Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 13:26:31
|
|
|
|
Čukica
|
ahahahaha babe nore:DDD LOL :) noben ni govoril o tem da se kar koli dobesedno meri:D pač skozi cikel ko spremljaš ugotoviš kaj je zate nozko,zaprto in trdo , kaj je srednje visoko in kaj je visoko (globoko), odprto, mehko. Po občutku, noben ne meri z ravnilcem ničesar:D in tudi dejanski cm so pri vsaki drugačni tako kot vsaka nima enako globoke une tam spodi. Tudi fantki nimajo enako dolgega...res da si ga skupinsko merijo in primerjajo...da bi pa to me počele pa še nisem slišala:DDD Skratka...najmanj 1cikel moraš veseo prstke not vtikat da boš ugotovila kako se MV premika/spreminja skozi cikel. Drugače pa ko je visoko, ga načeloma lahko tudi zelo težko dsežeš ali ga ne...no jaz ga dosežem. mogoče pa imam "majhno"hahaha In še nekaj, prosim, po tem kok je visoko MV se ne more glih sklepat o nosečnosti. Res je, da se v nosečnosti pomakne višje, je mehkejši...ampak vprašanje je KDAJ - o tem pa drage moje ni statistično značilnega podatka in zato se o rem ne da sklepati NIČ. Ker eni se bo pomaknil že kmalu na začetku, eni pa po 3.mesecu...pač znajo bit velikerazlike. Sicer pa se MV spusti že kmalu po ovulaciji in takrat še ni vgnezditve in še ni nosečniških hormonov - a kaj boš pa kar sklepala da nisi N? Sem 5dni po O, moj MV je čisto zaprt, trd in zelo nizko. A naj zdaj kar zaključim da nisem noseča? No way.:)
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 13:31:12
|
|
|
|
Neala
|
Hahaha, sem se vam prav nasmejala, babe . Najprej si moški merijo kako dolge in trde majo, zdaj pa me.. dobesedno isto! Katera ima bolj trdega, daljšega, mehkega... hahaha Mal heca .
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 13:32:16
|
|
|
|
Čukica
|
Anonimna, če si 2dni pred M je čisto možno, da si žeopazila prve pikice krvi zaradi m in ne zato ker bi se poškodovala. sicer bi po seksu vse kar izkrvavele:D kake kapilarice lahko že počijo vnaprej, pač če ne bi prstov not dala bi to najbrž opazila šele tik preen bi se M ulila kot rjav spotting na hlačkah. Tako da ni skrbi:)
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 13:38:42
|
|
|
|
zlatolasek
|
To bo moj nov projekt.....tipanje MV, svašta.....ne morm verjet kaj vse se da opazovat na ženskem telesu.....tale forum je res ena vaginalna enciklopedija
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 13:40:12
|
|
|
|
savanah
|
to je bilo zame čisto novo, zato toliko trapastih vprašanj . ker pa sem tipala že enkrat prej (da ne bom spet o meritvah govorila ) se mi zdi da ga nisem zatipala, je pa bilo to enkrat pred O. hm...ok mogoče spet neumno vprašanje, se že vnaprej opravičujem, zakaj pa je potem sploh dobro tipati MV?
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 13:40:21
|
|
|
|
Bluegirl
|
Hahahaha, kmalu bi s stola padla v službi Hvala vam, da ste me nasmejale in mi polepšale tale turoben dan. Pa dobra primerjava z moškimi, smo našle nekaj, kar lahko merimo in tekmujemo Sama mojega MV ne tipam, je že merjenje BT dovolj, bom postala čisto preveč obsessed
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 13:41:36
|
|
|
|
Bluegirl
|
zlatolasek: dober izraz - vaginalna enciklopedija - jao, babe Res pa je, da sem tukaj na forumih toliko izvedela o svojem telesu, kot še nikjer...
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 13:42:01
|
|
|
|
Cikacaka
|
Hahaha to pa vem kje je :))))) mi nikol ni blo jasno kaj dela tam sam zdaj nemm merla...prvic zato ker mam drugic pa zato ker bi me v sluzbi cudno gledali Savanah midva sva kar takoj zacela s clomidom, tak da zdaj je tretji krog poskusanja..prej nisva nikoli sla na polno...na pol pa se tudi ni zgodilo :) Mamica deklicam...je na normalen recept..ni treba placat.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 13:43:27
|
|
|
|
Čukica
|
Hahaha zlatolasek, kera ideja!! Lahko pa napišemo vaginalno enciklopedijo in ob straneh bodo izkušnje uporabnic: lahko kar poste s tega fouma prlimamo not:DDD Me je tako asociralo na knjigo, ki jo je moja draga mati z dobri poučnim namenom ko sem bila v kakem 5.razredu OŠ privlekla domov:naslov je bil SEKS:DD Pač te osnovne knjige, ki jih starši podrturijo otrokom v branje, da se sami izmuznejo razlagam:D In spomnem se, da so bile ob straneh slike deklet starih od 17 - 23 let in v oblačkih vaka svojo zgodbo o "prvi izkušnji". In tako bi me lahko naredila tako knjigo in ob strani bi bile "prve izkušnje" oz prva srečanja z MV:) in občutki...:D ...in mere...:D haha danes sem blazno duhovito nastrojena...to definitivno ne more bit PMS:)
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 13:44:21
|
|
|
|
Cikacaka
|
Vaginalna enciklopedija hahahaha
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 13:45:01
|
|
|
|
Bluegirl
|
Hahaha, Čukica, a si razdelimo oblikovanje, vsebinski pregled itd.? Moram se nehat smejat, ker me bodo stranke čudno gledale
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 13:47:11
|
|
|
|
Neala
|
Babe, to so VAGININI MONOLOGI al kaj je že tista predstava Moj je tak polkrožni... Če tipam, je taka krogla, ki štrli dol proti nožnici. Včasih moram ful prst porinit daleč, da kaj zatipam, včasih pa je čist nekje nizko dol. Pa ta polkrogla ima na sredini tako odprtino menda al vdrtino... kot bi mi glavica od penisa štrlela iz not na ven .
