Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 16:58:29
|
|
|
|
Cikacaka
|
Savanah...pojma nimam ce si me ze vprasala :))) ne, nimam se otrok...klomifen mi je pa dal predvsem zaradi mojih let, ker se nimam casa vec igrat in cakat. In tudi zato, da lovimo dneve O lazje.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 18:25:49
|
|
|
|
Katte
|
Joj, kako ste se danes razpisale! Da malo komentiram. IZVIRNO SPOROČILO: zlatolasek Klomifen: včerej sm mal googlala in prišla do zaključka: 3-7 dan pomeni, da naj bi bilo več foliklov, a slabše "kvalitete" oz. naj bi ženske, ki že imajo svojo O dobile več možnosti za oploditev zaradi večjega števila foliklov; posledično je tudi lahko procent dvojčkov večji 5-9 dan se načeloma predpisuje ženskam, ki nimajo svojih O, ponavadi je bolj dominanten potem samo en folikel, ki naj bi bil "boljše" kakovosti, poslednično je manj možnosti za dvojčke... Jaz imam svoje ovulacije, je pa po mojem pri meni problem kvaliteta jajcec. Tako da je ocitno bilo 5. dan ravno prav. Bil je tudi samo eden potem. No ja, saj v bistvu ni pravil. Cisto odvisno od srece. MV. Se nisem nikoli tipala, tudi zdaj me ni prijelo. Ampak se mi ne zdi nic takega. Klomifen. Ne vem, ce se ga dobi tudi zastonj. Jaz sem bila pri Resu, pri njemu ga itak dobis na beli recept in ga placas. Jaz sem ga narocila iz Italije po posti. Potem sem ga pa podarila naprej.
Our miracle baby boy is in my arms (Mar 2013). First loss in May 2014, at 6+2 wks. Our 2nd miracle baby boy born in Feb 2015. 2nd loss in Jan 2017, at 4+5 wks. 3rd loss in Jul 2017, at 14+4 wks. Still hoping.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 19:32:54
|
|
|
|
Radenska_
|
Ja katte, meni :) Hvala, čeprav ni bilo učinka :( Če ga katera rabi ga pa lahko jaz podarim naprej...Samo rok moram preveriti, ampak misli mda je do 2014 najmanj :)
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 19:37:41
|
|
|
|
Katte
|
Radenska_, jaz nisem čisto ziher, da ga mogoče ne bom rabila. Samo ga nočem kar tako samostojno. Tako ga bom kar takrat spet ponovno naročila, če bo treba. Žal mi je, ker ti ni uspelo. Pa še slabo si reagirala nanj... Več sreče zdaj z IUI!
Our miracle baby boy is in my arms (Mar 2013). First loss in May 2014, at 6+2 wks. Our 2nd miracle baby boy born in Feb 2015. 2nd loss in Jan 2017, at 4+5 wks. 3rd loss in Jul 2017, at 14+4 wks. Still hoping.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 29.8.2013 9:42:14
|
|
|
|
Radenska_
|
Katte, lahko pošljem pol mamici deklicam, pol pa tebi? bom pogledala koliko ga še imam ampak mislim da kar nekaj. bo to ok?
