   
nejkec
Ste kaj razmišlajale o fotkanju novorojenčka. Za Gorensjko ter Ljubljano z okolico si poglejte tole povezavo: https://www.facebook.com/maliprstki?ref_type=bookmark. 

(odgovor članu Ema_27)
Neposredna povezava do sporočila: 1663
30.7.2014 12:11:15   
Ema_27
NOVOMESTO: predavanja v materinski: so zaželjena, možnosti poroda: leže in sede, plačilo partnerja, da je ob porodu: 20€, tel številka: 07/391-62-00

CELJE: predavanja v materinski: so zaželjena, vendar sprejmejo tudi brez, možnosti poroda: leže, kleče in sede, plačilo partnerja, da je ob porodu: 17€, tel številka: 03/423-33-38

BREŽICE: predavanja v materinski: so zaželjena, možnosti poroda: leže, keče in sede, plačilo partnerja, da je ob porodu: brezplačno, tel številka: 07/466-81-45

Na telefonsko številko pokličete za vse dodatne informacije, kot so kdaj si lahko ogledate porodnišnico ipd.

Če katero zanima še kaj za katero drugo porodnišnico, mi lahko piše :)

(odgovor članu Ema_27)
Neposredna povezava do sporočila: 1664
30.7.2014 12:12:57   
Anonimen
Hej!
Za Novo mesto in Brežice predvsem.In ap tudi za Celje.
Hvala!

(odgovor članu Ema_27)
  Neposredna povezava do sporočila: 1665
30.7.2014 12:15:22   
Anonimen
Super si! Hvala!

(odgovor članu Ema_27)
  Neposredna povezava do sporočila: 1666
30.7.2014 12:15:43   
Ema_27
Anonimen: Imaš odgovor zgoraj :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1667
30.7.2014 12:17:05   
Ema_27
Upam, da bo ponoči spaaal! :D Glede na to, da zdaj celo noč nori.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1668
30.7.2014 12:30:33   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: nejkec

Ste kaj razmišlajale o fotkanju novorojenčka. Za Gorensjko ter Ljubljano z okolico si poglejte tole povezavo: https://www.facebook.com/maliprstki?ref_type=bookmark. 

Midva sva si doma naredila fotke od nosecnosti in novorojencka. Najprej sva na netu nasla umetniske slike drugih (tolk da sva dobila idejo), ki so nama bile vsec, potem sva pa posnemala in naredila iste. Jih dala v crno belo tehniko in moram rect, da sva bila zelo zadovoljna. Isto bo zdaj. user posted image

(odgovor članu nejkec)
  Neposredna povezava do sporočila: 1669
30.7.2014 12:32:45   
relativna

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Kje kupim malinov čaj in s čim ter kako masirati presredek? :) Morda pa kaj pomaga... ;)

Malinov čaj kupiš v Sanolaborju, pa najbrž imajo tudi v drugih lekarnah.
Za mazanje presledka si lahko kupiš prav olje, jaz ga imam od Welede (dobiš v Mullerju npr.). Kako masirat, pa najbolje, da si pogledaš na youtube-u kake filmčke user posted image

A pol mislite, da otročiček ne bo imel istega bioritma kot ga ima trenutno? Moja namreč okrog polnoči brca kot nora in potem je mir do petih zjutraj, ko me spet celo preruka. No, če bo takole spala, mi bo čisto vredu user posted image Čez dan mi je pa vseeno, čeprav včasih večkrat brca, drugič pa manjkrat user posted image

Midva se bova konec avgusta slikala user posted image Za novorojenčka pa še ne vem ... moj bo dobil živčni zlom, če bova toliko zapravljala user posted image Tak da upam, da bo katera babica dala za darilo - meni so res kjutkani ti čisto tamejhni user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1670
30.7.2014 12:40:33   
Anonimen
relativna, enkrat v preteklosti je na tem forumu potekala debata ravno o tem- brcanje/mirovanje ponoci v nosecnosti in spanje dojencka po porodu. Na koncu po stevilnih izkusnjah je prislo do zakljucka, da je ravno obratno. Itak pa ni to neko merilo,user posted image , ni za verjet, le za tolazbouser posted image

(odgovor članu relativna)
  Neposredna povezava do sporočila: 1671
30.7.2014 13:38:58   
Anonimen

iščem imena za punčko user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1672
30.7.2014 13:40:34   
Ema_27
Meni najljubša: Ema, Eva, Zara,

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1673
30.7.2014 13:47:14   
Anonimen
To je tko...Men jih je za punčko velik všeč, pa bomo pobčka mel :) in tut še kr ne vem kako naj mu damo ime.
Za punčko mam pa kr po abecedi tista, ki so mi všeč, ampak samo par bi jih dejansko uporabila. Vesoljska so mi zanimiva, ampak ne vrjamem da sm tako pogumna :) Če ima katera kratko ime za fantka, naj ga napiše.Bom vesela vsake ideje... ;)

Brina

Amelie

Čarna

Danaja

Dora

Ela

Eli

Eliza

Elza

Ema

Enja

Gaja

Hana

Ida

Ina

Inja

Inti

Isa

Jona

Juna

Kala

Kim

Kolja

Lana

Leda

Lena

Lija

Lina

Lisa

Livija

Liza

Lona

Lonja

Luna

Manja

Mia

Mila

Mina

Naja

Nala

Nana

Naomi

Nela

Neli

Neomi

Olja

Ota

Otja

Petja

Rea

Ria

Rika

Stela

Tisa

Trina

Ula

Uma

Viki

Vitja

Zala

Zarja

Zoja

Zola

Rubi

(odgovor članu Ema_27)
  Neposredna povezava do sporočila: 1674
30.7.2014 13:54:56   
relativna
Tale seznam je meni sestrica poslala: Ela, Teja, Lea, Daša, Ula, Gala, Gaja, Lina, Lia, Gabriela, Zofia, Sofia, Zoja, Hana, Zala, Sonja, Lori, Tesa, Desa. Pa mi nobeno ime ni všeč user posted image
Sicer pa že imava ime, ampak ga nočeva povedat, tako da vsem rečeva, da še izbirava ... in redno dobivava predloge user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  65 66 [67] 68 69   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?