|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2014
14.10.2013 10:54:11   
mojci13
Pozdravljene nosečke,

Malo vpadam v vaš forum, sicer sem bila junijka 2013 in moj malček bo jutri star 5 mesecev.

Če slučajno katera potrebuje kaj nosečniških oblačil, naj se mi javi. Malo mer za orentacijo. 165 cm, pred nosečnosto 60 kg, na koncu 73.

Prodam pa tudi skoraj nerabljeno črpalko Medela Swing, zapakirano v originalni embalaži z računom in garancijo. Nova cca 160 €, prodam za 80 €.

lp in uživajte v nosečnosti.

(odgovor članu Medeia)
Neposredna povezava do sporočila: 826
14.10.2013 12:22:47   
Dorotheia
Punce, kje ste? Vse ste se poskrile?

Evo, jaz sem danes predzadnji dan na bolniški in sem spanec zelo raztegnila čez dopoldne. user posted image

Zdaj ravno kavico pijem - po enem tednu pomoje - danes mi je prav zapasala.
Potem pa se lotim čiščenja kopalnice. Zatem pa grem kuhat zelenjavno juhico.

Jutri imam pa itak zjutraj pregled pri ginekologu in popoldne še pri osebni zdravnici, da mi zaključi bolniško, če bo ginekolog odobril, kar pa mislim, da bo. V sredo pa že v službo - jeeeej. user posted image

Aja, prebavo smo zaenkrat kar uredili - tisti sirup kar pomaga, čeprav me tudi zelooo napenja. Pijem pa tudi koprivin čaj, tako da je očitno kombinacija kar ok. user posted image

Javite se še ostale malo. Je spet pusto tukaj.

(odgovor članu Medeia)
Neposredna povezava do sporočila: 827
14.10.2013 15:44:22   
klavdija88
Ojla punce!

Ufff..ste pridne, prav lepo vas je brat. user posted image
Evo, končno sem dočakal morfologijo in vse je super, edino kar sva bila z mojim malo presenečana..na NS nama je bilo rečeno da bo fantek, čeprav veva da to ni 100% in tako..samo sva se že kar privadila na misel, da bova februarja crkljala fantka..hehehe..kaj naj rečem..no zdaj pa nič ni bilo videt, je lulček odpadu..hihihihih..user posted image , sicer ni upala 100% potrdit, smo pa vsi trije strmeli v ekran in čakali, če se bo kaj prikazalo..no, pa se ni. Tako, da bova očitno morala počakati do februarja..bo do konca presenečenje, sem pa prav firbčna in me kar malo žre..Je bil pa full živahen mali, brcal in mahal z rokicam, cukerček mali ali mala, hehehehe..prav hecno.user posted image

Vse skupaj mi je dalo mislit..na začetku nisem imela namena na 3d/4d UZ in slikanje, vendar kot sem že rekla, sem prav ferbčna..malo je cena visoka..kaj pa ostale user posted image , ste že kaj razmišljale o dodatnih UZ. Moja gin. se drži pravil in verjetno ne bo nič dodatnih nardila.

Kar se pa tiče prehranjevanja..jaz full pazim kaj dam v usta, kile pa kar gor..sem bila že prejšni mesec kregana, sem v 3 tednih pridelala 3kg +, pol sm si pa rekla, ah zakaj bi se sekirala, jedla vse kar mi je zapasal, tudi sladko..no in v 1 mesecu pridelala le 0,5kg +!!! Halooo no!! Res pa je, da sem pred nosečnostjo full shujšala in sem očitno na hitro pridelala vse za nazaj..nevem, zdaj sem v 22 tednu in imam 8kg +. Ajoj, groza...

