Nina_1985
|
Pozdravljene, punce! Včeraj sem imela pregled pri G, ampak nisem izvedela nič pametnega… Vprašala sem jo, koliko je kaj velika naša bibika, pa mi ni nič odgovorila. Se je kar nekaj časa ukvarjala s tistim delom okrog trebuščka, pa ne vem al ni dobro videla al kaj… Me je že malo zaskrbelo, ker ponavadi traja ultrazvok pri njej max. 30 sekund (razen tistih dveh, ki sta kao daljša), včeraj je pa bil nekje 1,5 minute, ker je tako dolgo gledala trebušček. Ko je na koncu rekla, da je vse videti v redu, sem si tako oddahnila, da sem čisto pozabila vprašati za težo in velikost. Je pa še enkrat potrdila, da bo punčka - sem morala vprašati, ker so nekateri v naši familiji totalno zateženi s tem, da bo še “sigurno kaj zrastlo”, ker imamo pač že prej eno punčko. A ni smešno, da nama z možem ni toliko pomemben spol otroka kot je očitno drugim?? Drugače sem pa včeraj zopet morala dati kri, tako da me res zanima kaj mi bo naslednič rekla glede slabokrvnosti. Tudi jaz še nisem nič pripravila za v porodnišnico - no, pa saj imam še 2 meseca do roka. Je pa fajn zrihtat to prej, ker nas je prvič presenetilo, pa upam, da ne bo spet isto. Kar se tiče oblačil za otročka: nam je bilo rečeno v šoli za starše, da je pravilo pri dojenčku takšno, da ga obleci kot bi oblekel sebe + 1 dodatno oblačilo. Baje, da ni nič hudega, če so rokice malce hladne, ni pa dobro, da so mrzle noge, zato bi naj imel novorojenček vedno obute nogavičke. Pa tudi noge naj bi se bolj pokrivale, čeprav je treba poleti kar pazit, da ga ne pregreješ, ker se dojenčkovo telo še ne zna samo ohladit (zato se dojenček ne poti). Ampak ja, chikititha, mislim, da so dolgi rokavi pri novorojenčku nujni. Naša izkušnja pa kaže, da je dobro nesti s sabo v porodnišnico kake rokavičke, ker se lahko zgodi, da bo imel dojenček dolge nohtke in se bo hitro popraskal. Nam se je tako zgodilo in čeprav sem jih dobila naslednji dan, se je ta mala že pošteno popraskala po obrazu. Punce, a ste si že kaj urejale na CSD za porodniško? Jaz še nisem, me je pa G včeraj opozorila na to. Malce sem že pozabila v teh dveh letih kaj je treba vse zrihtat pred porodom? Upam, da ne bom česa pozabila. Nič, dosti je bilo zaenkrat. Lepo bodite, uživajte v sončku in se še tipkamo kaj. Pa pa
|