Lukka
|
Najlepse, kar lahko das otroku je svoj cas! In ce nekdo iz druzine pac ne hodi v sluzbo je to za otroka zgolj spodbudno! Koliko otrok pa kdo ima, pa ni vasa stvar, ampak stvar posameznika, ki otroka ima! Vsak otrok lahko prezivi in vsak otrok bo nekoc nekaj prispeval v to druzbo! Da pa jim kupijo, ali podarijo kako stvar, ki je znamka, pa je zgolj prilagajanje starsev, da v druzbi njihovi otroci niso zaznamovani. Doma pa pac verjetno jejo polento in riz. Nic hudega, bolje, kot pa sladkarije in nasicene mascobe! Avtorico je najbrz zmotilo, da se zbira prostovoljne prispevke... zakaj pa ne? Saj jih gres ti tudi lahko pobirat. Glej, ne ves kaj jim manjka, mogoce pa bi potrebovali navadni prasek in milo?? Sam sem zelo obcutljiv na te stvari, ker vem, da nekdo pa vendarle tezko prezivi... nisem pa obcutljiv na oblacila in avto! Avto mora bit varen, oblacila pa taka, da se jim ne smeje ravno vsak sosolec. Sicer osebno ne kupujem otroku dragih oblacil, vendar oblacila domacih blagovnih znamk, oz. Taka, da vem, da jih ne izdeluje izkoriscena delovna sila otrok. Tudi o poreklu blaga se pozanimam! Vecinoma nam sicer siva sivilja, tako da smo redno pri njej. Vsa oblacila podarimo naprej! V mojo rodno Slovenijo! Nikoli nisom odklonil, ce me je kdo prosil za pomoc, cetudi sem vedel, da je oblecen v dobro obleko. Pac, je ze rabil za kaj drugega in zdelo se mi je prav, da pomagam. Moz ima dve posvojeni puncki v afriki (na daljavo) in tudi one letajo v lepih alpina ceveljckih, pa zato se ne pomeni, da ima potem vsak dan kakovostno hrano! Cevlje ji seveda posljeva midva. Pa bi ji tudi tam lahko kdo rekel, tebi pa ne damo obroka, ko imas take cevlje! NE SODI LJUDI PO OBLEKI. In se nekaj! Da bi jaz lahko imel veliko, veliko zdravih otrok, pet, sedem, deset... dal bi ves denar, pa luksuzno hiso, ki jo imam, pa bazen, pa savno, pa novega bmweja zunaj, pa se mozev doktorat! No? Ko sva dobila hci,, sem se zavedal, kako sem bogat! Bogastvo so ljudje! Zdaj pricakujemo drugega polzka in iskreno upam, da ne zadnjega! In ja, da otroku lahko das veliko bratcev in sestric jim verjetno pomeni vec, kot ce jim v trgovini neomejeno kupujes igrace! In ce se ne morejo preskrbeti sami, jim lahko osnovno pomaga drzava in tudi vi, ki vam verjetno kak cent ostane a ne?! In ce jim ne morete podariti na mesec, ne vem 500 eur, ali ne vem 300, jim dajte pa 50 ali pa 5, saj je vseeno. Tudi za pet evrov se dobi kruha za en dan za vecjo druzino! Ali pa namesto, da svojemu kupis na koncu, kinder jajcek, ga raje vprasaj, kaj lahko za ta denar dobita, da bo dvojno? Pa vzemita dve cokoladici in naj eno podari prijatelju, za katerega ti presodis, da nima takega luksuza! Ce bom kaj res zelel naucit otroke, bo to, da se bodo zavedali za ljudi okrog sebe in jih ne ocenjevali po obleki, temvec po dejanjih! In ja, da bodo denar znali dati po svojih zmoznostih tistim, ki ga rabijo. Ne da bodo takoj vprasali, zakaj pa rabs, saj si v benetton napravljen?!
|