*Dorotheia kar se pa tiče preverjanja bolniške..hodijo samo do tistih, ki so več kot 30 dni..pa še tam bol poredko, tko da ne se sekirat. user posted image

Punce, uživajte, pa se upam, da kmalu spet slišimo, papa. user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 828
14.10.2013 17:23:51   
Dorotheia
klavdija88, lepo da se oglasiš. user posted image

ja o 3d uz sem oz. sva razmišljala, ampak sva se odločila, ne bova šla. Se je spol na morfologiji vse lepo videlo. Če bi že šla, bi šla, bi šla, če bi mi poleg vseh slikic, lahko še kaj zdravstvenega pogledali - če bi lahko dobila še kako potrditev, da je z otročkom vse ok, potem bi šla. Je pa ta 3d uz le bolj marketinške poteze oz. bolj za lepše, čeprav si predstavljam, da je ful doživetje. Ampak za slabih 100eur kot stane, raje kupim dojenčku kaj takega, kar bo res potreboval. Tako, da mi je malo predrag.

Sem pa opazila, da zadnje čase spet na trenutke razmišljam, če je moj mali zdrav in če bo zdrav prišel na svet - sploh ko slučajno na tv ujamem kak prispevek o prizadetih otročkih. Takoj začnem jokat. user posted image In potem me še nekaj dni kar skrbi, če je moj zdrav in vse to. Ah ja. Vem, ne smem razmišljat tako. Saj drugače sem pa ful optimist. user posted image

Moj otroček je spet aktiven. Včeraj zvečer se je tako zvijal, da sem komaj zaspala. Ne vem, ali mi je pritiskal na mehur ali kaj. Tak nelagoden občutek.

Drugače smo pa ok.

(odgovor članu klavdija88)
Neposredna povezava do sporočila: 829
15.10.2013 18:41:24   
Arčika
Olauser posted image

kak ste? lepo vas je brat....
kako kaj trebuščki, dons sm šla po dolgem času na vago...sem bila pozitivno presenečena:) še vedno se dobro držim...vse skupaj sem šla 3 kg gor:) za 23 tedenuser posted image user posted image user posted image če bo tko šlo naprej super:) itak normalno jem kot prej, sm manj sladkarijuser posted image
Opažam pa, da čedalje težje hodim oz. fuuul me špika spodaj...in potem zeloooo upočasnim hojo...bemu prej sm prišla v 15 minut peške v službo, sedaj pa v 25 minutah...jaoooo kot mamca sem:) ampak sm da je z otročkom vse ok:)

Dorotheia a ti čaj od koprive kaj pomaga? aja pa verjamem, da včasih pridejo čudni dnevi in s tem tudi čudne misli...jaz sem se zadnjič tudi prebudila vsa negativna in prestrašena čš če bom zmogla vse to, kako bo z otročkom, a bom znala, a bom dobra mamica itd. no itak dan hitro mine in s tem tudi zbledijo čudne misli....saj bo šlo:) vse se da:)

lepo se imejte:)

Neposredna povezava do sporočila: 830
16.10.2013 9:31:10   
modrookica
Pozdravljene!
Po dolgem času še malo besed od mene. Vidim, da vas tukaj ne piše prav veliko. Škoda, prav pogrešam kako prijetno debato, sploh ker sem na bolniški in bom še do 15.novembra.
Sem pa imela včeraj morfologijo in sem vesela ker je vse ok, naš razgrajaček je velik dobrih 18cm in tehta slabih 400g - je rekla zdravnica, da kak velikan ne bo, ampak tudi prvi ni bil, tko da me to ne skrbi, važno, da je vse ok. Se pa ni dobro videlo srčka, zato bom imela čez en mesec še enkrat UZ, da preveri, če je tudi tam vse kot mora biti. Kar zagotovo je.
In kako ste ostale? Mene fuul bolijo medenične kosti in zdaj dva dni se počutim prav zanič, kr tresem se in vrti se mi, sploh ne vem čemu to pripisati - morda je kriv nizek pritisk.

Ena je spraševala za 3D UZ - midva sva se odločila, da greva, pa ne samo zaradi slikic, kot je rekla Dorotheia. Dr. Strahova naredi kompleten morfološki pregled in ob tem da veliko bolje (ker ima boljše naprave kot ZD) vidiš svoje detece tudi slišiš in vidiš vse organe, dele telesa in dobiš dodatno informacijo o tem kako je detece. Poleg tega za spomin dobiš še nekaj luškanih filmčkov in meni je vse skupaj zagotovo vredno, čeprav je res, da ni poceni.