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 29.8.2013 9:43:47
|
|
|
|
Čukica
|
Dobro jutro:) Anonimna tudi v nosečnosti se pojavljajo razno razne krvavitve lahko (ugnezditvena in drugo), ekatere po malo krvavijo v času ko bi morale dobivati M tudi po več mesecev na začetku nosečnosti. Tako da iz tega ravno ne moreš sklepati o nosečnosti. Če gledamo tako, je v nosečnosti tudi prekrvavljenost tkiv večja in lažje zakrvavijo...nekaterim nosečnicam teče iz nosa kri...itd. Ne se sekirat, lepo počakaj al pride ali ne in testraj.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 29.8.2013 12:02:17
|
|
|
|
Anonimen
|
ta mesec le kot navijačica, bomo vidl kako naprej v torek ko mam G. Klomifen na pavzi. Gremo v nove boje oktobra :)
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 29.8.2013 12:19:12
|
|
|
|
Čukica
|
ali PRIČAKUJEMO 3.9. - 4.9. savanah 4.9. tinncyka 5.9. Čukica 6.9. Sisley 10.9. CECA1 13.9. honey* 15.9. Anonimna 12.9. - 17.9. banana_ana 20.9. Radenska_ (1. IUI) Cikacaka 23.9. Kyl24 26.9. tara.81 28.9. miiška X.9. mamica deklicam Zlatolasek NAVIJAČICE Bluegirl, Neala , Katte , lili25, witch , niinii, LittleSun, Tippi , sitka mala, snika, soncenk SKUPAJ NAS JE : 26 V PRIČAKOVANJU ALI : 14 NOVIH NOSEČK:
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 29.8.2013 12:20:46
|
|
|
|
Katte
|
IZVIRNO SPOROČILO: Radenska_ Katte, lahko pošljem pol mamici deklicam, pol pa tebi? bom pogledala koliko ga še imam ampak mislim da kar nekaj. bo to ok? Lahko, ce je res se dovolj in nobena druga ne rabi. :)
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 29.8.2013 12:49:26
|
|
|
|
Radenska_
|
Katte bom ščekirala doma zalogo in ti javim preko ZS do večera da mi pošlješ podatke :)
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 29.8.2013 14:45:19
|
|
|
|
Anonimen
|
Cukica, se enkrat tnx :) Take rabimo tu gor Mi je pa včeraj zvečer pricurljala, še čakam na pravi začetek 2 dni prezgodaj očitno ... Jah, kako že pravijo, v enajsto gre rado
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 29.8.2013 15:05:09
|
|
|
|
pikapolonica 85
|
Da se še jaz malo "pohvalim" 13.9.bo leto dni odkar sva z mojim dragim prvič prestopila prag antisterilitetne amb.v MB Po vseh procedurah, ki sva jih morala dati skos, sem bila danes na posvetu in se bo koooončnooo začelo premikati, najprej bomo začeli z IUI, tako da bo prvi postopek nekje oktobra, ker moram dobiti in če sem ta mesec dobila na 35 dni (27.8.), pomeni, da je verjetno septembra ne bom ,zato se prvi postopek pomakne na oktober. Ampak nič zato, sedaj smo že na dobri poti RADENSKA in seveda za vse ostale držim pesti
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 29.8.2013 17:56:13
|
|
|
|
Radenska_
|
Katte in mamica deklicam: Vsaki lahko pošljem pet tabletk. Če imata najmanjšo dozo, bi to moralo pri vsaki biti dovolj za 2 ciklusa, ali za enega, če jesta po 1. Katte, pošlji mi podatke na ZS. pikapolonica85, iskrena hvala :) s čim pa boš imela stimulacijo? Jaz imam Gonal F. Po 4 dneh mi je že rutina vse skupaj :) Zaenkrat mnogo boljše kot klomifen, če je pa kaj učinka bom pa videla v ponedeljek, ko imam ponovno UZ. Minus vsega je to da sem že itak suha, zdaj mi je pa apetit odšel neznano kam in imam na 170 cm samo še dobrih 49 kg. Mislim da bi jih mogla iemt kakih šest več (največ sem jih imela 52 v življenju) da bi imela izpolnjene osnovne pogoje za zanositev... Imam občutek, da bo ta ciklus neuspešen ;(
< Sporočilo je popravil Radenska_ -- 29.8.2013 17:59:29 >
|
|
[Brisano sporočilo] 29.8.2013 18:31:28
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 29.8.2013 21:33:08
|
|
|
|
pikapolonica 85
|
s Klomifenom,če pa to ne uspe pa mi je rekel da z injekcijami,kakšnimi ne vem. uh če hočeš ti podarim kakšen obroč okrog trebuha pazi, da pri dajanju injekcij ne špricne zdravilo na drugi strani ven, če si tako suha drugače pa držim pesti, pa pozitivno razmišljaj!