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 13:48:29
|
|
|
|
Bluegirl
|
Neala: Ne najdem ustreznega smajlija, ki bi opisal moj smeh
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 13:52:24
|
|
|
|
savanah
|
hahahaha vaginalna enciklopedija . 1. poglavje: MV in prvo merjenje . 2. poglavje bi lahko bili kakšni izcedki??
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 13:53:11
|
|
|
|
Čukica
|
savanah pozicija/mehkost/odprtost MV spada pod sekundarne znake za določanje plodnih dni. Uporablja se torej v kombinaciji drugih tehnik naravnega načrtovana/preprečevanja nosečnosti. Primarni so recimo merjenje BT in opazovanja sluzi. Hormon estrogen, ki prevladuje do O, se v koncentraciji veča do O in povzroči (med drugim) mehčanje, odpiranje in višanje MV. Lego MV se torej spremlja kot dopolnilni znah za določanje plodnih dni - poleg merjenja BBT, sluzi, OPK testov...
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 13:55:31
|
|
|
|
savanah
|
čukica hvala!! res si prava enciklopedije
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 14:03:41
|
|
|
|
Čukica
|
ma nisem, samo naravne metode obvladam v nulo, ker kemjskih ne maram:) oz nimam dobrih izkušenj že s KT, kaj šele da bi druge hormone potrebovala... raje naravno naredim vse kar je v moji moči...če pa po tem ko sam vse narediš ugotoviš, da ne bo šlo brez zdravniške pomoči, po tem pa...
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 14:20:30
|
|
|
|
Čukica
|
če keri pomaga (1x sm že postala) je to moj graf za orientacijo kako lahko točno natančno določiš dan ovulacije s spremlanjem znakov: http://snk.to/f-ctiy1a03 O potrjuje T, Ovul test, kristalizacija sline, sluz in MV. :)
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 14:33:10
|
|
|
|
Čukica
|
No mogoče bo kero zanimalo, kako bi bilo možno sklepat o nosečnosti iz grafa nekoliko prej...nekateri grafi (NE VSI!) izražajo 3 fazno T ... torej po tem ko se T dnigne po O...se po implantciji (okoli 7 dni po O) dvige še nekoliko višje. Tukaj piše več o tem in so tudi primeri grafov ki to kažejo in ki ne..http://www.fertilityfriend.com/courses/lesson.php?p=1;17;2161868;1587
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 14:42:49
|
|
|
|
mamica deklicam
|
punce, se vidi, da še nimate otrok. Če bi jaz vse vaše nasvete upoštevala in si merila to in to..., saj bi mi zmanjkaalo časa za a nasmejale ste me do solz. hvala eni, ki je povedala, da se da klomifen spet dobiti na recept in ga ni potrebno plačat.
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 15:01:09
|
|
|
|
Čukica
|
mamica deklicam po čem sklepaš da nimamo otrok? Jaz ga imam in je zelo prebrisan in živahen. Za si prst nekam porinit ko greš na wc by the way al za zutri digi termometer za 30s dat v usta pa se mi ne zdi nekaj kar nekdo z otroci ne bi mogel naredit...
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 15:02:32
|
|
|
|
savanah
|
glede BT, jaz si jo definitivno začnem meriti pri naslednjem ciklu, čukica si me prepričala cikacaka, oprosti ker toliko sprašujem imaš že kakšnega otročka?
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 15:08:57
|
|
|
|
savanah
|
sprašujem pa zato, ker se nikakor ne morem spomnit če sem te že vprašala zakaj si dobila klomifen
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 15:15:55
|
|
|
|
mamica deklicam
|
IZVIRNO SPOROČILO: Čukica mamica deklicam po čem sklepaš da nimamo otrok? Jaz ga imam in je zelo prebrisan in živahen. Za si prst nekam porinit ko greš na wc by the way al za zutri digi termometer za 30s dat v usta pa se mi ne zdi nekaj kar nekdo z otroci ne bi mogel naredit... imam tako polno glavo vsega in norim po cel dan, da mi zmanjkuje časa. No sedajle letim takoj vzeti maco, bi jo morala že zjutraj
|
|
|
|
RE: II pričakujemo SEPTEMBRA 2013 28.8.2013 16:05:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Cukica, hvala za odgovor! Sem si sedaj še enkrat potipala MV in se je spet malo krvavih nitk pojavilo. Pa si sigurna, da to napoveduje M ali je nosečnost še možna? Sem kar žalostna postala, da spet ne bo nič ta mesec Če to res napoveduje M, bom od zdaj naprej vsak cikel lahko že vnaprej vedela, pri čem sem.
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?