Kar se tiče hrane in kg, sem sicer malo jezna nase, ker sem šla gor že 6 kg in to samo v zadnjem mesecu kar 3 kg, prav nenormalno mi je pasalo jest same take stvari k jih sicer sploh ne bi jedla :)). Se bom pa zdej bolj v roke vzela, kljub temu, da sem izvedela, da nimam nosečniškega diabetesa, kar je super.

Imejte se lepo na tale deževen dan.
Pozdravček

(odgovor članu Arčika)
Neposredna povezava do sporočila: 831
16.10.2013 13:03:51   
spelch
Pozdravljene, da se vam pridružim, če me boste sprejele :) rok imam 10.2.2014 in je moja druga nosečnost. Ker imam doma vsa oblačila za fantka in zdaj pričakujemo punčko, če bi bila katera zainterisirana ji prodam za solidno ceno, cotk je res veliko od rojstva naprej, prišle pa bodo prav ravno februarja, ker je moj sinek tudi februarček. če katero zanima naj mi piše, pa se zmenima dalje, vse cotke so bile kupljene nove. lep sončen dan vse, ;)

< Sporočilo je popravil spelch -- 16.10.2013 13:04:43 >

(odgovor članu mojci13)
Neposredna povezava do sporočila: 832
16.10.2013 19:43:11   
Dorotheia
Dober dan!

Kje ste spet? No, jaz sem šla danes spet v službo po bolniški in je bilo kar ok. Sem pa kot kaže prehlad fasala od mojega + da že 2 noči nisem skoraj nič spala, tako da rezultat je tu. Se počutim kot bi me vlak povozil. user posted image Grlo me boli za pop****, komaj požiram slino. Tako da sem takoj po službi šla po par kil limon, pomaranč in mandarin. Zdaj pa počivam in pijem čajčke z limono. Upam, da bo kmalu bolje. Mogoče ve katera še za kakšno stvar, ki pomaga pri prehladu in je primerna za nosečnice? Res ne bi rada še huje zbolela in pristala spet na bolniški, čeprav za prehlad vem, da najbolj pomaga počivanje. No, saj vikend bo kmalu in bomo počivali. Čeprav imava plan iti v Ikeo. Upam, da bo zdravje in predvsem počutje že ok.

Pa rada bi se naspala spet. Celo bolniško nisem imela težav. zadnja dva oz. tri dni pa ne gre. Najprej se malemu čisto zmeša vedno ko se uležem na bok in se premika, brca kot da bi hotel ven skočit (nenormalno se mi trebuh trese, prav čuden občutek) - skoraj nima veze na katerem boku sem - levi ali desni - če se uležem tako da sem napol na boku in napol na hrbtru pa gre. Ampak potem me pa tako vse boli - križ, trtica in ostalo. A je možno, da ima na malega v trebuhu tudi luna vpliv? user posted image Ker do sedaj res ni bilo nikoli tako "živo" in moteče, da ne bi mogla zaspat.

(odgovor članu spelch)
Neposredna povezava do sporočila: 833
16.10.2013 19:56:12   
Ssana
Dorothea, moj bo tud ven skočo ;) Hvala bogu, kr naj dela kraval, se vsaj sekiram ne, da ga ne čutim user posted image
Drgač pa..križ me boli za pop*. Prav jeb* se, da vstanem in se vsedem..da o tem, kako se matram, da se po korakih spravim v ležeč položaj, ne govorim user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 834
16.10.2013 20:13:20   
Arčika
hej:) danes očitno vsi otročki šejka-jo hehe:) tudi mojemu fuuul dogaja v trebuhu LOL prov smešen občutek je, kot da bi imela ribice v trebuhuLOL....ampak me je pa fuuul križ začel bolet pa trtica... včasih mislim, da mi bo kolk ven padu, kok mi vse preskakuje...hehe čedalje težje bo vstajanje, in obračanje...