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 30.8.2013 10:42:49
|
|
|
|
zlatolasek
|
Dobro jutro! Spet se oglašam.....rabim vaša mnjenja, izkušnje, en udarc po glavi (od Čukice).....skratka, v torek sem imela parkrat na wc-ju izcedek s svežo krvjo, malo a ponavadi je to dan pred M. Do konca dneva sem imela potem nek svetlo rjav/oranžen izcedek na papirju, in to je to. Ponavadi se tako začne moja M, včasih pa teh izcedkov aka spottinga sploh ni. To, da bi bila lahko kakšna vgnezditvena močno dvomim, ker sem bila prejšni teden pri G, ki je naredila UZ in ni nič rekla, da bi bila lahko kakšna O (se pravi da ni bilo videt kakšnega folikla). Imela sem vse znake O 10 dni pred obiskom G. Zdaj pa ne vem na čem sem, G mi je namreč samo povedala, da ne vidi nobenih znakov, da bi imela O takrat kot sem mislila, da sem jo imela (8.8.), ni pa nič rekla, da me O še čaka.... Moje M ni, znakov nobenih nimam, doma sicer imam test, a se mi ga že škoda zdi , ker vem da bo spet eno veliko razočaranje.....moj cikel je pa popolnoma čuden, ker NIKOLI nisem imela obarvanih izcedkov sredi cikla. Sem tako zmedena in hkrati se držim vsake bilke upanja, da bi lahko kaj bilo, da se mi že blede in rabim neke konkretne odgovore na moje stanje, ki bi me malo na realna tla spravili.....
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 30.8.2013 10:53:07
|
|
|
|
Radenska_
|
zlatolasek, nočem ti požirat optimizma, ampak ne muči se. tudi jaz nikdar nisem imela nobenih izcedkov pred M, nekaj ciklov nazaj pa karnaenrkat, še dnevno je sovpadalo, ravno enih 8 dni po O in sem bila res ZIHER da sem noseča. Pa ni bilo nič. Ne muči sebe, ne glej znakov ker ti čisto noben ne more zatrdit da si noseča, razen plus na testu. Jaz bi še nekaj časa počakala (recimo 40 dni, če imaš dolge cikluse), če M ne bo narediš test in veš pri čem si. Jaz sem včasih delala teste od 6 dne po O naprej, obsesirala, vlekli so se mi kot kurja čreva, ko me prvič niso bolele bradavice en ciklus (pa so me prej vedno) sem spet mislila da to pa ziehr pomen ida sem noseča, ker ta znak nikoli ni izostal... Go figure, ženske smo čudna bitja, ko se trudiš na otroku pa itak vsak špik v maternici opaziš... Na koncu pa prideš do tega da je brezveze, da mučiš sebe in si uničuješ dneve...Jaz testa ne naredim več prej kot 14-16 dni po O.
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 30.8.2013 11:08:57
|
|
|
|
Čukica
|
lili25, načeloma je cikel "lahko" dolg od 21-35dni, jaz imam učasih tudi na več (ala45 in tako). Ne vem zakaj misliš, da pri kratkem ciklu do O ne bi prihajalo...najbr imaš O kaj kmalu v ciklu, pa še mogoče kratko lutealno fazo in za posledico kratek cikel. Torej: pri kratkem ciklu je O lahko, najbrž pa tebe bolj zanima če jo imaš ti:) Tako da jaz bi na tvojem mestu začela spremljati T in ostale znake in redno zapisovat...po tem bi lahko iz grafa kaj razbrala če O je ali ne...Načeloma če M imaš, bi tudi O morala bit. zlatolasek: malo je vprašljivo za moje pojme kaj dejansko G vidi ko je O že mimo...če upoštevaš da je jajčna celica velika nekje 0,2mm...si res ne predstavljam kako bi to videla. Najbrž se bolj nanaša na debelino maternične sluznice, ki bi po O morala biti že kar debela, saj se debeli pod vplivom naraščajočega estrogena do O in potem se še debeli (in vzdržuje) s progesteroni iz rumenega telesca...ko rumeno telesce propade drastično pade nivo progesterone in dobiš M...razen če je prišlo do vgnezdtve in proizvodnjo prevzame embrio oz posteljica. Če recimo predpostavimo, da je O bila, ni najbolje če je sluznica pretanka..ampak če se jajčku rata ugnezdit mu rata in se bo že porihtalo s hormoni. Sicr je malo pozno (če si imela O 8.) da bi bila šele v torek vgnezditev... ampak krvavitev lahko nastopi tudi drugače v N, ni nujno da zaradi vgnezditve... Po čem pa sklepaš, da je bila O 8.9.? Če je bila, lahko že testiraš. Tako da če si v