patrino
|
IZVIRNO SPOROČILO: Izabelina patrino: ne gre za to, da si kaj napisala narobe, gre za to, da postavljaš merila kdo vse lahko prosi za pomoč... in js sm napisala, da ti v nobenem primeru ni treba nič dat... In kje si to prebrala? Za to so poklicani in plačani, ter seveda odgovorni drugi. In če bi dobro prebrala, bi videla, da sem napisala, da jaz lahko osebno precenim le komu bom dala jaz svoj denar, ki sem ga sama prislužila in zaradi katerega bom pač nekaj zadev manj lahko omogočila svojim otrokom. Kot sem tudi že napisala in bom za vsak slučaj še enkrat: To, da precenim komu bom dala denar, ki bi ga drugače bili deležni ostali v družini, je v nekem smislu moja dolžnost in moja pravica, ki sem jo dolžna svojim in sebi. Po svoje pa s tem, ko dam denar nekomu , ki ga resnično rabi , naredim zanj nekaj res dobrega. Če se ti zdi tvoj način dobrodelnosti ( predvidevam, da je to tvoj stil, ker se ti zdi moj tako napačen)ko plačaš položnico za RK, Karitas ali pa vržeš v nek zabojček kup oblek, boljši, ti delaj to po svoje. Vendar to delaš v veliki meri zato, ker se ob tem ti bolje počutiš, če pa pride tvoja stvar v roke res tistim, ki to res rabijio pa nikoli ne boš vedela. ker roko na srce, nikol ne veš komu gre denar, ki ga daš in nikol ne veš komu gredo obleke, ki jih podariš (razen kadar ljudi osebno poznaš) Že dolgo ne plačujem prostovoljnih prispevkov kar tako na splošno za prizadete. Ker osebno denar kar težko prislužim, želim, da pride v roke tistih, za katere vem ,da ga res rabijo.Tako darujem denar in ostale zadeve že dolga leta, ker se mi zdi , da res pride tja kamor mora. in ocenjevanje ljudi, ki jih ne poznaš osebno je pravzaprav srž te težave, avtorica stanuje v isti ulici kot neka družina s petimi otroki in jih vidi kako se vozijo z avti in so oblečeni v trend obleke (kako to vidi a stopi zraven otroka in pregleduje znamke oblek) ne pozna pa ozadja te družine, vsaj napisala ni da jih osebno pozna in da ve v kakšni situaciji so... Brez skrbi, da jo verjetno pozna, saj ni čisto slepa in nevedna. a razumeš kaj hočem povedat, tko neki na splošno se ocenjuje kdo je dovolj ubogi, da dobi tvojo pomoč ko pa razen tistih, ki jih osebno poznaš ne morš vedt kakšno je ozadje, pa če imajo 5 otrok ali pa enega samega... to je vse kar me je zmotilo pri tvojih žuljih in odtrgavanju in vseh drugih cankarjanskih besedah, ki si jih uporabila... in moj nasvet je namesto, da se odločaš o tem kdo je za tvoje pojme dovolj reven, da dobi tvojo pomoč rajši ne pomagaj ali pa kot si sama ugotovila pomagaj ljudem, ki jih osebno poznaš... Mene je pa pri tvojem zmotilo to pokroviteljsko govorjenje v smislu, če ne želiš darovati brez predsodkov tvoj denar, potem ga raje ne daruj. In kot sem že rekla. V smislu, ki ga opisuješ ti in najverjetneje tudi prakticiraš darujejo tisti, ki jim je v resnici bolj malo mar kam gre njihov darovani prispevek, saj želijo ugoditi in zadovoljiti le svojo moralno dobrodelno noto. Da bi se pa prepričali kam gre vse to, se jim pa ne zdi pomembno. Meni to ni prav, zato pač delam in razmišljam drugače. ker se potem tako hitro v isti koš zmeče vse družine z večimi otroki, tiste, ki same skrbijo za vse in tiste, ki rabijo pomoč in tiste, ki se "samo znajdejo" Ja to je res, če delaš po sistemu, ki ga zagovarjaš ti. se zdej razumeva? Nisem čisto prepričana