Spelch...škoda k se nisi prej oglasila...jaz sem pa že preko bolhe kupovala cotke:( škoda...drugače pa za kakšno ceno pa prodajaš? a to vse kompletno prodajaš?

pozdravček

(odgovor članu Ssana)
Neposredna povezava do sporočila: 835
16.10.2013 21:34:37   
Dorotheia
Ja, jaz, ko sem bila danes v službi, me je prav vse bolelo - sploh križ, pa razširjeno dol čez ritnico na zgornji del noge - kaj je to išias mogoče že? No, ja, zdaj se nam bo počasi začelo "lepo" obdobje, hehe. Bomo samo še jarmale. Jaz tudi isto težko že vstanem - sploh zjutraj in ponoči iz postelje. Kriza. Se res poćutim kot bi bila stara 80 let. A to je čisto normalen pojav? Zakaj pa?

Dajte še kaj povedat, spet tale tema malo zamira.... user posted image

(odgovor članu Arčika)
Neposredna povezava do sporočila: 836
16.10.2013 21:41:58   
Arčika
ja res samo ene in iste se oglašamo:( škoda...

ja itak...čedalje težje bo...men se vsi v službi "smejijo" k omenjam, da me malo trtica daje.....čš punca ti sploh še ne veš kaj te še čaka in da sem še vedno na začetku....uf....saj bo punce, sam pozitivno...mal bo treba stisnt...

a pridno mažete trebuščke..kaj pa bradavice? se je barva kaj spremenila...pri meni vsak dan temnejše postajajo...pa večje hehe...spet mam ogromne balone LOL

nočko

Neposredna povezava do sporočila: 837
16.10.2013 21:57:31   
Dorotheia
Aja, Arčika nisem ti napisala - da je čaj od koprive prav super, samo jemljem istočasno še tisti sirup za lažje odvajanje in verjetno kombinacija obojega super.

Ja, mene tudi hecajo v službi, da me še najhuje čaka. Itak mi na trenutke vsi pametujejo in najraje sploh nočem nič omenjati.
Jaz si trebušček sicer redno mažen, vsak večer pred spanjem s to kremo:
http://www.drugstore.com/palmers-cocoa-butter-formula-massage-lotion-for-stretch-marks/qxp73228
Se kar dobro obnese pa fajn vonj po kakavu ima. user posted image
Bradavice si pa ne mažem - bi si jih tudi morala? Sem brala nekje, da to ni dobro baje. Da če si že prsi mažeš, da se izogibaš bradavic. Sem si pa prsi parkrat samo z mandljevim olje. Ja, se pa tudi meni bradavice spreminjajo - večje postajajo postopoma in temnejše - take rjave barvne pike se množijo, ful hecno izgleda.
Joj, jaz imam samo še 3,5 meseca do pdp-ja. Se sploh ne sliši več daleč proč.

Boste šle na šolo za starše? Midva bova - se nama sredi novembra začne. Me prav zanima, kako bo.

(odgovor članu Arčika)
Neposredna povezava do sporočila: 838
17.10.2013 8:48:36   
Medeia
zdravo punce :)
tudi jaz se mažem s kakvovim maslom in kremo z jojobinim oljem...za bradavičke ne vem...pomoje jih ne smeš mazat potem ko jih dojiš, zdaj bi verjetno bilo dobro, da bi jih.pa tudi meni rastejo, res rastejo, pa temnijo in mal se lupijo zaradi vsega tega
Glede premikanja pa je tudi mene že malce strah kaj bo...že zdaj me prebrca, sploh zvečer, pa še v mehur.zadnja dva meseca pa je itak najhuje, pa ravno med prazniki bo to

No samo da se držite in uživate z malimi navihanci...kaj še bo, ko pridejo.si sploh še ne predstavljam :) vendar komaj čakam

Neposredna povezava do sporočila: 839
17.10.2013 13:52:46   
mbm2212
Ojla,

Klavdija88...pri nama je blo isto. Na nuhalni so rekel, da nej bi bil fantek, na morfologiji pa naj bi bila punčka. Vendar ginekologinja ni 100% prepričana. Sm misla it na dodaten uz, ampak me je zdaj že minilo. Naslednji teden imam pregled za sladkorno pa bom prosila naj mi še en uz nardi, čeprav dvomim, da bo hotela.

Me pa skrbi, če je z bejbijem vse vredu, saj je zadnje čase zelo miren. Brcike me nekako pomirijo, da je vse ok, ampak zadnje 4 dni je res miren.