dvomih, bi jaz najprej to naredila. Konec koncev zakaj misliš, da G naročajo na pregled po IZOSTANKU 2. M (torej 8tedno N)? Ja zato ker se prej bore malo vidi... Če bi se na O pripravljajo in bi bila krvavitev zaradi O, bi to G videla...pač folikel ki zori raste in to ni tako majhno kot jajček sam, ki se ob O iz njega sprosti... Sicer pa tako ali tko ne moreš izključit človeškea faktorja torej "človeške napake" in je lahko G bila pri UZ površna... Jaz bi testirala zdej...pol še 1x čez 1 teden (če ne dobiš M) in še 1x še teden kasneje...da nekako zavzameš vse možne scenarije. Pač na 1 teden testiraj če ne pride vmes M ker zdej tako res ne veš ali mogoče O še bo...pa dalje ne pozbit:)
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 30.8.2013 11:31:21
|
|
|
|
zlatolasek
|
Radenska: mah sej ne da mislim da sem noseča, glede na to, kar mi je G rekla da ni videt ne duha ne sluha o O, potem sem misel na N čist odklopila. Bega me ta krvavi izcedek, ki je bil kar konkreten in ni zrasel na moji domišliji..... Čukica: to, da so G zmotljivi sama najbolj vem, ker mi je pred leti priznana G povedala da na UZ vidi nekaj hudega, dala napotnico pod nujno za ginekološko in operacijo, potem se je pa pokazal, da ni bilo drugega kot O in posledično sem bila potem noseča, predno sem pa to zvedla, sem se pa že vidla na operacijski mizi....tko da ja, vem da je možno, da se na UZ ne vidi dobro. Sklepam pa tako: pri G sem bila 22.8, 27.8 je bil krvav spotting, in če bi to bila vgnezditvena, potem bi morala ona takrat videt kakšen folikel ali ne? Folikli so pa ja tako veliki pred O, da se jih vidi??? Prosim razsvetlite me, ker mi nič ni več jasno. Druga razlaga od moje G pa je, da tisto, kar sem občutila kot O, je bila samo moja psiha Očitno imam res eno bujno domišlijo, da se mi tole dogaja
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 30.8.2013 12:17:07
|
|
|
|
Čukica
|
Vsak cikel pod vplivom hormonov zori več foliklov hkrati (to se dogaja v jajčnuku!)...en dominantni folikel) nato prevlada - je večjo od odtalih...in ja ti folikli se vidijo - so veliki pred O več kot 1cm (tam recimo 14. 16 mm) - in to ni tako malo. Zgledajo pa kot mehurčki tekočine v jajčnuku. Ko folikel poči, se pa iz njega sprosti v jajcevod jajček ki pa je velik 0,2mm - torej 28x manjši!
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 30.8.2013 13:30:06
|
|
|
|
mickybap
|
prosim vas,pomoččččččč zakaj vas klicaju na konzilij,imam urejeno zavarovanje in dopolno,a se plača postupek ali sam inekcije,grem ICSI??????
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 30.8.2013 13:35:42
|
|
|
|
Anonimen
|
mickybap : konzilij nima veze s plačilom. Tam ti samo povejo kakšno terapijo boš dobila, to smo mogle dat skozi vse. Če še nisi porabila 6 brezplačnih postopkov ti ni potrebno plačati nič.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 30.8.2013 13:58:16
|
|
|
|
pika555
|
Pozdravljene. Ta meses bi rada navijala za vas, oktobra pa gre zares Za mano sta dva SS in histeroskopij, odstranitev pregrade, zdaj pa samo pocakamo , pa akcijaaaa. Drzim pesti za vas
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 30.8.2013 14:15:56
|
|
|
|
Čukica
|
ali PRIČAKUJEMO 3.9. - 4.9. savanah 4.9. tinncyka 5.9. Čukica 6.9. Sisley 10.9. CECA1 13.9. honey* 15.9. Anonimna 12.9. - 17.9. banana_ana 20.9. Radenska_ (1. IUI) Cikacaka 23.9. Kyl24 26.9. tara.81 28.9. miiška X.9. mamica deklicam Zlatolasek NAVIJAČICE Bluegirl, Neala , Katte , lili25, witch , niinii, LittleSun, Tippi , sitka mala, snika, soncenk, pika555 SKUPAJ NAS JE : 27 V PRIČAKOVANJU ALI : 14 NOVIH NOSEČK:
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 30.8.2013 14:19:19
|
|
|
|
Čukica
|
Savanah, tinncyka - kako vama gre odštevanje do lulanja? Jaz mam še 5 dni čakanja - pol pa 6.dan testiram...pa me že res pošteno matra:))
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?