Z mojim sva kupila voziček. Pa ga je naša muca mogla prec sprobat. Se je vlegla v košaro, da vidi, če bo bejbiju udobno user posted image Sva jo komaj ven spravila. Zdaj je voziček v sobici, tam muca nima vstopa user posted image

(odgovor članu Medeia)
Neposredna povezava do sporočila: 840
17.10.2013 14:58:15   
klavdija88
Ojla, danes je prelep sončen dan in tudi mojke počutje je temu primerno. user posted image

Komi čakam, da pobegnem iz službe in na en dolg sprehod z mojima srčkoma!! Danes ima mali user posted image akcijo v trebuščku, že dva dni brcamo in se prevračamo kot nori..je pa super filing! user posted image Že komi čakam ferbruar, da stisnem tole najino malo štručko. Vsak dan me bolj opominja, da je tukaj, čez cel dan z mano in res končno, čutim tisti pravi občutek, da v meni nekaj raste in da bom kmalu prvič mamica. user posted image Tudi moj dragi vedno bol dojema, zdej že tako pridno zvečer boža trebušček in se pogovarja, prov prisrčno vse skupaj. hehehehe..

Kar se tiče mazanja trebuščka pa jaz uporabljam Eucerin olje iz Lekarne Ljubljana, sem full zadovoljna in še akcijo imajo -
https://www.lekarna24ur.com/si/kozmetika-in-osebna-nega/strije/eucerin-negovalno-olje-za-telo-dvojno-pakiranje-za-strije
Za enkrat še nimam večjih težav s strijami, edino po prsih opažam že drobne..ker so ressss ogrooomne..hihihihihi..user posted image .

Modrookica jaz sem spraševala po 3d UZ - a dr. Strahova dela v zc Dravlje? Ker ko sem jaz imela morfologijo je moja gin. bila bol skromna, še to ne vem koliko je velik..sem hotela kasneje pogledat v materinsko, še tja ni nič zapisla..sem kar malo razočarana. Najbrš bova tudi midva vseeno šla še na 3d, sploh če naredijo še eno mini morfologijo..se moram pozanimat v zdravstevem centru dravlje kako 3d poteka pr njih.

Zaenkrat toliko z moje strani..uživajte v sončku in se tipkamo. papa

(odgovor članu Medeia)
Neposredna povezava do sporočila: 841
17.10.2013 17:16:04   
spelch
Za 50€ prodam vse, tolk da lahko pol kaj novga kupim. Je pa fajn da se pridem osebno po stvari ker je veliko.

(odgovor članu klavdija88)
Neposredna povezava do sporočila: 842
17.10.2013 17:49:51   
Ssana
Sem ravno z vadbe in sem čiiist kounc! Me je mama klicala, se mi še pogovarjat ni dalo user posted image .
Glede mazanja, js se mažem vsak dan..včasih 2x, včasih 1x..po navadi kr po tuširanju, ko so pore bolj odprte. Mažem se z čist navadnim johnsons baby oljem. Brezveze s emi zdi zapravlat denar za neke jake kreme proti strijam etc, ker se mi zdi, d aje itak vse odvisno od kože...najbolj pa tud pomaga kr olje. Kolegica je porabla celo premoženje za kremice..pa je vseen dobila strije..spet druga se ni mazala z ničemer, pa jih ni bilo. Vse je odvisno od tipa kože. Js mam v navadi že od prej, da se vsak večer po tuširanju namažem po celem telesu z oljem..je koža fina. Kar se tiče pa bradavičk..mi je dala bratrančeva žena eno kremico, ki je ni uspela porabit niti polovičke..mazat pa naj bi se začela cca 1 mesec pred porodom in tudi potem med dojenjem..(proti vnetju etc). Njej je ta kremica ful pomagala, ni imela nikakršnih težav..

V torek mam pregled..imam pa tud tolk super ginekologa, da mi vedno nardi UZ in da slikico user posted image ..je že na nuhalni napovedal fantka, pa pol na morfologiji, no..pa še vedno naj bi bil fantek :D Čeprav, ziher bomo takrat, ko ga dobimo user posted image Na morfologiji smo ga celo zasačli medtem, ko je lulal..mam slikco, kjer se vidi curek urina, hihi user posted image

(odgovor članu spelch)
Neposredna povezava do sporočila: 843
17.10.2013 19:25:39   
Dorotheia
Helou,

kako ste?

Jaz sem čisto povožena, me bo tale prehlad čisto zdelal. user posted image Danes me je še sodelavec v službi strašil, da bi morala biti na bolniški in počivati, da lahko tako kaj škodujem bejbiju. Mi je bilo kar grozno, čeprav saj je samo prehlad?
Plus, da sem bila itak počasna, pila nonstop čaj z limono in medom, pojedla tono pomaranč in še in še. Vročine nimam, grlo me še malo boli, pa čisto zamašen nos - sem že kot Rudolf, ker se nonstop usekavam. user posted image Pa ok, ravno pokam ne od energije, ampak saj to je tako pri vsakem prehladu. In glas imam malo bogi. Bi res morala biti na bolniški?
No, jutri vsekakor grem v službo, ker ne morem manjkat, potem je pa tako vikend že in bom počivala. A je še kaka stvar, ki jo nosečnica lahko je/pije/jemlje proti prehladu in bolečemu grlu? Jaz sem zdaj samo na limonah, čajčkih, ostalih citrusih in ko pridem iz službe, direkt v posteljo. Tablet nočem jemat. Je še kaka učinkovita zadeva?

Drugače a še katero bolijo sramne kosti? Mene zadnje par dni nenormalno in je kar grozno. Sploh zjutraj, ko vstanem iz postelje in ponoči, ko se prekladam iz boka na bok. Kriza. A je to normalno?

Kako ste drugače ostale?

(odgovor članu Ssana)
Neposredna povezava do sporočila: 844
17.10.2013 21:58:54   
prekomorka
ojla punce..tudi moj prehlad je mimo, ravno ko sem imela morfologijo pred enim tednom je bilo najhujše, čisto brez glasa sem prišla na pregled in ginekologinjo sem prašala če je kaj narobe in seveda ni..še bolniške mi ni dala... je rekla da smo nosečnice bolj dovzetne za prehlad...dorotheia probaj z medom, limono in malo vode... jaz sem to celo noč pila in je bilo drug dan kr bolje z grlom, nos imam pa itak še zdej zamašen :D no, naj vam povem...moja super ginekologinja mi je na morfo prižgala 3d tako da sva lepo videla najinga otročka....super doživetje in vse, ampak plačala tudi jaz nebi 80€.. tudi jaz raje za otročka kupim kaj...važno mi je da zdrav :)) mi je pa že vnaprej povedala da če je na morfo vse ok, da ne bo delala več uz... :(( tako, da jaz si bom plačala tist še en uz, pregled plodove rasti,kar mi je tut moja ginekologinja predllagala :D to si bom pa sigurno plačala ;) drugače pa moj dojenček danes zelooo miren :) voziček sva nabavla včeraj rablen in zeloooo lepo ohranjen :D

Neposredna povezava do sporočila: 845
17.10.2013 22:08:32   
Mipka
Ker sem ravn vidla da se mente o kompresijskih inhalatorjih - v babycentru imate trenutno omronovega v paketu z diafit aspiratorjem kot darilo https://www.babycenter.si/?product=I83547. Pa še take luštne figurce ima gor :) Drugače pa vam elektronsko varuško absolutno priporočam, pride prav.

< Sporočilo je popravil Mipka -- 17.10.2013 22:12:18 >

(odgovor članu prekomorka)
Neposredna povezava do sporočila: 846
17.10.2013 22:22:20   
Arčika
hej hej:) sem glih iz službenega piknika:) bilo je super....sonček in veliko smeha:)

joj, joj punce...pa kaj je zdej to, vse neki zbolevate... bedno....itak zabasan nos ni kaj fan zadeva...tko da veliko čajčka in tiste zadevice za odmašitev nosov:) saj bo....čeprav zjutraj je že precej mrzlo...danes je bilo samo 2 stopinji bbbrrrr

ja po moje je res vse odvisno od kože glede strij.... ja itak ene že prej dobijo strije ene kasneje...jaz samo močno upam, da jih ne bo...sm nikoli ne veš... ja tudi moje bradavice se ne vem kako bi se izrazila luščijo... pa jih zato tu pa tam čisto malo namažem...kaj pa pri vas punce...sem pa tudi slišala za tisto kremo za mazanje bradavic ja, da si jih malo mažeš da potem niso preveč občutljive, ko dojiš....sm ne vem kako se ji reče...aja je že katera slišala za olje za masažo presredka? zadnjič mi je kolegica pisala, da ji je ostalo in če ga nucam...prvič slišim za to....kaj dons vse ne prodajajo...jaoooo

šibam.....ajat...lepe sanje:)

(odgovor članu Mipka)
Neposredna povezava do sporočila: 847
18.10.2013 8:55:51   
Medeia
olje za masažo presredka je baje zelo priporočljivo, ker mehča kožo, tako je več možnosti, da se lepše raztegne in ga ne bo treba rezat med porodom, al da se ne raztrže...jaz si ga bom šla iskat, vendar še enkrat okrog 30.tedna

(odgovor članu Arčika)
Neposredna povezava do sporočila: 848
18.10.2013 11:05:04   
modrookica
Klavdija88 dr. Strahova je sedaj privat in dela v diagnostičnem centru Strah v Domžalah - poglej na njihovo spletno stran, kjer je tudi razloženo kako do njih. So res prijazni, dr. Strahova mi je tud na nuhalni pokazala vse dele otrokovega telesa, pregledala vse in rekla da je ta 3D pregled, ki se dela do 26. tedna morfološki pregled, kjer se vse pregleda tko kot je treba, lahko pa jo vprašaš tudi vse kar te zanima in te skrbi in ti prijazno razloži. Jaz osebno imam z njo lepo izkušnjo že od petih let nazaj in od zdajšnje nuhalne, tko da bomo šli - tudi našega tavečjega fantička bomo vzeli s sabo, kljub temu, da je pač potrebno plačati.

Kar se tiče kompresorskih inhalatorjev in respiratorja - kot je ena omenjala, da ima babycenter zdaj akcijo - jaz osebno oboje priporočam zelo. Mi smo pri prvem na začetku bili še malo nepametni in smo nosek čistili z uno pumpico k ma tist balonček na koncu, pa tisto ni bilo vredno nič, potem sva bila najbolj uspešna z uno pumpico na usta, ampak no ko je bil malo star tri leta sva kupila ta respirator kot je zdej v BC in je super, tko da mi je žal, da ga nisem imela že prej, no zdaj ga imam :), kupila pa sva šele lani tudi ta inhalator, no sicer od druge firme in je fantastična zadeva. mi smo prej poskušali z navadnimi inhalacijami z vročo vodo in kapljicami eteričnih olj, ampak je tam nevarnost, da se otrok polije in popari, ta inhalator pa ima maskico, noter daš fiziološko raztopino in naredi fino meglico - mislim, da take inhalacije dajejo tudi v zdravstvenih domovih, ko ima otrok laringitis. Ker so se pri nas začeli pogosto pojavljati laringitisi moram rečt, da tale stvarca ful pomaga, tokrat smo tisti grozni lajajoči kašelj odpravili v dveh dneh. No tolko o naši izkušnji.

A še katero bolijo medenične kosti? Jaz komaj vstanem in če grem na sprehod, se mi potem kr fino razboli. Ve katera morda, če obstaja kakšna fizioterapija za nosečnice oz. kaj takega kar bi pomagalo lajšati te težave?

lep pozdrav

(odgovor članu Medeia)
Neposredna povezava do sporočila: 849
18.10.2013 11:12:16   
modrookica
še nekaj me zanima.
Sem videla, da ste nekaj že omenjale šolo za starše. Brala sem, da je šola za starše, ki je namenjena pripravi na porod, šele po 32. tednu. Ali morda veste, če se gre lahko tudi prej? meni se to zdi ful pozno in spomnim se, da ko sem prvič hodila, ni bilo prav nič prijetno v tistem zadušljivem prostoru in z velikim trebuščkom sedeti par ur skupaj. Meni bi bilo prav super, če bi to lahko opravila že sedaj v novembru :).

Hvala

(odgovor članu modrookica)
Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?